• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

מיקסום קרנות וקופות מהעבודה

• פותח הנושא פותח הנושא The Objectivist
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

The Objectivist

משתמש רגיל
דירוג
37
התחלתי לעבוד לפני כשנה בחברה בתחום הייעוץ.
מדובר במשרד בוטיקי יחסית עם כ20 עובדים.

כשהגעתי נאמר לי שאין בחברה קרנות השתלמות, ואכן בחוזה הייתה מצויינת רק הפנסיה.

עדיין, נאמר לי שיש אפשרות לפתוח קופת גמל להשקעה דרך העבודה (המשרד עובד עם סוכן קבוע במנורה).

מאחר ולא הייתה לי פנסיה לפני (השתחררתי בדיוק מצהל), אחרי חצי שנה התחילו להפריש לי לקרן הפנסיה, אבל לא לקופת גמל (כנראה שזה משהו שנפל במהלך הסט אפ הראשוני שנעשה כשישבתי עם הסוכן אחרי שהתחלתי לעבוד.

כרגע ההפרשות היחידות הן לפנסיה ולפיצויים: (%)
8.33 פיצויים
6.5 מעסיק
6 הפרשה מהברוטו

בתור אחד שלא מבין יותר מדי בתחום:
1. האם יש סיבה לפנות לסוכן ולבקש לפתוח קופת גמל להשקעה? כרגע מה שאני חוסך אני משקיע עצמאית, ולמיטב הבנתי אין באמת יתרונות לקופה כזו אלא אם כן אני מתכנן למשוך ממנה בצורת קצבה כשאזדקן (אני לא).

2. האם יש טעם בלבקש פתיחת קרן השתלמות בדיון השכר הבא? למיטב הבנתי כרגע אף אחד מהעובדים בחברה לא מקבל קרן השתלמות.
אציין שזה כבר דיון שני שלי בשנה ושכבר קודמתי בראשון, ושיש להם אינטרס להשאיר אותי מרוצה.
ועדיין, אם זה משהו שלא קיים בכלל בחברה והסט אפ שלו מסורבל אז קשה לי להאמין שזה יקרה.

3. האם יש עוד משהו שאני יכול לעשות כדי למקסם את התלוש? אני משלם כרגע מס הכנסה מופחת כי אני חייל משוחרר

אני לא מכיר מעסיקים שמפקידים עבור עובד בקופת גמל להשקעה - כמו שציינת זה מוצר נחות יחסית ואם אתה יודע להשקיע באופן עצמאי אין לו הרבה יתרונות.

משמעות ההפקדה לקרן השתלמות עבור המעסיק היא הגדלת התשלום. לא מדובר בפרוצדורה מסובכת או מסורבלת והיא די דומה להפרשה לפנסיה.
הפרשת המעסיק לקרן השתלמות היא 7.5% משכר הברוטו, כלומר אם היום השכר שלך הוא 10,000 והמעסיק החליט לפתוח לך קרן השתלמות, "עלות השכר" שלך עבורו מתייקרת באופן אוטומטי ב-750 ש"ח בחודש לפחות. ככל שהשכר גבוה יותר ואתה משלם מס הכנסה, יותר שווה להתעקש על זה שהעלאה הבאה תהיה על ידי הקמה של קרן השתלמות.

אני לא מכיר מעסיקים שמפקידים עבור עובד בקופת גמל להשקעה - כמו שציינת זה מוצר נחות יחסית ואם אתה יודע להשקיע באופן עצמאי אין לו הרבה יתרונות.

משמעות ההפקדה לקרן השתלמות עבור המעסיק היא הגדלת התשלום. לא מדובר בפרוצדורה מסובכת או מסורבלת והיא די דומה להפרשה לפנסיה.
הפרשת המעסיק לקרן השתלמות היא 7.5% משכר הברוטו, כלומר אם היום השכר שלך הוא 10,000 והמעסיק החליט לפתוח לך קרן השתלמות, "עלות השכר" שלך עבורו מתייקרת באופן אוטומטי ב-750 ש"ח בחודש לפחות. ככל שהשכר גבוה יותר ואתה משלם מס הכנסה, יותר שווה להתעקש על זה שהעלאה הבאה תהיה על ידי הקמה של קרן השתלמות.
בדיוק מה שחשבתי, תודה רבה!

כנראה שזה משהו שאבקש בדיון השכר הקרוב.
במיוחד בהתחשב בעובדה שעוד שנה וחצי נגמרת לי הטבת המס לחיילים משוחררים

1. האם יש סיבה לפנות לסוכן ולבקש לפתוח קופת גמל להשקעה?
לא.
כשהגעתי נאמר לי שאין בחברה קרנות השתלמות, ואכן בחוזה הייתה מצויינת רק הפנסיה.

עדיין, נאמר לי שיש אפשרות לפתוח קופת גמל להשקעה דרך העבודה (המשרד עובד עם סוכן קבוע במנורה).
אני מניח שאתה זוכר לא נכון ומתבלבל בין קופת גמל וקופת גמל להשקעה.
מעסיקים יפקידו לפנסיה או גמל, השתלמות זה מותרות.
שים לב שלגמל אין את הביטוח שמוצע בפנסיה.

אולי התכוונו לקופת גמל, ולא לגמל להשקעה?
לא.

אני מניח שאתה זוכר לא נכון ומתבלבל בין קופת גמל וקופת גמל להשקעה.
מעסיקים יפקידו לפנסיה או גמל, השתלמות זה מותרות.
שים לב שלגמל אין את הביטוח שמוצע בפנסיה.
כנראה שאתם צודקים.
אז אם ככה, מבחינת פנסיה אני מניח שאני סגור?
אלא אם כן יש מקום לדעתכם למיקוח על דמי ניהול (0.18 אחוז מהפקדה, 0.04 אחוז מחיסכון), והאם זה בכלל משמעותי כרגע מאחר ועדיין מדובר בסכומים קטנים מאוד.

אלא אם כן יש מקום לדעתכם למיקוח על דמי ניהול (0.18 אחוז מהפקדה, 0.04 אחוז מחיסכון), והאם זה בכלל משמעותי כרגע מאחר ועדיין מדובר בסכומים קטנים מאוד.
לדעתי יש פה טעות בדמי הניהול שצוינו, אלא אם מדובר בהסדר של ארגון מאוד גדול, דוגמת צה"ל.

בדיוק מה שחשבתי, תודה רבה!

איזה הטבת מס יש לחיילים משוחררים?

אגב, יותר כלכלי למעסיק לתת העלאה בצורת קרן השתלמות, מאחר וזה יורד מהברוטו, וזה מוריד לו את עלות ההפרשות למדינה.

לדעתי יש פה טעות בדמי הניהול שצוינו, אלא אם מדובר בהסדר של ארגון מאוד גדול, דוגמת צה"ל.
אתה צודק, הנתונים הנכונים הם:
1.8 אחוז מהפקדה
0.21 אחוז מצבירה
0.04 אחוז מחיסכון (לא מופיע בדשבורד של תמונת מצב הקרן, אלא רק בדוחות).

1.8 אחוז מהפקדה
0.21 אחוז מצבירה
מה ההבדל בין צבירה לחיסכון?

שאלתי את הצ'אט ולטענתו חיסכון זה כמו צבירה, ככה שאפשר להגיד במצטבר 0.25 אחוז מצבירה
אז מה פשר הפיצול?
בכל מקרה 0.25% מצבירה זה לא להיט. קרנות ברירת מחדל מציעות 0.22% מצבירה ו1% מהפקדה.

אז מה פשר הפיצול?
בכל מקרה 0.25% מצבירה זה לא להיט. קרנות ברירת מחדל מציעות 0.22% מצבירה ו1% מהפקדה.
אני מבין, בכל מקרה כרגע מאחר והצבירה נמוכה מאוד אז דמי הניהול מההפקדה הם אלה שרלוונטיים.

1.8 אחוז מהפקדה
0.21 אחוז מצבירה
בדיוק:
אני מבין, בכל מקרה כרגע מאחר והצבירה נמוכה מאוד אז דמי הניהול מההפקדה הם אלה שרלוונטיים.

תנסה להשיג מחברה אחרת הצעה על דמי ניהול מינימליים להפקדה אפילו כנגד צבירה גבוהה.

הסיכוי שהמעסיק יפתח לך קרן השתלמות כאשר לאף אחד אחר מהעובדים אין הוא מאוד נמוך לדעתי.
אם תגלה שלחלק מהעובדים כן יש, זה סיפור אחר.
בכל מקרה תוכל לבקש פשוט עוד כסף, אבל ההטבה האמיתית של הקרן השתלמות היא השקעה פטורה ממס רווחי הון עד המשיכה, ככה שבהחלט שווה שיהיה.

אז אפשר להשיג דמי ניהול מהפקדה לכיוון ה0.9%.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פסיוני מיקסום זיכוי ממס מיסים 6
T מיקסום תשואה במכירת דירה שעוברת פינוי-בינוי נדל"ן 19
NachYur מיקסום תיק אמריקאי שוק ההון 9
ר התייעצות לגבי מיקסום השקעות עם הכנסה חודשית נמוכה - יש רעיונות? שוק ההון 1
הדבורה מיה מיקסום הטבת מס להפרשת קהש כשכיר שהוא גם עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D מיקסום השקעה סולידית ל-3 שנים שוק ההון 14
A איך מאזנים בין נוחות ניהול תיק מול מיקסום חשיפה שוק ההון 70
זאב מיקסום תועלת מרכב נוסף מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
סתןלי ת'כסף מיקסום פוטנציאל IRA בעת בחירת קרן מנייתית מחקה שוק ההון 13
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
נ הבנק לא מאפשר להעביר קרנות מחקות לקרוב משפחה צרכנות פיננסית 23
S התבלטות בנוגע לאיחוד קרנות השתלמות לקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
L IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
B קרנות השתלמות המחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
M קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש שוק ההון 17
E קרנות השקעות שוק ההון 8
ב קרנות דיבידנד צוברות ? שוק ההון 13
ב השוואות קרנות מחקות מדדים שוק ההון 3
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
M השלכת וותק במספר קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
א פדיון קרנות השתלמות לא פעילות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 48
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
ריש-לקיש קרנות השתלמות לעובדי מדינה צרכנות פיננסית 32
N קרנות סל מחקות בנקים שוק ההון 6
N קרנות מחקות DAX שוק ההון 2
א קרנות ביטקוין ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 36
L ואןגארד קרנות מסחר באופציות שוק ההון 0
D כשאני קונה קרנות איריות דרך ברוקר ישראלי, הכסף שלי יושב בארץ או בחו"ל? שוק ההון 12
N שאלה לגבי קניית קרנות מדדים שוק ההון 2
koko85 השקעה בקריפטו דרך קרנות ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ה פיצול השקעות בין קרנות שונות עם דמי ניהול נמוכים יותר שוק ההון 14
N לא יודעת איך לבחור קרנות מחקות - אשמח לעזרה שוק ההון 20

נושאים דומים

Back
למעלה