• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

דיון על סיוע מצד ההורים

משקיע חובב

משתמש סולידי
דירוג
44
להורים שלי יש הכנסה פאסיבית של 30 אלף בחודש מנדלן פלוס 3.5 מיליון בתוכנית חיסכון ועוש.
שווי נקי של 25 מיליון שקל פלוס מינוס.

אגב- חיים בצמצום יחסית - מוציאים כ 10 אלף בחודש.
(כל הכסף הגיע מירושה.. אמא לא עבדה אףפעם, אבא עבד כ 80 שעות בחודש בממוצע כעצמאי בשכר של בערך שכר מינימום..)

ההורים לא עוזרים כלכלית לאף אחד מהאחים, בשום היבט.. גם כשרציתי מהם לפני שנתיים הלוואת גישור של 200 אלף לטובת רכישת בית למגורים עד שאמכור את הדירה שלי - סירבו בטענה שלא מלווים כסף למשפחה וזה לא עניין שלהם בכלל…

אני באופן אישי - סבבה כלכלית - מסתדר .. (שווי נקי של 4.8 מיליון - בעיקרון אין הגיון כרגע לתת לי או לסייע לי כלכלית - זה ברור, בעבר זה היה יכול לחסוך לי מגורים בקראוואן עם 2 ילדים במשך כמה שנים.. אבל היום כבר לא רלוונטי וחסר משמעות) - חשוב לומר שכאן היה סיוע מצד ההורים של אישתי של כ 400 אלף..

אח שני - רווק עם שווי נקי של כ 3 מיליון - גם כבר לא צריך סיוע..

אח שלישי - סיים בדיוק תואר ראשון בתוכנה - מחפש עבודה - שווי נקי של מינוס 2000 שקל ביום טוב - אני מידי פעם מסייע לו.

אחות - נשואה עם תינוק - שוכרת דירה בפריפריה ב 4000 שקל, שווי נקי של 100 אלף שקל - אני מידי פעם מסייע לה.

אני חושב שההורים שלי חוטאים בכך שלא עוזרים לאחותי עם תינוק או לאח שלי.. זה לא ישפיע עליהם אם ייקנו 2 דירות וייתנו לכל אחד מהם לגור אפילו בשכירות מוזלת, או יפרישו להם 3000 שקל בחודש לכל אחד עד שהתייצבו כלכלית.. (אם יקנו דירות אז ירשמו על שם ההורים…).

כמובן שתמיד אפשר לעשות כמוני שזה לחיות בקראוואן בדלות ולעבוד ב 2 עבודות - ולחסוך עם השנים עד שמגיעים לחופש כלכלי.. פשוט אני חושב שזה מיותר ובזבוז חיים במקרה הזה כשיש מספיק כסף על מנת שכולם יהיו מסודרים.

בעיקר כשהכסף לא הגיע מעבודה של אף אחד בפועל - פשוט אנשים שהגיעו למדינה בזמן הנכון ובמקום הנכון (יש רבים שדרך שיטת ״העיתוי מזל וסוס״ בהקשר הזה הגיעו להון נכסים של מאות מיליונים ללא עבודה ..)

חשוב לומר - כולם בקשר טוב, גם האחים וגם ההורים, מבקרים אחד אצל השני והכל בסדר.. פשוט לתפיסת ההורים - הילדים צריכים לפרנס את ההורים שלהם אחרי גיל 18 - ככה נהוג בתרבות שלהם (תרבות ערבית.. יהודים שעלו מצפון אפריקה..) - וכשגרנו אצל ההורים אז כולם עבדו ללא שכר בעסק המשפחתי - העסק כמעט ולא עבד ולא היה ריווחי.. אבל כשעבד, אז כולם עבדו שם..

בעיני ההורים מתנהגים כאן באופן שגוי לוגית, ללא תכלית - חוסכים כל חודש ללא סיבה הרבה מאוד כסף, אינני מציע שיחלקו מיליונים.. אבל אני חושב שיש פה כשל לוגי בכך שלא מסייעים ב3-4 אלף שקל לכל אחד מהאחים הצעירים שמתקשים.. הרי זה לא ישפיע עליהם בשום צורה, לא היום ולא בעתיד..

*כמובן - לעזור רק למי שבאמת צריך - אני באופן כללי לא חושב שנכון לחלק ירושות או סיוע באופן שווה - אלה לפי איפה שזה יפיק תועלת גבוה יותר..

*מעולם אף אחד לא אמר להורים שלדעתנו יש כשל לוגי מהותי בשיטה הזאת - בכך שהכסף נאגר זה בעצם בזבוז.. כי התועלת ממנו בגיל 120 זניחה בהרבה .. (כבר לא יפיק שום תועלת לילדים -זה ייתן דירה לכל נכד…. בערך…)

מסכימים איתי? או שזה ככה נהוג אצל כל המשפחות כשבעצם מגיל 18 כל אחד לעצמו והקשר הוא סוג של חברים..

*בנוסף לפני שנתיים קיבל עוד ירושה של 1.1 מיליון שקל … מאחותו שהייתה ערירית.. מתוכה תרם לבית הכנסת 250 אלף שקל…

* סירבו לי בזמנו ולאחותי היום לגור באחד מבתי היוקרה שבבעלותם (4 בתים - אחד גרים והשאר כל אחד מושכר ב10 אלף) - גם בעבור שכירות מוזלת.

ההורים דואגים שתהיו עצמאיים ושלא תהפכו לבטלנים שמקבלים מהם כסף בלי מאמץ ושלא תעריכו עבודה קשה וחשיבות של חיסכון.
כמובן שהיה יכול להיות לכם נוח וקל יותר אם הייתם מקבלים מהם סיוע, אבל יש משהו בגישה הזאת שמביא להתבגרות, עצמאות והערכה של הכסף.
מתוכה תרם לבית הכנסת 250 אלף שקל
זה נושא שלם בפני עצמו, ואין לך הרבה מה לעשות כשמערבים דת וכספים.

היי, לא ציינת בני כמה הם. ככל שהם נהיים מבוגרים כך הם עשויים לחשוב באופן פחות רציונאלי ממה שאתה מצפה. גם פרינציפים מהעבר מקצינים. אני מנחשת שגם לקחת מונית ב 100 שקל זה נראה להם בזבוז, אני בכיוון?

להורים שלי יש הכנסה פאסיבית של 30 אלף בחודש מנדלן פלוס 3.5 מיליון בתוכנית חיסכון ועוש.

(כל הכסף הגיע מירושה.. אמא לא עבדה אףפעם, אבא עבד כ 80 שעות בחודש בממוצע כעצמאי בשכר של בערך שכר מינימום..)
ליבי איתך. זה אחד הסיפורים ההזויים ביותר שקראתי.
מצד אחד הם צנועים ומצד שני הם לא חרוצים אלא חיים על חשבון חריצותם של הוריהם/סביהם. אז בטח שהקמצנות כלפיכם לא נובעת מהרצון שתהיו חרוצים ותסדרו בכוחות עצמכם. אין לי שום רעיון מאיפה הגיעה ההתנהלות המוזרה הזאת, וזה בטח לא בגלל המוצא שלהם.
נראה שיש להם אישיו עם אגירת כסף.
תתנחם בכך שכנראה יש קשר משפחתי טוב בין כולכם, זה משהו נדיר ולא מובן מאליו.

מסכימים איתי? או שזה ככה נהוג אצל כל המשפחות כשבעצם מגיל 18 כל אחד לעצמו והקשר הוא סוג של חברים..
ממש לא מסכים איתך. מסכים עם @Body Solid .

פינוק זה זה לעשות במקום הילדים מה שהם יכולים לעשות בעצמם ולפתור עבורם בעיות אתם הם יכולים להתמודד לבד.
פינוק הוא רע - הוא מוביל לדרישות גדלות והולכות לחוסר שביעות רצון כרונית ולחוסר יכולת להתמודד עם החיים.

מעבר לזה - חלוקה לא שיוויונית במשפחה סופה לעורר בעיות, טינות ניסתרות וריבים. הבעיות יבואו לא ממך אלה מהאחים היותר מפונקים במשפחה, שקיבלו וקיבלו וידרשו יותר. בסופו של סיפור, זה הורס משפחות.

הכסף הוא של ההורים ולא שלך, וזכותם לבזבז אותו כרצונם, גם אם זה לא נראה לי ולך.
מתוכה תרם לבית הכנסת 250 אלף שקל
ככל שאנשים מזקינים או חולים הם נוחים יותר להשפעה של רבנים, מאכרים ושאר נוכלים.
אם זו הבעיה מומלץ להתחיל לדבר על יפוי כח מתמשך.
מאחר ואתם ארבע אחים היתי מפזר, בהסכמה, את אחריות בין האחים - חלקה אולי עם משכורת מסוימת, הכל עם חובת דיווח לכל האחים. -- עיניין לא פשוט אבל לא ברור שאתם כבר שם.

נערך לאחרונה ב:
ניסיון החיים שלי מלמד שהורים יכולים לתת לילדים אהבה או כסף. אי אפשר גם וגם. זה טרייד-אוף, אחד בא על חשבון השני. ההורים שלך כניראה בדעה דומה לשלי על פי מה שאתה כותב, והם בחרו בגישה קיצונית קצת מהבחינה הזו.
זו המשפחה שקיבלת - תתמודד. אני לא חושב שמישהו פה נמצא בפוזיציה שהוא יכול לשפוט את הבחירות של הוריך.

איך אמר טולסטוי: "כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו, כל משפחה אומללה - אומללה בדרכה שלה."

אני חושב שצריך לחלק את זה לכמה חלקים/מישורים:
האחד זה הכסף/רכוש שלהם
לא רלוונטי איך הגיע אליהם זה שלהם.
שתיים אף אחד לא יקח איתו לקבר כלום
באנו לעולם ערומים ונצא ממנו ערומים
יש גישה שמעדיפה לחלק כשהיד חמה
ויש גישה שאומרת תתמודדו.
לדעתי ומנסיוני הם צריכים לכתוב צוואה ולחלק שווה בשווה את הרכוש
אני נגד חלוקה לא זהה כי זה יכול לגרום למשבר ביחסים
צריך תמיד לזכור שגם אם האחים ביחסים טובים יש בני/בנות זוג שמשפיעים אליהם.
כשמחלקים בצורה שווה מקטינים את האפשרות לחיכוכים
למרות שיכולים לריב על משהו עם ערך סנטימנטלי ולא כלכלי.
רק נקודה אחת מהותית: לעשות יפוי כוח מתמשך וצוואות כשהם צלולים
ואם מסתובבים סביבם "אוכלי נבלות" להיות בסביבה כדי להגן עליהם
תגיד תודה שאתם לא צריכים לממן אותם בזקנתם
זה יכול להיות סיפור יקר.

חריג בתרבות בישראל ודי דוחה בעיני.
אבל יש כאלו אנשים ואין לך מה לעשות כשלרוע המזל בנושא הזה, הם ההורים שלך.

בנוסף לפני שנתיים קיבל עוד ירושה של 1.1 מיליון שקל … מאחותו שהייתה ערירית.. מתוכה תרם לבית הכנסת 250 אלף שקל…
נורא. חבל שלא שמים את הילדים במקום גבוה יותר בסדר העדיפויות.
סירבו לי בזמנו ולאחותי היום לגור באחד מבתי היוקרה שבבעלותם (4 בתים - אחד גרים והשאר כל אחד מושכר ב10 אלף) - גם בעבור שכירות מוזלת
בזה הם צודקים בעיני. לא מערבבים עסקים עם משפחה. תאר לך האחות היתה מפוטרת ולא היה לה מאיפה לשלם.
מי שרוצה לעזור, שיתן כסף ולא הנחות בעסקאות.

נערך לאחרונה ב:

ההורים לא עוזרים כלכלית לאף אחד מהאחים, בשום היבט.. גם כשרציתי מהם לפני שנתיים הלוואת גישור של 200 אלף לטובת רכישת בית למגורים עד שאמכור את הדירה שלי - סירבו בטענה שלא מלווים כסף למשפחה וזה לא עניין שלהם בכלל…

אני באופן אישי - סבבה כלכלית - מסתדר .. (שווי נקי של 4.8 מיליון - בעיקרון אין הגיון כרגע לתת לי או לסייע לי כלכלית - זה ברור, בעבר זה היה יכול לחסוך לי מגורים בקראוואן עם 2 ילדים במשך כמה שנים.. אבל היום כבר לא רלוונטי וחסר משמעות) - חשוב לומר שכאן היה סיוע מצד ההורים של אישתי של כ 400 אלף..

אח שני - רווק עם שווי נקי של כ 3 מיליון - גם כבר לא צריך סיוע..

אח שלישי - סיים בדיוק תואר ראשון בתוכנה - מחפש עבודה - שווי נקי של מינוס 2000 שקל ביום טוב - אני מידי פעם מסייע לו.

אחות - נשואה עם תינוק - שוכרת דירה בפריפריה ב 4000 שקל, שווי נקי של 100 אלף שקל - אני מידי פעם מסייע לה.

אני חושב שההורים שלי חוטאים בכך שלא עוזרים לאחותי עם תינוק או לאח שלי.. זה לא ישפיע עליהם אם ייקנו 2 דירות וייתנו לכל אחד מהם לגור אפילו בשכירות מוזלת, או יפרישו להם 3000 שקל בחודש לכל אחד עד שהתייצבו כלכלית.. (אם יקנו דירות אז ירשמו על שם ההורים…).

כמובן שתמיד אפשר לעשות כמוני שזה לחיות בקראוואן בדלות ולעבוד ב 2 עבודות - ולחסוך עם השנים עד שמגיעים לחופש כלכלי.. פשוט אני חושב שזה מיותר ובזבוז חיים במקרה הזה כשיש מספיק כסף על מנת שכולם יהיו מסודרים.

בעיקר כשהכסף לא הגיע מעבודה של אף אחד בפועל - פשוט אנשים שהגיעו למדינה בזמן הנכון ובמקום הנכון (יש רבים שדרך שיטת ״העיתוי מזל וסוס״ בהקשר הזה הגיעו להון נכסים של מאות מיליונים ללא עבודה ..)

חשוב לומר - כולם בקשר טוב, גם האחים וגם ההורים, מבקרים אחד אצל השני והכל בסדר.. פשוט לתפיסת ההורים - הילדים צריכים לפרנס את ההורים שלהם אחרי גיל 18 - ככה נהוג בתרבות שלהם (תרבות ערבית.. יהודים שעלו מצפון אפריקה..) - וכשגרנו אצל ההורים אז כולם עבדו ללא שכר בעסק המשפחתי - העסק כמעט ולא עבד ולא היה ריווחי.. אבל כשעבד, אז כולם עבדו שם..

בעיני ההורים מתנהגים כאן באופן שגוי לוגית, ללא תכלית - חוסכים כל חודש ללא סיבה הרבה מאוד כסף, אינני מציע שיחלקו מיליונים.. אבל אני חושב שיש פה כשל לוגי בכך שלא מסייעים ב3-4 אלף שקל לכל אחד מהאחים הצעירים שמתקשים.. הרי זה לא ישפיע עליהם בשום צורה, לא היום ולא בעתיד..

*כמובן - לעזור רק למי שבאמת צריך - אני באופן כללי לא חושב שנכון לחלק ירושות או סיוע באופן שווה - אלה לפי איפה שזה יפיק תועלת גבוה יותר..

*מעולם אף אחד לא אמר להורים שלדעתנו יש כשל לוגי מהותי בשיטה הזאת - בכך שהכסף נאגר זה בעצם בזבוז.. כי התועלת ממנו בגיל 120 זניחה בהרבה .. (כבר לא יפיק שום תועלת לילדים -זה ייתן דירה לכל נכד…. בערך…)

*בנוסף לפני שנתיים קיבל עוד ירושה של 1.1 מיליון שקל … מאחותו שהייתה ערירית.. מתוכה תרם לבית הכנסת 250 אלף שקל…

* סירבו לי בזמנו ולאחותי היום לגור באחד מבתי היוקרה שבבעלותם (4 בתים - אחד גרים והשאר כל אחד מושכר ב10 אלף) - גם בעבור שכירות מוזלת.
מאוד מעניין.
דבר ראשון, לא מסכים שזה ״תרבות ערבית״. גם באופן כללי, יהודים מצפון אפריקה או מעיראק לא מתנהגים בשום צורה כמו מוסלמים, ומערכת הערכים שלהם והתרבות שונה לגמרי. ובאופן פרטי, אם כבר, נהוג להגיד שה״שופוני״ זה תרבות ערבית, ראה חתונה שבוע שעבר באחת הערים ה״פלסטינות״ עם 60,000 מוזמנים.

אני מבין את ההתנהגות שלהם. לא מסכים, אבל מכיר, יש התייחסות לכסף, מעבר למה שצריך בשביל לאכול, כדבר שמזיק. אני מבין יופי מאיפה זה בא. אצלנו (יותר קרוב לגיל שלך מלגיל של הוריך הנראה) אנחנו נשחרר הרבה ומהר (=יום הולדת 18), גם משיקולי מס. וגם כי אני לא מאמין בלתת כסף לילד בן 50, זה פחות מועיל. כמובן כשיש. הנזק שזה יעשה בהמשך, נחייה ונראה, או שלא נחייה מספיק כדי לראות. אבל ברור לי שנזק יהיה.

להבנתי אם יגיעו ל 120 במצב שאתה מתאר, הרבה מאוד מהכסף ירד לטמיון (=אוצר המדינה), אז תמסור להם תודה בשמנו.

בקשר לתרומה לבית הכנסת, אין לך שום דרך לדעת אם זה לא הסיכום עם אחותם, או שהם לא חשבו שזה הדבר הראוי עבור אחותם. יש מצב דומה אצלי במשפחה המורחבת. אני לא מקבל את הטענה שזה מניפולציה.

ההורים דואגים שתהיו עצמאיים ושלא תהפכו לבטלנים שמקבלים מהם כסף בלי מאמץ ושלא תעריכו עבודה קשה וחשיבות של חיסכון.
כמובן שהיה יכול להיות לכם נוח וקל יותר אם הייתם מקבלים מהם סיוע, אבל יש משהו בגישה הזאת שמביא להתבגרות, עצמאות והערכה של הכסף.

זה נושא שלם בפני עצמו, ואין לך הרבה מה לעשות כשמערבים דת וכספים.

קצת מצחיק בהתחשב בעובדה שהורים שלהם לא עבדו דקה בשביל הנכסים שיש להם.

צודק, אבל מה אתה רוצה שאנחנו נעשה? ניתן מכות להורים שלך? מדובר ביחסים פנים משפחתיים סופר מורכבים. בהנחה ואין צוואה מה שאתם כן יכולים לעשות זה להסכים בין האחים זה שכאשר הוריך ילכו לעולמם הירושה שלהם לא תתחלק באופן שיוויוני בין ארבעתכם ככה תוכלו לאזן את אחותך מבחינה כלכלית אם היא אכן תצטרך סיוע כלכלי אי שם בעתיד. אם לא הכסף יגיע אליכם בכל מקרה.

קצת מצחיק בהתחשב בעובדה שהם לא עבוד חצי דקה בשביל ההון שלהם וכמעט כולנו הגיע מירושות. לכן אינני חושב שזו הסיבה לקמצנות. כנראה יש סיבה פסיכולוגית כלשהי, אבל זה לא משהו שאפשר לסייע לו ברמת הפורום.

קצת מוזר בעיני שבפורום בו מקדשים הכנסה פסיבית מתייחסים להון משפחתי כאל דבר משחית ולא רצוי.

החירות של ביטחון כלכלי רצויה, הפינוק שמשחית את המידות לא.

ולעניין הדיון, עם כמה שזה אולי קשה לך אני חושב שההורים שלך לא *חייבים* להביא לך כסף או לאף אחד כסף. כנראה שלא תשנה את ההתנהגות שלהם, ברגע שתקבל אותה תוכל לשמור על יחסים תקינים ללא ביקורתיות סמויה. לא הכל זה כסף, וגם אם הם קיבלו את מה שקיבלו בירושה, זה הפורטה שלהם. לכל אחד יש את המסלול שלו.

החירות של ביטחון כלכלי רצויה, הפינוק שמשחית את המידות לא.
בהחלט ולכן כל מקרה ונסיבותיו ואישיות מקבל התמיכה ופחות רלוונטי אם מקבל התמיכה לא עבד בשביל הכסף כמו במקרים של הכנסה פסיבית או תמיכה משפחתית.
לגור בקרוון בצפיפות עם תינוקות די רחוק בעיני משחיתות מידות.

קצת מוזר בעיני שבפורום בו מקדשים הכנסה פסיבית מתייחסים להון משפחתי כאל דבר משחית ולא רצוי.
מקדשים כאן כישורי חיים והשענות עצמית. הכנסה פסיבית, ע"פ הפילוסופיה של בלוג הסולידית, זה לכל היותר תופעת-לוואי של אלו.
בהעדר כישורי מחיה טובים, קבלת סכום כסף גדול בסך הכל יוביל ל lifestyle inflation (ולמקום של כבוד בשרשור המיתולוגי על יציאות צרכניסטיות), כמו שקורה לאנשים שזוכים בלוטו.

מקדשים כאן כישורי חיים והשענות עצמית. הכנסה פסיבית, ע"פ הפילוסופיה של בלוג הסולידית, זה לכל היותר תופעת-לוואי של אלו.
דעתי שונה. הבלוג ובעקבותיו הדיונים בפורום עוסקים רבות בהכנסה פסיבית על כל היבטיה כמבטיחה פרישה מוקדמת מעבודה, או בהקשרים אחרים.
נדמה לי שגם מחוץ לכת הסגורה שלנו הסולידית ידועה בעיקר כמי שמטיפה להשקעות פסיביות כדרך לפרישה מוקדמת ומעטים רואים בהכנסות האלו כשחיתות שמאפשרת לא לעבוד.
בהעדר כישורי מחיה טובים, קבלת סכום כסף גדול בסך הכל יוביל ל lifestyle inflation (ולמקום של כבוד בשרשור המיתולוגי על יציאות צרכניסטיות), כמו שקורה לאנשים שזוכים בלוטו.
יש לך המון הנחות שאינן מחוייבות המציאות. יש אנשים שחסכו לפני שקיבל סכום כסף גדול וימשיכו לחסוך לאחר מכן ויש להם "כישורי מחיה" מעולים ויש כאלו שייהנו מגאות בשוק ההון שלא קשורה בשום דרך לכישוריהם ומאמציהם ויבזבזו את כל הרווח מיד עם קבלתו. לכן כתבתי שכל מקרה לגופו ולא נכון לפסול באופן גורף הישענות על מקורות הכנסה שאינם עבודה.
יחד עם זאת, אני מסכים שלא רצוי לתת סכום כסף גדול למי שמעולם לא עבד בחייו ולא ניהל תקציב. זה לא המקרה עליו מדברים כאן.
עריכה: המטרה של חסכון היא בסופו של יום צריכה. אם אנשים לא יסייעו לילדיהם בחייהם, אז נקבע צבירה של סכומי עתק שעוברים מדור לדור או בזבוז חסר שליטה בגיל מבוגר של ירושות. בעיני זה שימוש מאד לא יעיל בהון המשפחתי.

נערך לאחרונה ב:
קצת מצחיק בהתחשב בעובדה שהם לא עבוד חצי דקה בשביל ההון שלהם וכמעט כולנו הגיע מירושות. לכן אינני חושב שזו הסיבה לקמצנות. כנראה יש סיבה פסיכולוגית כלשהי, אבל זה לא משהו שאפשר לסייע לו ברמת הפורום.
אולי כיוון שלהם לא הייתה עזרה של ההורים עד הירושה... רק מעלה רעיון...

לגור בקרוון בצפיפות עם תינוקות די רחוק בעיני משחיתות מידות.
והוא אכן עבד והסתדר.
אם לא הכסף יגיע אליכם בכל מקרה.
ההורים יכולים לכתוב בצוואה מה שהם רוצים. הם גם יכולים לצוות את הכל לבית הכנסת ההוא.
בהנחה ואין צוואה מה שאתם כן יכולים לעשות זה להסכים בין האחים זה שכאשר הוריך ילכו לעולמם הירושה שלהם לא תתחלק באופן שיוויוני בין ארבעתכם ככה תוכלו לאזן את אחותך מבחינה כלכלית אם היא אכן תצטרך סיוע כלכלי אי שם בעתיד.
אין שום טעם בכלל לדון בזה עכשיו. הרבה דברים יכולים להשתנות עד 120.

-- בין אם ההורים עבדו עבורו או לא, זה הכסף שלהם, ושלהם בלבד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
H ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים אוף טופיק 6
D דיון בתוכנית ההכרעה של סמוטריץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 734
A דיון על LK-99 אוף טופיק 16
O דיון תיאורטי - מניות שלא מחלקות דיבידנד שוק ההון 3
A דיון על החוקה למתנגדי ההפיכה הדיקטטורית בלבד פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
Cleo קבוצת דיון לבעלי דירות להשכרה בישראל? נדל"ן 49
NightStyle דיון ה-VTI/VXUS של מניות הדיבידנד שוק ההון 6
W סיפורו של אדם שניצח את השיטה - דיון תאורטי פוסטים מאיכות נמוכה 69
W איך לנצח את השיטה ? דיון תאורטי בלבד. שוק ההון 69
J דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון. אוף טופיק 152
ה דיון על NFT קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
ב דיון: זכויות הפרט מול זכויות הציבור - דעות ומשמעויות אוף טופיק 275
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיצת הדרך דיון בפוסט - 2020: האם הפכתי לצרכניסטית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 76
adamshalev דיון על Chamath Palihapitiya שוק ההון 33
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
O דיון: נכסים דיגיטליים מניבים שוק ההון 1
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מדדים מול קופת גמל - דיון בהטבת מיסוי מיסים 9
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
ר דיון תיאורטי - מה עדיף מבחינת מיסוי, להתחתן ברבנות או לא? מיסים 2
מרק סרפדים דיון מוגן באנגליה חברת GILON נדל"ן 28
ImCarryGG דיון בנושא שוק הקנאביס והETF's החדשות שיצאו שוק ההון 37
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
הדב דיון: התפקדות למפלגות אוף טופיק 71
RaeNye תיק ממונף אצל ברוקר שפשט רגל (דיון תיאורטי) שוק ההון 4
bobby הטיה לסקטור הטכנולוגי - דיון שוק ההון 32
bobby הטיה לשווקים מתעוררים - דיון שוק ההון 18
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
avik דיון תיאורטי על חייל משוחרר. שוק ההון 26
ד דיון| לשנות את השיטה או לתמרן במסגרתה אוף טופיק 12
לא חשוב שמות דיון| רווקות, זוגיות, אלהורות, ולגור אצל ההורים. התפתחות אישית 152
G דיון - מי מנהל את קרן ההשתלמות שלכם? צרכנות פיננסית 49
ק דיון על הקשרים בין ריבית לאינפלציה שוק ההון 21
קרן דיון פילוסופי על החיים אוף טופיק 21
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34
I איזון קרן השתלמות IRA פעילה (עם הפקדות)- דיון שוק ההון 8
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
מ סיוע בהשוואת הצעות לדמי ניהול בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2

נושאים דומים

Back
למעלה