• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום

• פותח הנושא פותח הנושא Steven
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Steven

משתמש סולידי
דירוג
13
שלום לכולם,

יש ברשותי דירה בשווי 2.2 מליון ללא משכנתא.
אני מעוניין למכור ולשדרג לדירה יקרה יותר בשווי 2.9 מ.
בנוסף, אני מעריך שאצטרך עוד 400 אלף ש״ח לשדורגים / הוצאות נלוות - דהיינו אני אצטרף להשלים בערך 1.1 מ'.

תא משפחתי מרוויח 25 נטו.
בנוסף, יש חסכונות על סך 800 אלף שח שכולו שומר על הערך בקרן כספית. (יש גם קרן השתלמות שאני לא מעוניין לפדות בשלב זה)

השאלה:
- האם להשתמש בחסכונות (800 א״ש) שנמצא בקרן כספית על מנת להשלים את רוב הכסף שאצטרך להשלים לאחר מכירת הדירה ולקח הלוואה קטנה נוספת על הכסף הנוסף שאצטרך?
- האם לקחת משכנתא על כל הסכום?
- האם לשלב דהיינו להשתמש בחלק מהכסף שנמצא בחסכונות ולקחת משכנתא קטנה יותר?

תודה רבה לכולם.

כל הכסף בפנסיה והשתלמות (1.5 מיליון) - מושקע ב SP500.

הכסף בחיסכון נועד לשדרוג הדירה - והעדפתי לא להשקיע אם אצטרך להשתמש בכסף לשדרוג הדירה (אני כבר הרבה זמן רוצה לשדרג והטווח נע בין 1-2 מיליון, ההנחה שלי היתה שאצטרך להשתמש ברוב הסכום לשדרוג הדירה, ולכן לא השקעתי אותו אלא רק שמרתי על ערכו בקרן כספית).

כל הכסף בפנסיה והשתלמות (1.5 מיליון) - מושקע ב SP500.

הכסף בחיסכון נועד לשדרוג הדירה - והעדפתי לא להשקיע אם אצטרך להשתמש בכסף לשדרוג הדירה (אני כבר הרבה זמן רוצה לשדרג והטווח נע בין 1-2 מיליון, ההנחה שלי היתה שאצטרך להשתמש ברוב הסכום לשדרוג הדירה, ולכן לא השקעתי אותו אלא רק שמרתי על ערכו בקרן כספית).
אוקי, אז כבר החלטת מה הייעוד של הכסף, אז בשביל מה השרשור?

אוקי, אז כבר החלטת מה הייעוד של הכסף, אז בשביל מה השרשור?

עכשיו שמצאתי דירה ויש לי מחיר הרבה יותר מדויק שאני אצטרך להשלים (מיליון ולא 2 מיליון) - אני חושב שוב על מה האסטרגיה הנכונה.

במידה ותיקח משכנתא על כל הסכום, מה תעשה עם הכסף שבקרן כספית?
אם אתה מתכוון להשאיר אותו שם, כבר עדיף לסגור חלק מהמשכנתא. אם אתה מתכוון להשקיע אותו בשוק ההון, אז יש כדאיות למשכנתא.

נ.ב. קח בחשבון גם מס רכישה על הדירה החדשה.

במידה ותיקח משכנתא על כל הסכום, מה תעשה עם הכסף שבקרן כספית?
אם אתה מתכוון להשאיר אותו שם, כבר עדיף לסגור חלק מהמשכנתא. אם אתה מתכוון להשקיע אותו בשוק ההון, אז יש כדאיות למשכנתא.

נ.ב. קח בחשבון גם מס רכישה על הדירה החדשה.

אני מתכנן למכור את הדירה הראשונה - למה שיהיה לי מס רכישה?

אני מתכנן למכור את הדירה הראשונה - למה שיהיה לי מס רכישה?
אתה תשלם מס רכישה לפי דירה יחידה. המדרגה הראשונה היא 0% עד לכ2 מיליון ש"ח, ולאחר מכן מדרגות הולכות ועולות.

אתה תשלם מס רכישה לפי דירה יחידה. המדרגה הראשונה היא 0% עד לכ2 מיליון ש"ח, ולאחר מכן מדרגות הולכות ועולות.

וואו, תודה על החידוד! עכשיו אני רואה שבאמת יש מדרגות מס מעל 2 מיליון ש״ח שלא הייתי מודע אליה!

במידה ואני קונה מקבלן שכבר קיבל טופס 4 - תוך כמה זמן אני צריך למכור את הדירה? 12 חודשים מרגע קבלת מפתח או 12 חודשים מרגע שהקבלן קיבל טופס 4 ? (הוא כבר קיבל)

במידה ואני קונה מקבלן שכבר קיבל טופס 4 - תוך כמה זמן אני צריך למכור את הדירה? 12 חודשים מרגע קבלת מפתח או 12 חודשים מרגע שהקבלן קיבל טופס 4 ? (הוא כבר קיבל)
18 חודש מיום חתימת החוזה, או 12 חודש מיום קבלת המפתח, המאוחר מבינהם

18 חודש מיום חתימת החוזה, או 12 חודש מיום קבלת המפתח, המאוחר מבינהם

במידה והדירה כבר מוכנה ויש טופס 4 - ואני חותם חוזה מחר ומקבל מפתח מהקבלן, מדובר ב-18 חודשים?

https://www.kolzchut.org.il/he/חישוב_מס_רכישה#:~:text=אם רוכשים דירה חדשה מקבלן,(מועד קבלת טופס 4).
כאן רשום:

חישוב מס רכישה למשפרי דיור שבבעלותם דירה אחת​

• למי שרוכשים דירה כאשר בבעלותם דירה אחת, יחושב מס הרכישה של הדירה בהתאם למדרגות המס שנקבעו לדירה יחידה, בתנאי שימכרו את הדירה הקודמת בתוך התקופה שנקבעה לכך:
    • אם הדירה החלופית נרכשת בין 01.06.2023 ל-31.05.2025, יש למכור את הדירה הקודמת בתוך 18 חודשים מהיום שנרכשה הדירה החלופית.
    • בשאר המקרים יש למכור את הדירה הקודמת בתוך 24 חודשים מיום רכישת הדירה החלופית.
    • אם רוכשים דירה חדשה מקבלן או יזם צריך למכור את הדירה הקודמת בתוך 12 חודשים מהיום שבו החזקה בדירה החלופית תימסר בפועל (מועד קבלת טופס 4).

הדגשתי את הסעיף האחרון - לפי המשפט הזה נראה שצריך למכור את הדירה בתוך 12 חודשים ולא 18 חודשים.
אני מפספס משהו?

תודה רבה.

הדגשתי את הסעיף האחרון - לפי המשפט הזה נראה שצריך למכור את הדירה בתוך 12 חודשים ולא 18 חודשים.
אני מפספס משהו?
למיטב הבנתי, האופציה שהדגשת (השלישית) לא עדיפה על האופציה הראשונה, אלא באה בנוסף אליה.
אבל ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין בנושא.

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y שדרוג דירה- מס שבח ורכישה נדל"ן 0
D התלבטות לגבי שדרוג דירה נדל"ן 5
השועל רכישת דירה שנייה או שדרוג דירה נדל"ן 1
Harvey שדרוג דירה בשווי 1.6 לשווי 2.8: גרירת משכנתא נדל"ן 18
ש מיסים שדרוג דירה נדל"ן 7
א שדרוג סולידי של דירה חדשה מקבלן? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
doc29 שדרוג ממד ישן אוף טופיק 20
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
S לקיחת משכנא על שדרוג נכס - מספר שאלות נדל"ן 5
Squirrel שדרוג עתידי של הדירה נדל"ן 27
האזרח החשדן מכירה בשביל שדרוג נדל"ן 27
Lemonade צריך את הערכתכם למשך זמן הדרוש ללימוד פיתוח, שדרוג ועיצוב אתרים התפתחות אישית 4
בורג שדרוג קומה נדל"ן 11
א הקדמת תשלומים על רכישת דירה כדי לחסוך מע"מ נדל"ן 7
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 7
Couch Potato דמי רצינות במכירת דירה נדל"ן 21
ש הכנת דירה מקבלן לבית חכם אוף טופיק 44
R דירה במתנה עכשיו או ירושה ? נדל"ן 27
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 9
מומו הברווז רכישת דירה לפני היתר - האם פוגע בפטור מס שבח? נדל"ן 4
S מועד מסירת דירה והשפעה על מועדי התשלום נדל"ן 1
S דירה ב"שליש" מתנה נדל"ן 2
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 1
I האם למכור דירה שרכשתי להשקעה? נדל"ן 15
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
S מה היתרון בבעלות על דירה בזמן שלוקחים משכנתא? נדל"ן 12
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
T דעתכם על ריביות למשכנתא (דירה יחידה) נדל"ן 5
A דירה להשקעה נדל"ן 6
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 9
S רגע לפני קניית דירה בשכונת ורדיה בחיפה נדל"ן 23
ב מימון ברכישת דירה בתוכנית מחיר מופחת נדל"ן 14
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 51
A שיעבוד דירה להלוואה פרטית נדל"ן 12
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 21
S דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
I הקטנת מס רכישה - חלוקת דירה ישנה לשלישים נדל"ן 9
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
S דירה להשקעה נדל"ן 6
E זקוק לעצה: דירה באשקלון למול פתח תקווה ישנה נדל"ן 23
מ סדר בנושא זכאות ל"דירה בהנחה" לבעלי דירה לשעבר נדל"ן 0
JBUZZ חדרה: סחירות של דירה עתידית? נדל"ן 17
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
T מיקסום תשואה במכירת דירה שעוברת פינוי-בינוי נדל"ן 19

נושאים דומים

Back
למעלה