• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לקחת החזר מס הכנסה או לתת לו לתפוח

• פותח הנושא פותח הנושא דוב לבן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דוב לבן

משתמש רגיל
דירוג
29
שלום,
מגיע לי החזר מס של כ 48 אלף ש"ח (לפני ריבית והצמדה), עבור שנת המס 2023.
הבקשה הוגשה ואושרה על ידי מס הכנסה לפני מספר חודשים. אך החזר המס לא הופקד לי לחשבון הבנק.
כעת לפי מה שאני מבין הכסף צובר ריבית והצמדה (לפי מדד המחירים לצרכן), החל מ 1/1/24.

כל עוד לא אזכיר למס הכנסה על ההחזר שמגיע לי, הוא כנראה לא יופקד (אבל צובר ריבית לטובתי).

האפשרויות שיש לי:
1. לא לעשות כלום, לתת לכסף לצמוח בריבית נאה וללא סיכון (עד שממש אצטרך את הכסף).
2. להזכיר למס הכנסה על הכסף ולהשקיע (מתכוון לקנות מדד עולמי/סנופי).

אני נוטה לאפשרות מספר 1, היות שאני יודע שמדד המחירים צפוי להעלות בעקבות העליה במע"מ ושאר הגזירות העתידות לבוא ב2025.
מצד שני, נראה שאנחנו לקראת סוף הלחימה (ברוב החזיתות) כך שנראה שהשקל מתחזק מול הדולר (האם זה אומר שהמדד ירד?).
מצד שלישי, וורן באפט צופה קריסה של הסנופי (כן, יודע שאומרים את זה כל שנה/חודש, אבל באפט בדרך כלל צודק), אז אולי התשואה מריבית וההצמדה עדיפה על שוק המניות בשלב זה.

שאלה נוספת, לענין חישוב הריבית והצמדה (המספרים הם מומצאים כדוגמא).
אם בחודש ינואר 2024 מדד המחירים עלה ב 10% (הגיע ל110) ובשאר חודשי השנה לא השתנה מלבד חודש דצמבר בו ירד ב9% (חזר ל100).
האם בחישוב של ההצמדה החל מ 1.1.2024 ועד ב1.1.2025 ההצמדה למדד לא משנה כלום, כי בהסתכלות שנתית מדד המחירים לצרכן לא השתנה?

באופן אישי הייתי מחכה. שכחת נתון חשוב, שאולי הוא מובן מאליו. על החזר המס לא משלמים מס/רווח הון בעתיד. כלומר, אם תממש החזר המס ותשקיע אותו, תידרש לשלם גם מס על הרווח שיצטבר, אם יצטבר.

זה אולי קצת קשה במודע לא לקחת כסף ולהשקיע אותו בסנופי אחרי שנה כזו מדהימה. אבל 4% מובטח, צמוד למדד + ללא מס עתידי זה משהו שלא זורקים לפח לדעתי. ציפור ביד.

כמובן שאם יש הלוואות, אוברדראפט וכד' שמשלמים עליהן ריביות גבוהות השיקול שונה.

לא המלצה רק דעה ידה ידה.

שלום,
מגיע לי החזר מס של כ 48 אלף ש"ח (לפני ריבית והצמדה), עבור שנת המס 2023.
הבקשה הוגשה ואושרה על ידי מס הכנסה לפני מספר חודשים. אך החזר המס לא הופקד לי לחשבון הבנק.
כעת לפי מה שאני מבין הכסף צובר ריבית והצמדה (לפי מדד המחירים לצרכן), החל מ 1/1/24.

כל עוד לא אזכיר למס הכנסה על ההחזר שמגיע לי, הוא כנראה לא יופקד (אבל צובר ריבית לטובתי).
למה אתה חושב שלא יופקד ללא תזכורת? קיבלת כבר שומה? תכנס לאזור האישי שלך במס הכנסה ותראה מה המצב, האם יש שומה וכו...נשמע מוזר שלא קיבלת לאחר חודשים...בד"כ ההחזר מתבצע די מהר לאחר שומה.

מצד שלישי, וורן באפט צופה קריסה של הסנופי (כן, יודע שאומרים את זה כל שנה/חודש, אבל באפט בדרך כלל צודק), אז אולי התשואה מריבית וההצמדה עדיפה על שוק המניות בשלב זה.
מאיפה האמירה הזו?

למה אתה חושב שלא יופקד ללא תזכורת? קיבלת כבר שומה? תכנס לאזור האישי שלך במס הכנסה ותראה מה המצב, האם יש שומה וכו...נשמע מוזר שלא קיבלת לאחר חודשים...בד"כ ההחזר מתבצע די מהר לאחר שומה.
כן, יש שומה מופיע גובה ההחזר הצפוי, לא יודע, למה ההחזר לא נכנס לבנק.
מאיפה האמירה הזו?
בדקתי שוב, אתה צודק, זה לא נכון.
עירבבתי משהו אחר שקראתי.
באפט קונה מניות ספציפיות ולא סנופי כי יש לו יכולת ניתוח מאוד טובה והוא ניצח את הסנופי ב60 שנה האחרונות.
דבר שלא מומלץ לרוב המשקיעים כי בדרך כלל השקעה במדדים עדיפה מבחינת תשואה וסיכון.

כן, יש שומה מופיע גובה ההחזר הצפוי, לא יודע, למה ההחזר לא נכנס לבנק.
חשבון בנק נכון?
מה הקוד של השומה (סעיף והנמקה)?

יתכן שעשו לך שומה עצמית אבל חולקים עליה ולכן מעכבים את ההחזר.

הנחתי שאין חשבון בנק מקושר תחת "חשבונות בנק" במכוון.

אני קיבלתי עכשיו מכתב עם שומה על ההחזר מס משנת 2023
הוסיפו לי 7.7% רווח ממש כיפי
מקווה לראות את הכסף בבנק בימים הקרובים (אתמול פקידה אמרה לי "מחר")
ואף אחד לא שכח אותך (אלא אם כן עברו למעלה מ45 יום, ואז תצטרך לעשות הכל מההתחלה)

היה לי מקרה דומה עם סכום נמוך בהרבה ששכב אצליהם במשך 6 שנים וצבר ריבית נחמדה
אפשר לראות את זה כמעיין אפיק השקעה סולידי

חשבון בנק נכון?
מה הקוד של השומה (סעיף והנמקה)?

יתכן שעשו לך שומה עצמית אבל חולקים עליה ולכן מעכבים את ההחזר.
נראה שצדקת, לפני שהכסף נכנס לחשבון בנק, יש פקיד נוסף שצריך "לשחרר" את הכסף (על אף שיש כבר שומה עם סכום ההחזר מס שמגיע).
משיחה מול הפקיד הרלוונטי לשחרור הכספים, מבקשים שוב את המסמכים ששלחתי כבר בעבר ומסמכים נוספים.
מסקנה שלי מהסיפור, לא להשאיר את הכסף למס הכנסה, למשוך מוקדם ככל האפשר.
לאחר בדיקה נוספת מהצד שלי, ראיתי שפניתי אליהם מיד אחרי הגשת ההחזר והם ענו שרכזת צריכה לשחרר את הכסף, אבל לא ראיתי שענו (הייתה תקופה שביקשו לשלוח הודעות דרך מערכת פניות לציבור ולא דרך האיזור האישי וזה גרם לי לאבד מעקב אחרי תשובות לבקשות שלי, שלחתי בקשה דרך שני מקומות שונים והם ענו לאחד מהם).

אם הבנתי נכון:
ההצמדה תוקפא ב 2025-26.
הקישור שבור.
אבל אני חושב שהבנת לא נכון, לפי:
בהתאם להצעת החוק שאושרה, בשנים 2025 – 2027 לא יבוצעו תיאומים בהתאם לשינוי במדד בשנים 2024 – 2026. בנוסף, החל משנת 2028, כאשר יחזרו לתאם את הסכומים, הסכומים המתואמים לא יכללו את השינוי במדד בשנים 2024 – 2026 כך שהחיסכון כתוצאה מהצעד יתבטא גם בשנים 2028 ואילך.
אני מבין שמדובר על מדרגות מס הכנסה, הם לא יעודכנו בהתאם למדד (כלומר מדרגות מס הכנסה לשנת 2025 יהיו זהים ל2024), בשונה משנים קודמות.
לא מדובר על ריבית והצמדה שיש על החזר מס, כמו במקרה שלי, שמס הכנסה חייבים לי החזר מס על שנת 2023.

למה זו המסקנה?
כי עבדתי כפול כדי לקבל את ההחזר מס, עוד לא קיבלתי אותו.
עכשיו מבקשים מסמכים נוספים שלא ביקשו לפני וקשה לי להשיג אותם, אני צריך לבקש אותם מהמעסיק הקודם, שבספק אם יתאמץ לעזור לי.

כל זה כאשר כבר אושר החזר המס וקיבלתי על כך הודעה בכתב.
בנוסף, באופן תאורטי אם הייתי נפטר, בספק רב אם מס הכנסה היו אדיבים לשלם את החזר המס ליורשים.

עכשיו מבקשים מסמכים נוספים שלא ביקשו לפני וקשה לי להשיג אותם, אני צריך לבקש אותם מהמעסיק הקודם, שבספק אם יתאמץ לעזור לי.
אם תסכים לשתף איזה מסמכים הם דורשים, זה מעניין.

אם תסכים לשתף איזה מסמכים הם דורשים, זה מעניין.
מעדיף שלא, כדי למנוע זיהוי שלי.

אבל לא מדובר על טופס 106 או טופס שהמעסיק הקודם מחוייב לספק לי.
בגדול מס הכנסה מבקש כל מיני מסמכים, הם נמצאים בעמדת כח, אם תסרב תיחשד כמישהו שמנסה להסתיר משהו ואז אולי לא תקבל החזר מס.

מבין אותם, יש הרבה רמאים שמנסים לקבל החזר מס שלא כדין, אבל ברגע שההחזר אושר והשומה נשלחה, זה כבר מוגזם לבקש שוב מסמכים (כאלה שנשלחו בעבר או שלא נשלחו ולפתע נדרשים).

ברגע שההחזר אושר והשומה נשלחה
לא יודע למה אתה כורך את זה יחד.
השומה נשלחת באופן כמעט מיידי, ההחזר מעוכב הרבה פעמים, אין שום קשר בין הנפקת השומה לבין אישור ההחזר.

אני מגיש באיחור סדרתי, את 2018 הגשתי לפני שבוע... מבקשים הרבה השלמות מסמכים כמו שאתה אומר אבל יש לי הכל, מעולם לא קרה שביקשו מסמך שאין באפשרותי להשיג.
אם תסרב תיחשד כמישהו שמנסה להסתיר משהו ואז אולי לא תקבל החזר מס.
אם המעסיק הקודם לא משתף פעולה זה לא נקרא סירוב. אבל מסכים איתך בעיקרון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
T דירה ממש מעל תחנת רכבת קלה (קו ירוק) לברוח או לקחת? נדל"ן 3
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
R לקחת מתווך או לנסות למכור לבד? נדל"ן 26
B משכנתא- לשבור את החזיר או לקחת עם העו״ש? נדל"ן 3
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
C מלווה משקיעים - האם לקחת, איך לבחור ואת מי נדל"ן 9
C כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם נדל"ן 24
M האם יש טעם לקחת עורך דין ברכישת דירה מקבלן נדל"ן 18
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א לקחת משכנתא יותר גדולה כדי לחסוך לנכס נוסף נדל"ן 5
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
לב מישקין מה עדיף לקנות רכב יד שנייה או לקחת מהעבודה תמורת תשלום? צרכנות פיננסית 12
C איפה הכי משתלם וכדאי לקחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מאפשרים לי הלואה עד 170 K בקל"צ 3.75. לקחת ולהשקיע? שוק ההון 48
S האם כדאי לקחת משכנתא מקסימלית? נדל"ן 4
J האם לקחת פחות משכנתא? נדל"ן 30
ס יש בתי השקעות שמאפשרים לקחת הלוואה בתנאים טובים? שוק ההון 13
B שיוך הפקדות חודשיות מהמעסיק - כמה זמן זה אמור לקחת ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת לקחת הלוואה לדחות את ההחזר בחצי שנה ואז להחזיר צרכנות פיננסית 3
R מתלבט האם שווה לקחת פקדון "נטול סיכון" בבנק שוק ההון 30
S האם לקחת שמאי? נדל"ן 3
T לקחת משכנתא או לקנות במזומן? נדל"ן 18
T לקחת RSU או אופציות ? מיסים 7
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5
Y האם אפשר היום לקחת הלוואה בריבית קבועה ולהתחיל לשלם אותה רק עוד כמה שנים? צרכנות פיננסית 5
M תואר בכלכלה - איזה מגמה לקחת? התפתחות אישית 7
E אני פרילנסר. האם כדאי לקחת עבודה בכל מחיר? או עדיף כלום? אוף טופיק 26
G לא רוצה לקחת משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
עייף ומותש סעמק הגעה להון ראשוני לדירה ע"מ לקחת משכנתא פוסטים מאיכות נמוכה 72
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
R לקחו לי מס של 25% על דיבידנד מ-VXUS, לא היו אמורים לקחת יותר? שוק ההון 6
ג לקחת משכנתא או הלוואה בנקאית? נדל"ן 7
T על איזה דירה לקחת את המשכנתא הפוכה צרכנות פיננסית 10
S מתי אפשר לקחת משכנתא רגילה בקבוצת רכישה? צרכנות פיננסית 3
C מתי לקחת את המשכנתא כעושים Relocation? נדל"ן 3
D רכב במתנה - לקחת או לא? צרכנות פיננסית 12
I התחלה חדשה - לקחת צעד קדימה לעבר החלומות שוק ההון 1
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
A ריביות למשכנתה + האם יש לחץ לקחת הצעה ? נדל"ן 3
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
tomer111 האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק למשל במשבר כלכלי? שוק ההון 235
G קניית דירה - האם יש סיבות לקחת משכנתא גם אם לא חייבים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
I התלבטות בנושא השקעה - לחכות על הגדר או לקחת משכנתה? נדל"ן 7
C האם ניתן לקחת משכנתא על נכס במדינה אחרת? נדל"ן 2
Chase מתי יודעים האם משתלם לקחת רכב מהעבודה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 62
A האם כדאי לקחת קורס נדל"ן ב——— ———? התפתחות אישית 4

נושאים דומים

Back
למעלה