• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים

• פותח הנושא פותח הנושא _ido_
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

_ido_

משתמש רשום
דירוג
1
אם נגיד לאדם יש מליון שח הון עצמי ורוצה לקנות דירה בשני מליון שח. יש לו 50% הון עצמי.
מה לדעתכם כדאי, לקחת משכנתא של מליון שח או למרות שיש לי מליון שח, לקחת הלוואה בגובה 75% כלומר מליון וחצי ואז ישאר לי ״עודף״?

# כמובן שהדוגמה מאוד מפשטת אבל זה רק כדי להסביר את השאלה.

התשובה תלויה בגובה הריביות הממוצעת במשכנתא ומה התשואה שתצליח לקבל ללא סיכון על הסכום העודף שיישאר בצד לאחר נטילת המשכנתא.

ממש ממש תלוי בהרבה דברים נוספים, אין פה תשובה נכונה גורפת.

בטווח ארוך המשכנתא כנראה תהיה יותר זולה מהריביות שתצליח לעשות בהשקעות.
לכן התשובה היא לקחת כמה שיותר משכנתא כל עוד זה לא פוגע בריביות שנותנים בבנק.

בטווח ארוך המשכנתא כנראה תהיה יותר זולה מהריביות שתצליח לעשות בהשקעות.
לכן התשובה היא לקחת כמה שיותר משכנתא כל עוד זה לא פוגע בריביות שנותנים בבנק.
דוגמא מעולה ללמה לקחת כל דבר שכותבים לך בעירבון מוגבל.

יש עוד הרבה משתנים כמו:
ריבית
מה ההוצאות העתידיות שלו.
הכנסות,
רמת סיכון
מיסוי
שיטת השקעה

בגדול לרוב האנשים הייתי ממליץ היום משכנתא כמה שיותר קטנה. והשקעה קטנה פאסיבית במניות שתתן נזילות מספיקה (למשל בשביל לתקן תקלות בגוף בבית וברכב).

אתה ממליץ להשקיע את הקרן חירום במניות???
כן!
רק שהקרן הזאת צריכה להיות לפחות פי שתיים יותר גדולה מקרן חירום שמושקעת במוצר סולידי כמו קרן כספית.
כשתצטרך להוציא כסף במקרה חירום פשוט תמכור מניות, גם אם זה בהפסד. אם יש הוצאה צפויה בעשר שנים הקרובות אז לשקול גם אג"ח עם מח"מ דומה. קרן כספית זה לדעתי להוצאות בטווח של עד שנתיים או לחניית ביניים קצרה של כסף.
להחזיק קרן חירום במוצר מאוד סולידי למישהו עם הון נזיל גבוה זה לדעתי כמו לבטח בביטוח מקיף רכב שהשווי שלו זניח ביחס להון הפנוי. התוחלת של זה שלילית אבל זה נותן הרגשת ביטחון למקרה קצה שבעצם כבר היה מכוסה עם ההון הפנוי.

נערך לאחרונה ב:
זה מה שאני מציע למישהו עם מעט פנאי ושנאת סיכון די גבוהה אבל לא טוטאלית (מוכן להפסיד בבורסה סכום דומה להוצאה בתקלה יקרה נגיד כמו טוטאלוס של מנוע של רכב). אני חושב שלא הרבה אנשים בנויים לאבד עשרות אחוזים מההון העצמי שלהם בשווי של לא מעט שנות עבודה. הם עלולים לחוות את זה בתור כישלון אישי שיפגע בקשרים משפחתיים.
להגיע לביטחון גבוה בנטילת סיכונים באופן לא הכרחי זה משהו שאני בעצמי לא עושה. מעדיף לחסוך בהווה מאשר להגדיל את תוחלת ההשקעות בהגדלת הסיכון. אין כמעט סיכוי להפוך כך לעשיר או לפרוש בגיל צעיר, אבל זה מספיק טוב בשבילי ולדעתי כיוון די טוב לרוב האנשים.
מה שכן לא צריך לשנוא סיכון באופן לא רציונלי. כשמישהו שואל אותי איך להשקיע השאלה הראשונה שלי היא כמה הוא מוכן להפסיד. הרבה מתחילים מופתעים מהשאלה כי לא חשבו בכלל על הפסד אבל אז הם מתחילים לחשוב ומבינים שהם מוכנים להפסיד לא מעט. לדעתי רק אחרי הבנה כמה כסף מוכנים להפסיד אפשר להכנס להשקעות בנכסים.
בגיל צעיר את הצעד הראשון כדאי לעשות בחיסכון הפנסיוני. להיות במסלול כמה שיותר מנייתי. לחוות שם יותר מ 20 אחוז ירידה, ולהבין שזה לא סוף העולם בחיסכון ארוך טווח.

היי עידו,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

תתפלא, אבל לשאלות הללו יש תשובה מוגדרת היטב! הרי כל כסף שלא ייכנס כהון עצמי, אמור להיות משוקע באפיקים אחרים. ולכן, נשאלת השאלה מה התשואה שמצדיקה להוציא את הכסף הזה מתוך הקירות, ואל ההשקעות.

כמות הכסף (וההחזר החודשי) שכדאי לך לשים כהון עצמי תלויה במשתנים רבים:
1. חלון זמן ההשקעה (זה בדרך כלל הפרמטר הכי משמעותי)
2. התשואה האלטרנטיבית שאתה מסוגל להשיא על הכסף שלך.
3. ריביות המשכנתא.
4. מה ההון העודף שלך (שאינו מיועד להיכנס למשכנתא, בדוגמה שנתת ההון העודף הוא למשל 500 אש"ח), ומתזרים המזומנים העודף שלך

מצורף אנליזה כזו, שאנחנו מבצעים ללקוחות שלנו.

בהצלחה,
אייל מפינוויז
אם נגיד לאדם יש מליון שח הון עצמי ורוצה לקנות דירה בשני מליון שח. יש לו 50% הון עצמי.
מה לדעתכם כדאי, לקחת משכנתא של מליון שח או למרות שיש לי מליון שח, לקחת הלוואה בגובה 75% כלומר מליון וחצי ואז ישאר לי ״עודף״?

# כמובן שהדוגמה מאוד מפשטת אבל זה רק כדי להסביר את השאלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
מ דירות חריכה - דיון בעד ונעד נדל"ן 4
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
H ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים אוף טופיק 6
D דיון בתוכנית ההכרעה של סמוטריץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 734
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
A דיון על LK-99 אוף טופיק 16
O דיון תיאורטי - מניות שלא מחלקות דיבידנד שוק ההון 3
A דיון על החוקה למתנגדי ההפיכה הדיקטטורית בלבד פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
Cleo קבוצת דיון לבעלי דירות להשכרה בישראל? נדל"ן 49
NightStyle דיון ה-VTI/VXUS של מניות הדיבידנד שוק ההון 6
W סיפורו של אדם שניצח את השיטה - דיון תאורטי פוסטים מאיכות נמוכה 69
W איך לנצח את השיטה ? דיון תאורטי בלבד. שוק ההון 69
J דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון. אוף טופיק 152
ה דיון על NFT קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
ב דיון: זכויות הפרט מול זכויות הציבור - דעות ומשמעויות אוף טופיק 275
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיצת הדרך דיון בפוסט - 2020: האם הפכתי לצרכניסטית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 76
adamshalev דיון על Chamath Palihapitiya שוק ההון 33
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
O דיון: נכסים דיגיטליים מניבים שוק ההון 1
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מדדים מול קופת גמל - דיון בהטבת מיסוי מיסים 9
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
ר דיון תיאורטי - מה עדיף מבחינת מיסוי, להתחתן ברבנות או לא? מיסים 2
מרק סרפדים דיון מוגן באנגליה חברת GILON נדל"ן 28
ImCarryGG דיון בנושא שוק הקנאביס והETF's החדשות שיצאו שוק ההון 37
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
הדב דיון: התפקדות למפלגות אוף טופיק 71
RaeNye תיק ממונף אצל ברוקר שפשט רגל (דיון תיאורטי) שוק ההון 4
bobby הטיה לסקטור הטכנולוגי - דיון שוק ההון 32
bobby הטיה לשווקים מתעוררים - דיון שוק ההון 18
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
avik דיון תיאורטי על חייל משוחרר. שוק ההון 26
ד דיון| לשנות את השיטה או לתמרן במסגרתה אוף טופיק 12
לא חשוב שמות דיון| רווקות, זוגיות, אלהורות, ולגור אצל ההורים. התפתחות אישית 152
G דיון - מי מנהל את קרן ההשתלמות שלכם? צרכנות פיננסית 49
ק דיון על הקשרים בין ריבית לאינפלציה שוק ההון 21
קרן דיון פילוסופי על החיים אוף טופיק 21
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34

נושאים דומים

Back
למעלה