אהלן,
אני חושב שאני לא מבין עניין בסיסי במניות. לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית ולאושש/ להפריך את הצורה בה אני רואה את הדברים, לכן אני פותח כאן פוסט.
העניין הוא זה -
אם מניה לא משלמת דיבידנדים, אז מה האינטרס שלי כמשקיע להחזיק בה?
ברור לי שהערך שלה יכול לעלות ולעלות, וגם יכולים להיות buybacks, ואלו שתי הזדמנויות טובות לגרוף את הרווחים.
אבל נאמר, מניה שלא משלמים בה דיבידנדים, שאין בה buybacks, ופשוט עולה ועולה.
איזה פיצוי אני מקבל על זה שהכסף שלי מושקע באותה חברה כל הזמן הזה?
הרי אם החברה משקיעה מחדש את הרווחים שלה, אמנם הערך שלה והנכסים שלה הולכים ומתנפחים, אבל זה אף פעם לא יופרש באיזושהי צורה אליי כמשקיע.
החברה יכולה לגדול משך עשרות שנים, אבל מתישהו, סיכוי טוב שהיא תיכחד מהעולם, ואז בעצם הערך שלה יורד לאפס, ואני כמשקיע השקעתי את הכסף היקר שלי בחברה הזאת ללא כל רווח.
מה אני מפספס?
מה האינטרס שלי בעצם להחזיק במניה שלא משלמת דיבידנדים, או קונה את המניות של עצמה בחזרה, לתקופות אינסופיות?
פרט לעליית ערך החברה על הנייר, איך העו"ש שלי נהנה מזה?
יתכן שאני מפספס איזשהו עיקרון בסיסי בשוק ההון או בכלכלה, אשמח להארות. תודה!
אני חושב שאני לא מבין עניין בסיסי במניות. לא הצלחתי לקבל תשובה חד משמעית ולאושש/ להפריך את הצורה בה אני רואה את הדברים, לכן אני פותח כאן פוסט.
העניין הוא זה -
אם מניה לא משלמת דיבידנדים, אז מה האינטרס שלי כמשקיע להחזיק בה?
ברור לי שהערך שלה יכול לעלות ולעלות, וגם יכולים להיות buybacks, ואלו שתי הזדמנויות טובות לגרוף את הרווחים.
אבל נאמר, מניה שלא משלמים בה דיבידנדים, שאין בה buybacks, ופשוט עולה ועולה.
איזה פיצוי אני מקבל על זה שהכסף שלי מושקע באותה חברה כל הזמן הזה?
הרי אם החברה משקיעה מחדש את הרווחים שלה, אמנם הערך שלה והנכסים שלה הולכים ומתנפחים, אבל זה אף פעם לא יופרש באיזושהי צורה אליי כמשקיע.
החברה יכולה לגדול משך עשרות שנים, אבל מתישהו, סיכוי טוב שהיא תיכחד מהעולם, ואז בעצם הערך שלה יורד לאפס, ואני כמשקיע השקעתי את הכסף היקר שלי בחברה הזאת ללא כל רווח.
מה אני מפספס?
מה האינטרס שלי בעצם להחזיק במניה שלא משלמת דיבידנדים, או קונה את המניות של עצמה בחזרה, לתקופות אינסופיות?
פרט לעליית ערך החברה על הנייר, איך העו"ש שלי נהנה מזה?
יתכן שאני מפספס איזשהו עיקרון בסיסי בשוק ההון או בכלכלה, אשמח להארות. תודה!