מחשבותי לגביי מה היתרונות במלווה משקיעים טוב:
1. לפניי מציאת הדירה עצמה, יבדוק את הנתונים שלך(תזרים+הון) ויחשוב יחד איתך מה התקציב המתאים, תהליך זה יושלם תוך כדי תהליך עם יועץ
משכנתאות והוצאה מהבנק של אישור עקרוני .
2. יכוון אותך מה התקציב שלך יכול לקנות ברמת האיזורים בארץ ואחר כך השכונה, מתוך השאיפה למקסם ביחס למצב שוק נתון.
לדוגמה: דירה בעכו מן הסתם לא תייצר עליית ערך כמו דרום תל אביב או פתח תקווה. בהכללה, רכישת דירה בשכונת בבלי תל אביב לא תתנהג כמו דירה ביד אליהו או בשכונת התקווה.
3. התאמת הנכס לרוכש, כלומר בחינת סיבולת הסיכון לסוג אוכלוסיית השוכרים והאיזור. לא כל אחד יכול להכיל איזורים מתפתחים קשים בלוד למשל, גם
אם המיקסום הכלכלי מוביל לשם.
4. ליווי ברמת ההכרות עם שוק ספציפי או לחילופין הנחיה מרחוק של איך לבצע חקר שוק או לייצר קונספט מסויים. בניגוד למה שנאמר פה בסופו של דבר
מלווה משקיעים טוב יודע איך להנחות למיקסום גם בשוק שאינו ספץ בו. אתן דוגמה של משקיע שליוויתי שרכש בית קרקע בצפון, ואחרי פרק זמן של קצת יותר משנתיים (בימים אלו מקבל את התשלום האחרון) מכר ברווח משמעותי מאוד. הקונספט היה לרכוש נכס ולהפוך אותו לנכס מניב בשיטת ה- house hacking. הוא היה אחראי על איסוף הנתונים ואני סייעתי לו בניתוח הנתונים ובניית הקונספט. כמובן שקיימים כל מיני סגנונות וקונספטים למלווי
משקיעים. למשל ישנם מלווים (לא אני) שהשיטה שלהם לחלק דירות ולייצר בעיקר תשואה פירותית.
5. ספקיי משנה טובים, משמאי, עו"ד ואיש משכנתאות .
ואחריי כל אלה חשוב לציין שוק הנדלן כמו שוק ההון תנודתי פעם קורונה פעם רפורמה משפטית פעם מלחמה ותוצאות חשוב לציין לא ניתן להבטיח בשום מצב, אבל מלווה משקיעים טוב מנגיש לרוכש את מה שהפילוסוף הגרמני היידיגר כינה את מה שאני לא יודע שאני לא יודע.