מה אני מפסיד מזה?
בגדול ככל שהבסיס שממנו מגייסים לקרבי יותר רחב (חרדים, נשים וכו) כך הנטל הממוצע על כל חייל קטן.
יש לי שני בנים חילונים ולכן אני אשמח שהנטל הממוצע עליהם יקטן.
אם חלוקת הנטל זה העניין היחיד, אין לי בעיה. למרות שלדעתי אפשר לעשות זאת בצורה טובה יותר לכלל החברה - מכל הבחינות
(האידיאולוגים שדוחפים לשילוב נשים לא עושים זאת מרצון לחלוקה בנטל. עושים זאת מאידיאולוגיה פרוגרסיבית שנועדה לטשטש זהויות)
מה אתה מפסיד מזה שנשים יילכו לתותחנים/לנ"מ או לחיל הים? (בכוונה אני לא מדבר על סיירות או על דברים שנויים במחלוקת)
אני לא מפסיד. לוחמות שמשרתות עושות עבודת קודש ואין בהן בדל של פגם או חוסר הערכה מצידי. הן ראויות לכל השבחים והעיטורים.
הביקורת שלי היא נגד החינוך המכוון לזה, שכאמור לא נובע מכוונות טהורות.
בעולם בריא, אין צבא. אין שום מצווה לשפוך דם, זה לא מעלה. לצערנו העולם לא במצב מושלם, ולכן צריך לוחמים. ובנים עושים זאת יותר טוב מבנות, ככלל.
סוגיות רחבות נידונות לפי הכלל, לא לפי הפרטים - ולכן אני מכריע לפי הכלל.
החסרונות הן:
1. ערכית - שוויון צריך להיות שוויון הזדמנויות, לא שוויון זהויות. החינוך שדוחף לטשטוש הוא הרסני בעיקרו ברמה הערכית. הוא הורס את הבסיס לאנושיות בריאה. ליופי בגבריות וליופי בנשיות. עד עכשיו דיכאו את הנשיות, כאילו זה נחות מהגבריות. עכשיו פשוט מנסים להפוך את הנשיות לגבריות. במקום להכיר בייחודיות הנשית, ובייחודיות הגברית. וכך ליצור חברה בריאה יותר.
2. כשירות חסרה - סרגל המאמצים יורד, וההתאמות לנשים פוגעות ביכולת הצבא לנצח.
3. פציעות מרובות - הרס הגוף הנשי וצלקות שצריך לסחוב כל החיים
4. אוירה לא עניינית - מתח בין גברים לנשים הוא בריא והוא הכוח המניע של החיים. לא צריך להקהות אותו. גברים ונשים ביחד, בייחוד בהכשרה קרבית, נמצאים תחת מתח מוגבר שמסיח את הדעת. זה לא יצר שהאדם צריך להילחם בו ולטשטש אותו. זה רק מביא לידי שטויות