• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הדיון סביב חוק הגיוס מצד הממשלה מתבצע שלא בתום לב?

• פותח הנושא פותח הנושא Henchman34
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בהחלט. גם בשביל להפסיק את שאר זכויות היתר של החרדים והמתנחלים והפושעים במדינה.
נו, אז אולי כדאי להבין שפוליטיקה היא אומנות האפשרי, ובמקום לדרוש גם וגם וגם לנסות להציל חלק?

אבל מי קבע שזו ההגדרה למונח שמאל?
ימין ושמאל הם מונחים שמייצגים את שני הקטבים בוויכוח הפוליטי.
היום הוויכוח הוא אחר, ולכן גם ההגדרה של שמאל היא אחרת.
אתה לא יכול לכנות דברים בשמות ואז להגיד שלפי איזה הגדרה דמיונית שבראש שלך זה השמות הנכונים.

הויכוח היום הוא על שילטון חוק מול שילטון דיקטטורי
המינוח הנכון יהיה דמוקרטים מול מלוכנים או תומכי דיקטטורה או תומכי שחיתות.

1. נכון, זה היה טיעון טוב אם לא היו מכניסים שום משתמט לכלא. רוב המוחלט של המשתמטים לא מסיימים שירות מלא, שלא נדבר על מועיל (יש את אלו ״שנכנעים״ אחרי 3 כליאות לשירות בתור משק ממטרות) אין לי את הנתונים הרשמיים אבל אני מכיר את הכלא יחסית מקרוב וזה די ברור מהמציאות בשטח
כשכולאים משתמט לא חרדי אומנם לא גורמים לו להפוך לחייל טוב, אבל משיגים בכך שאדם אחר יפחד להתשמט. מה שלא תשיג אם תכלא משתמט חרדי.
2. אני מדבר על כרגע. כרגע הם משתמטים פרופר
אוקיי, יתכן אני לא בקיא.
3. אכיפה בררנית בוטה כלכך זה מסוכן מאוד מבחינה חברתית. זה יוצר קרע בישראליות.
מסכים איתך. אבל יש לך פתרון אחר מלבד לעבור לצבא התנדבותי?

הויכוח היום הוא על שילטון חוק מול שילטון דיקטטורי
המינוח הנכון יהיה דמוקרטים מול מלוכנים או תומכי דיקטטורה או תומכי שחיתות.
ולכן
ימין = תומכי שלטו דיקטטורי (הם כמובן לא יסכימו להגדרה דיקטטורי) כלומר מצביעי מפלגות הקואליציה.
שמאל = תומכי שלטון חוק, כלומר מצביעי מפלגות האופוזיציה.

למה אתה מפחד מהמילה שמאל?
שמאל וימין תמיד יצגו את קטבי הוויכוח.
אי אפשר לומר שאין היום ימין כי אף אחד לא מחזיק בעמדות הימנים מהמהפכה הצרפתית.

נו, אז אולי כדאי להבין שפוליטיקה היא אומנות האפשרי, ובמקום לדרוש גם וגם וגם לנסות להציל חלק?
אין חצי דמוקרטיה. פשרה לא תועיל לדבר מלבד ארכה לאנשי הקואליציה הנוכחית להעמיד פנים שהכל בסדר בזמן שהם ממשיכים למנות אנשים מטעמם לתפקידים מקצועיים וממשיכים לחתור נגד הדמוקרטיה.

למה אתה מפחד מהמילה שמאל?
כי היא משמשת לכלי הסתה בתעמולה הביביסטית.
זה גם שקר.
מי שמיישם בפועל את עקרונות השמאל של לקחת כסף מהעשירונים העליונים ולהעביר אותו ל״עם״ זה אנשי הקואליצה.

אין חצי דמוקרטיה.
עניין של מינוח. תמיד יש טוב ופחות טוב.
או רע ויותר רע.
באמת אתה אומר שבעיניך אין ערך, במצב הנוכחי, להתקדמות בתחום אחד?
למשל אין ערך בביטול ההפיכה המשפטית כל עוד נתניהו בשלטון?
או אין ערך בעלייה בשיעור ההשתתפות בעבודה בחרה החרדית כל עוד הם לא מתגייסים לצבא?

כי היא משמשת לכלי הסתה בתעמולה הביביסטית.
בתעמולה של הליכוד "שמאל" זה לא מי שלוקח כסף מהעניים ונותן לעשירים, שמאל זה מי שמתנגד למחנה שלהם.
לכן לא יעזור לך לטעון שאין היום שמאל.
הסתתרות מאחורי שמות לא תעזור. אתה אכן מתנגד לדרך של המחנה הזה.
אני טוען הרבה זמן שבוויכוח הפוליטי בישראל מאוד חשוב לנסות להבין אייך נראים הדברים מנקודת המבט של הצד השני.

באמת אתה אומר שבעיניך אין ערך, במצב הנוכחי, להתקדמות בתחום אחד?
למשל אין ערך בביטול ההפיכה המשפטית כל עוד נתניהו בשלטון?
או אין ערך בעלייה בשיעור ההשתתפות בעבודה בחרה החרדית כל עוד הם לא מתגייסים לצבא?
הבעיה העיקרית היא השחיתות- החוק לא חל על האנשים שבשלטון או על הציבור שמצביע להם.
ההפיכה המשפטית היא כלי שמאפשר שחיתות שילטונית. ההפיכה תאיץ את ההתדרדרות אבל ביטולה לא יתקן שום דבר. רק יאט קצת את הקצב וירדים את האזרחים.
המגזר החרדי הוא חלק מהשחיתות. בלי לימודי ליבה ההשתתפות שלהם בכח העבודה היא רק למראית עיין, כמורים במגזר שלהם, משגיחי כשרות, ״עמיתי רפואה״, פקידים במשרד הפנים ובראשויות החרדיות , רבנים במינויים פוליטיים ותפקידים דומים.
אי גיוס החרדים לצבא יפורר את הצבא. בין אם ימשיכו לאסור חילוניים שלא מתיצבים או לא.

כשכולאים משתמט לא חרדי אומנם לא גורמים לו להפוך לחייל טוב, אבל משיגים בכך שאדם אחר יפחד להתשמט. מה שלא תשיג אם תכלא משתמט חרדי.
למה אתה כלכך בטוח? אנשים חושבים שחרדים חסינים לתמריצים אנושיים. הם בשר ודם, זה לחלוטין יהיה קשה יותר, אבל האכיפה תעזור. חייב לפחות לנסות, אתה לא יכול לדעת אלה אם כן לא ניסית, ברור שצריך לעשות את זה חכם (stick and carrot
אוקיי, יתכן אני לא בקיא.
בגלל זה החרדים כלכך לחוצים על חוק הגיוס (ההשתמטות). הם חייבים להסדיר את המצב בדחיפות, כי כרגע האברכים משתמטים ויש גבול לכמה זמן אפשר להעלים עין.. אם זה ימשיך ככה מתישהו מ.צ יגיעו לדלתות הישיבות, אין מניעה מזה
מסכים איתך. אבל יש לך פתרון אחר מלבד לעבור לצבא התנדבותי?
אני מאמין שזה הכיוון, כמובן שהצבא הולך לשם והוא הרבה יותר מקצועי מלפני 20 שנה והוא ימשיך במגמה הזאת. אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שיש בצבא הון אנושי אדיר שהלך ליחידות מובחרות רק בגלל ש״אם כבר אני מתגייס אז עד הסוף״ מה שנקרא ״סיירת או ניירת״.
לדעתי חייב להכניס לחברה החרדית את הנורמה של הגיוס. זה 25% (זה בערך החלק שלהם בנוער היום) מהמדינה שלא מתגייסת בכלל, זה המון פוטנציאל שהולך לפח מבחינה בטחונית. ואם אתה נותן להם פטור, זה בטוח לא יקרה.

נערך לאחרונה ב:
בגלל זה החרדים כלכך לחוצים על חוק הגיוס (ההשתמטות). הם חייבים להסדיר את המצב בדחיפות, כי כרגע האברכים משתמטים ויש גבול לכמה זמן אפשר להעלים עין..
גם תקצוב הכוללים והישיבות מוגדר לפי מספר התלמידים שפטורים או בעלי דחית שירות.

למה אתה כלכך בטוח? אנשים חושבים שחרדים חסינים לתמריצים אנושיים.
אני ממש לא חושב כך.
אבל אכיפה זה מצב שאתה כולא אדם, ובעצם מתייג אותו כלא לגיטימי.
כאשר תכלא משתמטים חרדים, תצטרך לכלוא כל כך הרבה אנשים, שלא יהיה כאן שום תיוג. גם הקושי הפיזי לא יהיה משמעותי מול תחושת ההקרבה למען האידאל.
להפך, במצב כזה מי שיתגייס מהחברה החרדית יהיה מוכתם בכתם הנכנע והמפשר על עקרונותיו.

אבל אי אפשר להתכחש לעובדה שיש בצבא הון אנושי אדיר שהלך ליחידות מובחרות רק בגלל ש״אם כבר אני מתגייס אז עד הסוף״ מה שנקרא ״סיירת או ניירת״.
זה נכון ואני לא מזלזל בזה, מצד שני, חלק גדול מאותו הון אנושי אדיר משתחרר היום אחרי שלוש שנים, שחלקם היה בכלל הכשרה. כאשר יהיה צבא התנדבותי יהיה אפשר להחזיק אנשים כאלה עד הפנסיה.
יש הרבה אנשים שיש בהם תחושת שליחות אבל לא מוכנים לשרת בכפיה ותחת מערכת לא יעילה, והם דווקא ירצו יותר להצטרף לצבא התנדבותי.
יש לזה צדדים לכאן ולכאן.
ובכל מקרה אני חושב שבנקודת הזמן הזאת זה הפתרון האפשרי היחיד.
אני מתפלא שאף אחד בזירה הפוליטית לא דורש את זה.

אני ממש לא חושב כך.
אבל אכיפה זה מצב שאתה כולא אדם, ובעצם מתייג אותו כלא לגיטימי.
כאשר תכלא משתמטים חרדים, תצטרך לכלוא כל כך הרבה אנשים, שלא יהיה כאן שום תיוג. גם הקושי הפיזי לא יהיה משמעותי מול תחושת ההקרבה למען האידאל.
להפך, במצב כזה מי שיתגייס מהחברה החרדית יהיה מוכתם בכתם הנכנע והמפשר על עקרונותיו.
לדעתי זה אפשרי. יש הרבה צעדים יצירתיים שאפשר לעשות ככה שחרדים לבסוף כן יתגייסו, כמו לדוגמא לאפשר פטור מדים ליחידות כמו מודיעין. ככה שחרדי לא צריך להיות מוכתם במרחב הציבורי שהוא חוזר הביתה. זה סתם משהו שעלה לי לראש עכשיו, אפשר לבנות כל מיני מסלולים. צריך רק רצון להתעמת חזיתית עם ההנהגה החרדית. לאף אחד במערכת הפוליטית אין את הביצים לעשות את זה.
זה נכון ואני לא מזלזל בזה, מצד שני, חלק גדול מאותו הון אנושי אדיר משתחרר היום אחרי שלוש שנים, שחלקם היה בכלל הכשרה. כאשר יהיה צבא התנדבותי יהיה אפשר להחזיק אנשים כאלה עד הפנסיה.
יש הרבה אנשים שיש בהם תחושת שליחות אבל לא מוכנים לשרת בכפיה ותחת מערכת לא יעילה, והם דווקא ירצו יותר להצטרף לצבא התנדבותי.
יש לזה צדדים לכאן ולכאן.
ובכל מקרה אני חושב שבנקודת הזמן הזאת זה הפתרון האפשרי היחיד.
אני מתפלא שאף אחד בזירה הפוליטית לא דורש את זה.
אני מאמין שזה הכיוון. אבל זה תהליך איטי מאוד עד שמגיעים למאה אחוז מקצועי אם בכלל, צריך פתרון ביניים. ולדעתי צריך לעשות את זה אחרי שהנורמה החברתית החרדית זה להתגייס, כמו בחברה החילונית או לפחות במצב יותר טוב מהיום.

עובדים זרים מגיעים תחת הסכמים בין הארצות מהם מגיעים העובדים הזרים לישראל, והסכמים צריך לכבד.

תתפלא, אבל עובדים זרים הם לא עבדים.
עניין העובדים הזרים עובד עקום כמו כל דבר פה. יש מראית עין חוק, אבל זאת רק מראית עין. מקפידים על החוק איפה שקל להקפיד, אבל בכשלים הגדולים אף אחד לא מטפל, כמו למשל בזה שבניגוד לחוק כדי להגיע לישראל העובדים הזרים נדרשים לקחת הלוואות עתק ולשלם לכל מני מאכרים, ואז המשכורות שלהם הולכות לתשלום ההלוואות וזה מתגלגל על משפחות המטופלים הסיעודיים.

תשאל את חיילי ארצות הברית. על הכל אפשר לשים מחיר. אני של היום מפתח תוכנה עם משפחה ואילו אני של גיל 18 הייתי "מורעל" על ערכים וחסר בגרות. יותר מזה צבא העם הוא לא ערובה לאיכות מספיק לראות את הרוסים
גודל הצבא שלנו לא פרופורציונלי לגודל האוכלוסיה. בארץ יש 25 חיילים לכל 1000 איש. בארה"ב 5 לכל אלף איש וגם זה לרוב מהאוכלוסיות היותר נמוכות. לקחת את המודל של ארה"ב זה אומר להקטין את הצבא ב 80% ולהקטין את איכותו ללא תוספת חיסכון משמעותית בכסף (עלויות לאלף איש דומות). האם הצבא שלנו יכול להתקיים עם 20% מכח האדם הנוכחי? אני לא יודע.

גודל הצבא שלנו לא פרופורציונלי לגודל האוכלוסיה. בארץ יש 25 חיילים לכל 1000 איש. בארה"ב 5 לכל אלף איש וגם זה לרוב מהאוכלוסיות היותר נמוכות. לקחת את המודל של ארה"ב זה אומר להקטין את הצבא ב 80% ולהקטין את איכותו ללא תוספת חיסכון משמעותית בכסף (עלויות לאלף איש דומות). האם הצבא שלנו יכול להתקיים עם 20% מכח האדם הנוכחי? אני לא יודע.
העלויות העצומות האלו קיימות גם היום בשירות חובה "בחינם".
אלא שיותר קשר לראות הפסד של כסף שלא נכנס מאשר הוצאה של כסף שיוצא.

שיטת הבחירות בישראל נותנת כוח עצום למפלגות קטנות שמוותרות מראש על הרצון להיות מפגת שלטון
אתה נוגע לדעתי בנקודה מאוד חושבה. המפלגות החרדיות מתרכזות במגזר שלהן ולא מעניין אותם שלום עם סוריה או עתיד שטחי C, מבחינתן יש את הקבוצה החרדית שכרגע חיה בישראל תחת שלטון ישראלי שבכל מקרה מכוונת לעולם הבא. המפלגות האלה לא פונות לקהל הרחב ולא אומרות שכל היהודים "אחים". הן דואגות קודם כל למגזר שלהן.

המפלגות ערביות הן דוגמא נהדרת לקבוצות מיעוט שיורות לעצמן ברגל פעם אחר פעם כי הן בוחרות לדבר על מליון דברים במקום להתרכז בלייצר שקט תעשייתי ולמשוך תקציבים לעצמן.

אם נשים בצד את העובדה שיש תרבות מאוד חזקה של סוציאליזם שהיא חלק מה-DNA בישראל שגורמת לרוב האכלוסיה לדרוש מהמדינה לעביר כסף ממי שיש לו מעט ילדים למי שיש הרבה מהם. יש פה עניין שאין שום מפלגה שבא ואומרת "חילוניות זה אנחנו" מפלגה שאומרת באופן מוצהר שהיא לא פונה לקהל הדתי אלא ההפך תפעל לקדם הפרדה בין דת למדינה.

כאשר מסתכלים על האופוזיה כל מפלגה רוצה שלום במזרח התיכון ומכוונת לרשות הממשלה. ואז מקבלים תמונות של גנץ ולפיד עם כיפה על הראש במקומות שאין חובה לחבוש אחת. גם קולות המאבק שמתנהל עכשיו מדברים על אחדות, שותפות גורל, והכי חשוב על היותינו אחים בזמן שבצד השני החרדי השיח הזה לא היה קיים מעולם. הם לא רואים בנו אחים, במקרה הטוב רוע הכרחי, בהמת משא שמשמשת לסחיבת העגלה המלאה שלהם.

אין היום שום מפלגה ששואפת לאתגר את ה"הסטטוס קוו" שהוא פשוט שם יפה לחוקים לא כתובים שמאותגרים כל הזמן על ידי דמוגרפיה ונורמות משתנות. לאתגר אותו לכיוון החילוני. לצערי אני אפילו לא רואה ניצנים של שיח כזה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה נוגע לדעתי בנקודה מאוד חושבה. המפלגות החרדיות מתרכזות במגזר שלהן ולא מעניין אותם שלום עם סוריה או עתיד שטחי C, מבחינתן יש את הקבוצה החרדית שכרגע חיה בישראל תחת שלטון ישראלי שבכל מקרה מכוונת לעולם הבא. המפלגות האלה לא פונות לקהל הרחב ולא אומרות שכל היהודים "אחים". הן דואגות קודם כל למגזר שלהן.
זה נכון אבל לא מדוייק. לחרדים יש אגנדות - להגדיל את כוחם הפוליטי על מנת להבטיח שיוכלו לחיות על חשבון החילונים - בלי לעבוד ובלי להשתתף בהגנת הארץ.
אולי לא מעניין אותם הסכמי שלום - שהרי הם לא מתגיסים - אבל בהחלט מעניין אותם לשלוט ולקבוע איך יתנהלו כספי המיסים והמדינה.
התוצאה היא קבוצה שמתרבה בקצב אכספוננצילי.

אם החרדים היו מסתפקים ב״בן ובת״ אז היתה קבוצה, בדומה לערבים - קבוצה שעכשיו לא משתתפת ולא תורמת ורק מקבלת, אבל היא היתה גדלה לאט והיה זמן ואפשר היה לחכות באורך רוח ולתת לתהליכים טיבעיים לגרום להם להכנס יותר ויותר לשוק העבודה. ( זה בערך המצב עם הערבים. בערך כי הערבים משלמים במיסים לא את הכל אבל כימעט את כל מה שהם מקבלים.)

אבל העסקנים החרדים דורשים פרו ורבו והגדילו את כוחינו הפוליטי, והציבור שלהם מציית - לא ״בן ובת״ אלה גידול אכספוננציאלי ומשמעת הצבעתית. ומאחר ונרדמנו בשמירה הגענו לסף שבו עוד איטרציה קטנה או מכסימום שתיים המיעוט החרדי והמשיחי הופך לרוב, והמיעוט החילוני לא יוכל לפרנס אותו, או בכלל לחיות במדינה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Williamsburg אפרופו הדיון בנושא "התמכרות לסמארטפון" אוף טופיק 12
חתול לילה גזירות בתקציב 2025 - הדיון הפוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 367
123W הדיון הציבורי, או צ'רצ'יל על דמוקרטיה אוף טופיק 5
S קוף ללא פרווה, על סלע כחול, במסלול סביב השמש יומני מסע אישיים 51
F היקף הנכסים בחלק מקרנות כספיות סביב ספט' 25 שוק ההון 0
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
divorce+5 המסע אל התייצבות אחרי שנים ארוכות של משבר סביב גירושין ופירוק חיים יומני מסע אישיים 176
A טיול ארוך בחו"ל - שנה סביב העולם (עם ילדים קטנים) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
A דירה סביב 2מ' שח- איפה כדאי? נדל"ן 3
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
M חוק המשיכה הבטוח לאזרח ישראלי לעומת אמריקאי לפי המחקרים שוק ההון 59
ה הצעת חוק: פיצול תפקיד המתווך נדל"ן 28
A חוק הטכנאים- הטכנאי התקשר לפני סיום המועד צרכנות פיננסית 2
א חוק הפטור מגיוס - טיוטת הצעת חוק לקריאה שנייה ושלישית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 133
A בדק בית- חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 4
א חוק־יסוד: החקיקה (הצעת חוק) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
E חידת מיסוי - חוק הרווחים הכלואים מיסים 0
ע שאלה על חוק X300 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
M בניין חדש בן שנה אבל אין חוק מכר בעסקה נדל"ן 14
א חוק־יסוד: החקיקה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 109
A עונש על הפרת חוק המכר נדל"ן 26
E חוק הרווחים הכלואים מיסים 124
A לאזרחים אמריקניים שנמנע מהם לקבל קצבאות ביטוח לאומי אמריקני עקב חוק ה- WEP (כאשר היתה להם פנסיה אחרת מקבילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
E חוק טיבי / תביעה קטנה אוף טופיק 6
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 64
I חוק חינוך חינם עד גיל 3 - יש כזה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 110
fizban הצעת חוק משותפת להורדת מס רווחי הון ל 20% פוסטים מאיכות נמוכה 52
ש חוק הטכנאים צרכנות פיננסית 3
A ביטול חוזה בהפרת חוק המכר? נדל"ן 11
H חוק 300\400 לא מתחשב באינפלציה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
Y ערבות בנקאית חוק מכר - מחיר למשתכן נדל"ן 3
W חוק האנג׳לים מיסים 5
R פורסם תזכיר חוק המצמצם את אי הוודאות בנוגע לשאלה מיהו תושב ישראל לצורכי מס פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חוק ה4% ואינפלציה שוק ההון 27
א הצעת חוק לתיקון דיני העבודה פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 42
A חוק מספר 1 - ים של שאלות - האם כאן זה המקום? שוק ההון 2
Gari האם קרן ההשתלמות נכללת בהון בהקשר של חוק המשיכה הבטוח? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
Z שאלה על חוק ההתגברות שכנראה יחקק. פוסטים מאיכות נמוכה 1
מתכנת הצהרת נהנה על בן/בת זוג בחשבון יחיד (חוק איסור הלבנת הון) צרכנות פיננסית 3
O חוק המטרו - המדינה שוקלת להקפיא מיזמי תמ״א 38 פוסטים מאיכות נמוכה 4
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
M חוק הספאם בחברות "רגילות" אוף טופיק 2
O חוק המטרו - משמעויות נדל"ן 12
flower חוק ההסדרים - שינוי מדיניות בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 70
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
C חוות דעת אישית על הספר 'חוק מספר 1' ועל השיטה שמוצגת בו שוק ההון 4
C חוות דעת *אישית* על הספר 'חוק מספר 1' והשיטה שמוצגת בו שוק ההון 0
Y עיצום כספי בסך 350,000 ש"ח הוטל על חברת אקסלנס נשואה בשל הפרת הוראות חוק איסור הלבנת הון צרכנות פיננסית 0
ק חוק איסור הלבנת הון שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה