• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

זכייה במחיר למשתכן - במקום לא רלוונטי למגורים - מה עושים?

• פותח הנושא פותח הנושא amidar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יכול להיות שאני טועה אבל לדעתי זה הדרך ההגיונית לחשב תשואה בנדל"ן.
קנית נכס בשנת 2007 ב - 500K. היום הוא שווה 1.5M (בקירוב). אתה משכיר אותו כיום ב - 50K בשנה. מהי לדעתך התשואה השנתית ברוטו על הנכס כיום?
שאלה פשוטה, אתה מוכן בבקשה לענות?

• אהבתי
Reactions: ogi
לדעתי תשואה תקופתית על השקעה תחושב לפי מחיר העלות (במקרה של נדל"ן אפשר לפריד בין תשואת שכ"ד לעליית ערך או לחשב את זה ביחד, כאשר שיווי הנכס הוא באמת בעייתי ומוטה מעריך)

נכון שלגבי כדאיות המשך ההשקעה רצוי לבדוק תשואה ביחס לערך נוכחי אבל אלו שיקולי רווח אלטרנטיבי (ושווי הנכס הוא בהחלט בעיה, שלא לומר שיש עלויות למכירה, וכמובן צפי השבחת הנכס בדירה ( בעייתי) הוא פקטור)

• אהבתי
Reactions: Roi
הסיכוי לזכות הוא די נמוך גם ככה
אני חושב אחרת. נניח שיש 60,000 מוגרלים. 1000 דירות בראשל"צ + 1000 דירות בהרצליה --> יחס 1/30. לא הייתי אומר סיכוי נמוך.
חוץ מזה, לא צריך הרבה כדי שבמקום 2000 דירות באזורי הביקוש יהיו 20,000. הקשקוש של "אין קרקעות באזורי הביקוש" הוא קשקוש. ממליץ בחום לנסוע על כביש החוף לכיוון ת"א ולספור את הדונמים. וזה עוד בשולי הערים. בתוככי הערים אפשר לבנות בעשרות אלפים. ממליץ להסתכל על המגדלים שמרימים ליד תחנת רכבת סבידור מרכז בצד הרמת-גני.

כל מה שצריך זה החלטה (או סדרת החלטות), ונראה לי שאנחנו לא כ"כ רחוקים מזה (ויש שיגידו שאנחנו כבר בתוך התהליך הזה).
תחזית לטווח הבינוני-ארוך (שייתכן ותתממש יותר מהר): תהליך הפשרת הקרקעות במרכז יקרה במוקדם או במאוחר, ככל ש"הדור מחוסר הדיור" של היום יתבגר וייכנס לעמדות מפתח בפוליטיקה המקומית או הארצית.

קנית נכס בשנת 2007 ב - 500K. היום הוא שווה 1.5M (בקירוב). אתה משכיר אותו כיום ב - 50K בשנה. מהי לדעתך התשואה השנתית ברוטו על הנכס כיום?
אני תמיד חישבתי לפי הסכום שהשקעתי ולא לפי ערך מדומיין של היום (מדומיין כי כל עוד לא נמכר, המחיר לא ידוע).
היחידים שאני מכירה שמשתמשים בערך הנוכחי המדומיין זה מתווכי הדירות והם ממש לא נר לרגליי :>

אגב, לגבי עניין המחיר המדומיין, ידוע שבזמני עליות מחירי נדל"ן- בעלי דירות מרגישים עשירים יותר ולכן מבזבזים/לוקחים הלוואות יותר. ההתנהגות הפוכה כשהמצב הפוך.

היחידים שאני מכירה שמשתמשים בערך הנוכחי המדומיין זה מתווכי הדירות והם ממש לא נר לרגליי :
וואו תראי, אני כל כך לא מתווך, אבל בכיף.. שמח שיש חילוקי דעות.
מה זה מדומין? את יכולה להזמין שמאי שיגיד כמה הנכס שווה פחות או יותר, אם היית עסוקה בלעצום עיניים כל הזמן הזה.
ההורים שלי קנו דירה לפני 50 שנה ב - 78 לירות.

וואו תראי, אני כל כך לא מתווך, אבל בכיף.. שמח שיש חילוקי דעות.
מה זה מדומין? את יכולה להזמין שמאי שיגיד כמה הנכס שווה פחות או יותר, אם היית עסוקה בלעצום עיניים כל הזמן הזה.
ההורים שלי קנו דירה לפני 50 שנה ב - 78 לירות.
במונחים של היום השקעה שווה כ 607 ש״ח ...
http://www.cbs.gov.il/reader/?MIval=/prices_db/Machshevon_Results.html&MD=a&MySubject=37&MyCode=11120010&MultMin=19511016&MultMax=20160823&DateMin=16/10/1951&DateMax=23/08/2016&ssum=78&koeff=10000&Days_2=23&Months_2=8&Years_2=2016&Days_1=23&Months_1=8&Years_1=1966

דעתי בלבד: כתושב הצפון אני רואה איך הפריפריה(צפונה מנתניה דרומה מקרית גת) מתרוקנת מאנשים היחידים שנשארים הם אלו שנולדו במקום וגם הם לא תמיד נשארים. דעתי עתיד המדינה הוא במרכז ולמרות שיש עוד כמה סטודנטים שנשארים אחרי הלימודים בחיפה או בבאר שבע הם בודדים. גם מחירי השכירות בחיפה ובאר שבע זולים מאוד חוץ מבאיזורים מאוד ספציפיים וחלקם עלו פחות מהמדד בשנים האחרונות.לכן לאורך זמן אני חושב שהמחירים בפריפריה ירדו המדינה תמשיך להתמרכז סביב תל אביב וזה כולל את דימונה.

9% בגדול בגלל הצמדה למדד מחיר הצרכן
אני אשמח לשמוע מה חושבים משקיעי הנדל"ן בפורום הזה @אורי @רוני

אני תמיד חישבתי לפי הסכום שהשקעתי ולא לפי ערך מדומיין של היום (מדומיין כי כל עוד לא נמכר, המחיר לא ידוע).
היחידים שאני מכירה שמשתמשים בערך הנוכחי המדומיין זה מתווכי הדירות והם ממש לא נר לרגליי :
+1

היחידים שאני מכירה שמשתמשים בערך הנוכחי המדומיין זה מתווכי הדירות והם ממש לא נר לרגליי :>
נניח שאני מוכר לך היום נייר ערך ב-100 דולר, ומובטח לך שערכו יגדל מידי שנה ב-20 דולר (לא אחוז, דולר).
האם תגידי שזו השקעה שמבטיחה לך תשואה של 20 אחוז בשנה? כי מידי שנה היא מניבה לך 20 דולר לעומת ההשקעה ההתחלתית של 100 דולר בלבד...

• אהבתי
Reactions: ogi
שלא כמו במניות, הרבה יותר בעייתי להעריך את מחיר הנכס כל שנה ולפיו לחשב את התשואה השנתית.
העובדה שקשה יותר להעריך את השווי הנכחי שלו, איננה אומרת שלמחיר שלו בעבר ישנה משמעות בכלל. אכן, ישנו קושי ויש צורך להתמודד איתו.
בחירת נתיב השקעה צריכה להיות לפי NPV או לכל הפחות לפי IRR.
אני תמיד חישבתי לפי הסכום שהשקעתי ולא לפי ערך מדומיין של היום
עזבי את הערך המדומיין וקחי את הערך המקסימלי נטו שאת יודעת שאת יכולה לקבל על דירותייך אם תמכרין.
התשואה על ערך זה היא זו שתצטרכי להשוות לתשואה האלטרנטיבית מכל נכס אחר.

נניח שאני מוכר לך היום נייר ערך ב-100 דולר, ומובטח לך שערכו יגדל מידי שנה ב-20 דולר (לא אחוז, דולר).
האם תגידי שזו השקעה שמבטיחה לך תשואה של 20 אחוז בשנה? כי מידי שנה היא מניבה לך 20 דולר לעומת ההשקעה ההתחלתית של 100 דולר בלבד...
אחרי שנה 20℅ , אחרי 20 שנה 8℅ (ביחס להשקעה הראשונית) זה שבשנה ה20 בוודאות עדיף למכור את המניה במקום להרוויח 4℅ לא משנה את תשואת העבר אלא מתייחס לכדאיות המשך ההשקעה (ביחס לאלטרנטיבות)

העובדה שקשה יותר להעריך את השווי הנכחי שלו, איננה אומרת שלמחיר שלו בעבר ישנה משמעות בכלל.
כל אחד ובחירותיו הוא.
אני תמיד מתייחסת לכמה כסף הושקע ולכמה כסף אני רוצה להגיע בהשקעה, נטו.
כשהעמדתי למכירה את הבית, ידעתי מה הסכום המינימלי נטו שאסכים לקבל (אחרי הוצאות מכירה ומיסוי).
את הכסף הזה אני רוצה להגדיל עד לסכום מינימלי של X נטו תוך Y שנים. אם באמצע יש עליות וירידות (בהתייחס להתחלת ההשקעה או לשנה הקודמת או ל-13 חודשים קודמים) זה לא מעניין אותי.
כשאני נמצאת בנקודת ההתחלה של ההשקעה, אני מתכננת את הסוף ולכן כל נקודות הייחוס באמצע לא רלוונטיות לגביי.
אי לכך, בניגוד אליך, רק לכסף האמיתי ששילמתי להשקעה יש משמעות בעיניי.

• אהבתי
כל אחד ובחירותיו הוא.
אני תמיד מתייחסת לכמה כסף הושקע ולכמה כסף אני רוצה להגיע בהשקעה, נטו.
הכשל הזה גורם לך להסיק מסקנה שגויה לגבי אלטרנטיבות השקעה ולפעול בהתאם לתפיסה השגויה.
נניח לפי "החישוב שלך" התשואה 5% בעוד שלפי שווי נוכחי 2% (לא שווי מדומיין אלא שווי ראלי כמו שטונה אמר)
אם הבנק יציע לך כעת פיקדון עם ריבית 10% כנראה תמכרי את הבית לטובת הפיקדון נושא 10% ריבית.
אם הבנק יציע 5% ריבית אז תגידי לעצמך זה כבר מה שאני מקבלת כיום ולכן לא אמכור את הדירה בעוד שזאת טעות מוחלטת.

לא הבנתי מה הכשל. אם בכל נקודת זמן אני אמכור כדי לקנות משהו אחר בתשואה (זמנית?) טובה יותר, איך אוכל להגיע למטרה שלי? בכל מכירה כמעט יש אירוע מס והוצאות מכירה/עמלות שמקטין את סכום הכניסה להשקעה הבאה כך שמה שנראה מבחינה תיאורטית כרעיון מוצלח, לא יהיה כזה מבחינה מעשית.
את התוצאות של סוחרי היום אנחנו כבר מכירים, לפחות סטטיסטית זה עובד לרעתם.

יש הבדל בין התייחסות להשקעות כסוג של משחק תחרותי (מיקסום תשואה) לבין בדיקת צרכים של החיים האמיתיים, כל אחד וחייו, והתאמת ההשקעות אליהם.

• אהבתי
לא הבנתי מה הכשל.
חישוב תשואה לפי מחיר קניה במקום לפי שווי נוכחי.
כל מכירה כמעט יש אירוע מס והוצאות מכירה/עמלות שמקטין את סכום הכניסה להשקעה הבאה
על דירה לא תמיד יש מס שבח (דירה יחידה / ניצול הפטור של הוראת שעה למשל).
אין ספק שכאשר בוחנים שינוי פוזיציה מתחשבים בשיקולי מס ועמלות, זה לא סותר את הנקודה שבאתי לחדד.
אם בכל נקודת זמן אני אמכור כדי לקנות משהו אחר בתשואה (זמנית?) טובה יותר, איך אוכל להגיע למטרה שלי?
לא דיברתי על תשואה זמנית וגם שימי לב שהצגתי ריבית בנקאית לא ראלית, המטרה הייתה להגדים מדוע חישוב מעוות עלול להביא אותך להחלטות לא מושכלות.
יש הבדל בין התייחסות להשקעות כסוג של משחק תחרותי (מיקסום תשואה) לבין בדיקת צרכים של החיים האמיתיים, כל אחד וחייו, והתאמת ההשקעות אליהם.
אכן זה לא בהכרח אמור לשנות לך את הבחירה על הקצאת הנכסים אבל אם תחשבי את התשואה נכון ייתכן ותמצאי אותה מגוכחת לעומת האלטרנטיבות אפילו באופו פלח (נדלן)
לקחת את זה רחוק :) לא דובר על זגזוג ברמה יומית, נגיד אולי פעם בשנתיים לבדוק מה המצב? האם התשואה טובה או גרועה ביחס לאלטרנטיבות שתואמות לצרכי?
דוקא ראיתי קודם תגובה שלך בשרשור הנוכחי וכן התרשמתי שאת בודקת טוב לפני קבלת החלטות, למה כאן זה שונה? אם לדעתך התשואה הצפויה משכירות תהיה על הפנים גם לא תשקלי להיפטר מהנכס תמורת נכס אחר?
תשמע, אני עשיתי בזמנו מחקר על עפולה כי התכוונתי לקנות שם. השלב שבו קיבלתי רגליים קרות היה ההכרזה על "מחיר למשתכן" ואח"כ על עוד תוספת של אלפי דירות לעיר. כי מאיפה יגיעו כל-כך הרבה אנשים לגור בעפולה ומאיזו סיבה? בעפולה אין שום גורם תעסוקה מושך כרגע. הם מתכננים להקים אזור הייטק ומדע אבל הם לא עושים את זה במקביל לבנייה המטורפת ולכן זה לא גורם משיכה עכשווי. מצד שני, הרכבת הולכת לפעול החל מנובמבר השנה ואז אולי חלק מהעפולאים שעובדים בחיפה יבחרו לחזור לגור ליד ההורים (כי בכל זאת עפולה יושבת באחד המקומות היפים בארץ וילידי עפולה חדורי גאווה מקומית).
בקיצור, דימונה כמו עפולה, המצב הנוכחי לא מאפשר לזהות אם זו תהיה השקעה מנצחת או פלופ.

נערך לאחרונה ב:
אם בכל נקודת זמן אני אמכור כדי לקנות משהו אחר בתשואה (זמנית?) טובה יותר, איך אוכל להגיע למטרה שלי? בכל מכירה כמעט יש אירוע מס והוצאות מכירה/עמלות שמקטין את סכום הכניסה להשקעה הבאה כך שמה שנראה מבחינה תיאורטית כרעיון מוצלח, לא יהיה כזה מבחינה מעשית.

למה בכלל את בודקת את התשואה שהניב הנכס?

אמנם הניסיון שלי מסתכם בחמש שנים ובממצוע ההוצאות היו בעלות של חודש וחצי לשנה, שזה מקובל מבחינתי, אולי @רוני יכול לשתף בממוצעים שלו, זה ממש לא חצי משרה, בייחוד שעובדים עם מתווכים טובים, אבל זה דיוק שטחון עד דק בפורום הזה, זו השקעה שלא מתאימה לכל אחד, היות ופותח השרשור ציין שאין לו כוונה לעבור לדימונה אז זו תיהיה החלטה של השקעה כן או לא, לכן חשוב לדעת את גובה ההוצאות השנתי.

אחוז ההוצאות מההכנסה ברוטו משתנה ממדינה למדינה ויש שונות גדולה בין סוגי הנכסים השונים, אני כמשקיע לפני ההחלטה על ההשקעה בודק את אחוזי התפוסה של הנכסים באיזור, עלויות האחזקה השותפות של הנכס כגון:ביטוח, ועד בית, ארנונה(במיקומים מסוימים בחו"ל), מנסה להעריך עלויות תיקון ואחזקה שותפת לפי מצב הנכס, ומכין קופה קטנה בצד כנגד כל נכס, עבור תיקונים גדולים (בארה"ב זה בולט יותר, החלפת גג רעפים, מזגן מיני מרכזי..., אחת לעשור בממוצע יש הוצאה גדולה על נכס מניב, בארץ זה יכול להיות לדוגמא שיפוץ של הנכס אחת ל 15 או 20 שנים) לאחר שלקחתי בחשבון את כל ההוצאות האלו אני צריך שתישאר עבורי תשואה משמעותית נטו לפחות בגובה של 6% עד 10% תלוי במיקום ובעיתוי ההשקעה (כל זה נכון למעט בהשקעה לטווח בינוני בנכס מוטה עליית ערך לדוגמא השקעה בישראל מתוך כוונה לממש, כאן אין משמעות לתשואה משכירות מהנכס). יש מיקומים שמלחתחילה 50% מהשכירות ברוטו מתקזז עבור הוצאות שוטפות, בנכסים אלו אני לא משקיע.
לגבי הזמן שאני מקדיש זה תלוי בי, בגדול זה יכול להסתכם בממוצע של שעה עד שלוש שעות בשבוע, במקרה האישי שלי זה תופס עבורי את רוב שעות היום מאחר ואני שואף להמשיך להתפתח ולגדול בתחום, וגם משום שהפכתי את זה לעבודה שלי (לאחר הגעה לעצמאות כלכלית), היום אני מוביל יחידים ומשפחות לרכישת נכסים מניבים לצורך בניית פורטפוליו, אני שם דגש על לימוד התחום כדי שיכלו לפעול בהמשך באופן עצמאי.
לחפש תירוצים מדוע לא לעשות את זה ולהתמקד בקיטורים על המצב הנוכחי לא מוביל לשום מקום (עובדה שאנשים פועלים ומצליחים בדרך הזו), אף משרת שכיר או השקעה אחרת לא יכולה להתחרות בהכנסה, בסולידיות, פיזור, רמת סיכון נמוכה לאחר סילוק המימון, כמו בהכנסה מפרוטפוליו נכסים מניבים דו ספרתי !

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לבדוק מול מתווכים/YAD2 באזור מחיר מבוקש באזור.
כמה רחוק אתם גרים?
מתחילים ללמוד, כמה זמן יש לכם להחליט?
מה המרחק למכללה/אוניברסיטה?
ידה ידה ידה...
אני מניח ש- @רוני @אורי @סנופי יוכלו לתת כיווני מחקר נוספים.
בנוסף לבדיקה באמצעות מתווכים ניתן לבדוק נכסים שנמכרו לאחרונה באתר מדל"ן. במידה והדירה תהיה מוכנה לאיכלוס בעוד שנתיים שלוש יש לקחת בחשבון עלייה משמעותית בריביות המשכנתא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I זכייה במחיר למשתכן - מצפה רמון נדל"ן 49
H כיצד למנף זכייה במחיר למשתכן? נדל"ן 27
Y הערכת כדאיות מימוש זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 5
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
M זכייה במחיר למשתכן ושינוי סטטוס אישי לאחר זכייה נדל"ן 0
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
E זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 12
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
ה קניית דירה נוספת לאחר זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 25
M זכייה במחיר למשתכן לאחר רכישה בשוק החופשי נדל"ן 2
ס זכייה במחיר למשתכן בשכונת רוממה בירושלים נדל"ן 35
D זכייה במחיר למשתכן בגליל ים בהרצליה נדל"ן 6
TheMailMan האם לממש זכייה במחיר למשתכן? נדל"ן 153
S תכנון פיננסי לאחר "זכייה" במחיר מטרה נדל"ן 2
M זכייה בדירה בהנחה - רעננה נדל"ן 6
S זכייה בקזינו - מה עכשיו? צרכנות פיננסית 9
D זכייה בדירה בהנחה לצורך השקעה נדל"ן 3
M מחויבות לבניה לאחר זכייה במכרז בנה ביתך ברמ׳׳י נדל"ן 0
T מחיר למשתכן - שינוי סטטוס מידועים לציבור לנשואים לאחר ״זכייה״ נדל"ן 0
A כדאיות רישום למחיר מטרה כעת - סיכויי זכייה נדל"ן 5
G זכייה בדירה בהנחה ברמת גן נדל"ן 22
R שאלה לגבי זכייה בדירה בהנחה נדל"ן 3
ETL זכייה בפיס אוף טופיק 54
D האם לממש זכייה בראש העין נדל"ן 50
N זכיתי במחיר למשתכן, אשמח לתובנות נדל"ן 17
אדריאן הלוואת גישור לצורך רכישת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 3
M דירת 3 חדרים כלואה בזכייה במחיר למשתכן להשקעה? נדל"ן 24
L משכנתא במחיר למשתכן נדל"ן 1
א שינוי במחיר ממוצע של מניה שוק ההון 18
A בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 15
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
R איפה קונים נעלי ספורט לריצת כביש במחיר סביר? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
נ האם גם במחיר למשתכן יש תנאי רכישה 10-90? נדל"ן 1
בן מלך מדד תשומות הבניה במחיר למשתכן נדל"ן 17
K זכיה במחיר למשתכן נדל"ן 10
J פריסייל במחיר שוק נדל"ן 29
H זכינו במחיר למשתכן - מה הלאה? נדל"ן 4
G זכיתי במחיר למשתכן - האם העסקה כדאית? + שאלה על משכנתא נדל"ן 28
L הון עצמי במחיר מטרה נדל"ן 4
מ כמעט זכיה במחיר למטרה, הגרלות חדשות או דירה יד שניה נדל"ן 4
ל לימוד נגינה אוןליין במחיר סביר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
לאץ' איך בוחרים פרוייקט במחיר למשתכן? נדל"ן 8