• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם אנחנו בדרך לפאשיזם חדש ?

• פותח הנושא פותח הנושא Roi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Roi

משתמש בכיר
דירוג
5,295
כתבה מאוד מעניינת של עומייר חק שתורגמה באלכסון ע"י יותם בן משה, ניתוח שלביו של הפאשיזם.
הוא מנתח את המצב בארה"ב וזה גורם לי לתהות אם אנחנו בארץ נמצאים באותו שלב, כלומר, התחלת מיתון, שחיקה של מעמד הביינים, שנאת האחר והאשמתו במצב הכלכלי, מלחמה עיקרת של השמאל מול הימין, או יותר נכון השמאל מול תחנות הרוח....
ציטוטים מעניינים:
"מקורות הפשיזם הם בקיצונות מימין – אבל חוסר הרלוונטיות שגזר על עצמו השמאל הוא מה שאיפשר לו לעלות, אולי אפילו נתן לו דחיפה."

" דור שלם של שמאלנים החליט שהיריב האמיתי שלו הוא לא תנועה כלכלית ימנית מקומית – אלא תנועה פוליטית גלובלית שהם כינו "נאו-ליברליזם". אלא שבניגוד לכלכלת החלחול, הנאו-ליברליזם במידה רבה חילץ מיליונים ברחבי העולם מעוני, יאוש ומסכנות."

מה דעתכם?

בניתוח אובייקטיבי ניתן לראות שהפשיזם בא יותר מהשמאל מאשר הימין ... ראה מקרה : קובה , סין , צפון קוריאה , ונצואלה, הגוש הסובייטי לשעבר , כל הדיקטטורות בעולם הערבי החשיבו עצמם לסוציאליסטים וחילוניים ... ואפילו הנאצים החשיבו עצמם לסוציאל-נאציונליסטים. ..

כפי שהזכרת , השמאל הזה שמתיימר להציל את העניים מהעשירים הנצלניים יצר משטרים אפלים וטוטליטריים עם עוני שוויוני לכולם חוץ מלחברי המפלגה כמובן. בעוד שהמדינות שעברו לימין ליברלי כלכלי הוציאו מליונים מהעוני אף על פי שעדיין יש פערים בחברה. ראה מקרה סין וקובה שצועדת בכיוון הליברלי לאט לאט ...

אני משוכנע שסנדרס הרבה יותר מסוכן לדמוקרטיה מטראמפ. ולראייה ראה את האלימות של המפגינים נגד טראמפ.

ימין אמיתי טומן בחובו ליברליזם, ליברליזם לכל היחידים בחברה , החופש ליזום , זכות קניין וכו ...

לפי מה שאני רואה באירופה , אני יותר מפחד מעליית השמאל הקיצוני שהוא פשיסטי במהותו , זה שהם מאשימים את האחרים בפשיסטיות לא הופך אותם לדמוקרטים, הם גם אנטישמיים וכרתו ברית עם האיסלם הקיצוני. בצרפת לפחות , הם גם מתגעגעים לסטאלין שרצח 20 מיליון מבני עמו והם מעריצים את צאבז, פוטין וכדומיהם.

השמאל הקיצוני מעודד את שנאת האחר לא פחות מהימין הקיצוני. בעוד שאצל הימין הקיצוני האחר הוא המהגר אצל השמאל הקיצוני האחר הוא הדת , היהודי , הקפיטליסטי וכל מי שלא חושב כמוהו , המשותף לשניהם זאת השינאה ליהודים.

בקשר לישראל , הויכוח יהיה עקר מפני שאין באמת ימין ושמאל כמו בארהב או אירופה. זה שבישראל מתווכחים על שתי מדינות לשני עמים או סיפוח שטחים לא הופך אותם לימין או שמאל. זה סתם מסך עשן כדי להעסיק את ההמונים בעוד שמפלגות השלטון מימין ומשמאל בוזזות את משאבי המדינה ודואגים למקורבים המושחתים , מערכת הביטחון , הוועדים הגדולים, הון שלטון עיתון ועוד ועוד ..
אפילו הפרקליטות, צמרת המשטרה , וכמה שופטים נגועים בשחיתות.

אקטיביזם שיפוטי של מערכת המשפט שלא מכבד את הרשות המחוקקת ואת החלטת הבוחר הוא גם סוג של פאשיזם , כולל בג"צ. אי כיבוד הפרדת הרשויות צריכה להפריע לכל מי שחרד לדמוקרטיה. שלטון מחליפים בקלפי דרך הבחירות ולא דרך תפירת תיקים בפרקליטות, קמפיינים "עיתונאים " ובטח שלא דרך "אקטיביזם שיפוטי " גם אם הוא מתבצע על ידי שופטים "נאורים" .

אין באמת ימין או שמאל כלכלי /חברתי בישראל , יש אולי כמה חברי כנסת כמו שלי יחימוביץ או אורלי לוי שהן יותר שמאל חברתי-כלכלי או פייגלין וכמה ליברלים בליכוד שהם ימין כלכלי . אבל אין באמת מפלגה גדולה או תנועה של ימין כלכלי ליברלי או שמאל כלכלי חברתי.

לסיכום , הסיכון לעליית פאשיזם הוא מוחשי ויכול לבוא משמאל ומימין. בראייה הסטורית הסכנה היא יותר משמאל.

אבל כמו בהשקעות אין לי כדור בדולח ולכן קשה לומר מאיזה צד של המפה הפוליטית הפאשיזם ירים ראש ובאיזה נסיבות.

נערך לאחרונה ב:
שלטון מחליפים בקלפי דרך הבחירות ולא דרך תפירת תיקים בפרקליטות ולא דרך "אקטיבזם שיפוטי " גם אם הוא מתבצע על ידי שופטים "נאורים"
פגעת בול במשבצת הסיכוי הכפול! - לצערי זה לא יקרה בישראל 2016.

יש יותר מדי אנשים, עם יותר מדי כסף, שיש להם יותר מדי השפעה מכדי שהם יתנו לדברים לקרות בדרך שבה הם צריכים לקרות.
כדי שדברים יקרו כמו שהם צריכים לקרות, צריך לבצע ריסט למערכת, להביא את כל האנשים לאותה דרגת חשיבות.
לזה ידאג הטבע, כי אנחנו כבר לא יכולים להשתלט על עצמנו.

כדי שדברים יקרו כמו שהם צריכים לקרות, צריך לבצע ריסט למערכת, להביא את כל האנשים לאותה דרגת חשיבות.
ואת זה ניתן לעשות דרך הקלפי , הפגנות ועיתונות לוחמנית לא ממומנת וללא עיתונאי חצר.
כלבי השמירה על הדמוקרטיה נרדמו בשמירה ומועלים בתפקידם .

אין באמת ימין או שמאל כלכלי /חברתי בישראל
מסכים מאוד עם מה שכתבת, אני חושב שבישראל משחק הימין והשמאל הוא מגוחך, אבל אני דווקא חושב שהימין בארץ יותר קרוב להגדרות הפאשיזם מהשמאל, כמובן בהכללה גסה, עצם הסקטוריאליות שלו והומוגניות הקבוצה, מעידים על זה.
לגבי אירופה, אני יכול להעיד שבספרד ישנה מגמה מאוד מטרידה של התחזקות השמאל הרדיקלי, מפלגת "פודמוס" בעלת השורשים הצ'ביסטים התאחדה עכשיו לפני הבחירות עם המפלגה הקומוניסטית וכוחה עולה, יש סיכוי גדול שבבחירות השניות בסוף החודש הם יהיו המפלגה השניה בגודלה בספרד, וידחקו את הסוציאליסטים הצידה - מאוד מטריד, במיוחד אחרי מה שהולך בונצואלה שהיא ה"מודל" שלהם למדינה מתוקנת, פשוט מגוחך.

קודם כל הפאשיזם הגיע מאז ומעולם מהשמאל הכלכלי - חברתי, שזה סוציאליזם ומשטר טוטליטארי.

דבר שני, המאמר הזה זרוע בשקרים, ולכן הכותב מסיק את מה שהוא מסיק. למשל, כאילו שדונלד טראמפ הוא ניאו נאצי.

דבר שלישי, עליית הנאציזם לא קשורה למדינה חמודה שמפלגה אחת חטפה בגלל משבר כלכלי, זה מיתוס. 80-90% מהמפלגות בגרמניה ומהמצביעים תמכו באידאולוגיה הנאצית, ההבדל בין הנאצים ליתר המפלגות הוא ברמת האגרסיביות והנכונות ליישם את אותה אידאולוגיה שכולם הסכימו שהיא הדרך קדימה. זו גם הסיבה שלאחר המלחמה בעלות הברית נאלצו ליישם דה-נאציפיקציה של עשרות שנים בשטחים הכבושים כדי להעלים את האידאולוגיה הזו שהייתה מאוד פופולארית.

מי שקורא שקרים, מאמין בשקרים.

ביצועי העבר לא מנבאים את ביצועי העתיד או איך שלא אומרים פה תמיד.

זה שבעבר הפאשיסטים הקיצוניים היו בעמדה שמאל כלכלית לא אומר שבעתיד הפשיסטים הקיצוניים לא יהיו סופר קפיטליסטים. זה 2 פרמטרים נפרדים.
כרגע ממה שרואים האנשים שנוטים להגיד אמירות לאומניות ולפעול בכיוון הם בימין הכלכלי הכי קיצוני.

• אהבתי
Reactions: Roi
כרגע ממה שרואים האנשים שנוטים להגיד אמירות לאומניות ולפעול בכיוון הם בימין הכלכלי הכי קיצוני.
כמעט כל הלאומנים באירופה הם שמאל כלכלי מובהק. אני לא חושב שכמעט יש שם תומכים בקפיטליזם.

דבר שני, מה הקשר בין מישהו לאומני לפאשיזם נאצי. אם מישהו אומר שהוא אוהב את ערכי התרבות שלו, איך זה בדיוק הופך למחנות ריכוז והשמדה.

למשל: "אני אוהב לחגוג את חג הכריסמס!"

תגובה: "אז מה, אתה בעד להשמיד כל מי שלא רוצה לחגוג איתך?"

בחייאת.

קודם כל הפאשיזם הגיע מאז ומעולם מהשמאל הכלכלי - חברתי, שזה סוציאליזם ומשטר טוטליטארי.
מקורות הפאשיזם:
הפאשיזם היה בתחילתו תנועה תרבותית שצמחה כנגד תנועת ההשכלה והמהפכה הצרפתית. הוא אינו תחייה זמנית של המקיאבליזם, אלא חלק בלתי נפרד מהתרבות האירופית. הפאשיזם נולד בימין המהפכני בצרפת, כמו גם הרוויזיוניזם של ג'ורג' סורל, שהיה תנאי לעלייתו.
הגורמים מהם מורכב הפשיזם האיטלקיהלאומיות האיטלקית (ימין רדיקאלי); רוויזיה מרקסיסטית ופוטוריזם.

דבר שני, המאמר הזה זרוע בשקרים,
אשמח ללמוד במידה ויש לך זמן לציין את השקרים והאמיתות

דבר שלישי, עליית הנאציזם לא קשורה למדינה חמודה שמפלגה אחת חטפה בגלל משבר כלכלי
אני חושב שאתה טועה, הוא מדבר על הלך רוח, ומצב כלכלי קשה משפיע מאוד על הלך הרוח, לא הייתי מבטל כל כך מהר את הטענה הזו.
מתוך ויקיפדיה על פאשיזם:
במלחמת העולם הראשונה הצטרפה איטליה אל צרפת ואל בריטניה כנגד ציר גרמניה - אוסטריה. למרות הניצחון, תבעה המלחמה קרבנות רבים, דבר שהציבור האיטלקי לא ציפה לו, ונוסף לו מיתון כלכלי כבד. השנים שלאחר מלחמת העולם הראשונה התאפיינו בחוסר יציבות. ארגוני העובדים פתחו בשביתות תכופות ומשמעותיות, שהשביתו את המשק והכבידו אף יותר על המצב הכלכלי ועל מצב הרוח הלאומי.

מתוך מאמר נוסף על יסודות הפאשיזם באיטלה:
איטליה של ראשית המאה ה-20 הייתה במצב בעייתי – כלכלה רעועה, בעיות לוגיסטיות, אבטלה גוברת, תסכול מהיעדר הישגים בעקבות המלחמה, מצב של אנארכיה מסוימת בערים. על רקע זה, נוצר חשש סביר שאיטליה תהפוך למדינה קומוניסטית.
הברית מובילה לשתי תוצאות: 1. מעצבת את הפשיזם כגוש ימין 2. מעניקה לו 'כרטיס פתוח' לפעילות ברחוב, נוכח החשש של רה"מ ג'יוליטי מהקומוניסטים.
המפלגה זכתה רק ב-7% מהקולות, ומוסוליני מחליט לסגת מהקואליציה ולמקם את עצמו בקצה הסקאלה הימנית

אני עדיין חושב שהימין כיום בארץ קרוב הרבה יותר ל"פשיזם" מאשר השמאל, הוא מטיף ללאומנות, אדמה על פני חיים, בידול סקטוריאלי אל מול הערבים (האוטובוסים נוהרים לקלפיות ), אני לא מבין איך אתה לא רואה את זה?

ב 1930 הנאצים היו המפלגה הדניה בגודלה
המספרים של 80/90 תמיכה מתייחסים ל כנ4-6 שנים אחכ . זה שהגרמנים היו אנטישמים ולאומנים זה ידוע.
אבל גם הפולנים וגם הרוסים, השילוב של תחושת כישלון ממלחמת העולם הראשונה , משבר כלכלי חריף שחוזר תוך עשור חוסר תרבות דמוקרטית והלאומנות
יצרו את הקרקע לעלית הנאציזם.

הדה-נאציפיקציה היא בחלקה דיכוי ולא חינוך, ולפעמים הדיכוי הזה לא עובד, אני לא הייתי מתלהב מעליית הימין הקצוני בארופה בתור יהודי

אני לא הייתי מתלהב מעליית הימין הקצוני בארופה בתור יהודי
מסכים, אבל אנחנו לא בשנות ה40, כיום יש מדינה לעם היהודי, תמיד יש אופציה במידה ולא יהיה טוב, לגור בארץ

מסכים, אבל אנחנו לא בשנות ה40, כיום יש מדינה לעם היהודי, תמיד יש אופציה במידה ולא יהיה טוב, לגור בארץ
התכוונתי שהאוייב של האוייב שלי לפעמים הוא עדיין האוייב שלי ....

• אהבתי
Reactions: Roi
הגורמים מהם מורכב הפשיזם האיטלקיהלאומיות האיטלקית (ימין רדיקאלי); רוויזיה מרקסיסטית ופוטוריזם.
זה בעיקר מרקסיזם לטעמי, אבל אפשר להתווכח על זה. מבחינה פרקטית לא היה הבדל בין גרמניה הנאצית לרוסיה הקומוניסטית, רק שבגרמניה זה היה סוציאליזם לעם הגרמני ואצל הרוסים זה סוציאליזם לכולם.

מסכים אגב שקומוניסטים רבים התחברו ללאומנות מסיבות טקטיות.

אני חושב שאתה טועה, הוא מדבר על הלך רוח, ומצב כלכלי קשה משפיע מאוד על הלך הרוח, לא הייתי מבטל כל כך מהר את הטענה הזו.
אני לא מומחה גדול לאיטליה, אני יותר מבין מה קרה בגרמניה.

לגבי השפעה של הלך רוח, זה נוטה לגרום להקצנה, אבל מצב כלכלי לא באמת מייצר דעות "חדשות" יש מאין. מכיוון שכמעט כל הגרמנים כבר היו מוכנים מבחינה אידאולוגית לנאציזם, קרי הם כבר היו סוציאליסטים במידה מוחלטת וטוטאליטרים במידה רבה, היה להם קל מאוד לאמץ את הנאציזם שהגיע בדיוק כשהמצב היה קשה. לא מדובר על עדר של אוהבי חירות שנחטפו על ידי היטלר על לא עוול בכפם. למתעניינים, ממליץ לקרוא את הספר הבא שמנתח את העניין:
https://www.amazon.com/dp/0452011175/

אני עדיין חושב שהימין כיום בארץ קרוב הרבה יותר ל"פשיזם" מאשר השמאל, הוא מטיף ללאומנות, אדמה על פני חיים, בידול סקטוריאלי אל מול הערבים (האוטובוסים נוהרים לקלפיות ), אני לא מבין איך אתה לא רואה את זה?
אתה טועה. אעבור סעיף סעיף:

1. אין שום דבר רע בלאומנות כשלעצמה. אם התרבות שלך נראית לך עדיפה על התרבות של מישהו אחר זה בסדר גמור להתגאות בתרבות שלך ולהיות לאומני. למשל, זה בסדר להגיד שהתרבות המערבית עדיפה בהרבה על התרבות הסעודית-וואהבית.

2. אני לא מכיר שום מנהיג ימני שמעדיף אדמה על פני חיים (אולי יש קומץ של הזויים מתחבאים איפשהו). אשמח לקבל ממך ציטוטים לדעה שכזו.

3. מסכים שזה לא נראה טוב האמירות האלו של ביבי, רק שזה לא נראה טוב כי אנחנו צבועים וזה חושף אותנו - מצד אחד נותנים מס שפתיים למדינת כל אזרחיה, מצד שני בפועל מנהלים מדינה יהודית.

צריך להבין שאם אנחנו מאפשרים למפלגות אנטי-ציוניות (כלומר נגד עצם הרעיון של מדינה יהודית) להשתתף בשלטון במדינה שהיא בהגדרה יהודית, יש כאן סתירה פנימית מאוד חמורה. לכן אם כבר עשינו את הטעות של לתת לכל מיני איסלמיסטים ולאומנים ערבים להיות בכנסת שלנו, אז כנראה שיש לנו ממה לחשוש. בדיוק כמו שהאמריקאים והאירופאים לא מאפשרים למפלגות נאציות להשתתף במשחק הדמוקרטי - כי הנאציזם שולל את הערכים הליברליים של אותן מדינות - כך אין סיבה שמפלגות שהן בהגדרה נגד קיום המדינה היהודית יהיו בכנסת.

צריך להחליט מה אנחנו רוצים - מדינה יהודית או מדינת כל אזרחיה וללכת על הקו שנבחר בו בלי צביעות.

אשמח ללמוד במידה ויש לך זמן לציין את השקרים והאמיתות
ניקח את עיקרי השקרים ככה בקצרה כי יש הרבה:

1. "אם בשנה שעברה הייתי אומר לכם שהמועמד המוביל לנשיאות במדינה החזקה ביותר והעשירה ביותר בעולם הצהיר שאין לו בעיה עם סרטי זרוע, מחנות ריכוז, גירוש ללא משפט ואפליה גזעית, סביר להניח שהייתם צוחקים עליי, אלא אם כן אתם חובבי תיאוריות קונספירציה."
טראמפ מעולם לא אמר שהוא בעד כל הדברים האלו. אני גם לא זוכר אותו בכלל מדבר על זה (וראיתי הרבה מאוד נאומים שלו).

2. "פשיזם חדש – הוא מרים את ראשו, כמו הידרה, החל מסקנדינביה ואירופה"
כמעט כל המפלגות הלאומניות באירופה הן ללא כל נטיות פאשיסטיות, מדובר במרכז מובהק של לפני 50 שנה כשאנשים היו יותר שפויים. הם סך הכל רוצים לשמר את התרבות המערבית מפני פלישה איסלאמית. מדובר גם בדמגוגיה וגם בשקר.

3. "רעיונות פשיסטיים משתלטים על דעת הקהל (לדוגמה, 47% מהאמריקאים תומכים בהצעה של טראמפ לאסור כניסת מוסלמים לארה״ב). "
אין שום דבר פאשיסטי באיסור של כניסת מהגרים למדינה שלך על בסיס אידאולוגי (ואיסלאם זו אידאולוגיה פוליטית בעיקרה ולא דת). אותו דבר נעשה לקומוניסטים כשהיה קומוניזם, ולנאצים כשהיה נאציזם.

סתם כמה פנינים שדליתי משם.

לגבי הרעיונות שלו על השמאל, ועל ניאו ליברליזם אני מסכים בגדול.

צריך להחליט מה אנחנו רוצים - מדינה יהודית או מדינת כל אזרחיה וללכת על הקו שנבחר בו בלי צביעות.
כל כך מסכים עם זה, הדואלייות הזו הורסת את המדינה, אני אישית בעד הפרדה מוחלטת, לא מאמין בדו קיום לאורך זמן, הבעיה כמו שציינת , היא שהמדינה דמוקרטית עדיין וככזו היא מדיהת כל אזרחיה, לכן הסתה כנגד הערבים היא בהגדרה פאשיסטית.
עד שהסתירה הפנימית לא תיושב אנחנו נמשיך להיות מדינה עם פיצול אישיות.

אני לא כל כל עוקב אחרי מערכת הבחירות בארה"ב, לכן אין לי מושג לגבי האמרות הללו, אבל, לאור הזיגזוגים התמידיים של טרמפ לא קשה לי להאמין שהוא פלט שטות כזו או אחרת שיכול לאשש את האמרות הללו.

כל כך מסכים עם זה, הדואלייות הזו הורסת את המדינה, אני אישית בעד הפרדה מוחלטת, לא מאמין בדו קיום לאורך זמן, הבעיה כמו שציינת , היא שהמדינה דמוקרטית עדיין וככזו היא מדיהת כל אזרחיה, לכן הסתה כנגד הערבים היא בהגדרה פאשיסטית.
עד שהסתירה הפנימית לא תיושב אנחנו נמשיך להיות מדינה עם פיצול אישיות.
להלן הפתרון החביב עליי: https://www.youtube.com/watch?v=os3aLHNeyg0

אני לא כל כל עוקב אחרי מערכת הבחירות בארה"ב, לכן אין לי מושג לגבי האמרות הללו, אבל, לאור הזיגזוגים התמידיים של טרמפ לא קשה לי להאמין שהוא פלט שטות כזו או אחרת שיכול לאשש את האמרות הללו.
א. לא מכיר זגזוגים מהותיים שלו (חוץ מכל מיני שקרים עיתונאיים שהם אכן רבים)
ב. מי שמאשים מישהו שהוא היטלר הבא צריך להביא קצת יותר ראיות מאשר "לא קשה לי להאמין ש...".

מי שמאשים מישהו שהוא היטלר הבא צריך להביא קצת יותר ראיות מאשר "לא קשה לי להאמין ש...".
איפה בדיוק אמרתי דבר כזה? אני גם לא חושב ככה. אם אתה מדבר עם כותב המאמר אז אני לא מסכים עם הטענה שלו.

איפה בדיוק אמרתי דבר כזה? אני גם לא חושב ככה. אם אתה מדבר עם כותב המאמר אז אני לא מסכים עם הטענה שלו.
"אני לא כל כל עוקב אחרי מערכת הבחירות בארה"ב, לכן אין לי מושג לגבי האמרות הללו, אבל, לאור הזיגזוגים התמידיים של טרמפ לא קשה לי להאמין שהוא פלט שטות כזו או אחרת שיכול לאשש את האמרות הללו."

אילו אמרות?

"אם בשנה שעברה הייתי אומר לכם שהמועמד המוביל לנשיאות במדינה החזקה ביותר והעשירה ביותר בעולם הצהיר שאין לו בעיה עם סרטי זרוע, מחנות ריכוז, גירוש ללא משפט ואפליה גזעית, סביר להניח שהייתם צוחקים עליי, אלא אם כן אתם חובבי תיאוריות קונספירציה."

לכן תהיתי.

אבל אם אתה לא מסכים עם הטענה שהוא תומך בכל זה אז סבבה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 70
קפיטליסט מרושע ויתרנו על דירה בשלב מתקדם - האם אנחנו צריכים לשלם לעו"ד? נדל"ן 18
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
מ המדינה שברה את הכללים שהסכמנו עליהם. איך אנחנו שוברים אותם עכשיו מהצד שלנו? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 167
מ האם אנחנו חיים בתום עידן הבעלות הפרטית על נדל"ן? נדל"ן 6
P באילו תחומים אנחנו עדיין נמצאים מאחור? פוסטים מאיכות נמוכה 9
שם משתמש בעייתי אנחנו משלמים יותר מדי על האינטרנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ט האם אנחנו בעיצומו של דוט.קום #2? פוסטים מאיכות נמוכה 112
קירכהוף משבר המשכנתאות בישראל -האם אנחנו לקראת משבר סאב פריים אוף טופיק 5
י למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך ? שוק ההון 86
L לא נעים... כמה מכם היו בסיטואציה הלא נעימה של - אנחנו מחפשים עֲרֵבִים... אוף טופיק 24
4 האם אנחנו לקראת מלחמה? אוף טופיק 42
M אנחנו יושנים בעמידה אוף טופיק 12
נ אנחנו מפורסמים! ומפחידים שוק ההון 38
ח אנחנו ממש חכמים אבל בלי ניסיון :) נדל"ן 23
P עזרו לנו להבין אם אנחנו טועים :) שוק ההון 15
CarpeDiem האם אנחנו מתחילים להגיע למצב שבו אג״ח ממשלתי עדיף על דירה? נדל"ן 6
breezblock האם אנחנו על סף פיצוץ בועת הנדל"ן? שוק ההון 203
stass תגידו, אנחנו מדברים כאן על מניות ספציפיות? שוק ההון 53
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
K כירבולית בהייטק בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 51
Q מעבר ל-IB ממייטב או אקסלנס ללא בנק בדרך שוק ההון 1
Y בדרך לעצמאות כלכלית נדל"ן 4
P בדרך ליעד? השאלה מה היעד יומני מסע אישיים 46
O בדרך לעצמאות כלכלית.. הרהורים יומני מסע אישיים 34
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 61
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
J האם אני בדרך לכלא? מיסים 17
NightStyle פריצת דרך בהיתוך גרעיני מבוקר, בדרך למקור אנרגיה אינסופי וירוק אוף טופיק 12
S עמלות בנקים בדרך בהעברת SWIFT - אחוזים או FIXED? שוק ההון 6
א רכב למשפחה בדרך מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
N היומן שלי בדרך לדירה יומני מסע אישיים 17
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ת רכישת קריפטו והעמלות בדרך - מכסף פיאט ועד לארנק הקר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 19
O אינפלציה בדרך - איך מתמודדים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
א חלומות קטנים. הרבה תפילות בדרך. יומני מסע אישיים 67
rootcause בחורה חרדתית בדרך לבהירות כלכלית (?) יומני מסע אישיים 34
D משקיע בדרך לפנסיה שוק ההון 4
T האם ישראל בדרך לאבדון? אוף טופיק 404
T בדרך למגורים - כמה דירות להשקעה מול שוק ההון נדל"ן 61
M מס רווחי הון - בדרך למטה ? שוק ההון 39
ש בקשה להדרכה פרקטית בדרך להשקעת כספי הפנסיה והקרנות שוק ההון 14
I הקרבות בדרך לעצמאות כלכלית אוף טופיק 4
ימבו סדר במוצרים פנסיונים | עצמאי בדרך לעצמאות כלכלית שוק ההון 13
ט אומנם לא פרישה מוקדמת - אבל ממש בדרך לשם! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
חסכונית חסכונית בדרך לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 76
N זוג+1 בדרך לחיים טובים יותר יומני מסע אישיים 39
tpr חוזרים לארץ, בדרך לפנסיה מוקדמת יומני מסע אישיים 53
נ פרוד טרי, בדרך לגירושין מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 16
ayeletavr מכשולים בדרך לעצמאות כלכלית - הרהורים פילוסופיים לקראת שבת יומני מסע אישיים 178

נושאים דומים

Back
למעלה