• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

דיון בתוכנית ההכרעה של סמוטריץ

• פותח הנושא פותח הנושא Deleted member 12189
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
השבוע נחשף חזונם המבהיל של המתנחלים ■ התוכנית כוללת התנחלות בכל הרצועה, לצד גירוש של הערבים מישראל ■ אובדן החשש להצטייר כמטורפים הוא חלק מהנוסחה שמאפשרת להכתיב את המציאות - וזה צריך להדאיג את כולנו ■
לכאורה, בניגוד לכותרת הכנס, לא גובשה בו תוכנית מעשית לשוב לעזה. אלא שמראשית ימי גוש אמונים, תנועת ההתנחלות מבססת על רעיונות משיחיים ולא מעשיים לכאורה, ומרוב חוסר מעשיות — מאות אלפי יהודים עברו לגור בלב האוכלוסייה הפלסטינית בגדה המערבית, בלמו את חזון שתי המדינות ואנסו את יתר הישראלים לשאת בעלות התענוג ואבטחתו. באי הכנס הזה לוקחים עצמם ברצינות. מוטב שגם אנחנו ניקח אותם ברצינות, לפני שנגלה שקומץ הזויים שוב גרר אותנו להרפתקה, והגיש לנו את החשבון לתשלום.

אם כבר סמוטריץ', היום הוא הצהיר:
"כל עוד אני שר האוצר, לא יעבור שקל אחד לחמאס ולמשפחות מחבלים ביו"ש ... יש לי קווים אדומים שאני לא מוכן לחצות"

אני מוכן להתערב שתוך זמן קצר הכספים יעברו גם יעברו. ייתכן שישראל תקרא להם "הלוואה" או "מקדמה".

ככה זה כשפוגשים את המציאות.

​

אם כבר סמוטריץ', היום הוא הצהיר:
"כל עוד אני שר האוצר, לא יעבור שקל אחד לחמאס ולמשפחות מחבלים ביו"ש ... יש לי קווים אדומים שאני לא מוכן לחצות"

אני מוכן להתערב שתוך זמן קצר הכספים יעברו גם יעברו. ייתכן שישראל תקרא להם "הלוואה" או "מקדמה".

​

הוא גם אמר בשנה שעברה שהמס על משקאות ממותקים מטורלל, ביטל אותו ואז לפני שבוע ביטל את הביטול והיום ביטל את הביטול של הביטול והודיע שהמס לא יוטל.

הוא גם אמר בשנה שעברה שהמס על משקאות ממותקים מטורלל, ביטל אותו ואז לפני שבוע ביטל את הביטול והיום ביטל את הביטול של הביטול והודיע שהמס לא יוטל.
יש לי וידוי, אני קצת מתבייש בעצמי אבל חשבתי לאחר הבחירות שקיים סיכוי שהוא יהיה שר אוצר סביר (ימין כלכלי וכו).
הייתי רחוק מאוד מהמציאות.

למה אתה כ״כ מתלהב מהמציאות?
שאנחנו לא מדינה ריבונית בעליל?
פשוט תעבור לאמריקה, שם תזכה להיות חלק מה50 כוכבים, עד שהליברליזם יצא לך מכל החורים.
רק שבסוף לא יצא מצב שאתה מביע תמיכה בבן לאדן כמו נער אמריקאי טיפוסי ומטומטם, או לא מסוגל לגנות רצח עם של יהודים כמו נשיאת הרווארד.

יש לי וידוי, אני קצת מתבייש בעצמי אבל חשבתי לאחר הבחירות שקיים סיכוי שהוא יהיה שר אוצר סביר (ימין כלכלי וכו).
הייתי רחוק מאוד מהמציאות.
יש לי וידוי, אני קצת מתבייש בעצמי אבל חשבתי לאחר הטבח שקיים סיכוי שהשמאל-מרכז יתפכח ויאמצו עמדה סבירה
הייתי רחוק מאוד מהמציאות

יש לי וידוי, אני קצת מתבייש בעצמי אבל חשבתי לאחר הטבח שקיים סיכוי שהשמאל-מרכז יתפכח ויאמצו עמדה סבירה
הייתי רחוק מאוד מהמציאות
יתפכחו? התרענו מהתדרדרות בטחונית כבר כשקואליצית ימין מלא מלא הכריזה על כוונתה להפוך את ישראל לדיקטטורה.
לשמאל החלול
הציבור שלך - כי ״סבא ביידן אמר״
מאחר ואתה לא מסוגל לדבר בלי לקלל אנשים שלא חושבים שהדבר הנכון לעשות הוא לרצוח שני מליון ״תומכי טרור״ במחנות השמדה, ומאחר ואתה כל כך מאוכזב מאיתנו, אתה מוזמן לחסוך מאיתנו את הקללות שלך - והפעם לא לחזור בשם אחר.

למה אתה כ״כ מתלהב מהמציאות?
שאנחנו לא מדינה ריבונית בעליל?
כשפוגשים מציאות לא צריך להתלהב, אלא להיות מציאותי.
אם ישראל צריכה רכבת אווירית בהולה של אמל"ח כדי להלחם בחלש שבאויביה, אז אין טעם לדבר על עצמאות אפילו ברמה הצבאית (וודאי שאנו תלויים בארה"ב במישורים אחרים).

כשפוגשים מציאות לא צריך להתלהב, אלא להיות מציאותי.
אם ישראל צריכה רכבת אווירית בהולה של אמל"ח כדי להלחם בחלש שבאויביה, אז אין טעם לדבר על עצמאות אפילו ברמה הצבאית (וודאי שאנו תלויים בארה"ב במישורים אחרים).
ישראל הייתה יכולה ממזמן לסיים עם אויביה ולפתח עצמאות - כמו שידענו לעשות בקום המדינה ושאר המלחמות. כשעוד היה פה שכל.

ישראל הייתה יכולה ממזמן לסיים עם אויביה ולפתח עצמאות - כמו שידענו לעשות בקום המדינה ושאר המלחמות. כשעוד היה פה שכל.
אולי ואולי לא.
כאמור, זו המציאות, ועדיף להשלים איתה ולפעול בהתאם במקום להאמין לפנטזיות שמובילות להחלטות שגויות.

יתפכחו? התרענו מהתדרדרות בטחונית
אתה ההתדרדרות הבטחונית הערכית והמוסרית של המדינה הזו.
אתה מלא רעל ושעמום עצמי - כל כך הרבה ריקנות.
אני מתנחם לעצמי שאתה השוליים העלובים שבחברה

אולי ואולי לא.
כאמור, זו המציאות, ועדיף להשלים איתה ולפעול בהתאם במקום להאמין לפנטזיות שמובילות להחלטות שגויות.
עדיף שתפסיק לחשוב שרק אתה חושב בצורה שקולה והימין רק רוצה להתאבד לו.
כמו בשאר הנושאים, אתה רק יודע לומר מה לא, לא מצליח אפילו טיפה לומר מה כן.
כולך מלא חרדות שהמדינה תהפוך לדיקטטורה, כשבפועל אתה חושב שאינך יכול לזוז מילימטר, בלי העולם.
אז בעצם אתה כלום. שלוחה עלובה של המערב.

אם ישראל צריכה רכבת אווירית בהולה של אמל"ח כדי להלחם בחלש שבאויביה
שאלה טובה. האם היינו צריכים או שזה היה חיבוק דוב של ביידן.
זה עוזר ודאי, השאלה מה היה קורה בלי.

עדיף שתפסיק לחשוב שרק אתה חושב בצורה שקולה והימין רק רוצה להתאבד לו.
כמו בשאר הנושאים, אתה רק יודע לומר מה לא, לא מצליח אפילו טיפה לומר מה כן.
כולך מלא חרדות שהמדינה תהפוך לדיקטטורה, כשבפועל אתה חושב שאינך יכול לזוז מילימטר, בלי העולם.
אז בעצם אתה כלום. שלוחה עלובה של המערב.
לא יודע איך הבנת את כל המגילה הזו מהמשפט שכתבתי.
אז רק כדי לדייק - כתבתי במפורש מה כן וזה לתת משקל לעמדות של בעלת בריתנו הגדולה שבלעדיה נתקשה להתקיים. מה לא - הקללות של שרי הממשלה הנוכחית כלפי הממשל, הם לא רעיון כל כך מוצלח לדעתי. גם ההתפארות העצמית של ראש הממשלה "חזק מול החמאס" היא מופרכת עובדתית והטעתה לפחות חלק מהעם.
ובניגוד לדעתך, המצב הזה הוא לא נורא וישראל אינה מדינה עלובה. רק לא יכולה לעשות מה שבא לה בלי להתחשב באף אחד, כי היא לא מעצמה.
וכדי שלא ייפגע הכבוד הלאומי שלך, אציין שאנחנו במקום מציין מהבחינה זו ביחס לשאר מדינות העולם.

רק לא יכולה לעשות מה שבא לה בלי להתחשב באף אחד, כי היא לא מעצמ
מדוייק.
רק שצריך להבין טוב מה האיזון.
ברור שארה"ב רוצה לכבול אותנו כמה שיותר אליה.
כמו כן, ברור שאם לא נקיים ב100% את הדרישות שלהם - הם לא יעזבו אותנו. הם עוזרים לנו מתוך אינטרסים.
זכותנו המלאה - וחובתנו, אגב, לתמרן בתוך המשחק הזה ברגישות אבל בצורה ברורה:
אנחנו לא כבולים אליהם. יש לנו שותפות אינטרסים, מתוך כך כל צד - משתף פעולה עם השני, אך לא כבול אליו.

שאלה טובה. האם היינו צריכים או שזה היה חיבוק דוב של ביידן.
זה עוזר ודאי, השאלה מה היה קורה בלי.
ובנוסף לזה הנוכחות הצבאית האמריקאית באזור שודאי עזרה להרתיע את אויבי ישראל הנוספים, ואולי אף יותר מכך מאחורי הקלעים.
כשאני רואה את הרמה של טיפול המדינה באסון, אני מאד שמח שיש לנו את הגב הזה. אפילו הנאום של ביידן בימים הראשונים סייע כאן לאנשים לעומת ההצהרות החיוורות של ראש הממשלה שפשוט נעלם (אגב, את ההשוואה הזו לטובת ביידן עשה עמית סגל הביביסט בעיני).
אבל, כמובן, אין לי שום מידע מסווג, ותיאורטית ייתכן שמדובר באספקה של אמלח שכלל לא נחוץ.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מדוייק.
רק שצריך להבין טוב מה האיזון.
ברור שארה"ב רוצה לכבול אותנו כמה שיותר אליה.
כמו כן, ברור שאם לא נקיים ב100% את הדרישות שלהם - הם לא יעזבו אותנו. הם עוזרים לנו מתוך אינטרסים.
זכותנו המלאה - וחובתנו, אגב, לתמרן בתוך המשחק הזה ברגישות אבל בצורה ברורה:
אנחנו לא כבולים אליהם. יש לנו שותפות אינטרסים, מתוך כך כל צד - משתף פעולה עם השני, אך לא כבול אליו.
בהחלט. אנחנו לא מדינת חסות ויש לנו חופש פעולה מסויים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad דיון: האם הכסף שלנו בטוח בעידן הAI שוק ההון 24
B דיון במס הכנסה מיסים 9
מ דירות חריכה - דיון בעד ונעד נדל"ן 4
F דמדומי ה-IRA בקופות גמל פנסיוניות - דיון בעקבות תקנות מוצעות יוני 2025 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
ש דיון | 5 מניות ל5 שנים פוסטים מאיכות נמוכה 1
N דיון חרוש אבל לגבי הex- us investing שוק ההון 4
א דיון בנושא מס רכישה על דירה שניה להשקעה נדל"ן 2
H ולמה זה רע? - דיון תאורטי על השקעות הדיוטות במדדים אוף טופיק 6
מ דיון על סיוע מצד ההורים אוף טופיק 106
A דיון על LK-99 אוף טופיק 16
O דיון תיאורטי - מניות שלא מחלקות דיבידנד שוק ההון 3
A דיון על החוקה למתנגדי ההפיכה הדיקטטורית בלבד פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 75
Cleo קבוצת דיון לבעלי דירות להשכרה בישראל? נדל"ן 49
NightStyle דיון ה-VTI/VXUS של מניות הדיבידנד שוק ההון 6
W סיפורו של אדם שניצח את השיטה - דיון תאורטי פוסטים מאיכות נמוכה 69
W איך לנצח את השיטה ? דיון תאורטי בלבד. שוק ההון 69
J דיון - שיקום המצב הכלכלי בלבנון. אוף טופיק 152
ה דיון על NFT קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
ב דיון: זכויות הפרט מול זכויות הציבור - דעות ומשמעויות אוף טופיק 275
R עליות מחירי הנדלן בעולם - דיון נדל"ן 37
ס דיון: גידור סיכונים עם ביטוחי בריאות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
קפיצת הדרך דיון בפוסט - 2020: האם הפכתי לצרכניסטית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 76
adamshalev דיון על Chamath Palihapitiya שוק ההון 33
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
פ דיון פוסט - אז אתם רוצים “להשקיע” בביטקוין? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 143
twister סקר + דיון: כמה מזומן אתם מחזיקים בעו"ש למחייה היומיומית? שוק ההון 120
לא חשוב שמות דיון - איך לייצר הכנסה פסיבית ממניות דיבידנד (פוסט מ-25.11) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 28
O דיון: נכסים דיגיטליים מניבים שוק ההון 1
יבגני_ל דיון קצר על מתי "נכון" למשוך כסף משוק ההון עבור דירה למגורים שוק ההון 3
anonyshmeger דיון - "ראש בראש: השקעה פסיבית במדדי מניות מול השקעה במניות דיבידנד" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 15
M מדדים מול קופת גמל - דיון בהטבת מיסוי מיסים 9
LenqS תיק השקעות ראשוני - דיון על החלק הסולידי שוק ההון 15
ה השפעת הקורונה על נדלן - דיון תיאורטי נדל"ן 363
Adrian דיון | האם עשיתם טעויות בעולם העסקים? אם כן, מהן? שוק ההון 1
ר דיון תיאורטי - מה עדיף מבחינת מיסוי, להתחתן ברבנות או לא? מיסים 2
מרק סרפדים דיון מוגן באנגליה חברת GILON נדל"ן 28
ImCarryGG דיון בנושא שוק הקנאביס והETF's החדשות שיצאו שוק ההון 37
ב דיון תיאורטי: מה יקרה כשהבורסה לא תהיה רלוונטית יותר? שוק ההון 29
הדב דיון: התפקדות למפלגות אוף טופיק 71
RaeNye תיק ממונף אצל ברוקר שפשט רגל (דיון תיאורטי) שוק ההון 4
bobby הטיה לסקטור הטכנולוגי - דיון שוק ההון 32
bobby הטיה לשווקים מתעוררים - דיון שוק ההון 18