• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא

• פותח הנושא פותח הנושא shay120
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

shay120

משתמש רשום
דירוג
0
היי,

אני חדש, לא מבין גדול. אבל אמא שלי (בת 56, אלמנה) קנתה דירה חדשה, כרגע יש לה דירה שהיא מכרה אותה (הדירה הישנה שלה עם הערת אזהרה של הקונים). אני חושב שבמצב זה ניתן לומר שלאמא שלי יש דירה יחידה (ועל זה גם היא תמוסה). היא חייבת כ-300-400 אלפ"ש ליתרת הדירה החדשה שתהיה מוכנה בשנה הבאה מתישהו.

השאלה שלי - האם כדאי לה למשוך את הקרן השתלמות (כבר עברה מזמן את הוותק של 6 שנים) שיש בה כרגע כ-380,000 ש"ח או כפי שנציג מהקרן (MORE) הציע לה, לקחת הלוואת בלון (ולטענתו להחזיר את הכסף דרך כספי הפנסיה כשתצא לפנסיה ממשיכה גדולה של הפנסיה. לדעתי הצעה מוזרה) או כל הלוואה אחרת על חשבון הקרן?
או בכלל עדיף לה לקחת משכנתא? האם נותנים משכנתא של דירה יחידה במידה והיא מכרה את הדירה הישנה וקנתה דירה אחרת אבל עדיין אין העברת בעלות מלאה של הדירה הישנה (כי התשלומים של הקונים לא הסתיימו)?

אין לה תכנון להוצאות גדולות נוספות בשנים הקרובות, אבל כן היא יכולה לשים כ4,000-5,000 ש"ח "בצד" כל חודש. השאלה מה הכי כלכלית נכון לעשות.

תודה

נערך לאחרונה ב:
היא יכולה לקחת משכנתא עד 70% מערך הדירה.
לדעתי זה עדיף מבחינת ריביות על הלוואות אחרות.

כנראה שלפדות את הקה"ש ולא לקחת משכנתא.
קודם כל תודה, דבר שני - אשמח לפירוט גם אם הוא מינימלי, כדי שתהיה לי הפנמה קצת יותר עמוקה מדוע כדאי לפרוע את הקה"ש

היא יכולה לקחת משכנתא עד 70% מערך הדירה.
לדעתי זה עדיף מבחינת ריביות על הלוואות אחרות.
אתה מכיר שאפשר לקחת משכנתא על דירה חדשה מקבלן למרות שיש בבעלותך דירה ישנה, אבל שהיא כבר נמכרה (כבר אחרי חוזה, עבר תשלום ראשון מהקונים)?

מה ה-cut-off הכלכלי לדעתכם מבחינת ריבית של משכנתא לנניח 5-10 שנים הקרובות בהתחשב בריבית הנוכחית והצפי לריבית פריים?

אתה מכיר שאפשר לקחת משכנתא על דירה חדשה מקבלן למרות שיש בבעלותך דירה ישנה, אבל שהיא כבר נמכרה (כבר אחרי חוזה, עבר תשלום ראשון מהקונים)?
כמובן שאפשר משכנתא,
על דירה יחידה 75%
על דירה חליפית 70% (כלומר מוכרים את הדירה הישנה עד 18 חודש אחרי קניית הדירה החליפית)
ועל דירה נוספת 50%

במקרה שלך זו דירה חליפית.
מה ה-cut-off הכלכלי לדעתכם מבחינת ריבית של משכנתא לנניח 5-10 שנים הקרובות בהתחשב בריבית הנוכחית והצפי לריבית פריים?
בשביל יעוץ, תצטרך ללכת ליועץ.

אני רק ציינתי שבין האופציה להלוואה מקרן השתלמות לאופציה של משכנתא, לדעתי השניה עדיפה.

כמובן שאפשר משכנתא,
על דירה יחידה 75%
על דירה חליפית 70% (כלומר מוכרים את הדירה הישנה עד 18 חודש אחרי קניית הדירה החליפית)
ועל דירה נוספת 50%

במקרה שלך זו דירה חליפית.

בשביל יעוץ, תצטרך ללכת ליועץ.

אני רק ציינתי שבין האופציה להלוואה מקרן השתלמות לאופציה של משכנתא, לדעתי השניה עדיפה.
סליחה אני ארצה לדייק - האם אפשר לקחת משכנתא בתנאים של דירה יחידה (כאר להבנתי דירה יחידה לפי משרד האוצר, מאפשרת תנאים יותר אטרקטיביים מבחינת ריביות). לפי מה שאתה אומר התשובה היא לא, לכן התנאים יהיו של דירה חליפית.

סליחה אני ארצה לדייק - האם אפשר לקחת משכנתא בתנאים של דירה יחידה (כאר להבנתי דירה יחידה לפי משרד האוצר, מאפשרת תנאים יותר אטרקטיביים מבחינת ריביות). לפי מה שאתה אומר התשובה היא לא, לכן התנאים יהיו של דירה חליפית.
התנאים של הריביות הן לא לפי דירה יחידה או חליפית.
הן בעיקר לפי שני גורמים:
1. אחוז המימון, ככל ששיעור המימון ביחס לערך הדירה נמוך יותר, אז הריביות טובות יותר.
2. אחוז ההחזר, ככל ששיעור ההחזר ביחס להכנסה הפנויה נמוך יותר, כך הריביות טובות יותר.

כמובן שלבנק יש עוד גורמים, אבל שני אלה הם גורמים שבנק ישראל מחייב את הבנק להתייחס אליהם.

התנאים של הריביות הן לא לפי דירה יחידה או חליפית.
הן בעיקר לפי שני גורמים:
1. אחוז המימון, ככל ששיעור המימון ביחס לערך הדירה נמוך יותר, אז הריביות טובות יותר.
2. אחוז ההחזר, ככל ששיעור ההחזר ביחס להכנסה הפנויה נמוך יותר, כך הריביות טובות יותר.

כמובן שלבנק יש עוד גורמים, אבל שני אלה הם גורמים שבנק ישראל מחייב את הבנק להתייחס אליהם.
אז אם המחיר של הדירה שהיא קנתה גבוה מהמחיר של הדירה שהיא מוכרת לפי (1) כדאי להשתמש בדירה שהיא קנתה בשביל משכנתא?

אז אם המחיר של הדירה שהיא קנתה גבוה מהמחיר של הדירה שהיא מוכרת לפי (1) כדאי להשתמש בדירה שהיא קנתה בשביל משכנתא?
היא כמובן לא יכולה להשתמש בדירה שהיא מוכרת...

קרן השתלמות פטורה ממסי רווחים, ברגע שאתה מושך את הקרן - ויתרת על הפטור על כל הרווחים העתידיים של הקרן.
תחשוב שאם אתה שם את הקרן פנסיה במדדים, אחרי 10 שנים הקרן יכולה להיות שווה מיליון ופטורה ממסים.
אם אתה יכול לא למשוך את הקרן, אל תמשוך.
עדיף משכנתא או הלוואה כמו שהציעו לך.
מושכים את הקרן רק מחוסר ברירה.

ממתי יש רווחים על החזר משכנתא
מאז ומתמיד, לא רק רווחים אלא רווחים גדולים פטורים ממס וחסרי סיכון.
כמעט תמיד זה ההשקעה הסולידית הטובה ביותר שיש לבעלי דירה יחידה.

מאז ומתמיד, לא רק רווחים אלא רווחים גדולים פטורים ממס וחסרי סיכון.
כמעט תמיד זה ההשקעה הסולידית הטובה ביותר שיש לבעלי דירה יחידה.
על איזה רווחים אתה מדבר? הריביות שהיא תחסוך?
הריביות של משכנתא בטווח ארוך נמוכות מרווחים על קרן השתלמות.
במיוחד שמדבור בסכום זניח יחסית למחיר דירה,
אז המשכנתא תהיה בתנאים טובים מאוד.

@אורי ג. אני מצטרף לשאלה, של @munmun ומוסיף קצת טוויסט:
האם במציאות של סביבת הפריים הנוכחית לדעתך עדיף להחזיר את פלח הפריים אל מול היכולת לייצר חלופות השקעה ((נניח פריים כ 6% , קרי צריך להתחרות עם מתווה השקעה של 8% שלא קל להשיג))

@אורי ג. אני מצטרף לשאלה, של @munmun ומוסיף קצת טוויסט:
האם במציאות של סביבת הפריים הנוכחית לדעתך עדיף להחזיר את פלח הפריים אל מול היכולת לייצר חלופות השקעה ((נניח פריים כ 6% , קרי צריך להתחרות עם מתווה השקעה של 8% שלא קל להשיג))
תלוי בהרבה גורמים. אין פה איזה חוק אוניברסלי אבל אני לא הייתי מתמנף בשביל 2% הפרש וזה עוד לפני שלקחנו בחשבון שיקולי מס כלשהן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S קרן השתלמות IRA חדשה עם הפקדות לעצמאי - איפה כדאי לפתוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לעצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
D עבודה חדשה - האם כדאי לפתוח קרן השתלמות נוספת או להשאר עם הקיימת? שוק ההון 5
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
מ באיזה בנק זר כדאי לפתוח חשבון? צרכנות פיננסית 2
R האם כדאי להגדיל את המשכנתא או לפתוח את קרנות ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O מחזיק בחשבון השקעות בIB, האם כדאי לפתוח בנוסף חשבון בבית השקעות ישראלי? שוק ההון 3
A קופת גמל להשקעה האם כדאי לפתוח עכשיו שהמניות בירידה שוק ההון 5
האזרח החשדן האם כדאי לפתוח חשבון מט״ח? צרכנות פיננסית 11
Meni3 באיזה נקודה בחיסכון כדאי לפתוח תיק השקעות שוק ההון 3
Serious אקסלנס | IBI | מיטב דש - איפה כדאי לפתוח? צרכנות פיננסית 7
E האם כדאי לפתוח חשבון השקעות כעת או בהמשך? התפתחות אישית 4
D הכנסה של 1M בשנה כעצמאית - האם כדאי לפתוח חברה בע"מ ? התפתחות אישית 7
Z הכנסה קבועה של כ-10K יורו בחודש - האם כדאי ואיך לפתוח חשבון בנק באירופה? צרכנות פיננסית 37
ל כדאי לפתוח עוסק פטור? שוק ההון 8
R האם כדאי לפתוח קופת גמל להשקעה? צרכנות פיננסית 29
A חשבון השקעות משותף | כדאי לפתוח תיק השקעות על שם שני בני הזוג? צרכנות פיננסית 72
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 8
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15
א האם כדאי \ אפשרי ללמוד לינוקס? התפתחות אישית 6
Y האם כדאי להישאר בחולון? נדל"ן 7
ד ביטוח בריאות פרטי - האם כדאי צרכנות פיננסית 25
X אילו מניות כדאי למכור? האם כדאי למכור מניות שהערך שלהן עלה לאחרונה, או דווקא מניות שנמצאות בירידה? שוק ההון 24
פ האם תמיד כדאי להתמנף ולקחת משכנתא נדל"ן 10
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
alice.lankri הנכס עלה בערכו - האם כדאי לסגור את המשכנתא ולמכור? נדל"ן 9
הירהורים קרן חוב שהפסיקה לשלם ריבית, ולא מאפשרת למשוך את הקרן, איך כדאי להתקדם? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
A תמהיל משכנתא כדאי, דעות חוות דעת המלצות 1.56M נדל"ן 3
R האם כדאי למכור תיק השקעות ולהחזיר משכנתא? נדל"ן 16
tomer111 למקרה קריסה כלכלית היכן הכי כדאי שהכסף יהיה? אוף טופיק 41
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
E דירה להשקעה כחלק מתכנון פנסיוני כדאי? נדל"ן 7
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
O פיקדון שקלי בפועלים, לשנה, 4% ריבית - האם כדאי? שוק ההון 6
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
N האם כדאי למחזר את המשכנתא? נדל"ן 5
A האם כדאי להשקיע ב-Russel2000? שוק ההון 17
גיא הראשון דוקטורט בכלכלה/מימון - האם כדאי? התפתחות אישית 3
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
M באיזה שלב כדאי לפנות לאנשי מקצוע (עו"ד, שמאי, מעצב פנים, קבלן שיפוצים) נדל"ן 9
oferM איך כדאי לבנות את עזה מחדש ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 6
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11

נושאים דומים

Back
למעלה