• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו

• פותח הנושא פותח הנושא בת העמק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בת העמק

משתמש בכיר
דירוג
21,483
בשנה האחרונה נסגרות לא מעט מסעדות ידועות וותיקות בארצנו, די הגיוני בהתחשב במצב הרוח והכיס של תושבי המדינה ועם כמעט אפס תיירים.
מצד שני, גם בעולם יש שינויים לגביי מסעדות כולל היוקרתיות שבהן.

אבל ישנן לא מעט מקומות האכלה שכנראה ישארו איתנו עוד שנים רבות - אוכל טעים במחיר נוח או אוכל טעים שמגיע לביתנו במשלוחים.
אני מהרהרת לא מעט על הנושא הזה ומנסה לדמיין איך ייראה עולם ההסעדה בעוד עשור או שניים, לאו דווקא בישראל:

- האם ההתפתחות הטכנולוגית תחזיר אותנו להכין בבית ע"י רובוטריקים?
- האם עולם המסעדות יתפצל לשני חלקייו, האוכל וחווית האירוח, כך שייבנו מתחמי אירוח נוחים ויפים לחברותא בעוד שאת האוכל יהיה אפשר להזמין מכל המטבחים באזור (ואפילו מנה מכל מטבח)?
- האם תהיה חזרה לעולם של אוכל מזין ופשוט שמכינים בבית כחלק מהחוויה האישית והמשפחתית?
- רעיון אחר שלא דמיינתי?

מה אתם חוזים לעתיד? מה הייתם מעדיפים?
אשמח לשיקולי מחיר, בריאות, ביזבוז מצרכים, הנאה, תעסוקה וכו'...

אבל ישנן לא מעט מקומות האכלה שכנראה ישארו איתנו עוד שנים רבות - אוכל טעים במחיר נוח או אוכל טעים שמגיע לביתנו במשלוחים.
אני חושב שדוקא להיפך - חלק גדול מהמקומות עם האוכל הטעים נסגרים, מה שנשאר זה מקומות עם אוכל בינוני במחיר זול.

כל מיני מקומות לאכול משהו פשוט ובזול עבור אנשים שנמצאים מחוץ לבית (או משלוחים כאלה הביתה עבור מי שאין לו זמן לבשל) זה משהו שימשיך להתקיים גם אם מצב הרוח והכיס ירודים.
דוקא מקומות טובים עם אוכל טוב דורשים יותר כסף ויותר מצב רוח כדי להינות מהם.

אבל כל זה הוא זמני לדעתי. אין באמת שינוי מגמה אלא יותר תקופה רגעית שבה יש שילוח של חוסר חשק לצאת לבלות יחד עם פחות כסף זמין לבזבוזים.

זה אולי יחליף את המשלוחים הביתה, אבל זה לא יחליף לא את האוכל הטוב בחוץ (כי שם חלק גדול מהחוויה זה האוויר) ולא את האוכל הזול בחוץ.
האם עולם המסעדות יתפצל לשני חלקייו, האוכל וחווית האירוח, כך שייבנו מתחמי אירוח נוחים ויפים לחברותא בעוד שאת האוכל יהיה אפשר להזמין מכל המטבחים באזור (ואפילו מנה מכל מטבח)?
רעיון מעניין.
לא חושב שזה כלכך ישים, כי חלק עיקרי במסעדות טובות זה רמת הידע וההבנה של המלצרים בתפריט.
אני לא רואה מצב במסעדה יוקרתית שמלצר לא יכיר את כל המנות בתפריט ולא ידע להמליץ לאורחים מה להזמין, ואני לא רואה מצב שמלצר יכיר בע"פ תפריטים של עשרות (או אפילו מאות) מסעדות מהאזור.
האם תהיה חזרה לעולם של אוכל מזין ופשוט שמכינים בבית כחלק מהחוויה האישית והמשפחתית?
חזרה?
אני חושב שזה אי פעם נעלם. זה בעיקר עניין של העדפות אישיות ומצב משפחתי.
לא חושב שמשהו מהותי ישתנה.
עכשיו יש קצת תקופה של מעבר למקומות זולים ופשוטים בגלל המצב, אבל אחרי שהמלחמה תגמר אנשים לאט לאט יחזרו לחגוג ולשמוח, כולל במסעדות.

עכשיו יש קצת תקופה של מעבר למקומות זולים ופשוטים בגלל המצב
קראת את הלינק השני שהבאתי? עושה רושם שיש מיצוי בנושא מסעדות המישלן בעולם (ואלה ששואפות לכיוון), לא?
חלק גדול מהמקומות עם האוכל הטעים נסגרים, מה שנשאר זה מקומות עם אוכל בינוני במחיר זול.
טעים זה באמת עניין סובייקטיבי, אבל אני מתייחסת בעיקר למסעדות שאתה מכיר ואוהב את המנות הקבועות, פחות לחפש את המפתיע והיצירתי.
באזור שלי, המסעדות האלו קיימות שנים רבות ולא נסגרות. המיוחדות באמת תנודתיות לפי מצב הרוח.
חזרה?
אני חושב שזה אי פעם נעלם. זה בעיקר עניין של העדפות אישיות ומצב משפחתי.
זה די נעלם לדעתי.
אפילו בכפרים הערביים כבר יש יותר נטיה לקנות אוכל מוכן ולצאת למסעדות. נשים מתחת לגיל 60 כבר לא יודעות לקטוף צמחים עונתיים ולהכין מאכלים מסורתיים.
רוב החברות שלי ממעטות לבשל, אולי בשישי ליומיים-שלושה וזהו, ונצמדות לשתיים-שלוש מנות שהצליחו להן.

הרבה אנשים לא רוצים לעסוק במלאכת הבישול כיום, גם לא בניקיון ומשחק עם ילדיהם - מעניין לאיזה עולם אנושי נגיע בעזרת הטכנולוגיה.

קראת את הלינק השני שהבאתי? עושה רושם שיש מיצוי בנושא מסעדות המישלן בעולם (ואלה ששואפות לכיוון), לא?
מודה שלא התעמקתי ב2 הכתבות ובעיקר ענינתי מתוך דברים שקראתי ונחשפתי אליהם בעבר ממקורות שונים.
אבל גם עכשיו אחרי רפרוף בלינקים שהבאת לא ראיתי שם משהו שסותר מהותית את מה שאמרתי.
גם אם יש מיצוי מסויים של הטופ שבטופ, עדיין זה לא בהכרח שינוי מגמה מהותי. יש צמצום ביציאה למסעדות כבילוי בעיקר בגלל המצב הכללי בעולם (ובארץ בגלל מצב הרוח הלאומי הירוד).
ברגע שזה ישתנה אנשים יחזרו לצאת למסעדות לשם הנאה.
טעים זה באמת עניין סובייקטיבי, אבל אני מתייחסת בעיקר למסעדות שאתה מכיר ואוהב את המנות הקבועות, פחות לחפש את המפתיע והיצירתי.
סבבה, לאלו אני קורא "בינוניות" לעומת מסעדות "מיוחדות" (לא רק מסעדות עילית כמו משלן אלא גם מסעדות ברמה או שתים מתחת, אבל כאלו עם אוכל מעל הממוצע ושירות מעל הממוצע).
נשים מתחת לגיל 60 כבר לא יודעות לקטוף צמחים עונתיים ולהכין מאכלים מסורתיים.
יש מרחק גדול בין ללכת לקטוף בעצמך את האוכל (ולצוד אותו בעצמך?) לבין ללכת למסעדה.
את יודעת, יש גם סופר, ירקנייה, קצבייה ודברים כאלה.
רוב החברות שלי ממעטות לבשל, אולי בשישי ליומיים-שלושה וזהו, ונצמדות לשתיים-שלוש מנות שהצליחו להן.
אני מנחש שרובן בגיל ומצב משפחתי דומה לשלך. אחרי שהילדים גדלים ויוצאים מהבית אנשים באמת נוטים לבשל פחות בבית.
אבל אני לא חושב שהמצב השתנה אם מסתכלים על אנשים שהיום יש להם ילדים שגרים עדיין בבית.

אני מנחש שרובן בגיל ומצב משפחתי דומה לשלך.
כן, אבל הם עשו כך גם כשהילדים היו קטנים.
אני לא חושב שהמצב השתנה אם מסתכלים על אנשים שהיום יש להם ילדים שגרים עדיין בבית.
בני וכלתי יודעים לבשל ומעדיפים שלא. מזמינים מוולט, אוכלים בחוץ (גם עם הקטנטונת) ומקבלים אוכל מבושל מההורים משני הצדדים.
המחותנים שלי מכינים ארוחה גדולה בימי שישי ואת העודפים מעבירים לילדים לעוד כמה ימים.
אני חושבת שאני די יוצאת דופן בסביבה שלי, ועדיין לא התאהבתי במטבח. זה פשוט חלק מהחיים שלי, וזה כבר לא קיים בהרבה בתים.
יש מרחק גדול בין ללכת לקטוף בעצמך את האוכל (ולצוד אותו בעצמך?) לבין ללכת למסעדה.
יש לי חבר ערבי מסעדן ותיק. לפני כמעט עשור הוא פתח בנוסף מקום להזמנת טייק אווי בכפר, וזה הציל אותו בתקופת הקורונה וגם עכשיו (סגר זמנית את המסעדה).
לאחרונה הוא פתח סניף נוסף בכפר גדול מאד ליד נהריה.
הוא מספר שלא רק שהנשים פחות מבשלות כיום, אלא שהצעירים ממש מעדיפים אוכל מערבי כמו פיצה והמבורגר וזה פותר בעיות גם לאמא וגם לילדים.

מה אתם חוזים לעתיד?
בית אחד שיש בו אוכל טוב ומזין אי-שם בקיסריה.

כל השאר מחטטים בזבל.
מעמד הביניים יוכל לקנות שרותי חיטוט בזבל ומשלוחי זבל הביתה.
לבעלי האמצעים יהיו מסעדות שיגישו זבל ברוטב טריאקי במחיר של דירה ברעננה.

שיקולי בריאות
סיכון גבוה לאירוע-לב עד גיל ארבעים, לכל מי שנולד אחרי 1995.

נערך לאחרונה ב:
בשנה האחרונה נסגרות לא מעט מסעדות ידועות וותיקות בארצנו, די הגיוני בהתחשב במצב הרוח והכיס של תושבי המדינה ועם כמעט אפס תיירים.
מצד שני, גם בעולם יש שינויים לגביי מסעדות כולל היוקרתיות שבהן.

אני מהרהרת לא מעט על הנושא הזה ומנסה לדמיין איך ייראה עולם ההסעדה בעוד עשור או שניים, לאו דווקא בישראל:

- האם עולם המסעדות יתפצל לשני חלקייו, האוכל וחווית האירוח, כך שייבנו מתחמי אירוח נוחים ויפים לחברותא בעוד שאת האוכל יהיה אפשר להזמין מכל המטבחים באזור (ואפילו מנה מכל מטבח)?
- האם תהיה חזרה לעולם של אוכל מזין ופשוט שמכינים בבית כחלק מהחוויה האישית והמשפחתית?
- רעיון אחר שלא דמיינתי?

אשמח לשיקולי מחיר, בריאות, ביזבוז מצרכים, הנאה, תעסוקה וכו'...
- יש הרבה חברות שעובדות על טכנולוגיה חדשה למסעדות ומקומות שמייצרים מזון, בין אם זה אוטומציה שנראה לי שנהיית מאוד אפקטיבית, הרבה כסף הולך לתחום,

או פישוט של תהליכי בישול
כך שאדם כמעט ללא נסיון יוכל להגיע למסעדה ולבשל מנות מורכבות בצורה מדוייקת. סוני עובדת על משהו כזה, כולל ספריה של מזונות מכל העולם.

אני מניח שהטכנולוגיה הזאת גם תגיע מתי שהוא לבתים.

- תחום הארוחות מוכנות(ארוחות מדף) בסופר יחסית מוזנח בארץ, בחול יש מגוון רחב הרבה יותר של ארוחות מוכנות(קפואות/מצוננות), עם רמות מחיר ואיכות שונות, כולל גורמה. מעניין למה.

- כל הנושא של וולט, בחול לקחו את זה לכיוון של להציע מותגי מסעדה וירטואלים באפליקציה שעוברים תהליך של שיווק והתאמה שדומה לשיווק דיגיטלי.

מן הצד השני אחד המודלים המעניינים שם זה לפתוח מתחם גדול של מטבחים להשכרה, כל מטבח יכול להציע "מסעדה אחת" או מספר מסעדות, וכך במתחם אחד מייצרים מנות שפונות למגוון רחב של טעמים, וזה מוזיל משמעותית את המשלוח.

ויש עוד אופציות להוזלת המשלוח אם נניח פונים לחברות ומארגנים משלוח קבוצתי לארוחת הצהריים.

ביחד זה נראה כמו מודל שיכול להיות יותר זול מעלות של לרדת בצהריים למסעדה, עם מגוון גדול יותר, ויותר נוחות. ואולי גם להתחרות במחיר של ארוחת הערב מפשחתית בחוץ.

- לגבי חוויה וזה אין לי כ"כ מושג בזה

- לגבי רובוטים למטבח הביתי, תהיה גם זליגה של הטכנולוגיות למטבח הביתי. כרגע נראה לי שרובוט יהיה מאוד יקר אבל טכנולוגיה כמו של
elselabs.io תהיה במחיר סביר יחסית, אני מניח שיהיו גם מעבדי מזון חכמים,וגם הקניות באינטרנט יתפסו יותר(ובמתכונים יהיה כפתור - "הזמן מרכיבים") , ככה שרמת הקושי של להכין אוכל טעים בבית תרד בהרבה. כמובן תמיד יהיו כאלה שירצו לעשות יותר וכו...

נערך לאחרונה ב:
כתבת דברים מעניינים, עופר.
כולל ספריה של מזונות מכל העולם.
אני חייבת לציין שהאוכל שאני מכינה ביום הוא פי כמה וכמה טעים יותר ממה שהכנתי עד לפני 15 שנה, וחלק גדול מזה הוא באמת עולמות האוכל שנפתחו באינטרנט (חתיכת ספריה יש שם).
זה לא רק בלוגרים עם מתכונים אלא גם סירטונים עם רעיונות, מחקרים על מזונות ושילובים, מאמרים מרחיבי דעת (כמו של אסף אביר או אורי מאיר-צ'יזיק או מדע בצלחת).
מדף התבלינים שלי כיום עשיר פי כמה ממה שנהגתי בצעירותי, והוא גם מורכב מיבוש עלים מהגינה הפרטית.
תחום הארוחות מוכנות
קרה לי שקניתי בטיוליי באירופה במקררי הסופרמרקט, ואני מאד לא אוהבת את הטעם המלאכותי של זה.
ניסיתי לקנות גם ב"קשת טעמים" מגוון מהליין שלהם (ממפעל מאמוצ'קה ליד כרמיאל) ורוב המוצרים סובלים מטעם תפל, כנראה כדי להתאים לכולם.
אני מניחה שמי שממש לא רוצה לבשל אבל רוצה "להכין" לבד בבית (כי זול וזמין) יתרגל לטעמים האלה כי החך שלנו יודע להתאים את עצמו די מהר.
אחד המודלים המעניינים שם זה לפתוח מתחם גדול של מטבחים להשכרה, כל מטבח יכול להציע "מסעדה אחת" או מספר מסעדות, וכך במתחם אחד מייצרים מנות שפונות למגוון רחב של טעמים, וזה מוזיל משמעותית את המשלוח.
נדמה לי שעשו משהו כזה בתקופת הקורונה, כשאנשים לא רצו לשבת במסעדות אבל רצו את האוכל מהמסעדות.
אני לא מתמצאת ב"וולט" אבל האם אפשרי להזמין באותה הזמנה מנות מכמה מסעדות באזור?

כן, אבל הם עשו כך גם כשהילדים היו קטנים.
מעניין.
הרושם שלי שהדברים האלה הרבה יותר קשורים למצב משפחתי מאשר לשנה שמופיעה ביומן.
אני רואה את זה הרבה אצל קולגות מהעבודה בכל מיני גילאים - ההתנהגות ממש משתנה בין שלב הרווקות לשלב שיש ילדים לשלב שהילדים יוצאים מהבית.
בני וכלתי יודעים לבשל ומעדיפים שלא. מזמינים מוולט, אוכלים בחוץ (גם עם הקטנטונת) ומקבלים אוכל מבושל מההורים משני הצדדים.
תמיד היו אנשים כאלה.
אני לא חושב שמספרם גדל משמעותית בשנים האחרונות.
הוא מספר שלא רק שהנשים פחות מבשלות כיום, אלא שהצעירים ממש מעדיפים אוכל מערבי כמו פיצה והמבורגר וזה פותר בעיות גם לאמא וגם לילדים.
זה נכון, יש המון מעבר לאוכל מערבי. אבל גם זה לא חדש.
אני זוכר שלפני 20 שנה נסעתי לטייל בחו"ל (לעיר גדולה) וממש הופתעתי מזה שלא מצאתי כמעט אף מסעדה שמגישה אוכל מקומי. כל העיר הייתה מלאה באוכל "בינלאומי" (פיצות, פסטות, המבורגר, אסייתי למיניהם וכו')
יכול להיות שלכפרים הערבים זה הגיע רק לאחרונה, אבל זה משהו שקורה בעולם ב50 שנה האחרונות בערך. זה לא באמת משהו חדש.

הערכה שלי היא שענף המסעדות עבר את ימי הזוהר שלו, וכבר שנים ארוכות אני מבחין בדעיכה - גם מסעדות שנחשבו לשם דבר עוברות תהליך התדרדרות איטי ברמה עד שלבסוף הן נסגרות, ומסעדות בינוניות מייקרות את המנות, מצמצמות את התפריט ומקטינות את המנות עד שכבר הופכות ללא משתלמות והציבור מדיר את רגליו.

אני רואה בעבודה יותר ויותר אנשים מביאים אוכל מהבית - לרוב מטעמי תזונה / בריאות אבל גם מטעמים כלכליים.
יש גם יותר אנשים שרוכשים מנות לכל השבוע בקייטרינג, כדי לחסוך את הצורך להכין או להזמין. אני מעריך שנראה אולי נשים (בעיקר, לא רק) שמציעות אוכל ביתי שבישלו כשירות קייטרינג אבל פה יש חסמים ביורוקרטיים שיצטרכו להיות מוסרים.

אני 80/20.
80% אנחנו מכינים אוכל בבית מראש בסופשבוע, אבל תמיד לקראת יום שישי זה נגמר, ואז ה20% זה מזון קפוא מהסופר שרק צריך לחמם.
מבחינת טעם: גם מזון מוכן מראש יכול להיות טעים, אני לרוב מוסיף עוד רכיבים משל עצמי.

להערכתי בעוד כ10 שנה+
יהיו לנו מכשירים/רובוטים שנמלא אותם במצרכים ובאופן אוטומטי הם יוכלו לבשל ולהכין עבורנו ארוחה ללא מאמץ.
כשאין לי כוח או חשק לבשל זה יכול להיות פתרון נחמד.

אני זוכר שלפני 20 שנה נסעתי לטייל בחו"ל (לעיר גדולה) וממש הופתעתי מזה שלא מצאתי כמעט אף מסעדה שמגישה אוכל מקומי. כל העיר הייתה מלאה באוכל "בינלאומי" (פיצות, פסטות, המבורגר, אסייתי למיניהם וכו')
אני זוכרת שלפני קרוב ל-40 שנה הגעתי ללונדון בפעם הראשונה, ושמחתי מאד שיש אוכל אסייאתי והודי כי האוכל האנגלי היה נורא מבחינתי :)
גם בהמשך, בביקוריי בבלגיה צ'כיה והסביבה, שמחתי למצוא מסעדה תורכית למשל. האוכל המערב אירופאי הקלאסי הוא ביג נו נו בשבילי.
ביוון אני מחפשת רק מסעדות יווניות. כך היה גם בהודו. בישראל - אוכל ערבי, תורכי, רומני או הונגרי.
אבל בהסתכלות רחבה יותר - רשתות האוכל הבינלאומי (פיצה והמבורגר) מזכירות את רשתות המלונות - הרבה אנשים לא רוצים לחוות מקום חדש וטעמים זרים. הבורגנות מנצחת בחיפוש אחרי המוכר, הנוח והבטוח.
תמיד היו אנשים כאלה.
אני לא חושב שמספרם גדל משמעותית בשנים האחרונות.
אני חושבת שיש שינוי גדול מאד בין התקופה שאני הייתי צעירה לבין מה שצעירים נוהגים כיום.
ראשית, אכילה במסעדות לא היתה עניין יומיומי ואפילו לא שבועי או חודשי. גם לא ישיבה בבית קפה (היה בעיקר קפולסקי מחוץ לתל-אביב וחיפה).
שנית, המשמעות של הכנת אוכל בבית היתה בישול. היום יש אנשים שרק מכינים בבית סלטים ואיזה דגן וביצה ליד. אוכל מבושל מגיע מבחוץ (מסעדות והורים).
נכון שיש כאלה שרוצים לבשל בבית, אבל האם האחוז שלהם לא ירד באופן משמעותי? אני תוהה אם יש סקרים ומחקרים על הנושא.

הערכה שלי היא שענף המסעדות עבר את ימי הזוהר שלו, וכבר שנים ארוכות אני מבחין בדעיכה
זה מעניין, כי נראה שתכניות ריאליטי ובישול מביאות הרבה רייטינג, וטבחים הפכו לכוכבי על סקסיים.
אז כל ההברקות והיצירתיות המופגנות בתכניות האלו - לאן הן מגיעות? לא למסעדות/מנות חדשות? הן מגיעות לבישול הביתי?
אני רואה בעבודה יותר ויותר אנשים מביאים אוכל מהבית - לרוב מטעמי תזונה / בריאות אבל גם מטעמים כלכליים.
גם זה טרנד חדש.
פעם היה נהוג להביא מקסימום סנדוויץ', והיום הרבה עם קופסאות אוכל מדוגמות (אם לא אוכלים בחוץ או מזמינים מבחוץ).
אולי בהמשך הרובוטריקים יגיעו למקומות העבודה לפני שיגיעו לבתים הפרטיים.
* אני הסתדרתי מצוין עם פירות יבשים ואגוזים. בעלי עד היום מעדיף לא לאכול כלום בזמן העבודה (כי זה מאט אותו אחרי הארוחה).

80% אנחנו מכינים אוכל בבית מראש בסופשבוע, אבל תמיד לקראת יום שישי זה נגמר, ואז ה20% זה מזון קפוא מהסופר שרק צריך לחמם.
איזה מזון קפוא מהסופר אתם מחממים? יש מוצרים חדשים או שזה עדיין הטבעולים והפיצות מרובי הרכיבים הלא מזוהים או לא בריאים כמו לפני 20 שנה?
כשבחנתי את המקפיא של הבן וכלתו, ראיתי בעיקר פירות יער, קופסאות תבשילים שלי ואולי פיתות.
אני לא אוהבת לשהות במטבח הרבה, אז מבשלת פעם ביומיים-שלושה. מצד שני, אני לא אוהבת אוכל מבושל שישב במקרר (במיוחד דגנים וסלטים) אז מכינה בכמות מדודה ואז זה נגמר מהר. פעם בשבוע-שבועיים אנחנו מביאים חומוס-צ'יפס-פלאפל מהמסעדה החביבה עלינו, או פיצה מהפיצריה המעולה בישובנו - ומכינים ליד סלט גדול. אלה סוגי המאכלים שאני לא מכינה בבית ואוהבת מאד.

איזה מזון קפוא מהסופר אתם מחממים? יש מוצרים חדשים או שזה עדיין הטבעולים והפיצות מרובי הרכיבים הלא מזוהים או לא בריאים כמו לפני 20 שנה?
כשבחנתי את המקפיא של הבן וכלתו, ראיתי בעיקר פירות יער, קופסאות תבשילים שלי ואולי פיתות.
אני לא אוהבת לשהות במטבח הרבה, אז מבשלת פעם ביומיים-שלושה. מצד שני, אני לא אוהבת אוכל מבושל שישב במקרר (במיוחד דגנים וסלטים) אז מכינה בכמות מדודה ואז זה נגמר מהר. פעם בשבוע-שבועיים אנחנו מביאים חומוס-צ'יפס-פלאפל מהמסעדה החביבה עלינו, או פיצה מהפיצריה המעולה בישובנו - ומכינים ליד סלט גדול. אלה סוגי המאכלים שאני לא מכינה בבית ואוהבת מאד.
כיסונים, רביולי קפואים, אצבעות דג

זה מעניין, כי נראה שתכניות ריאליטי ובישול מביאות הרבה רייטינג, וטבחים הפכו לכוכבי על סקסיים.
אז כל ההברקות והיצירתיות המופגנות בתכניות האלו - לאן הן מגיעות? לא למסעדות/מנות חדשות? הן מגיעות לבישול הביתי?

גם זה טרנד חדש.
פעם היה נהוג להביא מקסימום סנדוויץ', והיום הרבה עם קופסאות אוכל מדוגמות (אם לא אוכלים בחוץ או מזמינים מבחוץ).
אולי בהמשך הרובוטריקים יגיעו למקומות העבודה לפני שיגיעו לבתים הפרטיים.
* אני הסתדרתי מצוין עם פירות יבשים ואגוזים. בעלי עד היום מעדיף לא לאכול כלום בזמן העבודה (כי זה מאט אותו אחרי הארוחה).
לגבי תוכניות ריאליטי ובישול ולאן זה מגיע:
חלק מהכוכבים אולי מבשלים רק בבית, יש יצירתיות סתם בשביל הכיף, ובכל מקרה גם אם יש פחות מסעדות, קצב השינוי בענף המסעדות(מבחינת מנות חדשות) הוא גבוה, יכול לספוג את היצירתיות כנראה.

בנוסף לדעתי זה פשוט סוג של בידור. לדוגמה אני לא לא אוהב לבשל. אבל אוהב לראות תוכניות בישול, זה מעניין.
ולעיתים גם מכין משהו שתפס את העין שלי בשביל האתגר והלמידה.

נערך לאחרונה ב:
אני באמת לא יודע. אני אוהב לצפות בסרטונים של ניקוי מוצרים עתיקים שצברו שכבות על שכבות של לכלוך, אבל ממש לא עושה את מה שרואים שם בבית. אני מניח שגם בבישול אנשים נהנים לראות איך מכינים קרוקומבוש, בלי שהם מתכוונים להכין אותו בבית או להזמין אותו במסעדה.
וכמו שהזכרת את תכניות הריאליטי לצד הבישול, תכניות הבישול הקלאסיות די נעלמו (אני חושב, אני כמעט ולא צופה בערוצי טלוויזיה) והוחלפו בתכניות ריאליטי-בישול עם תחרות בין מספר טבחים, הטחת עלבונות של השופטים והדחות. כך שיתכן שבכלל זה ממלא את ההנאה מצריכת ריאליטי של חלק גדול באוכלוסיה, והבישול הוא סתם סיפור צד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
Shamran88 ביזור קניית מדדים על פני זמן שוק ההון 2
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
פ כבר לא כל-כך חייל משוחרר, פני לאן? יומני מסע אישיים 43
A יתרונות של עסק על פני אדם פרטי ברכישה ומכירת נדלן נדל"ן 6
L גרירת הפסד הון על פני שנים רבות מיסים 4
ה לקנות INVESCO על פני ISHARES שוק ההון 1
ס סיכונים בשירותי בניה על פני עסקת קומבינציה או מכירה נדל"ן 1
O קרן הסל של אינווסקו 1183441- האם באמת מדובר בקרן עם תשואה עודפת על פני היתר? שוק ההון 22
מ ביטוח דירה - נזקי צנרת - האם כדאי שרברב פרטי על פני שרברב של חברה שבהסדר נדל"ן 70
I ביצועים על פני טווח תאריכים בקופת גמל להשקעה שוק ההון 2
D פסגות טרייד נמחקו מעל פני האדמה צרכנות פיננסית 7
E למה הרוב הגדול מעדיף תעודות סל על פני מניות? שוק ההון 162
G קניית קרנות סל באירופה על פני תעודות סל ישראליות שוק ההון 13
L פיזור על פני זמן: מינוף כדרך להורדת סיכון שוק ההון 76
ש האם עדיף תיק עצמאי בIB על פני תיקון 190 בIRA שוק ההון 42
shirbi האם יש סיבה להעדיף פיקדון בנקאי על פני אג"ח של אותו הבנק? שוק ההון 21
B איך קרן מחקה של אג"ח ממשלתי מפסידה כסף על פני 3 שנים? שוק ההון 10
K תועלת בדיווידנדים על פני etf רגיל. שוק ההון 6
E פיזור השקעה על פני מספר תיקים? ושאלות נוספות.. שוק ההון 18
רוקישיק העדפת אג"ח על פני מניות שוק ההון 17
U עדיפות לאג"ח ממשלת ארה"ב - על פני אג"ח ממשלת ישראלי שוק ההון 4
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
J שער הדולר - לאן פניו? שוק ההון 60
D לאן להפקיד פנסיה בפרישה מדומה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I מי שעשה רילוקיישן, כיצד החלטתם לאן? אוף טופיק 3
גימפל עתיד ה"בולים" לאן? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 11
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
A לא יודע לאן להמשיך מכאן התפתחות אישית 22
C מכאן לאן יומני מסע אישיים 28
O התלבטות לאן לנתב כסף פנוי כל חודש שוק ההון 5
W פיסיקאי לא ניסיונאי - לאן? התפתחות אישית 8
א קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך? שוק ההון 3
ו לאן אנו הולכים בהקשר ל-YouTube? אוף טופיק 39
F לאן אפשר לפתח את מקצוע העו"ס כדי שיהיה כלכלי? התפתחות אישית 11
I שער הדולר לאן? פוסטים מאיכות נמוכה 306
The Stoic עובר מפסגות - לאן? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 92
N דמי ניהול בקפ"ג להשקעה - לאן לשאוף? פוסטים מאיכות נמוכה 2
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
L לאן מכאן? התפתחות אישית 32
M הצהרת הון ראשונה - מה הולך לאן? מיסים 0
F קניית מניות של ishares - סליקה נדחתה - לאן הלך הכסף? שוק ההון 18
A לאן מגיעים הכספים שמושקעים במדדים? מי נהנה מהם? והאם זה יכול לעזור לעולם? אוף טופיק 31
S פוליסת חיסכון - לאן לנייד את הכספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V לאן להמשיך מכאן-סטודנט למשפטים התפתחות אישית 8
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
Kipodi לאן נעלמה הסולידית? אוף טופיק 9
stamEhad Binance - KYC, לאן נושבות הרוחות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
deussex לאן עכשיו ? שוק ההון 24

נושאים דומים

Back
למעלה