• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לרכוש דירה במלואה מההון העצמי או לקחת משכנתא?

• פותח הנושא פותח הנושא אף אחד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אף אחד

משתמש רשום
דירוג
0
אמל"ק - יש לי אפשרות לרכוש דירה במלואה מההון העצמי, אבל אני מתלבט: ללכת על בטוח או למנף?

---

הסיפור המלא

לאחרונה זכיתי בדירה במסגרת פרויקט "מחיר מטרה", אותה אני מתכנן לרכוש כנדל"ן להשקעה. עלות הדירה צפויה לעמוד על מעט פחות מ־2 מיליון ש"ח.

מבחינה פיננסית, מצבי מאפשר לי מספר מסלולי פעולה:
- מצד אחד, אני נהנה מהכנסה חודשית פנויה של למעלה מ־20,000 ש"ח, נתון שעשוי להבטיח לי תנאי מימון נוחים (ריביות משכנתא אטרקטיביות).
- מצד אחר, ברשותי הון עצמי נזיל שמספיק לרכישת הדירה במלואה, אך מדובר בהשקעה משמעותית, כ־30% מהשווי הנקי שלי (ללא חישוב הפנסיה וקרנות ההשתלמות).

כרגע, רוב ההון שלי מושקע באפיקים מנייתיים בשוק ההון, ואני מתלבט כמה אחוזים ממנו נכון להקצות כהון עצמי לטובת רכישת הדירה.

יתרונות שאני רואה ברכישה במזומן:
- הפחתת סיכון ותחושת ביטחון גבוהה יותר.
- חיסכון בעלויות ריבית (שכיום אינן מבוטלות).
- לא בטוח שאוכל להניב תשואה עודפת בשוק ההון שתצדיק את המינוף.
- תזרים התשלומים בפרויקט מתפרס על פני תקופה (כ־10% כל חצי שנה, בקירוב), כך שאיאלץ לנגוס מהתיק שלי בצורה הדרגתית בלבד ובמקום שכולו יהיה מושקע בשוק ההון, הוא יעבור לאט לאט להיות מושקע גם בנכס נדל"ן בבעלותי המלאה. אמנם אני כבר חשוף כיום להשקעות נדל"ן דרך שוק ההון, אבל יש יתרונות לבעלות על דירה יחידה על פני השקעת סכום דומה בנדל"ן דרך שוק ההון (ולו רק בזכות הקטנת התנודתיות שאראה לנגד עיני בתקופות דוביות, גם אם מאחורי הקלעים הדירה שלי תסבול מאותה תנודתיות).

ההמלצה הגורפת שקיבלתי עד כה היא לקחת משכנתא, אבל אני פשוט לא בטוח שאוכל להניב תשואה עודפת שתצדיק את המינוף. מה גם שאני גם כך מושקע בשוק ההון עם רוב כספי, אז אני תוהה האם אני לא לוקח פה סיכון נוסף ומיותר במקום להתנהל על מי מנוחות. אולי זהו חשש לא רציונלי אלא יותר פסיכולוגי ביסודו, וגם אם לא אצליח להניב תשואה עודפת בסיום התקופה, עליי יהיה להביט לאחור אז ולהבין שזו הייתה ההחלטה הנכונה מבחינה פיננסית, גם אם היא התבררה כפחות עדיפה במבחן התוצאה.

אשמח לשמוע:
- האם לדעתכם נכון לרכוש את הנכס במזומן, או לקחת משכנתא (גם אם חלקית)?
- האם מנגנון התשלומים המדורג (כאמור, כ־10% כל חצי שנה, בקירוב) משנה את קו המחשבה?
- האם יש דרך ביניים חכמה (למשל שריון מסגרת משכנתא עם קנסות פידיון מוקדם נמוכים, וללא משיכתה בפועל אלא אם הריביות יורדות וגם אז סגירה מיידית של מסלולים עם ריביות יותר גבוהות)?

תובנות, ניסיונות אישיים או זוויות שלא חשבתי עליהן יתקבלו בברכה.

1. תשאל את עצמך מה התשואה שלך על הנכס ללא מינוף והאם שווה לך להוציא כסף משוק ההון בשביל התשואה הזו
2. תשאל את עצמך האם הוצאות הריבית בממוצע יהיו נמוכות יותר מתשואת שוק ההון לתקופה מקבילה (20-30 שנים).
3. הערה טכנית - אם תיקח משכנתא שרובה או כולה היא בריבית משתנה, אתה לא חייב לקבע את הריבית של היום (שנחשבת גבוהה יחסית).

אם זכית אתה ללא דירה ("מחוסר דיור") ולכן טעית כאשר הגדרת עצמך כמשקיע.
אתה שוכר ומשכיר. לא משקיע.

נערך לאחרונה ב:
חוץ משיקולים כלכליים, תשאל את עצמך באיזה תמהיל תישן טוב יותר בלילה.
אחד הדברים שהכי יעזרו לך (1) לדבוק באסטרטגיה, (2) ליהנות מהדרך.
והתשובה לזה אינדיווידואלית. משתנה מאדם לאדם.

ההמלצה הגורפת שקיבלתי עד כה היא לקחת משכנתא, אבל אני פשוט לא בטוח שאוכל להניב תשואה עודפת שתצדיק את המינוף. מה גם שאני גם כך מושקע בשוק ההון עם רוב כספי, אז אני תוהה האם אני לא לוקח פה סיכון נוסף ומיותר במקום להתנהל על מי מנוחות. אולי זהו חשש לא רציונלי אלא יותר פסיכולוגי ביסודו, וגם אם לא אצליח להניב תשואה עודפת בסיום התקופה, עליי יהיה להביט לאחור אז ולהבין שזו הייתה ההחלטה הנכונה מבחינה פיננסית, גם אם היא התבררה כפחות עדיפה במבחן התוצאה.
אתה מבין בדיוק את כל השיקולים, ושתי האופציות לא נשמעות מסוכנות לך לפי הפרטים שרשמת.

- אם אתה חושב שלא תרוויח תשואה עודפת על המינוף, אין שום סיבה למנף. מינוף הוא בשביל מי שאין לו מספיק כסף או רוצה להשאיר אצלו את הכסף בשביל מטרה אחרת כלשהי. נשמע שאתה לא רוצה למנף את הדירה כדי להשקיע בשוק ההון. אל תעשה את זה.

- לא מכיר את מאפייני העסקה שלך, אבל אם יש תשלום משמעותי (30-50%) בעתיד, אתה יכול גם לקחת משכנתא אז. תשאיר את האופציה פתוחה.

האם לדעתכם נכון לרכוש את הנכס במזומן, או לקחת משכנתא (גם אם חלקית)?
- האם מנגנון התשלומים המדורג (כאמור, כ־10% כל חצי שנה, בקירוב) משנה את קו המחשבה?
- האם יש דרך ביניים חכמה (למשל שריון מסגרת משכנתא עם קנסות פידיון מוקדם נמוכים, וללא משיכתה בפועל אלא אם הריביות יורדות וגם אז סגירה מיידית של מסלולים עם ריביות יותר גבוהות)?
לדעתי תשלם באופן מדורג מתוך חלקים בתיק שאין עליהם הרבה מס. כשתגיע לנכסים שיש עליהם הרבה מס אז תבדוק משכנתא. יכול להיות שהריבית תהיה נמוכה יותר בעתיד.

אתה מבין בדיוק את כל השיקולים, ושתי האופציות לא נשמעות מסוכנות לך לפי הפרטים שרשמת.

- אם אתה חושב שלא תרוויח תשואה עודפת על המינוף, אין שום סיבה למנף. מינוף הוא בשביל מי שאין לו מספיק כסף או רוצה להשאיר אצלו את הכסף בשביל מטרה אחרת כלשהי. נשמע שאתה לא רוצה למנף את הדירה כדי להשקיע בשוק ההון. אל תעשה את זה.

- לא מכיר את מאפייני העסקה שלך, אבל אם יש תשלום משמעותי (30-50%) בעתיד, אתה יכול גם לקחת משכנתא אז. תשאיר את האופציה פתוחה.

תוכל לפרט לגבי הכוונה שלך במשפט - "תשאיר את האופציה פתוחה"?
אני מניח שאתה מתכוון להשאיר את האופציה פתוחה מבחינה מנטלית, אבל אני רוצה לוודא שלא מדובר פה באיזושהי פעולה אקטיבית שעליי לעשות מול הבנק או הקבלן כדי שהאופציה לקחת משכנתא בעתיד תישאר פתוחה?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תוכל לפרט לגבי הכוונה שלך במשפט - "תשאיר את האופציה פתוחה"?
אני מניח שאתה מתכוון להשאיר את האופציה פתוחה מבחינה מנטלית, אבל אני רוצה לוודא שלא מדובר פה באיזושהי פעולה אקטיבית שעליי לעשות מול הבנק או הקבלן כדי שהאופציה לקחת משכנתא בעתיד תישאר פתוחה?
עוד 3 שנים שאתה צריך לשלם את ה20% האחרונים אתה הולך לבנק אומר אתה רוצה משכנתא של 20% מהנכס.
לא מכיר שצריך לעשות פעולה כלשהי מראש, אלא אם כן אתה רוצה לנעול את הריביות של היום או משהו בסגנון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M איך לרכוש דירה ללא הון עצמי? נדל"ן 2
ב האם לרכוש דירה למגורים? זוג+2, קיימת דירה נדל"ן 18
B האם ניתן לרכוש דירה בתמורה למניות בחברה פרטית נדל"ן 2
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
E בשעה טובה החלטתי לרכוש דירה נדל"ן 356
צ מעוניין לרכוש דירה במושע - למה לשים לב? נדל"ן 8
S מחיר למשתכן בדרום - איזו דירה לבחור והאם כדאי לרכוש ללא משכנתא נדל"ן 5
B הון עצמי האם לרכוש דירה או להשקיע נדל"ן 5
H דירה שלישית-האם כדאי לרכוש נדל"ן 23
c881 מידי פעם עולה שאלה לגבי לרכוש דירה עם בני משפחה פוסטים מאיכות נמוכה 22
י האם ניתן לרכוש דירה בשותפות, עם משכנתא בנפרד? נדל"ן 5
Y מתלבט אם עדיף לרכוש דירה זולה , או להמשיך ולהשקיע בקופת גמל ולהשכיר דירה שוק ההון 20
Z מאיזה גיל ניתן לרכוש דירה לילד על שמו? שוק ההון 4
ג לגור בשכירות או לרכוש דירה? נדל"ן 12
M מכירת קרן נאמנות כדי לרכוש אותה מחדש בחשבון אחר שוק ההון 5
M מכירת קרן כספית מתוך כוונה לרכוש שוב בזמן הקרוב שוק ההון 3
ר האם אפשר לקנות תווים לרמי לוי/שופרסל בקבוצת רכישה עם הנחה? וכמה עולה לחברה לרכוש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
S עקרון הסיעתא דשמיא: איך למען השם אברכים חרדים מצליחים לרכוש דירות? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 414
D יש דרך לרכוש בהוראת קבע בכל חודש קרן אירית בישראל? שוק ההון 3
$ האם זה הזמן לרכוש תעודת סל כמו USL לקראת תקיפה אפשרית באיראן? פוסטים מאיכות נמוכה 10
ד גרימת נזק לרכוש פרטי - התנהלות מול רשות מקומית אוף טופיק 16
שם משתמש בעייתי מה הדרך השתלמת ביותר לרכוש אירו מזומן? צרכנות פיננסית 41
H הציעו לרכוש את החברה שלי. קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
A מה הדרך הטובה לרכוש רכב? צרכנות פיננסית 6
A מה עדיף בין לרכוש תעודת סל בארץ או בארה"ב? שוק ההון 1
Y האם עדיף לרכוש קרן שמנוהלת בידי בית ההשקעות שלי? שוק ההון 2
ז מתי הזמן המתאים לרכוש מוצרים בזול? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
ל מעוניין להפסיק לרכוש שישיות מים - איזה פתרון קיים יש? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 51
I באיזה יום בחודש עדיף לרכוש מדדים בקרן ההשתלמות שלי? שוק ההון 8
ת אייפון SE בתור מתנה לאמא, הוא לא חלש מדי? מתאים למבוגרים? ואיפה כדאי לרכוש? אוף טופיק 8
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
ה להמשיך לרכוש S&P500 בדולרים? שוק ההון 1
A אלטשולר שחם מבקש לרכוש את הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 12
א האם להמיר ליש"ט קיים לדולר או לרכוש בבורסת לונדון ולהימנע מהמרת המט"ח? שוק ההון 8
A הפניקס הולכים כנראה לרכוש את הלמן (גמל&פנסיה) ): צרכנות פיננסית 6
-michael- לרכוש בפעימות או פעולה אחת שוק ההון 11
Y אפס עמלות מט"ח - לרכוש מט"ח בארץ או להוציא בחו"ל? צרכנות פיננסית 10
M עזרה בספארק, לא מצליח לרכוש קרן מחקה שוק ההון 3
N היכן כדאי לרכוש אג"חים ישראלים שוק ההון 6
M אפשר לרכוש איגרת חוב ישראלית דרך ib? שוק ההון 9
Z האם ניתן לרכוש את CSPX (קרן אירית המחכה S&P500) בבורסה אמריקאית? שוק ההון 6
לא חשוב שמות מעוניין לרכוש זיכרון נייד עמיד וחזק מאוד אוף טופיק 11
משה איך אתם יודעים מה המיומנויות הספציפיות ששווה לרכוש בתחום שלכם? התפתחות אישית 14
yossik למה הישראלים נגועים באובססיה לרכוש בלוקים? אוף טופיק 82
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 5
ori_ סיוע בשכר דירה נדל"ן 36
R מס על השכרת דירה - קיזוז מול שכירות מיסים 3
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
A התייעצות והמלצות - מיסים, כדאיות, תנאי הלוואות ומיקום דירה להשקעה נדל"ן 3

נושאים דומים

Back
למעלה