• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

יועץ מתח נמוך - מה זה והאם אנחנו צריכים אחד כזה?

• פותח הנושא פותח הנושא matthias
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matthias

משתמש רגיל
דירוג
92
קנינו בית חדש ואנחנו עובדים עכשיו עם אדריכלית על שיפוצים והתאמות שאנחנו רוצים.

זה בית פרטי עם חניה, ובין השאר אנחנו רוצים אינטרקום (מהשער של החניה) ומצלמות אבטחה בחוץ מסביב לבית ובפנים בקומת הקרקע.
בשני הנושאים האלה האדריכלית הפנתה אותנו ל"יועץ מתח נמוך" שלטענתה עושה דברים מהסוג הזה.
לא הצלחתי להבין ממנה מה בדיוק התפקיד של יועץ כזה והאם אנחנו באמת צריכים אותו או שזה סתם עוד מקצוע מונפץ (היא כבר ניסתה להפנות אותנו לדברים הזויים כמו "יועץ מראות").

ממה שאני מבין אנחנו צריכים:
1. לקנות מערכת אינטרקום, להתקין צד אחד על השער וצד אחד בתוך הבית ולחבר את שניהם עם כבל תקשורת מתאים.
2. לקנות כמה מצלמות אבטחה שאנחנו צריכים ולהתקין מסביב לבית ובקומת הקרקע.
3. לקנות מכשיר הקלטה עם מספר מתאים של כניסות ולחבר את כל המצלמות אליו עם כבלים מתאימים.

האם יש איזשהו ערך מוסף שיועץ מתח נמוך יכול לתת לנו בנושאים האלה?

יש לציין שכבר יש קבלן שעובד בבית והוא יעשה את כל החציבות שצריך, העברת כבלים וכו.

נראה שאתה כבר בעניינים לגבי החיווטים הדרושים לך, אולי יועץ מתח נמוך לא יחדש לך הרבה, מנסיוני, כשרכשתי ושיפצתי את הדירה הנוכחית שלי לפני 8 שנים, הקבלן שיפוצים עצמו, עם הנסיון שלו, ייעץ לי לגבי הכנות נדרשות לתקשורת בכל קומה, למתח 12 וולט בשביל מערכת אינטרקום, לנקודות חשמל לראוטרים וכו... הוא סלל את הצינורות ואני העברתי את הכבלים מארון התקשורת.
על פי התקן חובה הכנה נפרדת של קווי תקשורת מקווי מתח.

מצד שני, הרגשת הפיספוס כשמתברר לך שיש כמה נקודות שלא חשבת עליהן בזמן הבניה.
אם הייתי יודע לפני 8 שנים, כבר הייתי מארגן נקודת חשמל בחניה ישירות לארון חשמל לרכב חשמלי עתידי.

מצד שלישי, רוב היישומים לא דורשים נקודת תקשורת קווית, וייפיי מספיק.

לא מכיר מקצוע של "יועץ מתח נמוך", ממה שראיתי חשמלאי/ handyman / איש רשתות מטפל באינטרקום/מצלמות/מערכות אבטחה/תקשורת/תשתיות של בית חכם.

ראיתי שמעלי כתבו להעביר מתח של 12 וולט למערכת, אבל לדעתי כדי להעביר POE וזה פותר גם את החשמל וגם את התקשרות וזה מאוד מאוד גמיש לשינויים ולמוצרים של חברות שונות -
כמובן צריך לקנות ציוד מתאים.

עוד משהו ששווה לחשוב עליו במערכות כאלו (תלוי גם כמה את אוהב גאדג'טים וטכנולוגיה) שכל המוצרים בבית יהיו מאותה החברה ושיש לה גם מערכת ניהול מרכזית,
תרפרף על מוצרים של Synology/Ubiquiti/Hikvision/provision .

לי יש חוויה טובה עם Synology ושמעתי דברים טובים על Ubiquiti
אבל גם Hikvision זה שם מוכר

נערך לאחרונה ב:
1. לקנות מערכת אינטרקום, להתקין צד אחד על השער וצד אחד בתוך הבית ולחבר את שניהם עם כבל תקשורת מתאים.
3. לקנות מכשיר הקלטה עם מספר מתאים של כניסות ולחבר את כל המצלמות אליו עם כבלים מתאימים.
אם אתה קונה מערכת קצת יותר חכמה, אז המכשיר הקלטה יכול להקליט את האינטרקום גם

קנינו בית חדש ואנחנו עובדים עכשיו עם אדריכלית על שיפוצים והתאמות שאנחנו רוצים.

זה בית פרטי עם חניה, ובין השאר אנחנו רוצים אינטרקום (מהשער של החניה) ומצלמות אבטחה בחוץ מסביב לבית ובפנים בקומת הקרקע.
בשני הנושאים האלה האדריכלית הפנתה אותנו ל"יועץ מתח נמוך" שלטענתה עושה דברים מהסוג הזה.
לא הצלחתי להבין ממנה מה בדיוק התפקיד של יועץ כזה והאם אנחנו באמת צריכים אותו או שזה סתם עוד מקצוע מונפץ (היא כבר ניסתה להפנות אותנו לדברים הזויים כמו "יועץ מראות").

האם יש איזשהו ערך מוסף שיועץ מתח נמוך יכול לתת לנו בנושאים האלה?

יש לציין שכבר יש קבלן שעובד בבית והוא יעשה את כל החציבות שצריך, העברת כבלים וכו.
אדריכלית שיפוצים. כבר מצחיק. אלה תמיד בניגוד עניינים מובנה איתך. או שדוחפים לך שטויות מהסוג הזה, שמעלים מחיר, אבל לפחות לא מזיקים. מוצאים איזה לד איטלקי מדהים ב 500₪ ליחידה שצריך 50 כאלה.
המצב היותר חמור, זה שהם מזהים שיש פוטנציאל לבית להיות מוצג באיזה מגזין של בתים, בבוק העבודות שלהם. ואז הפונקציונליות נשכחת לחלוטין, מקבלים בית הזוי, שטוב רק לצילום שהם רצו וזהו. בית לידי קיר שלם בגובה 10 מטר ברוחב 3 לפחות, הכל זכוכית, ואיזה שנדליר מהטיטניק תלוי בכל הגובה. מכיוון שלא נעים לגור ברחוב, קנו וילונות במאות אלפי שקלים להסתיר את האיכס הזה. הזיה.

בגלל שנושא המצלמות והאינטרקום זה לא התחום של האדריכלית אז היא למעשה מפנה אותך לאיש מקצוע בתחום. כדי לא לקחת אחריות על הנושא.
יועץ מתח נמוך = יועץ מערכות מתח נמוך מאוד. (אינטרקום, מצלמות, גלאי עשן, אזעקות וכדומה).
בפרויקטים גדולים יש יועץ בכול תחום, אדריכל שמרכז הכול, וקבלני ביצוע לכול תחום. היועץ מתכנן, מוציא תכניות, ועושה את התאומים עם הגורמים השונים. כמו ספקי תשתיות, בזק, חברת חשמל וכדומה. האדריכל פרט לתחום שלו מרכז את כול הנושאים מהיועצים. ויש את הקבלני ביצוע שהם למעשה עושים את העבודה בפועל על סמך התוכניות של היועץ. זה בשביל התמונה הכללית, שתהייה לך.
אם אתייחס למקרה שלך, מדובר בעבודה, אפילו לא פרויקט. לנושא האינטרקום והמצלמות אפשר להסתפק בקבלן ביצוע של מערכות מתח נמוך מאוד, עם ניסיון שיודע את העבודה. תביא אותו מוקדם בתהליך הוא יסביר לך מה הוא צריך לעשות, ייתן הצעת מחיר, ויסביר לך באיזה שלבים הוא צריך להגיע. (לדוגמה פעם ראשונה הוא מגיע להניח צינורות ופעם שניה אחרי שעשו פיתוח הניחו בלטות וכו' אז הוא מגיע להשחיל כבלים ולסיים את העבודה). לא סיפור, פשוט תיכנס קצת לעניינים ותנהל את "הפרויקט".

לא הצלחתי להבין ממנה מה בדיוק התפקיד של יועץ כזה והאם אנחנו באמת צריכים אותו או שזה סתם עוד מקצוע מונפץ
נושא קרוב, הרבה יותר פשוט: לאחרונה שיפצתי את הגינה, כולל החלפת תאורה. הייתי עם 220V הרבה שנים ושוכנעתי לעבור ל-12V.
הגנן המבצע היה מוכן לחווט הכל, אבל הייתי צריך להביא כבלים, שנאי וכמובן עמודי תאורה וספוטים.
מסתבר שבחנות חשמל לא מוכנים ליעץ על הספקים ועל עובי של כבלים, ושלחו אותי לשאול חשמלאי. בסופו של דבר עשיתי את החישובים לבד, לא סיפור, אבל אני מניח שלא כל אחד יודע.
אם אתה יכול להסתדר לבד, ותיקח אחריות על התוצאה, אז כנראה שאתה לא זקוק ליועץ.

נערך לאחרונה ב:
אדריכלית שיפוצים. כבר מצחיק. אלה תמיד בניגוד עניינים מובנה איתך. או שדוחפים לך שטויות מהסוג הזה, שמעלים מחיר, אבל לפחות לא מזיקים. מוצאים איזה לד איטלקי מדהים ב 500₪ ליחידה שצריך 50 כאלה.
המצב היותר חמור, זה שהם מזהים שיש פוטנציאל לבית להיות מוצג באיזה מגזין של בתים, בבוק העבודות שלהם. ואז הפונקציונליות נשכחת לחלוטין, מקבלים בית הזוי, שטוב רק לצילום שהם רצו וזהו. בית לידי קיר שלם בגובה 10 מטר ברוחב 3 לפחות, הכל זכוכית, ואיזה שנדליר מהטיטניק תלוי בכל הגובה. מכיוון שלא נעים לגור ברחוב, קנו וילונות במאות אלפי שקלים להסתיר את האיכס הזה. הזיה.
הכל נכון, ובכל זאת, זו הפעם הראשונה שאנחנו קונים בית והפעם הראשונה שאנחנו עושים שיפוץ.
אחרי שקנינו את הבית היתה לנו רשימה של דרישות ושינויים שאנחנו רוצים, ולא ידענו בכלל מאיפה להתחיל ולמי לפנות. רק כשהתחלנו לעבוד איתה הכל קיבל צורה של תוכנית עבודה מסודרת ולוחות זמנים והיא ידעה להפנות אותנו לאנשי מקצוע רלוונטיים כשהיה צריך (וגם כשלא היה צריך).
בפעם הבאה שנעשה שיפוץ (אני מאוד מקווה שלא תהיה פעם הבאה, אבל אם תהיה) כבר נדע לנהל את רוב הדברים לבד.
אם אתייחס למקרה שלך, מדובר בעבודה, אפילו לא פרויקט. לנושא האינטרקום והמצלמות אפשר להסתפק בקבלן ביצוע של מערכות מתח נמוך מאוד, עם ניסיון שיודע את העבודה. תביא אותו מוקדם בתהליך הוא יסביר לך מה הוא צריך לעשות, ייתן הצעת מחיר, ויסביר לך באיזה שלבים הוא צריך להגיע. (לדוגמה פעם ראשונה הוא מגיע להניח צינורות ופעם שניה אחרי שעשו פיתוח הניחו בלטות וכו' אז הוא מגיע להשחיל כבלים ולסיים את העבודה). לא סיפור, פשוט תיכנס קצת לעניינים ותנהל את "הפרויקט".
כבר יש קבלן שיפוצים שעובד בבית ויש תוכניות הריסה, בנייה וכו, כולל מיקומים של נקודות חשמל ותקשורת.
איך קבלן של מערכות מתח נמוך משתלב בזה? כלומר מה הוא יודע לעשות שהקבלן הרגיל לא יודע?

איך קבלן של מערכות מתח נמוך משתלב בזה? כלומר מה הוא יודע לעשות שהקבלן הרגיל לא יודע?

הוא מתקין את כל אביזרי הקצה שציינת (מצלמות, אינטרקום, וכו') והוא צריך לסמן לחשמלאי איפה להעביר תעלות, זה הכל.

הכל נכון, ובכל זאת, זו הפעם הראשונה שאנחנו קונים בית והפעם הראשונה שאנחנו עושים שיפוץ.
אחרי שקנינו את הבית היתה לנו רשימה של דרישות ושינויים שאנחנו רוצים, ולא ידענו בכלל מאיפה להתחיל ולמי לפנות. רק כשהתחלנו לעבוד איתה הכל קיבל צורה של תוכנית עבודה מסודרת ולוחות זמנים והיא ידעה להפנות אותנו לאנשי מקצוע רלוונטיים כשהיה צריך (וגם כשלא היה צריך).
בפעם הבאה שנעשה שיפוץ (אני מאוד מקווה שלא תהיה פעם הבאה, אבל אם תהיה) כבר נדע לנהל את רוב הדברים לבד.

כבר יש קבלן שיפוצים שעובד בבית ויש תוכניות הריסה, בנייה וכו, כולל מיקומים של נקודות חשמל ותקשורת.
אם הקבלן שיפוצים יודע גם מערכות מתח נמוך מאוד, אז הוא יכול לעשות את זה.
כמו שציינתי לכול תחום יש קבלן בנפרד. אם העבודה פשוטה ויש לך איש מקצוע שיודע תחומים נוספים אז אפשר לצמצם אנשי מקצוע.
אני ייתן לך דוגמה פשוטה יותר. אם אני רוצה לצבוע את הבית, אני יכול להביא צבעי, זה ההתמחות שלו. אני יכול להסתפק בהנדימן שכבר עובד בבית. ואם יש לי את הידע אני יכול לצבוע לבד. בכול אחד מהמקרים אני יקבל בית צבוע. הכול תלוי עם יש את הידע והכלים כדי לבצע את העבודה. אם אני ירצה לצבוע בהתזה, ברור שהצבעי הוא האיש. רולר? כל אחד מהם יכול לבצע את העבודה.
תשאל את הקבלן שלך אם הוא יודע להתעסק בזה, אם כן תוכל לחסוך איש מקצוע.
תמיד תוכל להזמין קבלן מתח נמוך מאוד כדי שייתן הצעת מחיר. ובאופן כללי הוא יותר בקיא בהבדלים בציוד (כמו מצלמות,DVR וכבלים), כך שהוא יכול לתת ערך נוסף.
אתה גם יכול לבצע לבד, אבל מניח שזו לא אופציה.

ככלל, יועץ הוא אדם בעל ניסיון וידע בתחום מסוים. לרוב תחום שאתה לא מבין בו ולכן לוקח את שירותיו.
ספציפית למקרה שלך, מתח נמוך לרוב מאגד את כלל המערכות בבית שהן לא חשמל טהור. אני לא יודע מה מתוכנן אצלך בבית אבל זה כולל: תשתיות אודיו ווידאו, אזעקה, תקשורת, אינטרקום, מצלמות אבטחה וכן רמה נמוכה של אינטגרציה לבית חכם (אם רוצים אינטגרציה מורכבת אז לרוב זה דורש ייועץ לבית חכם)
השאלות שהוא יוכל לעזור לך איתן (ואת כולן תוכל גם לחקור לבד אם אתה מעוניין להשקיע את הזמן)
1. איזו מערכת מומלצת ? מה תסריטי השימוש ? חיבור לטלפון ? חיבור לטלוויזה ? הקלטה של האינטרקום וחיבור למערכת ההקלטה של המצלמות... ואני מניח שיש עוד הרבה. לדוגמה, אם בבית יש 3 קומות... כמה נקודות קצה לאינטרקום אתה רוצה ? האם צילצול בשער רק מופיע בטלפון שלך ? של אישתך ? של הילדים ? האם יש שליטה ממקום אחר או רק בטלפון ? האם יש איטגרציה לטלוויזיה וצלצול בפעמון מופיע כהודעה בטלוויזיה עם תמונה של האדם.

2. מצלמות אבטחה זה עולם ומלאו... לרוב התשובה, היא קנה מספר מצלמות ותחבר... לרוב זה לא שווה כלום. התקנה איכותית משלבת מספר מיקומים, סוגי מצלמות שונים לכל תפקיד ומערכת שמפקחת על הכל. (ראה לדוגמה סרטון המסביר את הנושא: https://www.youtube.com/watch?v=mQn1zvltUc4)

3. מעבר למצלמות יש את נושא מערכת ההקלטה (סוג, נפח איחסון וכו).. וכן אנליטיקה. מערכת חכמה, גם מזהה אנשים ושולחת לך הודעות על אנשים בשטח בשעות מוגדרות. גם יכולה להפעיל מערכות נוספות כתגובה, יכולה להפעיל קולות וכו...

4. מצלמות אבטחה לרוב דורשות גם הגדרות מתאימות של הרשת הביתית. ראה המלצה של מערך הסייבר: https://www.gov.il/he/pages/security_cameras?chapterIndex=2.

הדוגמאות למעלה הן רק קמצוץ מהיכולות וממגוון האפשרויות בעולם המתח הנמוך ובכלל לא התייחסתי לנושא של בית חכם (היכולת לקחת מידע ממגוון חיישנים ולייצר תסריטי תגובה מתאימים להם... מסגירה של אוטומטית של התריסים שיש שמש ישירה ועד גבול הדמיון).

אבל כאמור... את כל הנושאים הללו אתה יכול ללמוד לבד... השאלה היא כמה אתה רוצה להשקיע (הן זמן והן כספית)

נ.ב.
גם את אתה כן לוקח ייועץ, תזכור שלא כל אחד שמגדיר את עצמו ייועץ באמת מבין לעומק ובאופו אמיתי בנושא... אתה יכול לשאול אותו מעט שאלות מהדברים שתוכל ללמוד מהקישורים ולראות אם הוא פשוט סוכן מכירות או מישהו שבאמת מבין בנושא.

נערך לאחרונה ב:
לטובת מחפשים עתידיים, חזרתי לעדכן שמדובר בחרטטן מקצועי שעיקר עבודתו לשכנע אנשים שהם צריכים אותו.

המשימות שלו אצלנו היו לעשות שקעי רשת (כבר היו כבלים, רק לעשות את השקע עצמו עם החיבור) ולהתקין מצלמות אבטחה (גם, היו כבלים ורק צריך להתקין מצלמות על הקיר ולחבר למכשיר הקלטה). אינטרקום החלטנו שלא צריך כרגע.

את שקעי הרשת הוא עשה, קצת יקר לדעתי (כ-220 שח לכל שקע) אבל היה בסדר.

לגבי מצלמות אבטחה בהתחלה הוא תכנן לעשות אצלנו 9 מצלמות, 7 בחוץ ו-2 בפנים. לא היה לנו זמן במהלך השיפוץ לחשוב על זה, אמרנו לקבלן שיעשה כבלים בכל 9 המקומות ונחליט אחר כך.

אחרי שירד הלחץ החלטנו לעשות רק את שתי המצלמות בפנים והזמנו אותו שיתקין.
הוא ניסה לשכנע אותנו לקחת מכשיר הקלטה שמתאים ל-9 מצלמות למקרה שנתחרט (למעשה 16, אין מכשיר עם 9 כניסות), כמובן סירבנו.
שלח הצעת מחיר - אספקה והתקנה של שתי מצלמות על הקיר וחיבור למכשיר הקלטה: 6500 שח.

אחרי בדיקה קצרה ראיתי שהמחיר שהוא נתן על מכשיר הקלטה גבוה בכ-1000 שח ממה שאפשר למצוא בכל חנות רלוונטית. אמרתי לו שאנחנו נקנה את מכשיר ההקלטה ושהוא יגיע רק לאספקה והתקנה של המצלמות.
תשובת הבחור: "אני לא מביא חלק מהציוד"
או שאנחנו קונים הכל דרכו או שהוא לא עושה כלום.

לאחר בדיקת מחירים של מצלמות ראיתי שגם המחיר שהוא נתן עליהן יקר בהרבה ממחיר סביר.
אמרתי לו שאנחנו נקנה את כל הציוד והוא יגיע רק להתקנה.
תשובת הבחור: "לא יקרה. אני לא עובד בצורה כזו"
אחרי זמן קצר הסכים בכל זאת לתת הצעת מחיר להתקנה בלבד: 3000 שח.
אמרתי תודה ושלום, נסתדר לבד.

לטובת מחפשים עתידיים, חזרתי לעדכן שמדובר בחרטטן מקצועי שעיקר עבודתו לשכנע אנשים שהם צריכים אותו.

המשימות שלו אצלנו היו לעשות שקעי רשת (כבר היו כבלים, רק לעשות את השקע עצמו עם החיבור) ולהתקין מצלמות אבטחה (גם, היו כבלים ורק צריך להתקין מצלמות על הקיר ולחבר למכשיר הקלטה). אינטרקום החלטנו שלא צריך כרגע.

את שקעי הרשת הוא עשה, קצת יקר לדעתי (כ-220 שח לכל שקע) אבל היה בסדר.

לגבי מצלמות אבטחה בהתחלה הוא תכנן לעשות אצלנו 9 מצלמות, 7 בחוץ ו-2 בפנים. לא היה לנו זמן במהלך השיפוץ לחשוב על זה, אמרנו לקבלן שיעשה כבלים בכל 9 המקומות ונחליט אחר כך.

אחרי שירד הלחץ החלטנו לעשות רק את שתי המצלמות בפנים והזמנו אותו שיתקין.
הוא ניסה לשכנע אותנו לקחת מכשיר הקלטה שמתאים ל-9 מצלמות למקרה שנתחרט (למעשה 16, אין מכשיר עם 9 כניסות), כמובן סירבנו.
שלח הצעת מחיר - אספקה והתקנה של שתי מצלמות על הקיר וחיבור למכשיר הקלטה: 6500 שח.

אחרי בדיקה קצרה ראיתי שהמחיר שהוא נתן על מכשיר הקלטה גבוה בכ-1000 שח ממה שאפשר למצוא בכל חנות רלוונטית. אמרתי לו שאנחנו נקנה את מכשיר ההקלטה ושהוא יגיע רק לאספקה והתקנה של המצלמות.
תשובת הבחור: "אני לא מביא חלק מהציוד"
או שאנחנו קונים הכל דרכו או שהוא לא עושה כלום.

לאחר בדיקת מחירים של מצלמות ראיתי שגם המחיר שהוא נתן עליהן יקר בהרבה ממחיר סביר.
אמרתי לו שאנחנו נקנה את כל הציוד והוא יגיע רק להתקנה.
תשובת הבחור: "לא יקרה. אני לא עובד בצורה כזו"
אחרי זמן קצר הסכים בכל זאת לתת הצעת מחיר להתקנה בלבד: 3000 שח.
אמרתי תודה ושלום, נסתדר לבד.
כמו שהגבתי .. לא כל אנשי המקצוע אכן מקצועיים.
ספציפית לסיפור שלך... אם אתה מתקין מצלמות בתוך הבית אני ממש ממליץ לך להעזר במישהו שמבין משהו בנושאי אבטחה.
אתה לא רוצה שכל העולם יוכל לראות את מה שקורה אצלך בבית.
(שלא לדבר שהמכשירים הללו יכולים לשמש גם כבסיס לפריצה למכשירים אחרים בבית)

כמו שהגבתי .. לא כל אנשי המקצוע אכן מקצועיים.
ספציפית לסיפור שלך... אם אתה מתקין מצלמות בתוך הבית אני ממש ממליץ לך להעזר במישהו שמבין משהו בנושאי אבטחה.
אתה לא רוצה שכל העולם יוכל לראות את מה שקורה אצלך בבית.
(שלא לדבר שהמכשירים הללו יכולים לשמש גם כבסיס לפריצה למכשירים אחרים בבית)
אני מבין משהו (או קצת יותר ממשהו) בנושאי אבטחה.
ובתור מישהו שמבין משהו בנושאי אבטחה, *בחיים* לא הייתי מחבר לאינטרנט מצלמות שמצלמות בתוך הבית. לא משנה כמה זה "מוצפן". ובטח שלא הייתי סומך על איזה ליצן שמכנה עצמו איש אבטחה להגדיר מכשיר שמחובר לאינטרנט ככה שלא יהיה אפשר לגשת אליו מבחוץ.
מההתחלה התעקשתי שלא יהיה שום חיבור פיזי בין מכשיר ההקלטה והמצלמות לבין האינטרנט, למרות נסיונות שכנוע גם של היועץ הנל וגם של זה שבסוף עשה את העבודה, והקפדתי בזמן העבודות שלא יוסיפו על דעת עצמם חיבור כזה.
עצם זה שמישהו בכלל מעלה רעיון כזה בלי אלף אזהרות זו הוכחה בעיניי שהוא לא מבין שום דבר באבטחה.

אגב, זה שעשה את העבודה בסוף לקח עליה 3500 שח. אותה עבודה בדיוק, במחיר כמעט חצי מה"יועץ מתח נמוך" הנל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B מציאת יועץ מס מיסים 6
Homer מנסה ליצור יועץ ai ולא הולך לי צרכנות פיננסית 22
Y יועץ פיננסי להשקעות לטווח קצר שוק ההון 4
Z יועץ עסקי נדרש לפצות לקוח לאחר התמוטטות העסק. יזמות והגדלת הכנסות 13
P מחפש יועץ עסקי מקצועי לסיוע בגיוס הון יזמות והגדלת הכנסות 15
מ פתיחת חשבון משפחתי/יועץ ללא רישיון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N השקעת כספים עם יועץ השקעות אנושי שוק ההון 1
M לפני לקיחת משכנתא, באופן עצמאי או עם יועץ נדל"ן 30
M משכנתא בלי יועץ נדל"ן 74
א מחפשת יועץ השקעות - לא משווק מוכר וכו' אפילו פגישת יעוץ בתשלום שוק ההון 1
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16
M האם צריך יועץ ירושה? שוק ההון 6
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ש איך לבחור יועץ פנסיוני להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
E יועץ מס אמריקאי ישראלי מיסים 11
R לא מצליח למצוא יועץ פיננסי בלתי תלוי שוק ההון 28
V חוות דעתכם על תמהיל עם יועץ נדל"ן 20
עלילה מסלול חוות דעת על תמהיל של יועץ נדל"ן 32
F יועץ משכנתאות, כן/לא למה? נדל"ן 77
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7
U יועץ משכנתאות, כדאי? נדל"ן 2
H לגבי יועץ משכנתא. נדל"ן 13
R הפקדת כספים לניהול אצל יועץ השקעות בלתי תלוי שוק ההון 2
R העברת כספים לניהול ע"י יועץ השקעות בעל רישיון שוק ההון 1
R מחפשת יועץ השקעות עם רישיון של הרשות לניירות ערך פוסטים מאיכות נמוכה 1
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
Z יועץ מס או יועץ פנסיה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Lamur יועץ פנסיוני גרוע - מה עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש יועץ השקעות ממליץ על קרנות אקטיביות שוק ההון 29
M יועץ קרן פנסיה ותיקה פוסטים מאיכות נמוכה 6
יוזר משכנתא - האם פגישה עם הבנק שורפת יועץ משכנתאות? נדל"ן 29
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
H מלווה / יועץ - כמה חשוב לבעל ניסיון שמחפש סקליבליות? נדל"ן 23
י בקשת המלצה על יועץ פנסיוני פננסי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א שימוש בחברות כמו Walty או Wifix (או בעצם כל יועץ אחר) נדל"ן 4
S מחפש יועץ משכתנא באיזור חיפה פוסטים מאיכות נמוכה 0
א מחפש יועץ מס/רואה חשבון מיסים 0
M יועץ ברכישת רכב - כדאי? אוף טופיק 9
klayhamn לא מצליח למצוא המלצה על יועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
V עושה סדר בפנסיה (והאם יש איך להתכונן לקראת פגישה עם יועץ פנסיוני?) - התייעצות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
I מחפש יועץ פנסיוני עם נסיון בפרישה מוקדמת עקב נכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
אשר יועץ משכנאות "סולידי" באיזור ירושלים נדל"ן 4
G חוות דעת על תפקיד של יועץ/משווק פנסיוני התפתחות אישית 0
נ סיוע באיתור יועץ/ מתכנן פיננסי צרכנות פיננסית 8
י איך לבחור יועץ נדל"ן ששווה כסף? נדל"ן 20
N האם להיעזר ביועץ משכנתאות, או יועץ אחר? צרכנות פיננסית 7
E יועץ פרישה מומלץ? למה לשים לב? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
F מחפש יועץ מס \ רואה חשבון שמתמחה בהכנסה פאסיבית משכירות בחו"ל צרכנות פיננסית 1
I המלצות על יועץ השקעות דובר רוסית במרכז? שוק ההון 0
י יועץ משכנתאות מחפש לעשות שת"פ עם מתווך נדל"ן 2

נושאים דומים

Back
למעלה