• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מלווה משקיעים - האם לקחת, איך לבחור ואת מי

• פותח הנושא פותח הנושא carlo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

carlo

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
לאחר זמן מה של שיטוט בקבוצות ובפורומים, נחשפתי למקצוע של מלווה משקיעים בתחום הנדלן, ראיתי כי יש כאלה הממליצים לפנות לאיש מקצוע המלווה את הרוכש עד לנקודה בה יש לו דירה.
אמשח לשמוע את דעתם של חברי הפורום בנושא, האם זה מומלץ לצעיר שמחפש לרכוש את הדירה הראשונה שלו? אם כן, כיצד מגיעים למלווה הנכון? אשמח כמובן להמלצות של בעלי ניסיון חיובי

לדעתי זה אכן מומלץ, ובתנאי שאתה מגיע למישהו עם ניסיון ארוך שנים ועם המלצות מוכחות מלקוחות שרכשו בעזרתו.
אני ביצעתי עסקה כזו לפני כ3 שנים ואני מאוד מרוצה ממה שקיבלתי מהם.

האם היית לוקח "מלווה מתעמלים"? מישהו שיילך איתך להתעמל עד שתגיע לתוצאה הרצויה ? יש כאלה שצריכים ייעוץ מקצועי, יש כאלה שיכולים להתעמל לבד.
מלווה משקיעים זה לא מקצוע, כל אחד יכול להחליט שהוא כזה ולגבות כמה הוא רוצה, ובסוף כל האחריות עליך.
מה המלווה משקיעים ייתן לך שאתה לא יכול לעשות לבד?
אם זה להראות לך דירות : אתה צריך מתווך
אם זה להשוות מחירים : אתה צריך אינטרנט
אם זה לתת חוות דעת על הדירה : אתה צריך איש מקצוע שיעשה בדק בית או מעצב שיאמר לך מה אפשר לשנות.
אם זה משכנתא: יש יועצי משכנתאות

מלווה משקיעים יכול לתת ערך מוסף אם אתה משקיע במקום חדש, וצריך ללמוד הרבה דברים בזמן קצר, שווה לשלם על מנת ללמוד ממומחה. יש לי. רגשה אבל שבחלק גדול מהמקרים אנשים משלמים שיהיה מישהו שיחזיק להם את היד ןיגיד שהכל יהיה בסדר.

מה המלווה משקיעים ייתן לך שאתה לא יכול לעשות לבד?
אם זה להראות לך דירות : אתה צריך מתווך
אם זה להשוות מחירים : אתה צריך אינטרנט
אם זה לתת חוות דעת על הדירה : אתה צריך איש מקצוע שיעשה בדק בית או מעצב שיאמר לך מה אפשר לשנות.
אם זה משכנתא: יש יועצי משכנתאות

מלווה משקיעים יכול לתת ערך מוסף אם אתה משקיע במקום חדש, וצריך ללמוד הרבה דברים בזמן קצר, שווה לשלם על מנת ללמוד ממומחה. יש לי. רגשה אבל שבחלק גדול מהמקרים אנשים משלמים שיהיה מישהו שיחזיק להם את היד ןיגיד שהכל יהיה בסדר.
אני בדרך כלל בגישת ללמוד לעשות בעצמי דברים, או לפחות ללמוד אותם ברמה כזו שאבין את העקרונות המרכזיים. יחד עם זאת, ברכישת דירה יש כל כך הרבה דברים שאפשר ליפול בהם, ואיש מקצוע בעל ניסיון יכול להגן עליך מהרבה טעויות, שכל אחת מהן יכולה לעלות לך סכום די גבוה. בתהליך שעברתי בעזרת מלווה משקיעים למדתי המון ונמנעתי בזכותו מהרבה עסקאות שבדיעבד אני שמח שנמנעו, ולא הייתי מקבל את הערך הזה רק מחיפוש באינטרנט או ממתווך שהייתי לוקח. אין לי ספק שהמחיר ששילמתי הוחזר פי כמה.

אני בדרך כלל בגישת ללמוד לעשות בעצמי דברים, או לפחות ללמוד אותם ברמה כזו שאבין את העקרונות המרכזיים. יחד עם זאת, ברכישת דירה יש כל כך הרבה דברים שאפשר ליפול בהם, ואיש מקצוע בעל ניסיון יכול להגן עליך מהרבה טעויות, שכל אחת מהן יכולה לעלות לך סכום די גבוה. בתהליך שעברתי בעזרת מלווה משקיעים למדתי המון ונמנעתי בזכותו מהרבה עסקאות שבדיעבד אני שמח שנמנעו, ולא הייתי מקבל את הערך הזה רק מחיפוש באינטרנט או ממתווך שהייתי לוקח. אין לי ספק שהמחיר ששילמתי הוחזר פי כמה.
אני מסכים, שווה לשלם למומחה שיכול לעזור לך ללמוד ולהימנע מטעויות. הבעיה היא שכל אחד יכול להכריז על עצמו "מלווה משקיעים" וקשה להעריך מי באמת מומחה ומי סתם.

אני מסכים, שווה לשלם למומחה שיכול לעזור לך ללמוד ולהימנע מטעויות. הבעיה היא שכל אחד יכול להכריז על עצמו "מלווה משקיעים" וקשה להעריך מי באמת מומחה ומי סתם.
מקבל, צריך לוודא היטב מה ניסיונו, ולשוחח עם לקוחות שלו כדי לשמוע את דעתם.

זאת שאלה קשה, לדעתי מלווה משקיעים טוב יכול למנוע הרבה טעויות מיותרות ועוגמת נפש בתהליך, אבל מלווה משקיעים לא יביא בהכרח לעסקה מצוינת, כי מלווה משקיעים צריך כל הזמן למצוא עסקאות טובות ואם היו היה מחכה לעסקאות מצוינות הוא לא היה מסיים את תהליכים אם לקוחות שלו ונתקע עם הרבה לקוחות באוויר.

יש המון דברים לבדוק במלווה משקיעים לפני שבוחרים לעבוד איתו, הנה אחד שהרבה מפספסים:
-לבדוק שהמלווה מתמחה בכמה אזורים מוגדרים, יש כאלו שאומרים שהם עושים עסקאות בכל הארץ, לדעתי חאפרים, אם אתה משלם למישהו הוא צריך להתמחות בשוק בו אתה תרכוש.

מחשבותי לגביי מה היתרונות במלווה משקיעים טוב:
1. לפניי מציאת הדירה עצמה, יבדוק את הנתונים שלך(תזרים+הון) ויחשוב יחד איתך מה התקציב המתאים, תהליך זה יושלם תוך כדי תהליך עם יועץ
משכנתאות והוצאה מהבנק של אישור עקרוני .
2. יכוון אותך מה התקציב שלך יכול לקנות ברמת האיזורים בארץ ואחר כך השכונה, מתוך השאיפה למקסם ביחס למצב שוק נתון.
לדוגמה: דירה בעכו מן הסתם לא תייצר עליית ערך כמו דרום תל אביב או פתח תקווה. בהכללה, רכישת דירה בשכונת בבלי תל אביב לא תתנהג כמו דירה ביד אליהו או בשכונת התקווה.
3. התאמת הנכס לרוכש, כלומר בחינת סיבולת הסיכון לסוג אוכלוסיית השוכרים והאיזור. לא כל אחד יכול להכיל איזורים מתפתחים קשים בלוד למשל, גם
אם המיקסום הכלכלי מוביל לשם.
4. ליווי ברמת ההכרות עם שוק ספציפי או לחילופין הנחיה מרחוק של איך לבצע חקר שוק או לייצר קונספט מסויים. בניגוד למה שנאמר פה בסופו של דבר
מלווה משקיעים טוב יודע איך להנחות למיקסום גם בשוק שאינו ספץ בו. אתן דוגמה של משקיע שליוויתי שרכש בית קרקע בצפון, ואחרי פרק זמן של קצת יותר משנתיים (בימים אלו מקבל את התשלום האחרון) מכר ברווח משמעותי מאוד. הקונספט היה לרכוש נכס ולהפוך אותו לנכס מניב בשיטת ה- house hacking. הוא היה אחראי על איסוף הנתונים ואני סייעתי לו בניתוח הנתונים ובניית הקונספט. כמובן שקיימים כל מיני סגנונות וקונספטים למלווי
משקיעים. למשל ישנם מלווים (לא אני) שהשיטה שלהם לחלק דירות ולייצר בעיקר תשואה פירותית.
5. ספקיי משנה טובים, משמאי, עו"ד ואיש משכנתאות .

ואחריי כל אלה חשוב לציין שוק הנדלן כמו שוק ההון תנודתי פעם קורונה פעם רפורמה משפטית פעם מלחמה ותוצאות חשוב לציין לא ניתן להבטיח בשום מצב, אבל מלווה משקיעים טוב מנגיש לרוכש את מה שהפילוסוף הגרמני היידיגר כינה את מה שאני לא יודע שאני לא יודע.

נערך לאחרונה ב:
מחשבותי לגביי מה היתרונות במלווה משקיעים טוב:
1. לפניי מציאת הדירה עצמה, יבדוק את הנתונים שלך(תזרים+הון) ויחשוב יחד איתך מה התקציב המתאים, תהליך זה יושלם תוך כדי תהליך עם יועץ
משכנתאות והוצאה מהבנק של אישור עקרוני .
2. יכוון אותך מה התקציב שלך יכול לקנות ברמת האיזורים בארץ ואחר כך השכונה, מתוך השאיפה למקסם ביחס למצב שוק נתון.
לדוגמה: דירה בעכו מן הסתם לא תייצר עליית ערך כמו דרום תל אביב או פתח תקווה. בהכללה, רכישת דירה בשכונת בבלי תל אביב לא תתנהג כמו דירה ביד אליהו או בשכונת התקווה.
3. התאמת הנכס לרוכש, כלומר בחינת סיבולת הסיכון לסוג אוכלוסיית השוכרים והאיזור. לא כל אחד יכול להכיל איזורים מתפתחים קשים בלוד למשל, גם
אם המיקסום הכלכלי מוביל לשם.
4. ליווי ברמת ההכרות עם שוק ספציפי או לחילופין הנחיה מרחוק של איך לבצע חקר שוק או לייצר קונספט מסויים. בניגוד למה שנאמר פה בסופו של דבר
מלווה משקיעים טוב יודע איך להנחות למיקסום גם בשוק שאינו ספץ בו. אתן דוגמה של משקיע שליוויתי שרכש בית קרקע בצפון, ואחרי פרק זמן של קצת יותר משנתיים (בימים אלו מקבל את התשלום האחרון) מכר ברווח משמעותי מאוד. הקונספט היה לרכוש נכס ולהפוך אותו לנכס מניב בשיטת ה- house hacking. הוא היה אחראי על איסוף הנתונים ואני סייעתי לו בניתוח הנתונים ובניית הקונספט. כמובן שקיימים כל מיני סגנונות וקונספטים למלווי
משקיעים. למשל ישנם מלווים (לא אני) שהשיטה שלהם לחלק דירות ולייצר בעיקר תשואה פירותית.
5. ספקיי משנה טובים, משמאי, עו"ד ואיש משכנתאות .

ואחריי כל אלה חשוב לציין שוק הנדלן כמו שוק ההון תנודתי פעם קורונה פעם רפורמה משפטית פעם מלחמה ותוצאות חשוב לציין לא ניתן להבטיח בשום מצב, אבל מלווה משקיעים טוב מנגיש לרוכש את מה שהפילוסוף הגרמני היידיגר כינה את מה שאני לא יודע שאני לא יודע.
העסקה בצפון היא כמו כל עסקה אחרת שנעשתה בישראל בשנתיים האחרונות, כל השוק עלה ב-20%.
החוכמה לעשות עסקאות כאלה גם בשיא המחירים, מניסיון.

העסקה בצפון היא כמו כל עסקה אחרת שנעשתה בישראל בשנתיים האחרונות, כל השוק עלה ב-20%.
החוכמה לעשות עסקאות כאלה גם בשיא המחירים, מניסיון.
מאיפה אתה יודע לא נקבתי בסכומים? בעיסקה הספציפית הזו מדובר בפי שלוש מהממוצע שהצבעת עליו,
כשבנוסף הכניס בשיא כ-13,000 ש"ח בחודש, על אף שזה היה נכס למגורים.
זו ממש לא היתה כוונתי לנפנף בהצלחות כי זו לא אינדיקציה שעומדת בפני עצמה, המטרה היתה להביא מודלים של מלווים שיכולים להיות מנוף למשקיע.
במקרה הספציפי פה היה גם מזל (מכר רגע לפניי המלחמה) וגם רוכש עם מנטליות יזמית שמינפה את כל הגשפט. בשטח צריך לעבוד עם מספר מודלים, כי ישנם סוגים שונים של משקיעים.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
השקעה לא מזל איזה משפט/מוטו מלווה אתכם לעצמאות כלכלית ? פוסטים מאיכות נמוכה 3
H מלווה / יועץ - כמה חשוב לבעל ניסיון שמחפש סקליבליות? נדל"ן 23
Z האם יש מס רכישה על אירוע גביית דירה משועבדת בגין מלווה שלא נפרע? נדל"ן 0
Z האם יש מס רכישה על אירוע גביית דירה משועבדת בגין מלווה שלא נפרע? פוסטים מאיכות נמוכה 0
Roi מוח כוורת - שוקל עבודה עצמאית בתור מלווה לקניית נכסים בספרד נדל"ן 43
Z האם האוצר מתכנן לקבוע היכן משקיעים את הפנסיה שלנו ? תוכנית האוצר ל-2025. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 269
ד איך משקיעים מרוויחים מההשקעה שוק ההון 24
ד האם משקיעים משפיעים על מחיר מניה של קרן סל שוק ההון 10
K משקיעים רק בשוק ההון וחוששים כי אין נדל״ן שוק ההון 36
S איך אתם משקיעים באג״ח בתקופה הנוכחית שוק ההון 1
נ מה אתם קונים כאשר אתם משקיעים בS&P 500? מה החלופות? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 30
Y המלצות ליווי משקיעים נדל"ן 4
אייקiן שאלות של משקיעים מתחילים שוק ההון 3
ד איך משקיעים במניות ישראליות ללא בנק או בית השקעות ישראלי שוק ההון 11
O האם הייתם משקיעים את הכסף של ההורים בקרן כספית? שוק ההון 1
S איך משקיעים בפועל באגח ממשלתי ישראלי? שוק ההון 6
M דרושים משקיעים לולידציית שוק אוף טופיק 0
T לומדים, חוסכים, משקיעים יומני מסע אישיים 150
R התייעצות לגבי חובות דיווח של משקיעים ב- ******************* (ללא מתווך) מיסים 36
מוריה יותר אנשים משקיעים פתאום בנדלן? נדל"ן 310
נ אלדורדו Eldorado, המרדף אחרי הגביע הקדוש, או איך לא להפסיד אף פעם בבורסה - שאלה על פסיכולוגיה של משקיעים. אוף טופיק 9
new-investor ב-מה הייתם משקיעים, אג״ח ממשלתי או אג״ח עולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 10
נ איך הייתם משקיעים את כספיכם שלכם בשנת 1900? אוף טופיק 21
S למה אנשים משקיעים במניות (לא דיבידנד)? אוף טופיק 61
סול כצרכנים, איפה אתם משקיעים יותר כסף מרוב האנשים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 181
ד מה ההבדל בדיוק בין -נדל"ן קרן ריסק,קרנות חוב וקרן נד"לן.מה ההבדל בין שלושתם?מה כול אחד מהם בדיוקוכן איפה בכלל משקיעים בהם-באתר הבנק שלי למשל?? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
aminadav מה כבר יכול להשתבש אשר משקיעים בקרן המחקה אחד המדדים של הבורסה ישראל? שוק ההון 7
Y איך משקיעים 3.5 מיליון בנדל"ן? נדל"ן 1
א האם מישהו מכיר קבוצת וואטסאפ של משקיעים ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
bobby אמא בת 65 - איך משקיעים? שוק ההון 13
S איך הייתם משקיעים בתקופה זו 1M ש"ח במידה ונדרש תזרים חודשי שוק ההון 84
ש כמה משקיעים פה בנסדק 100, סנופי, vti והאם לא עדיף רק נסדק 100? שוק ההון 31
bobby איך משקיעים בצורה ממונפת לטווח של שנה-שנתיים שוק ההון 57
N במה אתם משקיעים ומה הניסיון לימד אתכם ? שוק ההון 34
4 איך אנשים עם משפחה משקיעים? שוק ההון 13
ו ילדים משקיעים שוק ההון 21
C האם הייתם משקיעים בצורה אחרת אם הייתם גרים במדינה אחרת? שוק ההון 6
C למה אתם משקיעים במדינות מתפתחות? שוק ההון 20
ע למה אתם משקיעים בVT אם היא מחלקת דיבידנדים? שוק ההון 113
S גיוס משקיעים בתחום הנדל"ן - שאלה נדל"ן 1
S גיוס משקיעים - שאלה. שוק ההון 2
S שאלתי בעבר,אך לא הייתה תשובה חד משמעית - גיוס משקיעים שוק ההון 2
shirbi איך משקיעים דולרים באג"חים של ממשלת ארה"ב? שוק ההון 4
S למשקיעים פסיבים במדדים (או לפחות משקיעים בעיקר במדדים עולמיים רחבים) שוק ההון 4
adamshalev משקיעים יוכלו לפתוח חשבון מסחר בבתי השקעות ללא הגעה פיזית צרכנות פיננסית 10
N כיצד אתם משקיעים בפלח דל הסיכון בתיק שלכם ? שוק ההון 1
מ איך הייתם משקיעים במצבי ? שוק ההון 15
Brightside חשד: חברת השקעות "עקצה" משקיעים ב-50 מיליון שקל אוף טופיק 15
G איך משקיעים מחוץ לישראל\ארה"ב\אירופה בזול? שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה