• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יומן חיים

חרדית

משתמש רגיל
דירוג
265
שלום
כבר הצגתי את עצמי אמא ל11 סבתא בת 50 כמעט...
את המסע שלי אני בוחרת להציג קטעים קטעים ולאו דווקא לפי סדר כרונולוגי, נתחיל מלחתן ילד, אני כמובן התמקד בצד הכלכלי עלויות הוצאות השתתפות ההורים עוד ועוד, פה ושם יהיו נגיעות באורח החיים הכללי, את היומן אני כותבת ביחד עם בעלי כך שיתכנו מעברים מלשון זכר לנקבה.
אחת החוויות החזקות ביותר זו החוויה לחתן ילד, הפעם אני יספר על לחתן בן, הזוג כמובן מכיר בשידוך כשהעול העיקרי של ההכרות הוא שלנו ההורים, השלב הראשון לאחר שמצאו הצעירים חן זה בענייה של זו וזו בענייה של זה, הוא סיכום ההוצאות הכספיות בין ההורים, הסיכום שלנו על סך ההוצאות כולו
סכום ראשוני לרכישת דירה400000
הוצאות חתונה כולל אולם צלם תזמורת 40000
ריהוט בסיסי (חדר שנה כסאות ושולחן מטבח עמודני ספרים) + נדוניה + קניות לבית35000
שכירות לשנה40000
סה"כ515000
חלוקה בין הצדדים257500
חשוב לציין הסכום לרכישת דירה בדרך כלל אין צורך להוציא אותו מידית, רכישת הדירה נעשית מאוחר יותר כשתשלום השכירות בשנה הראשונה נותן מרווח להחלטה על רכישת הדירה.
אירוע צנוע (ווארט) בבית הורי הכלה מהווה סגירת חוזה בין הצדדים, האירוע הוא שתית לחיים וטעימות קטנות, כשבמשך הערב זורמים לבית ידידים בני משפחה שכנים וכו'. באירוע ישנה הוצאה נוספת של קניית תכשיט לכלה שעון זהב בעלות של 5000 ש"ח. כשזו המתנה הראשונה מתוך רשימת מתנות הדדיות בין הכלה לחתן.
המשך יבוא...

שלום
את המסע שלי אני בוחרת להציג קטעים קטעים ולאו דווקא לפי סדר כרונולוגי, נתחיל מלחתן ילד, אני כמובן התמקד בצד הכלכלי עלויות הוצאות השתתפות ההורים עוד ועוד, פה ושם יהיו נגיעות באורח החיים הכללי, את היומן אני כותבת ביחד עם בעלי כך שיתכנו מעברים מלשון זכר לנקבה.
אחת החוויות החזקות ביותר זו החוויה לחתן ילד, הפעם אני יספר על לחתן בן, הזוג כמובן מכיר בשידוך כשהעול העיקרי של ההכרות הוא שלנו ההורים, השלב הראשון לאחר שמצאו הצעירים חן זה בענייה של זו וזו בענייה של זה, הוא סיכום ההוצאות הכספיות בין ההורים, הסיכום שלנו על סך ההוצאות כולו
סכום ראשוני לרכישת דירה400000
הוצאות חתונה כולל אולם צלם תזמורת40000
ריהוט בסיסי (חדר שנה כסאות ושולחן מטבח עמודני ספרים) + נדוניה + קניות לבית35000
שכירות לשנה40000
סה"כ515000
חלוקה בין הצדדים257500
חשוב לציין הסכום לרכישת דירה בדרך כלל אין צורך להוציא אותו מידית, רכישת הדירה נעשית מאוחר יותר כשתשלום השכירות בשנה הראשונה נותן מרווח להחלטה על רכישת הדירה.
אירוע צנוע (ווארט) בבית הורי הכלה מהווה סגירת חוזה בין הצדדים, האירוע הוא שתית לחיים וטעימות קטנות, כשבמשך הערב זורמים לבית ידידים בני משפחה שכנים וכו'. באירוע ישנה הוצאה נוספת של קניית תכשיט לכלה שעון זהב בעלות של 5000 ש"ח. כשזו המתנה הראשונה מתוך רשימת מתנות הדדיות בין הכלה לחתן.
המשך יבוא...
תודה

מעניין!
מה קורה אם לצד השני אין מספיק כסף לתת?
או שמלכתחילה מחפשים רק משפחות בעלות יכולת כלכלית דומה?

תעשה חשבון.
כ - 2,700,000 שח
צמוד למדד?
1. המדד באמת נוראי, בחתונה האחרונה ראינו את הפער.
2. ההוצאות שפרטתי הם הרוב אבל יש עוד, הולך להיות מעניין בהמשך. אבל אנחנו בהחלט שומרים גבולות.
3. באמת לגדל משפחה של 11 ילדים זה פרויקט חיים, אנחנו לא מחזיקים רכב, לא נוסעים לחו"ל, לא אוכלים במסעדות, לא קונים מותגים, האמת לא מדובר בוויתור, המותרות הנ"ל לא מגיעות לדיון.

שלום
באיחור של שבועיים - ברוכה הבאה לפורום!

חלוקה בין הצדדים257500
האמת שאם הייתי מכיר אמא ל11, הייתי יותר מתעניין בשאלות לא-כלכליות (אם זה נוח לשתף).
איך מוצאים כוחות לגדל 11 ילדים?!

יותר מזה - אם אתם לא הבכורים במשפחות שלכם, סביר שגם ההורים לא יכולים לעזור יותר מדי בגידול הנכדים
(אצל חילונים זה אפשרי כי יש בדרך כלל מספר נמוך של נכדים, אבל אם יש כמה עשרות - מניח שזה בלתי אפשרי לעזור לכולם...).
בקיצור - נשמע לי אתגר רציני.

ובתחום הכלכלי -
האם יש כוונה לשלם סכומים כמו שהזכרת גם לשאר הילדים?
אם כן - האם מדובר על תוכנית מוגדרת מראש (נניח מידול של הזמנים הצפויים לחתונות, ומשם לגזור לאחור את שיעור החיסכון הדרוש),
או שמתגלגלים עם החיים ומקווים לטוב?

מעניין!
מה קורה אם לצד השני אין מספיק כסף לתת?
או שמלכתחילה מחפשים רק משפחות בעלות יכולת כלכלית דומה?
אני יכולה לגלוש כאן להרחבה ארוכה בענייני שידוכים, לא יודעת כמה מעניין את הקוראים.
שתי נקודות:
א. מה' אשה לאיש, ואמרו חכמים ארבעים יום קודם יצירת הוולד נקבע בת פלוני לפלוני.
ב. אני הצגתי את אחד השידוכים שעשינו ב"ה, זה נותן חלון, אבל שידוך הוא סוג של עסקה יש בה הרבה צדדים אחד מהם הוא כסף.

האמת שאם הייתי מכיר אמא ל11, הייתי יותר מתעניין בשאלות לא-כלכליות (אם זה נוח לשתף).
איך מוצאים כוחות לגדל 11 ילדים?!

יותר מזה - אם אתם לא הבכורים במשפחות שלכם, סביר שגם ההורים לא יכולים לעזור יותר מדי בגידול הנכדים
(אצל חילונים זה אפשרי כי יש בדרך כלל מספר נמוך של נכדים, אבל אם יש כמה עשרות - מניח שזה בלתי אפשרי לעזור לכולם...).
בקיצור - נשמע לי אתגר רציני.

ובתחום הכלכלי -
האם יש כוונה לשלם סכומים כמו שהזכרת גם לשאר הילדים?
אם כן - האם מדובר על תוכנית מוגדרת מראש (נניח מידול של הזמנים הצפויים לחתונות, ומשם לגזור לאחור את שיעור החיסכון הדרוש),
או שמתגלגלים עם החיים ומקווים לטוב?
בקצרה, איך יש כוחות?
אני חושבת שהתשובה נעוצה בכמה נתונים. הרגל מהבית לחיות במשפחה ברוכה, מתחתנים בגיל צעיר ("גדלים" לתוך החיים), יולדים ע"פ 20-25 שנה (יש עזרה רבה מהגדולים בבית), זוגיות בטוחה, אם יש זוגיות טובה חזקה מפרגנת ומעצימה הרי שמדובר במכפיל כח ענק. אפשר לכתוב על זה עוד המון אולי בהמשך.
בתחום הכלכלי:
אם יש שינויים משמעותיים זה בסכום הראשוני לרכישת דירה מי יותר מי פחות.
בעקרון חוסכים כמה שיותר נעזרים בגמחי"ם, אבל לחתן ילד זה ענין רציני החלק הכלכלי הוא הפחות חשוב בענין, ככל וישנה הצעה טובה שמבטיחה בע"ה (בעזרת השם) את אושרו של הילד, לא נדחה את החתונה בגלל תוכנית כלכלית, כמובן בתנאי שאין דרישות כספיות שלא ניתן לעמוד בהם.

צמוד למדד?
וואלה, לא יודע.
זוכר פעם כשהדולר ירד מ-4 לש"ח, הרבנים הוציאו אגרת ל-גמ"חים שדולר ימשיך להחשב 4 שח.
אבל עבר כבר יותר מ-עשור.

התכוונתי האם התקציב לחתן את הילד זהה לתקציב לחתונה של הבת?
בת יקר יותר
ישנם חלקים בציבור החרדי שמלכתחילה הורי הבחורה משלמים יותר עבור הדירה, עלול להגיע לסכומים אבסורדיים, אבל אני לא מכירה לעומק רק שומעת את האנחות של החברות...
בנוסף לארגן בת לחתונה יקר יותר מאשר בן, שמלת כלה, ביגוד גרדרובה מלאה, פאות זה יוצא פער 20000 ש"ח (חישוב גס יתכן ואני טועה).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ט יומן של התחלה מהוססת יומני מסע אישיים 17
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 18
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 11
ב יומן מסע - טעויות , מסקנות ופעולות אקטיביות להתפתחות יומני מסע אישיים 42
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 14
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 15
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
ב יומן מסע בעשר אצבעות יומני מסע אישיים 41
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
D יומן מסע - לחתונה אוף טופיק 18
I יומן מסע לחייל המשוחרר יומני מסע אישיים 21
מ יומן מסע אישי - גיל 33 יומני מסע אישיים 10
R צעדיי הראשונים בחיים הבוגרים - יומן מסע רנדומלי יומני מסע אישיים 4
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
H יומן מסע | דור ה-Y יומני מסע אישיים 13
Wizard יומן מסע החל מ-30 יומני מסע אישיים 10
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
D יומן מסע אל הלא נודע יומני מסע אישיים 50
סול יומן המסע של סול יומני מסע אישיים 35
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 21
M ניוד קופת IRA - עמלת "העברת יומן לבנק זר" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
D יומן מסע - מהגנה להתקפה יומני מסע אישיים 53
סטארטר יומן המסע של סטארטר יומני מסע אישיים 22
S יומן המסע של Shabi יומני מסע אישיים 17
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
ל יומן מסע שלי - לשם ובחזרה יומני מסע אישיים 37
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 291
O יומן מסע, מטרות ותהיות לעתיד. יומני מסע אישיים 21
Shay36 יומן מסע - הדרך לחיות ולהתעשר מעולם ממניות. יומני מסע אישיים 17
ז יומן מסע משעמם יומני מסע אישיים 19
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
מתלבט יומן בהתלבטות יומני מסע אישיים 3
ב יומן מסע שלי יומני מסע אישיים 5
מוריה יומן המסע של מוריה יומני מסע אישיים 93
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
K יומן של זוג צעיר + ילד יומני מסע אישיים 10
A יומן של משפחה צעירה יומני מסע אישיים 8
ח יומן מסע - טווח ארוך או קצר יומני מסע אישיים 9
אומרית יומן מסע- ההתחלה יומני מסע אישיים 41
L יומן מסע 2020 יומני מסע אישיים 39
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
P יומן המסע שלי בן 26 יומני מסע אישיים 59
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 133
Apache גיל 30 - תירוץ טוב להתחיל יומן יומני מסע אישיים 53

נושאים דומים