• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

יומן של חבר חדש בפורום

• פותח הנושא פותח הנושא Oziz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Oziz

משתמש רשום
דירוג
8
הי
קודם כל אני ממש שמח שנחשפתי לפורום ולאחר קריאת כמה יומנים בפורום חשבתי לשתף את הסיפור שלנו ולשמוע המלצות \הערות בונות

קצת היסטוריה
נתחיל בזה שאני מגיע ממשפחה הרוסה עם 2 הורים בעייתיים (כל אחד מסיבותיו) ולכן אני ואחיי גדלנו בפנימיות במשך כל הילדות (עד גיל 18), אין מה לדבר על הדרכה להתנהלות פיננסית או נכסים במשפחה מאחר וזה לא קיים.
לאחר השירות הצבאי חסכתי כסף וטבתי ישר לארה"ב על מנת לעבוד בעגלות, ביליתי שם שנה וחזרתי עם מעט כסף בערך 100K
השתמשתי בכסף ללימודים והתחלתי במקביל לעבוד כסטודנט בחברת הייטק ועד היום אני עובד בתחום.

איזה טעות עשיתי..

בגלל המצב הכלכלי בילדות, כל הזמן הרגשתי שאני חייב להגיע לעצמאות כלכלית וחיפשתי תמיד דרכים (עדיף דרכים מהירות) להגדיל את ההכנסות מה שהוביל אותי לקורס ניתוח טכני.
לאחר הקורס התחלתי לסחור סווינגים ובשלב מסויים אפילו הצלחתי להפוך 200K ל270K , אבל מהר מאד הכל התהפך עד שיצאתי מופסד 100K והחלטתי שאני יותר לא מתקרב לבורסה.
לאחר כמה שנים הג'וק חזר ואמרתי לעצמי למה לא לנסות שוב? באמת למה? ובאמת גם הפעם הרווחתי בהתחלה ואז שוב לאחר כמה חודשים התחלתי להפסיד , אבל הפעם עצרתי והפסדתי "רק" 30K ושוב אמרתי לעצמי שהבורסה זה באמת לא בשבילי.

מצב נוכחי
כיום אני ואשתי בשנות הארבעים המוקדמות + 3
קיבלנו כרגע 500 K בירושה ומתלבטים מה לעשות איתם, לאחר קריאה בפורום חשבתי לפתוח חשבון בברוקר (כנראה מיטב) למרות שיש לי חשבון באינטראקטיב שפתחיתי בזמנו אבל הפעם להשקיע את הסכום ב50% עולמי\50% ארה"ב\ אולי לרכוש נכס בחו"ל? \ אולי לרכוש נכס בארץ לילד?

הכנסות
45K משכורת \8K מהשכרת דירה – סה"כ 53K

הוצאות
משכתנתא 4K שכירות 6K – הוצאות נוספות 22K כולל טיולים

התחייבויות:
550K משכנתא

נכסים :
דירה: 3.7
קרנות השתלמות: 0.5 – חצי מחקה SP500 וחצי השלתמות כללי
פנסיות: 1.4 חצי מחקה SP500 וחצי פנסיה כללי
עו"ש: 0.5
RSU :1.2

אשמח לשמוע דעתכם

נערך לאחרונה ב:
אם אתם מכניסים 53 (נטו? ברוטו?) ומוציאים 32 אמורים להיות 20 עודף כל חודש, בשנה זה אומר 240, בשנתיים זה 480. איפה זה? בדירה?

אם אתם מכניסים 53 (נטו? ברוטו?) ומוציאים 32 אמורים להיות 20 עודף כל חודש, בשנה זה אומר 240, בשנתיים זה 480. איפה זה? בדירה?
כן, (נטו)חלק היה לתשלום על דירה ופדיתי גם 400K מהמשכנתא , אני מצטער על זה שפדיתי כי היו תנאים ממש טובים על המשכנתא

נערך לאחרונה ב:
אם אתה מתכוון להשקיע (בניגוד ללהמר) בשוק ההון, אני מציע שתגיע למסקנה מה סיבולת הסיכון שלך, ואחרי שהחלטת כמה להקצות למניות תקרא את השרשור על מייק (גוגל: הסולידית מייק).

ברוך הבא לפורום, מאוד מעניין לקרוא את הסיפור שלך. מעורר השראה.
מאוד שמח שהצלחת להצליח, לצאת מהמעגל הבעייתי שהיית עלול להיות בו. עלה והצלח.
אבל הפעם להשקיע את הסכום ב50% עולמי\50% ארה"ב\ אולי לרכוש נכס בחו"ל? \ אולי לרכוש נכס בארץ לילד?
אני מציע שתחשוב, רצוי עם אשתך, על מה המטרות (הכלכליות ובכלל) שלכם, מה תרצו להשיג ו\או לשמור לילדים. אחרי שתגדירו מטרות, אפשר יהיה לחשוב על דרכים לנסות ולהשיג את המטרות

אשמח לשמוע דעתכם
דעתי היא שכל הכבוד לך!
מעטים מצליחים להגיע לעשירון העליון מהתחלת חיים כל-כך גרועה. יש כאן כמה חברים שהייתי מזמינה אותם לקרוא את המסע הזה כדי לקבל השראה.
קיבלנו כרגע 500 K בירושה ומתלבטים מה לעשות איתם
אם אתם מכניסים 53 (נטו? ברוטו?) ומוציאים 32 אמורים להיות 20 עודף כל חודש,
במצב עניינים כזה, יחד עם כל שאר הנכסים - להשקיע בתבונה בשוק ההון זאת בהחלט אופציה טובה. אני מניחה שאתם לא צריכים את הכסף בהווה.
היות ויש לכם 3 ילדים (בני כמה?), יתכן ותרצו להקצות כסף למימון לימודים/חתונות/הון עצמי לדירות בעוד כמה שנים.
תנסו לבנות לכם בנק מטרות שכולל את זמני המטרות והאם מדובר על סכום גדול להוצאה או משיכה חודשית קטנה. לפי זה תוכלו להרכיב את התיק הנכון לכם, כמובן לכלול בתוכו גם את סיבולת הסיכון (אבל נראה לי שהיא די גבוהה אצלך). תקרא קצת על מטרות לזמן קצר-בינוני-ארוך כדי להתאים את סוג ההשקעה לזמן המטרה.

כיף לקרוא וברוך הבא. כמה נקודות:
1) כמו שכבר ציינו, מטרות.
לא יודע אם לקרוא לזה פזיזות, כי אתה אומר שלמדת את התחום לפני שניסית, אבל ככל שתתכנן (רצוי ביחד עם בת הזוג), כך תימנע מטעויות בסגנון של "איזה טעות עשיתי...".

יכולת סיבולת, יציבות העבודה, חסכונות, וכו'. חלוקת הכנסות בין בני הזוג (20/25 או 35/10).
אם חלילה תאבד את מקום עבודתך והשקעת במסלול 100% מניות, האם תוכל להתמודד? לשלם משכנתא?

2) ציינת סכום נכבד בrsu. האם אתה לא בחשיפת יתר למדד הסנופי לדעתך?
מדד עולמי ומדד סנופי (s&p500), שים לב שבמדד העולמי לארצות הברית יש השפעה גדולה מאוד על המדד העולמי, משהו ששווה לקחת בחשבון.

3) ציינת הפסדי הון. האם השתמשת במגן המס או העברת אותם הלאה לשנים הבאות?

4) תיק השקעות אחד

אישית הייתי קודם כל סוגר משכנתא. גם אם התנאים טובים, זה עדיין חוב.

אם אתה מתכוון להשקיע (בניגוד ללהמר) בשוק ההון, אני מציע שתגיע למסקנה מה סיבולת הסיכון שלך, ואחרי שהחלטת כמה להקצות למניות תקרא את השרשור על מייק (גוגל: הסולידית מייק).

תודה רבה קראתי מאחר ואני לא חושב שנצטרך את הכסף בקרוב, אלא להשקעה אז הסיבולת גבוהה , קראתי על מייק וזה נראה לי הדבר הנכון, מתלבט לגבי החשיפה לשער הדולר. אם אני מבין נכון בהנחה ואני קונה תעודה שקלית אז אני מנטרל את החשיפה ובהנחה ואני כבר חשוף לשער בגלל הקהש/פנסיה/RSu השאלה אם זה הדבר הנכון . כמו כן מתלבט האם לקנןת במנות או בפעם אחת

ברוך הבא לפורום, מאוד מעניין לקרוא את הסיפור שלך. מעורר השראה.
מאוד שמח שהצלחת להצליח, לצאת מהמעגל הבעייתי שהיית עלול להיות בו. עלה והצלח.

אני מציע שתחשוב, רצוי עם אשתך, על מה המטרות (הכלכליות ובכלל) שלכם, מה תרצו להשיג ו\או לשמור לילדים. אחרי שתגדירו מטרות, אפשר יהיה לחשוב על דרכים לנסות ולהשיג את המטרות
מטרות-אף פעם לא חשבתי על זה ככה, מעניין. אני לא חושב שהייתי רוצה לפרוש מוקדם ,ההיפך, מבחינתי להמשיך לעבוד כל עוד אני יכול. לגבי אשתי היא הייתה שמחה לפרוש כבר עכשיו. כן היינו רוצים לעזור לילדים , היו לנו תקופות לא פשוטות ואם הייתה לנו עזרה זה היה יכול להקל.

דעתי היא שכל הכבוד לך!
מעטים מצליחים להגיע לעשירון העליון מהתחלת חיים כל-כך גרועה. יש כאן כמה חברים שהייתי מזמינה אותם לקרוא את המסע הזה כדי לקבל השראה.

במצב עניינים כזה, יחד עם כל שאר הנכסים - להשקיע בתבונה בשוק ההון זאת בהחלט אופציה טובה. אני מניחה שאתם לא צריכים את הכסף בהווה.
היות ויש לכם 3 ילדים (בני כמה?), יתכן ותרצו להקצות כסף למימון לימודים/חתונות/הון עצמי לדירות בעוד כמה שנים.
תנסו לבנות לכם בנק מטרות שכולל את זמני המטרות והאם מדובר על סכום גדול להוצאה או משיכה חודשית קטנה. לפי זה תוכלו להרכיב את התיק הנכון לכם, כמובן לכלול בתוכו גם את סיבולת הסיכון (אבל נראה לי שהיא די גבוהה אצלך). תקרא קצת על מטרות לזמן קצר-בינוני-ארוך כדי להתאים את סוג ההשקעה לזמן המטרה.
14, 16, והגדול אוטוטו בן 18 ,לכן עלתה המחשבה של חלופה לרכוש עבורו נכס ראשון בישראל. אקרא בפורום על אסטרטגיות לפי טווחי זמן

כיף לקרוא וברוך הבא. כמה נקודות:
1) כמו שכבר ציינו, מטרות.
לא יודע אם לקרוא לזה פזיזות, כי אתה אומר שלמדת את התחום לפני שניסית, אבל ככל שתתכנן (רצוי ביחד עם בת הזוג), כך תימנע מטעויות בסגנון של "איזה טעות עשיתי...".

יכולת סיבולת, יציבות העבודה, חסכונות, וכו'. חלוקת הכנסות בין בני הזוג (20/25 או 35/10).
אם חלילה תאבד את מקום עבודתך והשקעת במסלול 100% מניות, האם תוכל להתמודד? לשלם משכנתא?

2) ציינת סכום נכבד בrsu. האם אתה לא בחשיפת יתר למדד הסנופי לדעתך?
מדד עולמי ומדד סנופי (s&p500), שים לב שבמדד העולמי לארצות הברית יש השפעה גדולה מאוד על המדד העולמי, משהו ששווה לקחת בחשבון.

3) ציינת הפסדי הון. האם השתמשת במגן המס או העברת אותם הלאה לשנים הבאות?

4) תיק השקעות אחד

1. כן, המטרה תמיד הייתה לנסות להרויח כמה שיותר אבל ננסה לדייק את זה למטרות יותר ברורות על ציר הזמן
2.חשבתי על העניין של חשיפת יתר בגלל זה העברתי מקהש ופנסיה חצי מהסכומים למסלולים כללים וגם האופציה של רכישת נכס לילד /רכישת נכס בחו"ל על הפרק
3. פרט לתיאומי מס לא השתמשתי ולא העברתי

מבחינתי להמשיך לעבוד כל עוד אני יכול
כלכלית ומאוד הרבה בחינות - זה נהדר!
לגבי אשתי היא הייתה שמחה לפרוש כבר עכשיו
מה מונע ממנה?
זה נשמע שאתם מכניסים הרבה כסף ולא צריכים את המשכורת שלה
אני אשאל בצורה אחרת: יש תאריך שבו תרגישו בנוח אם היא תפסיק לעבוד?
כן היינו רוצים לעזור לילדים , היו לנו תקופות לא פשוטות ואם הייתה לנו עזרה זה היה יכול להקל
לעזור לילדים - כלכלית? או שהכוונה היא לעזור להם לדוגמה לשמור על הילדים (או ללוות אותם בלילות קשים) כשיהיו להם ילדים ולכם נכדים?
עזרה יכולה להתבטא בהרבה צורות :)

הילדים שלכם גדולים. כבר אפשר לדמיין באופק אותם עוזבים את הבית. במקומך, הייתי מנסה להבין עם עצמי ועם אשתי איך תרצו לעזור להם, ולא פחות חשוב - מתי. האם ביומולדת 18 תרצו לעזור לילד הגדול לקנות דירה? גם אם הייתה לכם את האפשרות, לדעתי זו טעות. אני בכוונה מקצין, אבל זאת שיחה חשובה, שממנה אפשר להסיק מסקנות.
למשל, אם תחליטו שמתישהו בין גיל 24-27 (של כל ילד) תרצו לעזור בהשתתפות של קניית דירה, אז תוכלו להשקיע את הכסף בסיכון יחסית גבוה, כי רוב המשברים אורכים הרבה פחות מ- 3 שנים.
גם יש אפשרויות אחרות לעזור לילדים כלכלית, שלא מכריחות אותם לקנות דירה (יש שיגידו, אני בינהם, שלקנות דירה למגורים זה לא משתלם בישראל, ועדיף לשכור).
גם תחליטו עם עצמכם כמה שקופים אתם רוצים להיות עם הילדים לגבי העזרה. האם תספרו להם: "אתם 3, יש לנו X כסף בחסכון, אנחנו מפקידים Y כסף כל שנה, מגיל Z כל אחד מכם יכול למשוך שליש או לחילופין לתת לכסף לגדול", או מצד שני להשאיר את הכל עמום ורק כשילד יספר לכם שהוא שוקל לקנות דירה אז תספרו לו בכמה תוכלו לעזור?

נקודות למחשבה..

אינטואיטיבית זה הדבר הראשון שהייתי עושה, אבל איך בדיוק אני מצליח להגדיל את ההון ככה?
כשתסגור את המשכנתא, תעביר את הכסף שאתה משלם לבנק כל חודש במקום למשכנתא לתיק ההשקעות שלך.

3. פרט לתיאומי מס לא השתמשתי ולא העברתי
באילו שנות מס היו הפסדי ההון?
אפשר לדווח עד 6 שנים אחורה. אם יש לך 130 אלף ש"ח בהפסדים תוכל להעביר מגן מס משמעותי לשנים הבאות. שים לב שעושים זאת משנת מס לשנת המס שלאחריה, כלומר בסדר כרונלוגי. משנת המס המוקדמת ביותר לזו שלאחריה וכן הלאה.

ציינת שסחרת באינטרקטיב כך שככל הנראה במילא אתה חייב בהגשת דוח מס שנתי.

באילו שנות מס היו הפסדי ההון?
אפשר לדווח עד 6 שנים אחורה. אם יש לך 130 אלף ש"ח בהפסדים תוכל להעביר מגן מס משמעותי לשנים הבאות. שים לב שעושים זאת משנת מס לשנת המס שלאחריה, כלומר בסדר כרונלוגי. משנת המס המוקדמת ביותר לזו שלאחריה וכן הלאה.

ציינת שסחרת באינטרקטיב כך שככל הנראה במילא אתה חייב בהגשת דוח מס שנתי.
2015/2021 איך אני עושה?

כשתסגור את המשכנתא, תעביר את הכסף שאתה משלם לבנק כל חודש במקום למשכנתא לתיק ההשקעות שלך.
זה כלכלי? בגלל הפריסה של ההשקעה לאורך זמן?

2015/2021 איך אני עושה?
מה שהפסדת ב-2015 אבוד (היית צריך להגיד שוח שנתי עד סוף 2021).
בגדול אתה יכול להגיש דוחות מ-2018 והלאה, במיוחד אם היו לך רווחים בברוקר זר ואתה חייב בהגשה.
יש כאלה שמנסים להגיש לבד (יש לי דוגמא בדף הפרופיל שלי איך לעשות), אבל זה לוקח כמה שעות טובות בשנה הראשונה.
לחלופין יש לך שירותים כמו "אלפי" שעושים בשבילך בעלות מזערית (275 ש"ח).
אפשר כמובן גם עם יועץ מס (לוקחים מינימום 1500 שח על טיפול בברוקר זר).

כלכלית ומאוד הרבה בחינות - זה נהדר!

מה מונע ממנה?
זה נשמע שאתם מכניסים הרבה כסף ולא צריכים את המשכורת שלה
אני אשאל בצורה אחרת: יש תאריך שבו תרגישו בנוח אם היא תפסיק לעבוד?

לעזור לילדים - כלכלית? או שהכוונה היא לעזור להם לדוגמה לשמור על הילדים (או ללוות אותם בלילות קשים) כשיהיו להם ילדים ולכם נכדים?
עזרה יכולה להתבטא בהרבה צורות :)

הילדים שלכם גדולים. כבר אפשר לדמיין באופק אותם עוזבים את הבית. במקומך, הייתי מנסה להבין עם עצמי ועם אשתי איך תרצו לעזור להם, ולא פחות חשוב - מתי. האם ביומולדת 18 תרצו לעזור לילד הגדול לקנות דירה? גם אם הייתה לכם את האפשרות, לדעתי זו טעות. אני בכוונה מקצין, אבל זאת שיחה חשובה, שממנה אפשר להסיק מסקנות.
למשל, אם תחליטו שמתישהו בין גיל 24-27 (של כל ילד) תרצו לעזור בהשתתפות של קניית דירה, אז תוכלו להשקיע את הכסף בסיכון יחסית גבוה, כי רוב המשברים אורכים הרבה פחות מ- 3 שנים.
גם יש אפשרויות אחרות לעזור לילדים כלכלית, שלא מכריחות אותם לקנות דירה (יש שיגידו, אני בינהם, שלקנות דירה למגורים זה לא משתלם בישראל, ועדיף לשכור).
גם תחליטו עם עצמכם כמה שקופים אתם רוצים להיות עם הילדים לגבי העזרה. האם תספרו להם: "אתם 3, יש לנו X כסף בחסכון, אנחנו מפקידים Y כסף כל שנה, מגיל Z כל אחד מכם יכול למשוך שליש או לחילופין לתת לכסף לגדול", או מצד שני להשאיר את הכל עמום ורק כשילד יספר לכם שהוא שוקל לקנות דירה אז תספרו לו בכמה תוכלו לעזור?

נקודות למחשבה..
לעזור כלכלית וגם בדרכים אחרות כמובן, אני חושב שזה תלוי בילד וביכולות שלו ,לכן הייתי מעדיף להיות בשליטה ולא לחשוף , לדוגמא יש ילד שיש לו מוטיבציה בשמיים ואחר שאין לו מוטיבציה כלל, במקרה שלו חשוב לי שהוא יצבור חוויות /קשיים ויעבור דרך

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
ט יומן של התחלה מהוססת יומני מסע אישיים 17
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
סול יומן המסע של סול יומני מסע אישיים 35
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
סטארטר יומן המסע של סטארטר יומני מסע אישיים 22
S יומן המסע של Shabi יומני מסע אישיים 17
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
מוריה יומן המסע של מוריה יומני מסע אישיים 93
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
K יומן של זוג צעיר + ילד יומני מסע אישיים 10
A יומן של משפחה צעירה יומני מסע אישיים 8
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 153
waskindalost יומן אישי של מיליונר (לפחות כרגע) בן 23 יומני מסע אישיים 12
yanosh34 תיק ההשקעות / יומן של yanosh34 שוק ההון 122
C יומן יבש יומני מסע אישיים 7
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 59
H בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 11
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 47
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 60
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 18
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 15