• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב?

• פותח הנושא פותח הנושא Henchman34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני לא שומע את זה ממובילי המחאה, אלו שאומרים את זה נמצאים ממש בשולים.
אולי אני טועה.
אני גם לא מצליח להבין אייך זה יתכן פרקטית.
אכן כרגע נאבקים על שימור הקיים והרעיון של היפרדות נמצא בשוליים, יחסית.
לא יהיה קל לשכנע המונים שגדלו על אתוס של אחדות ישראל בגרסה כזו או אחרת (בימין ובשמאל), שאין אחדות ואין עם אחד.
לכן חייבים להתחיל בקטן. לא כדי להסתיר או לרמות את הצד השני, אלא כדי להגיע צעד אחר צעד לרמת ההיפרדות הרצויה.

• אהבתי
Reactions: ogi
אני לא שומע את זה ממובילי המחאה, אלו שאומרים את זה נמצאים ממש בשולים.
אולי אני טועה.
אני גם לא מצליח להבין אייך זה יתכן פרקטית.
אני מסכים עם טענותיך ,ולכן בהכרח מובילי המחאה יהיו צריכים לקבל את רעיונות השוליים. אי אפשר ולא כדאי לכפות ערכים.
איך זה יתכן פרקטית?אפשר להנדס משהו אחר מוצלח יותר. בטח שאין חובה להמשיך בדרך הנוכחית

השאלה איפה יעבור הגבול. אם תהיה קואליציה של חרדים ודתיים ומעט "מסורתיים" שחלק מרכזי באידיאולוגיה שלה הוא חיים כמו לפני אלפי שנים אז אולי החילונים יוכלו לסחוט אוטובוסים לא מופרדים, אבל לא לבוש לא צנוע ברחוב, למשל. המצב בבירור יורע לעומת היום, רק השאלה עד כמה.
חרדים ודתיים הם לא מקשה אחת, יש המון תתי קבוצות, והם יתקשו להגיע להסכמה ביניהם.
כך שאם תקום מפלגה חילונית שתהיה לשון מאזנים ותתן את השלטון למי שישמור על האינטרסים שלה היא תוכל להשיג הרבה יותר ממה שאתה חושב.
אהל אני לא דיברתי על העתיד הרחוק שבו החרדים יהיו רוב אלא על העתיד הקרוב יותר, אם בשנים הקרובות תהיה מפלגה שלא תחרים את נתניהו אלא תסכים להיכנס איתו לקואליציה בתמורה לשינויים שהיא תדרוש (לימודי ליבה במוסדות חרדים, גיוס חרדים לצבא וכל זה) היא תוכל להשיג הרבה יותר ממה שמשיגה המחאה היום.
התגובה שלך היתה אולי נכונה לפני כמה עשורים כאשר החרדים אפילו לא רצו להיות שרים בממשלה. היום הם נוגסים בכל עוגה שהם רואים ואפילו חשוב להם להשתלט על מנגנוני הדת של המדינה בהם הם כלל לא משתמשים, לכאורה.
הם מנסים להשפיע על המדינה ולשנות אותה, אבל כרגע הם רואים בה גוף אנטי מוסרי ולכן לא מוכנים לשרת אותה.
אני מסכים שזה לא התפיסה של כולם, וזה מאוד משתנה בשנים האחרונות, אבל זאת התפיסה של הממסד החרדי ושל הרבנים.
יש לך סימוכין לזה?
לא ראיתי הצעות חוק, נאומים, משהו אחר שתומך במה שכתבת.
יש לך סימוכין שהם מתנגדים לצבא מקצועי? שמעת אותם פעם אומרים משהו שקשור לצבא?
שמעת אותם פעם מביאים דאגה או דעה לגבי איזה מערכת של המדינה?
ספציפית כשהיה שר בריאות חרדי הייתה לו חצי אג'נדה על מערכת הבריאות, אבל למפלגות ככלל אין אג'נדה על שום מערכת של המדינה.
הן חותרות בטווח הארוך לשנות את אופייה של המדינה, ובטווח הקצר לתת לציבור שלהן סוג של אוטונומיה.
אולי אני מכליל, ויש הבדל בין יהדות התורה לש"ס, אבל זה לפחות הארד-קור החרדי.
אבל עד אז, יש מי שמסכן את חייו ובריאותו ויש מי שלא מוכן אפילו לדון על פשרה מינימלית שתצמצם את העוול המוסרי הזה.
זו האשמה חמורה מספיק, לא צריך להגזים ולומר שהם כופים עליך לשרת בצבא.
חילונים עושים המון ויתורים בשביל ללכת לצבא ואפילו היום הרוב המכריע לא מסרב מטעמי מצפון.
אני מסכים, אבל ברור לי שאילו הצבא היה חרדי לגמרי (גם בפרקטיקה הלכתית, וגם מבחינה חינוכית, היה מפעיל "כור היתוך" חרדי) החילונים לא היו משרתים בו.
אבל מדבריך עולה שתמיד יהיה תירוץ. פעם זה לימוד תורה, פעם הצניעות ועכשיו לא ישרתו עד שלא תהיה כאן מדינת הלכה. שיגידו שמחכים לביאת המשיח ולא יצטרכו עוד להמציא תירוצים.
הם אומרים בפירוש שהם מחכים לביאת המשיח. לא שמעת את זה?
עד עכשיו לא היה ברור לך שהם לא מוכנים לשרת בצבא? אני מחדש לך משהו?

צריך לשלול כל הטבה שקשורה במספר ילדים כלשהו, או מעל 2-3 ילדים
אני נדהם, זה כאילו אתם מנותקים ממה שקורה במדינה.
אוקיי צריך לשלול כל הטבה.
אייך בדיוק תעשה את זה כאשר כל מפלגות הקואליציה מחרימות את הקואליציה?
אם הייתה מפלגה חילונית שמוכנה לתת לנתניהו את השלטון תמורת ביטול קצבאות הילדים היה סיכוי שמשהו יקרה, אבל כאשר הליברלים בעצם מוותרים מראש על כוחם הפרלמנטרי, אייך יבוא שינוי?

אכן כרגע נאבקים על שימור הקיים והרעיון של היפרדות נמצא בשוליים, יחסית.
לא יהיה קל לשכנע המונים שגדלו על אתוס של אחדות ישראל בגרסה כזו או אחרת (בימין ובשמאל), שאין אחדות ואין עם אחד.
לכן חייבים להתחיל בקטן. לא כדי להסתיר או לרמות את הצד השני, אלא כדי להגיע צעד אחר צעד לרמת ההיפרדות הרצויה.
יכול להיות.
לדעתי לפחות זה לא להתחיל בקטן, אלא לפספס את העיקר.
כי התחילו במלחמה כדי לשמור על מערכת המשפט, וכבר עכשיו ברור שזה לא זה אלא כל מיני דברים אחרים כמו כפיה דתית ועוד.
וככה זה ימשך כי אתה מכלה את הכוחות על נושא אחד, ובו בזמן צצים עוד שלושה אחרים.
מי שלא משפיע מתוך הפרלמנט, יפסיד את המאבק.

היפרדות היא בעצם כניעה והסכמה להפוך את המדינה למדינת הלכה.
הרי ברור שכאשר המיעוט דורש היפרדות הוא בעמדת חולשה והוא יקבל רק את אותם ערים שהם במובהק חילוניות.

אי אפשר ולא כדאי לכפות ערכים.
נכון. אבל אפשר בהחלט להסביר ערכים ולשכנע בהם.
לרעיונות יש כוח גדול, ומי שמאמין בערכיו צריך לנהל מלחמת הסברה לקידום רעיונותיו, ולא לקדם היפרדות.
כשהחרדים והדתיים היו מיעוט קטן ושולי, לפני עשרות שנים, הם לא ירדו מהארץ אלא הקימו מערך שלם של החזרה בתשובה שניסה להגיע ולדבר עם הקהלים הכי חילוניים בארץ.
ההצלחה שלהם היום היא גם בזכות ההסברה, לא רק דמוגרפיה.

אפשר לומר שכרגע יש דברים יותר דחופים להילחם עליהם, אבל בטווח הארוך זו צריכה להיות המשימה לדעתי.

היפרדות היא בעצם כניעה והסכמה להפוך את המדינה למדינת הלכה.
הרי ברור שכאשר המיעוט דורש היפרדות הוא בעמדת חולשה והוא יקבל רק את אותם ערים שהם במובהק חילוניות.
כל קהילה תחליט על דרכה לפי ערכיה.
לכאורה, זה כדאי גם לחרדים, כי כך הם לא יצטרכו לממן נושאים כמו תחבצ בשבת ותיאטרון וכל המיסים שלהם יילכו למקוואות ושכר משגיחי הכשרות של הרבנות הראשית. לפי אמונתם גם היום הם תורמים יותר מאשר מקבלים, אז כך גם יפרחו כל מונופולי הדת והארץ תמלא משגיחים ורבנים במימון המדינה.
מצד שני, בעשורים הקרובים אין היתכנות למדינה אמונית בסטנדרט שמתקרב למערבי (בריאות, כלכלה וכיוצ"ב עניינים גשמיים), אז ממילא תהיה תקופת סבסוד ארוכה.
אהל אני לא דיברתי על העתיד הרחוק שבו החרדים יהיו רוב אלא על העתיד הקרוב יותר, אם בשנים הקרובות תהיה מפלגה שלא תחרים את נתניהו אלא תסכים להיכנס איתו לקואליציה בתמורה לשינויים שהיא תדרוש (לימודי ליבה במוסדות חרדים, גיוס חרדים לצבא וכל זה) היא תוכל להשיג הרבה יותר ממה שמשיגה המחאה היום.
גם החילונים הם לא מקשה אחת, אבל אתה צודק. נתניהו איש מבגור וכנראה לא ישרוד הרבה בשלטון. אחריו זה צריך להיות הכיוון. איתו כל הסכמה היא על הקרח, למרבה הצער.
יש לך סימוכין שהם מתנגדים לצבא מקצועי? שמעת אותם פעם אומרים משהו שקשור לצבא?
אני לא מבין את השאלה.
בכל הזדמנות הם אומרים שהם לא ישרתו בשום מקרה וכל השאר בכלל לא נוגע להם. הם לא תמימים ויודעים שכשהם לא משרתים, מישהו אחר משרת במקומם.
הם לא טפשים ויודעים שאם בדיון לטובת צבא מקצועי יעלה הטיעון הנכון שבמצב הקיים כופים על צעירים להקריב את חייהם ובריאותם לטובת הכלל, אם יתברר שצבא מקצועי אינו פתרון אפשרי לפחות בטווח המיידי, החרדים יעמדו תחת התקפה קשה עוד יותר מאשר היום.
אני מסכים, אבל ברור לי שאילו הצבא היה חרדי לגמרי (גם בפרקטיקה הלכתית, וגם מבחינה חינוכית, היה מפעיל "כור היתוך" חרדי) החילונים לא היו משרתים בו.
גם זו הצעה. שנתחלף כל 75 שנה. אתה חושב שהרבנים יתמכו?
הם אומרים בפירוש שהם מחכים לביאת המשיח. לא שמעת את זה?
עד עכשיו לא היה ברור לך שהם לא מוכנים לשרת בצבא? אני מחדש לך משהו?
לא, וברור לי שזה מקור לכוח בשבילם בקהילה המשתמטת. אבל התירוצים מתחלפים.

נערך לאחרונה ב:
שאלת מה דעתי וכתבתי אותה.
אני מאמין שאכן כמעט כל בוחרי מפלגות האופוזיציה וחלק לא מבוטל מבוחרי הליכוד לא רוצים מדינת הלכה, וגם מבין השאר הרבה יוותרו על התענוג כשיבינו את המחיר הכלכלי והבטחוני, אבל בשיטה הקיימת הרצונות האלו לא מקבלים ביטוי במערכת הפוליטית.

ומי שמאמין בערכיו צריך לנהל מלחמת הסברה לקידום רעיונותיו, ולא לקדם
הדרך הכי טובה להסביר רעיונות היא בהדגמה . הליברלים יקימו מדינה /מחוז/כנה את זה איך שתרצה,ואז החרדים /דתיים יבינו מה הערכים המוצלחים
או שאלוהים יעזור להם וזה יוכיח שהם צודקים. לא צריך לנהל שום מלחמות,ואני בכלל לא חושב שההסברה הועילה במשהו לחרדים. יש לך הדגמה במה היא הועילה?

אוקיי צריך לשלול כל הטבה.
אייך בדיוק תעשה את זה כאשר כל מפלגות הקואליציה מחרימות את הקואליציה?
אם הייתה מפלגה חילונית שמוכנה לתת לנתניהו את השלטון תמורת ביטול קצבאות הילדים היה סיכוי שמשהו יקרה, אבל כאשר הליברלים בעצם מוותרים מראש על כוחם הפרלמנטרי, אייך יבוא שינוי?
אני מקווה שאתה לא מאמין למה שכתבת

או שאתה לא חי פה כמה שנים שאתה חושב שיש אפשרות לאיזה דיון כלשהו עם נתניהו שכל מילה שיוצאת לו מהפה זה שקר מההתחלה ועד הסוף

פשוט אין משמעות לשום הסכם ושום מילה שלו

זה המצב של המדינה מיום הקמתה. זה לא איזה תיאור דיסטופי.
ממש לא.
כמו שכבר כתבתי - המדינה קמה על ידי אידיאליסטים, שעשו מאמצים להציל יהודים בסכנת חיים מכל העולם (ספינות מעפילים מאירופה, שטיח הקסמים מתימן, מבצע עזרה ונחמיה מעירק, מבצע מורל, יכין, ועוד ממרוקו), הביאו אותם ארצה, תוך כדי סיכון עצמי - וחלקם גם נספו תוך כדי ( חנה סנש ואנציו סירני הם מהמפורסמים בניספים ), וסיפקו להם אוכל ומגורים - על חשבון מזון לילדים שלהם (צנע).
זה ממש ממש לא לדאוג רק לעצמך.

תמיד היו חילוקי דיעות, תמיד היו אנשים שחשבו שהדרך שלהם היא היחידה שנכונה, אבל היה מוסר פוליטי. הכוונות היו ממלכתיות והיו גבולות אדומים.
הגבולות האילו נשברו בנאום הג׳ובים, אחכ כשאדלשיין לא ציית לבג״ץ, ועכשיו הקואליציה חוגגת שחיתות ומנויי מקורבים בגלוי

נערך לאחרונה ב:
והתשובה היא בגלל שהם לא חושבים שזה חשוב, הם לא רואים בחרדים את הסכנה שאתה רואה בהם, ולא בגלל הם קצרי רואי, אלא בגלל שהם חושבים אחרת ממך.
אתה טועה.
הרעיון של גידול אכפוננצילי הוא לא אינטואיטיבי. אנחנו מכירים את זה מהשקעות - הרעיון של ריבית דה-ריבית פשוט לא נקלט אינטואיטיבית.
בדומה גם כאן - אנשים לא קולטים שבעיה שהיתה עד היום קטנה יחסית תהפוך תוך עשר שנים למשמעותית.
כבר הפנו כאן להסברים של דן בן-דויד, עם הדוגמה על בקבוק שבקושי מתמלא לאורך זמן, אבל המעבר מחצי למלא הוא כבר מיידי - באיטרציה אחת יחידה.

מאילו שכן מבינים יש שלוש תגובות - [fff] Fight, Flight, and Freeze
Fight - יוצאים להפגנות ונלחמים על הדמוקרטיה
Flight - הרבה אומרים - הבנתי. המדינה גמורה. אין כאן עתיד לילדים ולנכדים שלי. מה אני צריך לבזבז את הזמן על הפגנות ויקוחים וריבים - לי יש עבודה מבוקשת, יש לי עוד שנה-שנתיים-שלוש לסיים את xyz, ואחכ אני פשוט יהגר לי בשקט
Freeze - מוזר ככל שזה נשמע - יש אנשים שפשוט קפאו. מסרבים לשמוע או לראות. לצערי יש כאילו גם במשפחה שלי - ככ בהסטריה שמסרבים אפילו לחשוב על המצב, ובטח שלא לדבר עליו או לנקוט באיזה שהיא פעולה
השיטה מבוססת על האמונה שדעת הרוב תוביל לליברליזם.
והנה הגענו למצב שרוב העם תומך במה שנראה למוחים ההפך הגמור מליברליזם. פשיזם, מדינת הלכה, דיכוי הממיעוט.
הליברלים מצידם נלחמים על הבית. אבל לטווח הארוך לאן הם מובילים?
נניח שהמחאה הצליחה, הממשלה נפלה, ואם בבחירות הבאות שוב תורכב ממשלה דומה מה אז?
ונניח שבעקבות המחאה תכונן חוקה ליברלית, מה נעשה אם בעוד X שנים יבוא שוב הרוב, וירצה לבצע בה שינויים אנטי דמוקרטים?
חייבים לשקם את מערכת החינוך - החילונית, הדתית וכמובן החרדית
וחייבים להפסיק את הקיצבאות לחרדים- כל עוד הם מפסידים כסף כשהם יוצאים לעבוד אין סיכוי שהם ילמדו או יעבדו בעבודה משמעותית

האם יש כיום בפוליטקה משהו שמסוגל לבצע את זה? לא ברור. ממשלת השינוי היתה בכיוון, אבל לא היה לה מספיק כח לעשות משהו.
האם יהיה מישהו בפוליטקה שיבצע את זה? האופטימים אומרים שכן. הפסימים דואגים לדרכון זר.

נערך לאחרונה ב:
ואני בכלל לא חושב שההסברה הועילה במשהו לחרדים. יש לך הדגמה במה היא הועילה?
ויקיפדיה מביאים נתונים של הלמס על בערך 200 אלף איש שהגדירו את עצמם חוזרים בתשובה.
וזה רק בדור ראשון, אלו שחזרו בתשובה בעצמם, בדור שני זה כבר הרבה יותר.
ברור גם שיש הרה אנשים שלא שוכנעו לחזור בתשובה אבל עמדותיהם השתנו מאנטי חרדי, לאוהד חרדים.
כך החרדים הגדילו את כוחם בעשרות אחוזים על ידי הסברה/תעמולה/שטיפת מוח.

הגיע הזמן שגם הליברליות תדע לעשות נפשות. וזה אמור להיות הרבה יותר קל מלהחזיר בתשובה.

כמו שכבר כתבתי - המדינה קמה על ידי אידיאליסטים, שעשו מאמצים להציל יהודים בסכנת חיים מכל העולם
זה נכון, הם היו אידאליסטים והכל, אבל הפנו את כל המשאבים לבניית המדינה אייך שהם חבו שנכון לפנות אליה. ממש לא עניין אותם יש אנשים שחשבו שהמדינה צריכה ללכת בכיוון אחר.
גם החרדים יגידו לך שהם אידאליסטים ועושים הכל כדי להציל חילונים מכפירה ולהחזיר אותם בתשובה.
והם גם מאוד אידאליסטים ומוכנים לחיות חיי עוני למען לימוד תורה.
זה שאדם אידאליסט זה לא אומר שהוא לא לוקח את המשאבים לעצמו. או יותר נכון לכולם, אבל בתנאי שילכו בדרך שהוא חושב לנכונה.

זה נכון, הם היו אידאליסטים והכל, אבל הפנו את כל המשאבים לבניית המדינה אייך שהם חבו שנכון לפנות אליה. ממש לא עניין אותם יש אנשים שחשבו שהמדינה צריכה ללכת בכיוון אחר.
גם החרדים יגידו לך שהם אידאליסטים ועושים הכל כדי להציל חילונים מכפירה ולהחזיר אותם בתשובה.
והם גם מאוד אידאליסטים ומוכנים לחיות חיי עוני למען לימוד תורה.
זה שאדם אידאליסט זה לא אומר שהוא לא לוקח את המשאבים לעצמו. או יותר נכון לכולם, אבל בתנאי שילכו בדרך שהוא חושב לנכונה.
יש הבדל גדול מאד
החרדים מעולם לא ויתרו על תלושי המזון - הקיצבאות - הרפואה - פנוי האשפה - ההגנה - וכל הדברים שהם קיבלו כי החילונים ראו בהם חלק מהמדינה
החילונים לא רוצים את מה שהחרדים חושבים או מעמידים פנים או מתרצים לעצמם שהם עושים למען החילונים. בכלל בכלל לא רוצים. מוותרים מכל וכל על התפילות שלהם. בשימחה.

ש הבדל גדול מאד
אכן יש הבדל, אבל זה משנה את הטענה העיקרית והיא שכבר הרבה מאוד שנים המדינה פה מחולקת למגזרים, שיש ביניהם הבדלי ערכים מאוד גדולים, וכל אחד מנסה למשוך את המשאבים לכיוון שלו. כאשר כשאני אומר "הכיוון שלו" לפעמים זה ממש לכיס שלו, ולפעמים זה לעצב את מוסדות המדינה ואת המרחב הציבורי לפי ערכיו.

אתה אמרת שאתה חושש שזה מה שיקרה בעיד, אני אומר שזה כבר מזמן כך.
האם זה התחיל ממש בשנות קום המדינה, או התפתח לפני 30 שנה? אפשר להתווכח על זה, אבל זה לא העיקר.

או שאתה לא חי פה כמה שנים שאתה חושב שיש אפשרות לאיזה דיון כלשהו עם נתניהו שכל מילה שיוצאת לו מהפה זה שקר מההתחלה ועד הסוף
אני חי פה.
לא אמרתי להאמין לנתניהו, אמרתי לכפות עליו.
כמו שבן גביר כופה עליו, גם האופוזיציה יכולה לכפות עליו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל בשיטה הקיימת הרצונות האלו לא מקבלים ביטוי במערכת הפוליטית.
בטח שהם מקבלים ביטוי, זה למה לאופוזיציה יש 56 מנדטים. אבל היא מוותרת מראש על כוחה בכך שכל אחת ממפלגות האופוזיציה שואפת להיות או מפלגת שלטון או באופוזיציה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Williamsburg אפרופו הדיון בנושא "התמכרות לסמארטפון" אוף טופיק 12
חתול לילה גזירות בתקציב 2025 - הדיון הפוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 367
123W הדיון הציבורי, או צ'רצ'יל על דמוקרטיה אוף טופיק 5
S קוף ללא פרווה, על סלע כחול, במסלול סביב השמש יומני מסע אישיים 51
F היקף הנכסים בחלק מקרנות כספיות סביב ספט' 25 שוק ההון 0
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 176
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
A דירה סביב 2מ' שח- איפה כדאי? נדל"ן 3
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
M חוק המשיכה הבטוח לאזרח ישראלי לעומת אמריקאי לפי המחקרים שוק ההון 59
ה הצעת חוק: פיצול תפקיד המתווך נדל"ן 28
A חוק הטכנאים- הטכנאי התקשר לפני סיום המועד צרכנות פיננסית 2
א חוק הפטור מגיוס - טיוטת הצעת חוק לקריאה שנייה ושלישית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 133
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
א חוק־יסוד: החקיקה (הצעת חוק) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
א חוק־יסוד: החקיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 109
A עונש על הפרת חוק המכר נדל"ן 26
E חוק הרווחים הכלואים מיסים 124
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
E חוק טיבי / תביעה קטנה אוף טופיק 6
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 64
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
ש חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 3
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
H חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y ערבות בנקאית חוק מכר - מחיר למשתכן נדל"ן 3
W חוק האנג׳לים מיסים 5
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חוק ה4% ואינפלציה שוק ההון 27
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
Gari האם קרן ההשתלמות נכללת בהון בהקשר של חוק המשיכה הבטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
Z שאלה על חוק ההתגברות שכנראה יחקק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M חוק הספאם בחברות "רגילות" אוף טופיק 2
O חוק המטרו - משמעויות נדל"ן 12
flower חוק ההסדרים - שינוי מדיניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה