• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות

• פותח הנושא פותח הנושא mozesnevo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

mozesnevo

משתמש רשום
דירוג
3
שלום לכולם,
בן 35 רווק (לבנתיים), מתגורר כיום בשכירות של 4000 באיזור חיפה .
מצליח לחסוך בחודש משהו כמו 15 אלף .
התחלתי לחפש דירות לא מזמן לרכישה בחיפה (3-4 חדרים לא חדשות, באיזור ה1.5 מליון) , ותוך כדי זכיתי במחיר למשתכן בבני עייש. (חיפה לא הייתה אופציה בהגרלה).

ממה שקראתי , דירת 100 מ״ר בבני עייש צפוייה לעלות באיזור ה1.6 מליון. כרגע השטח בלי היתר. ככה שמאמין שמדובר ב5-6 שנים עד לאכלוס.
מדובר במושב קטן שהולך לקבל בנייה מסיבית מסביבו של בנייני מגורים, כך שיהפוך לעיר וישתנו פני המושב. לא הייתה בנייה במושב הזה שנים רבות.

ברשותי הון של 1.8 מליון .(לא כולל השתלמות) . כיום הסכום הזה מפוצל בין השקעות סולידיות יותר למניות טכנולוגיות.

בהגרלה הנוכחית , חיפה צורפה לפרוייקטים המוגרלים, עם סיכוי של 4% לבן מקום. כך שסיכויי הזכייה די נמוכים במידה ואבטל וארשם לנוכחית.

ממה שהבנתי אחרי החתימה על הדירה (שעשוייה לקחת בין 2-4 שנים בממוצע) , אני יכול לרכוש גם דירה בשוק הפרטי .

בהתלבטות מה לעשות. האם לוותר על הזכייה בבני עייש למרות הפוטנציאל כדירה להשקעה ? או שאולי להמתין לבחירת הדירה ואז לרכוש דירה שנייה למגורים בחיפה?

המטרה העיקרית היא הגדלת ההון , עם עדיפות להכנס לדירה למגורים בחיפה תוך פחות מ7 שנים . (הזמן המותר למכירה במחיר למשתכן).

ועוד שאלה, עם איזה גורם מוסמך ניתן להתייעץ על נושאים כאלו? מתכנן פיננסי?

תודה רבה על העזרה! :)

באיזור ה1.6 מליון
מעולה!
במחיר למשתכן אפשר לשים הון עצמי נמוך ולקחת משכנתא גבוהה.
אני באופן אישי לא הייתי מוותר על זכייה במחיר למשתכן - כי מי יודע אם תזכה בחיפה?
האם בחיפה ההגרלה בשכונה שאתה תרצה לגור?
או שגם שם תשכיר ואז אין הבדל...

כל גורם שיעזור לך לבנות תוכנית עם מטרות ויעדים

מעולה!
במחיר למשתכן אפשר לשים הון עצמי נמוך ולקחת משכנתא גבוהה.
אני באופן אישי לא הייתי מוותר על זכייה במחיר למשתכן - כי מי יודע אם תזכה בחיפה?
האם בחיפה ההגרלה בשכונה שאתה תרצה לגור?
או שגם שם תשכיר ואז אין הבדל...

כל גורם שיעזור לך לבנות תוכנית עם מטרות ויעדים
תודה על התגובה.
השכונה המוגרלת היא במבואות חיפה הדרומיים, מקום די טוב למגורים. אבל בסיכויים הכמעט אפסיים הנ״ל ההתלבטות העיקרית שלי היא אם לקנות בשוק החופשי בחיפה כיום, או להמתין לדירה בבני עייש לרכישה .

להבנתי (ייתכן ואני טועה) , הפרוייקטים בבני עייש הוערכו על ידי שמאי ממשלתי ב2020 ב15 אלף למטר, ועלו ל22 אלף למטר. לכן אין הנחה נוספת.
כלומר בגלל שהמחיר התקבע על 2020, ההנחה היא 7 אלף למטר. (יש מצב שהערכת השמאי מוגזמת, לא הייתה בנייה ביישוב הזה עשרות שנים, ובערים סמוכות יש מיתוג/תשתיות יותר איכותיות)

הדילמה שלך היא בין
* לקבל 700אשח* מתנה, להתמודד עם השכרת דירה רחוקה, ומגורים בשכירות 5 שנים
* לקנות דירת מגורים בחיפה - או במחיר משתכן (בסבירות אפסית לפי הערכה שלך) או בשוק הפרטי

הבנתי נכון?
לדעתי תבנה טבלת החלטות ותרשום בדיוק מה האופציות שלך. ומה השיקולים המשפיעים על ההחלטה - כלכליים, השפעה על אורח חיים, וכו.
שים לב שאפשר להמיר כסף לאורח חיים - לדוג' "להפסיד" חלק מהמתנה בבני עייש תמורת חברת ניהול דירות השקעה, כך שלא תצטרך לנסוע לשם יותר מדי.

* אם אין וודאות תחליט על טווח לפי הסביבה, נניח בלי שבדקתי - לפחות 400אשח

לי זה נשמע כמו התלבטות בין לקבל כמה מאות אלפי ש"ח במתנה לבין לא לקבל כמה מאות אלפי ש"ח במתנה.

תודה רבה.
בגדול האכלוס כנראה יקרה בין 4-6 שנים, ככה שההתעסקות עם שכירות בהנחה ואמכור את הדירה ישר אחרי 7 שנים היא לא ביג דיל עבורי.
אנסה באמת לעשות איזה טבלת החלטות עם מספרים יותר מדוייקים.

אין לי ספק שזה ׳כסף מתנה׳, אבל המגבלה על רכישת דירה בשוק החופשי עד לבחירת דירה בפרוייקט (נניח 3 שנים) , תצמצם את השווי שלה בהנחה ומחירי הדירות בחיפה יעלו בקצב של השנים האחרונות.

אתה רוצה לקנות דירה בחיפה או להמשיך להתגורר בחיפה (בשכירות)? נשמע שאתה רואה קדימה ורוצה דירה בבעלות בחיפה.

אז תיקח משכנתא ותרכוש את הדירה המתאימה לך (כיום) בחיפה. אפשרי?

כן, אמשיך להתגורר בחיפה.
אם אני רוכש דירה בחיפה לפני בחירת הדירה בבני עייש(3 שנים+-), זה מבטל את הזכייה כיוון שהזכייה היא כ׳חסר דיור׳.

בהנחה ומחירי הדירות בחיפה יעלו
לא מכיר את חיפה ולכן שואל.
האם מחירי הדירות בחיפה עלו בצורה משמעותית מעל איזורים אחרים בארץ?
האם המחירים בחיפה עולים כמו הממוצע?
האם האזור של בני עיש לא עלה בכלל? ( לא הגיוני)
לכן בעצם גם אם חיפה בתנופה ועולה יותר מהממוצע
ובני עיש מתחת לממוצע.
אפשר לנסות לחשוב כמה זה יהיה.
בכל מצב אחר שהוא מצב נורמלי - כנראה שהדירות יעלו בערכן באופן דומה.
עכשיו תחשב את זה בתוספת כך שאתה יכול לקבל משכנתא גדולה יותר במחיר למשתכן ( כמובן תלוי באיזה דירה תבחר בסוף- 100 מר או 140 לדוגמה)

בשנה האחרונה למרות המלחמה חיפה הובילה בעליית המחירים, אבל עדיין להערכתי מתומחרת נמוך יחסית.
בבני עייש המחיר עלה ב7 אלף למטר בין 20-24 .

אבל כנראה שבאמת הדירות יעלו באופן דומה בשנים הקרובות.

שלום נבו,
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

אני אתחיל ואומר שאני לא מכיר אותך, מעולם לא דיברנו ולכן כל מה שאכתוב כאן מבוסס על הניסיון הסטטיסטי שלי מול הלקוחות שבהם טיפלתי, ויכול להיות שאינו תקף לגביך בכלל, ולכן תרגיש חופשי להתעלם ממנו.

דבר ראשון, החיסכון שלך עכשיו הוא פנטסטי, אבל לא מן הנמנע שבעתיד הוא ירד משמעותית כשתהיה איש משפחה.
אני ממליץ לך לרכוש את הדירה הנוכחית (מחיר למשתכן) במשכנתא המקסימלית שאתה מסוגל, מהסיבות הבאות.

א. אם אתה תתחתן, לא מן הנמנע שבן/בת הזוג שלך (ברשותך, למען הנוחות נקרא לה זוגתך), תרצה לקנות בית משותף שבו תוכלו לגדול ביחד כמשפחה ולגדל את ילדיכם. אם כל ההון שלך יהיה קבור בנכס אחר, לא מן הנמנע שיהיה עלייך לחץ למכור את הנכס הזה כדי לממן רכישת בית אחר.
ב. אתה יכול לרכוש כבר כעת דירה בשוק הפרטי, אבל כל עוד לא תמכור את הדירה האחרת [וזה הולך לקחת זמן], אתה תהיה מחויב במס רכישה מוגדל של 8%, זה מאוד בכדאיות של רכישת נכס אחר. ובנוסף תוכל לקחת רק 50% משכנתא, כלומר תצטרך להביא הרבה הון עצמי.
ג. כבר בשקל הראשון שהכנסת לדירה (בבני עייש), אתה חשוף ונהנה משוק הנדלן. כל השקעה נוספת מקטינה את התשואה שלך (שים לב שהתשואה מנדלן נמוכה מהתשואה מהשקעותייך הנוכחיות) אך יציבה יותר.

קח משכנתא גדולה, אתה תעמוד בזה.

בהצלחה,
אייל מFINWIZ
שלום לכולם,
התחלתי לחפש דירות לא מזמן לרכישה בחיפה (3-4 חדרים לא חדשות, באיזור ה1.5 מליון) , ותוך כדי זכיתי במחיר למשתכן בבני עייש. (חיפה לא הייתה אופציה בהגרלה).

ממה שקראתי , דירת 100 מ״ר בבני עייש צפוייה לעלות באיזור ה1.6 מליון. כרגע השטח בלי היתר. ככה שמאמין שמדובר ב5-6 שנים עד לאכלוס.
מדובר במושב קטן שהולך לקבל בנייה מסיבית מסביבו של בנייני מגורים, כך שיהפוך לעיר וישתנו פני המושב. לא הייתה בנייה במושב הזה שנים רבות.

ברשותי הון של 1.8 מליון .(לא כולל השתלמות) . כיום הסכום הזה מפוצל בין השקעות סולידיות יותר למניות טכנולוגיות.

בהגרלה הנוכחית , חיפה צורפה לפרוייקטים המוגרלים, עם סיכוי של 4% לבן מקום. כך שסיכויי הזכייה די נמוכים במידה ואבטל וארשם לנוכחית.

ממה שהבנתי אחרי החתימה על הדירה (שעשוייה לקחת בין 2-4 שנים בממוצע) , אני יכול לרכוש גם דירה בשוק הפרטי .

בהתלבטות מה לעשות. האם לוותר על הזכייה בבני עייש למרות הפוטנציאל כדירה להשקעה ? או שאולי להמתין לבחירת הדירה ואז לרכוש דירה שנייה למגורים בחיפה?

המטרה העיקרית היא הגדלת ההון , עם עדיפות להכנס לדירה למגורים בחיפה תוך פחות מ7 שנים . (הזמן המותר למכירה במחיר למשתכן).

אין לי ספק שזה ׳כסף מתנה׳, אבל המגבלה על רכישת דירה בשוק החופשי עד לבחירת דירה בפרוייקט (נניח 3 שנים) , תצמצם את השווי שלה בהנחה ומחירי הדירות בחיפה יעלו בקצב של השנים האחרונות.
קודם כל מזל טוב על הזכיה!

לדעתי הפוך, אתה מרוויח מעליית מחירים בבני עי"ש בלי לשים על זה שקל (20-80 זה הטבה מימונית של הקבלן כאן זה 0-100!) כי המחיר קבוע
ובנוסף הכסף שלך מושקע ומניב במגוון אפיקים
אתה מרוויח פעמיים!
לגבי השמאות של 22,000 למ"ר לדעתי זה מוגזם והזכייה מגלמת הנחה של 500K ולא של 700K (גם אני זכיתי בבני עי"ש וקצת חקרתי את האזור)
אבל למי אכפת העיקר שזה הנחה של מאות אלפי שקלים.

קודם כל מזל טוב על הזכיה!

לדעתי הפוך, אתה מרוויח מעליית מחירים בבני עי"ש בלי לשים על זה שקל (20-80 זה הטבה מימונית של הקבלן כאן זה 0-100!) כי המחיר קבוע
ובנוסף הכסף שלך מושקע ומניב במגוון אפיקים
אתה מרוויח פעמיים!
לגבי השמאות של 22,000 למ"ר לדעתי זה מוגזם והזכייה מגלמת הנחה של 500K ולא של 700K (גם אני זכיתי בבני עי"ש וקצת חקרתי את האזור)
אבל למי אכפת העיקר שזה הנחה של מאות אלפי שקלים.
תודה רבה! ברכות גם לך :)
מהמחקר שעשית על האיזור, מה היתרונות /חסרונות לדעתך?

אייל תודה על התשובה המפורטת.
לגבי ב - אחדד רק שעד לבחירת הדירה (אחרי קבלת היתר וכו׳ - כנראה 2-3 שנים) , אין לי אפשרות לרכוש כעת דירה בשוק הפרטי , כיוון שזה יבטל את הזכאות שלי כחסר דייר.

שלום נבו,
אני עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

אני אתחיל ואומר שאני לא מכיר אותך, מעולם לא דיברנו ולכן כל מה שאכתוב כאן מבוסס על הניסיון הסטטיסטי שלי מול הלקוחות שבהם טיפלתי, ויכול להיות שאינו תקף לגביך בכלל, ולכן תרגיש חופשי להתעלם ממנו.

דבר ראשון, החיסכון שלך עכשיו הוא פנטסטי, אבל לא מן הנמנע שבעתיד הוא ירד משמעותית כשתהיה איש משפחה.
אני ממליץ לך לרכוש את הדירה הנוכחית (מחיר למשתכן) במשכנתא המקסימלית שאתה מסוגל, מהסיבות הבאות.

א. אם אתה תתחתן, לא מן הנמנע שבן/בת הזוג שלך (ברשותך, למען הנוחות נקרא לה זוגתך), תרצה לקנות בית משותף שבו תוכלו לגדול ביחד כמשפחה ולגדל את ילדיכם. אם כל ההון שלך יהיה קבור בנכס אחר, לא מן הנמנע שיהיה עלייך לחץ למכור את הנכס הזה כדי לממן רכישת בית אחר.
ב. אתה יכול לרכוש כבר כעת דירה בשוק הפרטי, אבל כל עוד לא תמכור את הדירה האחרת [וזה הולך לקחת זמן], אתה תהיה מחויב במס רכישה מוגדל של 8%, זה מאוד בכדאיות של רכישת נכס אחר. ובנוסף תוכל לקחת רק 50% משכנתא, כלומר תצטרך להביא הרבה הון עצמי.
ג. כבר בשקל הראשון שהכנסת לדירה (בבני עייש), אתה חשוף ונהנה משוק הנדלן. כל השקעה נוספת מקטינה את התשואה שלך (שים לב שהתשואה מנדלן נמוכה מהתשואה מהשקעותייך הנוכחיות) אך יציבה יותר.

קח משכנתא גדולה, אתה תעמוד בזה.

בהצלחה,
אייל מFINWIZ
אייל, אני קורא את התגובות שלך בכל מיני שרשורי נדל"ן ומשכנתאות למיניהם, תמיד מתעכב עליהן לעומק, ואני רוצה לומר לך שאני מאוד אוהב את התגובות/תשובות שלך, תמיד מכבדות מאוד, ענייניות מאוד, תמיד אתה טורח ומסביר והניסוח שלהן מפורט, אוהב ומעריך את היחס המכבד שלך לשאלות ולקשיים של חברי הפורום בהקשר הנ"ל וגם את הקפדנות שלך בגילוי הנאות בתחילת כל תגובה.
מהתגובות שלך אני ממש מרגיש שבאת לתת זווית, שאתה מגיב כדי לתרום, שבאת לעזור קודם כל, ולא לערבב כדי להשיג עוד לקוחות... אז אני שמח שמרשים לך להגיב ולהסתובב בינינו בפורום ולחלוק מהידע שלך ומעצותיך.
זה רק מוסיף.
עלה והצלח אייל.

שלום לכולם,

היי,
בכלליות דירה ראשונה היא כלי רכב מושלם לצורך השקעה בדומה לקרן השתלמות בשוק ההון, כשההבדל המרכזי בפשטות שמדובר בסכום עתק. דירה ראשונה פטורה ממס עד כמעט 2 מליון ממס רכישה, פטורה ממס שבח עד כ 5 מליון, פטורה ממס על שכירות עד כ 5600 שח ו..ניתנת למינוף של 75%. בגלל הגן עדן הזה, מי שחפץ בעליית ערך, צריך לצאת מהכבלים הנורמטיבים של דירה נוחה למגורים/ הדירה שזכיתי במחיר למשתכן ולקרוא את המפה של איפה עליות הערך המשמעותיות באיזורים ובתת האיזורים, בהתאם לתקציב. נקודה נוספת חשובה לא פחות, רוברט קיוסקי הגדיר אותה כמהירות הכסף. במקרה הנוכחי חשוב להסתכל על מגבלת הזמן בו ניתן לגלגל את הנכס. על מנת להמנע ממס של דירה "רגילה" מדובר על פרק זמן בין שנה וחצי לשנתיים (מתעדכן כל הזמן) כשמדובר על מחיר למשתכן מדובר על חסם של שבע שנים- זה קריטי.
לגביי איזורים בהכללה, ככל שתתקרב לתל אביב ותתמקד באיזור מתפתחים כך תקבל טבלת חום לעליות ערך. את המסקנה לגביי העיסקה הספציפית, תעשה בעצמך.

נערך לאחרונה ב:
מהמחקר שעשית על האיזור, מה היתרונות /חסרונות לדעתך?
במחשבה שניה אולי מחקר זה מילה קצת גדולה, יותר בדיקה....
לדעתי כל האזור הזה מרחובות עד אשדוד בתנופה גדולה ויש הרבה פוטנציאל באזור הזה
לגבי בני עי"ש ספציפית בונים בה 5,700 יח"ד פי 3 מהישוב הקיים זה הולך להיות עיר קטנה שרובה חדשה שמתוכננת בצורה טובה בשילוב אזורי ספורט ופארקים, מוסדות ציבור וחינוך, מרחב ציבורי מגוון, מסחר, ותעסוקה.
שטחי מסחר ותעסוקה יעמדו על 440,000 מ"ר שזה הרבה יחסית לכמות הדירות כדי ליצור בסיס כלכלי חזק לעיר
כל זה בהשקעה של 1.7 מיליארד ש"ח שמתכם 200 מיליון לחיזוק ופיתוח החלק הישן והשאר לחדש
חסרונות לדעתי, ש80% מהדירות הם במחיר למשתכן שזה אומר בגדול שהאוכלוסייה לא תהיה במעמד הסוציו אקונומי בינוני-גבוה לפחות בשנים הראשונות מה שאמור להשפיע על המחירים .
בהצלחה.

לכן מי שחפץ בעליית ערך, צריך לצאת מהכבלים הנורמטיבים של דירה נוחה למגורים/ הדירה שזכיתי במחיר למשתכן
יש עלית ערך גם בדירות של מחיר למשתכן והמחיר בהם קבוע (מלבד 40% מעלית מדד תשומות הבניה)כך שהרוח לכיסו
וכל זה בלי לשלם שקל בערך שלוש שנים!
ושאר הכסף מושקע בינתיים ומניב
בנוסף יש מתנה מהמדינה ע"ס חצי מיליון שקל .

יש עלית ערך גם בדירות של מחיר למשתכן והמחיר בהם קבוע (מלבד 40% מעלית מדד תשומות הבניה)כך שהרוח לכיסו
וכל זה בלי לשלם שקל בערך שלוש שנים!
ושאר הכסף מושקע בינתיים ומניב
בנוסף יש מתנה מהמדינה ע"ס חצי מיליון שקל .
לא כל דירה למשתכן היא "זכיה".

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M זכייה במחיר למשתכן ושינוי סטטוס אישי לאחר זכייה נדל"ן 0
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
E זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 12
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
ה קניית דירה נוספת לאחר זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 25
M זכייה במחיר למשתכן לאחר רכישה בשוק החופשי נדל"ן 2
ס זכייה במחיר למשתכן בשכונת רוממה בירושלים נדל"ן 35
D זכייה במחיר למשתכן בגליל ים בהרצליה נדל"ן 6
TheMailMan האם לממש זכייה במחיר למשתכן? נדל"ן 153
amidar זכייה במחיר למשתכן - במקום לא רלוונטי למגורים - מה עושים? נדל"ן 237
D זכייה בדירה בהנחה לצורך השקעה נדל"ן 3
M מחויבות לבניה לאחר זכייה במכרז בנה ביתך ברמ׳׳י נדל"ן 0
T מחיר למשתכן - שינוי סטטוס מידועים לציבור לנשואים לאחר ״זכייה״ נדל"ן 0
A כדאיות רישום למחיר מטרה כעת - סיכויי זכייה נדל"ן 5
G זכייה בדירה בהנחה ברמת גן נדל"ן 22
R שאלה לגבי זכייה בדירה בהנחה נדל"ן 3
ETL זכייה בפיס אוף טופיק 54
D האם לממש זכייה בראש העין נדל"ן 50
K זכיה במחיר למשתכן נדל"ן 10
J פריסייל במחיר שוק נדל"ן 29
H זכינו במחיר למשתכן - מה הלאה? נדל"ן 4
G זכיתי במחיר למשתכן - האם העסקה כדאית? + שאלה על משכנתא נדל"ן 28
L הון עצמי במחיר מטרה נדל"ן 4
מ כמעט זכיה במחיר למטרה, הגרלות חדשות או דירה יד שניה נדל"ן 4
ל לימוד נגינה אוןליין במחיר סביר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
לאץ' איך בוחרים פרוייקט במחיר למשתכן? נדל"ן 8
ס לפרסם דירה למכירה במחיר השוק? נדל"ן 3
ס איך לבצע מימוש מהיר של דירה במחיר השוק? נדל"ן 5
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
T שמן זית טוב במחיר הגיוני ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 54
נ התייעצות - השקעה בצומת אונו במחיר פרסיל נדל"ן 35
פ דירה במחיר למשתכן - ללא משכנתא? נדל"ן 7
ה מקמ - מונפק במחיר נמוך? שוק ההון 8
T האם קנייה במחיר נמוך יותר משתלמת יותר? שוק ההון 12
ה זכיה במחיר מטרה נדל"ן 0
נ כדאיות זכיה במחיר למשתכן נדל"ן 3
א זכיתי במחיר למשתכן, האם זה שווה? נדל"ן 7
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8
Y האם אפשר לקנות דירה במחיר למשתכן אחרי שקניתי דירה? נדל"ן 2
I הבדלים במשכנתא במחיר למשתכן לבין דירה רגילה נדל"ן 13
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 34
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
Shnizelia מימון ובחירה דירה במחיר למשתכן בתל אביב נדל"ן 206
1337justme מנקה במחיר סביר ומבלי לשבור את הראש צרכנות פיננסית 6
מ מדד תשומות במחיר למשתכן בת"א נדל"ן 6
H בית במחיר למשתכן . איך לממן? נדל"ן 59
ש קרן השתלמות ככסף "בטוח" לקניית דירה במחיר למשתכן נדל"ן 0

נושאים דומים

Back
למעלה