• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דיון תיאורטי על חייל משוחרר.

• פותח הנושא פותח הנושא avik
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

avik

משתמש סולידי
דירוג
52
אהלן,
(לשם הבהרה: כל השאלה כאן היא כמובן תיאורטית והסיפור כולו בדיוני לחלוטין, וכל מה שתייעצו הוא כללי בלבד וכו')
  • לוחם משוחרר עם 60K בעו"ש + פיקדון של 28K.
  • אזרח ארה"ב ובריטניה.
  • תואר ראשון הומני
  • אופציה לתואר נוסף בחינם (ממדים ללימודים)
  • מתנהל כלכלית לפי חוקי הסולידית, לא צרכניסט, לא בזבזן
  • לא מתכנן להכניס יותר מ1.5K לפחות עד תחילת 2019
  • עורף כלכלי חזק = בגדול אני לא צריך את הכסף בזמן הקרוב
  • שמרן, סולידי, לא אתפתה למשוך את הכסף.
בהינתן כל המשתנים הנ"ל,
1. הרכב תיק מומלץ (לא מבקש ברמת השמות של תעודות הסל, אלא בעיקר רגישות לעניין המיסוי וחלוקה של ישראל/חו"ל).
2. בית השקעות או בבנק?

תודה.

אזרח ארה"ב
המלצות:
  1. למד על החוק האמריקאי, ודווח לIRS כחוק. העזר בבלוג של @FIYaacov .
  2. קרא בבלוג של הסולידית ובתמונה הגדולה על אלוקציית נכסים.
  3. למד על קרן Roth IRA. עד לאפריל, תוכל להפקיד לקרן $11k = ₪40k, עבור 2016 ו2017, משום שהכנסה מהצבא היא הכנסה מעבודה.
  4. הזהר מקרנות ישראליות.
    תוכל להשתמש בקופ"ג להשקעה ליתרת הכספים בזהירות רבה. אי זהירות עשויה להביא לתשלום מסים מיותרים.
לא המלצות:
  1. כסף שאתה יודע שלא תזדקק לו בעשרים שנים הבאות ניתן להשקיע במניות, אבל כדאי לזכור שיתכן שהשוק יהיה בשפל גם במשך מאה שנים.
  2. יש יתרון בלשים כמה שיותר מהאפיק המנייתי הרצוי בחשבונות פטורים, ובייחוד Roth IRA עליו אין דמי ניהול יחסיים (בברוקרים שעובדים עם תושבי ישראל).

בית השקעות או בבנק
בד"כ ההמלצה היא על בית השקעות מול בנק, אבל הכלים עליהם דברתי הינם כולם קרנות שלא שייכים לאף אחת משתי הקטגוריות.

נערך לאחרונה ב:
@avik
ברוך הבא לפורום.
שים לב שאסור לבקש ייעוץ, גם אם ״זה לחבר״ או ״תיאורטי״.

רגישות למיסוי זאת שאלה חשובה. בתור אזרח ארהב אתה חייב דין וחשבון לארהב ולישראל. יש פה הרבה משקיעים שהם גם אזרחי ארהב וידעו להפנות אותך לנק החשובות / פוסטים / בלוגים רלונטיים.
לגבי אזרחות בריטית - אין לי מושג אבל כדאי שתכיר.
למשל השקעה כאזרח אמריקאי בקרנות לא אמריקאיות זה משהו שיכול להיות מסובך מבחינת דיווח ותשלום מס. יתכן ויש מלכודות שכאלו גם בין בריטניה-ארהב ובין ישראל-בריטניה.
כדאי שתעשה ש.ב. לפני שתשקיע את השקל הראשון.

בית השקעות או בנק זה נושא שנידון הרבה במספר שרשורים. לא כזה משנה. בבית השקעות תקבל תנאים יותר טובים כמעט בוודאות מבחינת עמלות מסחר אבל בסכומים קטנים יכול להיות שיצא לך יותר זול בבנק.

למד על קרן Roth IRA. עד לאפריל, תוכל להפקיד לקרן $11k = ₪40k, עבור 2016 ו2017, משום שהכנסה מהצבא היא הכנסה מעבודה.
צריך לוודא שהכניס בכל שנה בנפרד 5500 לפחות. אבל ניתן להפקיד עבור כל שנה לפי הנמוך בין הכנסה מעבודה ל-5500 (דולר). בנוסף, צריך לא להחריג את השכר בדוח השנתי האמריקאי.
תוכל להשתמש בקופ"ג להשקעה ליתרת הכספים בזהירות רבה.
איזה מסלול לא יגרור את המיסוי לאמריקאים?
בבית השקעות תקבל תנאים יותר טובים כמעט בוודאות מבחינת עמלות מסחר אבל בסכומים קטנים יכול להיות שיצא לך יותר זול בבנק.
לאמריקאים יש סיבה טובה להתנהל בבית השקעות אמריקאי. בעיקר כי אין ניכוי מס במקור שם. זה נותן דחיית מס על הדיבידנדים עד לאפריל של השנה שאחרי קבלת הדיבידנד.
מצד שני זה גורר הגשת דוח שנתי למס הכנסה בישראל, ויש אנשים שמעדיפים שיגבו מהם את מס במקור ולא להתעסק עם הדוח הנוסף.

איזה מסלול לא יגרור את המיסוי לאמריקאים?
אם ההכנסה מעליית הערך + דיבדנדים קטנה מהסך הפטור. בסכומים הקטנים עליהם מדובר כאן, אפשר לסדר זאת בצורה זהירה.
כך, ניתן להחזיק את כל הכספים בIRA+קופ"ג להשקעה+פקדון בנקאי, ולהעביר בהדרגה יותר כספים לIRA.

מס הכנסה הישראלי לא ירצה לגזור את הקופון שלו?
נפתור את זה בגיל 59.5
בכל מקרה יש הסכמה בחוות דעת מרו"ח שיש לכל הפחות דחיית מס, ולפי אמנת המס אמור להיות גם פטור במשיכה, אבל נראה לי שפשוט אין מספיק מקרים בפועל בשביל לגזור מסקנה

יש הסכמה בחוות דעת מרו"ח שיש לכל הפחות דחיית מס
אני יודע שאתה ו @TunaGolem מאמינים שלא צריך לדווח למס הכנסה על רווחים שוטפים בחשבונות ROTH.
אמנם אני עוד לא ראיתי צידוק חוקי לכך מבחינת דיני המס בישראל. חשבון ROTH IRA הוא חשבון השקעות רגיל לגמרי שמשוייך אליך כמו כל חשבון אחר אצל ברוקר זר.
עד ממש לאחרונה היה ניתן להעלים כל הכנסה בחו״ל ממס הכנסה, ולא היה להם דרך לעלות על זה אם הם לא חיפשו אותך במיוחד.
אבל הרי בחודשים האחרונים מס הכנסה התחילו לקבל את כל המידע על חשבונות של ישראלים בארה״ב (http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3705868,00.html).
אני הייתי ממליץ להיזהר.

חשבון ROTH IRA הוא חשבון השקעות רגיל לגמרי שמשוייך אליך כמו כל חשבון אחר אצל ברוקר זר
האם גם Traditional IRA הוא חשבון השקעות רגיל לדעתך?

לגבי דיווחים בין מדינתיים, רו"ח שנתנו חוות דעת מודעים לזה.

מי המליץ להשקיע במשהו עם סיכון?
מההודעה הפותחת אני מסיק שהוא רוצה תיק בבית השקעות עם מניות וכאלה...
לדעתי, בוודאי אם ילך ללמוד, הכסף שהוא שם בצד לא יחזיק שנתיים...

נורא תלוי כמובן...

מי המליץ להשקיע במשהו עם סיכון?
מההודעה הפותחת אני מסיק שהוא רוצה תיק בבית השקעות עם מניות וכאלה...
בדיוק קלטתי שנפלתי בכשל נפוץ.
אין דבר כזה השקעה בלי סיכון. גם להחזקת מזומן יש סיכון.
אבל באמת אם הכסף מיועד ללימודים (למרות שהפיקדון אמור להספיק לשנתיים שלוש), עדיף להחזיק אותו בנכס עם תנודתיות נמוכה (כמו מזומן).

על פניו, כן.
האם לדעתך הכנסה שמופקדת לtraditional IRA פטורה ממס הכנסה בארץ?
לא רק לדעתי הלא מלומדת, זה די בקונצנזוס אצל רו"ח. זה מוגדר כפנסיה לכל דבר ולכן ישראל לא יכולה למסות את המשיכות יותר ממה שזה היה ממוסה בארה"ב.

השאלה שלי היתה על הפקדה לtraditional IRA, האם לדעתך מקנה זיכוי במס הכנסה בארץ?
למיטב ידיעתי, לא
אבל לא על זה היה נושא השיחה.
הקונצנזוס הוא שזה חשבון פרישה לכל דבר ולכן גם חלים עליו אמנת המס בין המדינות

למיטב ידיעתי, לא
אבל לא על זה היה נושא השיחה.
הקונצנזוס הוא שזה חשבון פרישה לכל דבר ולכן גם חלים עליו אמנת המס בין המדינות
איזה סעיף באמנת המס מדבר על פטור ממיסוי ריביות, דיווידנדים ורווחי הון בחשבון פרישה?
כמו שאתה מודה שהקרן המופקדת היא הכנסה חייבת במס למרות שבארה"ב זה מוחרג, כך גם הרווחים חייבים במס למרות שבארה"ב הם פטורים.

כמו שאתה מודה שהקרן המופקדת היא הכנסה חייבת במס למרות שבארה"ב זה מוחרג, כך גם הרווחים חייבים במס למרות שבארה"ב הם פטורים.
אני לא מקבל את ההקבלה הזאת. הקרן היא הכנסה מעבודה ולכן ממוסה לפי חוקי הכנסה מעבודה של כל מדינה.

אתה רוצה להגיד לי שאמנת המס התכוונה לפטור רק את המשיכות ממנה בגיל פרישה, אבל שאת הרווחים על הדרך לא?

אתה רוצה להגיד לי שאמנת המס התכוונה לפטור רק את המשיכות ממנה בגיל פרישה, אבל שאת הרווחים על הדרך לא?
זה מה שכתוב באמנה. גם אתה מודה שהאמנה לא עוזרת לגבי הקרן המופקדת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O דיון תיאורטי - מניות שלא מחלקות דיבידנד שוק ההון 3
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
ר דיון תיאורטי - מה עדיף מבחינת מיסוי, להתחתן ברבנות או לא? מיסים 2
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
RaeNye תיק ממונף אצל ברוקר שפשט רגל (דיון תיאורטי) שוק ההון 4
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
H ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים אוף טופיק 6
D דיון בתוכנית ההכרעה של סמוטריץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 734
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
A דיון על LK-99 אוף טופיק 16
A דיון על החוקה למתנגדי ההפיכה הדיקטטורית בלבד פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
Cleo קבוצת דיון לבעלי דירות להשכרה בישראל? נדל"ן 49
NightStyle דיון ה-VTI/VXUS של מניות הדיבידנד שוק ההון 6
W סיפורו של אדם שניצח את השיטה - דיון תאורטי פוסטים מאיכות נמוכה 69
W איך לנצח את השיטה ? דיון תאורטי בלבד. שוק ההון 69
J דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון. אוף טופיק 152
ה דיון על NFT קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
ב דיון: זכויות הפרט מול זכויות הציבור - דעות ומשמעויות אוף טופיק 275
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיצת הדרך דיון בפוסט - 2020: האם הפכתי לצרכניסטית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 76
adamshalev דיון על Chamath Palihapitiya שוק ההון 33
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
O דיון: נכסים דיגיטליים מניבים שוק ההון 1
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מדדים מול קופת גמל - דיון בהטבת מיסוי מיסים 9
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
מרק סרפדים דיון מוגן באנגליה חברת GILON נדל"ן 28
ImCarryGG דיון בנושא שוק הקנאביס והETF's החדשות שיצאו שוק ההון 37
הדב דיון: התפקדות למפלגות אוף טופיק 71
bobby הטיה לסקטור הטכנולוגי - דיון שוק ההון 32
bobby הטיה לשווקים מתעוררים - דיון שוק ההון 18
ד דיון| לשנות את השיטה או לתמרן במסגרתה אוף טופיק 12
לא חשוב שמות דיון| רווקות, זוגיות, אלהורות, ולגור אצל ההורים. התפתחות אישית 152
G דיון - מי מנהל את קרן ההשתלמות שלכם? צרכנות פיננסית 49
ק דיון על הקשרים בין ריבית לאינפלציה שוק ההון 21
קרן דיון פילוסופי על החיים אוף טופיק 21
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34
I איזון קרן השתלמות IRA פעילה (עם הפקדות)- דיון שוק ההון 8
י תיק תיאורטי לשנה הקרובה - דעתכם? שוק ההון 0
ס תיק השקעות (ראשוני) תיאורטי שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה