אiהד
משתמש רגיל
- דירוג
- 427
אחת לכמה זמן צריך לעשות סדר בחיים
ובכלל זה גם לפתוח דברים שפחות כיף לגעת בהם
אי שם בשנת 2018 נחשפתי לעולם מימון ההמונים בהשקעות בסטארטאפים, והשקעתי בכמה כאלה בין 2019 ל2021.
למזלי, עקבתי אחרי החוק שאומר שאסור למשקיע קטן כמוני לשים יותר מ 23,800 ש"ח בשנה על השקעות מהסוג הזה, אז שמתי שם במצטבר כ50 אלף שח ב24 פרוייקטים.
זה שאת רוב הכסף אני לא אראה חזרה הבנתי, אבל היום החלטתי לעשות מעקב חברה חברה מה קרה איתה מאז - ולפרסם את הנתונים, רק רשימה של חברות ומה קרה איתן מאז.
זה סוג של יומן, אין לי מידע פנימי על החברות (מבחינתם אני רק איש קטן ותמים ששם אצלם 2,000 שקל בתחילת הדרך) - וכל המידע עליהן פה קיים במקומות אחרים (בדוחות שהן מפרסמות למשקיעים, או בגיוסים הבאים שלהן, לצורך העניין)
החברות מסודרות לפי רכז ההשקעה ולפי תאריך ההשקעה (שלי).
כמובן שאין באמור המלצה להשקיע או לא להשקיע בשום דבר, שכל אחד יעשה מה שהוא מבין, אני רק משתף מהניסיון שלי.
דרך פיפלביז:
אינוקאן פארמה
חברת קנאביס רפואי
הנפיקו בבורסה בקנדה ב2019 _(תחת הסימול INNO), משקיע שקנה מניה בגיוס בפיפלביז ב2018 לפי 243 ש"ח מחזיק היום ב11 מניות בבורסה הקנדית, שווי כל מניה 2.95 דולר קנדי שזה בערך 70 ש"ח (לכל ה11 מניות)
המניות מוחזקות בנאמנות בibi capital (הם בחרו בשביל כולם) והם דורשים עמלות די מופרכות לפדות את ההשקעה (לפי ההסכם איתם מההקמה מדובר ב2% עם מינימום 160$ + 20 ש"ח עמלת העברה לבנק)
רובין
סוכנות ביטוח וחברת פינטק דיגיטלית.
החברה בתהליכי פירוק, עוד חייבת כסף לעובדים ולספקים ולשעבוד לבנקים.
"לא צפויה כל חלוקה עתידית לבעלי המניות" - זה הניסוח בפרוטוקול האסיפה שבו הודיעו לבעלי המניות על פירוק
ברייטקודס
בגדול לחברה היה פתרון שאמור להתחרות בקוד QR - אבל יותר נוח לסריקה מרחוק ובחושך וכדו'
מפה לשם ב2024 החברה נכנסה להליך פירוק מרצון
ספץ
החברה מפתחת אפליקציה לאיתור בעלי מקצוע
החברה הפכה לפרטית אי שם ב2025, כשהבעלים רכש את פעילות חברת הבת שהחזיקה באפליקציה והחברה הבורסאית עברה להיות sonicstrategy
להבנתי מי שקנה מניה של ספץ ב208 ש"ח ב2019 מחזיק היום ב5-6 מניות שנסחרות בקנדה תחת הטיקר SONI ושוות 0.11$ כל אחת - פחות משקל וחצי (אני צריך לוודא את הנתונים האלה, אף אחד לא טרח לעדכן את המשקיעים בפיפלביז)
בכל מקרה תעודות החזקה במניה - שאינטראקטיב ביקשו 200$ כדי להמיר אותן למניות בחשבון - נשלחו במייל ב2023
twik
"מערכת פרסונליזציה אוטומטית... באתרי קניות אונליין ע"י התאמה אישית... לכל גולש"
ככה בערך החברה מתוארת בעמוד הפייסבוק שלה
כיום החברה מפתחת AI שבונה אתרי מכירות
החברה קיימת ונראה שהיא עובדת - וחבל שהעדכונים שלה שבלוניים (עדכון רבעוני: "לא נרשמו שינויים מהותיים בפעילות החברה")
Pickspace
חברה לניהול נדל״ן
יש לקוחות משלמים, החברה פעילה וריווחית ומחפשת להתרחב
Cycla
החברה מייצרת ומפתחת שתל לטיפול בבוהן קלובה.
ב2025 החברה הודיעה שאין לה תקציב לעבור אישור FDA למוצר ולכן היא נאלצת לסגור
Multi B.T
סטארטאפ שמגן מפני גניבת זהויות
גייסו בפיפלביז ואז בפונדאיט ובאקזיט ואלי
החברה ממשיכה לעבוד ולגייס
Indorz
מערכת לניטור גדילת צמחים (בעיקר קנאביס בגידול ביתי, לכן השם)
בשנת 2024 החברה הודיעה על סיום הפעילות
פיפלביז
גם הפלטפורמה עצמה צריכה השקעה!
החברה ממשיכה לעבוד ולגייס כסף עבור סטארטאפים
BreatheVision
"כלי .. להתריע על התדרדרות נשימתית"
עדכון אחרון למשקיעים יצא בינואר 2025, לפי האתר startup nation central החברה הפסיקה לפעול ב2026, קיצור כנראה גם החברה הזו מתה
Wise Smoker
מערכת לטיהור אוויר לאוטו עבור מעשנים
החברה גייסה ב2020, החליפה שם לvootto ומתישהו נעלמה מהרדאר - אתר האינטרנט למטה (הדומיין פנוי למכירה) ולא הצלחתי למצוא שום מידע על החברה מהשנתיים האחרונות
Virility
מדבקה לטיפול בשפיכה מוקדמת
באתר עדיין כתוב שהמוצר "coming soon" למרות שהוא קיבל אישור FDA ופיילוט המכירות שנה שעברה היה "מעודד"
RedC Biotech
פתרון שיחליף את תרומות הדם
החברה ממשיכה לעבוד ולשפר את תאי הדם ואת תהליכי הייצור שלהם..
מבחינת המשקיעים - החברה מגייסת שוב ושוב מעוד משקיעים ואני לא יודע מתי נראה מזה משהו
GeekTime
אתר חדשות טכנולוגיה
האתר ממשיך לעבוד...
Degem
מדפסות תלת מימד
החברה ממשיכה לעבוד - למכור מדפסות ומוצרים מודפסים
StomTop
פתרון למניעת "נזילות" למנותחי מעי
החברה ממשיכה לעבוד - ניסויים קליניים, רישום פטנטים וכו'
Algamed Therapeutics
מוצרים טבעיים לטיפול ביובש בנרתיק
המוצרים קיימים, אפשר לקנות (באתר החברה)
ברקלי 38 | בת ים
גיוס אג"ח לפרוייקט נדלן
הריבית שולמה והחוב הוחזר בזמן
דרך fundit:
reality bundles
חברה שמרכזת קרנות השקעה בנדל"ן
החברה ממשיכה לעבוד ולמכור קרנות השקעה
skivolt
אופנוע ים חשמלי
החברה ממשיכה לעבוד ויש אופנועי ים (גם אם עדיין אין ייצור מסחרי)
שוקולד פנדה
שוקולד (טבעוני)
החברה קיימת ומוכרת
סטיקאיט
החברה מפתחת מוצרי קנאביס רפואי
החברה הנפיקה בקנדה, המניה שלה נמכרת כיום בסנטים בודדים, אני לא מצליח למצוא את יחס ההמרה - כמה מניות התקבלו על כל מניה שנרכשה בגיוס ההמונים
המניות מופקדות בחשבון נאמנות בפסגות (בדומה למניות של אינוקאן בIBI) וכדי למכור אותן צריך לשלם לפחות מאתיים ש"ח עמלת פתיחת חשבון לפסגות
אני אפנה לפסגות כדי להבין כמה מניות יש לי בסופו של דבר
גוראל הילס
גיוס אג"ח לפרוייקט נדלן
הריבית שולמה והחוב הוחזר
לסיכום - מצבים שהחברות נמצאות בהם:
חברות שפשטו רגל:
סטארטאפים וחברות צעירות פושטות רגל זה לא דבר חדש, קורה לכל החברות בכל התחומים
אחד הדברים שמפריעים לי הוא כשחברה מתפרקת - היא קודם לא שולחת עדכונים כמה שנים, ואז שולחת הודעה קצרה שהיא מתפרקת, ואף פעם לא שולחת אישור למס הכנסה שההשקעה שלי בהם ירדה לטימיון כדי שאוכל לקבל החזר מס על ההשקעה שלך
כששאלתי את פיפלביז על זה לפני כמה שנים הם אמרו לי שהם מחכים לאישור מהחברה על הפירוק ורק אז הם יוכלו לשלוח לי את האישור המדובר...
חברות שהנפיקו:
גם החברות שהנפיקו לא באמת "סופרות" את המשקיעים הקטנים, אלו נדרשים לשלם מאות שקלים כדי לממש את ההשקעה, אחרי ש"נועלים" את המניות לתקופה של כמה חודשים אחרי ההנפקה - שלא ימכרו כולם מיד אלא יתנו ליזמים את ההזדמנות למכור קודם.
ובינתיים אף אחת מהחברות שהשקעתי בהן והונפקו לא נסחרת כיום בשווי שמתקרב לשווי לפיו היא גייסה...
חברות שממשיכות לעבוד - בלי להנפיק:
יש כמה מהחברות שעדיין עובדות, ממשיכות לפתח ולמכור את המוצרים שלהן ולגייס בפלטפורמות השונות.
חלקן מגייסות עוד ועוד כסף להמשך פעילות - משהו שיכול להמשיך, אולי בלי סוף מבחינת חלקן
אני קצת תוהה אם החברות נמצאות באיזה מלכוד - כי משקיעים "רגילים" לא רוצים להשקיע בהן בגלל הדילול שהן עברו בגיוס המונים ואולי סתם כי השוק קשה עכשיו ורואים בגיוס המונים כסף יחסית "קל"
אג"חים לנדלן
שני האג"חים לנדלן שהשקעתי בהם דרך רכזי ההצעה הוחזרו בזמן, אבל ידוע לי על פרוייקטים שבהם זה לא ככה...
ובכלל זה גם לפתוח דברים שפחות כיף לגעת בהם
אי שם בשנת 2018 נחשפתי לעולם מימון ההמונים בהשקעות בסטארטאפים, והשקעתי בכמה כאלה בין 2019 ל2021.
למזלי, עקבתי אחרי החוק שאומר שאסור למשקיע קטן כמוני לשים יותר מ 23,800 ש"ח בשנה על השקעות מהסוג הזה, אז שמתי שם במצטבר כ50 אלף שח ב24 פרוייקטים.
זה שאת רוב הכסף אני לא אראה חזרה הבנתי, אבל היום החלטתי לעשות מעקב חברה חברה מה קרה איתה מאז - ולפרסם את הנתונים, רק רשימה של חברות ומה קרה איתן מאז.
זה סוג של יומן, אין לי מידע פנימי על החברות (מבחינתם אני רק איש קטן ותמים ששם אצלם 2,000 שקל בתחילת הדרך) - וכל המידע עליהן פה קיים במקומות אחרים (בדוחות שהן מפרסמות למשקיעים, או בגיוסים הבאים שלהן, לצורך העניין)
החברות מסודרות לפי רכז ההשקעה ולפי תאריך ההשקעה (שלי).
כמובן שאין באמור המלצה להשקיע או לא להשקיע בשום דבר, שכל אחד יעשה מה שהוא מבין, אני רק משתף מהניסיון שלי.
דרך פיפלביז:
אינוקאן פארמה
חברת קנאביס רפואי
הנפיקו בבורסה בקנדה ב2019 _(תחת הסימול INNO), משקיע שקנה מניה בגיוס בפיפלביז ב2018 לפי 243 ש"ח מחזיק היום ב11 מניות בבורסה הקנדית, שווי כל מניה 2.95 דולר קנדי שזה בערך 70 ש"ח (לכל ה11 מניות)
המניות מוחזקות בנאמנות בibi capital (הם בחרו בשביל כולם) והם דורשים עמלות די מופרכות לפדות את ההשקעה (לפי ההסכם איתם מההקמה מדובר ב2% עם מינימום 160$ + 20 ש"ח עמלת העברה לבנק)
רובין
סוכנות ביטוח וחברת פינטק דיגיטלית.
החברה בתהליכי פירוק, עוד חייבת כסף לעובדים ולספקים ולשעבוד לבנקים.
"לא צפויה כל חלוקה עתידית לבעלי המניות" - זה הניסוח בפרוטוקול האסיפה שבו הודיעו לבעלי המניות על פירוק
ברייטקודס
בגדול לחברה היה פתרון שאמור להתחרות בקוד QR - אבל יותר נוח לסריקה מרחוק ובחושך וכדו'
מפה לשם ב2024 החברה נכנסה להליך פירוק מרצון
ספץ
החברה מפתחת אפליקציה לאיתור בעלי מקצוע
החברה הפכה לפרטית אי שם ב2025, כשהבעלים רכש את פעילות חברת הבת שהחזיקה באפליקציה והחברה הבורסאית עברה להיות sonicstrategy
להבנתי מי שקנה מניה של ספץ ב208 ש"ח ב2019 מחזיק היום ב5-6 מניות שנסחרות בקנדה תחת הטיקר SONI ושוות 0.11$ כל אחת - פחות משקל וחצי (אני צריך לוודא את הנתונים האלה, אף אחד לא טרח לעדכן את המשקיעים בפיפלביז)
בכל מקרה תעודות החזקה במניה - שאינטראקטיב ביקשו 200$ כדי להמיר אותן למניות בחשבון - נשלחו במייל ב2023
twik
"מערכת פרסונליזציה אוטומטית... באתרי קניות אונליין ע"י התאמה אישית... לכל גולש"
ככה בערך החברה מתוארת בעמוד הפייסבוק שלה
כיום החברה מפתחת AI שבונה אתרי מכירות
החברה קיימת ונראה שהיא עובדת - וחבל שהעדכונים שלה שבלוניים (עדכון רבעוני: "לא נרשמו שינויים מהותיים בפעילות החברה")
Pickspace
חברה לניהול נדל״ן
יש לקוחות משלמים, החברה פעילה וריווחית ומחפשת להתרחב
Cycla
החברה מייצרת ומפתחת שתל לטיפול בבוהן קלובה.
ב2025 החברה הודיעה שאין לה תקציב לעבור אישור FDA למוצר ולכן היא נאלצת לסגור
Multi B.T
סטארטאפ שמגן מפני גניבת זהויות
גייסו בפיפלביז ואז בפונדאיט ובאקזיט ואלי
החברה ממשיכה לעבוד ולגייס
Indorz
מערכת לניטור גדילת צמחים (בעיקר קנאביס בגידול ביתי, לכן השם)
בשנת 2024 החברה הודיעה על סיום הפעילות
פיפלביז
גם הפלטפורמה עצמה צריכה השקעה!
החברה ממשיכה לעבוד ולגייס כסף עבור סטארטאפים
BreatheVision
"כלי .. להתריע על התדרדרות נשימתית"
עדכון אחרון למשקיעים יצא בינואר 2025, לפי האתר startup nation central החברה הפסיקה לפעול ב2026, קיצור כנראה גם החברה הזו מתה
Wise Smoker
מערכת לטיהור אוויר לאוטו עבור מעשנים
החברה גייסה ב2020, החליפה שם לvootto ומתישהו נעלמה מהרדאר - אתר האינטרנט למטה (הדומיין פנוי למכירה) ולא הצלחתי למצוא שום מידע על החברה מהשנתיים האחרונות
Virility
מדבקה לטיפול בשפיכה מוקדמת
באתר עדיין כתוב שהמוצר "coming soon" למרות שהוא קיבל אישור FDA ופיילוט המכירות שנה שעברה היה "מעודד"
RedC Biotech
פתרון שיחליף את תרומות הדם
החברה ממשיכה לעבוד ולשפר את תאי הדם ואת תהליכי הייצור שלהם..
מבחינת המשקיעים - החברה מגייסת שוב ושוב מעוד משקיעים ואני לא יודע מתי נראה מזה משהו
GeekTime
אתר חדשות טכנולוגיה
האתר ממשיך לעבוד...
Degem
מדפסות תלת מימד
החברה ממשיכה לעבוד - למכור מדפסות ומוצרים מודפסים
StomTop
פתרון למניעת "נזילות" למנותחי מעי
החברה ממשיכה לעבוד - ניסויים קליניים, רישום פטנטים וכו'
Algamed Therapeutics
מוצרים טבעיים לטיפול ביובש בנרתיק
המוצרים קיימים, אפשר לקנות (באתר החברה)
ברקלי 38 | בת ים
גיוס אג"ח לפרוייקט נדלן
הריבית שולמה והחוב הוחזר בזמן
דרך fundit:
reality bundles
חברה שמרכזת קרנות השקעה בנדל"ן
החברה ממשיכה לעבוד ולמכור קרנות השקעה
skivolt
אופנוע ים חשמלי
החברה ממשיכה לעבוד ויש אופנועי ים (גם אם עדיין אין ייצור מסחרי)
שוקולד פנדה
שוקולד (טבעוני)
החברה קיימת ומוכרת
סטיקאיט
החברה מפתחת מוצרי קנאביס רפואי
החברה הנפיקה בקנדה, המניה שלה נמכרת כיום בסנטים בודדים, אני לא מצליח למצוא את יחס ההמרה - כמה מניות התקבלו על כל מניה שנרכשה בגיוס ההמונים
המניות מופקדות בחשבון נאמנות בפסגות (בדומה למניות של אינוקאן בIBI) וכדי למכור אותן צריך לשלם לפחות מאתיים ש"ח עמלת פתיחת חשבון לפסגות
אני אפנה לפסגות כדי להבין כמה מניות יש לי בסופו של דבר
גוראל הילס
גיוס אג"ח לפרוייקט נדלן
הריבית שולמה והחוב הוחזר
לסיכום - מצבים שהחברות נמצאות בהם:
חברות שפשטו רגל:
סטארטאפים וחברות צעירות פושטות רגל זה לא דבר חדש, קורה לכל החברות בכל התחומים
אחד הדברים שמפריעים לי הוא כשחברה מתפרקת - היא קודם לא שולחת עדכונים כמה שנים, ואז שולחת הודעה קצרה שהיא מתפרקת, ואף פעם לא שולחת אישור למס הכנסה שההשקעה שלי בהם ירדה לטימיון כדי שאוכל לקבל החזר מס על ההשקעה שלך
כששאלתי את פיפלביז על זה לפני כמה שנים הם אמרו לי שהם מחכים לאישור מהחברה על הפירוק ורק אז הם יוכלו לשלוח לי את האישור המדובר...
חברות שהנפיקו:
גם החברות שהנפיקו לא באמת "סופרות" את המשקיעים הקטנים, אלו נדרשים לשלם מאות שקלים כדי לממש את ההשקעה, אחרי ש"נועלים" את המניות לתקופה של כמה חודשים אחרי ההנפקה - שלא ימכרו כולם מיד אלא יתנו ליזמים את ההזדמנות למכור קודם.
ובינתיים אף אחת מהחברות שהשקעתי בהן והונפקו לא נסחרת כיום בשווי שמתקרב לשווי לפיו היא גייסה...
חברות שממשיכות לעבוד - בלי להנפיק:
יש כמה מהחברות שעדיין עובדות, ממשיכות לפתח ולמכור את המוצרים שלהן ולגייס בפלטפורמות השונות.
חלקן מגייסות עוד ועוד כסף להמשך פעילות - משהו שיכול להמשיך, אולי בלי סוף מבחינת חלקן
אני קצת תוהה אם החברות נמצאות באיזה מלכוד - כי משקיעים "רגילים" לא רוצים להשקיע בהן בגלל הדילול שהן עברו בגיוס המונים ואולי סתם כי השוק קשה עכשיו ורואים בגיוס המונים כסף יחסית "קל"
אג"חים לנדלן
שני האג"חים לנדלן שהשקעתי בהם דרך רכזי ההצעה הוחזרו בזמן, אבל ידוע לי על פרוייקטים שבהם זה לא ככה...