• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

זכייה בפיס

• פותח הנושא פותח הנושא ETL
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ETL

משתמש רגיל
דירוג
897
אני יודע שזה סיפור מליינט אבל הוא פתח לדיון שיכול להיות מעניין.
אמל'ק - הסיפור הקלאסי של אנשים שזוכים בהמון כסף במכה אחת, שורפים את הכל על קניות והימורים והחיים שלהם למעשה מתפרקים (גירושין, חובות לשוק האפור ומה לא) והם נשארים בלי כסף בכלל.
בדומה לזה שעד שלא עברתם מפולת בשוק ההון לא תדעו איך תגיבו, אני תוהה כמה קל ליפול לתוך הבור הזה ועד התעשרות מיידית יכולה לעוות התנהגות של בנאדם.

אדם שמבין בהשקעות יודע שסכום כסף חד פעמי לא מסוגל להשפיע על רמת חייו לטווח הארוך, אלא אם הוא משקיע את הכסף וחי מהריבית. לכן, כנראה שמרבית הפורום, אם יתקלו בסכום כסף גדול, ישתמשו בו לכיסוי חובות, אולי איזה טיול בחו"ל והיתר לתיק השקעות, בלי להתבלבל יותר מדי.

כל כך לא נכון.
האנשים שאני מכיר שהכי יודעים להתנהל עם כסף, שולחים לוטו לעיתים.
סביר שבין אלו ששולחים יותר מאשר לעיתים, חלקם של העניים גדול יחסית וחלקם של העשירים קטן יחסית. מצד שני בין העשירים מאד יש לא מעט גמבלרים (לא בלוטו כמובן)

נערך לאחרונה ב:
בלי לפגוע,
הם משקרים לך או לעצמם.

הם לא משקרים לאף אחד. גם אני "חוטא" בלמלא טופס לוטו פעם-פעמיים בשנה כשיש הגרלה שמנה במיוחד.
אין קשר בין מה שגורם לי (או להם) לעשות זאת לבין היכולת לנהל ולהתנהל עם כסף.

אני מעריך שרוב משתתפי הפורום הזה לא יאבדו את הראש וידעו להתנהל עם כספי הזכייה.

אני מעריך שרוב משתתפי הפורום הזה לא יאבדו את הראש וידעו להתנהל עם כספי הזכייה.
זו בדיוק הנקודה שלגביה אני תוהה. דרך אגב, לא מדובר בהכרח בהתעשרות מזכיה בלוטו, גם אקזיט שמן או ירושה חריגה הן דרכים נפוצות להתעשרות מהירה.

אדם שמבין בהשקעות יודע שסכום כסף חד פעמי לא מסוגל להשפיע על רמת חייו לטווח הארוך, אלא אם הוא משקיע את הכסף וחי מהריבית. לכן, כנראה שמרבית הפורום, אם יתקלו בסכום כסף גדול, ישתמשו בו לכיסוי חובות, אולי איזה טיול בחו"ל והיתר לתיק השקעות, בלי להתבלבל יותר מדי.
תלוי באיזה סכום מדובר, לא?

בדיוק הנקודה שלגביה אני תוהה. דרך אגב, לא מדובר בהכרח בהתעשרות מזכיה בלוטו, גם אקזיט שמן או ירושה חריגה הן דרכים נפוצות להתעשרות מהירה
אלו מקרים מעט שונים. המיוחד בלוטו שזה מגיע כרעם ביום בהיר גם לאנשים שלא דמיינו שיהיו אי פעם עשירים. אקזיט וירושה אלו מקרים מסוג אחר.
לא מבין למה לא משלמים את הזכיה במשך עשור או שניים כדי להקל על ההסתגלות.

תלוי באיזה סכום מדובר, לא?
כן ולא. מצד אחד, גם מאה מיליון דולר אפשר לשרוף בבילויים, אבל צריך להיות באמת בנאדם מופרע בשביל לעשות זאת. מנגד, בגישה הרווחת כאן בפורום, סכומים חד פעמיים גבוהים במיוחד יניבו למשקיע סולידי עשרות אלפי שקלים בחודש נטו למשך שארית חייו.

בלי לפגוע,
הם משקרים לך או לעצמם.
לא כולם.
אני למשל ממלא מידי פעם כשיש פרס ראשון ממש גבוה (כמו לפני איזה שלושה שבועות שהיה 50 מיליון ואח"כ 54 מיליון) בעשרות שקלים בודדים.
בעשור האחרון בטח הוצאתי נניח גג 1000 ש"ח על לוטו, בכל שאר הזבל אני לא נוגע. מיותר לציין שאף פעם לא זכיתי בכלום, אבל בכ"ז אני מחזיק מעצמי כמישהו שיודע להתנהל עם כסף ומבין שעלויות הלוטו עשויות להאריך את הפרישה המוקדמת שלי בשבוע.

דרך אגב, לא מדובר בהכרח בהתעשרות מזכיה בלוטו, גם אקזיט שמן או ירושה חריגה הן דרכים נפוצות להתעשרות מהירה.
יש הבדל. ירושה או אקזיט הם בד"כ דברים יחסית צפוים לפחות חלק מהזמן, אנשים מתרגלים לרעיון ומתכוננים נפשית, הרקע שונה.

אני תוהה כמה קל ליפול לתוך הבור הזה ועד התעשרות מיידית יכולה לעוות התנהגות של בנאדם.
קראתי את הכתבה. ראיינו 4-5 אנשים שיש להם הרבה מהמשותף ומעט מאד עם רוב חברי הפורום. כולם גדלו בעוני יחסי, כולם מאמינים בקניות ראווה ובצדקה שופוני, חלקם המשיכו והגדילו הימורים (או בני זוגם) שזה ממש לא מפליא, אף אחד לא הבין מה המשמעות של כסף מבחינת שמירה וצמיחה אלא רק מבחינת צריכה ונדבה ומחשבה שזה מה שיעשה אותם מאושרים. אה, וכולם לא הצליחו להתאפק ולספר לכל העולם ואשתו ואז להתפלא שמוצצים להם את הדם. להערכתי הם מגיעים ממרחב סוציו-אוקונומי (בדגש על הסוציו) מאד מסויים שלמרבית הפלא- אלה המקומות המועדפים על "מפעל הפיס" לשים את בתי הקזינו שלהם.

גם אנשים משכילים ואינטילגנטים מהמרים, יש כאן לא מעט ששומרים כסף להימורים על "אפל" הבאה או מסחר טכני- אבל הכלי הזה שנקרא כסף ברור להם הרבה יותר.

@קפבלנקה
אם יורשה לי לשאול - מדוע אתה קונה כרטיס לוטו אם אתה יודע כמעט בוודאות שלא תחזיר את ההשקעה ובטח שלא תזכה?
האם זאת ההרגשה שיש סיכוי? כי אם זאת האופוריה שאתה מחפש אז יש דברים אחרים בשביל זה, ושם אתה יודע בוודאות מה אתה מקבל.
כאילו, אני מבין לחלוטין את האופן שבו המוח שלנו מגיב להזדמנויות בעלות סיכוי נמוך ופרס גבוה מאוד.
במיוחד ברור לי שהמוח שלנו כמעט ולא יכול לתפוש את ההבדל בין הסתברות של 1-1M ובין 1-1B.
אבל כאשר אדם מודע למגבלות הקוגנטיביות שלו לגבי התסברויות, מדוע הוא קונה כרטיס לוטו בכל זאת?

אם יורשה לי לשאול - מדוע אתה קונה כרטיס לוטו אם אתה יודע כמעט בוודאות שלא תחזיר את ההשקעה ובטח שלא תזכה?
שאלה מצוינת.
אני אגיד לך איך אני 'מוכר' את זה לעצמי.
הרי מה הטיעון נגד לוטו - תוחלת שלילית, הבית אוכל אותנו.
אני טוען משהו אחר. מאחר והסיכוי כ"כ קלוש - זה לא באמת משנה מה התוחלת, כי השונות היא ברמת האינסוף כמעט כששולחים מעט טורים.
ולכן, אם אני משקיע 40 ש"ח לא כ"כ משנה לי אם הסיכוי שלי להביא 40,000,000 הוא 1:900,000 או 1:4,000:000.
זה נשמע קצת דבילי, אבל זה מה שעובר לי בראש. הסיכוי הוא פרקטיקלי 0, אבל בעבור חלום (עשרות מיליונים) ובמחיר נמוך (עשרות שקלים) לא אכפת לי לצ'אנס לפעמים למרות שזה לא 'כלכלי'.

טוטו לוטו חיש-גד למיניהם זה מס עניים.
הרבה חלכאים שורפים את הקצבאות הביטוח הלאומי שלהם מתוך תקווה 'להביא את המכה'. לתפיסתי מפעל הפיס לא משווק פרסים, הוא משווק פנטזיה קצרת מועד. גם אני נהנה לפנטז מה הייתי עושה עם כמה מליוני שקלים. אבל אני בגישה ש'פנטזיה קונים בזול'. אין הבדל אם קונים כרטיס הגרלה ב 10 ש'ח לבין כרטיסי הגרלה באלפי ש'ח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S זכייה בקזינו - מה עכשיו? צרכנות פיננסית 9
D זכייה בדירה בהנחה לצורך השקעה נדל"ן 3
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
M זכייה במחיר למשתכן ושינוי סטטוס אישי לאחר זכייה נדל"ן 0
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
M מחויבות לבניה לאחר זכייה במכרז בנה ביתך ברמ׳׳י נדל"ן 0
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
T מחיר למשתכן - שינוי סטטוס מידועים לציבור לנשואים לאחר ״זכייה״ נדל"ן 0
E זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 12
A כדאיות רישום למחיר מטרה כעת - סיכויי זכייה נדל"ן 5
G זכייה בדירה בהנחה ברמת גן נדל"ן 22
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
ה קניית דירה נוספת לאחר זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 25
R שאלה לגבי זכייה בדירה בהנחה נדל"ן 3
M זכייה במחיר למשתכן לאחר רכישה בשוק החופשי נדל"ן 2
ס זכייה במחיר למשתכן בשכונת רוממה בירושלים נדל"ן 35
D זכייה במחיר למשתכן בגליל ים בהרצליה נדל"ן 6
D האם לממש זכייה בראש העין נדל"ן 50
TheMailMan האם לממש זכייה במחיר למשתכן? נדל"ן 153
amidar זכייה במחיר למשתכן - במקום לא רלוונטי למגורים - מה עושים? נדל"ן 237

נושאים דומים

Back
למעלה