• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תמחור שוק המניות ותשואה עתידית

עוד עניין. מדד שילר רגיש לבחירת גודל חלון הזמן, עליו אתה מסתכל אחורה. אם עכשיו תחשב לפי 9 שנים ולא 10, תקבל צפי תשואה יותר טוב ובעוד שנה מעכשיו אם לא יהיה מיתון ו-s&p 500 ישאר בערכו הנוכחי, צפי התשואה ישתפר. מצד שני, גם ב-2007 יכולת לטעון משהו דומה. אפשר לנסות לשכלל את המדד כדי לבטל את הרגישות הזאת.
מדד שילר... זה קצת וודו... ויכול מאוד להיות שהגיוני שהמכפיל שם יגדל...

היי, עוד לא ענית וזה באמת מעניין אותי למה אתה חושב ככה..

תודה רבה!
סתם לעג לגורביץ'.

אגב, אני חושב שבעולם של הניתוח הטכני יש הרבה מאוד תבונה על השוק... והרבה קוראים בקפה...

אופטופיק אבל חשוב - אל תתקין תוספי כרום, בייחוד אם אתה מנהל כספים מאותו המחשב. זה כמו שערים פתוחים לרוגלה.
זה די פרנואידי. קצת פרופורציות:
  1. תוספים לא יכולים להתקין רוגלות על המחשב (תגובה ל-"בייחוד אם אתה מנהל כספים מאותו המחשב"). אין להם גישה כוללת לפלטפורמה, יש להם גישה רק לבראוזר, ובתוכו גישה רק לחלקים שאושרו ע"י המשתמש (דרך הרשאות).
  2. תוסף שאין לו הרשאה לגשת לתוכן העמוד לא יכול לגנוב לוגינים.
  3. כמו כמעט כל דבר, ניתן למנוע את רוב בעיות האבטחה ע"י שיקולי אמון סבירים כשבוחרים תוסף. יש מספר לא קטן של תוספים פופולריים בקוד פתוח שמפותחים ע"י מספר מפתחים או ע"י מפתח מוכר, ונמצאים תחת פיקוח מחמיר יחסית. לא קשה למצוא תוספים שניתן לבטוח בהם* ברמה קרובה לזו שאפשר לבטוח בבראוזר עצמו (שגם הוא בקוד פתוח "ועלול" להכיל קוד זדוני ישירות או בעקיפין דרך ספריות). דוגמאות: uBlock Origin, NoScript, TamperMonkey.
  4. החשוב מכולם - גם אם אתה לא בוטח בתוספיך, אין סיבה לא להשתמש בהם ביומיום ורק להפסיק את פעולתם באתרים פיננסיים\רגישים. בכרום תוספים (בדיפולט) לא פועלים במוד אינקוגניטו (Ctrl+Shift+N). בפיירפוקס אפשר להשתמש בפרופיל אחר ללא תוספים כשניגשים לאתרים כאלה (פרמטר ‎-p‎).
* קרה בעבר שחשבונות של מפתחי תוספים נגנבו ודרכם הועלו גרסאות זדוניות של תוספים לגיטימיים. פיירפוקס פתרו (או צמצמו עד מאוד) את הבעיה ע"י דרישת חתימה קריפטוגרפית על כל תוסף. כך שגם אם חשבון נגנב, לא ניתן להעלות גרסה חדשה של התוסף בלי גישה למפתח הקריפטוגרפי הפרטי. בכרום הבעיה עדיין לא פתורה, כך שכשאתה בוטח בתוסף כרום אתה נאלץ גם להאמין שהחשבון של המפתח מאובטח כיאות וקשה לגניבה. אני משתמש בפיירפוקס.

זה די פרנואידי. קצת פרופורציות:
  1. תוספים לא יכולים להתקין רוגלות על המחשב (תגובה ל-"בייחוד אם אתה מנהל כספים מאותו המחשב"). אין להם גישה כוללת לפלטפורמה, יש להם גישה רק לבראוזר, ובתוכו גישה רק לחלקים שאושרו ע"י המשתמש (דרך הרשאות).
  2. תוסף שאין לו הרשאה לגשת לתוכן העמוד לא יכול לגנוב לוגינים.
  3. כמו כמעט כל דבר, ניתן למנוע את רוב בעיות האבטחה ע"י שיקולי אמון סבירים כשבוחרים תוסף. יש מספר לא קטן של תוספים פופולריים בקוד פתוח שמפותחים ע"י מספר מפתחים או ע"י מפתח מוכר, ונמצאים תחת פיקוח מחמיר יחסית. לא קשה למצוא תוספים שניתן לבטוח בהם* ברמה קרובה לזו שאפשר לבטוח בבראוזר עצמו (שגם הוא בקוד פתוח "ועלול" להכיל קוד זדוני ישירות או בעקיפין דרך ספריות). דוגמאות: uBlock Origin, NoScript, TamperMonkey.
  4. החשוב מכולם - גם אם אתה לא בוטח בתוספיך, אין סיבה לא להשתמש בהם ביומיום ורק להפסיק את פעולתם באתרים פיננסיים\רגישים. בכרום תוספים (בדיפולט) לא פועלים במוד אינקוגניטו (Ctrl+Shift+N). בפיירפוקס אפשר להשתמש בפרופיל אחר ללא תוספים כשניגשים לאתרים כאלה (פרמטר ‎-p‎).
* קרה בעבר שחשבונות של מפתחי תוספים נגנבו ודרכם הועלו גרסאות זדוניות של תוספים לגיטימיים. פיירפוקס פתרו (או צמצמו עד מאוד) את הבעיה ע"י דרישת חתימה קריפטוגרפית על כל תוסף. כך שגם אם חשבון נגנב, לא ניתן להעלות גרסה חדשה של התוסף בלי גישה למפתח הקריפטוגרפי הפרטי. בכרום הבעיה עדיין לא פתורה, כך שכשאתה בוטח בתוסף כרום אתה נאלץ גם להאמין שהחשבון של המפתח מאובטח כיאות וקשה לגניבה. אני משתמש בפיירפוקס.
הכל נכון, קח בחשבון שזה בא ממישהו שמבין את הגבולות של בטוח ולא בטוח (אתה). שורת התוספים של משתמש ממוצע ממוצע מזכירה את ימי הtoolbars העליזים. אישית עבורי רק uBlobk origin מצדיק את הסיכון, כי הוא מנטרל יותר סיכונים משהוא מוסיף. אני עובד גם עם JavaScript כבוי בדפדפן כברירת מחדל.

הכל נכון, קח בחשבון שזה בא ממישהו שמבין את הגבולות של בטוח ולא בטוח (אתה). שורת התוספים של משתמש ממוצע ממוצע מזכירה את ימי הtoolbars העליזים. אישית עבורי רק uBlobk origin מצדיק את הסיכון, כי הוא מנטרל יותר סיכונים משהוא מוסיף. אני עובד גם עם JavaScript כבוי בדפדפן כברירת מחדל.
באמת שציפיתי שהגישה שלך לבנק תהיה מ image readOnly בתולי, וממחשב נפרד ללא הארד דיסק.

--
ודפדפן טקסט!

באמת שציפיתי שהגישה שלך לבנק תהיה מ image readOnly בתולי, וממחשב נפרד ללא הארד דיסק.

--
ודפדפן טקסט!
אם אני לא טועה, @adamshalev משתמש במכונות וירטואליות לכל מטרה, לא צריך מחשב נפרד.

אני חייב להודות לו שהושפעתי ממנו בנושא הזה ועכשיו גם אני עושה את זה.
למשל יש לי
1) מכונה נפרדת ל-trezor password manager
2) מכונה לבנקים ו-IB
3) מכונה נפרדת לאתרים מפוקפקים שמרגלים אחריך כמו פייסבוק וכו'
4) מכונה לטורנטים
5) מכונה לארנקי קריפטו.

העולם של היום קשה אם משתמש פשוט כמוני צריך כל כך הרבה מכונות וירטואליות.

העולם של היום קשה אם משתמש פשוט כמוני צריך כל כך הרבה מכונות וירטואליות
אם לך יש גישה למכונה הוירטואלית, למה למי שפרץ לך למחשב אין?

א. בתאוריה אתה יכול להצפין את הדיסקים של המכונה הוירטואלית עם סיסמא או משהו כזה
ב. יש הבדל בין להשתלט לך על הדפדפן לבין להשתלט על כל המחשב
ג. אתה יכול להשתמש במכונה וירטואלית כדי לגלוש באינטרנט וכו, ואז יהיה עוד יותר קשה לפורץ להשתלט לך על המחשב עצמו

אם אני לא טועה, @adamshalev משתמש במכונות וירטואליות לכל מטרה, לא צריך מחשב נפרד.

אני חייב להודות לו שהושפעתי ממנו בנושא הזה ועכשיו גם אני עושה את זה.
למשל יש לי
1) מכונה נפרדת ל-trezor password manager
2) מכונה לבנקים ו-IB
3) מכונה נפרדת לאתרים מפוקפקים שמרגלים אחריך כמו פייסבוק וכו'
4) מכונה לטורנטים
5) מכונה לארנקי קריפטו.

העולם של היום קשה אם משתמש פשוט כמוני צריך כל כך הרבה מכונות וירטואליות.
+ @adamshalev

אדם יודעים שאפשרי לפרוץ ממכונה וירטואלית אחת לשנייה, וגם מהמארח למכונות כן?

+ @adamshalev

לא יודעים. אפשר לקבל לינק?
יש פירצות ב-virtualbox ? עד כמה שידוע לי זו תוכנת קוד פתוח ולכן הסיכוי שיהיו שם פרצות כאלה (לאורך זמן) אפסי.

מעבר למה ש @roneng רשם, אבטחה זה שכבות. אתה רוצה להקטין סיכוי לנזק ולהקטין את הנזק אם יקרה. יש פריצות שנובעות מהאתרים שאליהם גולשים ומהתוכנות בהם משתמשים (לדעתי זה הרוב והם שונים ומגוונים), ויש פרצות שנובעות ממערכת ההפעלה עצמה (אלו די נדירות ונסגרות מהר). שימוש במכונות וירטואליות נפרדות מגביל אותך לסוג השני.
+ @adamshalev

הכל אפשרי. המטרה היא לא להגן נגד ה-NSA ששם אותך על הכוונת. המטרה היא להקטין סיכונים.

בכל אופן אני עדיין עם מכונות נפרדות על המחשב הראשי, אבל עובד גם על מאקבוק נייד, ושם לא עשיתי הפרדה, כך שהשימושים מתערבבים אבל עדיין אני מנסה למזער למינימום שימוש מעורב.

אם אתה לא מבין את ההבדל בין עבר להווה/עתיד אז אני לא יכול לעזור לך.
פספסתי את ההבדל בכתיבה שלך לכתיבה שלו... חשבתי שפשוט ציטטת אותו וכתבתה "תוקן"... אז לא הבנתי את זה..

@DorA
אם אתה "מתקן" ציטוט של מישהו, אתה יכול לשים קו חוצה על הטקסט הישן שלו במקום למחוק אותו, כדי שיהיה ברור מה שינית.
(תסמן את המילה בעורך הטקסט, תלחץ על ה+ ותבחר "קו חצוי")

@DorA
אם אתה "מתקן" ציטוט של מישהו, אתה יכול לשים קו חוצה על הטקסט הישן שלו במקום למחוק אותו, כדי שיהיה ברור מה שינית.
(תסמן את המילה בעורך הטקסט, תלחץ על ה+ ותבחר "קו חצוי")
הוא כבר טען הרבה פעמים שתרומה להבנה של הקוראים בפורום היא לא בראש מעייניו

הוא כבר טען הרבה פעמים שתרומה להבנה של הקוראים בפורום היא לא בראש מעייניו
לא בפורום שדוגל במחזור ציטוטים מעוותים וקטילת אנשים עם דעות שונות רק בגלל דעתם השונה. אבל אל תדאג - עוד מעט הצנזורה הסלקטיבית של @adamshalev תמחק רק את ההודעה שלי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני חושב עכשיו על המצב לעומת מה שהיה בתחילת אוקטובר. אז חשבתי שכל הגורמים המשפיעים על השוק שליליים מאוד. המצב עכשיו:

נשאר שלילי:
*) היפוך ההרחבה הכמותית נמשך.
*) צפי לצמצום ה-Buybacks בארה"ב בעתיד נשאר
*) מספר גורמי אי וודאות ומתכונים לצרות באירופה

היה שלילי מאוד והפך למעט שלילי:
*) תמחור המניות היה גבוה מאוד. עכשיו הוא גבוה, אבל כבר לא מאוד.

היה שלילי וייתכן שהפך לחיובי:
*) מלחמת הסחר לא הייתה מתומחרת. עכשיו היא בהחלט מתומחרת ואני תוהה האם היא לא מתומחרת מדי. ייתכן שחלק מהסימנים להאטה שמתחילים להופיע הם פשוט תוצאה של מלחמת הסחר. גם הסינים וגם טראמפ רוצים מאוד לסיים את מלחמת הסחר. שני הצדדים נפגעים מאוד. כנראה שסין נפגעת קשה יותר, אבל גם יש לה יותר סיבולת, כך שכנראה ששני הצדדים מעוניינים בסיום המלחמה במידה דומה. השאלה היא רק אם טראמפ יידע לרדת מהעץ שהוא טיפס עליו. הוא אגב צודק לגבי זה שהסינים תחמנים ולא משחקים לפי הכללים, אבל הוא בחר לדעתי בכלי הלא נכון להילחם בהם. קשה לראות איך הוא ישיג משהו בדרך הזאת ובינתיים הוא פוגע בכולם. ייתכן שברגע שמלחמת הסחר תסתיים נגלה שסימני האזהרה שהופיעו נעלמים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Ron.B תמחור דירה סמוכה לאיזור התחדשות עירונית נדל"ן 15
LtWorf אסטרטגיית תמחור: להתחיל נמוך או להתחיל גבוה נדל"ן 7
Z פרוייקט קומבינציה - תמחור הוגן שווי נוכחי נדל"ן 3
ריש-לקיש תמחור מרפסת שירות שהיא חלק מהבית נדל"ן 5
AbuNafha תמחור פוטנציאל התחדשות עירונית נדל"ן 9
S תמחור של עוסק פטור למפגשים כולל נסיעות? אוף טופיק 3
E תמחור שכר סופרים/אמנים לאזרח אמריקאי-ישראלי ושיקולים מיסויים מיסים 5
C תמחור חכם אוף טופיק 16
D שאלה על תמחור דירה ישנה שתעבור פינוי בינוי. כיצד יש להעריך את הדירה ? איך הקונה יכול להעריך את שווי הדירה נדל"ן 5
A תמחור קרנות איריות ישראליות וגידור אל מול הדולר שוק ההון 5
ס תמחור העלאות הריבית הקרובות באגח ארוכים שוק ההון 3
grmp תמחור דירה בבניין חדש לעומת דירה חדשה בבניין שעבר תמ״א נדל"ן 10
__DanDan תמחור חניה משותפת בקניית דירה במרכז ת״א נדל"ן 20
ה תמחור נוכחי של מניות ארה"ב (בועה?) שוק ההון 69
Y תמחור ותשואות עתידיות שוק ההון 4
S תמחור השוק ה"נכון" כולל אגח שוק ההון 35
O שאלה על תמחור מנייה מחוץ לשעות הרגילות שוק ההון 7
F תמ"א תמחור דירה בתהליך נדל"ן 16
ע תמחור ארוחה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
T שינוי כיוון- שוק ההון במקום נדל"ן? שוק ההון 154
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
הסולידית פסגות טרייד עם הצעה שוברת שוק לקוראי הסולידית שוק ההון 0
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
א סקר שוק מול יועצים/סוכנים עבור אבא שלי, שמעוניין כעת להפעיל את הפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
R מי מגן על יזמי תמ"א אם שוק הנדל"ן בצרות נדל"ן 8
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
N פלטפורמת מסחר המציאה לי ערך קניה של מניה - האם זו ההוראה של המפקח על שוק ההון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
D מתעניין בתחום שוק ההון, יש לי רצון להשקיע במדדים טיפה יותר... "מיוחדים" שוק ההון 17
M רשות שוק ההון רוצה לחסל את הIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 52
ה חישוב נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 83
נ שוק שובר שיאים שוק ההון 37
ש תזמון שוק מתי כמה ואיך שוק ההון 49
Y איך לכסות החזרי משכנתא באמצעות שוק ההון? שוק ההון 20
י מצב שוק התכנות בישראל פוסטים מאיכות נמוכה 13
J פריסייל במחיר שוק נדל"ן 29
א השקעה בנדל"ן דרך שוק ההון שוק ההון 15
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 10
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
F ממוצע תשואה נדלן לעומת שוק ההון נדל"ן 13
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
algo.il מקורות ידע למיסוי נדל"ן ומס-הכנסה+שוק ההון מיסים 3
נ השקעה ארוכת טווח: שוק ההון או נדל"ן? שוק ההון 6
S האם אפשרי לייצר תזרים שאפשר לחיות ממנו לטווח ההווה באמצעות שוק ההון? שוק ההון 27
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ס חסיד של שוק ההון אבל הנדל"ן קורץ שוק ההון 102
1 מה ההשפעות של הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
ג השקעות ערך - מחקר שוק התפתחות אישית 1

נושאים דומים

Back
למעלה