• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך להבריז מהעבודה בלי לקחת יום חופש

• פותח הנושא פותח הנושא מתכנת
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם הבנתי טוב, היה מדובר על יעול פונקציונלי, כלומר זה היה פגישת אפיון עם הלקוח או משהו כזה והוא הציע עוד מנגנון למציאת מקרי עבריינות נוספים או ייעול המנגנון באמעצות שינוי הקריטריונים, הפרויקט עצמו היה לטווח ארוך עם כמות תקנים, והכניסו כל פעם פיצרים לפי משך הזמן שלקח לפתח אותם.
אני לא בטוח אם זה היה פרויקט שיצא לקבל או לא אבל זה לא באמת משנה, כל עוד אין מישהו שהיעילות באמת חשובה לו אישית.
זו טעות של ראש הצוות. לקוחות מאד אוהבים מתכנתים עם ראש גדול והצעת ייעול טובה של המתכנת מראה על הבנה טובה של צרכי הלקוח.

טוב, זה נושא אחר לגמרי.
קורה המון בדיונים שמתחילים לדבר על שני דברים במקביל. שפה זה זו דרך נוראית להבין אחד את השני, אלוהים יודע איך לא המצאנו דרך טובה יותר לתקשר אחרי 100,000 שנים שאנחנו עושים את זה. :)

@מתכנת אתה מזכיר לי משהו מהעבר, בתקופה שבה עבדתי באיזו חברת ייעוץ (שבה אתה מגיע לחברת לקוח לעשות פרויקטים כאלו ואחרים).

אם נניח שהעריכו משימה בשבוע, וסיימתי אותה בחצי מהזמן, אני בדילמה מוזרה של ניגוד אינטרסים -
- אם אגיד שסיימתי, אז לכאורה החברת לקוח מרוצה (צריך לשלם פחות על השעות ייעוץ שלי) אבל בפועל - הבוס שלי לא בהכרח מרוצה (מרוויח פחות billable hours על העבודה שלי) וגם אולי הוצאתי אותו לא כ"כ טוב ביחס להערכות הזמנים שלו במשימות/פרויקטים אחרים
- לחלופין, סתם לשבת בחוסר מעש חצי שבוע, לעשות עצמי כאילו עובד?

קורה המון בדיונים שמתחילים לדבר על שני דברים במקביל. שפה זה זו דרך נוראית להבין אחד את השני, אלוהים יודע איך לא המצאנו דרך טובה יותר לתקשר אחרי 100,000 שנים שאנחנו עושים את זה. :)
נכון, ושפה כתובה היא רעיון נורא עוד יותר (כי חלק ניכר מהתקשורת המילולית הוא לא בתוכן והוא הולך לאיבוד בכתב).
והכי גרוע עם עורכי דין. מרוב שהם רגילים לדייק, כשלא מובן (הם או הצד השני, באשמתם או באשמת הצד השני - לא ממש משנה), הם מתעצבנים.

חברת ייעוץ (שבה אתה מגיע לחברת לקוח לעשות פרויקטים כאלו ואחרים).
אם נניח שהעריכו משימה בשבוע, וסיימתי אותה בחצי מהזמן, אני בדילמה מוזרה של ניגוד אינטרסים -
- אם אגיד שסיימתי, אז לכאורה החברת לקוח מרוצה (צריך לשלם פחות על השעות ייעוץ שלי) אבל בפועל - הבוס שלי לא בהכרח מרוצה (מרוויח פחות billable hours על העבודה שלי) וגם אולי הוצאתי אותו לא כ"כ טוב ביחס להערכות הזמנים שלו במשימות/פרויקטים אחרים
- לחלופין, סתם לשבת בחוסר מעש חצי שבוע, לעשות עצמי כאילו עובד?
נכון, בחברות יעוץ אכן הבעיה מתעצמת, באחת החברות שעבדתי כאשר העבודה באתר הלקוח מסתיימת מוקדם מהצפוי, נתנו משימות אחרות לבצע (לא של הלקוח), כי התמחור תכלס היה פיקס והערכת הזמנים הייתה רק דרך גסה לתמחור.
והכי גרוע עם עורכי דין. מרוב שהם רגילים לדייק
לפני שנים עשיתי עבודה קטנה כפרילנסר לאיזה בחור ממולח.
היה לופ כזה של כמה שינויים וכל פעם הוא התאכזב על ניואנסים בתוכנה שציפה להם כדבר המובן מאליו אך לא ציין אותם מפורשות.
אחרי כמה פעמים הוא אמר לי: עו"ד בשלב ההתמחות חייב גם לתכנת כדי ללמוד על בשרו - מה שלא כתוב/לא הוגדר לא קיים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S יעוץ בנוגע להנחות בדמי ניהול/צבירה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D ביטוח פרטי מהעבודה עם הצהרת בריאות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
לב מישקין מה עדיף לקנות רכב יד שנייה או לקחת מהעבודה תמורת תשלום? צרכנות פיננסית 12
D רכב צמוד מהעבודה ומעבר ליישוב מזכה מס מיסים 1
E שימוש בכרטיס דביט מהעבודה להשקעה? צרכנות פיננסית 5
deussex פלונטר עם א.כ.ע מהעבודה, בעקבות מעבר של ביטוח מנהלים לקרן פנסיה משלימה, ממגדל למיטב דש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
deussex בילבול בנושא אובדן כושר עבודה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
T לוקח פסק זמן מהעבודה - האם צריך לדאוג באופן מיוחד לקופות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ה התפטרות מהעבודה וחלת פוסטים מאיכות נמוכה 30
ס הצעת פנסיה מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
G רכב צמוד מהעבודה אוף טופיק 0
L שאלה מחשבתית שמאתגרת אותי - קולגה מהעבודה שהוא גם שכן, ונסיעה במונית אוף טופיק 22
the_newbie האם ראיונות העבודה ברוב המקצועות דיי מנותקים מהעבודה עצמה? אוף טופיק 22
R קרן השתלמות מהעבודה שוק ההון 1
Chase מתי יודעים האם משתלם לקחת רכב מהעבודה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 62
C תהיות לגבי סיפוק מהעבודה התפתחות אישית 6
M ביטוח אובדן כושר עבודה בזמן הפסקה של שנים מהעבודה צרכנות פיננסית 10
M כדאיות אחזקה של מניות מהעבודה שוק ההון 95
oz1987 פיצויים מהעבודה אוף טופיק 1
Delta שאלה עקרונית [האם אנשים שנהנים מהעבודה הם עכברים במרוץ] אוף טופיק 31
N בן 25. לאיזה תואר להירשם ואיזה מסלול לקחת? התפתחות אישית 4
ת האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות? שוק ההון 35
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
T דירה ממש מעל תחנת רכבת קלה (קו ירוק) לברוח או לקחת? נדל"ן 3
ד לקחת החזר מס הכנסה או לתת לו לתפוח מיסים 19
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
R לקחת מתווך או לנסות למכור לבד? נדל"ן 26
B משכנתא- לשבור את החזיר או לקחת עם העו״ש? נדל"ן 3
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
C מלווה משקיעים - האם לקחת, איך לבחור ואת מי נדל"ן 9
C כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם נדל"ן 24
M האם יש טעם לקחת עורך דין ברכישת דירה מקבלן נדל"ן 18
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א לקחת משכנתא יותר גדולה כדי לחסוך לנכס נוסף נדל"ן 5
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
C איפה הכי משתלם וכדאי לקחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מאפשרים לי הלואה עד 170 K בקל"צ 3.75. לקחת ולהשקיע? שוק ההון 48
S האם כדאי לקחת משכנתא מקסימלית? נדל"ן 4
J האם לקחת פחות משכנתא? נדל"ן 30
ס יש בתי השקעות שמאפשרים לקחת הלוואה בתנאים טובים? שוק ההון 13
B שיוך הפקדות חודשיות מהמעסיק - כמה זמן זה אמור לקחת ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת לקחת הלוואה לדחות את ההחזר בחצי שנה ואז להחזיר צרכנות פיננסית 3
R מתלבט האם שווה לקחת פקדון "נטול סיכון" בבנק שוק ההון 30
S האם לקחת שמאי? נדל"ן 3
T לקחת משכנתא או לקנות במזומן? נדל"ן 18
T לקחת RSU או אופציות ? מיסים 7
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה