• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

בחירת דירה במחיר למשתכן

• פותח הנושא פותח הנושא Arni
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Arni

משתמש רשום
דירוג
2
שלום רב!
לפני כמה ימים קיבלנו הזמנה להגיע למשרדי החברה על מנת לבחור דירה בשכונת אפיקי נחל שבאופקים.
היצע הדירות נע בין :
דירות 3 חדרים בסכום של 650 אלף לדירה באחת הקומות או 850 לקומת הקרקע
דירות 4 חדרים בסכום של 930 אלך לדירה או 1,080,000 לקרקע
דירות 5 חדרים 1,250,000

- בינתיים עברתי על תוכניות הבנייה וראיתי שממש בסמוך למגרשים יקומו מבנים עירוניים שמיועדים לקהילה החרדית (ישיבה, מעון, גני ילדים). הפרוייקט לא שווק כמיועד לקהילה החרדית.
- אני יכול להביא מהכיס שלי 500 אלף שקל

השאלות שלי לאור הנתונים האלה ולאור העובדה שהתכנון שלי הוא לקנות את הדירה להשקעה בלבד ולא לגור שם:

1. האם בכלל כדאי לקנות דירה או יש פה סיכון גדול מדי לאור העובדה שהפרוייקט הזה יכול להיות חרדי ותהיה לי בעיה בהשכרה או מכירה?
2. איזה סוג של דירה כדאי לי לבחור במידה וכן אבחר?

אם חסרים נתונים נוספים, אני אשמח לנסות להביא אותם.

לא חושב ששכונה חרדית היא סיכון. זאת פשוט אוכלוסייה שונה.
בנוגע להאם לקנות - הדבר המרכזי שצריך לבדוק הוא מה אחוז ההנחה שהמחירים האלו מגלמים. לפי זה תחליט אם כדאי או לא.
לגבי איזו דירה - לא יודע. אבל מנסיון של השכרה בשנים האחרונות, הרבה אנשים מוכנים לשלם יותר גם על מרפסת גדולה, אז תשקול אם זאת לא תוספת גדולה מדי.

שלום רב!
לפני כמה ימים קיבלנו הזמנה להגיע למשרדי החברה על מנת לבחור דירה בשכונת אפיקי נחל שבאופקים.
היצע הדירות נע בין :
דירות 3 חדרים בסכום של 650 אלף לדירה באחת הקומות או 850 לקומת הקרקע
דירות 4 חדרים בסכום של 930 אלך לדירה או 1,080,000 לקרקע
דירות 5 חדרים 1,250,000

- בינתיים עברתי על תוכניות הבנייה וראיתי שממש בסמוך למגרשים יקומו מבנים עירוניים שמיועדים לקהילה החרדית (ישיבה, מעון, גני ילדים). הפרוייקט לא שווק כמיועד לקהילה החרדית.
- אני יכול להביא מהכיס שלי 500 אלף שקל

השאלות שלי לאור הנתונים האלה ולאור העובדה שהתכנון שלי הוא לקנות את הדירה להשקעה בלבד ולא לגור שם:

1. האם בכלל כדאי לקנות דירה או יש פה סיכון גדול מדי לאור העובדה שהפרוייקט הזה יכול להיות חרדי ותהיה לי בעיה בהשכרה או מכירה?

אם חסרים נתונים נוספים, אני אשמח לנסות להביא אותם.
דירה להשקעה בשכונה חרדית היא השקעה מעולה!!!!
מגזר עם מצוקת דיור שלא יכול כידוע לגור מחוץ לשכונות הייעודיות לו.

מניסיון.

או יש פה סיכון גדול מדי לאור העובדה שהפרוייקט הזה יכול להיות חרדי ותהיה לי בעיה בהשכרה או מכירה?
אתה צוחק?
למה שלחרדי תהיה בעיה לשכור/לקנות ממך דירה
אתה באמת חושב שבגלל שאתה חילוני חרדים לא יקנו ממך דירה ו"יחרימו" אותך ?
.
הסיכון היחיד שאני רואה פה שהפרויקט יהיה חצי חרדי וחצי חילוני ושום צד לא יאהב שיש לו שכנים "מהצד השני" ויתחילו מריבות שליטה ונוכחות.
וגם זה לא סיכון ביחס למחיר שאתה קונה שמבטא הנחה של (בערך) 600 אלף שח.
לדעתי אם אתה מתכנן למכור את הדירה כשהתאפשר לך חוקית או כמה שנים אחרי, תקנה את השלושה חדרים כי הפער במחירים לדעתי יהיה כמו היום (לא באחוזים במספרים) כך שלא שווה לך להשקיע יותר כסף ולקבל את אותה תשואה.

אך אם אתה מתכנן להחזיק אותה שנים רבות כנראה שכדאי לך את הדירה הגדולה.

לא מייעץ לא ממליץ.

אבל ידידי, אני לא חילוני. אני מתפלל 3 תפילות ביום והולך לבית הכנסת בכל שבת. אני שואל כי אני באמת חסר מושג בנושא.

לדעתי אם אתה מתכנן למכור את הדירה כשהתאפשר לך חוקית או כמה שנים אחרי, תקנה את השלושה חדרים כי הפער במחירים לדעתי יהיה כמו היום (לא באחוזים במספרים) כך שלא שווה לך להשקיע יותר כסף ולקבל את אותה תשואה.
יש הנחה של 20% על הדירה או עד 300 אלף שקל. יוצא שבדירת 3 חדרים אני קונה בהנחה של 170 אלף ממחיר השוק בדירת 4 חדרים בהנחה של 230 אלף ממחיר השוק וב5 חדרים אני קונה בהנחת המקסימום של 300 אלף שקל. האם זה משנה קצת את המשוואה במידה ואני רוצה להחזיק לטווח קצר?

אבל ידידי, אני לא חילוני. אני מתפלל 3 תפילות ביום והולך לבית הכנסת בכל שבת. אני שואל כי אני באמת חסר מושג בנושא.

יש הנחה של 20% על הדירה או עד 300 אלף שקל. יוצא שבדירת 3 חדרים אני קונה בהנחה של 170 אלף ממחיר השוק בדירת 4 חדרים בהנחה של 230 אלף ממחיר השוק וב5 חדרים אני קונה בהנחת המקסימום של 300 אלף שקל. האם זה משנה קצת את המשוואה במידה ואני רוצה להחזיק לטווח קצר?
אתה בטוח בגובה ההנחה שאתה אומר? לדעתי הזכייה שלך היא הרבה מעל 170 אלף, חושב שלכיוון החצי מיליון אם לא יותר.

המחיר שלך הוא 650K שח לדירת שלושה חדרים חדשה בשכונה חדשה עם מחסן, מרפסת, ממ"ד, וחניה, לך תבדוק כמה עולה כזו דירה בשוק החופשי
אני אגלה לך בערך 1.2M!!! יש לך פה רווח מטורף!
ויש לך עוד מענק של 40K שח !!

ובקשר ל"20% הנחה" ובהגבלה עד 300K שח" זה על המחירים של 2020 ואתה יודע איזה עליית מחירים הייתה ב5 שנים האחרונות.

האם זה משנה קצת את המשוואה במידה ואני רוצה להחזיק לטווח קצר?
בד"כ בטווח הקצר בשכונה חדשה, ההבדל בין דירת 3 חדרים ל5 חדרים הוא יחסית קטן לעומת ההבדל בין הדירות לערים ותיקות ומבוססות כדוגמת ירושלים ותל אביב.
ואני מדבר באחוזים כמובן ולא במספרים אבסולוטיים.

אתה צוחק?
למה שלחרדי תהיה בעיה לשכור/לקנות ממך דירה
גם אתה ידידי ואני מאוד אוהב ומכבד אותך
אבל כאלה חששות קצת מעליבים אותי
ש"בגלל שאתה לא חרדי לא יקנו ממך את הדירה"

חלק מהדירות
אז בהנחה שבסוף עקב הסמיכות למוסדות קהילה חרדיים יהיה לך יותר קל למכור לחרדי תבחר דירה עם מרפסת סוכה, זה ירוץ לך, ואגב בדרך כלל באיזור חרדי מחיר הדירה נהיה יותר גבוה עם הזמן....

כולנו ידידים... ותאמין לי שיקנו ממך בכיף רק כדאי לך לשים לב לכל מיני פרטים כמו מרפסת סוכה ולא קומה גבוהה מידי עדיפות לדירה גדולה אולי ומטבח כשר ככה ירוץ לך יותר, אבל זה מעניין אם אתה יודע מי עוד הזוכים שם ותבין את הכיוון של הבנין...

דירה להשקעה בשכונה חרדית היא השקעה מעולה!!!!
מגזר עם מצוקת דיור שלא יכול כידוע לגור מחוץ לשכונות הייעודיות לו.

מניסיון.
הפרדה בדיוק עובדת לשני הכיוונים. חרדים לא יצאו מהשכונה שלהם וחילונים לא יכנסו לשכונה החרדית.
יש לי דירה בבני ברק שמכניסה לי שכירות של 4,000 שקל. אותה דירה חצי קילומטר משם (רמת גן) מושכרת ב- 6,500 שקל.
השליטה שלהם על השוק היא אבסולוטית. ערך הדירה רק יורד מיום ליום בגלל בנייה בלתי חוקית של השכנים שפוגעת בנכס (ואין עם מי לדבר).
כמו שאתה מבין, אני דווקא רואה בזה חסרון.
אולי ימצא נחמה בזה שאופקים היא לא עיר חרדית אז השליטה שלהם במחירי השכירות והיכולת שלהם לקדם בנייה לא חוקית מוגבלת ביחס לערים בצביון חרדי.

שכונה חרדית זה יתרון, שכירות ארוכת טווח והשכרה בקלות בלי דרישות גבוהות.
יש יתרונות לקומת קרקע, הוספת יחידת דיור, פיצול דירה.
המחירים שכתבת זיל הזול.
הציבור החרדי מכוון כיום לאופקים וערד שהם עדיין זולים, הרווחת.

הפרדה בדיוק עובדת לשני הכיוונים. חרדים לא יצאו מהשכונה שלהם וחילונים לא יכנסו לשכונה החרדית.
יש לי דירה בבני ברק שמכניסה לי שכירות של 4,000 שקל. אותה דירה חצי קילומטר משם (רמת גן) מושכרת ב- 6,500 שקל.
השליטה שלהם על השוק היא אבסולוטית. ערך הדירה רק יורד מיום ליום בגלל בנייה בלתי חוקית של השכנים שפוגעת בנכס (ואין עם מי לדבר).
כמו שאתה מבין, אני דווקא רואה בזה חסרון.
אולי ימצא נחמה בזה שאופקים היא לא עיר חרדית אז השליטה שלהם במחירי השכירות והיכולת שלהם לקדם בנייה לא חוקית מוגבלת ביחס לערים בצביון חרדי.
פרסם דירה ברמת בית שמש. בכל מחיר.
הטלפון שלך יתפוצץ ממאות שיחות

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 22
פ התייעצות לפני בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 1
N התייעצות :בחירת גודל דירה להשקעה במחיר למשתכן נדל"ן 26
H בחירת גודל דירה להשקעה נדל"ן 17
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
E בחירת מסלול בגין הכנסות שכר דירה מיסים 9
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
A בחירת דירה נדל"ן 37
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
I בחירת דירה בפינוי בינוי נדל"ן 32
ttmoon בחירת דירה ומשכנתא נדל"ן 26
S ייעוץ בנושא מחיר למשתכן -בחירת דירה נדל"ן 24
ל בחירת דירה בפרוייקט מחיר למשתכן נדל"ן 6
M בחירת דירה נדל"ן 28
D בחירת דירה מקבלן - נעזרים באנשי מקצוע? נדל"ן 3
B בחירת תמהיל משכנתא (בהינתן סכום ותקופה) למזעור ריביות מהבנק נדל"ן 20
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 14
E בחירת עורך דין לעסקת יד שנייה נדל"ן 64
ב בחירת ברוקר אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ר בחירת קרן כספית שקלית שוק ההון 28
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
A בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים שוק ההון 18
E חוקי? מיטב IRA חוסמת בחירת חבר בורסה שונה ממיטב טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 32
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
D מיסוי espp, בחירת אופן חישוב המס מיסים 2
T בחירת דרך השקעה מתאימה לשנה בלי משכורת שוק ההון 7
caterpillar בחירת מקבילה דואלית מתאימה לנייר שקלי שוק ההון 0
ס בחירת בורסה לרכישת נייר דולרי שוק ההון 9
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
S בחירת שכונה למגורים אוף טופיק 16
doc29 בחירת עורך דין מייצג פינוי בינוי נדל"ן 7

נושאים דומים

Back
למעלה