• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

זכיה במחיר למשתכן

• פותח הנושא פותח הנושא Ku8
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ku8

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,

זכינו בהגרלת מחיר למשתכן (במיקום די גבוה) בכפר סבא בנובמבר האחרון.
מדובר בדירות בפרויקט הצעירים, והמחיר עומד על כ-17,000 ש"ח למ"ר (ללא מע"מ).
מחיר מוערך לדירת 3 חדרים: כ-1.8 מיליון ש"ח
מחיר מוערך לדירת 4 חדרים: כ-2.4 מיליון ש"ח

המצב הפיננסי שלנו כיום:
אני בן 40, נשוי + 2
הכנסות נטו: כ-30,000 ש"ח
יתרת הלוואות: כ-130,000 ש"ח
קרנות השתלמות: כ-250,000 ש"ח
בהערכה גסה, אני מניח שיעברו לפחות שנתיים עד שהפרויקט יתקדם ויקראו לנו (בתקווה שזה יקרה כמה שיותר לאט ונוכל להגדיל את ההון העצמי יותר).
בשלב הזה, אנחנו צופים שנצליח להגיע להון עצמי של לפחות 350,000 ש"ח בקרנות השתלמות, עם חוב נמוך משמעותית על ההלוואות.

אנחנו שואפים לרכוש דירת 4 חדרים למגורים במקום להמשיך לשכור, אך מבינים שנדרש לכך הון עצמי של כ-600,000 ש"ח, בנוסף להוצאות נלוות ויכולת לשלם משכנתא במקביל לשכירות לתקופה מסוימת. ומכאן מגיעות השאלות\דילמות שלי

- האם כדאי פשוט לקנות דירה של 3 חדרים כהשקעה?
- האם לנסות בכל דרך לקנות דירה של 4 חדרים ולעבור לגור שם?
- האם לקנות דירת 4 חדרים בכוונה למכור אותה אחרי 7 שנים מיום ההגרלה (מניח שעד שהיא תהיה מוכנה יקח לפחות 5 שנים).
קצת מבאס אבל אולי נספיק לגור בה שנתיים עד שיעברו 7 השנים ולאחר מכן נוכל לעשות רווח יפה מהזכיה, לכסות את המשכנתא + הלוואות ולפחות להגדיל את ההון העצמי שלנו (לפי מה שראיתי דירות חדשות באיזור נמכרות ב-3+ מיליון)

אשמח לשמוע את דעתכם ולעשות קצת סדר בהחלטה ולדעת אם אני מפספס משהו

תודה מראש!

מה גובה ההוצאות החודשיות שלכם?
לאיזה מטרה נלקחה ההלוואה?

נשמע לי קצת טרחה לעבור לגור שם רק בשביל שנתיים ואז לעבור הלאה, למה דחוף לכם למכור בדיוק אחרי 7 שנים?

קודם כל ברכות על הזכייה!

שלום לכולם,

זכינו בהגרלת מחיר למשתכן (במיקום די גבוה) בכפר סבא בנובמבר האחרון.
מדובר בדירות בפרויקט הצעירים, והמחיר עומד על כ-17,000 ש"ח למ"ר (ללא מע"מ).
מחיר מוערך לדירת 3 חדרים: כ-1.8 מיליון ש"ח
מחיר מוערך לדירת 4 חדרים: כ-2.4 מיליון ש"ח
האם המחירים לוקחים בחשבון את ההנחה? כפי שתוכל לראות למשל בהגרלה 2461,
המחיר המוצג הוא לפני הנחה. סכום ההנחה במסלול זה עומד על הנמוך מבין אלה:
א. 25% ממחיר הדירה המוצג (כולל מע"מ)
ב. 500,000 ₪ (בהתאם ליישוב) ממחיר הדירה המעודכן בסך 22,106 ₪ (ללא מע"מ) למ"ר. בכל מקרה, מחיר הדירה לא יעלה על המחיר המוצג ללא הנחה
כך שאני חושב שהמחיר הפועל נמוך יותר. מציע לך להתחבר לקבוצות ווטסאפ, יהיו שם אנשים שכבר עשו חישובים.
המצב הפיננסי שלנו כיום:
אני בן 40, נשוי + 2
הכנסות נטו: כ-30,000 ש"ח
יתרת הלוואות: כ-130,000 ש"ח
קרנות השתלמות: כ-250,000 ש"ח
בהערכה גסה, אני מניח שיעברו לפחות שנתיים עד שהפרויקט יתקדם ויקראו לנו (בתקווה שזה יקרה כמה שיותר לאט ונוכל להגדיל את ההון העצמי יותר).
בשלב הזה, אנחנו צופים שנצליח להגיע להון עצמי של לפחות 350,000 ש"ח בקרנות השתלמות, עם חוב נמוך משמעותית על ההלוואות.
מה החסכון החודשי שלכם? אני מניח שנמוך, אחרת היה לכם הון גבוה יותר. כדאי לנסות להגדיל את החסכון החודשי...
אנחנו שואפים לרכוש דירת 4 חדרים למגורים במקום להמשיך לשכור, אך מבינים שנדרש לכך הון עצמי של כ-600,000 ש"ח, בנוסף להוצאות נלוות ויכולת לשלם משכנתא במקביל לשכירות לתקופה מסוימת. ומכאן מגיעות השאלות\דילמות שלי
כמה אתם משלמים היום על שכירות? איזה סכום צפוי להתפנות אם תעברו לדירה בבעלותכם?
- האם כדאי פשוט לקנות דירה של 3 חדרים כהשקעה?
- האם לנסות בכל דרך לקנות דירה של 4 חדרים ולעבור לגור שם?
לדעתי כן.
- האם לקנות דירת 4 חדרים בכוונה למכור אותה אחרי 7 שנים מיום ההגרלה (מניח שעד שהיא תהיה מוכנה יקח לפחות 5 שנים).
קצת מבאס אבל אולי נספיק לגור בה שנתיים עד שיעברו 7 השנים ולאחר מכן נוכל לעשות רווח יפה מהזכיה, לכסות את המשכנתא + הלוואות ולפחות להגדיל את ההון העצמי שלנו (לפי מה שראיתי דירות חדשות באיזור נמכרות ב-3+ מיליון)
אם גם ככה תרצו לגור בדירה דומה, אין תועלת אמיתית בלמכור אותה מיד אחרי המעבר.
אשמח לשמוע את דעתכם ולעשות קצת סדר בהחלטה ולדעת אם אני מפספס משהו
כתה צריך להבין כמה אתם חוסכים ומה גובה המשכנתא המקסימלי שתוכלו לקחת. אגב, גם לזה יש טריקים - יש בנקים שנותנים הלוואת גרייס ומתחשבים בשכירות כהכנסה.

אני הייתי עושה הכל כדאי לקחת את דירת הארבע חדרים. יותר מטרים = הנחה יותר גבוהה בשקלים.

מה גובה ההוצאות החודשיות שלכם?
לאיזה מטרה נלקחה ההלוואה?
גובה ההוצאות בערך כמו ההכנסות אחרי החזרת ההלוואה (כ- 5אלף כל חודש)
למה זה רלוונטי לאיזה מטרה היא נלקחה?

תחסכו באגרסיביות ותקוו שיהיה לכם מספיק הון עצמי ל4 חדרים.
בשלב הזה מיותר לשבור את הראש ולקבל החלטות. חכה 2-3 שנים ותראה מה התוכניות של הדירות ומה המחירים.
אולי ה3 חדרים יהיו ממש מעפנות? (כיוון אוויר אחד וכו) אולי להיפך.

נשמע לי קצת טרחה לעבור לגור שם רק בשביל שנתיים ואז לעבור הלאה, למה דחוף לכם למכור בדיוק אחרי 7 שנים?
כי אני מעריך שהדירה תהיה מוכנה אחרי 5 שנים (כמובן שיכול להיות שאני טועה ויקח יותר)
וכמובן שיהיה לי מאוד כבד לשלם משכנתא + שכירות ובמקום לחפש שוכרים לשנתיים אני מעדיף לגור שם, לשמור על הנכס ואז למכור.
להיפטר מכל המשכנתא + ההלוואת ובעקבות הזכייה אולי אצליח להגדיל את ההון העצמי שלי בעוד 400-600K ואו שנגור בשכירות שוב או שנחפש דירת 4 חדרים
ישנה יותר במשכנתא נמוכה יותר.

קודם כל ברכות על הזכייה!

האם המחירים לוקחים בחשבון את ההנחה? כפי שתוכל לראות למשל בהגרלה 2461,

כך שאני חושב שהמחיר הפועל נמוך יותר. מציע לך להתחבר לקבוצות ווטסאפ, יהיו שם אנשים שכבר עשו חישובים.

מה החסכון החודשי שלכם? אני מניח שנמוך, אחרת היה לכם הון גבוה יותר. כדאי לנסות להגדיל את החסכון החודשי...

כמה אתם משלמים היום על שכירות? איזה סכום צפוי להתפנות אם תעברו לדירה בבעלותכם?

לדעתי כן.

אם גם ככה תרצו לגור בדירה דומה, אין תועלת אמיתית בלמכור אותה מיד אחרי המעבר.

כתה צריך להבין כמה אתם חוסכים ומה גובה המשכנתא המקסימלי שתוכלו לקחת. אגב, גם לזה יש טריקים - יש בנקים שנותנים הלוואת גרייס ומתחשבים בשכירות כהכנסה.

אני הייתי עושה הכל כדאי לקחת את דירת הארבע חדרים. יותר מטרים = הנחה יותר גבוהה בשקלים.

תודה :)

אני בקבוצה וואטסאפ מתעדכן בהכל, זה סדר גודל המוערך של המחירים - כמובן שעוד אין שום מידע

לצערי אין חיסכון חודשי - הכל הולך להחזרת ההלוואות

משלמים היום על שכירות קרוב ל 7,000 - גם בכפר סבא, אלו המחירים לדירת 4 חדרים באיזור ולעבור לעיר רחוקה וזולה יותר זאת לא אופציה מבחינתנו.

התועלת במכירה (כמו שאני רואה את זה) הוא החשש שלי ממשכנתא של 30 שנה, מי יודע מה יהיה עד גיל 70. די מלחיץ אותי.
לשכור דירה ולהיות עם הון עצמי גבוה שמושקע בשוק ההון לטווח ארוך מרגיש לי יותר בטוח... אבל אולי אני טועה.

גובה ההוצאות בערך כמו ההכנסות אחרי החזרת ההלוואה (כ- 5אלף כל חודש)
למה זה רלוונטי לאיזה מטרה היא נלקחה?
כדי להבין את הצרכים שלכם.
הפער בין 3 ל-4 חדרים הוא 600 אלף ש"ח במשכנתא, שזה אומר 2500-3000 ש"ח יותר בהחזר.
בהנחה שתצטרכו בערך 1.5 מיליון משכנתא עבור 3 חדרים זה אומר החזר של 7500-8500 ש"ח בחודש.
כלומר עבור 4 חדרים ההחזר יהיה 10-11 אלף ש"ח. אני משער שזה שקול לשכירות שאתם משלמים היום + החזרי הלוואות. זה אומר שתסגרו את החודש על הקשקש. לכן אני חושב שכדאי ללכת על 3 חדרים. השכירות תכסה את המשכנתא, מקסימום תצטרכו להוסיף 1000-2000 ש"ח ולא תצטרכו להיות חנוקים.

כי אני מעריך שהדירה תהיה מוכנה אחרי 5 שנים (כמובן שיכול להיות שאני טועה ויקח יותר)
וכמובן שיהיה לי מאוד כבד לשלם משכנתא + שכירות ובמקום לחפש שוכרים לשנתיים אני מעדיף לגור שם, לשמור על הנכס ואז למכור.
להיפטר מכל המשכנתא + ההלוואת ובעקבות הזכייה אולי אצליח להגדיל את ההון העצמי שלי בעוד 400-600K ואו שנגור בשכירות שוב או שנחפש דירת 4 חדרים
אתה צריך להוריד את העלות של השכירות בזמן המשכנתא מהרווח שאתה צופה על הסיבוב הזה כי כבר היום אתה יכול לרכוש דירת 4 חדרים עם משכנתא נמוכה יותר ולהפסיק לשלם שכירות.

בנוסף, יש עוד שיקולים מעבר לכסף. תחשוב על ההשלכות על הילדים שיצטרכו להעתיק אזור מגורים פעמיים בשנתיים.

ברגע שתעברו לא תשלם יותר שכירות ותוכלו להחזיר את המשכנתא מהר יותר, אז למה לא פשוט להישאר לגור שם 5-10 שנים, או כל זמן שהיא עונה לכם על הצרכים ?
מה אתה חושב שיהיה הפער בין דירת 4 ישנה יותר לבין הדירה החדשה שזכיתם בהנחה?
אתה טוען שמחיר דירה חדשה הוא כ-3 מיליון ומעלה, אני לא מכיר את המחירים בכפר סבא והסביבה אבל זה נראה שהמחיר בהנחה שווה למחיר של דירה ישנה. אז לא בטוח מה תרוויח מהמהלך הזה אלא אם תעברו לגור בעיר אחרת זולה יותר או שכונות פחות טובות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נ כדאיות זכיה במחיר למשתכן נדל"ן 3
מ כמעט זכיה במחיר למטרה, הגרלות חדשות או דירה יד שניה נדל"ן 4
ה זכיה במחיר מטרה נדל"ן 0
לאץ' החזר מס על זכיה בשעשועון? מיסים 4
מ זכיה בדירה בהנחה כפר סבא נדל"ן 30
H זכיה בפרויקט דירה בהנחה - מחיר דירה סופי? נדל"ן 4
T זכיה בדירה בהנחה ,חיפה, נאות פרס ב נדל"ן 35
Foxmulder זכיה דירה בהנחה ג'סר א זרקא נדל"ן 76
P העברת זכויות לאחר זכיה של בן משפחה נדל"ן 0
E משחק השקעות - גלובס (זכיה בטסלה) אוף טופיק 1
לאץ' מיסוי על זכיה בשעשועון אוף טופיק 12
M זכייה במחיר למשתכן עם הון עצמי יחסית גבוה - התלבטות נדל"ן 69
M זכייה במחיר למשתכן ושינוי סטטוס אישי לאחר זכייה נדל"ן 0
J פריסייל במחיר שוק נדל"ן 29
H זכינו במחיר למשתכן - מה הלאה? נדל"ן 4
G זכיתי במחיר למשתכן - האם העסקה כדאית? + שאלה על משכנתא נדל"ן 28
L הון עצמי במחיר מטרה נדל"ן 4
ל לימוד נגינה אוןליין במחיר סביר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
מ מכירת דירה במחיר למתשכן לפני הזמן. נדל"ן 21
לאץ' איך בוחרים פרוייקט במחיר למשתכן? נדל"ן 8
ס לפרסם דירה למכירה במחיר השוק? נדל"ן 3
ס איך לבצע מימוש מהיר של דירה במחיר השוק? נדל"ן 5
כ מתי נפתחות דירות חדשות במחיר למשתכן? פוסטים מאיכות נמוכה 4
T שמן זית טוב במחיר הגיוני ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 54
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
נ התייעצות - השקעה בצומת אונו במחיר פרסיל נדל"ן 35
פ דירה במחיר למשתכן - ללא משכנתא? נדל"ן 7
ה מקמ - מונפק במחיר נמוך? שוק ההון 8
T האם קנייה במחיר נמוך יותר משתלמת יותר? שוק ההון 12
O איך לחשב כדאיות זכייה במחיר למשתכן מול שכירות ? נדל"ן 9
א זכיתי במחיר למשתכן, האם זה שווה? נדל"ן 7
ס שתי קרנות סל זהות בביצועים, אך שונות במחיר, עמלות וגודל. מה הייתם קונים? שוק ההון 8
Y האם אפשר לקנות דירה במחיר למשתכן אחרי שקניתי דירה? נדל"ן 2
I הבדלים במשכנתא במחיר למשתכן לבין דירה רגילה נדל"ן 13
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 34
E זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 12
A רכב קטן במחיר משתלם, יד שנייה או חדש? שמעתי 0 קילומטר עם הנחות מאוד משמעותיות-"חבר" וכו'. צרכנות פיננסית 4
Shnizelia מימון ובחירה דירה במחיר למשתכן בתל אביב נדל"ן 206
stamEhad זכייה במחיר למשתכן - אז עשיתי סימולציות. מנסה כעת להבין מה הצעדים הבאים ומשתדל לא לעשות טעויות יקרות נדל"ן 33
ה קניית דירה נוספת לאחר זכייה במחיר למשתכן נדל"ן 25
1337justme מנקה במחיר סביר ומבלי לשבור את הראש צרכנות פיננסית 6
מ מדד תשומות במחיר למשתכן בת"א נדל"ן 6
H בית במחיר למשתכן . איך לממן? נדל"ן 59
ש קרן השתלמות ככסף "בטוח" לקניית דירה במחיר למשתכן נדל"ן 0
מ מיקרוסופט במחיר אפסי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
T פקודת LMT מחוץ לשעות המסחר, במחיר גבוה מאוד, שקולה לפקודת MKT ? פוסטים מאיכות נמוכה 21
M זכייה במחיר למשתכן לאחר רכישה בשוק החופשי נדל"ן 2
ע רכישת דירה להשקעה במחיר השוק בשכונה שרובה דירות מחיר למשתכן (יבנה) נדל"ן 7
S דירה במחיר למשתכן בדרום ללא משכנתא - לבטים נדל"ן 5

נושאים דומים

Back
למעלה