• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אג"ח, החלק הסולידי בתיק - השוואה בין תיק "שוקולד מריר" VS. תיק "שוקולד מריר בטעמים"

• פותח הנושא פותח הנושא stamEhad
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

stamEhad

משתמש רגיל
דירוג
296
אני בונה עכשיו את התיק של בת זוגי (בת 32), ורוצה לשמור עליו פשוט כמה שיותר. מתלבט לגבי החלק האג"חי של התיק.
אופק האחזקה של התיק הוא ארוך טווח (15+ שנים)
מטרתו של החלק האג"חי בתיק הוא לאזן את הרכיב המנייתי על מנת להגן מירידות מאסיביות בשוק ההון, ולהגן על ערך הכסף ככל הניתן.

קראנו את 2 הפוסטים של הסולידית על תיק "שוקולד מריר", הראשון שנכתב ב2014, ואחד נוסף של "שוקולד מריר בטעמים" שנכתב ב2015.

בפוסט המוקדם, הסולידית בחרה ב2 ניירות מחקות אג"ח ממשלת ישראל מ2 סוגים. נקרא לזה האפשרות הראשונה:
אג"ח ממשלתי (2 עד 5 שנים) צמוד (5113329)
אג"ח ממשלתי (2 עד 5 שנים) ריבית קבועה (5113022)

בפוסט המאוחר יותר, הסולידית בחרה בנייר אחד מחקה אג"ח ממשלת ישראל מכל הסוגים (ארוכים וקצרים, צמודים ולא צמודים) שמכיל 31 אג"חים שונים.
נקרא לזה האפשרות השנייה:
קסם 0A) KTF) אג"ח ממשלתי כללי (5113428)

עלו לי כמה שאלות בנושא:
1. האם ניתן להגיד שהאפשרות הראשונה "בטוחה" יותר מהשנייה? כלומר פחות רגישה לתנודתיות השוק בכללי?
2. גם לאחר קריאה נרחבת בפוסטים ובפורום, קצת קשה לי להגיד מהם היתרונות\החסרונות של כל אחד מהאפשרויות. האם מישהו יודע לתמצת זאת? :)
3. שאני מסתכל על התשואות שהניירות האלו עשו (לדוגמא של הנייר 5113428 באתר גלובס) - האם התשואה כוללת גם את התקבולים שאני מקבל מהשקעה באג"חים + עליית (או ירידת) ערך המחיר הסחיר של האג"חים עצמם?
4. ואולי הכי חשוב - האם לדעתכם 2 האפשרויות הן חלופות ראויות? סביר להניח שאם אבחר בזה או בזה, התוחלת של התוצאה שתתקבל במרוצת השנים תהיה דומה?

בכללי, אם אתם רואים לנכון אשמח לעוד הסתגויות\מידע לגבי מדוע כן או מדוע לא ללכת על אפשרות זו או אחרת.

תודה!

סיכון זה דבר יחסי.

לטווח המידי כמה שהאג"ח יותר קצר הוא יותר "בטוח"(פחות תנודתי)

אג"ח צמוד בטוח יותר מלא צמוד וצפוי לתת פחות תשואה בהתאם.

2. גם לאחר קריאה נרחבת בפוסטים ובפורום, קצת קשה לי להגיד מהם היתרונות\החסרונות של כל אחד מהאפשרויות. האם מישהו יודע לתמצת זאת? :)
כמו תמיד: יותר תשואה הולכת עם יותר סיכון.

3. שאני מסתכל על התשואות שהניירות האלו עשו (לדוגמא של הנייר 5113428 באתר גלובס) - האם התשואה כוללת גם את התקבולים שאני מקבל מהשקעה באג"חים + עליית (או ירידת) ערך המחיר הסחיר של האג"חים עצמם?
כן

4. ואולי הכי חשוב - האם לדעתכם 2 האפשרויות הן חלופות ראויות? סביר להניח שאם אבחר בזה או בזה, התוחלת של התוצאה שתתקבל במרוצת השנים תהיה דומה?
לאפשרות השנייה תוחלת יותר גבוהה בסיכון יותר גבוה (סיכון עליית ריבית, אינפלציה, חדלות פרעון וכו)

1. כן, מח"מ קצת יותר קצר.
2. אין הרבה הבדל.
3. כן.
4. כן.

אופק האחזקה של התיק הוא ארוך טווח (15+ שנים)
ארוך טווח מתפרש בעיניי כ-50 שנה לערך עפ"י תוחלת חיים צפויה, שזה שונה מאד מ-15 שנה. קח את זה בחשבון במסכת השיקולים, אם זה משנה לכם.

הקישור לשוקולד מריר ולבטעמים הוא אותו דבר

גם אני נמצא בדילמה דומה - באיזה אג״ח לבחור. באופן מפתיע - קשה לי הרבה יותר להבין את שוק האג״ח ממניות.

בכל אופן, אשמח לנצל את השרשור ולברר נושאים נוספים הקשורים להתלבטות שהוצגה:
1. הרבה כותבים על סיכון הקשור במח״מ אך איפה אני יכול למצוא את המח״מ הממוצע של קרנות אג״ח ובפרט, הקרן שצוינה - ״קסם 0A) KTF) אג"ח ממשלתי כללי (5113428)״?
2. בנוסף, האם הקרן הזו (5113428) מחזיקה גם אג״ח שמגיעים לפרעון (להבדיל מהקרנות האחרות שצוינו בפוסט שבהן המח״מ הוא בין 2-5)? איפה אפשר לברר את הנושא הזה?
3. במידה וכן, אשמח להבין האם ואיך זה משפיע על ניתוח הסיכון של הקרן (לעומת קרן שמחזיקה מחמ 2-5 לדוג׳) ?

אך איפה אני יכול למצוא את המח״מ הממוצע
זה לא פשוט. ליועצי השקעות בבנק יש את המספר הזה.

בנוסף, האם הקרן הזו (5113428) מחזיקה גם אג״ח שמגיעים לפרעון
אתה יכול לראות ב- bizportal את האחזקות של הקרן - פשוט כל האג"חים הממשלתיים הקיימים בכל רגע נתון.

במידה וכן, אשמח להבין האם ואיך זה משפיע על ניתוח הסיכון של הקרן (לעומת קרן שמחזיקה מחמ 2-5 לדוג׳) ?
מן הסתם מח"מ ארוך יותר יהיה יותר מסוכן וייתן תשואה קצת יותר גבוהה. אתה יכול לעבור על האחזקות ולהתרשם מהמח"מ והתשואה לפדיון.

2. בנוסף, האם הקרן הזו (5113428) מחזיקה גם אג״ח שמגיעים לפרעון (להבדיל מהקרנות האחרות שצוינו בפוסט שבהן המח״מ הוא בין 2-5)? איפה אפשר לברר את הנושא הזה?
הקרן המדוברת כרגע (נכון ל12/2020) מחזיקה את 'ממשלתי שקלי 0121' (משקל 0.63%) ו'ממשלתי שקלי 0421' (משקל 1.7%)
אז אפשר לומר שהתשובה היא 'כן'

איפה אני יכול למצוא את המח״מ הממוצע של קרנות אג״ח ובפרט, הקרן שצוינה - ״קסם 0A) KTF) אג"ח ממשלתי כללי (5113428)״?
באתר פאנדר לקראת תחתית העמוד:
OUboTTs.png

זה לא פשוט. ליועצי השקעות בבנק יש את המספר הזה.
FYI

תודה רבה על כל התשובות חברים!
למדתי המון והחכמתי, בהינתן כל המידע אמשיך את הבדיקות שלי ואקבל החלטה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Liron2035 מציאת קרן אג"ח ממשלתי שקלי עבור החלק הסולידי בתיק "קלאסי" (30/70) לפי קריטריונים שוק ההון 134
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
unrealx חושב לשים את כל החלק אג"חי בתיק בקונצרני ארה"ב דירוג השקעה, תעצרו אותי שוק ההון 7
A מישהו יודע מהי הריבית על אג"ח באירופה? שוק ההון 17
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
מ אג"ח כמחולל תשואה לטווח קצר שער הקהילה 20
L חסכון ל3 שנים - דרך אג"ח wise שוק ההון 14
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
Gari מציאת התשואה לפדיון של קרן אג"ח מסוג תשואה לפדיון מסוג "bullet" שוק ההון 5
N אג"ח coco שוק ההון 4
Sp0 האם המשקיע ה"גמיש" יכול לוותר על אג"ח לגמרי בתיק? שוק ההון 55
לאונל קרן אג"ח עולמי צוברת שוק ההון 1
SolidusMaximus ישראל מחליפה את מאשר תשקיף "הבונדס" (אג"ח תפוצות) באיחוד האירופי - מאירלנד ללוקסמבורג פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
Z מס בישראל על תעודת סל של אג"ח של ממשלת ארה"ב מיסים 6
ל קרן אג"ח מחקה מדד שוק ההון 37
ל קרן כספית מול קרן אג"ח שוק ההון 34
I קרן אג״ח מחלקת וריבית ארה״ב שוק ההון 3
9 אג"ח ארה"ב 3-7 שוק ההון 1
תוהא אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח שוק ההון 49
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א אג"ח ממשלתי במסלול סנופי - מיטב ד"ש קופגל"ה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H אג"ח ממשלתי: פער גדול בין שער מסחר ושער בסגירה? שוק ההון 2
T קרן אג"ח עולמית מפוזרת דרך הבורסה הישראלית? שוק ההון 18
G קרן סל מחקה אג"ח שוק ההון 3
Kipodi ריבית אג״ח מקומי מדינת ישראל לעומת ריבית אג״ח מקומי ארה״ב שוק ההון 2
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
I רווח אחרי אינפלציה - מניות מול אג"ח שוק ההון 14
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 48
Z מיסוי אג"ח אמריקאי מול ישראלי מיסים 3
M אג"ח דולרי של מדינת ישראל 6.5% תשואה שוק ההון 63
א קרנות אג"ח מה ההיגיון שוק ההון 2
A אג"ח של חברות לא אמריקאיות ו - PFIC פוסטים מאיכות נמוכה 2
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 87
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 3
ה מסלול ריבית משתנה במשכנתא - עוגן אג"ח לעומת פריים נדל"ן 6
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
ל אג"ח ממשלתי ארה"ב שוק ההון 7
ב מה דעתכם על agac עבור אג"ח גלובלי? שוק ההון 4
ד משמעות הגרף המוצג עבור קרנות סל עוקבות אג"ח באתר justeft שוק ההון 1
S האם המדינה תוכל לעמוד בפירעונות אג"ח / אינפלציה מואצת פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 165
D אג"ח דולריות של ממשלת ישראל שוק ההון 2
O האם עדיין הגיוני להחזיק אג״ח ממשלתי? שוק ההון 20
OOmer קרנות אג"ח מול פקדונות שוק ההון 11
ד שאלה על סוכנות "אג'נדה' ועל 'גלובל נט' צרכנות פיננסית 8
א קפ"ג פסיבית מחקה אג"ח ארה"ב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ה רכישת אג"ח ממשל גלובל שוק ההון 6
N אג"ח ממשלתי בארה"ב שוק ההון 2
N חיפוש אג"חים אמריקאים להשקעה שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה