• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התייעצות בדבר שני סיפורים מקוממים על מעבר קופות

dru

משתמש רשום
דירוג
3
שלום,

לאחרונה אחרי כמה שנים שלא התעסקתי עם כספי הפנסיה יותר מדי החלטתי לקחת את השליטה לידיים שלי, לעשות סדר ולשפר עמדות.

התקשרתי לסוכנת שלי וביקשתי הצעות לשיפור. קיבלתי הצעה לשיפור קטן, אך מספרים שלא עמדו בקנה אחד עם ערכים שראיתי שאנשים בפורום שיתפו לאחרונה עם סכומי צבירה דומים ואף נמוכים משלי.
ביקשתי מהסוכנת לבדוק שיפור ואמרה שזה הכי טוב שמאשרים לה.

החלטתי לעשות סקר בין החברות בעצמי. התקשרתי למגדל שם הסוכנת נתנה את ההצעה המשופרת שלה ואמרתי שאינני רוצה לתת אישור למסלקה אלא לקבל הצעה קודם ואם אחליט שהיא טובה אאשר הוצאת דוח. נתתי את נתוני - 2 קופות, צבירה כוללת, מעסיק ואף הצעה הכי טובה שניתנה לי עד כה מהסוכנת.

הוצעה לי הצעה טובה משלי - 0% מהצובר ו-1.9% מהפקדה. חשוב לציין שהסוכנת סירבה לתת "הצעה רשמית", אך אמרה שהיא יכולה להשיג את זה.
לאחר כמה ימים ושאלות נתתי אישור למסלקה והפלא ופלא חוזרים אליי ומושכים את ההצעה. פתאום ההצעה שלהם עומדת על דמי הניהול שלי פלוס כמה פרומיל ומצטערים. שאלתי מדוע משכו את ההצעה ואמרו שאין אישור. תפסתי את הסוכנת אומרת שעבור המעסיק והסוכנות הזאת אין אפשרות לתת לי את ההצעה ההיא ושזה לא מאושר. חוץ מלנסות לסבן ולערבב אותי שפשוט לא אישרו לא הסכימו לתת סיבה. בעייני זה ממש התנהגות לא כשירה של גילדה וניצול הלקוח. עשיתי את המיקוח שלי מצויין שמרתי על הקלפים קרוב, אבל מכיוון שהעברה חייבת להיעשות עם מסלקה קודם הם יכולים לראות את הנתונים הנוכחיים שלי (בתכלס לא משהו) ולתת לי הצעה הרבה פחות טובה.

המסקנה שלי אגב זה שצריך לבעוט את הסוכנות כי חברת הפנסיה מפחדת לתת הצעה ישירה שלא יחשב ש"גנבו אותי מהם" בהצעה ישירה. זה מה שהשתמע מבין השורות עם הנציגים.

סיפור שני:

מתקשר לחברת כלל. מבקש מהנציגה הנחמדה שלא לדבר עם הסוכן שלי כי אני רוצה להעיף אותו, ושאני לא רוצה לתת מסלקה אלא קודם לקבל הצעה.

למחרת מתקשר סוכן ומתחיל להקריא לי מדוח המסלקה. אני שואל אותו מאיפה זה והוא אומר לי מהדוח. במקרה המילים שלו היו גם "בפנסיה המצב שלך מצויין אני יכול להציע הצעה דומה", בעוד כפי שציינתי מעלה במגדל כשלא ידעו את הנתונים נתנו הצעה טובה בהרבה (אותי זה לא מפתיע). הלכתי לדבר עם המוקד שוב ושם אומרים לי "באמת כתוב שאין אישור להוציא דוח ובכל זאת הוציאו". אפילו הנציגה אמרה שהיא לא הוציאה ושהתקשרה לסוכן להגיד לו את זה במפורש. כמובן שהכל מוקלט.

אני מרגיש שבשני המקרים מכופפים אותי ועוד במקום שאני לקוח שבוי. הכסף זורם לפנסיה עם או בלי רצוני (לא מתלונן על ההטבה, אבל יש פה לחלוטין מערכת שדופקת אותי כי היא מותירה לחברות לקבל מידע שאני לא רוצה לחשוף - דמי הניהול הנוכחיים), ומלאי החברות מוגבל והוא מנצל את היכולת שלו להוציא מידע.

בנוסף העובדה שכל עובד חברת ביטוח יכול להוציא את פרטיי האישיים מבלי רשותי (שהרי לא נתתי רשות בקול, לא בכתב ובטח שלא עם קוד OTP) הוא ממש הפרת הפרטיות ופירצה שקוראת לגנב.

אני אשמח לשמוע מה אנשים ממליצים פרקטית לעשות כדי לשפר משמעותית את מצב ההצעות לטווח הארוך - להעיף את הסוכנות ולנסות שוב? לקחת סוכן אחר? האנטי תחרות הזאת היא המצב ועליי לקבל את זה?

ובמקביל, מה אפשר לעשות בכל אחד מהמקרים מבחינת פיצוי. בייחוד המקרה בכלל שבו הפרו את זכותי שנראה לי עם תשתית ראייתית יותר חזקה. במגדל הם מתנהגים כמו בריונים ואשמח לתבוע אותם על כך אם אפשר גם כן.

אפשר גם לענות חלקית, המקרים באמת הרתיחו אותי ורציתי לשתף ולהתייעץ. אני מאוד מקווה שאני לא מפר פה איזה חוק של הפורום.

תודה רבה לקוראים ולעונים!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K התייעצות לגבי דירת מחיר מטרה בכפר סבא נדל"ן 4
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
V התייעצות בין שני תמהילי משכנתא | 43% מימון נדל"ן 3
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
F התייעצות תמהיל משכנתא וריביות | 75% מימון נדל"ן 12
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3
B תשלום מס IBKR על 2024, 2025 -התייעצות מיסים 4
F התייעצות: רכישת דירה מקבלן לפני שהתקבל היתר בנייה נדל"ן 32
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
E התייעצות לגבי משכנתא ושאלה בנוגע ליתרה והחזרים נדל"ן 2
פ התייעצות לגבי תמהיל משכנתא נדל"ן 2
M התייעצות בנושא תמהיל משכנתא נדל"ן 14
ק התייעצות משכנתא - נדל"ן 4
מ התייעצות על משכנתא נדל"ן 7
L התייעצות משכנתא בהנתן הון עצמי גבוה ותחזית להורדת ריבית נדל"ן 5
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
flower התייעצות לגבי מצלמת דרך לרכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
E התייעצות אודות השכרת נכס אוף טופיק 0
M התייעצות לגבי רכישה ראשונה. נדל"ן 28
א התייעצות על פלטפורמת מסחר בארה"ב- רילוקיישן שוק ההון 8
S התייעצות לגבי כדאיות משכנתא ברכישת דירה בהנחה נדל"ן 9
S התייעצות רכישה יד 2 או מקבלן 25 75 ללא הצמדה נדל"ן 2
Octopus התייעצות על מחזור משכנתא נדל"ן 7
M התייעצות על השקעה בפורטו שבפורטוגל נדל"ן 0
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
מ התייעצות קיזוז מס ריווחי הון עם הפסד שוק ההון 7
ה התייעצות: לחכות לפינוי בינוי או לשפץ? נדל"ן 11
ז התייעצות: מעבר למדדי מניות ואגחי"ם שוק ההון 57
N התייעצות פנסיה ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Cat כששני הורים בהייטק - התייעצות על מצב נתון התפתחות אישית 24
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א התייעצות לקניית שטח + בניית בית נדל"ן 15
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
S עסקת פרייסייל- התייעצות נדל"ן 11
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 18