• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם לפי תקנות בנק ישראל בנוסף לכך שלבנקים אסור לקחת דמי ניהול/משמרת, אסור להם גם לקחת עמלות קנייה ומכירה בכל מה שקשור לקרנות כספיות?

• פותח הנושא פותח הנושא תמיר כהן
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

תמיר כהן

משתמש סולידי
דירוג
9
את העובדה שלבנקים אסור לגבות דמי ניהול או משמרת לקרן כספית אני יודע, אך מה הסיבה שאין עמלות מכירה ורכישה? האם יש איסור על פי תקנות או שזה קשור לעמלת ההפצה לבנקים?
עריכה:
לפי הציטוט הבא, אני מבין שאין איסור לבנקים לגבות עמלות קניה ומכירה אבל האינטרס שלהם לעשות זאת הוא בגלל עמלת ההפצה שהקרנות משלמות לבנקים, האם זה נכון?
. ישנו גם סעיף שנקרא "סיווג עמלת הפצה" שעלותו 0.1% (כפי שרואים באתר מאי"ה), אבל יש לציין שעמלת ההפצה משולמת על ידי מנהל קרן הנאמנות (במקרה שלנו קסם קרנות נאמנות) לגוף המפיץ את יחידות הקרן שלו (במקרה שלי אני קונה אצל בנק יהב בחינם, אז לבנק יהב).
בעצם, בנק יהב שמוכר לי את קרן הנאמנות הכספית גובה את עמלת ההפצה שלו ממנהלי הקרנות הכספיות, והם בתורם כמובן שמגלגלים אותה עלינו הלקוחות, כי הלקוחות הם אלו שבסופו של דבר משלמים על הכל ואף גוף פיננסי לא יהיה מוכן למכור לך מוצר הפסדי.
אז עמלת ההפצה למי שהתעניין, היא המוטיבציה של הבנק למכור לנו הלקוחות את קרנות הנאמנות הכספיות בחינם לגמרי ללא עמלות בכלל (אני מוכר וקונה בלי לשלם שקל דרך תיק ההשקעות בבנק), וזו הסיבה שהייתי כל כך מופתע איך זה שפתחתי תיק השקעות בבנק יהב ואני לא משלם שקל על קנייה ומכירה של קרנות נאמנות כספיות (משתמש בהן עבור קרן חירום)

נערך לאחרונה ב:
לבנקים אסור לגבות מהלקוח, כל עמלה שהיא על קרנות כספיות
אבל ממה שאני מבין הבנק כן יכול לקחת עמלה כלומר אין עליו איסור, אבל הוא לא עושה את זה בגלל שיש לו אינטרס למכור לנו אותם בחינם בגלל עמלת ההפצה שמשולמת לו ממנהל הקרן.
זה לא נכון? יש תקנה האוסרת על בנקים לגבות עמלת קנייה ומכירה?
למשל כאן לא נטען שיש איסור רק שאין עמלה
הבנקים אינם גובים עמלות בגין קנייה או מכירה של קרנות כספיות. בנוסף, נאסר עליהם לגבות דמי ניהול פעילות ("דמי משמרת") בגין רכישתן ואחזקתן

מה זה כאן?
אם אתה מצטט, תביא מקור.
אני איאלץ לנעול דיונים בהם יש ציטוטים ישירים ממקורות אחרים ללא הבאת מקור.

חוץ מזה שזה רע לדיון, זה עלול לפגוע באתר הזה.

האם תוכל להביא מקור לטענה הזאת? לא מצאתי מקור שאומר שאסור לבנק לקחת עמלת קניה ומכירה
כך נכתב בפאנדר
יתרונותיה של קרן כספית שקלית עבור המשקיע:

1. אין עמלת דמי שמירה בבנק (עמלה הנקראת לעיתים "דמי ניהול" של הבנק) בעקבות תקנות בנק ישראל. כלומר התשואה כולה הולכת לטובת קונה הקרן. (נכנס לתוקף בתחילת 2013)

2. אין עמלת קניה/מכירה ללקוח מצד הבנק אצלו רוכשים את הקרן. בנוסף אין עמלת שיעור הוספה (למעט קרן אחת -בדקו) המגיעה למנהל הקרן.
לא מצוין שיש תקנה לגבי עמלת קניה/מכירה, האם יש כזאת?

האם אוכל לשאול באמת ובתמים, מה הסיבה?
לא מומחה, אבל מוריד דירוג בחיפושי גוגל.

מחיפוש שטחי בגוגל, רק עניין דמי המשמרת מופיעים בכללי הבנקאות. כאמור חיפוש שטחי. מאוד ייתכן ויש תיקון שפוספס.

לא מומחה, אבל מוריד דירוג בחיפושי גוגל.
כלומר אם ציטטי מאתר שהוא לא הסולידית, זה יכול להוריד בדירוג?

מחיפוש שטחי בגוגל, רק עניין דמי המשמרת מופיעים בכללי הבנקאות. כאמור חיפוש שטחי. מאוד ייתכן ויש תיקון שפוספס
מה חיפשת שמצאת את עניין דמי המשמרת? איפה כללי הבנקאות? באיזה אתר?
נניח וארצה לדעת אם יש תיקון שאוסר על גביית עמלות קניה ומכירה, איך אוכל למצוא את זה?

מה חיפשת שמצאת את עניין דמי המשמרת?
מה המילים המדויקות בגוגל?
"כללי בנקאות עמלות קנייה מכירה קרן כספית"

איפה כללי הבנקאות? באיזה אתר?
נבו, כמובן. כמו מרבית החוקים והתקנות של מדינת ישראל.

נניח וארצה לדעת אם יש תיקון שאוסר על גביית עמלות קניה ומכירה, איך אוכל למצוא את זה?
לשאול את גוגל, ובימינו כנראה כבר את ChatGPT

אבל ממה שאני מבין הבנק כן יכול לקחת עמלה כלומר אין עליו איסור, אבל הוא לא עושה את זה בגלל שיש לו אינטרס למכור לנו אותם בחינם בגלל עמלת ההפצה שמשולמת לו ממנהל הקרן.
מחיפוש שטחי בגוגל, רק עניין דמי המשמרת מופיעים בכללי הבנקאות. כאמור חיפוש שטחי. מאוד ייתכן ויש תיקון שפוספס.
אכן בתקנות או בכללים אני לא רואה את זה, אבל יש עוד הרבה כללים החלים על הבנק, חוזרי המפקח על הבנקים, הוראות ניהול בנקאי תקין, הוראות הרשות לניירות ערך, תקנון הבורסה, ועוד כל מיני סוגים.

אז אני לא יודע מה המקור המדוייק, אבל כמו שתראו באתר בנק ישראל זה מצויין במפורש, וקשה לי להאמין שהבנקים החליטו לוותר מנדיבות ליבם על העמלות, ואז בנק ישראל החליט לרשום את זה באתרו.

וקשה לי להאמין שהבנקים החליטו לוותר מנדיבות ליבם על העמלות
כמו שציטטתי בשאלה המקורית, הטענה היא שזה בגלל עמלת ההפצה שהבנקים מקבלים ממנהלי הקרן, זאת רק דעתו של הכותב?
אז עמלת ההפצה למי שהתעניין, היא המוטיבציה של הבנק למכור לנו הלקוחות את קרנות הנאמנות הכספיות בחינם לגמרי ללא עמלות בכלל

ואז בנק ישראל החליט לרשום את זה באתרו.
לא הבנתי, הכוונה שהוא החליט לרשום בגלל שיש תקנה שאוסרת, למרות שלא הצלחנו למצוא את המקור?

כמו שציטטתי בשאלה המקורית, הטענה היא שזה בגלל עמלת ההפצה שהבנקים מקבלים ממנהלי הקרן, זאת רק דעתו של הכותב?
טענה לא הגיונית.
על קרן כספית הוא מקבל עמלת הפצה מרבית 0.1%, שהיא כמובן יומית 0.1% חלקי 365, אז וויתר על עמלת קניה.
אבל על קרן שאינה כספית שהוא מקבל עמלת הפצה מרבית 0.35%, הוא לא מוכן לוותר על עמלת קניה?
לא הבנתי, הכוונה שהוא החליט לרשום בגלל שיש תקנה שאוסרת, למרות שלא הצלחנו למצוא את המקור?
הטענה היא שבנק ישראל הוא המפקח על הבנקים, ואם הוא רשם, אז זה בגלל שהוא מחייב את הבנקים לזה, גם אם לא מצאת באיזה חוזר/הוראת ניהול/תקנה/כללים/צווים/מכתבים ההוראה ניתנה.

לשאול את גוגל
גוגל, כמנוע חיפוש, יכול לעזור לי למצוא רק לפי מילות מפתח וכו' כלומר אני עדיין צריך לדעת מה לחפש, ובגלל זה שאלתי איפה לחפש.

ובימינו כנראה כבר את ChatGPT
האם יש לך נסיון עם זה? בדברים רגישים כמו פיננסים זה נשמע כמו רעיון לא טוב בכלל, האם הוא הצליח לעזור לך פעם בשאלה? ראיתי לא פעם שהוא הטעה ונתן מידע שגוי לחלוטין (טען שקרן כלשהי מחלקת ולא צוברת)

האם יש לך נסיון עם זה?
יש לי נסיון בהגיון בסיסי, עוזר לי לסנן גם בגוגל וגם בצ'אט.
מה שהצעתי הצעתי כמנגנון חיפוש ראשוני בלבד, בטח לא כשיטה סגורה.

בוא ואשאל משהו אחר. מה זה משנה לך? חוק או לא חוק, זה המצב

טענה לא הגיונית.
על קרן כספית הוא מקבל עמלת הפצה מרבית 0.1%, שהיא כמובן יומית 0.1% חלקי 365, אז וויתר על עמלת קניה.
אבל על קרן שאינה כספית שהוא מקבל עמלת הפצה מרבית 0.35%, הוא לא מוכן לוותר על עמלת קניה?
אני מסכים שהטענה לא הגיונית.
אז בוא נפנה לכותב הטענה @ביולוג ירושלמי
האם תוכל להסביר את מה שכתבת כאן בנוגע לעמלת ההפצה בקרן כספית? האם לדעתך הסיבה שהבנק לא לוקח עמלות קניה ומכירה למרות שהוא יכול היא איטרנס עמלת ההפצה?
הטענה היא שבנק ישראל הוא המפקח על הבנקים, ואם הוא רשם, אז זה בגלל שהוא מחייב את הבנקים לזה, גם אם לא מצאת באיזה חוזר/הוראת ניהול/תקנה/כללים/צווים/מכתבים ההוראה ניתנה.
כלומר סביר להניח שהוא כן מחייב אותם משפטית אבל האיסור לא נמצא באינטרנט/קשה למצוא?

בוא ואשאל משהו אחר. מה זה משנה לך? חוק או לא חוק, זה המצב
1. נותן לי בטחון שהבנק לא יקח לי עמלות כי יש ממש חוק שאוסר עליו
2. להבין מה הסיבה שהוא לא לוקח, אם אבין מה האינטרס שלו אבין טוב יותר איך עובד הבנק-תמיד דבר טוב

1. נותן לי בטחון שהבנק לא יקח לי עמלות כי יש ממש חוק שאוסר עליו
2. להבין מה הסיבה שהוא לא לוקח, אם אבין מה האינטרס שלו אבין טוב יותר איך עובד הבנק-תמיד דבר טוב
באתר בנק ישראל כתוב שהיא פטורה גם מעמלות קנייה מכירה:

הקרן הכספית נהנית מפטור מתשלום דמי ניהול חשבון ניירות ערך (עמלת דמי משמרת) וכן היא פטורה מעמלות קנייה ומכירה, וזאת במטרה למקסם את התשואה עבור החוסכים בה.

בשביל התקנות הספציפיות מכוחן זה נובע, אתה מוזמן לחפש לבד. פרט למטרת אתגר/שעמום איני רואה בזה טעם.

באתר בנק ישראל כתוב שהיא פטורה גם מעמלות קנייה מכירה:

בשביל התקנות הספציפיות מכוחן זה נובע, אתה מוזמן לחפש לבד. פרט למטרת אתגר/שעמום איני רואה בזה טעם.
הבנתי, תודה!

אני מסכים שהטענה לא הגיונית.
אז בוא נפנה לכותב הטענה @ביולוג ירושלמי
האם תוכל להסביר את מה שכתבת כאן בנוגע לעמלת ההפצה בקרן כספית? האם לדעתך הסיבה שהבנק לא לוקח עמלות קניה ומכירה למרות שהוא יכול היא איטרנס עמלת ההפצה?
תמיר, מתנצל, אבל בכנות שאין לי סבלנות לקרוא עוד שרשור (=השרשור הזה) ולהתעמק בקרנות כספיות שמעניינות לי את הביציות.
בסה"כ מכשיר השקעה פשוט ומטומטם שקל מאוד לקנות ולמכור בצורה יומיומית, בכמה לחיצות עכבר, תחליף מעולה לפר"י או לפיקדון בבנק (נכון להיום), נורא פשוטות להבנה למשקיע המתחיל והלא מתחיל יותר מכל דבר אחר כמעט, ושמשיא תשואה של עט פיילוט בלי דיו, צמוד לריבית בנק ישראל (כמעט! ולכן צמודות בעקיפין גם לשיעור האינפלציה שמושפע מריבית בנק ישראל).
בערך.
יכולות להרוויח? - מרוויחות!, בעיקר בסביבת ריבית גבוהה יחסית כמו כיום.
יכולות להפסיד? - הפסידו בעבר בסביבת ריבית נמוכה ולכן היו לא אטרקטיביות.
מרוויחות ריאלית? - בערך, סוג של, אבל כל מקרה לגופו ותלוי באיזו תקופה. הן עושות ממש קצת מעל האינפלציה הרשמית (שאני לא מאמין לה) ולכן בהגדרה מרוויחות ריאלית.
קרנות כספיות שרוכשים ומוכרים דרך חשבון ההשקעות בבנק , ואך ורק בבנק - הן בחינם.
לגמרי בחינם.
בחינם לגמרי.
שום עמלות, שום כלום, נאדה, גורנישט, אפס.
למה?
כי הממשלה קבעה לבנקים.
בחשבון השקעות בבתי ההשקעות השונים הן אולי בחינם, כתלות במה שסגרת אל מול בית ההשקעות או שלא.
ט.ל.ח. - יש מצב שפה ושם אני טועה. אבל בדר"כ אני מאוד צודק. וכשאני מאוד צודק אז אני תמיד צודק.
וגם אם טעיתי כשאני צודק, היות והצדק איתי גם כשאני לא טועה, כתלות כמובן בתנאי הפתיחה של אי-הצדק לעומת תנאי הסגירה של אי-הטעות.
לא כל טעות היא לא צודקת, אבל כל לא צדק הוא טועה.

ועכשיו לשאלות שלך:
האם לדעתך הסיבה שהבנק לא לוקח עמלות קניה ומכירה למרות שהוא יכול היא איטרנס עמלת ההפצה?
אני רשמתי והדגשתי שהבנק לא יכול לקחת עמלות קניה ומכירה על קרנות כספיות כי הממשלה הכריחה אותו שלא.
רוצה להתווכח ולהסביר לי איך כולנו משלמים חינם על רכישה וקניה של קרנות כספיות?...
את עמלת ההפצה משלם מנהל קרן הנאמנות ולא הבנק, למי שמפיץ את הקרן הכספית.
נניח, בוא וניקח את אי.בי.איי כספית שקלית כשרה (00):
מנהל: אי.בי.אי קרנות נאמנות בע"מ (להלן IBI).
נאמן: יובנק חברה לנאמנות בע"מ (להלן UBank).
דמי ניהול: 0.09% (אנחנו הקונים/מוכרים משלמים, יורד מהקרן עצמה).
דמי נאמנות: 0.005% (אנחנו הקונים/מוכרים משלמים, יורד מהקרן עצמה).
סיווג עמלת הפצה: 0.1% (IBI כמנהלי הקרן משלמים את עמלת ההפצה למי שמפיץ להם את קרן הכספית הנ"ל, שאם אני מבין נכון זה או UBank הנאמן שלהם או הבנק שלנו עצמו שדרכו אנחנו קונים/מוכרים את קרן הכספית, אני לא בטוח מי בדיוק).
שיעור הוספה (%): 0%.

נו?
מה עוד על המוצר הדבילי הזה?
מכשיר השקעה פשוט ודבילי, שהוא חינמי לקניה ומכירה של הצרכן/משקיע, שכל מטרתו להחזיק כמה שקלים לטווח קצר עד בינוני במקרה הממש מוגזם.
זה כל הרעיון.
זה שיש אנשים שמחנים שם כרגע מיליונים בדרך לקנות דירה, זה מבחינתי בהגדרה טווח בינוני (אני מגדיר טווח בינוני עד 3-5 שנים... למה? ככה).
ולמה אתה שואל כל כך הרבה שאלות עליו?
למה זה כל כך משנה?
ממה אתה מפחד?
כמה כסף יש לך שם שאתה כל כך מנסה להבין את עומקו של חור הארנב הזה?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N שאלה על העברת מניות (מנאסדק) מהבנק למערכת מסחר - דוח שאילת מס לפי שכבות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
C ניתוק תושבות לפי מבחן חזקת הימים צרכנות פיננסית 7
I הגירת פלסטינים לפי טראמפ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 221
C השקעה מתונה לפי מחיר/נכסים על פי גרהאם שוק ההון 13
R קופת גמל ira לפי 190 במקום תיק מסחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
N האם יש יתרונות לקניית קרנות איריות לפי השווי ההוגן (NAV) שוק ההון 0
א קופת גמל לפי תיקון 190 (מס 15% נומינלי) או תיק בית השקעות/ פוליסת חיסכון בחברת ביטוח (מס 25% ריאלי). שוק ההון 37
Vit7 מיסוי לפי מדד המחירים לצרכן אל מול שער המטח שוק ההון 50
M לפי איזו תקופה נקבעות הריביות הממוצעות בחישוב עמלת היוון נדל"ן 7
ע הלוואת גישור כשמשכנתא+הלוואת גישור עוברים את המותר לפי הכנסה פנויה נדל"ן 2
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
ש מתי מתבצע קניה של קרן נאמנות או מדד כלשהיא, לפי מה שכתוב בתשקיף הדף? שוק ההון 0
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
sharon נוסחה לחישוב הסכום שצריך לחסוך בחוק המשיכה הביטוח לפי אחוזי משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
yanosh34 עודף לא ברור של זיכוי לפי סעיף 45א מיסים 23
sharon תזרים משוק ההון כאלטרנטיבה למשיכה הונית (לפי חוק המשיכה הבטוח) שוק ההון 47
B תשואות של מסלול פנסיה לפי חודש (מחקה מדד s&p 500) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A איתור מטען במכס לפי ח.פ או שם חברה מיסים 0
P מלחמה - דמוגרפיית הרוגים לא הגיונית, לפי חמאס פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 7
I מכירה לפי שכבות - מספר שאלות שוק ההון 4
N חיפוש מדד לפי מניות שוק ההון 6
D דירוג בנקים לפי סיכון צרכנות פיננסית 2
ב נתונים סטטיסטיים לגבי הוצאות משק בית לפי עשירון, מס׳ נפשות, מיקום... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
ס מיסוי RSU לפי 102 אחרי הגירה לאנגליה מיסים 2
B אפשרי לדווח מס ממכירות של מניות לפי LIFO ? מיסים 4
יבגני וולף אינדקס עולמי של מניות שמחלקות דיבידנד לפי DGI שוק ההון 13
B איך קונים דירה ב-200 ש"ח לחודש (לפי טמקא)? פוסטים מאיכות נמוכה 20
S שאלה: מגמות מחירי דירות לפי מודעות נדל"ן 6
ביולוג ירושלמי שאלת SPARK בסיסית מאוד - פקודת LMT ומחירי נייר ערך לפי טבלת היצע/ביקוש. שוק ההון 27
S "דוח שאילתת מס הכוללת שערי מניות לכל מניה לפי שכבות" בדולרים פוסטים מאיכות נמוכה 1
O המעסיק עדיין לא מפריש לי פנסיה כי כבר חצי שנה אין לי קרן פנסיה פעילה האם לפי תיקון 190 אוכל להפקיד בעצמי או שצריך לחכות? פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y ציפיות האינפלציה של הציבור לפי אג"חים ממשלתיים שוק ההון 16
עניי עירך קודמים שלום.שאלה לגבי עמלות באקסלנס.לא מזמן עברתי לשם לפי קישור של הסולידית. שוק ההון 5
י ביטוח רכב לפי קילומטרים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
Regevkr בעיות עם ניכוי מס במקור לפי האמנה עם ארה"ב - לא מוצאים אותי במרשם מיסים 1
Y האם ניתן לאתר בעלות על נכסי נדלן לפי פרטים מזהים? נדל"ן 7
כנשר האם ישנם בארץ מעסים העובדים לפי צילום עמוד שדרה? אוף טופיק 4
P חשבתם פעם להצביע לפי מדיניות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 32
yanosh34 בחירת קרן כספית\מק"מ לפי רמת סיכון שוק ההון 0
ע גיל 60 ומיסוי מניות RSU לפי תוכנית 102 מיסים 5
Z דיווח מס שנוכה לפי טופס 867 בטופס 1301 של רשות המיסים מיסים 1
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
S העברת זיכוי מס לפי סעיף 46 לשנה עוקבת מיסים 6
ת מדדים עולמים או מדדים לפי סקטורים שוק ההון 17
K מס רווחי הון לפי זמן החזקה שוק ההון 2
A לפי הסולידית יש להשקיע גם במדדי המניות וגם בהשקעות סולידיות שוק ההון 0
S בקשת המלצה לספרי קריאה בעברית לפי נושאים.. אוף טופיק 1
S למה שער הדולר לפי בנק ישראל נמוך משער הדולר בפועל? שוק ההון 2
Y התלבטות בין ETF טורקיים לפי גודל, מיסוי, צורת עקיבה, סוג הבורסה שוק ההון 5
M האם כדאי לי להגיש דוח מס ,לפי ה867 שקיבלתי ? מיסים 2

נושאים דומים

Back
למעלה