Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
חשבון מסחר באקסלנס טרייד: סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן.
קצת התחלתי לחפור בכל הדקויות של האגחים ונראה שאני מפספס משהו:
למה שניהם שווים אותו הדבר בערך (אני מסתכל על ה-"שער האחרון") אם אחד נותן ריבית גבוהה יותר וגם הפדיון שלו קרוב יותר? זה לא הגיוני לי...
וגם, מה זה "ערך מותאם"?
זה נתון בעייתי (הוא מסתכל על הרווח כנטו אבל על ההפסד בפדיון כהפסד מלא למרות שההפסד ניתן לקיזוז לאחר מכן מול רווחים עתידיים. אחרת לא יתכן הפסד נטו גדול מהפסד ברוטו), שיוצר עיוות בהשוואה. עדיף להשוות לפי ברוטו.
עבור מחיר 100.73 אתה צודק והיא חיובית. לא יודע להסביר את הנתונים בצילום מסך למעלה. הנתונים כעת (גם) בגלובס הם תשואה חיובית. מה שכן, האיגרת נסחרה היום גם ב-100.76, שזו אכן תשואה שלילית.
או כי אין לו ברירה (בעיקר מוסדיים, או סכומים גדולים כאשר ריבית הבנק המרכזי שלילית), או כי הוא מעריך שמישהו אחר שאין לו ברירה עשוי לקנות את זה ממנו במחיר גבוה יותר.
להבנתי הם יותר ממונפים מבנקים בישראל.
תסתכל למשל על המנייה של deutsche bank , היא צנחה מ- 90 יורו ל- 5 יורו, זאת אומרת שהמשקיעים חוששים שהבנק יתפרק או יולאם. וזה עוד אחד מהבנקים הגדולים.
אני חושב שהיו גם לא מעט מקרים של פשיטות רגל.
בסכומים גדולים-
מזומן שטרות? גם מסוכן, גם לא נוח, גם יקר לאבטחה, וגם פחות נזיל ברוב המובנים הרלוונטיים.
מזומן בבנק? בסביבת ריבית שלילית, היא כנראה גם על זה (ויש תוספת סיכון).