• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תגידו, אנחנו מדברים כאן על מניות ספציפיות?

• פותח הנושא פותח הנושא stass
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

stass

משתמש רגיל
דירוג
232
או שלא כל כך נהוג....

למי שנהנה קצת מהמשחק, 10% מהתיק :)

לא רואה סיבה שלא, כל עוד אתה לא מייעץ לאחרים לרכוש אותם...

@הסולידית ביקשה שלא לדבר על מניות ספציפיות בפורום שלה.

אם אתה ממש מתעקש אז הקמתי פורום לדיון על מניות ספציפיות שמחלקות דיבידנדים.
אתה יכול להגיע אליו מהבלוג שלי אם אתה רוצה.

Fair enough.
אולי בעתיד יהיה לנו תת-פורום לספקולנטים :)
אגב, ב long זה עובד נחמד ובצורה רצינית (מקווה זה בסדר לפרסם לינק?).

בכל אופן זה לא המקום לדבר על מניות ספציפיות, בין אם מותר או אסור, כי רוב האנשים כאן לא משקיעים במניות ספציפיות. אולי מדדים ספציפיים כמו הטיה לסקטור, מדינה וכד'.
לדיונים בעברית - זה כנראה long.co.il

בכל אופן זה לא המקום לדבר על מניות ספציפיות, בין אם מותר או אסור, כי רוב האנשים כאן לא משקיעים במניות ספציפיות.
א - לא בטוח שזה נכון
ב - גם אם כן, זו לא נראית כמו סיבה הגיונית.
ג - אני לא קובע כאן כלום

לונג זה מקום הרבה יותר מתאים למי שמתעניין בהשקעות ערך

אני מבקר בלונג מדי פעם, אבל השיח בנוגע למניות ספציפיות הוא קצת תפל במובן הזה שלא ראיתי שם פוסטים על חברות חדשות, רק ממחזרים דברים ישנים.
אני אשמח לדעת שאני טועה או מפספס איזה חלק באתר כי אני מרגיש שהאנשים שם יכלו לתרום רבות לשיח (כמו @Edward).

אני מאוד מסכים עם @Buffett בעניין הזה של "לא בטוח שזה נכון" (שרוב החברים בפורום לא משקיעים במניות ספציפיות - כי אני עושה את זה).
ד"א גם פה יש משקיעי ערך, הפורום הוא פלטפורמה לכל מי שעוסק בהשקעות לטווח ארוך, לאו דווקא בצורה הסולידית שלהן.

ציטוט מהתקנון
חל איסור מוחלט ומפורש על הפרת הוראות הרשות לניירות ערך ו/או הוראות הבורסה ומסלקת הבורסה. בתוך כך, הנך מתחייב/ת שלא לבקש מחברי הקהילה המלצות פרטניות לייעוץ השקעות המותאם אישית לצרכיך, וכן שלא לספק מענה לבקשות מסוג זה. במידה שהנך מחזיק/ה בנייר ערך מסוים הנזכר במהלך הדיונים, מחובתך לספק גילוי נאות בדבר העניין. המלצה על ביצוע פעולה קונקרטית בניירות ערך (קנייה, מכירה) אסורה בתכלית האיסור.

אף אחד לא ביקש המלצה לקנות או למכור נייר ערך כלשהו.
אבל יש כאן אנשים מאוד חכמים ומנוסים. להתייעץ איתם לגבי ניתוח של פעילות עסקית או ניתוח פיננסי של חברה כלשהי, נשמע לי כמו דבר חיובי והגיוני.
@הסולידית ?

@ע.מדי אם הסולידית לא רוצה שידברו פה על מניות ספציפיות יש לכבד זאת כמובן אבל שים לב שבציטוט שהעלת אין שום אזכור לכך שאסור לדבר על מניות ספציפיות.
לא לספק/לבקש המלצות, גילוי נאות - כן. דיון תיאורטי לא משתמע מהציטוט כבעייתי.

@ע.מדי אם הסולידית לא רוצה שידברו פה על מניות ספציפיות יש לכבד זאת כמובן אבל שים לב שבציטוט שהעלת אין שום אזכור לכך שאסור לדבר על מניות ספציפיות.
לא לספק/לבקש המלצות, גילוי נאות - כן. דיון תיאורטי לא משתמע מהציטוט כבעייתי.
תנסה לבדוק את התחום האפור של הסולידית, בהצלחה

אף אחד לא ביקש המלצה לקנות או למכור נייר ערך כלשהו.
אבל יש כאן אנשים מאוד חכמים ומנוסים. להתייעץ איתם לגבי ניתוח של פעילות עסקית או ניתוח פיננסי של חברה כלשהי, נשמע לי כמו דבר חיובי והגיוני.
@הסולידית ?
מה שאתה מתאר זה ההבדל בין תאוריה לפרקטיקה, בהצלחה במציאת האזור האפור של בעלת הבית

אני לא ממש ראיתי דיונים בלונג. ראיתי פורום שהוא יותר Q&A בו שואלים את אדווארד מה הניתוח שלו למניה והוא עונה. עם זאת זו דעתי האישית המבוססת על שתי צפיות בפורום וככל הנראה מוטעית :)

בפורום הזה למשל מה שמעניין זה שהוא מאוד חופשי במובן שאין נכון ולא נכון וכל אחד יכול להאמין במה שהוא רוצה - מה שאני מתחבר אליו מאוד (ליברטריאניזם?) - לפעמים יכול להיות שהפורום חופשי אפילו יותר מדי.

אני אישית לא מאמין שאפילו שהרעיונות שאני מאמין בהם נכונים ומפקפק בהכול ולכן נהנה לשמוע את כל ההשקפות. לכן אני מעדיף לדבר פה כי אז אני גם יכול להשמיע דעה מנוגדת לכלל וגם אני יכול לשמוע דעות מנוגדות לדעתי (מה שמאפשר לי ללמוד על דברים חדשים במקום להיות תקוע כל הזמן באותם רעיונות).

לא שאין מה ללמוד מאדוורד - כי יש ואני אישית למדתי ממנו לא מעט - אבל עדיין אני מעדיף פורום פתוח בהתערבות מינימלית כדי לאפשר את כל הדעות.

וחוץ מזה - העיצוב של הפורום הזה יותר מודרני :>

ואוסיף שזה גם יכול להיות למי שהוא קיצוני לחלוטין (במובנים סולידיים לפחות) כמוני (100% - בשאיפה ל-120) או @אורי ג. (130%?).

תנסה לבדוק את התחום האפור של הסולידית, בהצלחה
לא בודק שום תחום אפור, רק כתבתי שבציטוט שהעלת לא כתוב שאסור לדון על מניות ספציפיות, מה גם שהיו כבר דיונים כאלה בפורום על ברקשייר האת'אוויי, קוקה קולה, כל מיני מניות דיבידנד מסוימות וכו'. התחום האפור שבין הבעת דעה בדיון תיאורטי להמלצה קיים גם לגבי נייר מחקה מדד בדיוק באותו אופן, או שאלות כמו סין/נפט - לאן ממשיכים מכאן.
בכל מקרה לי זה לא משנה כך או כך, אני משקיע במדדים בלבד.

לא בודק שום תחום אפור, רק כתבתי שבציטוט שהעלת לא כתוב שאסור לדון על מניות ספציפיות, מה גם שהיו כבר דיונים כאלה בפורום על ברקשייר האת'אוויי, קוקה קולה, כל מיני מניות דיבידנד מסוימות וכו'. התחום האפור שבין הבעת דעה בדיון תיאורטי להמלצה קיים גם לגבי נייר מחקה מדד בדיוק באותו אופן, או שאלות כמו סין/נפט - לאן ממשיכים מכאן.
בכל מקרה לי זה לא משנה כך או כך, אני משקיע במדדים בלבד.

אני לא נציג הבעלים, חבר הנהלה או במחלקת השיטור,
ובאמת לא אכפת לי אם מדברים מייעצים או סוקרים מניות
ציטטתי את התקנון לידיעה, כל אחד חופשי להבין אותו כרצונו, מי שמחליט בסופו של דבר זו בעלת הבית ...
בהצלחה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הדיון כאן הוא די מיותר.
כשאנשים התחילו לדון במניות ספציפיות בשרשור של השקעה במניות דיבידנד @הסולידית ביקשה מפורשות לא לדון בחברות ספציפיות אפילו שלא היה שם שום אזכור להמלצות.

מי שממש סקרן יכול לחפש את התגובה שלה בשרשור הארוך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
E מה תגידו על זה? פוסטים מאיכות נמוכה 5
ליאת - איפה שיש רצון... תגידו, מה נסגר עם זמני המענה ההזויים בבתי ההשקעות? צרכנות פיננסית 6
ע תגידו ביי לתל אביב 100, תגידו היי לתל אביב 125 שוק ההון 45
דוריטוס חמוץ-חריף "אנחנו ניתן כמה שההורים שלו יתנו" אוף טופיק 102
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 521
ע האם אנחנו מחממים מים שאנחנו לא צריכים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
T האם אנחנו עושים מספיק? יומני מסע אישיים 27
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 20
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
קפיטליסט מרושע ויתרנו על דירה בשלב מתקדם - האם אנחנו צריכים לשלם לעו"ד? נדל"ן 18
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
שם משתמש בעייתי אנחנו משלמים יותר מדי על האינטרנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ט האם אנחנו בעיצומו של דוט.קום #2? פוסטים מאיכות נמוכה 112
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
י למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך ? שוק ההון 86
L לא נעים... כמה מכם היו בסיטואציה הלא נעימה של - אנחנו מחפשים עֲרֵבִים... אוף טופיק 24
4 האם אנחנו לקראת מלחמה? אוף טופיק 42
M אנחנו יושנים בעמידה אוף טופיק 12
נ אנחנו מפורסמים! ומפחידים שוק ההון 38
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
P עזרו לנו להבין אם אנחנו טועים :) שוק ההון 15
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 268
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
א כיצד מדברים בשפת הילדים לגבי חיסכון והשקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
M מעבר לIRA, הסכנה שלא מדברים עליה שוק ההון 26
מ למה הכוונה בצעד הממשלה שעליו מדברים היום להיתר לפיצול דירות בבתים פרטיים? נדל"ן 5
י כולם פתאום מדברים על להיכנס לבורסה שוק ההון 35
ב מדוע לא מדברים פה על רכישת ניירות בריטיים? שוק ההון 12
amidar פחד מדברים שטראמפ יכול לעולל לי כמשקיע זר... שוק ההון 5
Y מדברים עליכם במאקו: "קמצנים גאים" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
Izik כולם מדברים על קריסה.. שוק ההון 57
Y גם ב"כלכליסט" מדברים על חסכון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
מ למה מדברים על הפסד של 50% כששוקלים כמה להשקיע במניות? שוק ההון 11
Y מדברים על משכורות? אוף טופיק 105

נושאים דומים

Back
למעלה