שלום,
אני מקווה וחושב שזה אפשרי שלפחות בהלמן בטווח הזמן הלא רחוק מידי תהיה קרן פנסיה משלימה במסלול מחקה מדד. להבנתי דמי הניהול בקרן המשלימה שם זהים למקיפה הנבחרת (%1.49, %0.05).
בהנחה שאנחנו מוותרים על הכיסויים הביטוחיים/שארים ומתמקדים בתשואה צפויה בניכוי דמי ניהול האם זו יכולה להיות עדיפה על קופ"ג (IRA) שלה יש דמי ניהול מצבירה גבוהים משמעותית?
זה אמנם מורכב הרבה יותר אבל לדעתי אפשר להשתמש במסקנות מכאן גם לחשיבה מסויימת על קרן פנסיה מקיפה מחקה מול קופ"ג IRA.
האם אני מפספס משהו במספרים הבאים? האם מישהו יכול לעזור להשלים אותם ולהגיע לתובנה?
פנסיה:
%1.49 הפקדה
%0.05 צבירה
%0.1~ ניהול הוצאות במסלול מחקה מדד
%X? ככה"נ עקיבה פחות טובה
IRA:
%0.2~ עמלת המרת מט"ח
~%0.1 עמלת קנייה
%Y עלות השקעת דיוידידנד דולרי מחדש
%0.2 דמי ניהול קופ"ג
%0.05~ דמי ניהול קרן סל אמריקאית (נתמקד בכך בדוגמא זו)
%Z עלות מיסוי דיוידינד
-%W תשואת השאלת מניות
אני מקווה וחושב שזה אפשרי שלפחות בהלמן בטווח הזמן הלא רחוק מידי תהיה קרן פנסיה משלימה במסלול מחקה מדד. להבנתי דמי הניהול בקרן המשלימה שם זהים למקיפה הנבחרת (%1.49, %0.05).
בהנחה שאנחנו מוותרים על הכיסויים הביטוחיים/שארים ומתמקדים בתשואה צפויה בניכוי דמי ניהול האם זו יכולה להיות עדיפה על קופ"ג (IRA) שלה יש דמי ניהול מצבירה גבוהים משמעותית?
זה אמנם מורכב הרבה יותר אבל לדעתי אפשר להשתמש במסקנות מכאן גם לחשיבה מסויימת על קרן פנסיה מקיפה מחקה מול קופ"ג IRA.
האם אני מפספס משהו במספרים הבאים? האם מישהו יכול לעזור להשלים אותם ולהגיע לתובנה?
פנסיה:
%1.49 הפקדה
%0.05 צבירה
%0.1~ ניהול הוצאות במסלול מחקה מדד
%X? ככה"נ עקיבה פחות טובה
IRA:
%0.2~ עמלת המרת מט"ח
~%0.1 עמלת קנייה
%Y עלות השקעת דיוידידנד דולרי מחדש
%0.2 דמי ניהול קופ"ג
%0.05~ דמי ניהול קרן סל אמריקאית (נתמקד בכך בדוגמא זו)
%Z עלות מיסוי דיוידינד
-%W תשואת השאלת מניות