• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך ?

• פותח הנושא פותח הנושא יניבוס
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

יניבוס

משתמש רגיל
דירוג
41
שלום לכולם,
אני מתנצל מראש על השאלה הבסיסית
בעודי מסתבן במקלחת עלתה לי השאלה
למה אנחנו מניחים שהשוק יעלה בטווח הארוך (בלי להתייחס לעבר) ?.

זאת אומרת, נניח שהשקענו בSP500 (לשם הפשטות) ועברו להן 20 שנה, בזמן הזה חברות יצאו מהמדד ונכנסו למדד
למה אנחנו מניחים שהחברות יהיו מוצלחות מקודמותיהן או שהחברות הנוכחויות שנשארו במדד יהיו רווחיות יותר ?

אני יכל להניח שקצב הילודה ועלייה בתוחלת החיים מביאה אותנו למקום שיש יותר אנשים שצורכים שירותים ורמת החיים בעולם עולה באופן תמידי..

אני מקווה שאני מובן מספיק.

קודם כל צריך לזכור שכל עוד החברות רווחיות הן לא צריכות לגדול בשביל שההשקעה תניב תשואה חיובית.

אני חושב שזה מכיוון שאנחנו מניחים שחברות רוצות לגדול ולהרוויח עוד כסף. גם חברה ריווחית תרצה מתישהו לגדול על מנת להרוויח עוד (מעט חברות מסתפקות במה שיש ומוותרות על הרצון להציע שירותים ומוצרים חדשים תמורת הכנסה נוספת.)
כשכל חברה רוצה להגדיל את נתח השוק שלה אישית, התוצאה היא שגם השוק הכללי גדל לאורך זמן.

נערך לאחרונה ב:
אין ביטחון כזה, הכול תלוי בנכונות של ציפיות השוק.
אם קנית סל חברות כשהשוק היה אופטימי מאוד לגבי הרווחיות שלהן, ובדיעבד הסתבר שהשוק טעה, יהיה קשה לחזור לרווחיות.

אלה חלק מהתבניות בהן המחשבה שלנו עובדת. יום וקאנט כתבו על זה לא מעט. כמעט כל ספקולציה שלנו לגבי העתיד נשענת על סמך תצפיות שלנו על העבר. אנחנו מניחים שהשוק יעלה בעתיד כי בעבר הוא עלה, כל השאר זה רציונליזציה של זה. האוכלוסיה היחידה לדעתי שמצליחה לשבור את הצורת מחשבה הזאת היא פיזיקאים תיאורטים.

מבחינה ריאלית זה פשוט סביר להניח שזה מה שיקרה כי אחרת להיתקע במקום ברמת הטכנולוגיה\תחבורה\פנאי וכו.. זה משהו שנשמע רע מאוד.. אבל זה לא משהו שלא יכול להיות.. אין ביטחון של 100% יש פשוט סבירות מאוד גדולה שזה מה שיקרה לאורך זמן

האנושות נחלצה מהמלכודת המלתוסיאנית ויש צמיחה כלכלית משמעותית מאז מהמהפכה התעשייתית.
בניגוד לאינטואיציה - דווקא הירידה בריבוי טבעי היא אחד הגורמים שאפשרו את הפריחה הכלכלית של האנושות.
העושר האנושי רק הולך וגדל ואם המגמה הזו תימשך, גם שוק ההון צפוי לשקף את המגמה הזו.
חומר קריאה מעניין:
https://shulit.com/malthusian-trap/

נערך לאחרונה ב:
מאמינים שכיוון התפתחות האנושות הוא לחיים טובים יותר

בזמן הזה חברות יצאו מהמדד ונכנסו למדד
זה לא אקראי, אלו שיוצאות ירדו מגדולתן ונכנסות חברות עולות.
אולי אם יום אחד כל החברות הגדולות יחליטו לצאת מהבורסה ולחזור להיות פרטיות או שיום אחד כל התעשייה תיכחד.

מאמינים שכיוון התפתחות האנושות הוא לחיים טובים יותר

ואיך זה קשור למניות ?
נניח חברות הסלולר נותנות שירותים טובים ומתקדמים יותר היום אך הרווחיות שלהם ירדה מלפני נניח 10 שנים(לא בדקתי)

בואו נסקור את זה לעומק, ונביט על מדד ה-S&P 500:
מה בעצם יש במדד הזה?
יש במדד הזה 500 חברות, בשווי מסוים, וברווחיות מסוימת.
השווי נגזר בין היתר מהרווח, מהצמיחה בו ומהריבית במשק.
אם קיים חשש לפגיעה ברווחיות, בצמיחה בה או לעלייה משמעותית בריבית במשק-אז השוק יתמחר מחדש את סל המניות, בצורה שתביא לידי ביטוי את השינוי.

נכון להיום, אני לא רואה סיבה שבעתיד תהיה בעיה בייצור הרווחיות או בצמיחה בה, שכן העלייה באיכות החיים+תהליכי המיכון החדשנים (AI, פחות עובדים, קיצוצים...) יובילו לעניות דעתי לעלייה ברווחיות וצמיחה בה, כך ש-500 החברות שיהיו במדד בעתיד כנראה ירוויחו יותר מ-500 החברות שקיימות בו כיום.
החשש היחיד שלי, היא עליית ריבית ריאלית משמעותית שתוביל לתמחור מחדש בנכסים (הן כי החברות יצטרכו לשלם יותר ריבית על החובות שלהן והן כי המחיר של המניות שלהן יצטרך לרדת כדי לכמת את העלייה בריבית).
מאז שנות ה-80 הריביות במשק האמריקאי רק ירדו בראיית היסטורית.
ב-2008 הגיעו ל-0%, הפסקה קצרה ושוב 0%.
מה עכשיו?

אולי הדפסת כל כך הרבה דולרים שהגיעו לידי הציבור תוביל לאינפלציה שתחייב עלייה בריבית הריאלית.
אולי לא.
מי יודע.

ואיך זה קשור למניות ?
נניח חברות הסלולר נותנות שירותים טובים ומתקדמים יותר היום אך הרווחיות שלהם ירדה מלפני נניח 10 שנים(לא בדקתי)
מדברים פה על השוק בכלליות ועל מדדים -
במקרה של חברה ספציפית, אמרת בעצמך:
חברות יצאו מהמדד ונכנסו למדד

אני לא יודע אם כולם באמת מניחים שהשוק תמיד יעלה. אינדקס ה S&P500 האמריקאי תמיד עלה בטווח הארוך, אבל מצד שני יש מדדים כמו ה Nikkei היפני שמי ששם שם 100 דולר לפני 30 שנה, עדיין מופסד, ואולי לעולם גם לא ירוויח. מעניין אם יש קשר לילודה, מדד שבו יפן מהחלשות בעולם עם אוכלוסיה מצטמקת במהירות... פחות אנשים פחות כסף.

אני לא יודע אם כולם באמת מניחים שהשוק תמיד יעלה. אינדקס ה S&P500 האמריקאי תמיד עלה בטווח הארוך, אבל מצד שני יש מדדים כמו ה Nikkei היפני שמי ששם שם 100 דולר לפני 30 שנה, עדיין מופסד, ואולי לעולם גם לא ירוויח. מעניין אם יש קשר לילודה, מדד שבו יפן מהחלשות בעולם עם אוכלוסיה מצטמקת במהירות... פחות אנשים פחות כסף.
לא חושב שנכון להסתכל בנקודת זמן ספציפית בעבר.
בבל מקרה, טבע האדם זה לגלות, לחקור, לצמוח, להשתפר מה שמוביל לצמיחה כלכלית בטווח הארוך.

אבל מצד שני יש מדדים כמו ה Nikkei היפני שמי ששם שם 100 דולר לפני 30 שנה, עדיין מופסד,
זה סיכון מובנה של כל מי ששם את כספו בפעם אחת בהשקעה במדד, לכן יש יתרון למשקיע שמכניס את החסכון החודשי/רבעוני/שנתי לאורך שנים מגיל צעיר.
אני אומרת את זה בתור אחת שהשקיעה בבת אחת במדד כלשהו, שהיה בפיק, סכום גדול מאד וידעתי שזה מסוכן.

אנחנו חיים בעולם קפיטליסטי שמונע מהגדלת משאבים עי יצירת חוב.
במילים אחרות, על מנת שחברה לא תעלם בעולם תחרותי, היא צריכה לצמוח.

זה סיכון מובנה של כל מי ששם את כספו בפעם אחת בהשקעה במדד, לכן יש יתרון למשקיע שמכניס את החסכון החודשי/רבעוני/שנתי לאורך שנים מגיל צעיר.
אני אומרת את זה בתור אחת שהשקיעה בבת אחת במדד כלשהו, שהיה בפיק, סכום גדול מאד וידעתי שזה מסוכן.
גם אם מישהו השקיע 100 דולר לחודש ב Nikkei באופן רציף ב 30 שנים האחרונות, ייתכן שהוא בהפסד. מישהו בדק את זה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
האנושות נחלצה מהמלכודת המלתוסיאנית ויש צמיחה כלכלית משמעותית מאז מהמהפכה התעשייתית.

נחלצה בינתיים...

לא הייתי ממהר להספיד את מלתוס. האנושות מחסלת הרבה משאבים שאנחנו תלויים בהם.
דברים שולים כמו דגים, עצים, נפט ומים ראויים לשתייה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
א בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 176
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
א למה לא אוהבים קרנות ישראליות? שוק ההון 42
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11

נושאים דומים

Back
למעלה