stamEhad
משתמש רגיל
- דירוג
- 287
אמ"לק:
אני ואשתי זכינו בשעה טובה בתוכנית מחיר למשתכן (בעצם "מחיר מופחת") בפרוייקט 1847, במזרח ראשון לציון עם הקבלן רמי שבירו במקום 127 מתוך 138. אם נרכוש דירה - זו תהיה דירה להשקעה. לא ידוע מתי יקראו לנו לבחור דירה (שמעתי הרבה דעות בטווח של חצי שנה - שנה וחצי ואף שנתיים)
לא נערכנו מבחינה כלכלית לרכישת דירה ומנסים להבין מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת + מה הלו"ז שעומד בפנינו.
חשוב להגיד כי אי אפשר לדעת איזו דירה נוכל לרכוש (3-6 חדרים). לפי *הערכות די שמרניות שעשיתי, הבנתי שאם נוכל להביא סכום התחלתי של 500K ש"ח נוכל לרכוש דירה בסכום של 2.05M או 2.1M ש"ח וסביר שזו תהיה עסקה משתלמת. נקווה שהדירות שיישארו לנו לא יהיו במחיר גבוה מזה.
אשמח לשמוע את דעתם של חברי הפורום הנכבדים והמנוסים.
עוד פרטים
(יכולים גם ישר לדלג לשאלות)
יש לי כמה שאלות מהותיות:
*הערכות די שמרניות שעשיתי
תודה!
אני ואשתי זכינו בשעה טובה בתוכנית מחיר למשתכן (בעצם "מחיר מופחת") בפרוייקט 1847, במזרח ראשון לציון עם הקבלן רמי שבירו במקום 127 מתוך 138. אם נרכוש דירה - זו תהיה דירה להשקעה. לא ידוע מתי יקראו לנו לבחור דירה (שמעתי הרבה דעות בטווח של חצי שנה - שנה וחצי ואף שנתיים)
לא נערכנו מבחינה כלכלית לרכישת דירה ומנסים להבין מה הדרך הטובה ביותר לעשות זאת + מה הלו"ז שעומד בפנינו.
חשוב להגיד כי אי אפשר לדעת איזו דירה נוכל לרכוש (3-6 חדרים). לפי *הערכות די שמרניות שעשיתי, הבנתי שאם נוכל להביא סכום התחלתי של 500K ש"ח נוכל לרכוש דירה בסכום של 2.05M או 2.1M ש"ח וסביר שזו תהיה עסקה משתלמת. נקווה שהדירות שיישארו לנו לא יהיו במחיר גבוה מזה.
אשמח לשמוע את דעתם של חברי הפורום הנכבדים והמנוסים.
עוד פרטים
(יכולים גם ישר לדלג לשאלות)
- החלטתי למכור את כל האגח"ים והREITים ולאסוף את כל המזומן (כמובן משאירים גם קופת חירום) שלנו כדי לממן את הרכישה - להגיע ל 500K ש"ח ולקחת על שאר הסכום משכנתא.
- כרגע חסר לנו כ100K ש"ח ליעד ואנחנו מתכננים להפריש סכום נכבד מהסכום שאנחנו חוסכים בחודש. מחישוב שעשיתי: תוך שנה-שנה וחצי נוכל לחסוך עוד 100K.
- לרגע זה אני מעדיף לא למכור מניות - אבל מוכן לעשות את זה אם זה ישתלם (משכנתא יותר זולה)
- יש לנו תיקי מניות מחקי מדדים בשווי 400K ש"ח
- יש RSU שירדו מאד. אני לא בונה עליהם - מקווה שבשנים הקרובות יעלו לפחות קצת ומתישהו אמכור אותם ואקטין את המשכנתא. כן מאמין בחברה (כן כן, אני יודע שעם אמונה לא הולכים למכולת. אבל בנתיים זה מה יש =])
- מנסים לכוון ללקיחת משכנתא עם החזר חודשי נמוך יחסית בהתחלה (5-6K) ולאחר שהדירה תהיה מוכנה לאכלוס, נשכיר אותה ונוכל להעלות את ההחזר (ל 8-9K) ואולי גם נחליט שנרצה להישאר באותו סכום
יש לי כמה שאלות מהותיות:
- אני מבין שלא ניתן לדעת עוד כמה זמן יקראו לנו לבחור דירה
- מתי בעצם אני אצטרך לשלם את כל הסכום - כלומר ללכת לבנק ולקחת משכנתא? ישר לאחר בחירת הדירה?
- כמה זמן בדר"כ לוקח בשביל לעשות סקר שוק ולסגור משכנתא? אני יחסית יסודי ויש לי סבלנות למצוא דיל מוצלח. מעולם לא לקחתי משכנתא.
- ממה שאני מבין, התשלום לקבלן עובר בחלקים (נניח כל רבעון\חצי שנה\שנה) - זה עדיין אומר שאני אצטרך לקחת מהבנק משכנתא על כל הסכום מההתחלה נכון
- מה לעשות עם הכסף ששוכב בצד (כרגע 400K)? נשמע שפיקדון בנקאי זה הצעד הכי נכון.
מחפש פיקדון שיתאים לנו:- כמה הנזילות פה חשובה? החוסר וודאות לגבי הזמנים זה די לא נעים. חשוב לנו לשים בפיקדון נזיל ברמה יומית?
- כמה מהר אני אצטרך לארגן את הכסף, לבוא לבנק ולקחת משכנתא? ברמה של חודש פחות או יותר?
- מה קורה אם אני שם כסף בפיקדון עם נזילות של פעם בחצי שנה, ונניח אצטרך את הכסף באמצע תקופה? זה משהו שניתן לעשות?
- הצעות לפיקדון שיוכל להתאים למקרה שלנו ?
- משכנתא
- כמה חשוב אחוז המימון בעסקה? האם יכול להיות שלרדת מ75% מימון ל60% יהיה משמעותית טוב יותר? אם כן נוכל לשקול למכור מניות, אפילו שהשוק ירד לא מעט עכשיו.
- איזה תמהיל בדר"כ מתאים לזוכי מחיר למשתכן? בהינתן שהאכלוס עוד 5 שנים ובהינתן משכנתא של 2M ו500K הון עצמי. הייתי מעדיף לשלם בהתחלה סכום נמוך ואז להגדיל.
- חשוב לנו מאד שתהיה לנו אפשרות לפרוע חלק נכבד מהמשכנתא (יש לנו RSU ואופציות). מה בדר"כ כדאי לעשות במקרה זה?
*הערכות די שמרניות שעשיתי
- הדירה היא להשקעה, ומבחינתי דירה קטנה וזולה יותר תהיה עדיפה.
- המחיר למ"ר בהגרלה הוא ₪15,800
הוספתי לזה מחיר חניה, מחסן ועוד עלויות עקיפות, סה"כ תוספת של 12%
כלומר מחיר למ"ר מוערך: ₪17,700 - עשיתי סימולציה על גודלי דירה שונים (80-120 מ"ר) ולקחתי בחשבון שנניח שתישאר לנו רק דירה של 110 מ"ר. אם יקרה ותהיה דירה קטנה יותר - עדיף לנו.
- האם זה גודל סביר? אולי אני טועה יש בפרוייקטים מסוג זה הרבה דירות של 120+ מ"ר, ואז הסיכוי שלי לדירה קטנה מ110 מ"ר לא כזו גבוהה?
- אנחנו מוכנים לקחת עד 75% משכנתא. בתקווה לפרוע חלק ממנה עוד כמה שנים.
- לאחר 5 שנים אחרי התשלום נניח נקבל את הדירה ונוכל להשכיר אותה - ואז גם להגדיל את ההחזר החודשי
תודה!
נערך לאחרונה ב: