• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ?

• פותח הנושא פותח הנושא omlevy98
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

omlevy98

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכל חברי הפורום
אני ואשתי זכינו במחיר מטרה בנאות פרס בחיפה וראיתי שדובר על הפרוייקט כאן מספר פעמים
האופציה היא לקנות דירה להשקעה באיזור 15000 למטר כדי לממן שכירות במרכז. לפי מחירי הדירות שם היום מדובר בזכייה בלוטו ממש אך כמו שציינו כאן צריך לחכות למחירי הדיור בזמן המימוש. בעקבות פרסומים שונים על אי אלו עיכובים בפרוייקט יעצו כאן לחשב את העלות של השכירות מול הרווח הפוטנציאלי וכו' רק שלא כל כך הבנתי אך עושים את זה
כיום משלמים 3500 כשנתרחב בעז"ה השכירות כנראה תעלה לאיזור 4000 או יותר לפי העניין
מה צריך לקחת בחשבון כדי לחשב כמה זמן יהיה כדאי לחכות ?

אני חושב שהחישוב לא אמור להיות מול שכירות כי אתם לא קונים את הדירה למגורים.
השאל שאתה צריך לשאול את עצמך היא מול אופציות השקעה אחרות (מה שנקרא תשואה אלטרנטיבית).

מול שכירות? יותר זול לשכור דירה ב3500-4000 לחודש מאשר לקנות דירה במיליון ולשלם עליה משכנתא ותיקונים.

כמו שכתב פה המגיב לפני, בהנחה ואתם מתכננים להשאר במרכז ולא לעבור פתאום לחיפה יש להסתכל על זה כהשקעה.

שלום לכל חברי הפורום
אני ואשתי זכינו במחיר מטרה בנאות פרס בחיפה וראיתי שדובר על הפרוייקט כאן מספר פעמים
האופציה היא לקנות דירה להשקעה באיזור 15000 למטר כדי לממן שכירות במרכז. לפי מחירי הדירות שם היום מדובר בזכייה בלוטו ממש אך כמו שציינו כאן צריך לחכות למחירי הדיור בזמן המימוש. בעקבות פרסומים שונים על אי אלו עיכובים בפרוייקט יעצו כאן לחשב את העלות של השכירות מול הרווח הפוטנציאלי וכו' רק שלא כל כך הבנתי אך עושים את זה
כיום משלמים 3500 כשנתרחב בעז"ה השכירות כנראה תעלה לאיזור 4000 או יותר לפי העניין
מה צריך לקחת בחשבון כדי לחשב כמה זמן יהיה כדאי לחכות ?
לא ברור בין אלו אלטרנטיבות אתה משווה. לקנות דירה אחרת היום במקום להמתין לזכייה?

לא ברור בין אלו אלטרנטיבות אתה משווה. לקנות דירה אחרת היום במקום להמתין לזכייה?
אמת. כיון אנו במגמת ירידת מחירים ואני מבין שעדיף שהכסף כל חודש ילך למשכנתא מאשר לשכירות
באופן כללי אני מבין שההמתנה במצב הזה של לא לקנות ולהמשיך בשכירות עולה כסף והיה עדיף לקנות נכס כביכול עכשיו ולשלם משכנתא במקום
אולי אני לא מסתכל נכון תקן אותי
מול שכירות? יותר זול לשכור דירה ב3500-4000 לחודש מאשר לקנות דירה במיליון ולשלם עליה משכנתא ותיקונים.

כמו שכתב פה המגיב לפני, בהנחה ואתם מתכננים להשאר במרכז ולא לעבור פתאום לחיפה יש להסתכל על זה כהשקעה.
אני חושב שהחישוב לא אמור להיות מול שכירות כי אתם לא קונים את הדירה למגורים.
השאל שאתה צריך לשאול את עצמך היא מול אופציות השקעה אחרות (מה שנקרא תשואה אלטרנטיבית).

ההשקעה האלטרנטיבית היא לקנות נכס במצב של היום (שהאופציות הם גרועות לעומת הזכייה) כדי שהכסף לפחות ילך למשכנתא
מה אתם הייתם עושים?

אמת. כיון אנו במגמת ירידת מחירים ואני מבין שעדיף שהכסף כל חודש ילך למשכנתא מאשר לשכירות
באופן כללי אני מבין שההמתנה במצב הזה של לא לקנות ולהמשיך בשכירות עולה כסף והיה עדיף לקנות נכס כביכול עכשיו ולשלם משכנתא במקום
אולי אני לא מסתכל נכון תקן אותי

ההשקעה האלטרנטיבית היא לקנות נכס במצב של היום (שהאופציות הם גרועות לעומת הזכייה) כדי שהכסף לפחות ילך למשכנתא
מה אתם הייתם עושים?
נניח ולא היית זוכה, היית רוצה לקנות דירה היום? (עם משכנתא, בסביבת ריבית גבוהה, ועם היתכנות לירידה במחירים). אם כן, מדוע? הטיעון שעדיף לשלם משכנתא על פני שכירות הוא פעמים רבות שגוי (יש על זה לא מעט דיונים).
אם לא, חכה למימוש הזכייה ותראה איזו הנחה אתה מקבל ביחס לשוק.

יש עוד הרבה אלטרנטיבות אחרות להשקעה, למה הן נפסלו? אולי הן טובות יותר או טובות פחות או בעלות מאפיינים שלא מתאימים לך אבל תחשוב גם עליהן.

נניח ולא היית זוכה, היית רוצה לקנות דירה היום? (עם משכנתא, בסביבת ריבית גבוהה, ועם היתכנות לירידה במחירים). אם כן, מדוע? הטיעון שעדיף לשלם משכנתא על פני שכירות הוא פעמים רבות שגוי (יש על זה לא מעט דיונים).
אם לא, חכה למימוש הזכייה ותראה איזו הנחה אתה מקבל ביחס לשוק.
ע"פ הנתונים והשאיפות האישיות שלנו היינו בהחלט קונים דירה על אף המצב הירוד
יש עוד הרבה אלטרנטיבות אחרות להשקעה, למה הן נפסלו? אולי הן טובות יותר או טובות פחות או בעלות מאפיינים שלא מתאימים לך אבל תחשוב גם עליהן.
לאחר חשיבה ממושכת בעניין הגענו למסקנה זה האפיק שלנו כי הוא גם המטרה העיקרית שלנו ועוד סיבות של סולידיות וכדו' אך בעיקר הסיבה הראשונה

ע"פ הנתונים והשאיפות האישיות שלנו היינו בהחלט קונים דירה על אף המצב הירוד
החשבון הפשטני הוא - מחיר הדירה היום (הוצאה) מינוס דמי השכירות (הכנסה) שהיא תניב עד שתקבל מפתח, בהשוואה למחיר הדירה בזכייה.
כמובן שהדירות שונות, יש ריבית למשכנתא וכו' אך אלו דברים שכבר יותר קשה להעריך.

החשבון הפשטני הוא - מחיר הדירה היום (הוצאה) מינוס דמי השכירות (הכנסה) שהיא תניב עד שתקבל מפתח, בהשוואה למחיר הדירה בזכייה.
כמובן שהדירות שונות, יש ריבית למשכנתא וכו' אך אלו דברים שכבר יותר קשה להעריך.
לפי החשבון הזה הדירה בזכייה לאין ערוך שווה יותר גם מבחינת תשואה וגם סיכוי שתעמוד ריקה אך עיקר הספק היה מצד שאולי אע"פ שוודאי עדיף לחכות (אם זה יקרה בוודאות בשנים הקרובות מה שאי אפשר לדעת) אם זה לא בבחינת שתי ציפורים על העץ

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M איך לחשב כדאיות משיכת תגמולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
J ביטוח מנהלים ללא מקדם מובטח - איך לחשב כדאיות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
כ איך לחשב הנחה של "דירה בהנחה" נדל"ן 1
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
E חברים, איך נכון יהיה לי לחשב את ההוצאות האלה באקסל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
חובב_פנסיה2022 אני מחפש מחשבון שיכול לחשב ריבית פריים על תקופה אמיתית היסטורית אוף טופיק 3
M איך בנק מסתכל על דירות להשקעה כשהוא בא לחשב יכולת החזר נדל"ן 7
M איך לחשב ריבית על פקדון צמוד מדד? שוק ההון 32
C איך לחשב XIRR של תיק שמורכב מני״ע זר? שוק ההון 10
א כיצד והאם ניתן לחשב את הציפיות להעלאת הפריים ? שוק ההון 1
M לא בטוחה שאני מבינה איך לחשב צריכת חשמל למכשיר חשמלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
D איך לחשב ערך של דירה מהעבר עד לימינו (עשרות שנים לאחור)- מבקש שיטה פרקטית לחישוב פוסטים מאיכות נמוכה 12
ג כיצד לחשב את התשואה על השקעת בשוק ההון של המינוף שוק ההון 3
some0ne איך לחשב שיעור חיסכון עם משכורת אחת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
oferM כיצד לחשב משכנתא הכוללת פרעון מוקדם ? נדל"ן 0
פ האם אפשר לחשב בכמה הממשלה תעלה מיסים אחרי הבחירות? מיסים 22
א איפה ניתן לחשב קורלציה שוק ההון 2
E לא מצליח לחשב ולהבין את עמלות הניהול שלי בבנק צרכנות פיננסית 6
ג קרן השתלמות - לחשב מסלול מחדש לתקופה הקרובה? שוק ההון 3
Cfy כיצד לחשב IRR עם ני"ע הנקובים במט"ח שוק ההון 4
R יש כאן חשבי שכר או כאלה שיודעים לחשב שבוע עבודה? אוף טופיק 1
G מנסה לחשב איך אוכל לשרוד את שנות התואר. צרכנות פיננסית 54
M איך לחשב מקדם כולל גדילה בתוחלת חיים צרכנות פיננסית 9
E איך לחשב מיסים על RSU מיסים 34
P דרך לחשב רטרואקטיבית משכורת ברוטו מנטו? צרכנות פיננסית 23
Fitch למה בעצם הבנק לא יודע לחשב תשואה? שוק ההון 8
אורן מה הדרך הנכונה/ההפוכה לחשב ריבית שנתית? שוק ההון 3
ת כיצד לחשב את מרכיב קרן ההשתלמות כחלק מתיק ההשקעות שלי שוק ההון 5
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
I פוסט של הסולידית - כדאיות שכירות למול רכישה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 32
E ביטוח מנהלים משנת 99 - כדאיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
S כדאיות של עיסקת קנית דירה חדשה מקבלן נדל"ן 0
D כדאיות עסקת מחיר מטרה (מבואות דרומיים חיפה) אל מול דירה יד שניה נדל"ן 11
twister בדיקת כדאיות השקעה בדירה מקבלן בטירת הכרמל נדל"ן 24
D כדאיות בניית תוספת ממ"ד נדל"ן 7
A כדאיות ומיסוי של דירה נוספת - כאשר אחד מבני הזוג הוא ללא דירה נדל"ן 4
D כדאיות השקעה בדירה שלישית נדל"ן 10
yancuk רכב חברה - כדאיות צרכנות פיננסית 14
עידו ג הבדלי דמי ניהול בקרן אירית - כדאיות שוק ההון 6
T כדאיות העברת כספים מקופת גמל לפנסיה כללית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
F כדאיות של 20/80 לעומת דירה קיימת? (+אקסל מתנה) נדל"ן 64
י כדאיות התקנת חימום תת רצפתי בדירה להשקעה מקבלן נדל"ן 11
כ עצמאי - כדאיות הטבות מס מקרן פנסיה \ גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
P כדאיות ביטוח רכב צרכנות פיננסית 6
J כדאיות קופת גמל במעמד עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
A מעבר לקטנוע חשמלי - כדאיות כלכלית לעומת חסרון טווח הנסיעה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
י כדאיות מעבר לIKBR שוק ההון 7

נושאים דומים

Back
למעלה