• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים

• פותח הנושא פותח הנושא HomoDeus
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

HomoDeus

משתמש רגיל
דירוג
57
האשכול הוא דיון תאורטי שמטרתו מנותקת מייעוץ או המלצה להשקעה. אינני איש מקצוע בתחום הפיננסי.

כבר רבות נכתב על השקעות פסיביות, לא לבחור מניות אלא לקנות את כל הערימה.

יותר ויותר ישראלים משקיעים במדדים, בפנסיה בחיים האמיתיים וכו..

ראשית האם זה לא טוב? הרבה ישראלים ירוויחו מזה לטווח הארוך(לכאורה)

שנית, מה זה יעשה לאדם הממוצע אם כולם ישקיעו, האם זה יגרום לאינפלציה מקומית כי לכולם יהיה יותר כסף? החזקות השקל וכו…? מנסה לקבל מחשבות?

האם לדעתכם זה מהלך מבורך שישראלים עושים או שזה טרנד חולף ואיך אתם רואים אותו חולף(מפולת גדולה שתבריח הרבה אנשים בשיא משבר למשל)

כל דיון תיאורטי הוא מבורך ורצוי (למרות שאני לא בעל הבית)
רק עשה עמנו חסד,
תן כותרת נורמלית לסיפור.

שנית, מה זה יעשה לאדם הממוצע אם כולם ישקיעו, האם זה יגרום לאינפלציה מקומית כי לכולם יהיה יותר כסף? החזקות השקל וכו…? מנסה לקבל מחשבות?
אם כבר לטווח הארוך השקעה של הרבה ישראלים במדדי חול
א. תייבש את הבורססה הישראלית ותקשה על יזמים לגייס פה כסף
ב. תחליש את השקל, כי הרבה כסף יצא מפה לחול (להיות מושקע)

@HomoDeus
1. יש פוסט בבלוג באתר זה שדן בדיוק בסוגיה הזו, ממליץ לקרוא
2. לא כתבת מה המחשבות שלך

ב. תחליש את השקל, כי הרבה כסף יצא מפה לחול (להיות מושקע)
יחזק את השקל. שקלים שיוצאים מהמערכת מחזקים את השקל.

אך לאמיתו של דבר, הכסף לא 'יצא מפה', כי מי שקנה אותו לא מחזיק בו כרזרבות מט''ח אלא קונה בחזרה משהו בארץ.

כאשר הכסף חוזר לכאן, הוא כמובן מופנה או לצריכה או להשקעה, כך שהוא נמצא בדיוק באותה עמדה בה הוא היה לפני הקנייה של ההשקעה בחו''ל.
ולכן לדעתי, גם השורה הראשונה אינה נכונה בפועל.
עד כאן הֲבנתי הבלתי מקצועית.

@HomoDeus
1. יש פוסט בבלוג באתר זה שדן בדיוק בסוגיה הזו, ממליץ לקרוא
2. לא כתבת מה המחשבות שלך
יש לך קישור לפוסט?יש כמה פוסטים שמדברים על התנהגות פיננסית של אנשים : ״איך את ישנה בלילה, קפיטליסטית קטנה שלי?״, ״מה אתם קונים כשאתם משקיעים ב-S&P 500?״ ועוד ...

אני לא יודע איך זה ישפיע, קשה לי לראות מה אנשים יעשו, אבל אם אנשים ממעמד הבורגנות ישקיעו במדדים, במקום להשקיע בכל מיני יוזמות אחרות, זה יגביל את הניידות של ההון(אתה משקיע בעיקר בחברות ענק). אני חושש שזה יצור מצב שבו יש קיבוע של מעמדות - השכר שלך + הכסף שיש לך בבנק יקבעו את הדירוג שלך והוא לא יזוז אם לא תקבל כסף ממקור חיצוני.

למה אני חושש? כי אחד ה incentives הגדולים בכלכלה הוא היכולת לנוע משמעותית מעלה תמורת מאמצים/יכולת/מזל.

בנוסף, אתה מחליש חברות קטנות ככה, כי אתה נותן תעדוף לחברות גדולות, ואז חברות גדולות, ״יצטרכו״ או ״יוכלו״, ״להשקיע״, ״לקנות״ וכו חברות קטנות יותר.

אך לאמיתו של דבר, הכסף לא 'יצא מפה', כי מי שקנה אותו לא מחזיק בו כרזרבות מט''ח אלא קונה בחזרה משהו בארץ.
האמת הנקודה הזו נוגעת במשהו
כנגד כל ישראלי שקונה S&P יש חברה בS&P שקונה בכסף הזה חברה ישראלית, או מספק ישראלי, או מעסיקה עובד ישראלי

אני לא יודע איך זה ישפיע, קשה לי לראות מה אנשים יעשו, אבל אם אנשים ממעמד הבורגנות ישקיעו במדדים, במקום להשקיע בכל מיני יוזמות אחרות, זה יגביל את הניידות של ההון(אתה משקיע בעיקר בחברות ענק). אני חושש שזה יצור מצב שבו יש קיבוע של מעמדות - השכר שלך + הכסף שיש לך בבנק יקבעו את הדירוג שלך והוא לא יזוז אם לא תקבל כסף ממקור חיצוני.
וחברות הענק האלה - מה עושות עם הכסף? (אמל"ק: מישהו בצד השני עושה "אקזיט", או עובד אצלן או משהו כזה)

למה אני חושש? כי אחד ה incentives הגדולים בכלכלה הוא היכולת לנוע משמעותית מעלה תמורת מאמצים/יכולת/מזל.
זה טיעון נגד לקנות מחברות ענק *פרטיות* (או לפחות עם בעל עניין מאוד בולט)
אנחנו עוסקים בחברות ציבוריות, החברות האלה שייכות למיליוני אנשים, ז"א שכל דולר שנכנס אליהן מתפזר בין מילוני מחזיקי מניות

בנוסף, אתה מחליש חברות קטנות ככה, כי אתה נותן תעדוף לחברות גדולות, ואז חברות גדולות, ״יצטרכו״ או ״יוכלו״, ״להשקיע״, ״לקנות״ וכו חברות קטנות יותר.
זו מגמה עולמית, שאני מבין את הדאגה שלך ממנה
מצד שני גם "בוחרי מניות" למיניהם קונים לא מעט מניות של חברות גדולות
אם הנושא חשוב לך אתה יכול להשקיע
1. במדדים שמתמחים בחברות קטנות
2. בעסקים סביבך שהם לא מונפקים (בהצלחה עם זה, לא קל אבל יכול להיות רווחי אם עשית נכון)
3. דרך כל מיני גיוסי המונים לא בבורסה (שוב ממליץ להיות זהיר עם זה)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Z טופס 1322 ני״ע חו״ל. בהסבר למילוי (סעיף6) אומר שצריך טפסים נפרדים למה שנמכר עד יוני ולמה שנמכר אחריו. האם אכן מקפידים על זה? מיסים 15
unrealx קצת על חוסר מזל מהמקרה שלי, ולמה זה לא כל כך גרוע יומני מסע אישיים 6
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
נ סיכום: מה היו השינויים בתיק ההשקעות של הסילידית לאורך השנים? ולמה? שוק ההון 1
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
O רכישת מולטי פמילי בארה"ב להשקעה - איפה ולמה? נדל"ן 1
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 6
Y מעוניין לפתוח חשבון באקסלנס, מה הפרמטרים שהכי חשוב לבחון בהצעה ולמה ? פוסטים מאיכות נמוכה 4
Tsachi01 הפורום הכלכלי העולמי (WEF) - מה התכלית שלו ולמה כל כך הרבה שנאה ציבורית כלפיו ברשת? אוף טופיק 0
M מאיפה אתם קונים ביטקוין ולמה? השקעות אלטרנטיביות 1
שם משתמש בעייתי לפני פתיחת חשבון מסחר: איזה בית השקעות בוחרים ולמה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
V מולטי ויטמין, כן\לא ולמה? אוף טופיק 65
א איפה נמצא תיק ההשקעות שלכם ולמה? שוק ההון 17
L מה הצפי שלכם לתשואת מדדי המניות לשנים הקרובות ולמה שוק ההון 63
A השקעה ללא יעד- איך, כמה, למה ולמה לא? שוק ההון 8
ג בוחנת תיק השקעות במגדל -איך ולמה שוק ההון 5
א קרן מחקה מדד שווקים מתעוררים מחזיקה אג"ח מדינה? מדוע ולמה? שוק ההון 1
adamshalev סימולציית מונטה-קרלו (ולמה תיק סולידי מדי עלול להיות מסוכן) שוק ההון 100
שקד לימודים?? כדאי? איזה? כמה? ולמה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
ש האם כל Swap משמעותו שמישהו עושה שורט על מה שאני עושה לונג? או איך זה עובד? שוק ההון 8
M העברת כסף בתשלומים, יש אפליקציה שעושה את זה? צרכנות פיננסית 21
מ אז לא הבנתי, טראמפ נבחר ובגלל זה המניות קופצות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
ד טיפ בכרטיס אשראי במסעדות - איך בעצם זה עובד? אוף טופיק 92
אוהד יהודה מיסוי ריאלי בניכוי שער מט"ח, זה ניכוי מההפקדה או מכל התשואה? שוק ההון 11
C כמה כסף זה מספיק עבורכם? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 99
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
פשוט יותר אם הסולידית משנה אסטרטגיה, אז דיבידנדים זה טוב ? שוק ההון 157
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ד מה הסיבה שהבורסה זה לא משחק סכום אפס? שוק ההון 33
NeonDrift המרת מטבע ב IB - האם זה תמיד פקודת MKT או שיש אפשרות LIMIT? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E שגיאה בהעברת זה"ב לחשבון IB דרך בנק הפועלים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
A איך זה שבישראל הרעיון של לינה בקפסולות לא תופס? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
A זה אפשרי בכלל להתפרנס עם חרדה חברתית? התפתחות אישית 14
T מתחילים לגור לבד: אז מה זה ""זול"? פלטפורמה למעקב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
מ במה קרן מחקה צוברת של אגח ממשלתי זה יותר טוב מלקנות ישירות אגח ממשלתי? שוק ההון 4
A מה זה הפקת צו כניסה למקרקעין- נדל"ן 2
מ איך מנתחים את זה? שוק ההון 1
C ב2021 ביקשתי להעביר אך זה לא קרה בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
א האם זה זמן טוב למכור עכשיו דירה? נדל"ן 14
ס בעלי אזרח אמריקאי וחשבון הבנק משותף. באופן אוטומטי בית ההשקעות כותב שהוא נהנה בחשבון. זה אומר שבמקרה פטירה 40% מהחשבון ילכו למס ירושה? שוק ההון 1
M זה רק ספורט אוף טופיק 4
N שיוך כספים לIB שמתעכב כי אין הערה בהעברת זה"ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
שם משתמש בעייתי השכרת דירה זה יותר משתלם מלקנות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
E יש פה בני 50 פלוס שזוכרים איך זה לצאת להופעה ? אוף טופיק 7
A פיצול מנייה עתידי - מה זה אומר ואיך לנהוג? שוק ההון 4
ע זכיתי בפרויקט דירה בהנחה, זה שווה? נדל"ן 13
Z זה כבר נהיה סטנדאפ, השאלה היא על מי צוחקים. פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 14

נושאים דומים

Back
למעלה