• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב?

• פותח הנושא פותח הנושא Henchman34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ממש לא, וזה לא עניין האם אני מסכים הנתונים מדברים בעד עצמם. (רוב המדינות המפותחות עובדות באותה השיטה שהציבור לא מממן את עצמו ולכן נכנסים לעוד ועוד חובות, ומניחים ומקווים שהתוצר יגדל ואז החוב בייחס לתוצר התכווץ)
בדיוק כל הכלכלות המפותחות עובדות ככה, יחס חוב תוצר וכו׳. האם יש סיבה לדעתך שדור העתיד לא יהיה מפותח כמו הדור הנוכחי ולכן לא יוכל להמשיך לקיים את הגלגל?

כי גם הדור הקודם נשען על הנוכחי וכן הלאה…. אתה למעשה יוצא כנגד כל הכלכלה המודרנית

וגם לצעוק ברחובה של עיר שאתם ממנים אותנו למרות שבמציאות אפילו את עצמכם אתם לא ממנים, ורק לכן הגדלת את החובות של המדינה ב15 שנה האחרונות יותר מכל מס ההכנסה ששולם בשנים האלו ביחד....
אתה הופך את זה לדיון סמנטי.
המילים ״מממנים את עצמכם״ אומר ״המודל הכלכלי העכשיוי של המדינה, אם מפעילים אותו על האוכלוסיה החילונית הוא בר קיימא״
ו״אנחנו ממנים את החרדים״ אומר ״אם נפעיל את אותו מודל על חרדים, הוא לא בר קיימא, אם נפעיל את המודל על מדינה ישראל (שזה מה שעושים היום) החרדים צריכים להישאר באחוז x כדי שהוא יהיה בר קיימא״

בדיוק כל הכלכלות המפותחות עובדות ככה, יחס חוב תוצר וכו׳. האם יש סיבה לדעתך שדור העתיד לא יהיה מפותח כמו הדור הנוכחי ולכן לא יוכל להמשיך לקיים את הגלגל?
לדעתי דור העתיד יוכל לעמוד בקלות בכל מה שיוטל עליו, אבל ביחד עם זה ובדיוק בגלל זה, חייבים לתת שוויון לדור העתיד, ואי אפשר לטעון אתם לא תעבדו, ולכן להפלות אותם בצורה קיצונית, אלא צריך להיות ישרים ולומר אם דור העתיד זה דור שלא יעבוד, אז לא לוקחים התחייבויות על חשבונם, כי אין שום משמעות לייחס חוב תוצר, ואם דור העתיד זה דור שיעבוד אז חייבים לתת להם בשווה.

אבל מה שברור שאי אפשר לטעון שהחילוניים מממנים את החרדים, כי החילוניים לא מממנים את עצמם... ואם כבר מישהו עושק מישהו זה הדור הנוכחי שעושק את דור העתיד...
אין לי שום בעיה שהחילוניים יחשבו שהם מממנים את כולם, למרות שזה שטות מוחלטת, פלוס בורות בכלכלה, אבל ההשמצות שהציבור החילוני משמיץ את הציבור החרדי, זה כבר בלתי נסבל.

כל הכספים שהמדינה מגייסת באגרות חוב, וכל ההתחיבויות הכלכליות שהמדינה מתחייבת שהיא תחזיר בעתיד, זה בנוי על ההנחה שדור העתיד יעבוד לפחות כמו עכשיו, ולכן מודדים חוב בייחס לתוצר.
החובות שהמדינה לוקחת על עצמה הן לטובת כלל הציבור. בהתחשב בכך שהחרדים הם חלק מכל ממשלה שהייתה פה בעשורים האחרונים ויודעים טוב מאוד להוציא תקציבים לעצמם אין לך שום פריוילגיה לבוא ולהגיד "רק בבקשה תפסיקו גם להאמין בנו שנשלם את החובות שלכם" כי אתם צורכים את החובות האלה יופי אני לא שומע את המפלגות החרדיות זועקות על חובות המדינה.
ל ההתנהלות הזאת מבוססת על ההנחה שהחרדים יעבדו, ואם לא אז המדינה עושקת את דור העתיד כי ברור שלא נוכל לעמוד בהתחייבויות וממילא בגלל החובות האלו ברור שדור העתיד יפשוט רגל...
חסר הנחות שמדינות עושות שנגמרות בחדלות פירעון, או ש"הפעם זה אחרת" והכלים למדידת מגמות פשוט לא מתאימים למדינת ישראל.

אתה הופך את זה לדיון סמנטי.
המילים ״מממנים את עצמכם״ אומר ״המודל הכלכלי העכשיוי של המדינה, אם מפעילים אותו על האוכלוסיה החילונית הוא בר קיימא״
ו״אנחנו ממנים את החרדים״ אומר ״אם נפעיל את אותו מודל על חרדים, הוא לא בר קיימא, אם נפעיל את המודל על מדינה ישראל (שזה מה שעושים היום) החרדים צריכים להישאר באחוז x כדי שהוא יהיה בר קיימא״
אני לא יודע איזה מודל יש לך, תבדוק כבר ילדים שנולדו... יש כבר נתונים בשטח, לכולם ברור את הנתח החשוב שהציבור החרדי יהיה בכלכלה בתוך 20 שנה מהיום, ובמיוחד במיוחד שעל זה אפילו לא דיברנו, בהנחה סבירה לחלוטין שאחוזים גבוהים של חילוניים יעזבו כי המדינה תהיה יותר ויותר דתית.
החובות שהמדינה לוקחת על עצמה הן לטובת כלל הציבור. בהתחשב בכך שהחרדים הם חלק מכל ממשלה שהייתה פה בעשורים האחרונים ויודעים טוב מאוד להוציא תקציבים לעצמם אין לך שום פריוילגיה לבוא ולהגיד "רק בבקשה תפסיקו גם להאמין בנו שנשלם את החובות שלכם" כי אתם צורכים את החובות האלה יופי אני לא שומע את המפלגות החרדיות זועקות על חובות המדינה.
ברגע שהחרדים מופלים בצורה קיצונית ללכת ולומר שהמדינה נכנסת להתחייבויות כלכליות לטובת כלל הציבור, זה פשוט לא נכון.
אבל אם המדינה תתנהל לדור העתיד בצורה מכבדת ושוויונית, אז אכן אתה צודק שיהיה צדק בלקיחת חוב על חשבון העתיד, אבל אז גם יהיה צדק ושוויון, וגם החילונים לא יספרו שהם מממנים את החרדים, כי הם יבינו שההלוואות שלוקחים על חשבון העתיד זה לא על חשבונם... כי אחוז העובדים בציבור החרדי היום ואחוז העובדים החרדי בעוד 20 שנה זה לא אותו דבר....
חסר הנחות שמדינות עושות שנגמרות בחדלות פירעון, או ש"הפעם זה אחרת" והכלים למדידת מגמות פשוט לא מתאימים למדינת ישראל.
אני לא אומר שחסר הנחות שנגמרות בפשיטת רגל, אני אומר שלהניח הנחה שדור העתיד ישלם את החובות, וביחד עם זה לומר שהם לא יעבדו ולכן הם לא יקבלו שוויון בתקציבים, זה עושק.

היו פה הרבה טיעונים של תומכי חרדים בפורום הזה, אבל זה הכי יצירתי בניהם, שאפו. כמובן שקו המחשבה שלך מגוחך לגמרי.
״ממנים את עצמם״=״המודל בר קימא, דור העתיד צפוי להחזיר את ההשקעה״
״לא ממני את עצמם״=ההפך
״x ממנים את y”=״דור הנוכחי והעתידי של x ממנים את דור הנוכחי ודור העתידי של y”
אני לא יודע איזה מודל יש לך, תבדוק כבר ילדים שנולדו... יש כבר נתונים בשטח, לכולם ברור את הנתח החשוב שהציבור החרדי יהיה בכלכלה בתוך 20 שנה מהיום, ובמיוחד במיוחד שעל זה אפילו לא דיברנו, בהנחה סבירה לחלוטין שאחוזים גבוהים של חילוניים יעזבו כי המדינה תהיה יותר ויותר דתית.
הנה, עכשיו עזבנו את הדיון הסמטי המגוחך ואפשר לגעת בנקודות קונקרטיות.
אז אתה טוען שדור העתיד החרדי יתרום לכלכלה כמו דור העתיד החילוני (במידה שישאר בארץ)?

היו פה הרבה טיעונים של תומכי חרדים בפורום הזה, אבל זה הכי יצירתי בניהם, שאפו. כמובן שקו המחשבה שלך מגוחך לגמרי.
״ממנים את עצמם״=״המודל בר קימא, דור העתיד צפוי להחזיר את ההשקעה״
״לא ממני את עצמם״=ההפך
״x ממנים את y”=״דור הנוכחי והעתידי של x ממנים את דור הנוכחי ודור העתידי של y”

הנה, עכשיו עזבנו את הדיון הסמטי המגוחך ואפשר לגעת בנקודות קונקרטיות.
אז אתה טוען שדור העתיד החרדי יתרום לכלכלה כמו דור העתיד החילוני (במידה שישאר בארץ)?
אתה יכול לגחך, אבל אם כל הכבוד שאני רוחש לך, הגאווה שלך לא מצליחה להסתיר את חוסר הידע שלך בכלכלה.

ברגע שהחרדים מופלים בצורה קיצונית
איפה זה בא לידי ביטוי?
כי אחוז העובדים בציבור החרדי היום ואחוז העובדים החרדי בעוד 20 שנה זה לא אותו דבר....
אתה ממשיך עם התחזית הזו בלי שיש בדל של מידע שתומך שיש שינוי בהסללה של ילדים חרדים שהולכים עכשיו לכיתה א. ואני מזכיר לך שזה לא מספיק רק לעבוד אלא לעבוד בעבודה שמכניסה כסף לקופת המדינה עבודה שבלי ספק תבוא על חשבון הזמן שנשאר בשביל העולם הרוחני.

לומר שהם לא יעבדו ולכן הם לא יקבלו שוויון בתקציבים, זה עושק.
איזה תקציב הציבור החרדי לא מקבל כרגע. ואני מזכיר שהגדולים הם בטחון, חינוך, בריאות, תחבורה.

לדעתי דור העתיד יוכל לעמוד בקלות בכל מה שיוטל עליו, אבל ביחד עם זה ובדיוק בגלל זה, חייבים לתת שוויון לדור העתיד, ואי אפשר לטעון אתם לא תעבדו, ולכן להפלות אותם בצורה קיצונית, אלא צריך להיות ישרים ולומר אם דור העתיד זה דור שלא יעבוד, אז לא לוקחים התחייבויות על חשבונם, כי אין שום משמעות לייחס חוב תוצר, ואם דור העתיד זה דור שיעבוד אז חייבים לתת להם בשווה.

אבל מה שברור שאי אפשר לטעון שהחילוניים מממנים את החרדים, כי החילוניים לא מממנים את עצמם... ואם כבר מישהו עושק מישהו זה הדור הנוכחי שעושק את דור העתיד...
אין לי שום בעיה שהחילוניים יחשבו שהם מממנים את כולם, למרות שזה שטות מוחלטת, פלוס בורות בכלכלה, אבל ההשמצות שהציבור החילוני משמיץ את הציבור החרדי, זה כבר בלתי נסבל.
אתה מבלבל בין שלל נקודות מבט שונות בצורה לא הוגנת. אתה מבלבל בין גישת העתיד שלך לבין המצב הנוכחי ובין תא משפחתי לבין תקציב ממשלה.

כדי לעשות את זה קל יותר בוא ניקח משפחה מבוגרת. זוג הורים בגיל פנסיה וילדיהם בדמי ימיהם. משפחה חילונית אל מול משפחה חרדית.
המשפחה החילונית כולם אנשים עובדים (או שסיימו את גיל העבודה), ועל כן שילמו המון מיסים במשך ימי חייהם. לעומת החרדים שלא שילמו מיסים באותו גובה.
השירותים וההטבות שאותם אנשים חילונים צרכו נמוכות בהרבה מאותן הטבות שהאנשים החרדים צרכו במשך חייהם.
אפשר לדבר גם על צבא וכאלה.
על כן, זו הכוונה כשאומרים שמשפחה חילונית ממננת משפחה חרדית.

כל העניין של דור העתיד אל מול דור הנוכחי, אתה סתם מסבך עם דיון אחר. אתה מדבר על התנהלות ותקציב הממשלה (שהיא לא חילונית ולא חרדית). מעבר לכך, אתה לא יכול לבקש מהדור הנוכחי להשאיר מדינה נטולת חובות לדורות העתיד כי כמו שאמרתי לפני כן, זהו המשחק הכלכלי וזה אותו מנגנון מאות שנים אחורה. זה חלק מהמנגנון שמצעיד אותנו קדימה טכנולוגית, כלכלית ומבחינת רווחה

לא יכול לבקש מהדור הנוכחי להשאיר מדינה נטולת חובות לדורות העתיד כי כמו שאמרתי לפני כן, זהו המשחק הכלכלי וזה אותו מנגנון מאות שנים אחורה. זה חלק מהמנגנון שמצעיד אותנו קדימה טכנולוגית, כלכלית ומבחינת רווחה
מי שכאן בפורום הסולידית אמור לדעת שהשקעות והלוואות (אג״ח) זה חלק מהכלכלה ומהצמיחה.
חברה חזקה עם עובדים מיקצועיים והנהלה אחראית היא חברה אטרקטיבית והיא יכולה לקבל יותר הלוואות בריבית נמוכה יותר, כי היא יכולה להחזיר אותן.
חברה שמעסיקה עובדים חסרי כישורים, עם הנהלה בעיתית וביזבוזי כספים לא תקבל הלוואות נוחות באותה מידה.

בעייני בכללית כתבת דברים מאוד חכמים ויפים.
תודה (:

אבל חשוב לי מאוד קודם כל לערער על הנתון הבסיסי שקיים אצל 99.9% החילונים שהחרדים מקבלים יותר מהם, שזה פייק מוחלט, וזה חוסר ידע בסיסי, והאמת היא שהציבור החרדי מופלה לרעה כמעט בכל מישור, וזה נכון שיש מקומות שהחרדים מקבלים שלא בצדק, בדיוק כמו שיש תקציבים של חילוניים שהם לא בצדק... מה שחשוב זה תמיד התמונה הכוללת, ששם ברור בצורה בוטה האפליה הקיצונית נגד הציבור החרדי.
מנקודת המבט שלי זה לא כך,
אבל אני חושב שהשאלה "מי מרוויח יותר מהשני" היא לרוב חסרת משמעות (למרות שגם אני חוטא בה לפעמים בלי לשים לב ;) ).
השאלה שצריכה להישאל היא "מהי המדיניות שאנחנו רוצים לקדם"...

אם למשל יציעו לי לבחור בין שתי חלופות:
1. העדפה לתקצוב החינוך החילוני לעומת החרדי
2. העדפה לתקצוב החינוך החרדי לעומת החילוני,
אבל שהיא תושקע בצורה כזו שתקדם את המשק יותר (למשל השקעה בלימודי מתמטיקה ואנגלית)

אז גם בתור חילוני - הייתי חותם על אופציה מספר 2 ללא היסוס.
כי אולי במקרה כזה החרדים היו מרוויחים יותר מהחילונים,
אבל גם החילונים היו מרוויחים יותר מאשר באופציה 1...

נערך לאחרונה ב:
כנ"ל לגבי הטענה הזו:
כמות החוב שהמדינה הכניסה את עצמה מ2008 עד היום, זה יותר מכל מס הכנסה שנכנס בכל השנים האלו ביחד....
אתם צריכים להבין שכל עוד שאתם לא מפרנסים את עצמכם, אתם לא יכולים לדמיין שאתם מפרנסים מישהו אחר, אתם לוקחים חובות בסכומים לא נתפסים על דור העתיד, ועוד מספרים שדור העתיד חי על חשבונכם...
לא בדקתי את הנתונים (השוואת החוב לעומת המס),
וגם לא את הטענה שהחילונים הם אלו שהרוויחו בגלל העלאת הגירעון,
אבל גם אם נקבל את זה כעובדה - זה ממש לא משנה.

אני בתור חילוני מתנגד למדיניות פזרנית כמו של ממשלת ישראל בעשורים האחרונים (ובפרט בקורונה),
גם אם ייצא שארוויח מהמדיניות הזו יותר ממה שחרדים ירוויחו ממנה.

לעומת זאת, המפלגות החרדיות (שהן שמאל כלכלי מובהק) הן תומכות נלהבות במדיניות פזרנית,
למרות שלפי מה שאתה אומר החרדים דווקא הפסידו מהמדיניות הזו...

בקיצור - אין זהות בין השאלה "מי מרוויח יותר ממי" לשאלה "איזו מדיניות כדאי לקדם",
ולצערי חלק מהח"כים נופלים שוב ושוב לשאלה הראשונה במקום לשנייה.

נערך לאחרונה ב:
מנקודת המבט שלי זה לא כך,
אבל אני חושב שהשאלה "מי מרוויח יותר מהשני" היא לרוב חסרת משמעות (למרות שגם אני חוטא בה לפעמים בלי לשים לב ;) ).
השאלה שצריכה להישאל היא "מהי המדיניות שאנחנו רוצים לקדם"...

אם למשל יציעו לי לבחור בין שתי חלופות:
1. העדפה לתקצוב החינוך החילוני לעומת החרדי
2. העדפה לתקצוב החינוך החרדי לעומת החילוני,
אבל שהיא תושקע בצורה כזו שתקדם את המשק יותר (למשל השקעה בלימודי מתמטיקה ואנגלית)

אז גם בתור חילוני - הייתי חותם על אופציה מספר 2 ללא היסוס.
כי אולי במקרה כזה החרדים היו מרוויחים יותר מהחילונים,
אבל גם החילונים היו מרוויחים יותר מאשר באופציה 1...
מהנקודת מבט שלי מאוד חשוב לחשוב על מדיניות לטווח ארוך שתקדם את המשק, אבל עוד יותר חשוב קודם כל לכבד את כולם, והמצב הקיים היום הוא רחוק מזרח ומערב אחד מהשני.
אם אתה היית חי במקום שהיית רואה את הילדים שלך לומדים בקראוונים ומבנים דחוסים ושאתה משלם כל חודש בין 300 לאלף מאתיים שח ולידך יש בית ספר חילוני שיש מבנים יציבים ומרווחים ומפלסים למשחקים וכדומה, ואתה יודע שהם לא צריכים לשלם כלום חוץ מדמי שכלול, זה כואב עמוק במקומות שכבר לא מעניין אותי הטווח הארוך, יש כאן אפליה דוחה, שקשה לי להאמין שבאמת היה אכפת לך השקעות לטווח ארוך של המדינה, קודם כל היית אומר אם כל הכבוד תיתנו קצת כבוד ואז נוכל לחשוב על משהו.
והאמת היא שאם זה היה נגמר באפליה אני יכול לחיות עם זה, אבל החצי שנה האחרונה בעייני החילונים ירדו לשאול תחתית במוסר האנושי, אתם כל היום בכל אתר נורמלי שבסך הכול היה מעדכן נתונים עם קצת כתבות, אתם משמיצים את הציבור החרדי ברמה יום יומית ללא הפסקה, וכל התסכול שלכם אתם מוציאים על הציבור החרדי, שגם כך מושמץ.
כנ"ל לגבי הטענה הזו:

לא בדקתי את הנתונים (השוואת החוב לעומת המס),
וגם לא את הטענה שהחילונים הם אלו שהרוויחו בגלל העלאת הגירעון,
אבל גם אם נקבל את זה כעובדה - זה ממש לא משנה.

אני בתור חילוני מתנגד למדיניות פזרנית כמו של ממשלת ישראל בעשורים האחרונים (ובפרט בקורונה),
גם אם ייצא שארוויח מהמדיניות הזו יותר ממה שחרדים ירוויחו ממנה.

לעומת זאת, המפלגות החרדיות (שהן שמאל כלכלי מובהק) הן תומכות נלהבות במדיניות פזרנית,
למרות שלפי מה שאתה אומר החרדים דווקא הפסידו מהמדיניות הזו...

בקיצור - אין זהות בין השאלה "מי מרוויח יותר ממי" לשאלה "איזו מדיניות כדאי לקדם",
ולצערי חלק מהח"כים נופלים שוב ושוב לשאלה הראשונה במקום לשנייה.
המדיניות של ממשלה אם היא הייתה שוויונית אז אתה אכן צודק אבל כל עוד שמפלים אותך לרעה אין מקום לדון על כלום כי זה משפיל.
החברי כנסת החרדים אפילו בצחוק לא יגידו לצמצם את המדיניות הפזרנית כי כל אדם שקצת מכיר את השטח יודע שקודם כל יקזזו לנו...

תנסה לדמיין מצב שהחילוניים מופלים בצורה קיצונית ואתם חייבים עוד כסף לצורך אוויר לנשימה... נראה לך שהיית מדבר על רפורמה לצמצום הגירעון??

ובעייני מאוד חשוב לדעת את האמת מי באמת חי על חשבון השני, כי כך גם אם כסף לא נקבל לפחות קצת כבוד, שזה בעייני שווה המון, במיוחד בתקופה כזאת.

אם אתה היית חי במקום שהיית רואה את הילדים שלך לומדים בקראוונים ומבנים דחוסים ושאתה משלם כל חודש בין 300 לאלף מאתיים שח ולידך יש בית ספר חילוני שיש מבנים יציבים ומרווחים ומפלסים למשחקים וכדומה, ואתה יודע שהם לא צריכים לשלם כלום חוץ מדמי שכלול,
הלוואי שהתאור שלך את בית הספר החילוני היה נכון אבל הפתרון שלך פשוט -
תשלח את הילדים שלך לבית ספר מפוקח שמלמד ליבה ומקבל תיקצוב מלא, לא לבית ספר לא מפוקח, או שלא מכניס את המפקחים, בו אף אחד לא יודע לאיפה הכסף שהוא מקבל מהמדינה הולך

נערך לאחרונה ב:
מהנקודת מבט שלי מאוד חשוב לחשוב על מדיניות לטווח ארוך שתקדם את המשק, אבל עוד יותר חשוב קודם כל לכבד את כולם, והמצב הקיים היום הוא רחוק מזרח ומערב אחד מהשני.
אם אתה היית חי במקום שהיית רואה את הילדים שלך לומדים בקראוונים ומבנים דחוסים ושאתה משלם כל חודש בין 300 לאלף מאתיים שח ולידך יש בית ספר חילוני שיש מבנים יציבים ומרווחים ומפלסים למשחקים וכדומה, ואתה יודע שהם לא צריכים לשלם כלום חוץ מדמי שכלול, זה כואב עמוק במקומות שכבר לא מעניין אותי הטווח הארוך, יש כאן אפליה דוחה, שקשה לי להאמין שבאמת היה אכפת לך השקעות לטווח ארוך של המדינה, קודם כל היית אומר אם כל הכבוד תיתנו קצת כבוד ואז נוכל לחשוב על משהו.
והאמת היא שאם זה היה נגמר באפליה אני יכול לחיות עם זה, אבל החצי שנה האחרונה בעייני החילונים ירדו לשאול תחתית במוסר האנושי, אתם כל היום בכל אתר נורמלי שבסך הכול היה מעדכן נתונים עם קצת כתבות, אתם משמיצים את הציבור החרדי ברמה יום יומית ללא הפסקה, וכל התסכול שלכם אתם מוציאים על הציבור החרדי, שגם כך מושמץ.

המדיניות של ממשלה אם היא הייתה שוויונית אז אתה אכן צודק אבל כל עוד שמפלים אותך לרעה אין מקום לדון על כלום כי זה משפיל.
החברי כנסת החרדים אפילו בצחוק לא יגידו לצמצם את המדיניות הפזרנית כי כל אדם שקצת מכיר את השטח יודע שקודם כל יקזזו לנו...

תנסה לדמיין מצב שהחילוניים מופלים בצורה קיצונית ואתם חייבים עוד כסף לצורך אוויר לנשימה... נראה לך שהיית מדבר על רפורמה לצמצום הגירעון??

ובעייני מאוד חשוב לדעת את האמת מי באמת חי על חשבון השני, כי כך גם אם כסף לא נקבל לפחות קצת כבוד, שזה בעייני שווה המון, במיוחד בתקופה כזאת.
אני גם למדתי בבית ספר שהיו בו קרוואנים (בין היתר, היו גם ביניינים אבל הכיתה שלי היתה קרוואן) וכיתות דחוסות של 30+ תלמידים בעיירת פיתוח בפריפרייה (אני צעיר, סיימתי תיכון לפני פחות מעשור). אבל גם למדתי פיזיקה ומתמטיקה 5 יחידות ומשם המשכתי ללימודים גבוהים.

בסוף המגזר החרדי מצביע למפלגות החרדיות. והמפלגות החרדיות הם אלו שמונעים את ההתקדמות בנושא החינוך (ונושאים אחרים). אתה חושב בכנות שהמפלגות החילוניות לא היו מסכימות למתווה שנותן אפילו עוד יותר כסף לחרדים תמורה לתוכנית רצינית של לימודי ליבה, כמו שיש בבית ספר שלי? הרי בהסכמים הקואליציונים האחרונים החינוך החרדי קיבל תוספת של מיליונים ללא התנאי הזה.

לגבי ההשמצה כלפי הציבור החרדי אני מסכים איתך, אבל בסופו של דבר יש מדיניות שצריך לקדם ואתה יודע שכל המפלגות החילוניות מימין עד השמאל, יסכים לכל מתווה שתרצו כל עוד החרדים ילמדו לימודי ליבה רציניים כמו שאני למדתי וישרתו בצהל או שירות אזרחי.

החילונים ירדו לשאול תחתית במוסר האנושי, אתם כל היום בכל אתר נורמלי שבסך הכול היה מעדכן נתונים עם קצת כתבות, אתם משמיצים את הציבור החרדי ברמה יום יומית ללא הפסקה, וכל התסכול
כמים הפנים לפנים וגו
לא יכול לסבול כפל סטנדרטים. היחס לחילונים ולחילוניות מצד החרדים הוא לא אנושי. אתם רואים בהם יצורים בדמות אדם לכל היותר.
וזה לא רק בחצי השנה האחרונה.
אומר את זה כמי שמכיר את העולם החרדי מבפנים.
ומי שרוצה המחשה יכול לקבל אותה בשירשור של נרקיס בטוויטר על הקריקטורות בעיתונים החרדים כלפי האוכלוסייה החילונית.
די עם הצביעות והיללות

אני גם למדתי בבית ספר שהיו בו קרוואנים (בין היתר, היו גם ביניינים אבל הכיתה שלי היתה קרוואן) וכיתות דחוסות של 30+ תלמידים בעיירת פיתוח בפריפרייה (אני צעיר, סיימתי תיכון לפני פחות מעשור). אבל גם למדתי פיזיקה ומתמטיקה 5 יחידות ומשם המשכתי ללימודים גבוהים.
אני גר בעיר חילונית שאני הייתי בפנים שני הבתי ספר וההבדלים הם קיצוניים בלי שום קשר ביניהם, וזה שאני מתווכח עם חילונים האם יש אפליה קיצונית בתנאים של המוסדות החרדים בייחס למוסדות החילוניים, זה בעייני רק מראה כמה אין לכם מושג בכלל עלינו.
ולראיה תשאל את @לנצח נתהה שהוא מכיר את שני המחנות, ונראה האם יש השוואה...
בסוף המגזר החרדי מצביע למפלגות החרדיות. והמפלגות החרדיות הם אלו שמונעים את ההתקדמות בנושא החינוך (ונושאים אחרים). אתה חושב בכנות שהמפלגות החילוניות לא היו מסכימות למתווה שנותן אפילו עוד יותר כסף לחרדים תמורה לתוכנית רצינית של לימודי ליבה, כמו שיש בבית ספר שלי? הרי בהסכמים הקואליציונים האחרונים החינוך החרדי קיבל תוספת של מיליונים ללא התנאי הזה.

לגבי ההשמצה כלפי הציבור החרדי אני מסכים איתך, אבל בסופו של דבר יש מדיניות שצריך לקדם ואתה יודע שכל המפלגות החילוניות מימין עד השמאל, יסכים לכל מתווה שתרצו כל עוד החרדים ילמדו לימודי ליבה רציניים כמו שאני למדתי וישרתו בצהל או שירות אזרחי.
הסברים למה לתקצב בתי ספר חילונים ולא לתקצב את המוסדות החרדים, אני מכיר בשפע, הבעיה האמיתית היא שקבוצה של אנשים שחיים ביחד אם צד אחד לוקח את הרוב לעצמו, גם אם יש לו נימוקים טובים, זה לא משכנע...
תחשוב שהציבור החרדי היו קואליציה לבד, והם היו אומרים שלא צריך לסבסד את הלימודים של החילוניים כי הם עוד מעט יעזבו כאן, וממילא כל ההשקעה בהון האנושי הזה ילך לפח... או שהחרדים יגידו שהחילוניים לא לומדים יהדות בצורה מספקת, ולכן עם חינוך חילוני המדינה כאן תהפוך למדינת כל אזרחיה, וממילא זה נוגד את החזון והאידיאל של מדינה ליהודים, וממילא לא נכון לתקצב מוסדות כאלו...
בקיצור אני יכול להביא לך בלי סוף נימוקים למה לתקצב רק קבוצה אחת ולא את השנייה, אבל זה פשוט לא הוגן.

כמים הפנים לפנים וגו
לא יכול לסבול כפל סטנדרטים. היחס לחילונים ולחילוניות מצד החרדים הוא לא אנושי. אתם רואים בהם יצורים בדמות אדם לכל היותר.
וזה לא רק בחצי השנה האחרונה.
אומר את זה כמי שמכיר את העולם החרדי מבפנים.
ומי שרוצה המחשה יכול לקבל אותה בשירשור של נרקיס בטוויטר על הקריקטורות בעיתונים החרדים כלפי האוכלוסייה החילונית.
די עם הצביעות והיללות
דבר ראשון גם אם נניח שאתה צודק שהחרדים כך חושבים על החילוניים, זה עדיין לא אומר שההתנהגות של החילונים היא התנהגות מוסרית.
דבר שני אני ממש אבל ממש חלוק עליך, ולדעתי חוץ מהעיתונים הרשמיים ועוד אחוז קטן מאוד של פנאטים (שלדעתי זה לא יותר מ15%) רוב המוחלט של הציבור ממש לא חושב כך ואם כבר התחושה היא בדיוק הפוך....

אתה באמת חושב שכך חרדי ממוצע חושב על חילוניים??

אצל החילוניים ההסתה הרדודה וכל הפייק שמסביב זה "בגיבוי" של העיתונים אבל זה ממש לא רק העיתונים והאתרים זה בכללית מושרש עמוק בציבור החילוני, וזה מה שבאמת מפריע לי. (אם הציבור החילוני היה מתייחס לעיתונות שלהם כמו שאנחנו מתייחסים לכל ההודעות על הוונדליזם של יתד נאמן... באמת שלא היה מפריע לי)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני גר בעיר חילונית שאני הייתי בפנים שני הבתי ספר וההבדלים הם קיצוניים בלי שום קשר ביניהם, וזה שאני מתווכח עם חילונים האם יש אפליה קיצונית בתנאים של המוסדות החרדים בייחס למוסדות החילוניים, זה בעייני רק מראה כמה אין לכם מושג בכלל עלינו.
ולראיה תשאל את @לנצח נתהה שהוא מכיר את שני המחנות, ונראה האם יש השוואה...

הסברים למה לתקצב בתי ספר חילונים ולא לתקצב את המוסדות החרדים, אני מכיר בשפע, הבעיה האמיתית היא שקבוצה של אנשים שחיים ביחד אם צד אחד לוקח את הרוב לעצמו, גם אם יש לו נימוקים טובים, זה לא משכנע...
תחשוב שהציבור החרדי היו קואליציה לבד, והם היו אומרים שלא צריך לסבסד את הלימודים של החילוניים כי הם עוד מעט יעזבו כאן, וממילא כל ההשקעה בהון האנושי הזה ילך לפח... או שהחרדים יגידו שהחילוניים לא לומדים יהדות בצורה מספקת, ולכן עם חינוך חילוני המדינה כאן תהפוך למדינת כל אזרחיה, וממילא זה נוגד את החזון והאידיאל של מדינה ליהודים, וממילא לא נכון לתקצב מוסדות כאלו...
בקיצור אני יכול להביא לך בלי סוף נימוקים למה לתקצב רק קבוצה אחת ולא את השנייה, אבל זה פשוט לא הוגן.
הדבר היחיד שהוגן, זה לתקצב ציבורית חינוך שמשתלם לציבור.
שורה תחתונה, האשמה היא של המפלגות החרדיות, ומי שבוחר בהם זה החרדים. אני זורם איתך, נגיד יש פער בתיקצוב אם המפלגות החרדיות היו מציעות מתווה שמשווה תנאים לגמרי, בתנאי שהחינוך החרדי יהיה משתלם לציבור, כלומר כולל לימודי ליבה רציניים ומפוקחים לגמרי שיכינו את התלמידים לשוק העבודה ולשירות אזרחי/צבאי עם המשך ישיר מהלימודים לשירות צבאי או אזרחי כל שאר המפלגות היו מסכימות ללא היסוס. כלומר מה שמשאיר את המצב הנוכחי זה המפלגות החרדיות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Williamsburg אפרופו הדיון בנושא "התמכרות לסמארטפון" אוף טופיק 12
חתול לילה גזירות בתקציב 2025 - הדיון הפוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 367
123W הדיון הציבורי, או צ'רצ'יל על דמוקרטיה אוף טופיק 5
S קוף ללא פרווה, על סלע כחול, במסלול סביב השמש יומני מסע אישיים 51
F היקף הנכסים בחלק מקרנות כספיות סביב ספט' 25 שוק ההון 0
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 176
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
A דירה סביב 2מ' שח- איפה כדאי? נדל"ן 3
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
M חוק המשיכה הבטוח לאזרח ישראלי לעומת אמריקאי לפי המחקרים שוק ההון 59
ה הצעת חוק: פיצול תפקיד המתווך נדל"ן 28
A חוק הטכנאים- הטכנאי התקשר לפני סיום המועד צרכנות פיננסית 2
א חוק הפטור מגיוס - טיוטת הצעת חוק לקריאה שנייה ושלישית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 133
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
א חוק־יסוד: החקיקה (הצעת חוק) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
א חוק־יסוד: החקיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 109
A עונש על הפרת חוק המכר נדל"ן 26
E חוק הרווחים הכלואים מיסים 124
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
E חוק טיבי / תביעה קטנה אוף טופיק 6
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 64
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
ש חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 3
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
H חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y ערבות בנקאית חוק מכר - מחיר למשתכן נדל"ן 3
W חוק האנג׳לים מיסים 5
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חוק ה4% ואינפלציה שוק ההון 27
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
Gari האם קרן ההשתלמות נכללת בהון בהקשר של חוק המשיכה הבטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
Z שאלה על חוק ההתגברות שכנראה יחקק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M חוק הספאם בחברות "רגילות" אוף טופיק 2
O חוק המטרו - משמעויות נדל"ן 12
flower חוק ההסדרים - שינוי מדיניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה