• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

לקחת מתווך או לנסות למכור לבד?

• פותח הנושא פותח הנושא Ron3
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Ron3

משתמש רשום
דירוג
20
שלום רב, אנו עתידים להתחיל תהליך מכירה של הדירה של אימי בקרוב.
מדובר בדירה קטנה של כשלושה חדרים (60 מ”ר) בחיפה באזור טוב (יזרעליה - נווה שאנן).
הדירה במצב מעולה ומשופצת מן היסוד בבניין עם מעלית, ריקה כרגע וכמו שאומרים “פשוט להיכנס” ויכולה להתאים כדירה ראשונה או להשקעה שכן התשואה שניתן לקבל עבורה הינה 3.5% בשנה.
אני גר במרחק הליכה של כחמש דקות מהדירה של אימי ורוב השבוע עובד מהבית ככה שיש לי גמישות להראות אותה במהלך שעות היום.
מתלבט מאוד האם לקחת תיווך לעסקה או לנסות לבד ובמידה ולוקח תיווך, האם ניתן לדעתכם להוריד את המתווך מתחת ל-2%? מה ה-added value של להביא מתווך והאם זה מצדיק את העלות?
תודה

מתוך טוב יכול לסנן רעש מקונים לא מתאימים.
מתוך גרוע ייצור רעש של "מתענינים" כדי להראות שהוא עובד.
בכל מקרה נראה לי שמי שמחפש דירה פותח יד 2, כך שקשה להאמין שתאבד קונה אם לא תשתמש במתוך.

החיסרון הברור של מתוך הוא העלות שלו. 2% פלוס מעמ מכל צד הם כמעט 5% שמקשים על ההתכנסות בין המוכר לקונה.

ומה יקרה אם תתחיל לבד ואחרי חודש תחליט ולתת למתווך?
כלום
אני חושב שאפשר לנסות ולראות ואז להחליט אם הטלפונים מציקים לך או לא
ככל הנראה יגיעו גם מתווכים שירצו להציע את שרותיהם
וזה הזמן להוריד אותם במחיר שאתה תשלם
מחצי מחיר ועד ללא עלות מצדך
בהצלחה!
שווה אולי לתת פרטים פה אולי מישהו יתעניין

לדעתי תקבל החלטה כנה עם עצמך על המחיר המבוקש והריאלי לדירה (בהנחה ואתה מכיר את השוק). לאחר מכן, תיפגש עם מתווך ותתייעץ ותגיד לו שזה המחיר המבוקש מבחינתך וכל שקל מעבר לזה זה שכר הטרחה שלו- עבד לי מצוין. *זאת הדרך הנכונה לדעתי במידה ואינך מעוניין להתעסק עם קונים פוטנציאלים, מו"מ וכו'. בהצלחה !

לדעתי תקבל החלטה כנה עם עצמך על המחיר המבוקש והריאלי לדירה (בהנחה ואתה מכיר את השוק). לאחר מכן, תיפגש עם מתווך ותתייעץ ותגיד לו שזה המחיר המבוקש מבחינתך וכל שקל מעבר לזה זה שכר הטרחה שלו- עבד לי מצוין. *זאת הדרך הנכונה לדעתי במידה ואינך מעוניין להתעסק עם קונים פוטנציאלים, מו"מ וכו'. בהצלחה !
כלומר אתה מציע לו לוותר על עסקאות פוטנציאליות עד שימצא קונה שישלם את השכר שהמתווך רוצה...

חדמ"ש לבד.
תיווך אמור להיות שמור לאנשים שאינם מסוגלים (פיזית או נפשית) לענות לטלפונים ולהראות את הדירה.
מקצוע שהיה אמור להצטמצם משמעותית עם התקדמות הטכנולוגיה, אבל אנשים.. go figure.

אגב, אנחנו מכרנו שתי דירות בחיינו - שתיהן ללא תיווך ונמכרו במחיר טוב בזמן סביר( פחות מחודש).

פתח את אתר רשות המיסים של עסקאות הנדלן, תראה כמה שילמו על דירה דומה באיזורך בזמן האחרון ( ואם אין עדכני יחסית- תיקח את הכי קרוב בזמן ותהוון להיום עם מחשבון אינפלציה), תוסיף עוד ערך אם היתה השבחה או תוריד ערך אם יש צורך בשיפוץ, וסה-טו, אתה יודע כמה הדירה שלך שווה היום, ברצועה יחסית צרה של 5%, +-.
תתחיל ממחיר של ה+5%, ולפי היענות טלפונית תעדכן כלפי מעלה או מטה.

אם אתה גר באזור לראה לי שלבד עדיף,

דעתי לא לרוץ להראות את הדירה,
דבר ראשון תציע למתעניין לבא אחה''צ או מחר כך שמי שתפס לו איזה התלהבות ועדיין לא חשב על כל הפרטים רק קל לו לראות קודם, ואחרי זה לחשוב, שישן קודם לילה אחד, וגם זה עוזר לרכז כמה מתעניינים בשעה אחד
עדיף להראות דירה באור יום

תלוי באזור ולמי מכוונת הדירה..
אני בדעה שלמתווך טוב ולא ילד יש מאגר לקוחות משלו ושת"פים שרק הוא מסוגל להביא אחרי שנים של עבודה באזור.
אלה עסקאות שלא מפורסמות בדר"כ באתרים ונמכרות במחירים גבוהים/נמוכים תלוי מי הזמין את השירות.

תודה רבה על התשובות המועילות, האם כדאי לטעמכם להציג את הדירה לכמה מתווכים כדי להתפקס על המחיר גם אם לא לוקחים את שירותיהם בשלב הראשון?

תודה רבה על התשובות המועילות, האם כדאי לטעמכם להציג את הדירה לכמה מתווכים כדי להתפקס על המחיר גם אם לא לוקחים את שירותיהם בשלב הראשון?
אף אחד לא יעזור לך בלי שתחתום איתו הסכם תיווך.
פשוט תסתכל על מחיר השוק באינטרנט ומקסימום תשים מחיר קצת יותר גבוה ותראה אם יש מתעניינים או לא. אם אין אז תוריד מחיר. כנראה בכל זאת תקבל הצעות כלשהן אפילו אם המחיר גבוהה.

אם אתה רוצה לקבל שירות ולא להתעסק אז תשלם למישהו.

אני בדעה שלמתווך טוב ולא ילד יש מאגר לקוחות משלו ושת"פים שרק הוא מסוגל להביא אחרי שנים של עבודה באזור.
מי בימינו מחפש לקנות דירה ולא עושה את המינימום של לפתוח יד 2? מה הסיכוי שאחד כזה יגיע למתווך שאתה בחרת?

מי בימינו מחפש לקנות דירה ולא עושה את המינימום של לפתוח יד 2? מה הסיכוי שאחד כזה יגיע למתווך שאתה בחרת?
שוב, אלה דירות ולקוחות מתחת לרדאר, הבן דוד של הנין של הסבתא חושב למכור דירה אז פונה למישהו שהוא מכיר וסוגרים ביניהם לדוגמה.

שוב, אלה דירות ולקוחות מתחת לרדאר, הבן דוד של הנין של הסבתא חושב למכור דירה אז פונה למישהו שהוא מכיר וסוגרים ביניהם לדוגמה.
פותה"ש מחפש למכור, לא לקנות. הבן דוד של הנין של הסבתא נשמע בגיל בו הוא יודע לחפש ביד 2 ולא מוגבל לדירות שהמתווך יציע לו...

פותה"ש מחפש למכור, לא לקנות. הבן דוד של הנין של הסבתא נשמע בגיל בו הוא יודע לחפש ביד 2 ולא מוגבל לדירות שהמתווך יציע לו...
שוב, דעתי האישית הייתה שלמתווך עם ניסיון יש לקוחות ושתפים משלו ולכן; לדוגמה, יהיה מהר יותר למכור במחיר גבוה אם זה מה שפותה"ש מתכוון.
תמיד אפשר להיעזר באתרים אם אין לך קשרים אבל כפי שכבר הוכח 75 שנה, בישראל הכל קשרים.

שוב, דעתי האישית הייתה שלמתווך עם ניסיון יש לקוחות ושתפים משלו ולכן; לדוגמה, יהיה מהר יותר למכור במחיר גבוה אם זה מה שפותה"ש מתכוון.
איך לקוחות ושותפים שיש למתווך, יעזרו למכירה מהירה יותר במחיר גבוה יותר? מי אמר שאותם לקוחות גדולים מסך הלקוחות ביד 2, שהם מוכנים לשלם יותר, או שהם עצמם נמנעים מחיפוש ביד 2?
תמיד אפשר להיעזר באתרים אם אין לך קשרים אבל כפי שכבר הוכח 75 שנה, בישראל הכל קשרים.
אתה אמיתי? קשרים לרוב יעזרו לך לקבל הטבה כזו או אחרת, אבל רק כאשר היא באה על חשבון מישהו אחר (לרוב המדינה). אלא אם אתה טוען שמתווך ימצא לך פראייר תורן (איך תדע שאתה לא הפראייר?), לא ברור איך קשרים יעזרו לך.

נשמע שאתה מתווך או מקורב לאחד...

איך לקוחות ושותפים שיש למתווך, יעזרו למכירה מהירה יותר במחיר גבוה יותר? מי אמר שאותם לקוחות גדולים מסך הלקוחות ביד 2, שהם מוכנים לשלם יותר, או שהם עצמם נמנעים מחיפוש ביד 2?

אתה אמיתי? קשרים לרוב יעזרו לך לקבל הטבה כזו או אחרת, אבל רק כאשר היא באה על חשבון מישהו אחר (לרוב המדינה). אלא אם אתה טוען שמתווך ימצא לך פראייר תורן (איך תדע שאתה לא הפראייר?), לא ברור איך קשרים יעזרו לך.

נשמע שאתה מתווך או מקורב לאחד...
לא מתווך ולא גונב לפוהת"ש את השרשור.

מניסיון, להעמיד למכירה פומבית, שהמתווכים יתאמצו על חשבון הקונים שלהם, והמחיר מרקיע שחקים

אולי שווה לקחת שמאי שיתן מסמך מסודר כמה ערך הדירה היום ואז יש לך נקודת ייחוס כשאתה מדבר עם לקוחות פוטנציאליים

2% דמי תיווך זה לא ציווי מהתורה. אפשר להתמקח על הרבה פחות, מניסיון

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
T דירה ממש מעל תחנת רכבת קלה (קו ירוק) לברוח או לקחת? נדל"ן 3
ד לקחת החזר מס הכנסה או לתת לו לתפוח מיסים 19
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
פ האם כדאי לקחת משכנתא? נדל"ן 3
ב באיזה אופן להחזיר הלוואה ואילו שיקולים לקחת צרכנות פיננסית 2
B משכנתא- לשבור את החזיר או לקחת עם העו״ש? נדל"ן 3
S שדרוג דירה - התייעצות האם לקחת משכנתא ובאיזה סכום נדל"ן 13
C מלווה משקיעים - האם לקחת, איך לבחור ואת מי נדל"ן 9
C כמה משכנתא לקחת אם רוצים לפרוש מוקדם נדל"ן 24
M האם יש טעם לקחת עורך דין ברכישת דירה מקבלן נדל"ן 18
T האם חייב לקחת שמאי מקרקעין לפני רכישת דירה? נדל"ן 7
T מחשבות על הפנסיה ואיזה סיכון כדי לקחת? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א לקחת משכנתא יותר גדולה כדי לחסוך לנכס נוסף נדל"ן 5
Shnizelia יש סיבה למה לא לקחת משכנתא 100% קל"צ? נדל"ן 21
לב מישקין מה עדיף לקנות רכב יד שנייה או לקחת מהעבודה תמורת תשלום? צרכנות פיננסית 12
C איפה הכי משתלם וכדאי לקחת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מאפשרים לי הלואה עד 170 K בקל"צ 3.75. לקחת ולהשקיע? שוק ההון 48
S האם כדאי לקחת משכנתא מקסימלית? נדל"ן 4
J האם לקחת פחות משכנתא? נדל"ן 30
ס יש בתי השקעות שמאפשרים לקחת הלוואה בתנאים טובים? שוק ההון 13
B שיוך הפקדות חודשיות מהמעסיק - כמה זמן זה אמור לקחת ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ת לקחת הלוואה לדחות את ההחזר בחצי שנה ואז להחזיר צרכנות פיננסית 3
R מתלבט האם שווה לקחת פקדון "נטול סיכון" בבנק שוק ההון 30
S האם לקחת שמאי? נדל"ן 3
T לקחת משכנתא או לקנות במזומן? נדל"ן 18
T לקחת RSU או אופציות ? מיסים 7
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5
Y האם אפשר היום לקחת הלוואה בריבית קבועה ולהתחיל לשלם אותה רק עוד כמה שנים? צרכנות פיננסית 5
M תואר בכלכלה - איזה מגמה לקחת? התפתחות אישית 7
E אני פרילנסר. האם כדאי לקחת עבודה בכל מחיר? או עדיף כלום? אוף טופיק 26
G לא רוצה לקחת משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
עייף ומותש סעמק הגעה להון ראשוני לדירה ע"מ לקחת משכנתא פוסטים מאיכות נמוכה 72
ג האם ניתן לקחת משכנאת על סכום של מגרש + עלות בניית בית? נדל"ן 5
R לקחו לי מס של 25% על דיבידנד מ-VXUS, לא היו אמורים לקחת יותר? שוק ההון 6
ג לקחת משכנתא או הלוואה בנקאית? נדל"ן 7
T על איזה דירה לקחת את המשכנתא הפוכה צרכנות פיננסית 10
S מתי אפשר לקחת משכנתא רגילה בקבוצת רכישה? צרכנות פיננסית 3
C מתי לקחת את המשכנתא כעושים Relocation? נדל"ן 3
D רכב במתנה - לקחת או לא? צרכנות פיננסית 12
I התחלה חדשה - לקחת צעד קדימה לעבר החלומות שוק ההון 1
R אילו עלויות אני צריך לקחת בחשבון בניהול תיק השקעות? שוק ההון 0
A ריביות למשכנתה + האם יש לחץ לקחת הצעה ? נדל"ן 3
P יש לכם אפשרות לקחת הלוואה בריבית שלילית, מה אתם עושים? שוק ההון 75
tomer111 האם המדינה יכולה לקחת כסף מחשבון הבנק למשל במשבר כלכלי? שוק ההון 235
G קניית דירה - האם יש סיבות לקחת משכנתא גם אם לא חייבים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 13
I התלבטות בנושא השקעה - לחכות על הגדר או לקחת משכנתה? נדל"ן 7
C האם ניתן לקחת משכנתא על נכס במדינה אחרת? נדל"ן 2
Chase מתי יודעים האם משתלם לקחת רכב מהעבודה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 62
A האם כדאי לקחת קורס נדל"ן ב——— ———? התפתחות אישית 4

נושאים דומים

Back
למעלה