שלום,
את היום האחרון ביליתי בלתמצת את הידע שצברתי לכדי טבלה שתעזור לי לקבל החלטה - היכן לנהל את הכסף. לא מתעסק בכלל בפוסט הזה באיך! משאיר את זה כקבוע - 15 שנה, 250 אש"ח השקעה ראשונית, 4.5% ריבית - זה הישג שאני אשמח איתו.
קבעתי את הקריטריונים הבאים:
1. האם ניתן לבצע במסלול IRA - בשבילי זה gonogo
2. מהם עיקרי מדיניות המס?
3. מה דמי הניהול?
4. מה הנזילות?
5. סכום מינימום \ מקסימום
6. השורה התחתונה: האם זה כדאי עבורי ועבור אישתי - זוג בני 26, מכוונים את ההשקעה ל15 שנה ומפרידים אותה מחסכון פנסיוני שהוא סיפור אחר: עובד עמותה וסטודנטית שתעבוד בעמותה (שכירים בתנאי פח אבל נהנים בעבודה) - הורדתי תוספת של כסף כל שנה מפני שכבר היה לי מורכב מדי לחשב.
בדקתי את המסלולים הבאים:
1. קופת גמל
2. קרן השתלמות
3. קופת גמל להשקעה
4. תיקון 190 רשום על שם אחד ההורים שלנו
5. מסחר עצמאי ברוקרא'ז
6.ניהול תיק אקטיבי בבית השקעות (השוואה בשביל להראות להורים של אישתי שזה לא משתלם לנהל את הכסף שם)
החישוב שביצעתי הראה שההבדל בתשואה הריאלית בין מסחר עצמאי לבין ניהול אקטיבי בבית השקעות עומד על 0.2% - 33,866 ש"ח בסך הכל שהם 188 ש"ח בחודש או 2,257 ש"ח בשנה.
אשמח לקבל פידבק על הטבלה, על הקריטריונים, על הדרך .
אשמח לשמוע דעה מנוסה ובונה.
חישוב התשואה נעשה על ידי הנוסחה המוצגת בתגובה הראשונה:
את היום האחרון ביליתי בלתמצת את הידע שצברתי לכדי טבלה שתעזור לי לקבל החלטה - היכן לנהל את הכסף. לא מתעסק בכלל בפוסט הזה באיך! משאיר את זה כקבוע - 15 שנה, 250 אש"ח השקעה ראשונית, 4.5% ריבית - זה הישג שאני אשמח איתו.
קבעתי את הקריטריונים הבאים:
1. האם ניתן לבצע במסלול IRA - בשבילי זה gonogo
2. מהם עיקרי מדיניות המס?
3. מה דמי הניהול?
4. מה הנזילות?
5. סכום מינימום \ מקסימום
6. השורה התחתונה: האם זה כדאי עבורי ועבור אישתי - זוג בני 26, מכוונים את ההשקעה ל15 שנה ומפרידים אותה מחסכון פנסיוני שהוא סיפור אחר: עובד עמותה וסטודנטית שתעבוד בעמותה (שכירים בתנאי פח אבל נהנים בעבודה) - הורדתי תוספת של כסף כל שנה מפני שכבר היה לי מורכב מדי לחשב.
בדקתי את המסלולים הבאים:
1. קופת גמל
2. קרן השתלמות
3. קופת גמל להשקעה
4. תיקון 190 רשום על שם אחד ההורים שלנו
5. מסחר עצמאי ברוקרא'ז
6.ניהול תיק אקטיבי בבית השקעות (השוואה בשביל להראות להורים של אישתי שזה לא משתלם לנהל את הכסף שם)
החישוב שביצעתי הראה שההבדל בתשואה הריאלית בין מסחר עצמאי לבין ניהול אקטיבי בבית השקעות עומד על 0.2% - 33,866 ש"ח בסך הכל שהם 188 ש"ח בחודש או 2,257 ש"ח בשנה.
אשמח לקבל פידבק על הטבלה, על הקריטריונים, על הדרך .
אשמח לשמוע דעה מנוסה ובונה.
חישוב התשואה נעשה על ידי הנוסחה המוצגת בתגובה הראשונה: