• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם אנחנו לקראת מלחמה?

• פותח הנושא פותח הנושא 4461vegeta
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

4461vegeta

משתמש סולידי
דירוג
10
אני רואה את המצב בין ארצות הברית לאיראן, וזה בעיניי נראה ממש רע... כאילו יש כאן מלחמת אגו בין 2 אנשים וטראמפ הוא בין האנשים עם הכי אגו שראיתי- אז אני בטוח שאם איראן תתקוף הוא יחזיר להם...

אני קצת חושש מבחינת ההשלכות של זה לתיק, כיוון שאני חושש שלא תכננתי את התיק שלי כך שיחזיק קריסה וזו הפעם הראשונה שלי מאז שהתחלתי להשקיע שאני חושש כך שהולך להיות נפילה שעלולה למחוק לי אחוז גדול מהתיק ... דבר נוסף זה שאם תהיה מלחמה זו תהיה המלחמה הראשונה שלי עם תיק השקעות...

אז למומחי מלחמה בינינו מה אתם חושבים ?

מה אתם חושבים הולכת להיות מלחמה? וספרו חוויות וספיורים איךזה לעבור את מלחמת צוק איתן ומלחמת לבנון השנייה וכל מיני דברים כאלה עם תיק השקעות...

מלחמה היא דבר נפלא למשקיעים, בפרט לצעירים. אין כמו כותרות מבהילות כדי לעשות כסף. לולא היתה מביאה לכל כך הרבה סבל, הייתי מאחל לכולנו מלחמה קרובה.

יש כאן מלחמת אגו בין 2 אנשים וטראמפ הוא בין האנשים עם הכי אגו שראיתי- אז אני בטוח שאם איראן תתקוף הוא יחזיר להם...
כי אגו בריא זה להגיש את הלחי השניה?

בכלל תזכור שטראמפ שתק להם על הרבה עד שהקיזו דם אמריקאי. הוא לא מנסה חלילה להשבית לך שמחות מהתיק אלא בטווח הארוך להגן גם עליך.

החיסול היה צעד מונע מלחמה ולא צעד גורם מלחמה. המשטר האיראני חזק על חלשים. ככל שאין תגובה לתקיפות שהוא מבצע, כמו התקיפה על מתקני הנפט בערב הסעודית, כך הוא יהיה נועז יותר ויתקוף עוד ועוד ומטרות גדולות יותר. תגובה חריפה לתוקפנות שלו תגרום לו לחשוב פעמיים בפעם הבאה. מה הם יעשו כנקמה? יכריזו מלחמה על ארצות הברית? נראה אותם.

החיסול היה צעד מונע מלחמה ולא צעד גורם מלחמה. המשטר האיראני חזק על חלשים. ככל שאין תגובה לתקיפות שהוא מבצע, כמו התקיפה על מתקני הנפט בערב הסעודית, כך הוא יהיה נועז יותר ויתקוף עוד ועוד ומטרות גדולות יותר. תגובה חריפה לתוקפנות שלו תגרום לו לחשוב פעמיים בפעם הבאה. מה הם יעשו כנקמה? יכריזו מלחמה על ארצות הברית? נראה אותם.
איראן במלחמת פרוקסי נגד חצי תריסר מדינות מבלי להכריז מלחמה. ככה היא פועלת היום (וגם מדינות רבות אחרות). משמע פיגועים אסטרטגיים נגד מטרות של מדינות אויב דרך ארגונים שהם שלוחות של איראן אבל זה לא יהיה טנק או מטוס עם הדגל של איראן כמו במלחמה רגילה. צפה לפגיעות קשות במטרות אמריקאיות, לא חסר כאלו בכל רחבי העולם.

איראן במלחמת פרוקסי נגד חצי תריסר מדינות מבלי להכריז מלחמה. ככה היא פועלת היום (וגם מדינות רבות אחרות). משמע פיגועים אסטרטגיים נגד מטרות של מדינות אויב דרך ארגונים שהם שלוחות של איראן אבל זה לא יהיה טנק או מטוס עם הדגל של איראן כמו במלחמה רגילה. צפה לפגיעות קשות במטרות אמריקאיות, לא חסר כאלו בכל רחבי העולם.
הם לא צריכים סיבה כי הם עושים את זה גם ככה כל הזמן. דווקא עכשיו כשהם יודעים שהם ישלמו מחיר כבד על תוקפנות שלהם, הם יחשבו פעמיים לפני התקיפה הבאה.
נקודת התורפה פה אבל היא חוסר העקביות של טראמפ. אם האיראנים היו ניצבים מול נשיא ארה"ב תקיף ועקבי, הם היו הופכים להיות ילדים טובים מהר מאוד. טראמפ אבל סתם לוחץ על כפתורים באקראי ואי אפשר לדעת מה הוא יעשה בפעם הבאה.

טראמפ אבל סתם לוחץ על כפתורים באקראי ואי אפשר לדעת מה הוא יעשה בפעם הבאה
משום מה , כל אקט של טראמפ קופצים הפרשנים עם האמירות האלה.
אותם פרשנים גם אמרו שאין סיכוי שהוא ינצח,
אחר כך הם אמרו שהוא סוכן של פוטין,
אחר כך הם אמרו שלא יעביר את השגרירות,
אחר כך אמרו שאם יעביר - הלך עלינו,
עכשיו הם אומרים שהוא אימפולסיבי בלי שום תוכנית מסודרת.
אותם פרשנים מאז ועד היום, עדיין מקבלים משכורת למרות שהם טועים פעם אחר פעם.
האבסורד הוא שעדיין יש אנשים שמקשיבים לאותם פרשנים וחוזרים על המשפטים האלה.

לנושא הפוסט:
לא חושב שאנחנו קרובים למלחמה, העם האיראני גם ככה רעב ללחם ויוצא בהמוניו לרחובות בגלל העובדה שהמנהיגים מעדיפים לשלם למיליציות מאשר להאכיל את העם.
אני חושב שההנהגה מפחדת שהצבא הרבה פחות נאמן ממשמרות המהפכה וברגע האמת ,"יפנה את הגב".
אין ספק שטראמפ הכניס את איראן לחתיכת שח,
החיסול הזה גם מראה שהאמריקאים (אולי בעזרת ציפור קטנה), יגיעו לכל אחד.
לכן אם מצד אחד יגיבו "חזק מדי" - זה יהיה המהלך האחרון שלהם.
אם "חלש מדי" - הם מחזקים מאוד את המפגינים והמורדים.

האמריקאים מוטטו משטרים על הרבה פחות...

אני רק אניח את זה כאן:
Y5FNbDh.jpg

וספרו חוויות וספיורים איךזה לעבור את מלחמת צוק איתן ומלחמת לבנון השנייה וכל מיני דברים כאלה עם תיק השקעות...

איפה אתה מושקע, במניות בארץ או בחו"ל? אני אניח שזה בארץ, כי מלחמת לבנון השניה וצוק איתן לא הזיזו את השוקים בחו"ל בכלל.

אתה יכול לראות הנתונים של ת"א 35 (25 במלחמות האלה) בעצמך באתרים עם נתונים הסטוריים, אבל בכל זאת, לפי מה שאני זוכר,כשמלחמת לבנון השניה התחילה, השוק בארץ פתח בגאפ של כמה אחוזים, אבל בהמשך המלחמה לא ירד יותר מ-10-15 אחוז בסה"כ, ובסיום המלחמה כבר חזר לעצמו, כשעד סוף השנה אפילו סיים הרבה מעבר. כך שסה"כ - "מכה קטנה בכנף" (תחפש מי אמר את זה ותקרא על פעולותיו בחשבון ההשקעות שלו בתקופת המלחמה :)

ובאשר לצוק איתן - אפילו השוק בארץ פשוט התעלם מהמבצע הזה.

אני רואה את המצב בין ארצות הברית לאיראן, וזה בעיניי נראה ממש רע... כאילו יש כאן מלחמת אגו בין 2 אנשים וטראמפ הוא בין האנשים עם הכי אגו שראיתי- אז אני בטוח שאם איראן תתקוף הוא יחזיר להם...

אני קצת חושש מבחינת ההשלכות של זה לתיק, כיוון שאני חושש שלא תכננתי את התיק שלי כך שיחזיק קריסה וזו הפעם הראשונה שלי מאז שהתחלתי להשקיע שאני חושש כך שהולך להיות נפילה שעלולה למחוק לי אחוז גדול מהתיק ... דבר נוסף זה שאם תהיה מלחמה זו תהיה המלחמה הראשונה שלי עם תיק השקעות...

אז למומחי מלחמה בינינו מה אתם חושבים ?

מה אתם חושבים הולכת להיות מלחמה? וספרו חוויות וספיורים איךזה לעבור את מלחמת צוק איתן ומלחמת לבנון השנייה וכל מיני דברים כאלה עם תיק השקעות...
מנקודת מבט ישראלית :
האיראנים פועלים בשיטת הסלמי , מקיפים אותנו בהמון טילים מעזה ולבנון ועובדים על הרחבה לסוריה עיראק ואולי תימן.
השלב הבא הוא דיוק הטילים ,ומשם דרך סלולה לנשק גרעיני.
כרגע הם מתקדמים לשם לאט ובטוח.

טראמפ בצד שלנו , הוא קובר את התוכניות של איראן דרך סנקציות כלכליות, החיסול של סולימני חיובי מאוד.

מלחמה תבוא באיזשהו שלב , עדיף מוקדם ממאוחר,ועדיף תוך כדי מעורבות אמריקאית.

טראמפ בצד שלנו , הוא קובר את התוכניות של איראן דרך סנקציות כלכליות, החיסול של סולימני חיובי מאוד.

אני לא חושב שהוא בצד שלנו, אני חושב שהוא רק בצד של עצמו.
האמת היא שלאף אחד מהצדדים אין אינטרס להכנס למלחמה אמיתית - אירן מן הסתם לא תשרוד מלחמה עם ארה"ב ולזו מצידה אין שום רצון להכנס לעוד מלחמה במזרח התיכון שהיא לא תרוויח ממנה כלום.
המצב הבאמת נפיץ הוא במשולש של אירן - חיזבאללה - ישראל. שם היינו על סף מלחמה כבר כמה פעמים בשנים האחרונות ואלא אם כן יתרחש איזשהו שינוי חיצוני דרמטי שיגרום לאירנים לנטוש את התוכניות שלהם, אני חושש שהמלחמה תהיה פשוט בלתי נמנעת (והרבה יותר קשה מלבנון ה-2).

אם אתה מעריך שתהיה מלחמה תעשה שורט על המדדים של המדינות שילחמו ותרוויח מזה כסף.

משום מה , כל אקט של טראמפ קופצים הפרשנים עם האמירות האלה.
אותם פרשנים גם אמרו ...
עכשיו הם אומרים שהוא אימפולסיבי בלי שום תוכנית מסודרת.
האבסורד הוא שעדיין יש אנשים שמקשיבים לאותם פרשנים וחוזרים על המשפטים האלה.
.

יתכן שאתה לא מקבל דיווח מאוזן על התמונה המלאה.

כמובן שיש ניגוח פוליטי והתקפות מצד האופוזיציה. המשחק הפוליטי היום בארה"ב מאוד מלוכלך, ולא צריך להתרגש ממנו.
הניתוח של טראמפ כאימפולסיבי מבוסס על התנהלות שהיא מאוד שונה מהההתנהלות המסורתית בבית הלבן, ובפרט שני נושאים עיקריים: (1) מינוי בכירים בבית הלבן ובקבינט שפוטרו אחרי תקופה קצרה (לפעמים שבוע). (2) שימוש בטוויטר כערוץ עיקרי למסור הודעות רשמיות.
בנוסף הדיווחים על אימפולסיביות מגיעים מבכירים בבית הלבן, כולל ראש ה- FBI ושר החוץ. אלו אינם פרשני טלביזיה מחרחרחי סנסציות שאפשר לפטור את דבריהם בהנף יד.
אני לא שופט אם זה בהכרח טוב או רע, ימים יגידו. אך זהו בבירור שינוי עקרוני מההתנהלות של הבית הלבן מאז שאני זוכר אותו.

לאור זאת, ובחזרה לנושא השרשור, קשה מאוד לצפות את כוונותיו בנוגע למלחמה באירן.

במקרה הזה, האימפולסיביות המפורסמת היוותה יתרון ברור, ומכאן והלאה היא גם גורם משמעותי בהרתעה האמריקנית באיראן. הורידו את המחבל הראשי על שריפה של כמה שטיחים בשגרירות...

אני לא יודע אם צודקים העיתונאים(המוטים) הטוענים על אימפולסיביות או לא, רק לא ברור לי למה זה משנה לי.
כרגע יש שלטון בארה"ב שקודם כל מרעיב את איראן, ועכשיו אולי גם יגביר את הלחץ, ייתכן שגם צבאית.
אולי צריך להזכיר. כל הבעיות הבטחוניות שלנו הן איראן, מצפון ומדרום. כל ארגוני הטרור שמנסים להרוג בנו היו מצוידים היום טוב בהרבה אם לא הסנקציות על איראן, שבקושי יש לה כסף היום ללחם לאזרחים.

אני לא חושב שהוא בצד שלנו, אני חושב שהוא רק בצד של עצמו.
גם הצד של עצמו הוא הצד שלנו.
האינטרסים האמריקאים ברורים, ישראל מובילה בפיתוח מערכות נשק והיא פרזנטורית של יכולות הציוד האמריקאי.

גם הצד של עצמו הוא הצד שלנו.
האינטרסים האמריקאים ברורים, ישראל מובילה בפיתוח מערכות נשק והיא פרזנטורית של יכולות הציוד האמריקאי.
בינתיים, ונקווה שיימשך כך.
האג'נדה של פרוטקציוניזם כלכלי לטובת ארה"ב אינה אינטרס ישראלי, ההיפך מכך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
דוריטוס חמוץ-חריף "אנחנו ניתן כמה שההורים שלו יתנו" אוף טופיק 102
$$$ טראמפ $$$ מדוע למרות שהשקל התחזק ב 20% אנחנו לא מרגישים זאת??? שוק ההון 521
ע האם אנחנו מחממים מים שאנחנו לא צריכים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
M יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה? נדל"ן 14
T האם אנחנו עושים מספיק? יומני מסע אישיים 27
T לאיזה בעל מקצוע אנחנו זקוקים? (דירה בהנחה) נדל"ן 20
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
קפיטליסט מרושע ויתרנו על דירה בשלב מתקדם - האם אנחנו צריכים לשלם לעו"ד? נדל"ן 18
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
שם משתמש בעייתי אנחנו משלמים יותר מדי על האינטרנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ט האם אנחנו בעיצומו של דוט.קום #2? פוסטים מאיכות נמוכה 112
י למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך ? שוק ההון 86
L לא נעים... כמה מכם היו בסיטואציה הלא נעימה של - אנחנו מחפשים עֲרֵבִים... אוף טופיק 24
M אנחנו יושנים בעמידה אוף טופיק 12
נ אנחנו מפורסמים! ומפחידים שוק ההון 38
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
P עזרו לנו להבין אם אנחנו טועים :) שוק ההון 15
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 268
Roi האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ? אוף טופיק 63
stass תגידו, אנחנו מדברים כאן על מניות ספציפיות? שוק ההון 53
S תיק לקראת גיל 30 שוק ההון 10
B קניית דולרים לקראת טיסה צרכנות פיננסית 22
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
E הקטנת הרכיב המנייתי בקרן הפנסיה לקראת הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
T מכירת אופציית call על נכס נדל"ן לקראת כניסת בית המלוכה הסעודי לשוק שוק ההון 16
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ לקראת מעבר מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 22
F להקדים משכנתא לקראת ירידת ריבית נדל"ן 6
א הכנות לקראת קניית דירה לסבתא נדל"ן 37
H אם אני חושב שאנחנו לקראת ירידות, שווה למכור ולקנות? שוק ההון 15
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
ת לקראת הוצאת כסף מבית השקעות- מיסים 2
H לקראת סוף שנה: מגן מס דולרי קיזוז עם שקל? מיסים 1
פ סגירות לקראת סוף שנה לפני רילוקיישן זמני לארהב מיסים 5
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
ע צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
K החלפת כסף לקראת לימודים בחול שוק ההון 3
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
R לקראת הפרידה ממדינת ישראל - מחשבות שלא ייאמרו פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 590
ט שיחה עם הקבלן לקראת שיפוץ נדל"ן 11
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה