• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה?

• פותח הנושא פותח הנושא Edge
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Edge

משתמש רגיל
דירוג
142
אז כמו הכותרת, עובד בעבודה בתחום הייעוץ.

מרוויח 20 ברוטו + בונוסים.

יש לי תיק השקעות טיפה פחות מ2 מ' ש"ח, תנודתי השקעה במניות בודדות ולא תעודת סל, ההון לא כולל פנסיה רק קה"ש סביב ה100 אלף אולי.

בן 34, רווק לא מחפש, גר לבד משלם שכירות נמוכה מאוד על מטר ריבוע בהתאם, לא מפריע לי.
סך ההוצאות סביב ה6 אלף כל חודש.

עובד בקושי 6 שעות מלאות בשבוע בעבודה, ומתפס על הקירות כבר מרוב שיעמום למרות שעובד היברידי.

מרגיש תמיד שחסר לי:
עוד כסף - רק ליתר ביטחון.
עוד ניסיון בעבודה.
עוד תכלית בעבודה.

דואג תמיד ש:
אם מחר מפטרים אותי לא אמצא מקום עבודה באותה "רמה", במקום "שווה", בתפקיד "שווה".
שלא יהיה לי מספיק f**k you money כדי לדאוג לסעיף הראשון.

קללה או ברכה?
אשמח לחוכמת המונים.

עובד בקושי 6 שעות מלאות בשבוע בעבודה
מרוויח 20 ברוטו + בונוסים
עוד ניסיון בעבודה.

אמרת שאתה יועץ - אתה רוצה עוד כסף ועוד ניסיון בעבודה, חשבת אולי על לעבוד יותר מ6 שעות בשבוע? גם תקבל יותר ניסיון וגם יותר כסף. מהפכני, לא?

שכיר
אמרת שאתה יועץ - אתה רוצה עוד כסף ועוד ניסיון בעבודה, חשבת אולי על לעבוד יותר מ6 שעות בשבוע? גם תקבל יותר ניסיון וגם יותר כסף. מהפכני, לא?
שכיר, אני מתקתק את העבודה שלי ומתקדם לא מורח.
חשבתי על לעבוד מהצד אבל החוזה שלי לא מרשה זאת, וגם אין הרבה אופציות בתחום שלי לעבוד מהצד, וגם כשכן זה הרבה פעמים לא שווה את את הטרחה מבחינת שכר.

כנ"ל לגבי "לבקש עוד עבודה" מהבוס, נותנים מה שהם רוצים לתת ולא מעבר. אז זאת לא באמת אופציה.

שכיר

שכיר, אני מתקתק את העבודה שלי ומתקדם לא מורח.
חשבתי על לעבוד מהצד אבל החוזה שלי לא מרשה זאת, וגם אין הרבה אופציות בתחום שלי לעבוד מהצד, וגם כשכן זה הרבה פעמים לא שווה את את הטרחה מבחינת שכר.

כנ"ל לגבי "לבקש עוד עבודה" מהבוס, נותנים מה שהם רוצים לתת ולא מעבר. אז זאת לא באמת אופציה.
אז תהפוך לfreelancer ותעבוד יותר שעות.
קשה, אבל במצבך נשמע מתבקש

כל עוד יש לך זמן פנוי וכסף, לך ללמוד משהו, אולי בעוד כמה שנים הבינה המלאכותית תייתר את המקצוע שלך ותיאלץ להמציא את עצמך מחדש.

• אהבתי
Reactions: HHH
כל עוד יש לך זמן פנוי וכסף, לך ללמוד משהו, אולי בעוד כמה שנים הבינה המלאכותית תייתר את המקצוע שלך ותיאלץ להמציא את עצמך מחדש.
מה אם הבינה המלאכותית תייתר את מה שאני לומד עכשיו? :)
ולמדתי הרבה סקילים חדשים לאורח השנים, זה אולי נראה טוב בקוח אבל לא מעבר.

אז תהפוך לfreelancer ותעבוד יותר שעות.
קשה, אבל במצבך נשמע מתבקש
הצעה טובה, אבל פחות פרקטית מבחינת התחום הצר בארץ, והיצע המטורף של אנשים במדינות עולם שלוש שמוכנות לעבוד בשבריר מהשכר שלי.

יש תחום נוסף שמעניין אותך ולא קשור לעבודה הנוכחית שלך ואתה יכול ללמוד אותו ואז לעסוק בו באופן עצמאי ? זה לא יפריע למקום העבודה הנוכחי ויכניס קצת עניין לחיים. וכסף כמובן.

התנאים שאתה מתאר נשמעים חלומים למרות השיעמום. אז בתשובה לשאלה שלך בכותרת היית רושמת חלום מצד שני אני לגמרי מבינה למה אתה מטפס על הקירות.

ברכותיי,פרשת.
פרישה לא חייבת להתבטא בחוסר עבודה מוחלט

לטעמי ברכה,אשמח לדעת במה אתה ממלא את השבוע.

ואני אשמח לדעת מה הרקע שלך ואיך הגעת לתחום ולתפקיד.

ממה שהבנתי הוא עדיין 40+ שעות במשרד.
פשוט עובד 6 מתוכן.
היברידי, עם גמישות מבחינת שעות קצת.

ואני אשמח לדעת מה הרקע שלך ואיך הגעת לתחום ולתפקיד.
לא הייתי רוצה לחשוף יותר מידי כאן.
מוזמן לפנות בפרטי.
ברכותיי,פרשת.
פרישה לא חייבת להתבטא בחוסר עבודה מוחלט

לטעמי ברכה,אשמח לדעת במה אתה ממלא את השבוע.

יש תחום נוסף שמעניין אותך ולא קשור לעבודה הנוכחית שלך ואתה יכול ללמוד אותו ואז לעסוק בו באופן עצמאי ? זה לא יפריע למקום העבודה הנוכחי ויכניס קצת עניין לחיים. וכסף כמובן.

התנאים שאתה מתאר נשמעים חלומים למרות השיעמום. אז בתשובה לשאלה שלך בכותרת היית רושמת חלום מצד שני אני לגמרי מבינה למה אתה מטפס על הקירות.

משחק פיפא אל תגלו אבל לפעמים גם בשעות העבודה, קורא מאמרים באינטרנט, לומד על הרבה דברים, השקעות, נושאים שמעניינים אותי. גולל ריילים בפייסבוק ומבזבז את הזמן.
משחק בטלפון.

רואה סביבי אנשים שלא נושמים מרוב עבודה וקצת מקנא בהם(וקצת לא) אפילו אם הם עמוסים עד האף בגלל אינקומפטנס.

רק אל תציעו לי התנדבות כי אני מרגיש שזה בא.

וכן יכול להיות שבאמת ככה נראת הפרישה שכולם מייחלים לה באמת רק שלי לפחות יש על מה קצת לעבוד בחלק מהשבוע.
אולי כדאי לי לשאול אנשים שהם באמת כבר FIRE.

מניח שהדבר היחיד שנותר זה באמת לנסות ולהגיד השקעות לאט לאט עם הסכום שאני מרוויח.
משפחה? אולי יקרה ואולי לא, לא נגד אך גם לא ממש מחפש.

תמצא מישהי..
תתחתן..
ילדים.. עניינים..

גם וגם.
אבל כדאי להתרכז במה אתה באמת מחפש - משמעות, עיסוק, תחביב.
לא מחפש זוגיות - סבבה.
השאלה אם יש משהו שממלא אותך, אותו תעשה.
דרך אגב - לרוב האנשים זה או עבודה, או להעביר ת'זמן מול הטלוויזיה.
מעטים מי שיש להם איזשהו צורך פנימי לעשות משהו אחר.

בקיצור, יש לך פריבילגיה של עשירים, והשאלה היא רק לאן אתה לוקח את זה.
דרך אגב, לא בטוח שזה חוקי שמעסיק לא מאפשר לך לעבוד במקום אחר. מלבד צבא וכד' שזה מעוגן בחוק. הוא בכלל לא צריך לדעת. מובן שלא באותו תחום אם יש סעיף אי תחרות.

דבר ראשון, ברכה. אל תמהר להחליף כזו עבודה בגלל שעמום.
אתה יכול לעזור לאחד משותפיך לעבודה? ללמד אותו להיות קצת יותר קומפטנט ?
לחילופין, אם לא מעניין אותך להשקיע בעבודה, אם היו לך 20 מיליון, ולא 2, מה היית עושה?

אז כמו הכותרת, עובד בעבודה בתחום הייעוץ.

מרוויח 20 ברוטו + בונוסים.

יש לי תיק השקעות טיפה פחות מ2 מ' ש"ח, תנודתי השקעה במניות בודדות ולא תעודת סל, ההון לא כולל פנסיה רק קה"ש סביב ה100 אלף אולי.

בן 34, רווק לא מחפש, גר לבד משלם שכירות נמוכה מאוד על מטר ריבוע בהתאם, לא מפריע לי.
סך ההוצאות סביב ה6 אלף כל חודש.

עובד בקושי 6 שעות מלאות בשבוע בעבודה, ומתפס על הקירות כבר מרוב שיעמום למרות שעובד היברידי.

מרגיש תמיד שחסר לי:
עוד ניסיון בעבודה.
עוד תכלית בעבודה.

דואג תמיד ש:
אם מחר מפטרים אותי לא אמצא מקום עבודה באותה "רמה", במקום "שווה", בתפקיד "שווה".
שלא יהיה לי מספיק f**k you money כדי לדאוג לסעיף הראשון.

קללה או ברכה?
אשמח לחוכמת המונים.

מסקרן אותי איך חסכת 2 מיליון שח עד כה.

לא ברור מה השאיפות שלך בחיים. מה היה קורה אם נניח היית יכול לעשות מה שתרצה (בלי ה6 שעות האלה)?
או שאם היית מרוויח בעבודה אחרת 50 אשח?
או שאם היה לך בבנק 10 מיליון שח?

משחק פיפא אל תגלו אבל לפעמים גם בשעות העבודה, קורא מאמרים באינטרנט, לומד על הרבה דברים, השקעות, נושאים שמעניינים אותי. גולל ריילים בפייסבוק ומבזבז את הזמן.
משחק בטלפון.

רואה סביבי אנשים שלא נושמים מרוב עבודה וקצת מקנא בהם(וקצת לא) אפילו אם הם עמוסים עד האף בגלל אינקומפטנס.

רק אל תציעו לי התנדבות כי אני מרגיש שזה בא.

וכן יכול להיות שבאמת ככה נראת הפרישה שכולם מייחלים לה באמת רק שלי לפחות יש על מה קצת לעבוד בחלק מהשבוע.
אולי כדאי לי לשאול אנשים שהם באמת כבר FIRE.

מניח שהדבר היחיד שנותר זה באמת לנסות ולהגיד השקעות לאט לאט עם הסכום שאני מרוויח.
משפחה? אולי יקרה ואולי לא, לא נגד אך גם לא ממש מחפש.

הקטע של הלהישאר במשרד דיי תוקע, אבל אפשר לשחק עם זה עדיין.
מציע לך לעבוד על משמעת עצמית ולא לבזבז את הזמן ברילז ופיפא. זה לא יסחוב למשך שנים.
כמה זמן אתה נמצא במצב הזה?

כשתמצא משהו אמיתי תיצור קשר, אשמח לדעת

מסקרן אותי איך חסכת 2 מיליון שח עד כה.

לא ברור מה השאיפות שלך בחיים. מה היה קורה אם נניח היית יכול לעשות מה שתרצה (בלי ה6 שעות האלה)?
או שאם היית מרוויח בעבודה אחרת 50 אשח?
או שאם היה לך בבנק 10 מיליון שח?
השקעה ראשונה בגיל 28 בטבע 5000 שח.
ירדה ב80% במרוצת השנים אבל המשכתי להשקיע כמה שאני יכול מאז + כמה השקעות ספקולטיביות.

הקטע של הלהישאר במשרד דיי תוקע, אבל אפשר לשחק עם זה עדיין.
מציע לך לעבוד על משמעת עצמית ולא לבזבז את הזמן ברילז ופיפא. זה לא יסחוב למשך שנים.
כמה זמן אתה נמצא במצב הזה?

כשתמצא משהו אמיתי תיצור קשר, אשמח לדעת
נכון רק שאני רוצה לעבור חברה רק אם היא חברה "שווה" יותר מהחברה הנוכחית ז"א שכר גבוה יותר, שם של חברה (מייקרוסופט, גוגל, פייסבוק, אינבידיה וכדומה) תנאים טובים יותר.
לא הייתי עושה דאונגרד רק כדי לצאת מהמצב שלי כרגע, אפילו שהחשש הוא שאני מתנוון ולא צובר ניסיון כל כך.

אם הייתי מרוויח יותר הייתי חוסך יותר.
אם הייתי מגיע ל10 מ' סביר להניח שהייתי בונה בית/קונה דירה.
ועם היתר הייתי ממשיך להשקיע ואולי גם מתפטר ומטייל בעולם.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
בייניש עבר רבעון מאז שפתחתי את התיק, תוהה אם אני מפספס משהו בזה שאני לא עושה כלום שוק ההון 9
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
GeraltOfHaifa משכון נכס בחו"ל לצורך הלוואה - מי עושה את זה בארץ? צרכנות פיננסית 1
D אני עושה המון כסף יזמות והגדלת הכנסות 27
ת האם עושה השוק מייעל את השוק? שוק ההון 5
ש האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד? שוק ההון 8
C שאלה לגבי עושה השוק בקרנות איריות שוק ההון 24
ד מה תפקיד "עושה השוק" שוק ההון 50
S סחירות בקרנות סל בבורסת ת"א + רגולציה על עושה שוק שוק ההון 0
C מה בית ההשקעות עושה עם הכסף הנזיל בחשבון? שוק ההון 1
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
Tsachi01 תתעוררו: הממשלה הזאת עושה בנו מניפולציות של שמאל ימין חרדיים חילונים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 54
כ הוצאה מוכרת דרך השקעות במניות או נדל"ן וכו'? (תכנון מס) (איך טראמפ עושה את זה?) שוק ההון 0
S עושה חשבון נפש בנושא התעסוקה ואולי גם קצת פריקה התפתחות אישית 49
I מגן מס לא עושה היגיון - ספארק שוק ההון 33
deussex מה עושה לכם טוב - הרגשה טובה התפתחות אישית 60
stamEhad קבלת כספים בחשבון Wise - מה אני עושה איתם ? צרכנות פיננסית 12
S קרן סל ישראלית בלאקרוק בלי עושה שוק שוק ההון 5
T עושה הסבה מהנדסה למדעי המחשב (לימודי תעודה בפתוחה) -ממוצע נמוך התפתחות אישית 4
סול ביטוח - אני עושה את זה נכון? צרכנות פיננסית 28
V עושה סדר בפנסיה (והאם יש איך להתכונן לקראת פגישה עם יועץ פנסיוני?) - התייעצות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P הרהורים על ההווה ועל העתיד - ומה אני עושה הלאה מכאן. יומני מסע אישיים 170
D הבנק עושה בעיות להכניס שקלים ממכירת קריפטו דרך פלטפורמה ישראלית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 147
י ווליום , עושה שוק, ואיפה בודקים? שוק ההון 2
S קניה כאשר מחזור המסחר נמוך עם עושה שוק (בלאקרוק שקלי) שוק ההון 27
ב עזרה בנושא מיסוי - בחשבון אחד הרווחתי, ובשני יש לי מגן מס. מה אני עושה? מיסים 14
D מה אני עושה לא נכון ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 118
נ קרן סל אירית sp 500 - "עושה שוק" שוק ההון 2
Danielovich Dragon Protfoloio - איזה תיק עושה הכי הרבה תשואה ב100 שנה האחרונות? שוק ההון 12
A אני לא מאמינה שאני עושה את זה יומני מסע אישיים 19
ק איך וורן באפט עושה את זה שוק ההון 29
J עלות המרת שקל לדולר למטרת מסחר בברוקר אמריקאי -עושה סדר שוק ההון 65
כימאי עדכני - iShare עושה עליה (או שזה רק עניין שיווקי?) שוק ההון 22
A איך אתם עונים ל "מה אתה עושה בחיים"? אחרי פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 34
C מה אני עושה הלאה(עבודה/קריירה) ? אוף טופיק 49
ל בהחלט עושה חשק להשקיע... שוק ההון 14
אברם דוניץ מה אני עושה עם 8 מיליון ש"ח?!,זה ממש חוסר אונים! שוק ההון 11
ל מה לעשות כשלא רוצים לעשות כלום? התפתחות אישית 89
deussex הרגשתם פעם שהמקום הכי טוב - הוא פשוט להישאר ולא לעשות כלום ? התפתחות אישית 21
E אני פרילנסר. האם כדאי לקחת עבודה בכל מחיר? או עדיף כלום? אוף טופיק 26
Stardust חומץ או כלום במקום נוזל הברקה. שוב. מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
כ התבקשתי להחליט האם להצטרף לפוליסה כלשהי ולא הבנתי כלום. אשמח לשמוע את דעתכם צרכנות פיננסית 11
Ayelet582 השווקים נופלים, האם אתם מצליחים לא לעשות כלום? שוק ההון 162
ס ביצועי העבר אינם מעידים על כלום שוק ההון 12
V אני רוצה לקנות לאחיינית שלי כיסא אוכל לבית ולא מבין בזה כלום, יש למישהו המלצה? אוף טופיק 10
עלילה מסלול משא ומתן על שכר בעבודה חדשה אוף טופיק 2
א התלבטות קריירה - להישאר בעבודה או לעזוב התפתחות אישית 15
C איך מתקדמים בעבודה שלא מקדמת? [מתכנת] התפתחות אישית 24
I איך להצליח בעבודה בהייטק התפתחות אישית 27
ב שכר גבוה מול סיפוק בעבודה התפתחות אישית 24

נושאים דומים

Back
למעלה