• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם

• פותח הנושא פותח הנושא Captain_Nemo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Captain_Nemo

משתמש רשום
דירוג
3
היי, אגש ישר לעניין,
בת 36, נשואה עם ילדים קטנים, גרים באזור מחוז חיפה, הנכסה נטו של שנינו היא 35 אלף בחודש, משתדלים לחסוך הרבה, רוצה לקנות דירה ראשונה למגורים במחיר של כ- 3 מיליון שח ומתלבטת האם כדאי לי לקחת משכנתא מקסימלית או מינימלית. היעד שלנו הוא להגיע להון שמאפשר פרישה מוקדמת כמה שיותר מהר, לצורך הזה היינו רוצים 7 מיליון שח ברוטו, לא כולל שווי הדירה.

המצב הנוכחי הוא:
2.5 מיליון שח ברוטו בתיק השקעות ממוסה + קרנות השתלמות - הכל נזיל ומושקע במדדי מניות רחבים.
1 מיליון שח RSU ברוטו (נזיל)
0.5 מיליון שח בקרן כספית (חסכון לשיפוץ, סביר שאוציא פחות מזה)
בנוסף, אנחנו נקבל סיוע מהמשפחות של 1.5 מיליון שח לצורך קניית הדירה.
(יש גם פנסיות, אבל אני לא מכניסה אותן לחישוב)

מבחינת יכולת החזר, אני חושבת שנוכל לעמוד בהחזר של 9 אלף בחודש, כולל מקדמי ביטחון סבירים, הסבר: כיום משלמים 6.5 אלף שח שכירות וחוסכים 5 אלף לצורך הון לדירה כל חודש, מקדם הביטחון נועד כדי לאפשר לי לקחת חופשת לידה בלי לחץ כלכלי.

כל אפשרויות המימון פתוחות בפנינו, ההתלבטות היא איך להשתמש נכון בסיוע שנקבל - האם להשתמש ב- 1.5 מיליון כהון ראשוני ולקחת מימון מהבנק של 45% (עם או בלי מסלול פיתוי) או לקחת משכנתא גדולה יותר (עם או בלי מסלול פיתוי) ולהשקיע את היתרה בתיק ההשקעות מכיוון שהלוואה בתנאים טובים תוכל לקצר את הזמן לפרישה.
לאחר רכישת הדירה, כל יתרת מזומן שתהיה בידינו תושקע במניות בלבד, סיבולת הסיכון שלי גבוהה.

ההלוואה תילקח בחודשים הקרובים לא משנה מה, כך שמסלול הקל"צ יהיה בריבית גבוהה לצערי.
אילו היינו קונים דירה לפני כמה שנים, כנראה שלא הייתה בכלל התלבטות והיינו לוקחים משכנתא מקסימלית של 75%, ההבדל בין אז להיום הוא מסלול הקל"צ - האם יש עדיין הגיון לקחת משכנתא מקסימלית ולהשתמש בקלצ באופן חלקי כמסלול פיתוי או שעדיף ללכת על ריביות כמו שיותר נמוכות עם אחוז מימון נמוך יותר.

כמובן שניקח יועץ משכנתא, אבל הייתי רוצה להגיע אליו מוכנה יותר.
תודה.

לנושא של האם כדאי לקחת משכנתא גדולה או קטנה כתלות בגובה הריבית אין לי תשובה טובה משום שהריביות היום באמת פחות אטרקטיביות.
אבל אנסה לתת תובנה שקשורה למשפט הזה:
היעד שלנו הוא להגיע להון שמאפשר פרישה מוקדמת כמה שיותר מהר
ככל שתיקחו משכנתא קטנה יותר, ככה תהיה יותר ודאות (באופן יחסי) לגבי מועד הפרישה.
וככל שתגדילו אותה ככה תהיה פחות ודאות, כשהמשמעות היא שבתרחיש חיובי אתם תוכלו לפרוש יותר מוקדם ובתרחיש שלילי יותר מאוחר.
אז אולי תנסו לקבל החלטה על סמך כמה ודאות אתם רוצים לגבי מועד הפרישה, או האם אתם מוכנים "להמר" עליה.

ככל שתיקחו משכנתא קטנה יותר, ככה תהיה יותר ודאות (באופן יחסי) לגבי מועד הפרישה.
וככל שתגדילו אותה ככה תהיה פחות ודאות, כשהמשמעות היא שבתרחיש חיובי אתם תוכלו לפרוש יותר מוקדם ובתרחיש שלילי יותר מאוחר.
אז אולי תנסו לקבל החלטה על סמך כמה ודאות אתם רוצים לגבי מועד הפרישה, או האם אתם מוכנים "להמר" עליה.
למה? אתה מתכוון לכך שעדיף לסיים את המשכנתא לפני תאריך הפרישה?

הכוונה בלפרוש כמה שיותר מוקדם היא לבצע את הבחירה שתיתן הכי הרבה תמורה כלכלית.

האם כדאי לקחת משכנתא גדולה או קטנה כתלות בגובה הריבית אין לי תשובה טובה משום שהריביות היום באמת פחות אטרקטיביות.

זה מה שאני מנסה לפתור ואני לא רואה סתירה בין משכנתא גדולה לפרישה מוקדמת יותר, אני חושבת שיש לנו מספיק מרווחי ביטחון בשביל שזו לא תהיה סתירה.

הכוונה בלפרוש כמה שיותר מוקדם היא לבצע את הבחירה שתיתן הכי הרבה תמורה כלכלית.

זה מה שאני מנסה לפתור ואני לא רואה סתירה בין משכנתא גדולה לפרישה מוקדמת יותר, אני חושבת שיש לנו מספיק מרווחי ביטחון בשביל שזו לא תהיה סתירה.
אני לא חושב שכשאת אומרת פרישה מוקדמת, את מתכוונת למושג שיתר חברי הפורום מתייחסים אליו.

אנסה להסביר מה זה פרישה מוקדמת ברוח הפורום בכמה שפחות ביטים: בחיים אנחנו מנסים למקסם את התועלת שלנו, אבל כפופים כל מיני אילוצים - בינהם הצורך בהכנסה פירותית (עבודה).

פרישה מוקדמת מתייחסת למצב שבו את יכולה למקסם את תועלתך בחיים כאשר האילוץ של הכנסה פירותית לא מגביל אותך.

במובן הזה, כל חוב שלקחת על עצמך מגביל אותך מבחינה תזרימית וכן מייצר אי וודאות לגבי העתיד (ריביות עולות וכו). אז נכון שתשארו עם יחס נכסים-התחייבויות זהה, אבל המשכנתא יכולה לאלץ אתכם לרמת הכנסה מסויימת.

היי, אגש ישר לעניין,
בת 36, נשואה עם ילדים קטנים, גרים באזור מחוז חיפה, הנכסה נטו של שנינו היא 35 אלף בחודש, משתדלים לחסוך הרבה, רוצה לקנות דירה ראשונה למגורים במחיר של כ- 3 מיליון שח ומתלבטת האם כדאי לי לקחת משכנתא מקסימלית או מינימלית. היעד שלנו הוא להגיע להון שמאפשר פרישה מוקדמת כמה שיותר מהר, לצורך הזה היינו רוצים 7 מיליון שח ברוטו, לא כולל שווי הדירה.

המצב הנוכחי הוא:
2.5 מיליון שח ברוטו בתיק השקעות ממוסה + קרנות השתלמות - הכל נזיל ומושקע במדדי מניות רחבים.

מבחינת יכולת החזר, אני חושבת שנוכל לעמוד בהחזר של 9 אלף בחודש, כולל מקדמי ביטחון סבירים, הסבר: כיום משלמים 6.5 אלף שח שכירות וחוסכים 5 אלף לצורך הון לדירה כל חודש, מקדם הביטחון נועד כדי לאפשר לי לקחת חופשת לידה בלי לחץ כלכלי.

כל אפשרויות המימון פתוחות בפנינו, ההתלבטות היא איך להשתמש נכון בסיוע שנקבל - האם להשתמש ב- 1.5 מיליון כהון ראשוני ולקחת מימון מהבנק של 45% (עם או בלי מסלול פיתוי) או לקחת משכנתא גדולה יותר (עם או בלי מסלול פיתוי) ולהשקיע את היתרה בתיק ההשקעות מכיוון שהלוואה בתנאים טובים תוכל לקצר את הזמן לפרישה.
לאחר רכישת הדירה, כל יתרת מזומן שתהיה בידינו תושקע במניות בלבד, סיבולת הסיכון שלי גבוהה.

ההלוואה תילקח בחודשים הקרובים לא משנה מה, כך שמסלול הקל"צ יהיה בריבית גבוהה לצערי.
אילו היינו קונים דירה לפני כמה שנים, כנראה שלא הייתה בכלל התלבטות והיינו לוקחים משכנתא מקסימלית של 75%, ההבדל בין אז להיום הוא מסלול הקל"צ - האם יש עדיין הגיון לקחת משכנתא מקסימלית ולהשתמש בקלצ באופן חלקי כמסלול פיתוי או שעדיף ללכת על ריביות כמו שיותר נמוכות עם אחוז מימון נמוך יותר.

כמובן שניקח יועץ משכנתא, אבל הייתי רוצה להגיע אליו מוכנה יותר.
תודה.
במידה ואת צופה הכנסות דומות בעתיד, אולי יש יתרון בלקחת משכנתא - זה "מכריח" אתכם לעבוד עוד כמה שנים במשכורות מכניסות, ויכול לייצר רעב פסיכולוגי להכניס עוד כסף.

לדעתי זה:
להשתמש ב- 1.5 מיליון כהון ראשוני ולקחת מימון מהבנק של 45% (עם או בלי מסלול פיתוי)
אם יש מספיק כסף לפיתוי מה טוב אבל אין בזה הרבה יתרון היום, אם בכלל.

נערך לאחרונה ב:
לא זאת הכוונה.
הכוונה היא כזאת - אתם שוקלים לקחת משכנתא יותר גדולה ממה שאתם באמת צריכים.
מדוע? כדי להשאיר יותר כסף בתיק ההשקעות.

אם תיק ההשקעות יישא תשואה גבוהה מריבית המשכנתא בתקופה שמעכשיו ועד הפרישה אז אתם תרוויחו מהמהלך (לעומת האופציה של משכנתא קטנה יותר) ובגלל שתרוויחו מהמהלך יהיה לכם מספיק כסף יותר מוקדם, ולכן תוכלו לפרוש יותר מוקדם.
אם תיק ההשקעות יישא תשואה נמוכה מריבית המשכנתא, או אפילו יהיה בהפסד במהלך התקופה שמעכשיו ועד הפרישה, יקרה בדיוק הפוך ולכן המועד האפשרי לפרישה ידחה.

לבצע את הבחירה שתיתן הכי הרבה תמורה כלכלית
בלי לנסות לחזות את העתיד רק על פי ההסטוריה היחסית אחרונה

אם היום את מקבלת משכנתא בריבית ממוצעת של 6 אחוז לא צמודה
אז התשואה שתצטרכי מתיק ההשקעות שלך בשביל להשוואת לריבית הזאת היא 8 אחוז נטו (אחרי דמי ניהול בית השקעות, הוצאות ניהול השקעות, דמי ניהול נייר ערך וכו) בגלל שיהיה לך מס רווחי הון של 25 אחוז

בממוצע שוק ההון נותן תשואה של 6.5 אחוז ראלי, נכון שנומילנית זה קצת יותר גבוה של סביב ה8 אחוז
אבל לדעתי האישית זה סיכון מיותר
כי במקרה הטוב את תצאי באפס רווח

בגדול מבלי להמליץ אני היית הולך על משכנתא נמוכה ככל האפשר בסכום הכולל
בהחזר החודשי הייתי לוקח את התקופה הכי ארוכה שאפשר מבלי שיעלה את הריבית במיוחד בפריים
(בריביות של היום אין הרבה הבדל בטווח השנים)
וכן נוטה להגדיל את חלק הפריים ככל האפשר כל עוד מקבלל מרווח טוב

הייתרון הגדול של פריים הוא כפול היום
1. תמיד אפשר לסגור את המסלול או חלקי ללא עמלות פירעון (במסלולים האחרים שהריבית תרד העמלות יעלו ויעלו הרבה), זה מעולה למי שחוסך כל חודש ורוצה פעם בשנה להקטין החזר לדוגמא
2. כשהריביות ירדו (וזה די בטוח יקרה ב20 שנה הקרובות) - המסלול הזה הוא המסלול הכי זול שיש ובשונה משאר המסלולים זה ישתקף לך מידית ולא תשלמי ריבית גבוהה שהריבית במשק תרד וגם לא תצטרכי למחזר את המשכנתא בשביל זה

*שימי לב לבקש תקופות של קצת פחות מכפולות של 5 שנים (נניח 14 שנים ו11 חודשים ולא 15 שנה), זה מאוד יעזור בעמלות פרעון מוקדם אם תרצי לפרוע מסלולים שהריביות ירדו, היום זה פחות משתקף בטבלאות אבל מניח שהריביות ירדו יזה יחזור להיות כמו שהיה לפני שנתיים ואז זה היה לפעמים הבדל של חצי אחוז

כמובן שלא יועץ , וממליץ להתייעץ עם איש מקצוע

אני הייתי לוקח את ההלוואה הכי גדולה שאתם יכולים לעמוד בה הבנויה מ:
1. מקסימום הלוואות הפריים שניתן לקחת כנגד קרנות הפנסיה וההשתלמות לתקופה הארוכה ביותר האפשרית.
2. משכנתא הבנויה משליש קל"צ בריבית טובה ככל האפשר למול שני שליש פריים בריבית פחות טובה (על חשבון הטבת הקל"צ).
3. לבדוק אפשרות להלוואות פריים נוספות - על חשבון תיק ההשקעות/RSU.

כלומר לשאוף ל100% פריים.

בנוסף, ויחד עם חצי המיליון בקרן הכספית הייתי קונה את דירת המגורים ועוד דירה להשקעה.

המצב הנוכחי הוא:
נשמע שאתם יודעים לחסוך יפה ובעלי סיבולת סיכון גבוהה מאוד שמאפשרת לכם להשקיע בצורה אגרסיבית.
בנוסף, העובדה שאתם מקבלים RSU עוד יותר מקילה על החיסכון כי זה כסף שלא נכנס בכלל ״למחזור״ ולכן לרוב הוא לא מייצר אינפלציה אישית ופשוט ״נחסך אוטומטית״ + ״מושקע אוטומטית״ בצורה מאוד אגרסיבית (ורק צריך לשים לב שהוא לא מושקע בצורה אגרסיבית מדי עבורכם…)

בקיצור, נראה לי שלכם אישית אין ״צורך״ ביצירת חיסכון כפוי בדמות משכנתא.

לכן, אני אישית הייתי הולכת על זה:
להשתמש ב- 1.5 מיליון כהון ראשוני ולקחת מימון מהבנק של 45% (עם או בלי מסלול פיתוי)
ואולי אפילו מקטינה את המשכנתא עוד קצת (עם הכסף שבקרן הכספית).

במובן הזה, כל חוב שלקחת על עצמך מגביל אותך מבחינה תזרימית וכן מייצר אי וודאות לגבי העתיד (ריביות עולות וכו). אז נכון שתשארו עם יחס נכסים-התחייבויות זהה, אבל המשכנתא יכולה לאלץ אתכם לרמת הכנסה מסויימת.
אני לא רואה את זה ככה, תשלום משכנתא הוא כמו כל תשלום אחר וניתן לכסות אותו באמצעות משיכה מתיק ההשקעות או לפרוס את מבנה החוב מחדש כך שיהיה נוח יותר או להחזיר חלק מהחוב וכדומה ובכך לצמצם את אי-הודאות במידת הצורך.

@yanosh34 - תודה על ההסבר, מסכימה.

@A42 - תודה על התגובה, מסכימה עם הכל - לא סביר לקחת הלוואה מעבר למה שצריך בקל"צ, תודה על הטיפ לגבי אורך ההלוואה.

@מישו2 - אני לא מעוניינת להשקיע בנדלן מעבר לדירת מגורים יחידה, מבחינתי זו הרפתקה שאני לא מעוניינת בה.

@קפיצת הדרך - קלעת בול, תודה על התגובה.

אם אני משקללת את כל מה שלמדתי פה, מה אתם אומרים על הרעיון הבא: לקחת משכנתא של 60%, כאשר שליש הוא קל"צ ושני שליש הם פריים, להחזיר את הקל"צ באופן מיידי מכיוון שזו הלוואה בריבית גרועה ולהישאר עם מימון של 40%-45% שכולו פריים מתוך הנחה שזה יהיה זול יותר וגמיש יותר מהקל"צ בכל תרחיש עתידי סביר (ובמקרה הפחות סביר של עליית ריבית - מדובר באחוז חוב נמוך יחסית ולא תהיה בעיה לסגור או לצמצם אותו במקרה קיצון).
הכוונה במסלול הפיתוי הזה הוא לאו דווקא שיפור ריביות אלא ככלי המאפשר להיפטר ממסלול הקל"צ ועדיין לקחת הלוואה בגובה שצריך.
תודה!

נ.ב. אשמח גם לקבל המלצות (בפרטי) ליועץ משכנתא טוב באזור חיפה.

אם אני משקללת את כל מה שלמדתי פה, מה אתם אומרים על הרעיון הבא: לקחת משכנתא של 60%, כאשר שליש הוא קל"צ ושני שליש הם פריים, להחזיר את הקל"צ באופן מיידי מכיוון שזו הלוואה בריבית גרועה ולהישאר עם מימון של 40%-45% שכולו פריים מתוך הנחה שזה יהיה זול יותר וגמיש יותר מהקל"צ בכל תרחיש עתידי סביר (ובמקרה הפחות סביר של עליית ריבית - מדובר באחוז חוב נמוך יחסית ולא תהיה בעיה לסגור או לצמצם אותו במקרה קיצון).
הכוונה במסלול הפיתוי הזה הוא לאו דווקא שיפור ריביות אלא ככלי המאפשר להיפטר ממסלול הקל"צ ועדיין לקחת הלוואה בגובה שצריך.
תודה!
להבנתי אין יתרון בשימוש בקל"צ כפיתוי היות ויש צורך לשלם את עמלת ההיוון בכל שלב של הפירעון.

זו גם הסיבה גם שייעצתי לקחת דווקא קל"צ זול מתוך הבנה שלא יפרע בעתיד, ולעומתו פריים יקר יחסית שניתן יהיה לפרוע חלקים ממנו בעתיד.
כמו כן, הציפייה היא שהפריים יהיה נמוך יותר ברוב שנות ההלוואה, עם הורדת הריבית בעתיד.

אני לא רואה את זה ככה, תשלום משכנתא הוא כמו כל תשלום אחר וניתן לכסות אותו באמצעות משיכה מתיק ההשקעות או לפרוס את מבנה החוב מחדש כך שיהיה נוח יותר או להחזיר חלק מהחוב וכדומה ובכך לצמצם את אי-הודאות במידת הצורך.
אובייקטיבית, את טועה. משכנתא היא לא סתם הוצאה, היא התחייבות. בניגוד לחוגים לילדים, בניגוד לטיסות לחו"ל ולחופשות, בניגוד לאכילה בחוץ, בניגוד לתחביבים מפונפנים (כמו קרוספיט). במידת הצורך, על כל אלו אני יכול לותר. על תשלום משכנתא - לא.

נניח שלי ולך יש בדיוק את אותו שווי נקי, רק שלך יש יותר נכסים ויותר התחייבויות. שנינו חיים בין היתר ממכירת ני"ע שצברנו לאורך השנים.

שוק ההון קרס עכשיו ב 80%. אני נמנע מלנסוע לחו"ל השנה, אוכל פחות במסעדות. מקטין צריכה. אם אני גר בשכירות, אולי אני אפילו חושב לצמצם דיור אם המשבר נראה ארוך. את עושה גם את כל אלו, אבל לך יש התחייבות. מה שהסולידית קוראת לו "תקציב העצמות היבשות" - גבוה יותר אצלך.

תרחיש אחר: הריבית עולה מ 1.65% ל 6.25% תוך שנה (אההם). בתור שוכר, אני מניח שהשכירות תעלה בהמשך כנראה, ואני יכול לקבל החלטה האם להמשיך לשכור במחיר גבוה יותר או לצמצם. לך אין החלטה לקבל - את משלמת יותר. כלומר, את יכולה להחליט לפרוע את המשכנתא, אבל כנראה שהעליה בריבית לוותה גם בירידות בשוק ההון (ראי 2022). במקרה הזה, פרעון המשכנתא יוביל למכירה מאולצת בתקופה רעה.

ויש גם טיעונים פסיכולוגיים (שתקפים לחלק מהאנשים, לא בטוח אם לגבייך) - באיזה סיטואציה היית ישנה טוב יותר, עם מגורים בדירה בשווי 2 מליון ועוד 3 מליון בבנק, או עם מגורים בדירה בשווי 3 מליון, 3 מליון בבנק ועוד התחייבות של מליון?

ויש גם טיעונים פסיכולוגיים (שתקפים לחלק מהאנשים, לא בטוח אם לגבייך) - באיזה סיטואציה היית ישנה טוב יותר, עם מגורים בדירה בשווי 2 מליון ועוד 3 מליון בבנק, או עם מגורים בדירה בשווי 3 מליון, 3 מליון בבנק ועוד התחייבות של מליון?
יש גם טיעונים פסיכולוגיים שהתחייבות גורמת לך לבזבז פחות (עליי זה נכון)
כמו כן אני מניח שהאלטרנטיבה היא 3 מיליון בבורסה ולא בבנק ואז גם עלולים לישון פחות טוב לעומת ללכת לישון עם משכנתא (עליי זה נכון)

כמו כן אני מניח שהאלטרנטיבה היא 3 מיליון בבורסה ולא בבנק ואז גם עלולים לישון פחות טוב לעומת ללכת לישון עם משכנתא (עליי זה נכון)
+1 לשניכם.

משום מה אנשים נוטים לזלזל בטיעונים פסיכולוגיים. ולדעתי זו *ה*טעות של רוב ההחלטות הכלכליות השגויות.

מסכים לגמרי. החלק הפסיכולוגי מאוד אישי.

זכור לי ש-ERN כתב בבלוג שלו מתישהו שלא יוצאים לפרישה מוקדמת עם משכנתא. (כשאני אומר "כתב" הכוונה לחפירה אינסופית של סימולציות וגרפים). זה מגדיל את סיכון רצף התשואות, כלומר את הסכנה שיהיה קשה מאוד להתאושש מנפילה בשוק ההון בשנים הראשונות לפרישה. זה בעצם כמו לצאת לפנסיה עם 120% מניות במקום 75% מניות.
אם אתם מתכננים דבר כזה, כדאי לבנות על אחוז משיכה נמוך יותר מהמקובל (אולי 3% במקום 3.5-4%), ולהיות מוכנים לטלטלות.

זכור לי ש-ERN כתב בבלוג שלו מתישהו שלא יוצאים לפרישה מוקדמת עם משכנתא. (כשאני אומר "כתב" הכוונה לחפירה אינסופית של סימולציות וגרפים). זה מגדיל את סיכון רצף התשואות, כלומר את הסכנה שיהיה קשה מאוד להתאושש מנפילה בשוק ההון בשנים הראשונות לפרישה. זה בעצם כמו לצאת לפנסיה עם 120% מניות במקום 75% מניות.
אם אתם מתכננים דבר כזה, כדאי לבנות על אחוז משיכה נמוך יותר מהמקובל (אולי 3% במקום 3.5-4%), ולהיות מוכנים לטלטלות.
זה הפוסט (כל הבלוג מומלץ בחום)

זה רעיון נחמד על הנייר, יהיה קשה קצת ליישם אותו אולי במציאות היום
בדרכ שתבואי לקחת משכנתא על 2/3 פריים את תקבלי ריבית פחות טובה מאשר אם היית לוקחת רק 1/3 (בדרכ ב50 אחוז הקפיצה הכי משמעותית)
זה יכול להיות הבדל של 1 אחוז וזה מאוד משמעותי

בכל מקרה אם כן תלכי על זה שימי לב שבמקום לקבל 2/3 בריבית פריים +0
תבקשי לדוגמא 1/3 פריים מינוס 0.8 ו1/3 פריים פלוס 0.8
לבנק ולהחזר החודשי זה לא ישנה
לך זה מאוד יעזור בהמשך בפירעון שתסגרי קודם את המסלול היותר יקר
ואולי את המסלול הזול אפילו תמשכי עד הסוף בהנחה שהריביות ירדו מאוד
(לי יש מסלול שאני משלם עליו היום 1.3 אחוז לא צמוד – והכסף הזה תכלס נמצא בפקמ חודשי של 4 אחוז (-

לגבי הקלצ נכון שזה מגיע עם מחיר של עמלות פירעון וכו
אבל לדעתי היום הוא יותר זול מבחינת ריבית אפילו בצורה משמעותית מהפריים
תעשי סקר שוק בכמה בנקים ושימי הכל על אקסל
(אולי המסלול הזה יכול להיות מאוד קצר לדוגמא רק 5 שנים עם החזר גבוה, והפריים להחזר של 30 שנה)

שימי לב לגבי מסלול פיתוי שזה מאוד חשוב באיזה יום את לוקחת את הכסף, כי ריבית מפורסמת פעם בחודש
אם לקחת את הכסף יום לפני הפרסום אז יהיה לך רק יום אחד להחזיר וזה לא בטוח יספיק
בשביל לא לשלם עמלות פרעון
ונק' נוספת יחייבו אותו לקחת קודם קלצ ופריים לוקחים אחרון
כלומר אם תעשי תשלומים על הדירה זה קצת בעייתי ולקחת בחשבון

משכנתה שעלותה(באחוזים) נמוכה מהתשואה על ההון שלכם היא דרך טובה לצבור הון בקצב מהיר יותר.
כדי לצבור הון במהירות עדיף משכנתה גדולה ככל האפשר.
בכל מקרה, ההון הקיים והדירה שאתם מתכוונים לקנות לא מסתדרים עם המטרה של פרישה מוקדמת.
אם אתם רוצים פרישה מוקדמת, כדאי להתפשר על דירה זולה בהרבה.
מומלץ לעשות חישובים של קצב צבירת ההון בכל חלופה כדי לראות את הדברים באופן מספרי.
בהצלחה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G קניית דירה - האם יש סיבות לקחת משכנתא גם אם לא חייבים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
B משכנתא- לשבור את החזיר או לקחת עם העו״ש? נדל"ן 3
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
א לקחת משכנתא יותר גדולה כדי לחסוך לנכס נוסף נדל"ן 5
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
S האם כדאי לקחת משכנתא מקסימלית? נדל"ן 4
J האם לקחת פחות משכנתא? נדל"ן 30
T לקחת משכנתא או לקנות במזומן? נדל"ן 18
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5
G לא רוצה לקחת משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
עייף ומותש סעמק הגעה להון ראשוני לדירה ע"מ לקחת משכנתא פוסטים מאיכות נמוכה 72
ג לקחת משכנתא או הלוואה בנקאית? נדל"ן 7
S מתי אפשר לקחת משכנתא רגילה בקבוצת רכישה? צרכנות פיננסית 3
C האם ניתן לקחת משכנתא על נכס במדינה אחרת? נדל"ן 2
ד לשלם מחיר מלא על דירה או לקחת משכנתא 'וולונטרית'? נדל"ן 4
A קניית דירה עם משכנתא ואחוז מימון נדל"ן 5
Y האם יש פה אזרחים אמריקאים שלקחו משכנתא בארהב על נכסים בארהב? נדל"ן 0
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
L קיבוע משכנתא נדל"ן 1
ה התנהלות מול בנק - משכנתא נדל"ן 1
M מה לעשות כשקיבלנו הצעת משכנתא מבנק ובשאר הבנקים אמרו שהם לא יכולים לשפר נדל"ן 4
N אשמח לחוות דעת - ריביות משכנתא נדל"ן 4
I משכנתא עם החזר חודשי נמוך והשקעה בבורסה נדל"ן 0
ה משכנתא צמודה נדל"ן 15
M משכנתא פיננסית / Annuity נדל"ן 19
L תמהיל משכנתא 1.7 נדל"ן 9
I צמצום משכנתא נדל"ן 11
ה סדר פעולות בלקיחת משכנתא נדל"ן 9
Y איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון? שוק ההון 20
א משכנתא גדולה מדי? נדל"ן 2
N מחזור משכנתא נדל"ן 14
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
D אסטרטגיית משיכת מסלולי משכנתא נדל"ן 4
ס השקעות או סילוק משכנתא? יזמות והגדלת הכנסות 15
S פרעון הלוואה מוקדם של הלוואת דיור (לא משכנתא) בריבית משתנה כל 5 שנים צמודת מדד צרכנות פיננסית 1
M מחזור משכנתא שפיצר משתלמת? נדל"ן 6
ת תמהיל משכנתא: מסלול מל"צ מול מסלול פריים, ועוד נדל"ן 6
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10
A משכנתא עם שיעבוד של בן אדם אחר נדל"ן 0
M משכנתא בלי יועץ נדל"ן 73
P לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל בזמן שהות זמנית בארה"ב נדל"ן 0
M איך מכמתים הטבה בתנאי מימון של משכנתא? נדל"ן 7
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
A משכנתא על דירה שנייה נדל"ן 3
ה מסלולי משכנתא שמיועדת למינוף נדל"ן 8
ח משכנתא מבנק מחו"ל לדירה בארץ אפשרי ??? פוסטים מאיכות נמוכה 2
כ לקיחת משכנתא מבנק ישראלי למי שאין Social Security נדל"ן 10
N התנהלות חשודה של יועץ משכנתאות ובנק במחזור משכנתא נדל"ן 16

נושאים דומים

Back
למעלה