• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון.

• פותח הנושא פותח הנושא Jamy_James
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Jamy_James

משתמש רגיל
דירוג
27
הייתי שמח לדון בפורום זה עם חברי הקהילה, אני נהנה לראות תגובות ורעיונות שונים בנושא כלכלה.

נסו לנטרל פוליטיקה.
הדיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון.
כידוע לכולם - לבנון נמצאת בקריסה אמיתית, אינפצליה של מעל 200%, מחסור באנרגיה, דלק, הגבלה על מזומן ויוקר מחיה.
הדובדבן שבקצפת - סגן ראש ממשלת לבנון הודיע כי המדינה לא יכולה לשלם את חובותיה.

ועכשו לדיון האמיתי - לו הייתם בכיסא השליט, מה היו הפעולות אשר הייתם נוקטים במטרה להשתקם?

הרעיון שלי - קומוניזם עד למצב יציבות כלכלית , ומשם חזרה לדומקרטיה.
- ומה הכוונה? כצעדים ראשונים - הממשלה תחלק כתמורה לתפוקה של עובדים מזון ואנרגיה (חשמל ודלק).– ככל שמספר שעות העבודה של עובד יגדל והתפוקה תעלה - המדינה תוכל לספק יותר למי שעובד יותר.
- קידום הייצוא בכל פן אפשרי, הורדת רגולציה ובירוקרטיה עד למינימום האפשרי, " הזמנה " של חברות ספנות לעגינה בנמלים השונים.
- אתר אחסנה זמני לציוד כזה או אחר (פסולת אלקטרונית של מדינות המערב).

עם התייצבות המדינה והאזרחים - התחלה הדרגתית של פתיחת הייבוא, פתיחת השוק וחזרה לדמוקרטיה.

מה דעתכם?

לפי וויקיפדיה שליש מאוכלוסיית לבנון הם פליטים סורים, ו10% הם פלסטינים.
בנוסף בערך שליש מכל האוכלוסייה גרה בביירות.

אם הייתי שליט עם אמות מוסר בסגנון הרווח במזרח התיכון, הייתי הופך את את ביירות לסוויט שופ אחד גדול, כאשר הלבנונים המקומיים (על כל הזרמים השונים) מנהלי עבודה והפלסטינים והסורים העובדים השחורים.

כל זה כמובן במימון זר, ופה נשאלת השאלה תחת איזה מעצמה הייתי רוצה להיות מדינת חסות, לזה אין לי תשובה.

אולי הכוונה הייתה להתמקד רק בקטע הכלכלי. אבל אם לא, הבעיה הבסיסית ביותר של לבנון זה מצב סוציולוגי מלא קרעים ופוליטי רעוע.
לא חשוב מה נכון לעשות, כרגע אין מי שיכול לעשות את זה. אם אתה מדבר על שינויים מרחיקי לכת זה עוד יותר מסובך.
נכון זה יכול להשתנות, אפילו תוך ימים. אבל כרגע לא נראה משהו באופק

לפני הבחירות האחרונות שם סופר על כך שהממשל רצה לתת איזה פתרון זמני שיקל מעט על התושבים באספקת החשמל, אך בשל חשש שהקרדיט יינתן ל X, כל השאר סיכלו את המהלך והעדיפו לתת לתושבים לבלות עוד קצת ללא חשמל.
המצב שם אבוד, אין שום דבר שיציל את המדינה המשוסעת כבר עשרות שנים.

השאלה הבסיסית היא איך אפשר למצוא משהו (קטן ככל שיהיה) שכל הסיעות והפלגים השונים בלבנון יסכימו לעבוד עליו במשותף

אין לי מושג בפוליטיקה הלבנונית, אבל ברור שבכל רגע נתון הם יכולים לתת זכויות קידוח במאגרי גז, ולקבל סכומי עתק עבור הזכיינות לקידוח, וממילא הכלכלה תתייצב.

אין לי מושג בפוליטיקה הלבנונית, אבל ברור שבכל רגע נתון הם יכולים לתת זכויות קידוח במאגרי גז, ולקבל סכומי עתק עבור הזכיינות לקידוח, וממילא הכלכלה תתייצב.

הכנסות זה לא מספיק בשביל כלכלה יציבה. צריך גם דברים כמו מנהל תקין ומערכת משפט מתפקדת.

לפני הבחירות האחרונות שם סופר על כך שהממשל רצה לתת איזה פתרון זמני שיקל מעט על התושבים באספקת החשמל, אך בשל חשש שהקרדיט יינתן ל X, כל השאר סיכלו את המהלך
מזכיר לי התנהלות מסויימת בפרלמנט הישראלי

לא מדויק. כלל לא בטוח שיש גז ובאילו כמויות בחלק שלהם.
וגם אם ישאבו את הגז, זה יהיה אקמול לחולה סופני.

ועכשו לדיון האמיתי - לו הייתם בכיסא השליט, מה היו הפעולות אשר הייתם נוקטים
בדיוק הפעולות שהם נוקטים: גנוב כפי יכולתך, וברח. או: החזק את המדינה בגרון, וקח כסף מאיראן, תוך כדי בלבולי שכל מהמחילה. ואם הייתי נשיא צרפת, גם אותו דבר בדיוק: הולך ברחוב להצטלם, נותן את פרס ברפובליקה לפיירוז, ובורח לפני שהכל מתמוטט.

קומוניזם עד למצב יציבות כלכלית , ומשם חזרה לדומקרטיה.
כן, ללא ספק. ניתן לקבוצה מצומצמת את השילטון וכל המשאבים ואז נגיד להם יום אחד שהגיע הזמן לוותר על הכל.

What can go wrong?

מזכיר לי התנהלות מסויימת בפרלמנט הישראלי
באמריקה, ה-Civil Rights Act טורפד על ידי הדמוקרטים בממשל רפובליקני. (מי שלא יודע, היסטורית הרפובליקנים היו נגד ההפרדות והדמוקרטים בעד).
רק כדי שבנשיאות שלהם, הם יוכלו באופן ציני לחוקק את זה בעצמם ובכך: ״לקבל את קולות הכ*שים 50 שנה קדימה״ (ציטוט אמיתי של אחד הפוליטיקאים).

אנחנו בסך הכל לומדים מהטובים ביותר :)

הרעיון שלי - קומוניזם עד למצב יציבות כלכלית , ומשם חזרה לדומקרטיה.
- ומה הכוונה? כצעדים ראשונים - הממשלה תחלק כתמורה לתפוקה של עובדים מזון ואנרגיה (חשמל ודלק).– ככל שמספר שעות העבודה של עובד יגדל והתפוקה תעלה - המדינה תוכל לספק יותר למי שעובד יותר.
- קידום הייצוא בכל פן אפשרי, הורדת רגולציה ובירוקרטיה עד למינימום האפשרי, " הזמנה " של חברות ספנות לעגינה בנמלים השונים.
- אתר אחסנה זמני לציוד כזה או אחר (פסולת אלקטרונית של מדינות המערב).

עם התייצבות המדינה והאזרחים - התחלה הדרגתית של פתיחת הייבוא, פתיחת השוק וחזרה לדמוקרטיה.

מה דעתכם?
נשמע רעיון מעולה וקל ליישום,הבעיה היחידה שאני רואה זה שכרגע אין דמוקרטיה אז איך"יחזרו" בסוף?

אבל במחשבה שניה אולי עדיף כבר להפוך את כול הלבנונים לגרמנים......
תהפוך אותם לגרמנים ואחרי עשור או שניים שיוקמו מפעלים תעשיה מוסדות שלטון ותשתיות תהפוך אותם לאט לאט חזרה ללבנונים.
מה דעתך?

וקצת יותר ברצינות,לבנון גמורה כמו שרבים רשמו פה והבעיה מספר אחת שלא הוזכרה זה חיזבאללה.
הארגון הזה הוא סרטן ממאיר שלא ניתן לריפוי,במשך שנים הם בנו תשתית ולא רק צבאית אלה גם חברתית והשתלטו על לבנון בעזרת איראן תוך גרימה לבריחה המונית של הנוצרים והמשכילים וחיזוק מסיבי של השיעים.
כרגע המצב נראה בלתי הפיך ואפילו במקרה הכי "אופטימי" שחיזבאללה יחטוף מכה אנושה מישראל(שתגרום להרס התשתיות שעוד נשארו בלבנון)אין מי שיתפוס פיקוד וישתלט על המרחב הלבנוני ולכן נראה שהשיעים ימשיכו לשלוט גם במקרה הלא סביר הזה.
וכול עוד הם שולטים לא יהיו השקעות מערביות מסיביות ולא תהיה התקדמות כלכלית משמעותית בשנים הקרובות.

באמריקה, ה-Civil Rights Act טורפד על ידי הדמוקרטים בממשל רפובליקני. (מי שלא יודע, היסטורית הרפובליקנים היו נגד ההפרדות והדמוקרטים בעד).
רק כדי שבנשיאות שלהם, הם יוכלו באופן ציני לחוקק את זה בעצמם ובכך: ״לקבל את קולות הכ*שים 50 שנה קדימה״ (ציטוט אמיתי של אחד הפוליטיקאים).

אנחנו בסך הכל לומדים מהטובים ביותר :)
גם אמריקה מתקלקלת.
השיטה שם היא של פשרות ושיתוף פעולה. המצב השכיח של רוב באחד הבתים של הקונגרס או אפילו שניהם ונשיא מהמפלגה השניה מחייב שיתוף פעולה.

לו הייתם בכיסא השליט, מה היו הפעולות אשר הייתם נוקטים במטרה להשתקם?
מפנה משאבים לשיקום המדינה ודאגה לאזרחיה על חשבון בזבוז משאבים בהתעצמות צבאית מול "הכובש" הציוני

וקצת יותר ברצינות,לבנון גמורה כמו שרבים רשמו פה והבעיה מספר אחת שלא הוזכרה זה חיזבאללה.
הארגון הזה הוא סרטן ממאיר שלא ניתן לריפוי,במשך שנים הם בנו תשתית ולא רק צבאית אלה גם חברתית והשתלטו על לבנון בעזרת איראן תוך גרימה לבריחה המונית של הנוצרים והמשכילים וחיזוק מסיבי של השיעים.
כרגע המצב נראה בלתי הפיך ואפילו במקרה הכי "אופטימי" שחיזבאללה יחטוף מכה אנושה מישראל(שתגרום להרס התשתיות שעוד נשארו בלבנון)אין מי שיתפוס פיקוד וישתלט על המרחב הלבנוני ולכן נראה שהשיעים ימשיכו לשלוט גם במקרה הלא סביר הזה.
וכול עוד הם שולטים לא יהיו השקעות מערביות מסיביות ולא תהיה התקדמות כלכלית משמעותית בשנים הקרובות.
מה שמסקרן זה מה בעצם חושב חיזבאללה או יותר נכון בכיריו, על העניין הזה.

האם לדוגמא הם מכירים בתרומתם למצב, או לאו.

והאם איכפת להם בכלל, או לאו.

ומה הם בעצם היו רוצים שיקרה, כביכול.

יש כזה משהו במדינת ישראל?!

בהחלט. הממשלה האחרונה הוכיחה את זה יפה. יש הסכמה רחבה יחסית על השקעה בתחב"צ והפחתת מכסים.
ברור שיש עוד למה לשאוף אבל היה נחמד לראות ממשלה שמתמקדת במאחד ולא במפריד

@Jamy_James אם מעניין אותך לקרוא על זה עוד חומר, יש ארגון International Monetary Fund (IMF) שמנסה לעשות בדיוק את זה- לעזור לכלכלות חלשות/קורסות לצאת ממשברים (מניח שהם עושים עוד הרבה דברים). זה העמוד הרלוונטי ללבנון:
https://www.imf.org/en/Countries/LBN
בדוחות שם אפשר לראות ראשי פרקים של השינויים המוצעים, אבל רוב הדברים לדעתי דיי גנריים כמו:
Restructuring the financial sector to restore banks’ viability and their ability to efficiently allocate resources to support the recovery
יש שם גם דוח של 45 עמודים מלפני שנתיים, אולי שם הם נכנסים יותר פנימה ויש דברים מעניינים יותר..

כמו שרשמו לפני, מינהל תקין , מינהל תקין ומינהל תקין.4

אגב מעניין שבתקשורת הזרה מדברים הרבה על המשבר הכלכלי בלבנון אך לא מזכירים את אחראיות החיזבאללה, ובתקשורת הישראלית בדיוק הפוך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
H ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים אוף טופיק 6
D דיון בתוכנית ההכרעה של סמוטריץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 734
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
A דיון על LK-99 אוף טופיק 16
O דיון תיאורטי - מניות שלא מחלקות דיבידנד שוק ההון 3
A דיון על החוקה למתנגדי ההפיכה הדיקטטורית בלבד פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
Cleo קבוצת דיון לבעלי דירות להשכרה בישראל? נדל"ן 49
NightStyle דיון ה-VTI/VXUS של מניות הדיבידנד שוק ההון 6
W סיפורו של אדם שניצח את השיטה - דיון תאורטי פוסטים מאיכות נמוכה 69
W איך לנצח את השיטה ? דיון תאורטי בלבד. שוק ההון 69
ה דיון על NFT קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
ב דיון: זכויות הפרט מול זכויות הציבור - דעות ומשמעויות אוף טופיק 275
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיצת הדרך דיון בפוסט - 2020: האם הפכתי לצרכניסטית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 76
adamshalev דיון על Chamath Palihapitiya שוק ההון 33
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
O דיון: נכסים דיגיטליים מניבים שוק ההון 1
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מדדים מול קופת גמל - דיון בהטבת מיסוי מיסים 9
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
ר דיון תיאורטי - מה עדיף מבחינת מיסוי, להתחתן ברבנות או לא? מיסים 2
מרק סרפדים דיון מוגן באנגליה חברת GILON נדל"ן 28
ImCarryGG דיון בנושא שוק הקנאביס והETF's החדשות שיצאו שוק ההון 37
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
הדב דיון: התפקדות למפלגות אוף טופיק 71
RaeNye תיק ממונף אצל ברוקר שפשט רגל (דיון תיאורטי) שוק ההון 4
bobby הטיה לסקטור הטכנולוגי - דיון שוק ההון 32
bobby הטיה לשווקים מתעוררים - דיון שוק ההון 18
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
avik דיון תיאורטי על חייל משוחרר. שוק ההון 26
ד דיון| לשנות את השיטה או לתמרן במסגרתה אוף טופיק 12
לא חשוב שמות דיון| רווקות, זוגיות, אלהורות, ולגור אצל ההורים. התפתחות אישית 152
G דיון - מי מנהל את קרן ההשתלמות שלכם? צרכנות פיננסית 49
ק דיון על הקשרים בין ריבית לאינפלציה שוק ההון 21
קרן דיון פילוסופי על החיים אוף טופיק 21
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34
I איזון קרן השתלמות IRA פעילה (עם הפקדות)- דיון שוק ההון 8
P ברוקרים שסוגרים חשבונות עם מעט פעילות - מה המצב בימינו? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א מה עשיתם בעקבות המצב בארץ? (בעיקר מבחינת מט"ח) שוק ההון 46

נושאים דומים

Back
למעלה