• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מתלבט כמה משכנתא לקחת

• פותח הנושא פותח הנושא volijj
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

volijj

משתמש רשום
דירוג
1
לאחרונה זכינו במגרש ביישוב דרור, ואנחנו הולכים לקנות מגרש בעלות של בערך 750 אלף שח.

מבחינת משכנתא האפשרויות העומדות בפני הם:
1. לקחת משכנתא של כ500 אלף שח והיתר במימון עצמי
2. לקחת משכנתא קטנה יותר של כ300K ולממש את כל התיק השקעות
3. לממש את כל תיק ההשקעות וגם את קרן ההשתלמות וללכת על 100 אחוז מימון עצמי.

כרגע אני מתלבט בין 1 ל2
ההצעה הכי טובה שהשגתי עד עכשיו היא בחלוקה הזו:
170k קלצ ב4.79
170k בפריים -1
160k הצמודה משתנה כל 3 בריבית 2.97

הצעות?
ההנחה שאם הריבית תעלה אני אוכל תמיד לסגור את הפריים והמשתנה, ולכן אני בעיקר רוצה להוריד את הריבית הקבועה.

תלוי במבנה תיק ההשקעות שלך והקה"ש אבל הייתי הולך על 1 אם התיק השקעות שלך אגרסיבי.
הצעה טובה, מסלול 3 הייתי משנה ללא צמוד.

מגרש זה נחמד אבל מה הולכים לעשות איתו?

1. אני כרגע מאה אחוז מנייתי גם בתיק השקעות וגם בקרן השתלמות ira (תיק השקעות כמעט כולו s&p, יש בו כ500 אלף. בקה"ש יש לי כמה מניות ישראליות שעלו הרבה בשנה האחרונה, יש בו 340 אלף). עד עכשיו היו רווחים יפים, אבל זה בעיקר בזכות התקופה, אני ממש לא איזה גאון השקעות.

2. מתכננים לבנות עוד כ3 שנים. העולם יכול להתהפך עד אז , אבל כרגע זו התוכנית. הנחת עבודה של עלות בניה 2 מיליון שקל. יש לי דירה ללא משכנתא בשווי בערך מיליון שאהיה חייב למכור בשנתיים הקרובות אם אלך על אופציה 1 (ולא באופציה 2), אבל בכל מקרה מתכנן למכור כדי לממן את הבניה, ואת היתר לקחת משכנתא

ברקע, חוסכים בערך 10 אלף בחודש, וההחזר משכנתא הנוכחי יהיה בערך 5

אהלן וולי,
עונה כבעלים של חברה לייעוץ משכנתאות.

מעבר לעובדה שאין צידוק כלכלי (כי עלות המשכנתא נמוכה מהתשואה על ההשקעות שלך) לבצע את הפרעונות הללו, יש כאן נדבך נוסף, וחשוב יותר - זה מסוכן תזרימית, ובמקרה שלך שבעתיים, לבצע את הפרעונות הללו.

בנייה עצמית היא עסקת הנדלן המסובכת ביותר. אתה קבלן בעסקי ייזום נדלן. ברוב המוחלט של הפעמים הלווה חסר ניסיון בנושא, ומתגלח על הטעויות של עצמו.

אם הרגע רכשת את השטח, כנראה שאין עדיין היתר בניה. כנראה שאין אפילו תוכנית אדריכלית עדיין. אינך יודע מה תהיה עלות הבניה הן בהיבט ההיקף, והן בהיבט עלויות העבודה שהתייקרו בטרוף בתקופה האחרונה. האם יש לך כרגע תמונת מצב ברורה איך אתה הולך לממן אותה. ההון העצמי שיש אצלך כרגע הוא קריטי. הוא ישמש אותך להמשך הדרך להוצאות שאתה לא יכול להשית על המשכנתא.

הנה העצה שלי: אל תתמקד כרגע באיך לקבל את העלויות הנמוכות ביותר, אלא תתמקד בביטחון של משק הבית לאורך תקופת הבניה, שבה אתה צריך (כנראה) לממן שכירות ומשכנתא ביחד. לך על משכנתא גדולה (וזה כאמור בכלל לא קשור להשקעות, אלא לכך שאתה צריך כרגע כסף בחשבון). תתכנן משכנתא שמותאמת טוב יותר לביצוע של פרעון/מחזור (וזו לא התמהיל שבנית כעת).
את המשכנתא שתיקח בעוד שנתיים, לטובת הבניה של הנכס עצמו, קח בהחזר הנוח ביותר.
רק לאחר שתסיים את בניית הנכס, וכל הנעלמים, והבלת"מים יהיו מאחורייך, ובנוסף - ניתן יהיה (על פי שאלות ותשובות של בנק ישראל סעיף 2.18) להכיר בשווי האמיתי שלו כגמור, אז תבצע מחזור משכנתא למשכנתא בגודל מתאים לך. אז תוכל להקטין המשכנתא ולבצע פרעונות של תיק ההשקעות שלך (שזה כלכלית לא נכון).

קוריוז קטן: זו אגב למשל הסיבה שהבנקים מלכתחילה מאוד לא אוהבים לאשר עסקאות כאלו ביותר מ70% מימון (גם אם מגיע לך 75% מימון) - הם מפחדים שאה תתקע, תידרש ליותר כסף, ואז גם אם הם ירצו לתת לך עוד כסף, הם לא יוכלו (כי אז יהיו בסתירה לנהלי בנק ישראל)

בהצלחה,
אייל מFINWIZ

תודה אייל
אכן אין עדיין כלום, מתכננים בנייה עוד 3 שנים ואני מניח שנוכל לחסוך קצת בזמן הזה. בנוסף מתכננים למכור את הדירה הקיימת וזה יתן לנו כמיליון שח (לא מעוניין להיות בעלים של יותר מנכס נדלן יחידי).

אני בעיקר לוקח מהתגובה שלך שכדאי לי להקטין את רכיב הקלץ במשכנתא לטובת הפריים/משתנה כדי לאפשר לי גמישות גבוהה יותר לקראת הבנייה.

אז נשמע שעוד 3 שנים אתה צריך עוד מיליון משכנתא. אתה כבר יודע את זה היום. תתכנן את מה שאתה עושה היום לפי זה.

אתם יכולים לעמוד ב1.5 מיליון משכנתא? יכולים ב1.3 מיליון?
אולי עדיף לסגור ב3 שנים את ה300 אלף האלה ולקחת משכנתא חדשה עוד 3 שנים.
יש הרבה שאלות של כמה אתם מרוויחים וכו'

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
I בן 23 מתלבט אם להיכנס לתחום ההייטק אוף טופיק 8
NeonDrift מתלבט האם לעביר את הפנסיה ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א מתלבט באיזו קרן לבחור עבור השווקים המתפתחים ואירופה שוק ההון 9
B מתלבט אם IB/IB Israel/בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
ג קרוב לשחרור. מתלבט איפה לעבוד לפני הלימודים התפתחות אישית 15
G מתלבט בין שתי תוכניות לימודים התפתחות אישית 1
ג תכף חייל משוחרר, מתלבט אם "מגזים" בפינוקים יומני מסע אישיים 11
K אזרח אמריקאי לא מדווח ל-IRS עם כמה שנים של PFIC, מתלבט אם לעבור לIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
K מתלבט בין שני ניי'ע מה אתם חושבים שוק ההון 5
D מתלבט אם למכור את חלקי בירושה נדל"ן 2
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
M מתלבט אם להשקיע בנדלן או לסגור את המשכנתא נדל"ן 5
B מתלבט לגבי 2 השקעות נדלן דומות נדל"ן 7
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
M מתלבט על הצעד הבא בתחום הנדל״ן נדל"ן 6
L הגעתי למצב שבו אני מתלבט אם להפריש כספים לתיק מנוהל אישית שוק ההון 5
הבנקאי מתלבט מה ללמוד התפתחות אישית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר לאינטראקטיב שוק ההון 43
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
F מתלבט אם לקנות דירה חדשה 20/80 ולקוות לטוב נדל"ן 51
Henchman34 מתלבט בין אג"ח לאג"ח צמוד מדד כחלק מ-ETF קצר טווח שוק ההון 10
N מתלבט מה לעשות ברקע הירידות האחרונות בשוק ההון שוק ההון 26
avivaviv מתלבט בין קרן 1159169 לבין 1159235 פוסטים מאיכות נמוכה 0
X מתלבט בין VOO לבין SPY שוק ההון 5
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
N מתלבט בין 2 תארים באוניברסיטת רייכמן ומסלול לעתיד אוף טופיק 16
מ מתלבט האם ובאיזה אופן לקנות דירה למגורים נדל"ן 71
I מתלבט לגבי התיק שלי שוק ההון 1
F תיק חדש. מתלבט האם הוא מתאים שוק ההון 6
P תיק רולטה, מתלבט כיצד לנהוג. שוק ההון 64
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
T כמה גישות שאני, חייל ממוצע, מתלבט ביניהן שוק ההון 40
R מתלבט האם שווה לקחת פקדון "נטול סיכון" בבנק שוק ההון 30
שיר הלל לטבע מתלבט על אילו נכסים לבסס את התיק שוק ההון 17
K מתלבט לגבי רכישת תנור אפייה משולב כיריים חדש פוסטים מאיכות נמוכה 5
B מתלבט באפיקי השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N יומנו של מתלבט יומני מסע אישיים 38
ישראלי מצוי מתלבט לגבי תואר שני במדעי המחשב- מכללה או האוניברסיטה הפתוחה התפתחות אישית 5
E מתלבט כמה לשים בחתונה ללקוח שלי שמפרגן לי. מה אומרים? אוף טופיק 23
L מתלבט לאן לנתב את עתידי התפתחות אישית 9
O בדיקת כדאיות - מתלבט ברכישת דירה להשקעה לעומת המשך השקעה בשוק ההון - אשמח לפידבק על החישוב נדל"ן 6
מ מתלבט בנוגע ללימודים התפתחות אישית 6
P פנסיה - מתלבט האם לעבור ממסלול מחקה מדד מניות פאסיבי למסלול מחקה - S&P500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F מתלבט מה ללמוד אובד עצות התפתחות אישית 29
ב מתלבט בין הנדסת חשמל להנדסת בניין באוניברסיטת אריאל התפתחות אישית 9
ב מתלבט מה לעשות בנוגע ללימודים התפתחות אישית 1
ב עובר לברוקר ישראלי, מתלבט מה לעשות עם התיק האמריקאי שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה