• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רכב צמוד מהעבודה vs קניית רכב יד 2

• פותח הנושא פותח הנושא 3008
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

3008

משתמש רשום
דירוג
0

בניגוד לדעה הרווחת, נראה שרכב צמוד מהעבודה יותר משתלם מאשר קניית רכב יד 2 ואני בכלל לא נוסע הרבה. מנסה להבין מה אני מפספס או שסתם כל הזמן יש הטיה בהשוואות האלה.

כבר שמתי בצד 120K ועמדתי לקנות איזה SUV משפחתי בן 4. חישבתי עלויות - ביטוח, טיפול שנתי, טסט, אגרה, הפסד תשואה על הכסף הקבור, ירידת ערך 25% ב-3 שנים ודלק יוצא לי ב-3 שנים עלות של ~114K. צצה הזדמנות בעבודה לקחת רכב די דומה ב-3600 שח לחודש נטו או 113K בחישוב ל-3 שנים (אחרי חישוב מיסים, בט"ל, תשואה על ההון ואין פגיעה בסוציאליות) וכמובן שאין הוצאות נוספות זה כולל דלק, ביטוחים, טיפולים והכל.

בעצם רכב מהעבודה יוצא לי יותר זול וברור שזה הרבה הרבה יותר נוח. פספסתי משהו?

בניגוד לדעה הרווחת, נראה שרכב צמוד מהעבודה יותר משתלם מאשר קניית רכב יד 2 ואני בכלל לא נוסע הרבה. מנסה להבין מה אני מפספס או שסתם כל הזמן יש הטיה בהשוואות האלה.

כבר שמתי בצד 120K ועמדתי לקנות איזה SUV משפחתי בן 4. חישבתי עלויות - ביטוח, טיפול שנתי, טסט, אגרה, הפסד תשואה על הכסף הקבור, ירידת ערך 25% ב-3 שנים ודלק יוצא לי ב-3 שנים עלות של ~114K. צצה הזדמנות בעבודה לקחת רכב די דומה ב-3600 שח לחודש נטו או 113K בחישוב ל-3 שנים (אחרי חישוב מיסים, בט"ל, תשואה על ההון ואין פגיעה בסוציאליות) וכמובן שאין הוצאות נוספות זה כולל דלק, ביטוחים, טיפולים והכל.

בעצם רכב מהעבודה יוצא לי יותר זול וברור שזה הרבה הרבה יותר נוח. פספסתי משהו?
1. הרכבים התייקרו מאוד, לא יודע מה מנגנון עדכון הזקיפה - אם מישהו יודע יהיה מעניין
2. אם לקחת תשואה אלטרנטיבית של 10%, לדעתי כדאי להוריד
3. איך אין פגיעה בסוציאליות?

יהיה קל יותר אם תציג את החישוב שעשית, נוכל לראות אם יש שם משהו שפספסת.
כמה דברים שאולי בכל זאת פספסת שעולים לי לראש:
- האם רמת הגימור של הרכב זהה? בד"כ רכבי ליסינג מגיעים ברמת הגימור המינימלית, ואז בפועל מדובר ברכב ששווה פחות.
- תעשה את החישוב גם ל-6 שנים קדימה, לא רק 3.
אם אחרי 3 שנים לא תצטרך להחליף רכב, זה חיסכון משמעותי לעומת הליסינג (כי הסכום הראשוני ששמת נפרש על פני תקופה ארוכה יותר).
אם כן תרצה להחליף רכב, צריך לראות אם הסכום שתצטרך להוסיף, בפריסה על פני 3 שנים, יוצא פחות או יותר מהליסינג ל-3 שנים נוספות.

באופציה אחת נשארים עם רכב בשווי של עשרות אלפי שקלים, באופציה שנייה נשארים בלי רכב בסוף התקופה. לצורך העניין תחסיר את שווי הרכב בסוף התקופה ותראה את הפער

נראה שרכב צמוד מהעבודה יותר משתלם מאשר קניית רכב יד 2
ההיוון שלך מידי אגרסיבי, נכון יותר להוון לפי 4-5%, וכנראה שיש עוד טעויות פה ושם. השאלה אם זה השיקול שלך, רכב צמוד בד"כ עדיף משיקולי נוחות והקטנת סיכון (למשל במקרה של ירידת ערך עקב חלילה תאונה). כמה אלפי שקלים הפרש על פני שנים לא אמורים להיות שיקול מרכזי. רק תוודא שהרכב עונה לצרכים שלך, למשל שהביטוח מכסה נהגים פוטנציאליים נוספים (בני זוג, ילדים נהגים צעירים), כבישי אגרה, מגבלת ק"מ מתאימה, וכו'.

חישבתי עלויות - ביטוח, טיפול שנתי, טסט, אגרה, הפסד תשואה על הכסף הקבור, ירידת ערך 25% ב-3 שנים ודלק יוצא לי ב-3 שנים עלות של ~114K.
אתה יכול לשתף איך הגעת לעלות של 114K ל-3 שנים? כמה ק"מ אתה נוסע בשנה?

אני אוסיף את כל הפרטים בתקווה שזה יענה על כל השאלות.
רכב מהעבודה:
1. אני מקבל SUV בינוני (זה הכי גדול שמציעים) רמת אבזור בסיסית, כולל כל הביטוחים, טיפולים, טסט ואגרה, ק"מ ודלק בלי הגבלה
2. שווי מס 3900
3. הורדה מהברוטו 500 (בלי פגיעה בסוציאליות)
4. ביטול אחזקת רכב 2800 (זכאי מי שלא לוקח רכב ואין סוציאליות על זה)
5. כלומר, נטו זה כאילו עולה לי 3635 (ההפרש בין עם אוטו צמוד לבלי אוטו צמוד) וזה כולל הכל
6. למען הסר ספק, לקחתי סימולציות שכר עם ובלי וזה מה שיצא ההפרש
7. תשואה 5% שנתי על 120K (לא סולידי אבל גם לא פראי מדי)

3635*36
-
5%*120000*3
=
~113K

רכב יד 2:
1. ב-120-125K אני התכוונתי לקנות Mazda CX5 Executive 2021 (אמינות וטיפולים יחסית זולים זה הדבר הכי חשוב בעיני אם אני קונה רכב יד 2). במחיר הזה אפשר להביא גם Peugeot 3008 1.6 Premium אפילו שנתון 2022 או ספורטאז' Urban מנוע 2.0, צורה חדשה שנתון 2022 ועוד רכבים דומים בשנתונים דומים. כולם יד 1 קילומטראז' פחות מ-80K.
2. הם ברמות איבזור מעל הבסיסית, אבל רק קצת יותר מאובזרים ביחס לאופציה מהעבודה. זה לא מאוד מעניין אותי וההפרש בין רמות האיבזור האלה לרמה הבסיסית היא בערך 8-10K.
3. ביטוח + אגרה וטסט + טיפול שנתי - 9500
4. ירידת ערך 25% ב3 שנים
5. הפסד תשואה 5% שנתי
6. דלק 10K (לפי 13-14K ק"מ בשנה)
7. יישור קו ראשוני, יכול להגיע ל-5K, אם זה החלפת צמיגים או טיפול תקופתי שאולי התפספס או חלק כלשהו שממליצים במוסך להחליף ברכב בן 4

9500*3 + 30000 + 18000 + 10000*3 + 5000
=
~112K

חשוב להגיד שברכב צמוד אין בלת"מים, אין בזבוזי זמן על טיפול/טסט וברכב יד 2 החישוב כאן הוא די המינימום של המינימום בלי תיקונים חריגים או טיפול יקר בהפתעה או פתאום יותר דלק, כי גדל השימוש ברכב (היום אנחנו משתמשים בו די מעט, בעיקר בסופ"שים).
הייתה הצעה לחשב ל-6 שנים קדימה, אז אני לא יודע כמה יעלה הרכב הבא מהעבודה, ולכן הגבלתי ל-3 שנים שזו התקופה של הליסינג. גם ברכב יד 2 אין כמעט עלויות חד פעמיות, כל הדברים הם די קבועים כל שנה. אולי הקצב של ירידת הערך יורד קצת - קשה להגיד. מצד שני, יש יותר סיכוי לטיפולים יקרים.

שווי מס 3900
אז זה כנראה רכב שהמחירון שלו כ- 160K, אתה לא משווה תפוחים לתפוחים.

רכב מהעבודה
ראשית לא מחשבים כך ערך נוכחי, בהיוון של 4-5% הערך הנוכחי של העלות הוא סביב ה- 120K. כמו כן אתה לא אמור להפחית מהסכום את התשואה של הפיקדון, אין קשר בין הסכום שיושב לך בבנק לבין העלות של הרכב הצמוד.

גם כאן אתה צריך להוון את ההוצאה השנתית, בהנחה שההוצאה השנתית היא כ- 20K אז ההיוון שלה יהיה סביב 55K. לזה צריך להוסיף את ירידת הערך - ירידת הערך המקובלת במחירונים הינה 15% לשנה כלומר כ- 52% בשלוש שנים, כלומר כ- 65K לפי השקעה ראשונית של 125K, סה"כ 120K.

יוצא שלמרות הבעייתיות בחישוב ובהשוואה עצמה המסקנה שמדובר באופציות שקולות מבחינת העלות הינה די נכונה.

חשוב להגיד שברכב צמוד אין בלת"מים...
זה בדיוק מה שכתבתי קודם לכן:
רכב צמוד בד"כ עדיף משיקולי נוחות והקטנת סיכון (למשל במקרה של ירידת ערך עקב חלילה תאונה). כמה אלפי שקלים הפרש על פני שנים לא אמורים להיות שיקול מרכזי.

השורה התחתונה היא שבמקרה שלך כדאי לקחת רכב צמוד, ועוד יותר כדאי להוציא שנה אחרי זה העלאה בשכר שתכסה את הירידה בנטו :)

יש בכל זאת מצב שבו עדיף להחזיק רכב פרטי, אני חושב שזו הסיבה שממליצים שלא לקחת רכב חברה, וזה שאתה יכול לקנות רכב יד2 ב- 50K ואז ההפרש הוא גדול לטובת רכב פרטי.

1. ההפסד תשואה שלך הוא לא 5 אחוז שנתי. אתה יכול לקחת הלוואה, או להשקיע מדי חודש את היתרה.
2. נראה לי הגזמת לגמרי במחיר הביטוח/טיפול שנתי.
3. ב 800 ש''ח לחודש דלק, ליסינג פרטי יצא לך יותר זול מרכב מהעבודה.

החישוב שלך לא נכון. בליסינג אתה מחשב גם רווח וגם הפסד, וברכישה אתה מחשב רק הפסד. אתה אמור לחשב בשני המקרים רק את ההפסד. מה שיוצא זה שספרת את התשואה פעמיים (פעם אחת בתור הפסד של רכישה ופעם אחת בתור רווח של ליסינג).

ליסינג:
ב-3 שנים אתה מוציא 130,860 הוצאות שוטפות (ההפרש בנטו * 36 חודשים).

קנייה:
63.5K הוצאות שוטפות (דלק, ביטוח, טיפולים, יישור קו)
18K אבדן תשואה
30K ירידת ערך
כלומר 111,500.
(זה בלי לקחת בחשבון שאת ההפרש החודשי בנטו תוכל להשקיע ולהרוויח עוד קצת)

אז בשורה התחתונה, אתה צריך לחשוב אם 18K ב-3 שנים שווה לך את אבדן הנוחות של ליסינג ואת הסיכון שתצוץ תקלה או תאונה יקרה.

ירידת הערך המקובלת במחירונים הינה 15% לשנה כלומר כ- 52% בשלוש שנים
החישוב שלך לא נכון. זה חישוב של עליית ערך ולא ירידת ערך.
אם ירידת הערך היא 15% בשנה, אז ב-3 שנים היא 38.5% (רכב של 100K ירד אחרי שנה ל-85K, אחרי עוד שנה ל-72K ואחרי עוד שנה ל-61.5K).
בנוסף לא מדובר ברכב חדש, אז ירידת הערך היא קצת יותר נמוכה (אחוזים בודדים), ועם הקילומטראז' הנמוך שהוא עושה והעובדה שמדובר במאזדה (שיש לה פחות ירידת ערך), 25% ירידת ערך זו הערכה אופטימית אבל סבירה (אני הייתי לוקח 30%, או 35% אם אני רוצה ללכת על הצד הבטוח).

מעשה שהיה, סליחה שקצת ארוך: רציתי לקנות רכב חדש, היה לי את כל הסכום במזומן, וגיליתי שמחיר אותו דגם בחברת ליסינג יותר נמוך ממחיר היבואן, אז התפתיתי וקניתי את הרכב בליסינג פרטי. לחברת הליסינג יש גם חברת ביטוח שהפלא ופלא נתנה לי את ההצעה הטובה ביותר לביטוח, שהמוטבת בו כמובן חברת הליסינג. זמן מה אחרי הרכישה היתה ברכב תאונה רצינית. הרכב טופל במוסך של חברת הליסינג שהזמין את השמאי מטעם חברת הביטוח של חברת הליסינג והכל סודר אוטומטית ביעילות ובאדיבות בין הזרועות השונות של אותה קבוצה, ממש תענוג ללקוח. כשהסתיימה תקופת הליסינג הגעתי להזדכות על הרכב, ולהפתעתי קיבלתי הערכת שווי שנראתה לי נמוכה. נציג השירות בירר מה הסיבה ואמר לי שלרכב היתה תאונה ולכן חייבו אותי בירידת ערך. אמרתי לו שזה לא מקובל עלי, הביטוח שעשיתי לרכב כלל סעיף ירידת ערך כאשר חברת הליסינג היא המוטב של ירידת הערך, יוצא שהם מנסים לחייב אותי על ירידת הערך פעמיים (סכום מאד משמעותי). אם הם רוצים לזכות אותי על הרכב לפי מחיר שכולל ירידת ערך אז שיחזירו לי את הכיסוי מהביטוח, ואם לא רוצים להחזיר לי את הכיסוי מהביטוח אז שלא יחייבו אותי בירידת הערך. נציג המכירות לא הבין מה אני רוצה ממנו (אני מאמין שהוא באמת לא הבין, הבחור הזה רק בורג קטן במערכת), לקח לי כמה ימים לחזור ולהסביר עד שירד האסימון, ואז הוא אמר שאף לקוח מעולם לא העלה את העניין הזה ושיבדוק מה אפשר לעשות. אחרי כמה נדנודים מצידי הוא הודיע לי שהוא "בדק עם הנהלת החשבונות" ושהם "בטעות" לא תבעו מחברת הביטוח את הכיסוי בגין ירידת הערך ואם אני רוצה אני יכול לתבוע את חברת הביטוח בעצמי והוא יעזור לי ויספק את כל המסמכים. ממש שיא השירותיות רק שפתאום חברת הביטוח נהייתה גוף נפרד שלא קשור אליו. פניתי לחברת הביטוח והם אמרו לי שבגלל שעברה יותר משנה מאז מקרה הביטוח אז אני כבר לא יכול להגיש לגביה תביעה. בבדיקה לאחור של הניירת הבנתי שהתסריט הזה הוא בילט-אין במערכת והוא אחד מכל מיני מקרי קצה שבהם הלקוח נדפק, לעיתים בלי בכלל להבין שדפקו אותו. אין ללקוח הקטן אפשרות להתמודד עם המורכבות של החוזים שמחתימים אותו עליהם ואין לו את הידע להבין מאיפה הוא משלם על הכדאיות היתרה לכאורה של העסקה.

בקיצור, אין ארוחות חינם. במקרה שלי הליסינג הפרטי עלה לי עשרות אלפי שקלים יותר מאשר אילו הייתי קונה את הרכב במזומן מהיבואן במחיר מחירון יותר גבוה. קרוב לוודאי שאני רחוק מלהיות היחיד, רק שרוב הלקוחות לא שמים לב לאיך מסדרים אותם.

מעשה שהיה, סליחה שקצת ארוך: רציתי לקנות רכב חדש, היה לי את כל הסכום במזומן, וגיליתי שמחיר אותו דגם בחברת ליסינג יותר נמוך ממחיר היבואן, אז התפתיתי וקניתי את הרכב בליסינג פרטי. לחברת הליסינג יש גם חברת ביטוח שהפלא ופלא נתנה לי את ההצעה הטובה ביותר לביטוח, שהמוטבת בו כמובן חברת הליסינג. זמן מה אחרי הרכישה היתה ברכב תאונה רצינית. הרכב טופל במוסך של חברת הליסינג שהזמין את השמאי מטעם חברת הביטוח של חברת הליסינג והכל סודר אוטומטית ביעילות ובאדיבות בין הזרועות השונות של אותה קבוצה, ממש תענוג ללקוח. כשהסתיימה תקופת הליסינג הגעתי להזדכות על הרכב, ולהפתעתי קיבלתי הערכת שווי שנראתה לי נמוכה. נציג השירות בירר מה הסיבה ואמר לי שלרכב היתה תאונה ולכן חייבו אותי בירידת ערך. אמרתי לו שזה לא מקובל עלי, הביטוח שעשיתי לרכב כלל סעיף ירידת ערך כאשר חברת הליסינג היא המוטב של ירידת הערך, יוצא שהם מנסים לחייב אותי על ירידת הערך פעמיים (סכום מאד משמעותי). אם הם רוצים לזכות אותי על הרכב לפי מחיר שכולל ירידת ערך אז שיחזירו לי את הכיסוי מהביטוח, ואם לא רוצים להחזיר לי את הכיסוי מהביטוח אז שלא יחייבו אותי בירידת הערך. נציג המכירות לא הבין מה אני רוצה ממנו (אני מאמין שהוא באמת לא הבין, הבחור הזה רק בורג קטן במערכת), לקח לי כמה ימים לחזור ולהסביר עד שירד האסימון, ואז הוא אמר שאף לקוח מעולם לא העלה את העניין הזה ושיבדוק מה אפשר לעשות. אחרי כמה נדנודים מצידי הוא הודיע לי שהוא "בדק עם הנהלת החשבונות" ושהם "בטעות" לא תבעו מחברת הביטוח את הכיסוי בגין ירידת הערך ואם אני רוצה אני יכול לתבוע את חברת הביטוח בעצמי והוא יעזור לי ויספק את כל המסמכים. ממש שיא השירותיות רק שפתאום חברת הביטוח נהייתה גוף נפרד שלא קשור אליו. פניתי לחברת הביטוח והם אמרו לי שבגלל שעברה יותר משנה מאז מקרה הביטוח אז אני כבר לא יכול להגיש לגביה תביעה. בבדיקה לאחור של הניירת הבנתי שהתסריט הזה הוא בילט-אין במערכת והוא אחד מכל מיני מקרי קצה שבהם הלקוח נדפק, לעיתים בלי בכלל להבין שדפקו אותו. אין ללקוח הקטן אפשרות להתמודד עם המורכבות של החוזים שמחתימים אותו עליהם ואין לו את הידע להבין מאיפה הוא משלם על הכדאיות היתרה לכאורה של העסקה.

בקיצור, אין ארוחות חינם. במקרה שלי הליסינג הפרטי עלה לי עשרות אלפי שקלים יותר מאשר אילו הייתי קונה את הרכב במזומן מהיבואן במחיר מחירון יותר גבוה. קרוב לוודאי שאני רחוק מלהיות היחיד, רק שרוב הלקוחות לא שמים לב לאיך מסדרים אותם.
להבנתי יש שני מסלולים, כשביקר שבינהם (שכולל אגרות, ביטוח, טיפולים, ביטול החזרה לקדמות) לא משלמים כלום בסוף התקופה.

אתה מסתכל על רכב בן 4 ומשווה אותו לרכב ליסינג.
קניתי רכב בן 12, ב-10% ממחיר רכב חדש.
לפני שנה.
בינתיים החלפתי סט צמיגים בהכנה לחורף.

לפני שנה.
ההשוואה שלו הרבה יותר קרובה למציאות משלך. אין מה לעשות, רכב חדש ורכב בן 12 הם לא אותו מוצר.
אכן ישנם מקרים בהם ניתן למצוא רכב בן 12 שיעשה את העבודה, אך בגיל כזה יש בלאי שדורש תחזוקה (גומי, פלסטיקה, אלקטרוניקה) גם אם הרכב טופל לתפארת ונסע מעט.

1. ההפסד תשואה שלך הוא לא 5 אחוז שנתי. אתה יכול לקחת הלוואה, או להשקיע מדי חודש את היתרה.
2. נראה לי הגזמת לגמרי במחיר הביטוח/טיפול שנתי.
3. ב 800 ש''ח לחודש דלק, ליסינג פרטי יצא לך יותר זול מרכב מהעבודה.
1. זה לא משנה אם תיקח הלוואה, עדיין בצד של הקנייה יהיו עלויות ריבית (במקום 0 כשמביאים כסף מהבית), אז זה ישאיר אותך בהפרש דומה.
2. לא הגזמתי, זה אחרי בדיקה די מעמיקה, זה רכב גניב והביטוח שלו הוא 5.5-6K במינימום. אגרה + טסט 2500 בערך ונשאר עוד 1000-1500 לטיפול שנתי.
3. בדקתי את זה, לא ראיתי שזה באמת כזה משתלם. תזכור שזה לא כולל ביטוח/אגרה וטסט/טיפולים וכו'.

החישוב שלך לא נכון. בליסינג אתה מחשב גם רווח וגם הפסד, וברכישה אתה מחשב רק הפסד. אתה אמור לחשב בשני המקרים רק את ההפסד. מה שיוצא זה שספרת את התשואה פעמיים (פעם אחת בתור הפסד של רכישה ופעם אחת בתור רווח של ליסינג).

ליסינג:
ב-3 שנים אתה מוציא 130,860 הוצאות שוטפות (ההפרש בנטו * 36 חודשים).

קנייה:
63.5K הוצאות שוטפות (דלק, ביטוח, טיפולים, יישור קו)
18K אבדן תשואה
30K ירידת ערך
כלומר 111,500.
(זה בלי לקחת בחשבון שאת ההפרש החודשי בנטו תוכל להשקיע ולהרוויח עוד קצת)

אז בשורה התחתונה, אתה צריך לחשוב אם 18K ב-3 שנים שווה לך את אבדן הנוחות של ליסינג ואת הסיכון שתצוץ תקלה או תאונה יקרה.

החישוב שלך לא נכון. זה חישוב של עליית ערך ולא ירידת ערך.
אם ירידת הערך היא 15% בשנה, אז ב-3 שנים היא 38.5% (רכב של 100K ירד אחרי שנה ל-85K, אחרי עוד שנה ל-72K ואחרי עוד שנה ל-61.5K).
בנוסף לא מדובר ברכב חדש, אז ירידת הערך היא קצת יותר נמוכה (אחוזים בודדים), ועם הקילומטראז' הנמוך שהוא עושה והעובדה שמדובר במאזדה (שיש לה פחות ירידת ערך), 25% ירידת ערך זו הערכה אופטימית אבל סבירה (אני הייתי לוקח 30%, או 35% אם אני רוצה ללכת על הצד הבטוח).
מודה שתהיתי לגבי עניין התשואה, אם חישבתי את זה נכון. מקבל.
בכל מקרה, נראה שבצד של הקנייה החישוב הוא די מינימלי. המצב רק יכול להתדרדר - ירידת ערך גדולה יותר, בלתמים בטיפולים, תאונות, ביטוחים שמתייקרים, צריכת דלק גבוהה יותר. רציתי לבדוק כמה אקסטרה אני משלם על הנוחות והחוסר סיכון ברכב צמוד. לי זה נשמע משתלם.

אז זה כנראה רכב שהמחירון שלו כ- 160K, אתה לא משווה תפוחים לתפוחים.
זה רכב שהמחירון שלו 180K, ויותר מזה היום בעסקאות 0 ק"מ אפשר להביא את המאזדה ב-167K, אז זה לגמרי הכי קרוב לתפוחים לתפוחים.
ראשית לא מחשבים כך ערך נוכחי, בהיוון של 4-5% הערך הנוכחי של העלות הוא סביב ה- 120K. כמו כן אתה לא אמור להפחית מהסכום את התשואה של הפיקדון, אין קשר בין הסכום שיושב לך בבנק לבין העלות של הרכב הצמוד.
כשאני קונה רכב אני "משכיב" 120K וכשאני לוקח רכב צמוד יש אלטרנטיבה לכסף הזה, הוא מרוויח לי כסף.
גם כאן אתה צריך להוון את ההוצאה השנתית, בהנחה שההוצאה השנתית היא כ- 20K אז ההיוון שלה יהיה סביב 55K. לזה צריך להוסיף את ירידת הערך - ירידת הערך המקובלת במחירונים הינה 15% לשנה כלומר כ- 52% בשלוש שנים, כלומר כ- 65K לפי השקעה ראשונית של 125K, סה"כ 120K.
נראה שאתה אפילו מחמיר עוד יותר כאן. ממה שראיתי, הירידה שציינת היא בעיקר מקובלת בשנה הראשונה, אחר כך הקצב יורד.
יוצא שלמרות הבעייתיות בחישוב ובהשוואה עצמה המסקנה שמדובר באופציות שקולות מבחינת העלות הינה די נכונה.

זה בדיוק מה שכתבתי קודם לכן:

השורה התחתונה היא שבמקרה שלך כדאי לקחת רכב צמוד, ועוד יותר כדאי להוציא שנה אחרי זה העלאה בשכר שתכסה את הירידה בנטו :)

יש בכל זאת מצב שבו עדיף להחזיק רכב פרטי, אני חושב שזו הסיבה שממליצים שלא לקחת רכב חברה, וזה שאתה יכול לקנות רכב יד2 ב- 50K ואז ההפרש הוא גדול לטובת רכב פרטי.
באופן כללי, אני מסכים לגבי ההיוון, אבל לא רציתי להיכנס לזה, יש עוד כמה פינות שלא נכנסתי אליהן. בעיקר רציתי לראות שהעלויות דומות מאוד, כדי לדעת שזו גם בחירה די כלכלית ללכת רכב צמוד.

לפני שנה.
מה הבעיה בהשוואה הזו? רכב בן 4 תיאורטית אמור להיות יותר כלכלי מליסינג ואני מראה שזה הפוך, ולכן המסקנה שעדיף לי רכב צמוד.

1. זה לא משנה אם תיקח הלוואה, עדיין בצד של הקנייה יהיו עלויות ריבית (במקום 0 כשמביאים כסף מהבית), אז זה ישאיר אותך בהפרש דומה.
לא אמרתי 0. יש עוד מספרים שנמוכים מ-5...
2. לא הגזמתי, זה אחרי בדיקה די מעמיקה, זה רכב גניב והביטוח שלו הוא 5.5-6K במינימום. אגרה + טסט 2500 בערך ונשאר עוד 1000-1500 לטיפול שנתי.
מקבל. לא ידעתי שמחירי הביטוח כאלה גבוהים.
3. בדקתי את זה, לא ראיתי שזה באמת כזה משתלם. תזכור שזה לא כולל ביטוח/אגרה וטסט/טיפולים וכו'.
יש מסלולים שכן כוללים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
במסלולים שכן כוללים זה בטוח לא משתלם לי. הם מגיעים לאיזור ה3300 בחודש עם הגבלת ק"מ 20k. דלק וק"מ ללא הגבלה בטוח שווים לי יותר מ-300-400 שח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D רכב צמוד מהעבודה ומעבר ליישוב מזכה מס מיסים 1
G רכב צמוד מהעבודה אוף טופיק 0
ה רכב לא חדש - אבל משהו נשמע לי פישי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 36
Couch Potato רכב שני - מהעבודה, ליסינג או פרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
B ביטוח רכב לסופי שבוע צרכנות פיננסית 0
L מכירת רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
הנודד לשחקים הלוואה ע"ח קרן השתלמות לקניית רכב - מה התנאים הכי טובים שאפשר להשיג? צרכנות פיננסית 16
חובב_פנסיה2022 ביטוח רכב חדש אצל היבואנית צרכנות פיננסית 8
hommie מכירת רכב סקאם-פרי. אוף טופיק 13
Y הלוואה לצורך רכישת רכב צרכנות פיננסית 15
שבוזי לקנות רכב זול או להמשיך בתחב"צ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
G ביטוח רכב בחברה שומרה, למישהו יש נסיון? פוסטים מאיכות נמוכה 4
S ביטול ביטוח רכב עקב נסיעה לחו"ל? אוף טופיק 11
ס קניית רכב בפעם הראשונה בחור צעיר אוף טופיק 41
ס קניית רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
Kipodi ביטוח רכב מקיף ללא עבר ביטוחי צרכנות פיננסית 3
D התלבטות ברכישת רכב עד 85 אלף שח אוף טופיק 2
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
I מימון עבור קניית רכב צרכנות פיננסית 19
O תשלום מס בעת קניית רכב ללימוד נהיגה מיסים 0
עידו ג מכירת רכב - צעדים הכרחיים וכדאיים צרכנות פיננסית 44
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
M קניית רכב - מה הסכום של רכב שהכי כלכלי לקנות? צרכנות פיננסית 10
P רכב לתקופה מוגבלת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
י האם לדחות קנית רכב לשנה הבאה פוסטים מאיכות נמוכה 6
ג רכישת רכב צרכנות פיננסית 10
P רכב כהוצאה מוכרת 100% מיסים 3
I קניית רכב - תשלום אחד או הלוואה? צרכנות פיננסית 7
ק קניית רכב - חישוב עלות "אמיתית" לאורך זמן צרכנות פיננסית 23
A התלבטות - החלפת רכב קילומטראז' גבוה או טיפול יקר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 22
סנופקין התייעצות רכב: השלב אחרי ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
ס קניות בסופר לרווק בלי רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 18
ס האם אפשר לקזז ירידת ערך של רכב ממס רווחי הון מיסים 16
yancuk רכב חברה - כדאיות צרכנות פיננסית 14
ה איך להיות בעל רכב וגם מנימליסט ;) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
ל כניסה עם רכב לחלקה פנימית נדל"ן 2
P כדאיות ביטוח רכב צרכנות פיננסית 6
I החלפת רכב ביש ברירה צרכנות פיננסית 11
O קניית רכב ומימון צרכנות פיננסית 11
U ימי מכירות רכב אוף טופיק 0
A מה הדרך הטובה לרכוש רכב? צרכנות פיננסית 6
W הוצאות נסיעה עבור רכב חשמלי מיסים 0