• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן.

• פותח הנושא פותח הנושא מתיתיהו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מתיתיהו

משתמש רשום
דירוג
0
יש לי דירה באופקים שזכיתי במחיר למשתכן. אני אמור לקבל אותה בעוד מספר חודשים. אני כבר לא גר בארץ (תושבות במדינה חדשה) ואני לא חוזר לארץ. השאלה שלי מכיוון שמרכז החיים שלי כבר לא בארץ האם ניתן למכור את הדירה לפני חמש השנים. אני יודע שיש וועדת חריגים בנושא של מכירה לפני הזמן. האם יש פתרון אחר למכור את הדירה למישהו במצב שלי?

ועדת חריגים או עסקה מתחת לשולחן (ממליץ שלא), אולי אם יש איזה בן משפחה שזה יכול לעניין אותו אז אפשר לסגור משהו מולו.

זו לא סיבה שבגינה יאשרו ועדת חריגים. הסיבות שמאושרות הן בדרך כלל כלכליות או רפואיות.

ביררת מה גודל הקנס אם תמכור לפני הזמן?

תודה על התשובות! ואם אני מנתק אזרחות זה אפשרי? כי אני לא חוזר.

יש לי דירה באופקים שזכיתי במחיר למשתכן. אני אמור לקבל אותה בעוד מספר חודשים. אני כבר לא גר בארץ (תושבות במדינה חדשה) ואני לא חוזר לארץ. השאלה שלי מכיוון שמרכז החיים שלי כבר לא בארץ האם ניתן למכור את הדירה לפני חמש השנים. אני יודע שיש וועדת חריגים בנושא של מכירה לפני הזמן. האם יש פתרון אחר למכור את הדירה למישהו במצב שלי?
אתה יכול למכור את זה בצורה לא רשמית. אבל בצורה חוקית נניח למכור אופציה לקניה שכשיגיע הזמן היא תחול. בכל מקרה בשביל זה מומלץ להיועץ עם עורך דין.

אתה יכול למכור את זה בצורה לא רשמית. אבל בצורה חוקית נניח למכור אופציה לקניה שכשיגיע הזמן היא תחול. בכל מקרה בשביל זה מומלץ להיועץ עם עורך דין.
מתן אופציה דינה כדין מכירת הדירה

הפוך. העזיבה שלך היא שיקול לא לוותר על הקנס.
יותר מכך, טעון בדיקת עו"ד אבל במידה ויש לך שבח על הדירה, אתה לדעתי לא זכאי לפטור כתושב חוץ.

יותר מכך, טעון בדיקת עו"ד אבל במידה ויש לך שבח על הדירה, אתה לדעתי לא זכאי לפטור כתושב חוץ.
בפשטות, אם טרם קנית נכס נוסף (כלשהו, בעולם) אז תמתין עד למכירת הדירה אם אתה מעוניין להימנע ממס שבח.

לא ייעוץ, אני לא עורכת דין ולא יועצת מס.
אני כמוך תושבת חוץ, זה הכל.

סעיף 49י לחוק המקרקעין, בהגדרה אופציה, פסקה 7
זה נכון, אבל אני חושב שקראתי על פסיקה מסויים במקרה שבו לא היה דיווח על אופציה. אנסה לחפש את המקרה המדובר.

הדיווח על האופציה לרשות המיסים לא בהכרח אומר שזה גם מתנגש עם ההתחייבות של מחיר למשתכן. צריך לבדוק מה בדיוק בההגבלה שם, אבל אם ההגבלה היא רק על שינוי הרישום של הנכס אז אולי אין בעיה.

כמו כן, צריך לבדוק אם הקנס הוא קבוע או יורד עם הזמן. כלומר, מישהו שמכר אחרי 6.5 שנים מתוך 7 משלם את אותו קנס כמו מישהו שמכר אחרי שנתיים מתוך 7? נשמע לא סביר.

הדיווח על האופציה לרשות המיסים לא בהכרח אומר שזה גם מתנגש עם ההתחייבות של מחיר למשתכן. צריך לבדוק מה בדיוק בההגבלה שם, אבל אם ההגבלה היא רק על שינוי הרישום של הנכס אז אולי אין בעיה.

כמו כן, צריך לבדוק אם הקנס הוא קבוע או יורד עם הזמן. כלומר, מישהו שמכר אחרי 6.5 שנים מתוך 7 משלם את אותו קנס כמו מישהו שמכר אחרי שנתיים מתוך 7? נשמע לא סביר.
אני חושב שהקנס הוא כן קבוע.
אבל יש בכלל אפשרות טכנית למכור הם לא מגבילים את זה בהערת אזהרה?

חוזה מגירה (אופציה) עם מישהו שסומכים עליו שמקבל תאריך ותוקף ביום שמסתיימת מגבלת מחיר למשתכן.
ברמת בית שמש ד' מכרו כך כמו לחמניות.

בניגוד לנהלי מחיר למשתכן האוסרים על כל אופציה-הבטחה למכירת הדירה אבל זה "במגירה" וללא כל דיווח הרי.

תצטרך לתת הסברים לבנק למה נכנסים פתאום מאות אלפי ₪ לחשבונך....
גם לזה יש פתרונות...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
י "מכירת דירה" איך להכין את הדירה למכירה במחיר גבוה יותר. נדל"ן 12
Modric19 דילמה: מכירת מדד או מניות בודדות לרכישת דירה שוק ההון 9
A מכירת דירה / פקדונות שוק ההון 2
ח מכירת דירה וההשקעה בשוק ההון שוק ההון 13
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
D מכירת חלק של דירה שהתקבלה בירושה נדל"ן 1
A מכירת דירה עקב גירושין נדל"ן 15
א הלוואה לרכישת דירה עד מכירת דירה נדל"ן 16
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
L האם קבלן רשאי לכלול סעיפים בהסכמי מכר המונעים העברת זכויות או מכירת דירה עד מסירת החזקה? נדל"ן 25
A מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ - כאשר נשוי לאזרחית. מיסים 2
S תשלום מס מינימלי בעת מכירת דירה כאשר קיימת דירה נוספת בבעלותי נדל"ן 0
E תזמון מכירת נכסים מבחינת מיסוי - דירה בירושה נדל"ן 2
ח מכירת דירה תוך כדי תהליך רישום בית משותף - בעיה? נדל"ן 6
T מכירת דירה קיימת וקנייה של אחרת - איך אני מצמצם מיסים? נדל"ן 1
P מס יסף - בזמן מכירת דירה או אחרי דוח שנתי? נדל"ן 5
M מכירת דירה שנרכשה בעסקת 80/20 נדל"ן 12
A מס בישראל על מכירת דירה בחו״ל (לטביה) נדל"ן 5
N מכירת דירה להשכרה עבור השקעה לטווח קצר שוק ההון 10
O מכירת דירה בעזרת מתווך או בלי? נדל"ן 17
ט יציאה לדרך חדשה בחיים לאחר מכירת דירה יומני מסע אישיים 53
נ מכירת דירה בתהליך ארוך במיוחד, אתגרי ורווחי, כדאי? נדל"ן 16
avi.perez הגשת דוח שנתי + נספח הון (מכירת דירה) מיסים 3
D מכירת מניות למען רכישת דירה למגורים שוק ההון 31
R משכנתא מול מכירת דירה להשקעה נדל"ן 12
Michel חישוב פחת לצורך מס שבח על מכירת דירה שניה נדל"ן 31
R מס שבח על מכירת דירה חדשה נדל"ן 1
נ מכירת דירה מיד אחרי קבלת היתר נדל"ן 4
סנופקין לקראת רכישה של דירה חדשה: סעיף מהיזם - איסור על מכירת הדירה עד מסירת המפתח נדל"ן 3
שנקל מכירת דירה להשקעה למען תיק דיבידנדים - התלבטות שוק ההון 53
Itaigrin מכירת דירה לצורך כסף נזיל להשקעות נדל"ן 11
F הון עצמי לדירה - מכירת מניות, margin, הלוואה כנגד קה"ש או "למשכן" דירה של הורים? נדל"ן 13
ק התייעצות לגבי מכירת דירה ראשונה ויחידה ולהשקיע ולעבור לשכירות. נדל"ן 9
K מכירת דירה נדל"ן 5
רוטב פיצה מכירת דירה והשקעה בשוק ההון בשביל אפקט ריבית דריבית שוק ההון 20
ח מכירת דירה לעמידר החדשה נדל"ן 6
S התלבטות לגבי מכירת דירה והשקעת הכסף שוק ההון 36
ש מיסוי בארה"ב על מכירת דירה בארץ מיסים 38
ש מכירת דירה וקניית דירה להשקעה נדל"ן 9
ד מכירת דירה לטובת שוק ההון בצל משבר הקורונה שוק ההון 13
ש מכירת דירה או מישכון נדל"ן 19
T לקיחת משכנתא על בסיס חוזה מכירת דירה נדל"ן 2
G מכירת דירה שלישית והשקעת התמורה נדל"ן 22
liranviper איך להגדיר אסטרטגיה לאחר מכירת דירה? שוק ההון 26