• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם אנחנו עושים מספיק?

• פותח הנושא פותח הנושא teddypicker
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא הבנתי את זה, זה שקול לגור בדירה שקנית או להשכיר אותה ולשכור במקום אחר. אם כבר בדירה להשקעה אתה חוסך יותר בהוצאות ״דירת החלומות״ שלא יתבטאו בתשואה...
הפוך בדרכ לגור בדירה שהיא בבעלות שלך יהיה יותר כלכלי מאשר להשכיר למישהו אחר דירה (ולשלם לשם פחת תיקונים עורך דין ביטוח דיירים חודשים שהדירה לא מושכרת נזקים מס הכנסה וכו)
ולשכור בעצמך דירה (ולשלם שם גם על חוזה, ביטוח דרישות מיוחדות של בעלים העלאות שכר דירה וכו)

כמובן שכל מקרה לגופו וככל הדירה יותר קטנה לרוב האחוז תשואה יהיה יותר גדול
אבל בדרכ זה יהיה משתלם לגור בדירה משלך מאשר לשכור

סתם לכיוון מחשבתי אם אתם באמת חושבים בעתיד להשתדרג לבית פרטי עם חצר במקום קצת פחות מרכזי
כנראה שתוכלו במחיר דומה לדירה שאתם גרים בה למצוא בית פרטי גדול עם אפשרות ליחידת דיור. השכרה של היחידת דיור בבית כזה יכולה להיות הכנסה מעולה שגם משלמת את המשכנתא וגם בגלל שזה יחידת דיור אצלכם הפחת עליה הרבה יותר נמוך
זה בקלות יכול להוריד ממחיר הבית 1-2 מיליון שקל בתכנון פרישה מוקדמת

ובגלל שאני גם עם ילדים קטנים
מסגרות פרטיות טובות ככל שיהיו הם אפילו לא רבע מההוצאות שלכם
ובלי או עם קשר לתחשיב הכלכלי תחשבו איפה הייתם רוצים שהילדים ילמדו בבית ספר ותשקלו את המגורים בהתאם
לבית ספר "פרטי" יש הרבה חסרונות מובנים גם אם הוא כלעצמו מצוין (לדעתי לפחות)
ושוב שלכם יש שיקולים אחרים לגמרי וזה ממש מובן

איזור ה2.5M פנסיות משותף.
אם כך, אפשרי כמובן להשתמש בהון האחר לצורך הירידה במשכורות עד לפנסיה ואז לחיות מהפנסיה וקיצבת בט"ל.
השאלות שיכולות להתעורר:
1. האם יש יעדים נוספים להון המצטבר שלכם (שאלתי למעלה לגבי דיור וכו' לילדים)?
2. מה יהיה אחוז השימוש השנתי מתיק ההשקעות ולכמה זמן יוכל להספיק אם לא תפחיתו הוצאות?
3. האם הירידה בשעות העבודה תאיין את היכולת להמשיך לחסוך לתיק ההשקעות?
4. ולפני הכל - מה באמת יותר חשוב לכם: להפחית שעות עבודה או להישאר ברמת חיים גבוהה?

מבחינת השקעות התיק שלכם נראה בסדר. הלוואי על כולנו מלהשתעמם מעליות של מעל 20% בשנה. ריגושים תחפשו במקומות שאתם יכולים לתרום ולהשפיע ולא בשוק ההון.

אתם יכולים לקבל ייעוץ איך לחסוך (יש מידע גם באתר הזה וגם מכל מיני אירגונים). הוצאות הגדולות שאפשר לחסוך בהן הם לרוב: מגורים (לגור בבית יותר זול, אם זה באיזור זול אז כנראה שזה יוריד עוד עלויות), רכב (רכב אחד אם אפשרי, לקנות רכבים עם עלויות נמוכות ולהחזיק אותם הרבה זמן, להשתמש בתחבורה ציבורית), חינוך (למצוא מסגרות טובות וזולות, לא לראות את בית הספר בתור ספק של חינוך אלא שותף לחינוך), חופשות (בתי מלון/אכסניות זולים).

לא קלטתי אם כתבת בני כמה הילדים. כתבת מסגרות פרטיות. זה משנה אם מדובר בגנים שאחרי זה עוברים לבתי ספר ציבוריים, או שזה בתי ספר פרטיים ל 12 שנים.

אצלנו שיא ההוצאות הוא דווקא עכשיו כשהם בתיכון. שיעורים פרטיים, חוגים, בגדים, בילויים. והבריאות שלנו יקרה יותר עם הגיל. ותומכים בהורים.

בכל מקרה, כמו שכתבו לך, ההוצאות שלכם גבוהות. (בחיפה מוציאים פחות.). ברוח האתר הזה - חסכו יותר ופרשו מוקדם יותר.

אלא אם אתה חייב לשדרג לטרנד האחרון של המגזין/משפיען החביב עליך :)
אני לא בטוח אם יש קורלציה בין שדרוג או עדכון עיצוב הבית לבית האם הבית שכור או לא

בהרגשה שלי לפחות מי שירצה לעשות את זה יעשה את בין אם הדירה שכורה או לא
ולפעמים זה אפילו הפוך על הפוך בשביל להרגיש חיבור לדירה שכורה (ככה הסבירו לי כמה מקרים שהשקיעו עשרות רבול אלפי שקלים בשיפוצים ועצובים בדירות שכורות)

1. האם יש יעדים נוספים להון המצטבר שלכם (שאלתי למעלה לגבי דיור וכו' לילדים)?
2. מה יהיה אחוז השימוש השנתי מתיק ההשקעות ולכמה זמן יוכל להספיק אם לא תפחיתו הוצאות?
3. האם הירידה בשעות העבודה תאיין את היכולת להמשיך לחסוך לתיק ההשקעות?
4. ולפני הכל - מה באמת יותר חשוב לכם: להפחית שעות עבודה או להישאר ברמת חיים גבוהה?
שאלות מצוינות, אין לי תשובה כרגע :) אנחנו עדיין לא בסטייט אוף מיינד הזה, משאלה ראשונית על השקעות, אני מבין עכשיו כמה הדברים קשורים.

לא קלטתי אם כתבת בני כמה הילדים. כתבת מסגרות פרטיות. זה משנה אם מדובר בגנים שאחרי זה עוברים לבתי ספר ציבוריים, או שזה בתי ספר פרטיים ל 12 שנים.
עדיין בגנים

אצלנו שיא ההוצאות הוא דווקא עכשיו כשהם בתיכון. שיעורים פרטיים, חוגים, בגדים, בילויים. והבריאות שלנו יקרה יותר עם הגיל. ותומכים בהורים.
קשה לי להאמין שמשלמים מעל 5000 לילד בגילאים האלה..

תודה לכולם, נתמקד בניתוח ההוצאות בחודשים הקרובים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
קשה לי להאמין שמשלמים מעל 5000 לילד בגילאים האלה..

אצלנו זה לא הגיע לסכומים האלה אפילו בימי הגנים.
אבל זה יכול להגיע לסכומים כאלה בתיכון - אם שולחים לבתי ספר פרטיים + חוגים והוצאות ושיעורים פרטיים. שלא נדבר על נסיעות לחו"ל, הופעות ושלל דברים שתיכוניסטית רוצים.

זה לא חייב להיות ככה, אבל זה יכול. אני רק משתף את זה המבט הזה כי תמיד אומרים שתקופת הגנים היא השיא של ההוצאות, ואני רואה שבפועל זה לא היה בדיוק ככה אצלנו.
עם הגיל (גם שלנו) ההוצאות מתנפחות והמשמעת העצמית יורדת. אולי כי מבוגרים יותר ומחפשים הקלה אחרי 15 שנים של הורות בלתי נפסקת.
כמובן שאם הילדים עצמם יורשים משמעת עצמית וחסכנות, ויוצאים לעבוד בעצמם, זה יכול להיות אחרת. אבל לא כולם ככה...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
דוריטוס חמוץ-חריף "אנחנו ניתן כמה שההורים שלו יתנו" אוף טופיק 102
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 521
ע האם אנחנו מחממים מים שאנחנו לא צריכים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 20
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
קפיטליסט מרושע ויתרנו על דירה בשלב מתקדם - האם אנחנו צריכים לשלם לעו"ד? נדל"ן 18
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
שם משתמש בעייתי אנחנו משלמים יותר מדי על האינטרנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ט האם אנחנו בעיצומו של דוט.קום #2? פוסטים מאיכות נמוכה 112
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
י למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך ? שוק ההון 86
L לא נעים... כמה מכם היו בסיטואציה הלא נעימה של - אנחנו מחפשים עֲרֵבִים... אוף טופיק 24
4 האם אנחנו לקראת מלחמה? אוף טופיק 42
M אנחנו יושנים בעמידה אוף טופיק 12
נ אנחנו מפורסמים! ומפחידים שוק ההון 38
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
P עזרו לנו להבין אם אנחנו טועים :) שוק ההון 15
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 268
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
stass תגידו, אנחנו מדברים כאן על מניות ספציפיות? שוק ההון 53
ב מה אתם הייתם עושים נדל"ן 7
עידו ג מה אתם הייתם עושים? קריירה ושונות יזמות והגדלת הכנסות 31
Gari מה עושים אם נמצאים בתקופה המשיכה מהתיק והמט"ח יורד בחדות לעומת השקל? שוק ההון 22
Yohiko מה עושים? התפתחות אישית 26
א היכן אתם עושים טיפולי שיניים? צרכנות פיננסית 69
algo.il חיוב מס הכנסה לא מוצדק על העברה כספית לחשבון השקעות לחו"ל - מה עושים? מיסים 5
ה מה עושים עם 150,000 ובלי נסיון בכלל? התפתחות אישית 12
$$$ טראמפ $$$ מה עושים עם 100,000 שקל שחייבים להביא תשואה גבוהה?? שוק ההון 63
algo.il סוגיה - אם אין הפרשות גמל והשתלמות בניגוד להסכם קיבוצי - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ס מה הייתם עושים אם לא הייתם צריכים לשלם מס רווח הון למשך 5 שנים? מיסים 24
E שגיאה בטופס 1301 – "מחזור מכירות מרווח הון גבוה מ-2.81 מיליון ש"ח" – מה עושים? מיסים 8
ה 40,000$ בחשבון הבנק, מה הייתם עושים? שוק ההון 2
C קסם העלו דמי ניהול בקרן עוקבת ת"א 125 - מה עושים? צרכנות פיננסית 5
H האם הניירות האלה עושים מה שאני חושב? שוק ההון 0
ד התעוררות מאוחרת - מה עושים עם הבלאגן בתיק ני"ע שלי שוק ההון 41
D מה עושים עם החלק הסולידי בתיק ההשקעות? שוק ההון 18
D למי שקונה מדדים כל חודש איך אתם עושים את זה? שוק ההון 7
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
T לקות בדירה מקבלן - שלא נותן מענה, מה עושים? נדל"ן 1
הירהורים מה הייתם עושים עם הRSUs ? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
GeraltOfHaifa רוצים חיים כפריים. אני דרומי - היא צפונית. שנינו משפחתיים מאוד - מה עושים? התפתחות אישית 23
U מה עושים עם משכורת בדולרים? מיסים 23
ש איך עושים סדר בכל הבלגן של חסכונות/פנסיה/השתלמות וכו'? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה