• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ביטוח בריאות- השוואה בין השב"ן לפרטי

Haim942

משתמש רגיל
דירוג
75
בנוגע לכתב שירות אמבולטורי.

האם נכון להשוות בין קבלת השירותים (בדיקות למיניהן- MRI/CT ייעוצים מהירים וכדומה) בביטוח הפרטי לבין קבלת אותם השירותים מהשב"ן? מצד אחד, בדר"כ אני מכיר דרך אמי שהשב"ן פשוט עובד לאט באופן עצוב ממש, ברמה של המתנה של חודשים לבדיקה פשוטה. מצד שני, אני בחור צעיר ובריא, אז הסבירות לצורך בבדיקות תכופות היא נמוכה. מבחינה רציונלית עדיף לי לחסוך 360 ש"ח בשנה, אבל ברור לי שבפן הרגשי קצת יותר קשה לקבל את זה שאם אצטרך סביר להניח שאמתין זמן ממושך.

אשמח לעצה מאנשים שהייתה להם או יש להם דילמה דומה.

ני מכיר דרך אמי שהשב"ן פשוט עובד לאט באופן עצוב ממש, ברמה של המתנה של חודשים לבדיקה פשוטה. מצד שני, אני בחור צעיר ובריא, אז הסבירות לצורך בבדיקות תכופות היא נמוכה.
קצת קשה לי עם העניין של הבריא וכו',
יש לי חבר שנפצע בתאונת דרכים, היה צריך צילום, השב"ן היה לעוד 100 שנה. השתמש בפרטי.
לא חסר סיפורים כאלו...

אישית לא הייתי מוותר על זה, פשוט תבצע השוואה עמוקה ותוריד את המחיר, ככה שזה יהיה פחות מסכום שתתבעס עליו.
אני עושה זאת אחת לשנה , יש הנחת סוכן של 20% ~ , משתדל להציק לו כל שנה.

השאלה הזאת משתחזרת בפורום בשרשורים רבים, בווריאציות שונות.
המשותף לכולם הוא שאנשים מנסים להחליט אם שווה להם לקחת את הסיכון שבוויתור על ביטוח פרטי בתחום רפואי מסוים, ולהסתמך על הרפואה הציבורית / שב"ן.
מה שעוד משותף לכולם הוא שאין לכך תשובה אבסולוטית, ושהדבר נובע מהצרכים של כל אחד, בין אם הרפואיים, הכלכליים או הפסיכולוגיים (כמו שבעצמך אמרת - יש פה אלמנט רגשי מעורב).
אז אני יכול לומר לך מה אני הייתי עושה - אבל למה שזה ישנה לך? אתה תצטרך להתמודד עם ההשלכות של הבחירה, אז תוודא שאתה בוחר משהו שיאפשר לך לישון בלילה, בלי להתחרט על כך שעשית / לא עשית את הביטוח אם חלילה יתעורר בו הצורך.
ברמה הבסיסית והפשטנית ביותר, אני יכול לומר שסל הבריאות, בטח בתוספת שב"ן, מספיק לצרכים הרפואיים הדחופים והקשים (למעט קטסטרופות - תרופות מחוץ לסל, השתלות וניתוחים בחו"ל). כל תוספת מעליו שאינה מיועדת לטיפול בקטסטרופות שהוזכרו, מהווה מעין תוספת לשירות טוב יותר, ולא להצלת חיים.
האם שווה לך לשלם עוד בשביל בדיקה מהירה? תצטרך לענות על כך בעצמך.

מבחינה רציונלית עדיף לי לחסוך 360 ש"ח בשנה

אתה משלם 360 שח לשנה? זה ממש זול, אני משלם 100 שח לחודש וזה עוד בביטוח דרך העבודה.
לדעתי שווה להשאיר, בטח בשביל 360 שח לשנה. תחשוב שפעם אחת ב 3 שנים שלקחת רופא שלוקח 1000 שח לביקור, כיסית את העלות של הביטוח

• אהבתי
Reactions: HHH
השאלה הזאת משתחזרת בפורום בשרשורים רבים, בווריאציות שונות.
המשותף לכולם הוא שאנשים מנסים להחליט אם שווה להם לקחת את הסיכון שבוויתור על ביטוח פרטי בתחום רפואי מסוים, ולהסתמך על הרפואה הציבורית / שב"ן.
מה שעוד משותף לכולם הוא שאין לכך תשובה אבסולוטית, ושהדבר נובע מהצרכים של כל אחד, בין אם הרפואיים, הכלכליים או הפסיכולוגיים (כמו שבעצמך אמרת - יש פה אלמנט רגשי מעורב).
אז אני יכול לומר לך מה אני הייתי עושה - אבל למה שזה ישנה לך? אתה תצטרך להתמודד עם ההשלכות של הבחירה, אז תוודא שאתה בוחר משהו שיאפשר לך לישון בלילה, בלי להתחרט על כך שעשית / לא עשית את הביטוח אם חלילה יתעורר בו הצורך.
ברמה הבסיסית והפשטנית ביותר, אני יכול לומר שסל הבריאות, בטח בתוספת שב"ן, מספיק לצרכים הרפואיים הדחופים והקשים (למעט קטסטרופות - תרופות מחוץ לסל, השתלות וניתוחים בחו"ל). כל תוספת מעליו שאינה מיועדת לטיפול בקטסטרופות שהוזכרו, מהווה מעין תוספת לשירות טוב יותר, ולא להצלת חיים.
האם שווה לך לשלם עוד בשביל בדיקה מהירה? תצטרך לענות על כך בעצמך.

פשוט תשובה מעולה!

יש לי אותה דילמה רק הפוכה - דרך מקום העבודה שלי יש לי ביטוח בריאות פרטי שאני לא משלם בכלל הוא רובד בסיסי אבל יש שם כמעט הכל לפחות לאנשים צעירים ורווקים כמוני (יש גם רובד מורחב בתוספת של 25 שקל לחודש לפיצוי למחלות קשות ובדיקות לבנות זוג בהריון וילדים )
בנוסף יש לי גם שב"ן שאני משלם עליו בערך 50 שקל בחודש...

@מאיר_ אתה כנראה משלם גם על אשתך אחרת זה ממש יקר

צריך גם וגם. כשהציבורי לא מספיק טוב,הפרטי עוזר.
כשכואב לך,או למישהו קרוב, החיסכון הופך האידיוטי. אתה רוצה מענה יעיל ואפקטיבי/מיידי

יש לי אותה דילמה רק הפוכה - דרך מקום העבודה שלי יש לי ביטוח בריאות פרטי שאני לא משלם בכלל הוא רובד בסיסי אבל יש שם כמעט הכל לפחות לאנשים צעירים ורווקים כמוני (יש גם רובד מורחב בתוספת של 25 שקל לחודש לפיצוי למחלות קשות ובדיקות לבנות זוג בהריון וילדים )
בנוסף יש לי גם שב"ן שאני משלם עליו בערך 50 שקל בחודש...

זה 100 שח רק לי, לאשתי עוד 100 שח, אבל זו הטבה של העבודה, אז העבודה משלמת ואני משלם רק שווי מס.
עכשיו כשאני חושב על זה אז אם מה ש @Haim942 התכוון זה רק שווי מס, אז זה כמו שאני משלם.

למי שמתכנן הריון, זה ממש ממש שווה. יש השתתפות בבדיקה גנטית עד 10,000 שח, והשתתפות בבדיקות הריון עד 3000 שח לכל הריון.
מכסה את עלות הביטוח לכמה שנים טובות.

זה 100 שח רק לי, לאשתי עוד 100 שח, אבל זו הטבה של העבודה, אז העבודה משלמת ואני משלם רק שווי מס.
עכשיו כשאני חושב על זה אז אם מה ש @Haim942 התכוון זה רק שווי מס, אז זה כמו שאני משלם.

למי שמתכנן הריון, זה ממש ממש שווה. יש השתתפות בבדיקה גנטית עד 10,000 שח, והשתתפות בבדיקות הריון עד 3000 שח לכל הריון.
מכסה את עלות הביטוח לכמה שנים טובות.

זה לא רק שווי מס, זו העלות כולה. אני עובד עם סוכן שהוא חבר של המשפחה אז העלות כוללת הנחה משמעותית. לפני כשנתיים+- ישבנו והרכבנו את המבנה כשתעדפתי את הדברים שנראו לי נחוצים ויקרים באופן כללי, והוא סייע לי בהכוונה.

אתה יודע לומר מה קורה מבחינת ההשתתפות בבדיקות שהזכרת אם רק אחד מבני הזוג מבוטח?

זה לא רק שווי מס, זו העלות כולה. אני עובד עם סוכן שהוא חבר של המשפחה אז העלות כוללת הנחה משמעותית. לפני כשנתיים+- ישבנו והרכבנו את המבנה כשתעדפתי את הדברים שנראו לי נחוצים ויקרים באופן כללי, והוא סייע לי בהכוונה.

בדיקות הריון מתבצעות על האישה, אז אם הגבר מבוטח זה לא רלוונטי (כלומר, אי אפשר לתבוע את הפוליסה של הגבר על בדיקה שהאישה ביצעה. אלא אם זה נגיד בדיקות שהגבר צריך לעבור בהקשר להריון... לדוגמא בדיקה גנטית)
בהרבה ביטוחים קולקטיביים (של מקומות עבודה ובכלל) קיים תנאי שאומר ששני בני הזוג צריכים להיות מבוטחים כדי לתבוע בדיקות הריון אבל בפועל המפקחת על הביטוחים דאז, הוציאה הנחייה שזה לא חוקי מבחינתה וחברות הביטוח קיבלו הנחייה לא לאכוף את הסעיף (לידע כללי למי שזה כן כתוב לו בפוליסה)

ג.נ- עבדתי בחברת ביטוח גדולה מספר שנים בתחום תביעות הבריאות

נערך לאחרונה ב:

אז יש השתתפות רק על בדיקות של בן הזוג המבוטח.
רק אישה זכאית לסל הריון.
אבל תחשבו על מקרי מחלה אם צריך רופא פרטי כי התורות ברפואה הציבורית הם לעוד חצי שנה

איפה יש ביטוח בריאות פרטי שעולה פחות מ-100 שח לחודש לבני 35+ ? (כולל ניתוחים מהשקל הראשון, ונספח אמבולטורי)?

איפה יש ביטוח בריאות פרטי שעולה פחות מ-100 שח לחודש לבני 35+ ? (כולל ניתוחים מהשקל הראשון, ונספח אמבולטורי)?
יש בוודאות!!
אבא שלי עובד בחברה ממשלתית הוא משלם 160 שקל - שזה כולל אותו את אמא שלי ואח שלי (לאח שלי הוא מוסיף עוד בערך 55 שקל בגלל שהוא עבר את הגיל - עד גיל 26 הילדים כלולים בביטוח שלך)
אני כמו שציינתי קודם לא משלם כלום בליטוח רפואי פרטי בסיסי(ניתוחים, בדיקות דימות, ויעוץ )אבל הוא מספיק בשבלי והשתתפות נמוכה במקרה שאני מפעיל את הביטוח (נמוכה באופן יחסי לפעולה יש הבדל בהשתתפות בין ניתוח לMRI) לציין רק שאני עובד בתאגיד בריאות אז אולי בגלל זה

אני באיזור ה-120 ש"ח, שלחתי לך בפרטי פירוט

יש בוודאות!!
אבא שלי עובד בחברה ממשלתית הוא משלם 160 שקל - שזה כולל אותו את אמא שלי ואח שלי (לאח שלי הוא מוסיף עוד בערך 55 שקל בגלל שהוא עבר את הגיל - עד גיל 26 הילדים כלולים בביטוח שלך)
אני כמו שציינתי קודם לא משלם כלום בליטוח רפואי פרטי בסיסי(ניתוחים, בדיקות דימות, ויעוץ )אבל הוא מספיק בשבלי והשתתפות נמוכה במקרה שאני מפעיל את הביטוח (נמוכה באופן יחסי לפעולה יש הבדל בהשתתפות בין ניתוח לMRI) לציין רק שאני עובד בתאגיד בריאות אז אולי בגלל זה
זה ביטוח של קולקטיבת להבנתי זה נחשב נחות מביטוח אישי, אם כי כמובן שזה לא אומר שזה לא מספיק טוב.

זה ביטוח של קולקטיבת להבנתי זה נחשב נחות מביטוח אישי, אם כי כמובן שזה לא אומר שזה לא מספיק טוב.
כן זה קולקטיבי - נחות ? לא בטוח סה"כ זה מכסה את רב הפרוצדורות הרפואיות הנפוצות - ומבחינת עלות תועלת זה הכי משתלם
מה גם שאצלי לפחות אני יכול להרחיב אותו בעוד 30 שקל מהכיס שלי למשהו שמכסה גם מצבים יותר קיצוניים עם עלות השתתפות 0

כן זה קולקטיבי - נחות ? לא בטוח סה"כ זה מכסה את רב הפרוצדורות הרפואיות הנפוצות - ומבחינת עלות תועלת זה הכי משתלם
כן זו סוגיה שאין לה לדעתי תשובה חד משמעית. אני יותר בקצה שאומר שבביטוחים צריך לכסות יותר טוב את מקרי הקיצון (אולי כי יש לי הטיה - לא יודע אם לטוב או לרע, לאור היותי רופא) ולא לעשות חישובים לפי תרחישים ממוצעים. אבל אני מבין גם את הגישה השניה.
יש לי אופציה לביטוחים סופר זולים כחלק מ"חבר" וגם דרך אשתי כעובדת מדינה- אבל החלטתי לוותר עליהם. כשאמרתי שנחות התכוונתי במובן שהתנאים עלולים להשתנות כשהחברה שלך תעבור למבטח אחר, או אם אתה תעבור לחברה אחרת התנאים/מחיר עלולים להשתנות (לעומת פרטי בו ידועה הפרמיה מראש) ואז אתה עלול להיות כבר שבוי חלילה בגלל שינוי במצב רפואי. בנוסף, לעיתים הם בוחרים לא בכיסויים מהשקל הראשון (יש שטוענים שזה זניח, יש שטוענים שזה שווה את תוספת המחיר- מקווה לא לגלות).
בקיצור- שנהיה בריאים!!

כתבה מהיום YNet לא יודע אם זה נועד להפחיד בשביל שיעשו פרטי או לא, עדיין מקרה מזעזע.
שם את זה כאן כי אני מכיר מקרה כזה מקרוב עם MRI...
"המתנה לבדיקת נוירולוג ילדים יכולה להימשך אף יותר מ-180 ימים. לתור אצל נוירולוג ילדים במחוז המרכז יחכו מבוטחי קופת חולים מאוחדת שלושה חודשים ואילו עבור מבוטחי מכבי תארך ההמתנה 194 ימים. מבוטחי לאומית במחוז הדרום ימתינו לבדיקה 92 ימים.
כשהתקשרנו לנסות לקבוע תור במרפאה של ד"ר מרקו נתקלנו בתשובה דומה. מיד בפתח השיחה ביררה הנציגה האם אנו מעוניינים בתור דרך קופת החולים. "דרך הקופה יש לי תורים רק לפברואר 20", השיבה הנציגה.
במענה לשאלה מתי ניתן לתאם תור שלא באמצעות קופת החולים השיבה נציגת המרפאה כי "באופן פרטי זה בעלות של 1,200 שקלים ואין החזרים דרך הקופה", וציינה כי התור הקרוב הבא הוא בעוד יומיים."

[לטובת המבקרים בשרשור: 29.12.20/דה מרקר... כנראה שיש סיבה למה הגעתם לפה]
xP8ZBib.jpg

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר כיצד להחליט על ביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 6
R ביטוח בריאות פרטי + מכבי - האם הכרחי? צרכנות פיננסית 1
R ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 3
Fitch ביטוח בריאות במנורה מבטחים פוסטים מאיכות נמוכה 7
W ביטוח בריאות חיות בית אוף טופיק 65
ס ביטוח בריאות לתינוק צרכנות פיננסית 8
D טיפול רפואי ללא ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 17
C בחירת ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 6
C ביטוח בריאות פרטית מ 2009 והרפורמה ב 2022 צרכנות פיננסית 1
R כפל ביטוח בריאות - בדיקת פוליסות לפני קבלת החלטה על ביטול צרכנות פיננסית 5
H ביטוח בריאות - מה עושים כשמתגלה בעיה? אוף טופיק 0
Y ערעור על תביעת ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 3
A החזר ביטוח לאומי ומס בריאות (בהמשך להחזר מס) מיסים 11
גיא_87 ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 1
מ ביטוח בריאות קבוצתי לחברי אופק צרכנות פיננסית 7
ש ביטוח בריאות - רפואה משלימה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ש ביטוח בריאות - רפואה משלימה צרכנות פיננסית 0
anonyshmeger ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 0
E חישוב ביטוח לאומי/מס בריאות כמס על הכנסה לצורכי מיסוי של ארה״ב מיסים 3
סול ביטוח בריאות ב37 שקל לחודש - מספיק? צרכנות פיננסית 34
ע ביטוח בריאות פרטי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
ר היכן לעשות ביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 10
1337justme ביטוח בריאות פרטי עבור קשישים - רק עבור תרופות צרכנות פיננסית 0
I ביטוח בריאות חדש מול ישן צרכנות פיננסית 5
F ביטוח חיים, בריאות וסיעודי דרכים להוזלת עלויות צרכנות פיננסית 1
ITS ביטוח בריאות פרטי - בעד ונגד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
1337justme ביטוח בריאות פרטי לגיל הזהב צרכנות פיננסית 36
נ ניתוח דרך פוליסת ביטוח בריאות פרטית צרכנות פיננסית 3
D תביעת ביטוח בריאות פרטי *וגם* שב"ן צרכנות פיננסית 10
N ביטוח בריאות סולידי - הרף המינימלי שמונע קריסה כלכלית, דעה צרכנות פיננסית 41
M ביטוח בריאות אחרי הרפורמה. צרכנות פיננסית 43
H סקר ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 79
M ביטוח לאומי וביטוח בריאות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
always.smile ביטוח בריאות פרטי מול ביטוח בריאות קולקטיב מול שב״ן צרכנות פיננסית 2
א ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 1
M שאלה לגבי ביטוח בריאות ודמי ניהול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
כימאי ביטוח בריאות מוזל לטבעונים צרכנות פיננסית 2
N ביטוחי בריאות - מעבר בין חברות ביטוח צרכנות פיננסית 3
J ביטוח בריאות מתאים לצריכת רפואה משלימה צרכנות פיננסית 6
פרנצ'סקה ביטוח קופ"ח/ בריאות/ סיעודי- הלכתי לאיבוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
milx שינוי ביטוח בריאות לאשה מבוגרת צרכנות פיננסית 1
D ביטוח בריאות - מנסה להשוות, ואומרים לי לא לוותר על מה שיש לי כי זו פוליסה ישנה צרכנות פיננסית 6
Myrath התייעצות - ביטוח בריאות צרכנות פיננסית 22
Y ביטוח בריאות - הגיע הזמן צרכנות פיננסית 5
ר ביטוח בריאות פרטי לאחר הרפורמה צרכנות פיננסית 7
L ביטוח בריאות פרטי לעומת המשודרגים של קופ"ח צרכנות פיננסית 2
גרהם ביטוח בריאות פרטי צרכנות פיננסית 3
B ביטוח בריאות - משלים, פרטי או בכלל לא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
wa11a יש סוכן ביטוח בקהל? (ביטוח בריאות) צרכנות פיננסית 17
Lamur ביטוח בריאות קולקטיבי של הייטק זון צרכנות פיננסית 4

נושאים דומים

Back
למעלה