• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קוף ללא פרווה, על סלע כחול, במסלול סביב השמש

• פותח הנושא פותח הנושא Space Monkey
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Space Monkey

משתמש סולידי
דירוג
26
הי כולם

חדש בפורום, עוקב זה זמן מה. אחרי התלבטויות, חשבתי לפתוח יומן ולשתף קצת איך מתקדם המסע. אולי אלמד משהו מחוכמת ההמונים. לכל הפחות, נחמד יותר לצעוד בדרך כשיש אחרים הצועדים בדרכים מקבילות לשלך.

קצת רקע: אני בן 42, נשוי ואבא לשתי בנות מתוקות ממש, אחת בת 5, ושניה תינוקת דעתנית בת 5.5 חודשים. גר במרכז. במקור מגיע מאמנויות ומדעי הרוח. בתחומים האלה עשיתי תארים ועבדתי לפרנסתי. החווית שלי היו לא טובות, לא ברמה האישית, ולא ברמה התעסקותית/ פיננסית. עד לפני לא-מזמן, היתה לי רתיעה רבה מכל הנושא של עיסוק בכסף. התעסוקה שלי היתה מאוד לא-יציבה, יחס מחפיר במקומות בהן עבדתי, שכר נמוך ומאוד לא-יציב, ואף פרק כעצמאי אליו יצאתי ללא כל ידע, כישורים, או הכנה (שלא נדבר על הקורונה שהיכתה אז). לא עזר כמובן חוסר-ביטחון עמוק ויסודי מאוד ברבים מהדברים שידעתי, שחשבתי שידעתי, ובדברים אודותיהם היתה לי הרגשה שאני לא באמת יודע. הידע הפיננסי שלי הסתכם בלהסתכל על העו״ש מדי פעם ולקוות (ולהיות מופתע) שהוא במצב קצת יותר טוב ממה שבתפיסה הפנימית שלי חששתי שהוא.

לפני מספר שנים, לאחר הולדת הבת הגדולה, החלטתי לעשות שינוי תעסוקתי ושברתי חזק להייטק. זה סיפור בפני עצמו אוכל אולי להרחיב עליו מתישהו, אבל אומר רק שזה היה תהליך קשה מאוד, טראומטי בהרבה מובנים, בין השאר בגלל הבת הראשונה (שהיתה אז תינוקת שלא ישנה), ובגלל המרחק המקצועי הרב עליו הייתי צריך לגשר (בין התחום ממנו הגעתי ובין התחום ההייטקי אליו כיוונתי).

כיום אני עובד בחברת הייטק ישראלית בתפקיד שאני יכול לקרוא לו כ-״תומך פיתוח״ (אני לא בתפקיד פיתוח, אבל אני עובד צמוד עם מפתחים רבים משלל צוותים שונים, והמחלקה שלי היא חלק מה-R&D של החברה). זה בעצם התפקיד הראשון שלי בתעשיה, ואני שם קצת פחות משלוש שנים. את החברה בה אני עובד אני מאוד אוהב, ואני שוקל כיצד להמשיך הלאה, בעבודה ומחוץ לה.

ברמה הפיננסית: ברמת האופי, אני חסכן, ואפילו מאוד. זה נעוץ אצלי בתודעת מחסור שתמיד היתה קיימת (עוד מילדות), ובעשורים הקודמים, עקב המקצועות בהם עסקתי, תמיד קיבלה משנה תוקף שוב ושוב ולמעשה רק התחזקה. האופי הזה ״מתאזן״ במידה מסוימת מול אשתי, שאינה פזרנית אבל גם לא חולקת את אותה תודעת מחסור. גם כשעשיתי את המעבר המקצועי והתחלתי לעבוד כשכיר בהייטק, נתתי לדברים ״לזרום״ על טייס אוטומטי למעלה משנתיים, ללא טיוב או מעורבות (ההפקדות לפנסיה ולקרן השתלמות המשיכו על ברירת מחדל). החסכון שנוצר היה ״מטבעו״, כי זה טבוע באופי שלי לא ממש לבזבז, ולא כי עשיתי שום פעולה מודעת.

[במאמר מוסגר: רק לפני בערך חצי שנה גיליתי את האפשרות לפרישה מוקדמת באמצעות חיסכון והשקעה. לא היה לי מושג שזה אפשרי. הייתי בטוח שמי שלא עובד הוא או יזם שהקים או מכר עסק, או מישהו שחי על כסף מהמשפחה. בגיל שלי, עם שתי בנות קטנות, וצבירת נכסים שאינה ענקית לגילי, זה כנראה חלום שלא יתגשם. זה חבל, כי זה מתאים לי מאוד גם באופי וגם כי יודע בדיוק מה הייתי עושה לו לא הייתי צריך לעבוד.]

ב-6-9 חודשים האחרונים אני מעביר את עצמי חינוך מואץ לאוריינות פיננסית: מהי קרן השתלמות, איך עובדת קרן פנסיה, איך עובדים מסים, מה זה מדדים, כמה צריך לחסוך - דברים ממש בסיסיים. הבנתי שלמרות שאני ואשתי לא פזרנים (וזה בגדול עבד לטובתינו), המחסור באוריינות פיננסית גרם לכך שהזנחנו נכסים ומנועי עושר יחסית בסיסיים. אני פועל לתקן זאת ומקווה לרתום את אשתי לתהליך לאט לאט (ההיריון, הלידה, והמלחמה עכשיו מקשים על העניין).

בגדול מאוד, התכנון שלי לשנים הקרובות ברמה האישית הוא קודם כל לשרוד: את השנה הראשונה של התינוקת (כמה צרחות מילדה כל-כך קטנה ומהממת!); את טיהורי ה-AI שהתחום עובר (בכלל, וספציפית את ה-SaaSpocalypse שמטלטל את החברה שאני עובד בה); את הצורך לשלם לבדי כ-80% מההוצאות, עד שאשתי תחזור לעבוד; ואת העומס בעבודה ובבית.

מעבר לכך, בעבודה אני מרגיש שאני עדיין לומד בתפקיד שלי (שמשתנה ללא הרף), אבל בד-בבד, אני רוצה להתחיל להכיר טוב יותר איזה עוד אפשרויות תעסקותיות פתוחות בפני, הן בתוך החברה והן בתעשייה. אני לא בטוח כל-כך איך להתחיל ולאיזה כיוון, אבל אני כן מרגיש שזה זמן להתחיל לברר (גם אם לא אעשה שום מהלך כרגע). זה מונע הן מרצון לגיוון והן מרצון להגדיל הכנסה. אני גם מקווה לרתום יותר את אשתי לנושא הפיננסים - בעיקר בצורך הדחוף להגדיל את ההפרשות הפנסיוניות שלה. (אומר במאמר מוסגר שמגיע לאשתי הרבה קרדיט בהרבה דברים - את הדירה שלנו יש לנו בזכותה, ממש לא בזכותי).

ובנוסף (ולא פחות חשוב) - אני מתכנן להתחיל ולחזור לפעילות גופנית (יש לי גנים טובים אבל לא לעולם חוסן; צריך וכדאי וכיף לעשות ספורט), ולפעילות אמנותית (בעיקר-בעיקר מוזיקה, בשאיפה גם כתיבה). זה הרבה לג׳נגל, כן, אבל עדיף לחיות חיים ב-over מאשר חיים ב-under.

נכסים, בינתיים, של משק הבית כולו:

נדל״ן
- דירה יחידה בבעלותינו במזרח ת״א שנקנתה לפני פחות מ-6 שנים. שווי: כ- 2.2-2.5 מיליון ש״ח (איך יודעים את זה בכלל?)
יתרת קרן משכנתא בתנאים טובים יחסית (אם כי אפשר בטח לגלח ריביות קצת למטה): כ-615,000 ש״ח.

נכסים פנסיונים/ השקעות
קרן פנסיה (שלי בלבד): כ-460,000 ש״ח
קרן השתלמות (שלי): כ-64,000 ש״ח
קרן השתלמות (של אשתי): כ-21,000 ש״ח
קופ״ג להשקעה (שלי): כ-130,000 ש״ח
(לא יודע מה נפח קרן הפנסיה של אשתי [עצמאית], אבל בהינתן אוריינות פיננסית נמוכה והפקדות מינימליות, אני מניח שהיא יחסית קטנה).

תיק השקעות עצמאי
(כרגע קטן יחסית, כרגע נשאר בקופ״ג להשקעה מתוך נוחות/ חשש/ יתרונות שונים): כ-25,000

ביטקוין
(קצת, בשביל להתנסות)
כ-14,000 ש״ח

RSU / ESPP
RSU שהבשילו (לאחר שנחתכו בחצי): כ-58,000 ש״ח
ESPP: עוד כ-9000 ש״ח

חסכונות
- קרן חירום (ראשונית, לא מלאה): 20,000 ש״ח
- (אין חסכונות אחרים. אני רוצה להתחיל ליצור כאלה).

חיסכון לילדות
(קופ״ג להשקעה ע״ש אשתי, ממומנות ע״י אביה של אשתי, כ-500 ש״ח חודשי לכל ילדה):
- לגדולה, בת 5.5 שנים: קופ״ג להשקעה + חיסכון לכל ילד: כ-20,000 ש״ח, מסלולי מניות
- לקטנה, בת 5 חודשים: קופ״ג להשקעה + חיסכון לכל ילד: כ-1000 ש״ח, מסלולי מניות

עו״ש
שלי: תלוי באיזה שלב בחודש, אבל אם ניקח מקום טוב באמצע (לאחר תשלום החשבונות הגדולים והורדת הפרשות לחיסכון) כ-20,000
של אשתי: כ-10,000

הכל לפני מיסים.

סה״כ שווי משק הבית כולו, כולל הדירה, כולל החיסכון לילדות, לא כולל הפנסיה של אשתי: כ-2.63 מיליון ש״ח, אם סכמתי נכון.

אני יודע שזה לא הכי מרשים ביחס להרבה מחברי הפורום, ואני יודע שזה כנראה לא הרבה ביחס לגיל שלי, אבל אני מעדיף להסתכל על חצי הכוס המלאה: לפני כשלוש שנים הייתי עדיין ללא המקצוע החדש (או ניסיון תעסוקתי רלוונטי), והנכסים היחידים שהיו ברשותי היתה הדירה (שהיתה שווה פחות, עם קרן גבוהה יותר), קרן פנסיה קטנה הרבה יותר (לא ידעתי עליה כלום, רק שיש משהו איפשהו), ו-30,000 ש״ח בחשבון העו״ש. כל השאר נצבר מאז, הרבה בזכות ההרגלים (או תודעת המחסור) בה הייתי ועודני מורגל מזה ארבעה עשורים.

סה״כ, כשמדובר בשווי אישי (ללא הנדלן) של כ-800,000 ש״ח שרובו הגדול נצבר תוך פחות משלוש שנים של עבודה, אחרי ה-Saaspocalpyse ואחרי השחיקה בשער הדולר - היה יכול להיות יותר גרוע.

נערך לאחרונה ב:
נחמד לקרוא.
לא רשמת נראה לי כמה ההוצאות החודשיות שלכם.. אבל תתחיל לחסוך אתמול כ6+ חודשי מחיה. לא רואה איך עם חשבון חירום של 20,000 ש"ח אתה יכול לשרוד יותר מדי זמן.

אני אישית הייתי נפטר אתמול מהביטקוין (ואז מהתיק השקעות) במצב שלך ושם את זה בקרן חירום, אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב :)

הsaaspocalypse משפיע קצת על הRSU שלך כרגע, אבל במקרה הגרוע יותר הוא יכול לגרום לך להיות מחוסר עבודה למספר חודשים או יותר, אז אצלי בראש להתכונן לזה זה הדבר הכי טוב כלכלית שאתה יכול לעשות.

בהצלחה!

אני יודע שזה לא הכי מרשים ביחס להרבה מחברי הפורום, ואני יודע שזה כנראה לא הרבה ביחס לגיל שלי
זה לא משנה והחיים הם לא תחרות. לא אם אתה רוצה peace of mind בכל אופן.
כל הכבוד לך על האמביציה והדבקות במטרה. אתה בדרך הנכונה, גם אם יהיו בה מהמורות.

ממליץ לך לשקול להיפטר מה-RSU שהבשילו לטובת פיזור רחב יותר.

ברוך הבא ובהצלחה!
אשמח מאוד לשמוע על סיפור ההסבה להייטק.
מבחינת שיעור חיסכון, תזרים, כלל ה4 אחוז וכו היכן אתה עומד?
האם בדיעבד קניית הנדלן הייתה חיובית?
אולי שווה למכור את הנכס ולגור בשכירות?

תודה חברים על התמיכה, מעריך זאת!

זה לא משנה והחיים הם לא תחרות. לא אם אתה רוצה peace of mind בכל אופן.
כל הכבוד לך על האמביציה והדבקות במטרה. אתה בדרך הנכונה, גם אם יהיו בה מהמורות.
נכון, ובכל זאת - קשה מאוד להימנע ממחשבות בסגנון ״לו רק הייתי מתחיל קודם/ אם הייתי עושה כך ולא כך/ אם לא היו לי ילדים אז היה לי יותר זמן/ כסף/ אנרגיה/ חסכונות.״ כל אחד ומצבו.

ותודה, זה כן מרגיש לי כאילו ברמה התעסוקתית כן הצלחתי לעשות תיקון מסלול רציני ביחס להיכן שהייתי לפני כ-3-4 שנים. אני מאוד שמח על כך ולא לוקח שום דבר כמובן מאליו. יש עדיין הרבה סוגיות שלא פתרתי עדיין עם עצמי, ספציפית איך לנווט את הקריירה ואיך לשלב עשייה מוזיקלית (בהניתן ההורות והעבודה פול-טיים). אולי אפתח על זה שרשור נפרד, אבל אני מכיר בכך שאלו לא בהכרח אפילו מהמורות - אלו פשוט ״הדברים הגדולים״ של החיים כרגע.

לא רשמת נראה לי כמה ההוצאות החודשיות שלכם.. אבל תתחיל לחסוך אתמול כ6+ חודשי מחיה. לא רואה איך עם חשבון חירום של 20,000 ש"ח אתה יכול לשרוד יותר מדי זמן.
ההוצאות מאוד דינמיות, וההכנסות מאוד השתנו בשנה האחרונה (עקב ההיריון והלידה). כל מה שאכתוב עכשיו יכול להשתנות מחודש לחודש, אז קשה לומר. אני כן בתהליך של סידור ומעקב פיננסי (מתכנן לקבוע עם מתכננת פיננסית בקרוב) כדי לעשות סדר ולהציב יעדים, אבל בגדול אני יכול לומר שמהצד שלי (כלומר, רק אני) הנטו הוא 15.5k (אחרי מסים והפרשות פנסיוניות מהתלוש).
עקרונות כן יש תמיכה מסוימת מאבא של אשתי במידת הצורך, אבל ברור ש-20K לא מספיקים לחירום. זה רק ההתחלה. מקווה להאיץ את קצב החיסכון בחודשים הקרובים.

ממליץ לך לשקול להיפטר מה-RSU שהבשילו לטובת פיזור רחב יותר.
פתחתי שרשור נפרד בנושא, אבל זה בדיוק מה שתכננתי לעשות (למכור RSU בשביל לבנות את החסכונות) כשהתגעשה עלינו ה-Saaspocalypse וזה נהפך ללא-משתלם.

ברוך הבא ובהצלחה!
מבחינת שיעור חיסכון, תזרים, כלל ה4 אחוז וכו היכן אתה עומד?
האם בדיעבד קניית הנדלן הייתה חיובית?
אולי שווה למכור את הנכס ולגור בשכירות?
תודה רבה!

לגבי הנדל״ן, כן, אני חושב שכן, משתי סיבות: (1) רוב-רובו של ההון העצמי הגיע מההורים, וכנראה לא היה מגיע לולא המטרה היתה קניית דירה, ו-(2) הנכס הוא דירה ישנה (אך משופצת) בשכונה ישנה אבל מבוקשת במזרח ת״א, כך שהוא כבר עלה משמעותית בערכו ב-6 השנים שעברו, והוא גם כלול בתהליך פינוי-בינוי שנמצא בשלבי אישור בעירייה. מכירה בשלב הזו תפספס את הפינוי-בינוי (שזה בגדול לקבל איזה מיליון ש״ח בחינם).
הנכס אגב כרגע מושכר (אנחנו משכירים ושוכרים דירה ליד), במחיר של 600 ש״ח יותר מהמשכנתא, כך שיש לנו גם דלתא קטנה.

מבחינת שיעור חיסכון: זו שאלה טובה ודי קשה. ניסיתי לחשב את זה בחודשים האחרונים אבל השנה האחרונה היתה מלאת תהפוכות (עברנו לדירה מעט יקרה יותר, קיבלתי העלאה, אשתי הפסיקה כמעט לעבוד, הילדה השניה נולדה ועוד). אשתי חוזרת לאט לאט לעבודה אבל מצד שני, החל מספטמבר נצטרך לממן גם מטפלת/ גן פרטי. בקיצור נמרץ, עוד בערך חצי שנה אני מאמין שיהיו לי נתונים יותר יציבים.

זה משפיע כמובן על שאלת ה-4%, כי אני לא יודע ביחס לאיזה שיעור הוצאות אני מחשב, ואפילו לא האם אני מחשב רק עבור עצמי (כלומר, רק אני מפסיק לעבוד, אבל אשתי ממשיכה), או עבור משך הבית. וגם (שאלות שאף פעם לא הבנתי עד הסוף) -
- האם בחישוב צבירת ההון הדרוש (עבור אותם 4%) מחשיבים את הפנסיה (נעולה עד גיל הפרישה), או רק כסף נזיל?
- האם משיכה של 4% צריכה לכלול מיסוי? ואם כן, האם מיסוי פירותי (כמו עבודה) או רק של רווח הון?
כך או כך אני חושב שאני לא קרוב לשם, כנראה בסביבות ה-5%-7%, לא כולל הנדל״ן.

זה עוד טיפה רגיש אצלי האמת, אפילו שעברו כמה שנים. אז במחילה, אולי בהמשך.
בגדול מאוד, זה היה שילוב של לימודים במקומות רעילים או שדורשים הרבה רקע (כך הבנתי בדיעבד), ילדה בת 1.5 שקמה כל הזמן בלילה, ודרישות לוגיסטיות כאלו ואחרות שנבעו מהבית, המשפחה וההורות. בגלל זה אני ממליץ לכל מי ששוקל הסבה, שיעשה זאת לפני שיש ילדים קטנים (או שהם כבר גדלו).

תודה רבה רבה!
אשתדל לעדכן מדי פעם.
אני מרגיש שעברתי את שלב ההיכרות עם עולם כלכלת המשפחה/ השקעות בסיסיות, ואני עושה צעדים מעט יותר משמעותיים עם הזמן (מאוד זהירים עדיין, עקב המצב הרגיש והעובדה שמשק הבית הוא עדיין ברמת סיכון גבוהה). ובכל זאת, זה מרגיש טוב לקבל מעט שליטה על הכסף שלך.

במאמר מוסגר: רק לפני בערך חצי שנה גיליתי את האפשרות לפרישה מוקדמת באמצעות חיסכון והשקעה. לא היה לי מושג שזה אפשרי. הייתי בטוח שמי שלא עובד הוא או יזם שהקים או מכר עסק, או מישהו שחי על כסף מהמשפחה. בגיל שלי, עם שתי בנות קטנות, וצבירת נכסים שאינה ענקית לגילי, זה כנראה חלום שלא יתגשם. זה חבל, כי זה מתאים לי מאוד גם באופי וגם כי יודע בדיוק מה הייתי עושה לו לא הייתי צריך לעבוד.]
דווקא בהחלט יכול להתגשם
בתכנון נכון אתה יכול בגיל 52-53 כבר לפרוש
ועם ילדים שהם עדין קטנים
אתה בגיל מספיק צעיר להגשים את כל החלומות.

בגלל שאתה בהתחלה עוד של כל הלמידה של העולם הזה, שמלבד הידע עצמו שצריך לקרוא
זה מצריך גם זמן לתת לדברים לשקוע

אני רק ארשום כמה קווים כללים בשביל אורנטציה

1. ברגע שתגיע ל50 אחוז חיסכון מנטו שלכם תוך 10.3 שנים (בהתנהגות שוק ממוצעת) אתה יכול לפרוש מוקדם. זה בהתחשב שאתה מתחיל מאפס. יש לך כבר בהחלט מספיק נכסים לקצר את הזמן הזה. (אני כולל בזה את הפנסיה והקרן השתלמות כי מהרגע שפרשת מוקדם אתה לא צריך אותם יותר) ומתעלם מהמיסוי כי בתכנון נכון המיסוי יהיה לך 0 עד גיל 67 ומשם ישאר די נמוך סביב ה4-5 אחוז בשקלול הכולל

2. אתה לא צריך כרגע להבין כלום באוריינות פננסית, השקעות, מיסוי פרישה מוקדמת וכו
רק לדעת להגיע לחיסכון של 50 אחוז מהנטו (השנה הראשונה היא לא ממש קריטית מבחינת השקעה רק מבחינת חיסכון רוב הכסף מגחע משם)

3. אתם בתקופה מאתגרת כלכלית כי יש תינוקת בבית אבל תוך כמה חודשים ביא תיכנס למסגרת כנראה ואז תכניסו עוד משכורת הביתה
זאת הנקודה שתכוונו אליה לדעתי לחסוך 50 אחוז (למרות שמשלמים על גן פרטי או מטפלת וכו)

4. זה מסע משותף של כל הבית, בגלל זה כתבת עוש שלך ושל אישתך בנפרד נדלקו כמה נורות זהירות. זה לא טוב לדעתי לפרוש מוקדם לא ביחד כזןג נשןי וצריכים להיות מתואמים במטרות (פחות חשוב בבירוקרטיה לדעתי) אחרת זה יביא איתו אתגרים גדולים בהמשך

מתכנן לקבוע עם מתכננת פיננסית בקרוב) כדי לעשות סדר ולהציב יעדים
שים לב לזה
יש הרבה סוגים של מתכננים פננסים טובים יותר וטובים פחות

החיסרון בזה שהם (מראש לא מתייחס לכאלה שיש להם עניין אישי בהשקעות וינסו לגזור עליך קופון אישי שתשקיע בהמלצות שלהם) לרוב מכוונים לממוצע
חיסכון ממוצע
פניסה ממוצעת
השקעה ממוצעת
וכו

אני לא חושב שמישהו חיצוני יוכל להציב לך יעדים יותר טוב מעצמכם

אם כבר לקחת מתכנן כזה או אחר זה יותר לחלק הבירןקרטי של באיזה גוף יהיה הכי זול להשקיע מבחינת דמי ניהול וכו
או איזה ניירןת הכי יעילים על מדד מסוים מבחינת מיסוי כו
(לצערי עברתי בעברי הרבה כאלה ואף אחד לא הגיע לרמות יעילןת של מה שתמצא פה בפורם וכמעט תמיד יש למתכנן הזה עניין אישי שמשפיע על ההמלצה)

* כמובן שאני לא ממליץ על כלום
ובצורה כנה זאת תקופה מאוד מאתגרת רגשית
והשקעות זה עולם שמונע מרגש לרוב
אל תיכנס לזה אם אתה עוד לא מוכן לזה
המחיר הכלכלי שהחיסכון של השנה הקרובה ישב בקרן כספית או בעוש הוא לא כזה גדול
מול השקעה לא בשלה מספיק שתוציא אותך מהמשחק לפני שהןא התחיל (לא בגלל ההפסד כמו בגלל הפחד לחזור שןב)

אתה בגיל מספיק צעיר להגשים את כל החלומות.
הי, תודה רבה על התגובה! שמח מאוד שמישהו חושב כך.
בגלל שאתה בהתחלה עוד של כל הלמידה של העולם הזה, שמלבד הידע עצמו שצריך לקרוא
זה מצריך גם זמן לתת לדברים לשקוע
אתה צודק. זה מסע קשה, ולמרות שאני חושב שאני אהנה מאוד (ואהיה פורה מאוד) בפרישה מוקדמת, אני חושש מאוד לשים את זה כמטרה. בגלל זה אני לא קופץ לזה אבל כן שם את היציבות הכלכלית של הבית והחיסכון/ השקעה כמטרה חשובה בשנה הקרובה.
ברגע שתגיע ל50 אחוז חיסכון מנטו שלכם תוך 10.3 שנים (בהתנהגות שוק ממוצעת) אתה יכול לפרוש מוקדם. זה בהתחשב שאתה מתחיל מאפס. יש לך כבר בהחלט מספיק נכסים לקצר את הזמן הזה. (אני כולל בזה את הפנסיה והקרן השתלמות כי מהרגע שפרשת מוקדם אתה לא צריך אותם יותר) ומתעלם מהמיסוי כי בתכנון נכון המיסוי יהיה לך 0 עד גיל 67 ומשם ישאר די נמוך סביב ה4-5 אחוז בשקלול הכולל
יש כאן כמה נקודות שאני לא בטוח שאני מבין:
- למה 50%? זה נתון סטטיסטי שאם מגיעים לשיעור חיסכון של 50% אפשר לפרוש תוך עשור וקצת, כפי שאתה מתאר?
- במלה ״נכסים״, מה כן נכלל? נדל״ן? הכסף קבור בקירות, אי אפשר למשוך ממנו 4% הרי. צריך למכור.
- פנסיה: נעולה עד גיל 67. זה לא כסף נזיל שאפשר למשוך ממנו 4%, לא? או שמושכים ומאבדים שליש.
- קרן השתלמות: למה שלא אצטרך אותה יותר....? במקרה הכי גרוע היא נעולה ל-6 שנים (שלי משתחררת עוד שלוש וקצת), שזה הרבה בטרם נקודת ה-crossover.
זה מסע משותף של כל הבית, בגלל זה כתבת עוש שלך ושל אישתך בנפרד נדלקו כמה נורות זהירות. זה לא טוב לדעתי לפרוש מוקדם לא ביחד כזןג נשןי וצריכים להיות מתואמים במטרות (פחות חשוב בבירוקרטיה לדעתי) אחרת זה יביא איתו אתגרים גדולים בהמשך
אשמח לשמוע, גם אם בקצרה. ספציפית, לאשתי יש עו״ש נפרד כי היא עצמאית אבל כרגע אין אצלה הפרדה של העסק והבית (שזה לא נכון, אני אומר לה, מקווה שההבנה מחלחלת). אני גם חושב שהיא תמשיך במקצוע שלה (מקצוע טיפולי שהיא טובה בו ושואבת בו סיפוק) בלי קשר. אם החשש הוא זה שאני אתבטל בבית - סיכוי נמוך שזה יקרה. הרצון בפרישה מוקדמת לא נובע מרצון להוריד הילוך. בדיוק ההיפך - הוא נובע מרצון להעלות הילוך בדברים שחשובים לי.

(לצערי עברתי בעברי הרבה כאלה ואף אחד לא הגיע לרמות יעילןת של מה שתמצא פה בפורם וכמעט תמיד יש למתכנן הזה עניין אישי שמשפיע על ההמלצה)
לגבי מתכננים פיננסים, אתה צודק, וצריך לבחור עם מי לעבוד. שמתי עין על מתֿכננת מסוימת שהיא גם יועצת משכנתאות, ואני חושב שזה גם חשוב שאשתי תשמע את הדברים מאשה (ולא מגבר). כן קיים העניין של תכנון ליעד של פרישה מוקדמת (או אפילו בדיקת האפשרות הזו) ואכן אני לא יודע אם זה משהו שהיא עושה. אבל אני חושב שעבור שלב יישור הקו (תזרים ברור) ואופטימיזיציה בסיסית (שהיא גם החשובה) בכל מה שקשור להשקעות (למקסם הפרשות לקה״ש של אשתי) אולי שווה לבדוק. אשתי הסכימה לפגישה איתה.

המחיר הכלכלי שהחיסכון של השנה הקרובה ישב בקרן כספית או בעוש הוא לא כזה גדול
מול השקעה לא בשלה מספיק שתוציא אותך מהמשחק לפני שהןא התחיל (לא בגלל ההפסד כמו בגלל הפחד לחזור שןב)
למה קרן כספית? כרגע, החסכונות הם בעיקר למכשירים פנסיוניים (הפנסיה שכאמור נעולה, הקה״ש והקופ״ג להשקעה). אם מדובר על טווח של עשור לכל הפחות, יש סיבה מדוע לא להמשיך הפקדות לשם?

(הרבה שאלות לאחר התגובה שלך - סליחה ותודה!)

- למה 50%? זה נתון סטטיסטי שאם מגיעים לשיעור חיסכון של 50% אפשר לפרוש תוך עשור וקצת, כפי שאתה מתאר?
יש הרבה מאוד מחשבונים ברשת כולל כמה כם שהסולידית פרסמה במאמרים או קישורים...

אתה יכול להכניס שם כל סכום שתרצה וכל אחוז חיסכון ותראה גם מספרית וגם גרפית את ההתפתחות ומתי תוכל לפרוש

ה50 אחוז זה החישוב הספציפי שלי.
למה? כי אני מאמין בפשטות מעל הכל
ומאוד קל להתמיד שהמספרים עגולים ושלמים
אנחנו יודעים שחצי ממה שנכנס אצלנן הולך לחיסכון.
בנוסף בכלל המחשבונים ברשת די מתעלמים מהקרן השתלמות והפנסיה שלדעתי האישית נכון להכניס אותם לחישוב

זה הופך את ה50 אחוז לבעצם חיסכון של 64 אחוז

כפי שאתה מתאר?
- במלה ״נכסים״, מה כן נכלל? נדל״ן? הכסף קבור בקירות, אי אפשר למשוך ממנו 4% הרי. צריך למכור.
- פנסיה: נעולה עד גיל 67. זה לא כסף נזיל שאפשר למשוך ממנו 4%, לא? או שמושכים ומאבדים שליש.
- קרן השתלמות: למה שלא אצטרך אותה יותר....? במקרה הכי גרוע היא נעולה ל-6 שנים (שלי משתחררת עוד שלוש וקצת), שזה הרבה בטרם נקודת ה-crossover.
נפרק.
נדלן אם הוא מכניס כסף אז הוא נכס
שתפרוש בעוד נניח 10 שנים זה יהיה חלק מההכנסות החודשיות שלך

אם זה הדירה שאתה גר בה (בדרכ זה יותר כלכלי)
זה אומנם לא הכנסה אבל חוסך לך את ההוצאה החודשית של שכר הדירה אז זה מקטין את המשוואה מהצד השני

במקרה שלך המשכנתא נניח תיגמר עוד 10 שנים ואז זה מעןלה כי יתפנה לכם עוד כסף

בזמנו אני התייחסתי בגלל זה לתשלומי המשכנתא שלנן כחלק מהעמודה של החיסכון (המשכנתא שלי היתה בערך חצי מהחיסכון החודשי שלנו כי הגדלנו אותה בשביל לשלם פחות ריביות)

פנסיה (וזה למתקדמים וממש לא ממליץ להתעסק עם זה עכשיו) לא נעולה
אתה יכןל למשוך ממנה כספים ללא תשלום מס כלל בהרבה דרכים העיקריות;
- משיכת פיצויים (בערך שליש מהכסף אפשר לקבל בפעם אחת, יש לזה מחיר של מיסוי קצבה וכו)
- משיכה בגיל 60 כקצבה (נניח במקרה שלך זה יהיה פשוט להמתין 8 שנים רק ולגשר בזמן הזה ממקום אחר) התשלום החודשי יהיה יותר קטן כי יהיו יותר תשלומים אבל תשלם פחות מס
- מצב מסכנות 3, אם יש לכם בחודש הכנסות של פחות מ10 אלף אז אפשר למשוך להשלים עד 10 אלף מהפנסיה ללא מס כלל (בדרכ בפרישה מוקדם אין כלל הכנסות)

קרן השתלמות לא ממש הבנתי אבל על אותו עיקרון שתתחיל אצ הפרישה המוקדמת משוך ממנה כספים קודם זה יחסוך תשלופ מס גדול בהמשך
וגם מבחינת ותק אתה יכןל להכיל ותק מקרן אחרת ולא חייב לחכות 6 שנים (לכן עדיף לפחות תמיד כמה קרנות...)

אשמח לשמוע, גם אם בקצרה
שיש ילדים קטנים בבית שוב מהניסיון שלי רק
זה מייצר מתח מאוד גבוה פתאום
כי אתה לא עובד אז למה שהם ילכו לצהרון נניח
מפה לשם חלק גדול מהיום שלך נעלם לטובת סידורים או זמן עם הילדים < מבןרך ומדהים אבל אצלי זה יצר אצל הילדים פחות עצמאות ופחות הגבלות
זה בת זןג ממשיכה בשגרה שלה זה בכלל ניהיה מאוד לא מאוזן היום יום
אצלנו ספצפית אני חזרתי לעבוד בגלל זה לתקופה קצרה
ואחרכ הסכמנו שנצא למסע ארוך בעולם כולנו ביחד
ושנחזור כנראה שנינו נחזור למשרה חלקית בדביל השגרה עד המסע הבא

אשתי הסכימה לפגישה איתה.
זה מעולה וכל התעסקות פננסית היא מבורכת
4 המלצות בשביל ליעל את זה

1. תבואו עם רשימה מאוד מסודרת של הכנסות והוצאות (ברמת אקסל שמפריד כמה על מסעדות, כמה על סופר, דלק, גנים, חוגים וכו מול כמה הארנונה חשבון המים גז ביטוחים וכו

2. תבואו עם מטרות ארוכות טווח, זה בסדר להגיד רוצה להגיע לגיל 50 עם חיסכון שיאפשר לי לא לעבוד יותר אם ארצה

3. תתמקדו בדברים הגדולים, אחוז חיסכון, מטרות דרכי ביצוע, הבנת סיבולת הסיכון האישית שלכם (אולי מסלןל מנייתי לא רלוונטי לכם בכלל), מה האופציות מבחינת מכישירים פננסים יתרונןת וחסרונות (קרן השלמות/ פנסיה / קופג להשקעה בגוף כזה או אחר זה בסדר אבל זה הזנב שמקשקש בכלב ולא באמת משנה )

4. קחו בערבון מוגבל כל המלצה שהיא אומרת על גוף מסוים ותשאלו בנימוס אם יש לה איזה שהןא קשר מקצועי עם הגוף הזה והיא מקבלת מהם עמלןת.

למה קרן כספית? כרגע, החסכונות הם בעיקר למכשירים פנסיוניים (הפנסיה שכאמור נעולה, הקה״ש והקופ״ג להשקעה). אם מדובר על טווח של עשור לכל הפחות, יש סיבה מדוע לא להמשיך הפקדות לשם?
פנסיה וקרן השתלמוצ זה לא משנה, אתה יכול בכל יום להחליף מסלול וגוף אז גם עם עוד שנה "תתפקח" אתה תדייק את זה אז

קופג להשקעה, אין לה יתרון כלכלי על קניית מניות בעצמך בבית השקעות (נניח שמתייחסים לאותו המדד) הפוך היא גובה דמי ניהול מאוד גבוהים על זה בהבטחה שתגיע לגיל פרישה תקבל פטור על הרווחי מס הון
בפועל זה רק אם בגיל 60 נניח אתה תעביר את כל הכסף שהצטבר שם לגוף ביטוח כמו קרן פנסיה ותמשוך את הכסף כקצבה חודשית
ורק אז אתה לא תשלם מס
מעבר לזה אתה תשלם דמי ניהןל גם על ה20-30 שנה של הקצבה הזאת
כלומר יוצא לך לשלם דמי ניהול גבוהים במשך 50-60 שנה
וכל הכסף יגיע כקצבה וכמובן גם לא יעבור ליורשים שלך בעתיד...
לפתוח תיק השקעות עצמאי זה קפיצת מדרגה שאתה עןד לא בשל כרגע ועדיף לחכות
היתרון הגדול בקרן כספית זה שאתה יכול לפדות אותה מידית היא ללא סיכון כמעט ואתה מקבל בערך את המדד אז הכסף לא נשחק

בנוסף בכלל המחשבונים ברשת די מתעלמים מהקרן השתלמות והפנסיה שלדעתי האישית נכון להכניס אותם לחישוב

זה הופך את ה50 אחוז לבעצם חיסכון של 64 אחוז
אני חייב לומר שזה נושא בעיני עצמו - איך מחשבים אחוז חיסכון כאשר (בניגוד לאמריקאים), אצלנו יש משמעות שונה למונח ״נטו״ מאשר takehome pay - אצלנו יש הפרשות מעסיק אוטומטיות לפנסיה ולהשתלמות. זה משפיע על אחוז החיסכון, אם מוסיפים או מחסירים אותם. אפתח אולי שרשור נפרד בנושא, כדי להשאיר את יומן המסע כאן.

בזמנו אני התייחסתי בגלל זה לתשלומי המשכנתא שלנן כחלק מהעמודה של החיסכון (המשכנתא שלי היתה בערך חצי מהחיסכון החודשי שלנו כי הגדלנו אותה בשביל לשלם פחות ריביות)

פנסיה (וזה למתקדמים וממש לא ממליץ להתעסק עם זה עכשיו) לא נעולה
אתה יכןל למשוך ממנה כספים ללא תשלום מס כלל בהרבה דרכים העיקריות;
- משיכת פיצויים (בערך שליש מהכסף אפשר לקבל בפעם אחת, יש לזה מחיר של מיסוי קצבה וכו)
- משיכה בגיל 60 כקצבה (נניח במקרה שלך זה יהיה פשוט להמתין 8 שנים רק ולגשר בזמן הזה ממקום אחר) התשלום החודשי יהיה יותר קטן כי יהיו יותר תשלומים אבל תשלם פחות מס
- מצב מסכנות 3, אם יש לכם בחודש הכנסות של פחות מ10 אלף אז אפשר למשוך להשלים עד 10 אלף מהפנסיה ללא מס כלל (בדרכ בפרישה מוקדם אין כלל הכנסות)

קרן השתלמות לא ממש הבנתי אבל על אותו עיקרון שתתחיל אצ הפרישה המוקדמת משוך ממנה כספים קודם זה יחסוך תשלופ מס גדול בהמשך
וגם מבחינת ותק אתה יכןל להכיל ותק מקרן אחרת ולא חייב לחכות 6 שנים (לכן עדיף לפחות תמיד כמה קרנות...)
הכל פה מעניין ואשמח להרחבה, כי התהייה הפנימית שלי האם לחתור לפרישה מוקדמת מאוד מושפעת משאלות טכניות (כי אם אני מחשיב את הפנסיה, התמונה הנוכחית שונה מאוד מאשר אם אני לא מחשיב את הפנסיה). כנראה שגם כאן צריך להרחיב בנפרד מיומן המסע. (ספציפית, הרעיון של סיווג תשלומי המשכנתא בעמודת החיסכון מאוד חדש לי, כי אני מחשיב אותם כהוצאות - הכסף הרי יוצא ממשק הבית והולך לבנק. מן הסתם, אם הוצאות המשכנתא עוברת מעמודת ה״הוצאות מחיה״ לעמודת ה״חיסכון״, זה משפיע מאוד, מאוד מאוד, על שיעור החיסכון החודשי.).

זה מעולה וכל התעסקות פננסית היא מבורכת
4 המלצות בשביל ליעל את זה
כן, אני מסכים, ואחלה טיפים. זה נכון שצריך להתרכז בדברים הגדולים. אני לא בטוח נניח בקופות שלי (גמה״ש, השתלמות, פנסיה) אכן תואם את העדפותי. אני עדיין מגלה מהן. מה שכן, אצל אשתי אפשר בקלות די רבה לעשות שינויים ממש דרסטיים. אני פשוט מרגיש שהיא צריכה להיות מוכנה לזה (כנראה רק אחרי שתחזור לעבוד ותרגיש שהיא מכניסה כסף), וגם כאמור - אני מרגיש שעדיף שהיא תשמע את זה ממישהו אחר שאינו אני, ועדיף אישה עצמאית (שאינה שכירה).

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: A42
לפתוח תיק השקעות עצמאי זה קפיצת מדרגה שאתה עןד לא בשל כרגע ועדיף לחכות
לגבי הגמה״ש - אני יודע שזה נחשב מכשיר מאוד יקר, אבל כרגע זה באמת מתאים לי. הכסף שם מחולק כרגע בין מסלול מניות אקטיבי ומסלולי מדדים ״גמישים״ - אני דווקא מעדיף שמישהו ינהל כרגע ויצמיד למדד כזה או אחר (ולמרות שזה אקטיבי, מסלולי המניות עשו תשואה מאוד טובה בשנתיים האחרונות). הכסף שם הוא סה״כ שנתיים כך שאני מאמין שאני כן נהנה מתשואה עודפת כרגע על מדדים פסיביים, אבל כן - זה משהו שאצטרך לחשוב עליו.

המון תודה על התשובות ועל היחס - מעריך מאוד! אני עוד לומד את הנושא, והשיחה כאן כן גורמת לי לחשוב שאולי לא כדאי לפסול מראש את החלום/ פנטזיה לפרוש מוקדם. חלק גדול מהבעיה שלי היא שאני רואה שיש המון חומר בנושא שתקף לארה״ב, ומתנהל במונחים אמריקניים שלא ממש רלוונטיים לכאן (אפילו ״שיעור החיסכון״ יכול לקבל מספר פרשנויות, בגלל הפרשות המעסיק שכמעט שלא קיימות שם).
חוץ מהפורום, אם ישנם חומרים בנושא פרישה מוקדמת שרלוונטיים לישראל, אשמח להפניות.

• אהבתי
Reactions: A42
ואני יודע שזה כנראה לא הרבה ביחס לגיל שלי
אתה טועה. במונחים אמריקאיים וישראליים אתה עשיר, ובמונחים עולמיים אתה עשיר מופלג.
הבעיה שלך (ושל רוב האנשים) שבלי לשים לב משווים לקבוצת ייחוס מעט מעל המקום בו הם נמצאים / לקבוצת הייחוס אליה שואפים. לדוג' כל מי שבאותה שכונה, ושלא נמצא בבעיות כספיות, ושיש להם דירה יפה ואוטו יפה יותר משלנו.

בקיצור, כל הכבוד, ותמשיכו כך.

מצרף מחשבון לדוגמה, ואפשר למצוא עוד רבים - עולמי / לפי הכנסה / ללא תלות בגיל וכו. אני מנחש שלפי כל המבחנים אתם עשירים

הכסף שם מחולק כרגע בין מסלול מניות אקטיבי ומסלולי מדדים ״גמישים״ - אני דווקא מעדיף שמישהו ינהל כרגע ויצמיד למדד כזה או אחר (ולמרות שזה אקטיבי, מסלולי המניות עשו תשואה מאוד טובה בשנתיים האחרונות).
אני לא אכנס למה לדעתי ולדעתי רבים זה מוכח השקעה פסיבית משיאה תשואות גבוהות יותר לאורך טווח ארוך, אבל כן רגיש שהסיבה שאתה רואה "תשואה מאוד טובה" בשנתיים האחרונות היא שהמסלולים האלה משקיעים גם במניות ישראליות בשנתיים האחרונות עשו תשואה גבוהה מאוד. לא היה להם דרך לדעת שזה יקרה, הם פשוט הימרו, הפעם זה השתלם, לפעמים זה לא.
תשווה אותם ל ת"א 125 ותראה שזה דיי דומה. (לא יודע איזה מסלולים של איזה חברות ספציפית אתה נמצא בהם, אבל מה שאני אומר כנראה תקף, תבדוק בעצמך)

הפרשות המעסיק
לדעתי כדאי לספור את ההפרשות באחוז החיסכון, אבל יש קאצ, בסוף אם סופרים אותו, ומגיעים לאחוז משיכה מההון הכולל שהוא בטוח מספיק עבורכם לדוגמא 3.5 אחוז, מתוך התיק העצמאי/קופות גמל זה הרבה יותר מ 3.5 אחוז, סביר שהן ידלדלו ואפילו יגמרו, אם היחס בינהם לבין הפנסיה כזה שהן נגמרות לפני גיל הפרישה, זה בעייתי קצת, אבל עדיין יש פתרונות, כספי פיצויים, מצבי מסכנות, וכו'.

באופן כללי האמירה של אחוז חיסכון מסוים = כמות שנים לפרישה היא נכונה בהנחה שההוצאות לא משתנות בפרישה, שזה כמעט תמיד לא נכון, יש אנשים שמרוב זמן משעמם להם והם הולכים למסעדות ושלל יציאות. יש אנשים שזה הפוך, פתאום יש להם זמן לבשל לעצמם ולא צריכים לשלם על דלק עד לעבודה/מחזיקים פחות רכבים. צריך לקחת בחשבון גם תרחישים סיעודיים, גם אם אתה תתקיים על 6000 ש''ח לחודש, אם תצטרך טיפול סיעודי, זה יכפיל את זה פי כמה. גם תרופות טיפולים יכולים להיות יקרים.

אני חייב לומר שזה נושא בעיני עצמו - איך מחשבים אחוז חיסכון כאשר (בניגוד לאמריקאים), אצלנו יש משמעות שונה למונח ״נטו״ מאשר takehome pay - אצלנו יש הפרשות מעסיק אוטומטיות לפנסיה ולהשתלמות. זה משפיע על אחוז החיסכון, אם מוסיפים או מחסירים אותם. אפתח אולי שרשור נפרד בנושא, כדי להשאיר את יומן המסע כאן.
שים לב שבסוף זה הרבה מכבסות מילים
שים באקסל אחד את הכל ביחד ותחשב בעצמך

כמה סהכ כסף נכנס (הפקדה לבנק, קצבאות ילדים, פנסיה, קרן השתלמות, שכירות וכו)
כמה כסף סהכ יוצא
וכמה עובד לחיסכון
את עמודת החיסכון תסכום עם תשואה שנתית של כמה שאתה חושב (נהוג לחשב עם 6.5-7 אחוז תשואה ראלית למי שמשקיע במדד רחב)

שתגיע למספר ששווה 300× ההוצאות החודשיות שלך הגעת לפרישה מוקדמת
זה 4 אחוז

על זה אנשים מוסיפים קרן חירום, שולי ביטחון וכל כל אחד ומה שנכון עבורו

מה האחוז החיסכון זה תלוי מאיזה שלם תחשב אותן אבל הסכום והזמן לשם לא ישתנה.

ספציפית, הרעיון של סיווג תשלומי המשכנתא בעמודת החיסכון מאוד חדש לי, כי אני מחשיב אותם כהוצאות - הכסף הרי יוצא ממשק הבית והולך לבנק. מן הסתם, אם הוצאות המשכנתא עוברת מעמודת ה״הוצאות מחיה״ לעמודת ה״חיסכון״, זה משפיע מאוד, מאוד מאוד, על שיעור החיסכון החודשי.).
גם פה זה לא ממש משנה
כי הסכומים בסוף לא ישתנו
בהנחה שביום שאתה תפרוש מוקדם כבר חא יהיה לך תשלומי משכנתא
ותשלומי המשכנתא כעת זה עבור הכנסה עתידית משכר דירה או חיסכון עתידי של תשלום שכר דירה אז זה בגדול חיסכון
יש כאלה שמפרידים ואומרים שרק תשלומי הקרן זה חיסכון ותשלומי הריבית זה לא.
אצלי אישית לקחתי את הכל
כי ידעתי שלפני שאפרוש אסגור את המשכנתא את ההוצאות החודשיות שאצטרך בפרישה יהיו ללא תשלומי המשכנתא
ובסוף מעניין אותך בעיקר לדעת כמה כסף תצטרך בפרישה בשביל להביא איזב סכום תצטרך לחסוך

הכסף שם מחולק כרגע בין מסלול מניות אקטיבי ומסלולי מדדים ״גמישים״ - אני דווקא מעדיף שמישהו ינהל כרגע ויצמיד למדד כזה או אחר (ולמרות שזה אקטיבי, מסלולי המניות עשו תשואה מאוד טובה בשנתיים האחרונות). הכסף שם הוא סה״כ שנתיים כך שאני מאמין שאני כן נהנה מתשואה עודפת כרגע על מדדים פסיביים, אבל כן - זה משהו שאצטרך לחשוב עליו.
אין שום בעיה אם אתה מרגיש נוח עם זה
בתחילת הדרך גם לי היו קופות גמל להשקעה
רק תבין שהטבת המס שלהם היא לא ממש ברת מימוש למי שרוצה לפרוש מוקדם

ובנוסף שים לב שאתה ברמת סיכון גבוהה איתם
מחר סביר ששוק המניות יתרסק בקרוב ב50 אחוז (לא כי אני יודע משהו כי זה קורה כל כמה שנים)
תראה שאתה יודע לשרוד את זה פסיכולוגית
הייתרון במדד רחב שאם תחכה כמה שנים בדרכ כל מה שיתרסק יחזור (ככב היה ב150 שנה האחרונות), באקיטבי זה לא ככה בדרכ

חלק גדול מהבעיה שלי היא שאני רואה שיש המון חומר בנושא שתקף לארה״ב, ומתנהל במונחים אמריקניים שלא ממש רלוונטיים לכאן (אפילו ״שיעור החיסכון״ יכול לקבל מספר פרשנויות, בגלל הפרשות המעסיק שכמעט שלא קיימות שם).
חוץ מהפורום, אם ישנם חומרים בנושא פרישה מוקדמת שרלוונטיים לישראל, אשמח להפניות.
תקרא בבלוג של הסולידית
הרבה לפני שאתה רץ לקרוא פה בפורס
או בכלל בכל מיני מקומות אחרים שמתייחסים לשוק העולמי או לאמריקאי

פנסיה וקרן השתלמות זה משהו די פשוט לחשב על אקסל בעצמך

ובכיף תשאל
ובהחלט שווה לחלום רחוק
זה גם מדברן לחסוך שיש מטרה מול העיינים שהיא ברת השגה

בקיצור, כל הכבוד, ותמשיכו כך.

מצרף מחשבון לדוגמה, ואפשר למצוא עוד רבים - עולמי / לפי הכנסה / ללא תלות בגיל וכו. אני מנחש שלפי כל המבחנים אתם עשירים
חח תודה רבה. זה בהחלט לא מרגיש כמו "עשירים", ואני חושב שזה באמת לא שאלה כל-כך של שווי נטו, אלא יותר של תחושת ביטחון והיעדר סיכון. אנחנו כרגע (כמשק בית עם משכורת ורבע ושתי ילדות קטנות, עם משכנתא, ששוכרים ומשכירים) נמצאים בסיכון יחסית גבוה. אני מניח בגלל זה, בגלל הסטרס המובנה בתוך המצב הזה, זה לא מרגיש כמו עושר.

אני מניח שעבורי, סטרס ועושר סותרים אחד את השני. ההרגשה הזו שאין בסיס יציב דיו, שהכל יכול להילקח באופן קל יחסית, היא זו שמונעת את התחושה הזו של רווחה, של "יש מספיק בשביל להיות בטוחים."

אגב, המחשבון אומר שעם ה-equity (נדל"ן במקרה הזה), משק הבית הוא באחוזון 84, וללא הנדל"ן - אחוזון 76%. FWIW

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S משיכת כספי פיצויים לאחר ניתוק תושבות ללא ת.ז בתוקף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
A קושי ללא מסגרת ולהמשיך בחיים, מה לעשות ? התפתחות אישית 32
T ניכוי מס במילואים ללא עבודה מיסים 2
S ללא רקע, מעוניין ללמוד ולהתפתח התפתחות אישית 31
M הנהלת חשבונות לחברה כמעט ללא פעילות מיסים 0
חשוב לדעת מכירה דירה שניה ללא תשלום מס שבח מיסים 11
Rio ניהול השקעות ללא רשיון - מחפש מישהו שהתנסה בנושא שוק ההון 31
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
K רכישת דירה קומה 3.5 ללא מעלית ירושלים נדל"ן 38
ב פנסיה כעצמאי ללא תעודת עוסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
S איפה מומלץ לקנות מוצרים ללא גלוטן? אוף טופיק 2
Vit7 דירה עם/ללא משכנתא נדל"ן 26
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
J השקעה בקרנות סל של מניות דיבידנד, ללא גידור מטח, מישראל בשקלים שוק ההון 7
מ פתיחת חשבון משפחתי/יועץ ללא רישיון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 60
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
S התייעצות רכישה יד 2 או מקבלן 25 75 ללא הצמדה נדל"ן 2
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
חובב_פנסיה2022 דרכים אפקטיביות למכירת דירה ללא מתווך נדל"ן 36
The Objectivist חשבון בנק (דיגיטלי?) ללא תז צרכנות פיננסית 2
D מחשבות על הגדלת סכום המשיכה בפרישה מוקדמת ללא תוספת סיכון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 88
A IBKR ללא אפליקציית אימות? שוק ההון 36
T מעבר מסלולים בקרנות מנוהלות ללא אירוע מס -איך זה עובד? שוק ההון 5
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
trast_noe_wan משיכת תגמולים מהפנסיה ללא סיום העסקה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Y דיווח שנתי על פעילות קריפטו בבורסה זרה ללא אירועי מס - האם נדרש? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 9
ע אזרח אמריקאי - העברת דירה ללא תמורה מאב לבן מיסים 1
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
I פנסיה וקרן השתלמות עם סוכן/ללא סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
M מיסוי רווחי הון ללא תושב מיסים 26
M שווי אג"ח נפל ללא הסבר שוק ההון 48
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
מ הגשת טופס 1322 - רווחי הון ללא ניכוי מס במקור מיסים 22
B קיזוז הפסדי הון באמצעות טופס 867 משנים קודמות - ללא פתיחת שומות קודמות? מיסים 1
A התנהלות בפרישה מוקדמת ללא משכורת רשמית - בירוקרטיה ופתרונות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 59
מ ניצול שנה ללא עבודה מיסים 3
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
McMurphy דירה ללא ממ״ד (רק ממ״ק) וללא חלונות במטבח- דיל ברייקר? נדל"ן 6
M כרטיס אשראי ללא מנגנונים דרקוניים ל"מניעת הונאות" צרכנות פיננסית 16
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 22
A קרן מחקה שווקים מתעוררים ללא סין שוק ההון 1
S קרן השתמות במעמד עצמאי ללא הכנסות שנתיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס העברת חלק מתיק ללא אירוע מס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ה הלוואה ללא ריבית ומשכנתא נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה