הגורמים מהם מורכב
הפשיזם האיטלקי –
הלאומיות האיטלקית (ימין רדיקאלי); רוויזיה מרקסיסטית ו
פוטוריזם.
זה בעיקר מרקסיזם לטעמי, אבל אפשר להתווכח על זה. מבחינה פרקטית לא היה הבדל בין גרמניה הנאצית לרוסיה הקומוניסטית, רק שבגרמניה זה היה סוציאליזם לעם הגרמני ואצל הרוסים זה סוציאליזם לכולם.
מסכים אגב שקומוניסטים רבים התחברו ללאומנות מסיבות טקטיות.
אני חושב שאתה טועה, הוא מדבר על הלך רוח, ומצב כלכלי קשה משפיע מאוד על הלך הרוח, לא הייתי מבטל כל כך מהר את הטענה הזו.
אני לא מומחה גדול לאיטליה, אני יותר מבין מה קרה בגרמניה.
לגבי השפעה של הלך רוח, זה נוטה לגרום להקצנה, אבל מצב כלכלי לא באמת מייצר דעות "חדשות" יש מאין. מכיוון שכמעט כל הגרמנים כבר היו מוכנים מבחינה אידאולוגית לנאציזם, קרי הם כבר היו סוציאליסטים במידה מוחלטת וטוטאליטרים במידה רבה, היה להם קל מאוד לאמץ את הנאציזם שהגיע בדיוק כשהמצב היה קשה. לא מדובר על עדר של אוהבי חירות שנחטפו על ידי היטלר על לא עוול בכפם. למתעניינים, ממליץ לקרוא את הספר הבא שמנתח את העניין:
https://www.amazon.com/dp/0452011175/
אני עדיין חושב שהימין כיום בארץ קרוב הרבה יותר ל"פשיזם" מאשר השמאל, הוא מטיף ללאומנות, אדמה על פני חיים, בידול סקטוריאלי אל מול הערבים (האוטובוסים נוהרים לקלפיות ), אני לא מבין איך אתה לא רואה את זה?
אתה טועה. אעבור סעיף סעיף:
1. אין שום דבר רע בלאומנות כשלעצמה. אם התרבות שלך נראית לך עדיפה על התרבות של מישהו אחר זה בסדר גמור להתגאות בתרבות שלך ולהיות לאומני. למשל, זה בסדר להגיד שהתרבות המערבית עדיפה בהרבה על התרבות הסעודית-וואהבית.
2. אני לא מכיר שום מנהיג ימני שמעדיף אדמה על פני חיים (אולי יש קומץ של הזויים מתחבאים איפשהו). אשמח לקבל ממך ציטוטים לדעה שכזו.
3. מסכים שזה לא נראה טוב האמירות האלו של ביבי, רק שזה לא נראה טוב כי אנחנו צבועים וזה חושף אותנו - מצד אחד נותנים מס שפתיים למדינת כל אזרחיה, מצד שני בפועל מנהלים מדינה יהודית.
צריך להבין שאם אנחנו מאפשרים למפלגות אנטי-ציוניות (כלומר נגד עצם הרעיון של מדינה יהודית) להשתתף בשלטון במדינה שהיא בהגדרה יהודית, יש כאן סתירה פנימית מאוד חמורה. לכן אם כבר עשינו את הטעות של לתת לכל מיני איסלמיסטים ולאומנים ערבים להיות בכנסת שלנו, אז כנראה שיש לנו ממה לחשוש. בדיוק כמו שהאמריקאים והאירופאים לא מאפשרים למפלגות נאציות להשתתף במשחק הדמוקרטי - כי הנאציזם שולל את הערכים הליברליים של אותן מדינות - כך אין סיבה שמפלגות שהן בהגדרה נגד קיום המדינה היהודית יהיו בכנסת.
צריך להחליט מה אנחנו רוצים - מדינה יהודית או מדינת כל אזרחיה וללכת על הקו שנבחר בו בלי צביעות.
אשמח ללמוד במידה ויש לך זמן לציין את השקרים והאמיתות
ניקח את עיקרי השקרים ככה בקצרה כי יש הרבה:
1. "אם בשנה שעברה הייתי אומר לכם שהמועמד המוביל לנשיאות במדינה החזקה ביותר והעשירה ביותר בעולם הצהיר שאין לו בעיה עם סרטי זרוע, מחנות ריכוז, גירוש ללא משפט ואפליה גזעית, סביר להניח שהייתם צוחקים עליי, אלא אם כן אתם חובבי תיאוריות קונספירציה."
טראמפ מעולם לא אמר שהוא בעד כל הדברים האלו. אני גם לא זוכר אותו בכלל מדבר על זה (וראיתי הרבה מאוד נאומים שלו).
2. "פשיזם חדש – הוא מרים את ראשו, כמו הידרה, החל מסקנדינביה ואירופה"
כמעט כל המפלגות הלאומניות באירופה הן ללא כל נטיות פאשיסטיות, מדובר במרכז מובהק של לפני 50 שנה כשאנשים היו יותר שפויים. הם סך הכל רוצים לשמר את התרבות המערבית מפני פלישה איסלאמית. מדובר גם בדמגוגיה וגם בשקר.
3. "רעיונות פשיסטיים משתלטים על דעת הקהל (לדוגמה, 47% מהאמריקאים תומכים בהצעה של טראמפ לאסור כניסת מוסלמים לארה״ב). "
אין שום דבר פאשיסטי באיסור של כניסת מהגרים למדינה שלך על בסיס אידאולוגי (ואיסלאם זו אידאולוגיה פוליטית בעיקרה ולא דת). אותו דבר נעשה לקומוניסטים כשהיה קומוניזם, ולנאצים כשהיה נאציזם.
סתם כמה פנינים שדליתי משם.
לגבי הרעיונות שלו על השמאל, ועל ניאו ליברליזם אני מסכים בגדול.