את העובדה שלבנקים אסור לגבות דמי ניהול או משמרת לקרן כספית אני יודע, אך מה הסיבה שאין עמלות מכירה ורכישה? האם יש איסור על פי תקנות או שזה קשור לעמלת ההפצה לבנקים?
עריכה:
לפי הציטוט הבא, אני מבין שאין איסור לבנקים לגבות עמלות קניה ומכירה אבל האינטרס שלהם לעשות זאת הוא בגלל עמלת ההפצה שהקרנות משלמות לבנקים, האם זה נכון?
עריכה:
לפי הציטוט הבא, אני מבין שאין איסור לבנקים לגבות עמלות קניה ומכירה אבל האינטרס שלהם לעשות זאת הוא בגלל עמלת ההפצה שהקרנות משלמות לבנקים, האם זה נכון?
. ישנו גם סעיף שנקרא "סיווג עמלת הפצה" שעלותו 0.1% (כפי שרואים באתר מאי"ה), אבל יש לציין שעמלת ההפצה משולמת על ידי מנהל קרן הנאמנות (במקרה שלנו קסם קרנות נאמנות) לגוף המפיץ את יחידות הקרן שלו (במקרה שלי אני קונה אצל בנק יהב בחינם, אז לבנק יהב).
בעצם, בנק יהב שמוכר לי את קרן הנאמנות הכספית גובה את עמלת ההפצה שלו ממנהלי הקרנות הכספיות, והם בתורם כמובן שמגלגלים אותה עלינו הלקוחות, כי הלקוחות הם אלו שבסופו של דבר משלמים על הכל ואף גוף פיננסי לא יהיה מוכן למכור לך מוצר הפסדי.
אז עמלת ההפצה למי שהתעניין, היא המוטיבציה של הבנק למכור לנו הלקוחות את קרנות הנאמנות הכספיות בחינם לגמרי ללא עמלות בכלל (אני מוכר וקונה בלי לשלם שקל דרך תיק ההשקעות בבנק), וזו הסיבה שהייתי כל כך מופתע איך זה שפתחתי תיק השקעות בבנק יהב ואני לא משלם שקל על קנייה ומכירה של קרנות נאמנות כספיות (משתמש בהן עבור קרן חירום)
נערך לאחרונה ב: