שלום לכולם,
זכינו בהגרלת מחיר למשתכן (במיקום די גבוה) בכפר סבא בנובמבר האחרון.
מדובר בדירות בפרויקט הצעירים, והמחיר עומד על כ-17,000 ש"ח למ"ר (ללא מע"מ).
מחיר מוערך לדירת 3 חדרים: כ-1.8 מיליון ש"ח
מחיר מוערך לדירת 4 חדרים: כ-2.4 מיליון ש"ח
המצב הפיננסי שלנו כיום:
אני בן 40, נשוי + 2
הכנסות נטו: כ-30,000 ש"ח
יתרת הלוואות: כ-130,000 ש"ח
קרנות השתלמות: כ-250,000 ש"ח
בהערכה גסה, אני מניח שיעברו לפחות שנתיים עד שהפרויקט יתקדם ויקראו לנו (בתקווה שזה יקרה כמה שיותר לאט ונוכל להגדיל את ההון העצמי יותר).
בשלב הזה, אנחנו צופים שנצליח להגיע להון עצמי של לפחות 350,000 ש"ח בקרנות השתלמות, עם חוב נמוך משמעותית על ההלוואות.
אנחנו שואפים לרכוש דירת 4 חדרים למגורים במקום להמשיך לשכור, אך מבינים שנדרש לכך הון עצמי של כ-600,000 ש"ח, בנוסף להוצאות נלוות ויכולת לשלם משכנתא במקביל לשכירות לתקופה מסוימת. ומכאן מגיעות השאלות\דילמות שלי
- האם כדאי פשוט לקנות דירה של 3 חדרים כהשקעה?
- האם לנסות בכל דרך לקנות דירה של 4 חדרים ולעבור לגור שם?
- האם לקנות דירת 4 חדרים בכוונה למכור אותה אחרי 7 שנים מיום ההגרלה (מניח שעד שהיא תהיה מוכנה יקח לפחות 5 שנים).
קצת מבאס אבל אולי נספיק לגור בה שנתיים עד שיעברו 7 השנים ולאחר מכן נוכל לעשות רווח יפה מהזכיה, לכסות את המשכנתא + הלוואות ולפחות להגדיל את ההון העצמי שלנו (לפי מה שראיתי דירות חדשות באיזור נמכרות ב-3+ מיליון)
אשמח לשמוע את דעתכם ולעשות קצת סדר בהחלטה ולדעת אם אני מפספס משהו
תודה מראש!
זכינו בהגרלת מחיר למשתכן (במיקום די גבוה) בכפר סבא בנובמבר האחרון.
מדובר בדירות בפרויקט הצעירים, והמחיר עומד על כ-17,000 ש"ח למ"ר (ללא מע"מ).
מחיר מוערך לדירת 3 חדרים: כ-1.8 מיליון ש"ח
מחיר מוערך לדירת 4 חדרים: כ-2.4 מיליון ש"ח
המצב הפיננסי שלנו כיום:
אני בן 40, נשוי + 2
הכנסות נטו: כ-30,000 ש"ח
יתרת הלוואות: כ-130,000 ש"ח
קרנות השתלמות: כ-250,000 ש"ח
בהערכה גסה, אני מניח שיעברו לפחות שנתיים עד שהפרויקט יתקדם ויקראו לנו (בתקווה שזה יקרה כמה שיותר לאט ונוכל להגדיל את ההון העצמי יותר).
בשלב הזה, אנחנו צופים שנצליח להגיע להון עצמי של לפחות 350,000 ש"ח בקרנות השתלמות, עם חוב נמוך משמעותית על ההלוואות.
אנחנו שואפים לרכוש דירת 4 חדרים למגורים במקום להמשיך לשכור, אך מבינים שנדרש לכך הון עצמי של כ-600,000 ש"ח, בנוסף להוצאות נלוות ויכולת לשלם משכנתא במקביל לשכירות לתקופה מסוימת. ומכאן מגיעות השאלות\דילמות שלי
- האם כדאי פשוט לקנות דירה של 3 חדרים כהשקעה?
- האם לנסות בכל דרך לקנות דירה של 4 חדרים ולעבור לגור שם?
- האם לקנות דירת 4 חדרים בכוונה למכור אותה אחרי 7 שנים מיום ההגרלה (מניח שעד שהיא תהיה מוכנה יקח לפחות 5 שנים).
קצת מבאס אבל אולי נספיק לגור בה שנתיים עד שיעברו 7 השנים ולאחר מכן נוכל לעשות רווח יפה מהזכיה, לכסות את המשכנתא + הלוואות ולפחות להגדיל את ההון העצמי שלנו (לפי מה שראיתי דירות חדשות באיזור נמכרות ב-3+ מיליון)
אשמח לשמוע את דעתכם ולעשות קצת סדר בהחלטה ולדעת אם אני מפספס משהו
תודה מראש!